ÜCRETSİZ KARGO

Midapo 12V Kucuk D.C Midapo Mini Dalgic Pompa (Akaryakit-Sivi-Mazot
(16)
430 TL

ÜCRETSİZ KARGO

12 Volt Araba Çakmaklı Kucuk D.C Midapo Mini Dalgıc Pompa
(3)
490 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Cav 296 Smf6032sm-7111296 Mazot Filtresi
Cav 296 Smf6032sm-7111296 Mazot Filtresi
(11)
175 TL
126 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Hava Filtresi Dış New Holland Başak Erkunt  87356351-87037984
Hava Filtresi Dış New Holland Başak Erkunt 87356351-87037984
(10)
676 TL
515 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Midapo 12V Buyuk D.C Midapo Mini Dalgic Pompa
(2)
480 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Termostat 60  Derece
Termostat 60 Derece
(5)
259 TL
229 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

New Holland Tt Serısi Filitre Seti 1909130-1909102-1930010
New Holland Tt Serısi Filitre Seti 1909130-1909102-1930010
(1)
864,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Massey Ferguson Yan Yazi Takimi 240 S Mat Renk
(6)
90,50 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

İspirli Massey Ferguson 135 / 148 / 240 S Alt Egzoz Dirseği
İspirli Massey Ferguson 135 / 148 / 240 S Alt Egzoz Dirseği
650 TL
579 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Massey Ferguson 5410/5425/5430/5445/5455 Arka Çalişma Lambasi
Massey Ferguson 5410/5425/5430/5445/5455 Arka Çalişma Lambasi
(2)
579 TL
525 TL

ÜCRETSİZ KARGO

220-12 Volt Adaptörlü D.C Midapo Mini Dalgıc Pompa
(10)
690 TL
634,80 TL
Direksiyon Çevirme Topuzu Metal
(18)
135 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Kozaklıdemirmarket Demir 170 Bahçe Çit Direği Delikli Boyalı Kazığı Direk 1,7 1.7 Mt
(3)
157,14 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Massey Ferguson 240 S Efsane/ 260 G Direksiyon Orta Kapak
Massey Ferguson 240 S Efsane/ 260 G Direksiyon Orta Kapak
(1)
184 TL
169 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Massey Ferguson 240-285 Mazot Depo Kapağı Kilitli
Massey Ferguson 240-285 Mazot Depo Kapağı Kilitli
(3)
199 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Oto Kaygısız Fiat 55 46 Dikey Komple Boru+Kelepçe Egzoz
Oto Kaygısız Fiat 55 46 Dikey Komple Boru+Kelepçe Egzoz
(1)
1.430 TL
SEPETTE
1.272,70 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Massey Ferguson 265 / 285 Üst Emaye Eğri Uçlu Egzoz
Massey Ferguson 265 / 285 Üst Emaye Eğri Uçlu Egzoz
(1)
1.200 TL
1.090 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

İspirli Massey Ferguson 240 S Dik Eğri Uçlu Emaye Egzoz Suturucu
İspirli Massey Ferguson 240 S Dik Eğri Uçlu Emaye Egzoz Suturucu
(1)
900 TL
825 TL

Traktör Yedek Parça

Tarım ile uğraşanların en büyük yardımcısı olan traktörler, tarımsal işlemleri mekanik hale çeviren araçlardır. Traktörler çeşitli parçalardan oluşmaktadır. Motor, direksiyon sistemi, iskelet gövde gibi pek çok farklı parça traktör yedek parça olarak adlandırılmaktadır. Traktörler mekanik bir araç olduğundan bakım ve onarım süreleri es geçilmeden yapılmalıdır. Özellikle modern ve yüksek üretim halinde olan tarımsal kuruluşlar için traktör bakımı elzem bir durumdur. Traktörler uzun süre kullanıma uygun şekilde üretilir. Ancak bu durum traktör parçalarının zamanla aşınmayacağı anlamına gelmez. Üretilen yedek parçalardaki kalite de traktörden alacağınız verim ile doğru orantılı olur. Seçeceğinizi ürünün gerekli kalite şartlarına uygun olması gerekmektedir. Traktör yedek parça çeşitlerine ulaşmak için sayfamızdaki ürünleri inceleyebilirsiniz.

Traktör Yedek Parçaları Nelerdir?

Traktör Yedek Parçaları Nelerdir?

Traktör parçaları, bir traktörün sorunsuz çalışabilmesi için oldukça önemlidir. Bu parçaların eksiksiz olması ve sorunsuz çalışması gerekmektedir. Traktör yedek parçalarını incelediğimizde her parçanın ayrı bir değeri olduğunu görmekteyiz. En önemli parça motordur. Motora bağlı olarak çalışan pek çok parça vardır. Motorun hareket iletim organları içinde vites kutusu, diferansiyel, kavrama gibi parçalar vardır. Yürütme organları tekerlekler, dümenleme sistemi ve fren sistemidir. Motor, traktörün tüm parçaları için güç sağlayan en önemli parçadır. Motor için traktörün kalbidir tanımı yapılmaktadır. Traktör direksiyon sistemi ve parçaları, sürücünün direksiyon simidini yönlendirmesi ile traktörü istediği yöne çevirebilmesini sağlar. Traktörün direksiyon sistemi de birçok parçadan oluşur. Traktör direksiyon kutusu, direksiyon sisteminin parçaları ile direksiyon simidi arasında köprü görevi görür. Direksiyon kutuları hidrolik pompa ve hidrolik filtreler ile de uyumlu şekilde çalışır. Diferansiyel, dıştaki tekerleklerin içtekilere göre daha fazla dönmesini sağlayan parçadır. Diferansiyel olmasaydı dönüşlerde tekerlekler kayardı ve yol tutuşu sağlayamaz. Diferansiyel bu riski ortadan kaldırır. Fren sistemi, hareket halindeki traktörün yavaşlaması ve durmasını sağlayan sistemdir. Traktörlerde fren sistemi park freni ve el freni olmak üzere ikiye ayrılır. Kuyruk mili, traktörde dönerek çalışan parçaların hareketini sağlayan parçadır. Traktörlerin yürütme organları içine en önemli olanı tekerleklerdir. Traktör tekerleği, yol ile jant arasında yastık görevi yapar. Tekerlekler jant ve lastik olmak üzere iki parçadan oluşur. Jantlar lastikleri üzerinde taşıyan kısımdır. Jantlar sürüş emniyeti için çok önemli parçalardandır. Traktör lastiğinin ise pek çok görevi vardır. Bunların içinde; aracın yükü ile beraber ağırlığını taşımak, yol ile sürtünme yüzeyi oluşturmak, direksiyon ile verilen yolu izlemek gibi özellikler vardır. Traktörde kullanılan yedek parçalar motor ya da gövde kısmı ile sınırlı değildir. Traktörün elektrik sistemi, sinyal, kabin aydınlatması ve park lambaları gibi bölümlerinde yedek parçaları mevcuttur. İç arka gözetleme aynası, koruma barı, emniyet çerçevesi, ön cam sileceği gibi parçalar, traktör kabin parçalarındadır. Traktörün sevk ve idaresini yapacağınız vites kolu, hidrolik kumanda, el freni, debriyaj pedalı gibi parçalarında arıza yapması durumunda yedek parçası ile değiştirilmesi gerekmektedir. Traktör yedek parça fiyatları parçada kullanılan malzemeye ve traktör modeline göre farklılık gösterebilir. Traktörünüz için en doğru yedek parça seçimini yapmak için sayfamıza göz atabilirsiniz. Ürünler hakkında kullanıcı yorumlarını okumak da, tercihinizi kolaylaştıracak ve en doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır.

Traktör Yedek Parça Seçilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Traktör Yedek Parça Seçilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Traktörünüze gerekli yedek parçayı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar vardır. Traktör yedek parça ürünleri incelerken, her parçanın kendine has bir bölgesi ve işlevi olduğunu fark etmişsinizdir. Traktörünüzün fren sistemi için aldığınız bir yedek parçayı janta takamayacağınız gibi bunun tam tersinin olması da mümkün değildir. Tarımsal faaliyetler ile uğraşan insanlar traktör tercihlerini yaparken yedek parça bulunma kolaylığı ve ucuzluğuna dikkat ederler. Alacağınız yedek parçanın farklı kalite ve marka olabileceğini unutmayın. Yedek parça seçimi yaparken traktörünüzün hangi sınıflandırmada olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Paletli tekerlekler, tekerlek yerine tırtıllı paletlerin yerleştirilmesi ile oluşturulmuş traktörlerdir. Paletli traktörlerin motor gücü daha yüksek olabilir. Bundan ötürü yedek parçaları daha dikkatli seçilmelidir. Tekerlekli traktörler standart traktör sınıfına girer. Biçme, silaj hazırlama, toprak işleme, çeki hazırlama, tohum yatağı hazırlama, ekim ve dikim yapma, hasat yapma işlerinde kullanılırlar. Bahçe tipi traktör yedek parça üretimi, standart traktörlere göre daha farklı yapılır. Bu tip bahçe traktörleri 15 watt güçten daha düşük güce sahip olur. Bahçe traktörleri, kar fırlatıcı, dozer kepçesi gibi yedek parçalara ihtiyaç duyar. Küçük bahçe işlerini yapmak için kullanılır ve standart bir traktörün yaptığı görevleri üstlenemez. Hem kabin, hem motor, hem de tekerlek boyutu standart traktörlere göre küçük olduğu için alınacak yedek parçanın uygunluğu mutlaka kontrol edilmelidir. Traktör tipini bildikten sonra kullandığınız traktörün nasıl bir motora sahip olduğunu da bilmeniz gerek. Traktörlerde en fazla 4 zamanlı içten yanmalı motorlar kullanır. Hareket organları da dönme hareketini motordan alır. Traktörlerin vites kutuları de traktör tipine göre farklılık gösterebilir. Bazı traktörler otomatik vites kontrolü ile yönlendirilirken bazı traktörler manuel şanzıman ile yönlendirilir. Dümenleme sisteminde de dikkat edilmesi gereken nokta, traktörün nasıl bir sistemle yürütüldüğüdür. Standart tip traktörlerde ilerleme hareketi arka tekerlerden verilir. Eğer traktörünüz çift çekerse çeki gücü de ona göre arttırılmış olmalıdır. Traktörlerin kuyruk millerinin, fren sistemlerinin, lastik ve jant büyüklüklerinin traktör yedek parça modelleri göre farklılık içerebileceği göz ardı edilmemelidir. Yapılacak olan yedek parça seçiminde tüm bu farklar kıstas alınmalıdır.

Traktör Yedek Parçalarının Önemi

Traktör Yedek Parçalarının Önemi

Traktörler tarım işlerinin hızlı ve düzgün şekilde bitirilmesi için en önemli araçlardan biridir. Traktörün yedek parçası, kullanış ve işleyişini denetlemek yolu ile sürekli iyi durumda kalmalıdır. Bu da traktörün yedek parçalarına gerekli önemin verilmesinden geçer. İyi bir bakımla hem traktörünüzün kullanım ömrünü uzatırsınız, hem de gereksiz masraflardan kurtulmuş olursunuz. Traktör bakımının zamanında yapılması, yedek parçaların doğru ve kaliteli bir şekilde değiştirilmesi sadece traktörün ömrü açısından önemli değildir. Traktör kullanan kişinin güvenliği de traktörün bakımının düzgün bir şekilde yapılması ile sağlanır. Traktör yedek parça özellikleri neticesinde yakıt ekonomisi ve güç yeteneğinde artış ile de doğru orantılıdır. Traktör kaynaklı iş kazalarının büyük bir bölümü, traktörün bakımının zamanında yapılmaması ile alakalıdır. Traktör için aldığınız yedek parçanın kullanım kılavuzunu mutlaka okuyun. Traktör yedek parça isimleri bilmek, yedek parça seçerken hangi parçanın ne işe yaradığını bilmenize yardımcı olur. Yedek parçalar farklı sınıflandırmalar ile birbirinden ayrılabilir. Bir traktörü; tarla sürmek, tırpan yapmak veya yük taşımak amaçlı kullanabilirsiniz. Satın alınmak istenen yedek parçanın traktör tipine ve modeline uygun olması gerekmektedir. Traktörlerde yedek parça bakım periyotları makinenin çalışma süresi baz alınarak belirlenir. Traktörün 8-10 saat çalışması günlük bakım için önerilirken, 1000-2000 saat arası çalışması yıllık bakım için önerilir. Eğer 1 yıl dolmadan 1000 saatlik bir kullanım gerçekleşmişse, 1 yılın dolması beklenmeden yedek parça bakımı mutlaka yapılmalıdır. Yedek parçaların bakımı için sadece kullanım süresi değil yapılan km ve herhangi bir arıza yaşanması da belirleyici olur.