ÜCRETSİZ KARGO

Midapo 12V Kucuk D.C Midapo Mini Dalgic Pompa (Akaryakit-Sivi-Mazot
(16)
430 TL

ÜCRETSİZ KARGO

12 Volt Araba Çakmaklı Kucuk D.C Midapo Mini Dalgıc Pompa
(3)
490 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Massey Ferguson 240 S Kaborta Brandası Kamuflaf Tip
(6)
525 TL
6 - 8 - 10 Mm Yaylı Pim
6 - 8 - 10 Mm Yaylı Pim
(71)
9,25 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Gurex Kolçaklı Traktör Koltuğu Kızaklı Kg Ayarlı
(10)
2.000 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Cav 296 Smf6032sm-7111296 Mazot Filtresi
Cav 296 Smf6032sm-7111296 Mazot Filtresi
(11)
175 TL
126 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Hava Filtresi Dış New Holland Başak Erkunt  87356351-87037984
Hava Filtresi Dış New Holland Başak Erkunt 87356351-87037984
(11)
676 TL
515 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Traktör Koltuğu Kizakli Kg. Ayarli
Traktör Koltuğu Kizakli Kg. Ayarli
(4)
1.900 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Traktör Sürücü Koltuk - Kızaklı Ileri Geri Hareketli St104
Traktör Sürücü Koltuk - Kızaklı Ileri Geri Hareketli St104
(6)
1.900 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Traktör Koltuğu Kolçaklı Model Tüm Modellere Uyumlu Kızaklı
Traktör Koltuğu Kolçaklı Model Tüm Modellere Uyumlu Kızaklı
(3)
2.000 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Midapo 12V Buyuk D.C Midapo Mini Dalgic Pompa
(2)
480 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Traktör Koltuğu - Ileri Geri Hareketli-
(46)
2.250 TL
1.800 TL

ÜCRETSİZ KARGO

New Holland Tt50, Tt55, Tt65, Tt75 Kaporta Brandaları - (Turbo) (418829912)
(11)
1.150 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Massey Ferguson 240 S Kaborta Brandası
(5)
726 TL
695 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Termostat 60  Derece
Termostat 60 Derece
(5)
259 TL
229 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Ön Traktör Perdesi Güneşlik
(2)
845,26 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Ziraatdunyasi Traktör Koltuğu - Kızaklı Ileri Geri Hareketli - Düz Model
(5)
1.900 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

MASSEY FERGUSON 2630/2635 KABİN HOSTES KOLTUĞU (2020 YILI SONRASI
MASSEY FERGUSON 2630/2635 KABİN HOSTES KOLTUĞU (2020 YILI SONRASI
3.150 TL

Traktör

Traktörler özellikle kırsal bölgelerde hem ulaşım aracı hem de yük taşıma gibi çok fonksiyonlu araçlar olarak bilinir. Çiftçilerin işini kolaylaştırmada en önemli araçlar arasında yer alan traktörlere eklenen farkı aksamlar birden fazla alanda kullanıcılarına destek olmalarına katkı sağlar. Tarla, bağ ve bahçede pulluk, tırmık, merdane gibi farklı ekipmanların eklenmesiyle kısa sürede farklı fonksiyona sahip araçlara dönüşen traktörler direksiyon, fren, motor, römork gibi parçalardan oluşur. Traktör kepçesi kategori olarak toprak kepçesi, pancar kepçesi gibi değişik amaçlar için kullanılan kepçe modellerinden oluşur. Çiftlik gübre çatalı olarak bilinen model de kepçe modelleri arasında yer alır. Bunun yanında römork yük taşımaya yarar. Gübre, toprak pancar, tahıl, ot ve saman gibi değişik türdeki malzemeleri taşımaya yarayan römork tarımla uğraşanların vazgeçilmez ekipmanları arasında yer alır. 1 ve 2 römorklu olarak sınıflandırılan araçlar kullanıcının ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Traktör römork kısmı olmadığında da takılan farklı parçalar sayesinde tek başına tarla sürmekten yük taşımaya birçok işte kullanılır. Yük kapasitesin göre farklı akslı römorkların kullanıldığı traktörler ayrıca damplerli dampersiz özellikleriyle de yapılan işe göre değişir. Çoklu kullanımı ile dikkat çekeN araçların uzun süreli kullanımları periyodik olarak yapılacak bakımlara bağlıdır. Aracın ana parçalarından olan traktör lastiği farklı yükseklik, genişlik ve jant çapıyla kullanıcılarına tercih olanağı sunar. Lastikler de araçların yaptığı işe göre değişir. Ayrıca arazi koşullar da lastiklerin özelliğini belirler. Birçok parçasının değiştirilebilir olması aracın bakımı sırasında rahatlık sağlar. Arazi koşullarında traktörlerin arızalanma olasılığı fazla olduğu için yedek parçaların ulaşılabilir olması iş sürekliliği için önemlidir. Yedek parçalar aracın modeline ve markasına göre değişse de bazı parçaların birçok modele uyması esneklik sağlar. Özellikle hidrolik ortakol lift 6000 kg taşıma kapasitesine sahip olan ve aracın farklı parçalar ile bağlantısını sağlayan bir parçadır. Dayanıklı hidrolik lift hortumu, kilitleme sistemi ve çift taraflı hidrolik askı kolu sayesinde kullanımı oldukça kolaydır. Hidrolik sistemler, ısıtma ve soğutma sistemleri, fitreler, traktör fren, yakıt, aktarma ve aydınlatma sistemleri için özel üretilen yedek parçalar ile aracın hemen hemen her parçasını değiştirmek mümkündür. Ayrıca gövdeler için özel tasarlanmış parçalar kullanıcı beklentilerine göre belirlenir. Ayrıca gövde rengi, aksesuarları ve römork üzerinde yer alan desenler de traktöre ayrı bir hava katar.

 Traktör işlevsel Özellikleriyle Arazide Hayatı Kolaylaştırır

Traktör işlevsel Özellikleriyle Arazide Hayatı Kolaylaştırır

Özellikle köy ile bağlantısı olanların hatırlayabileceği traktör modelleri bazen üzerinde ot, saman, kütük gibi farklı malzemeler ile bazen römorktan ayrı tarlada çalışmasıyla hafızalarda yer eder. Köylerde hemen hemen her evde olan araçlar tarım ile uğraşan ailelerin en önemli ekipmanıdır. Ekme ve biçme işindeki başarısı ile anılan araçlar tarlalarda balya makinesi olarak kullanıldığı gibi römork takıldığında da taşıma ve boşaltma gibi işlerde de kullanıcısına destek olur. Foklift çatalı, yükleme kovası gibi traktör ekipmanları araca basit bir iş makinası özelliği kazandırır. Traktörlerin genel özelliği 4400 cc hacminde ve 4 silindirli dizel turbo beslemeli olmalarıdır. 110 Hp güç üretebilen bazı modeller 120 litrelik yakıt tankına sahiptir. Yeni nesil traktör modellerinin gösterge panelleri, klima gibi farklı özelliklere sahip olması her koşulda aracı konforlu hale getirir. Diğer yandan geniş yapıları ve görselleriyle traktör lastikleri araçların en gösterişli bölümleridir. Farklı boyuttaki lastik modelleri olan araçta traktör ön lastik arka lastiğe göre daha küçüktür. Bunu yanında traktör hidrolik sistemleri aracın farklı işlevlerini yerine getirmesi için oldukça önemli parçalardır. Hidrolik kaldırma sistemi farklı tarım ekipmanlarının traktöre bağlayarak parçalara hareket kabiliyeti kazandırmaya yarayan güçlü aparatlardır. Bunun yanında direksiyon sisteminde kullanılan hidrolik pompa sürücülerin araç kullanımını kolaylaştırırken direksiyon yağı ise araçta bulunan hidrolik sistemin aşınmasının önüne geçer. Hidrolik sistemi sayesinde traktör ön ve arka tarafa monte edilebilen birçok farklı ekipmanı problemsiz kaldırabilme kabiliyetine sahip olur. Hidrolik orta kol, yan kol başı, hidrolik damper kaldırma çift çıkış, hidrolik damper valfi, hidrolik yayı gibi birçok yedek parça sistemin performansına ve verimli çalışmasına destek olur. Isıtma ve soğutma sistemleri de aracın performansını etkileyen önemli parçalarındandır. Sistem farklı mevsim koşullarında aracın verimli çalışmasına destek olur. Traktörler sulu soğutma sistemine sahiptir. Radyatör kapağı, tahliye boruları, su pompası ve vantilatör kayışları suyun sıcaklığının yükselerek aracın hararet yapmasının önüne geçecek şekilde çalışır. Diğer yandan hareketli parçaların birbirine sürtünerek ürettiği enerjiden kaynaklı yüksek ısının önüne de traktör malzemeleri arasında yer alan traktör yağ soğutucu ile geçilir. Her türlü arazi koşullarında aracın sürdürülebilir performansına destek olan yedek parçaların bakımı düzenli yapıldığında performansı da sürekli olur. Isıtma ve soğutma sistemleri aynı zamanda motor sıcaklığının da optimum seviyede kalmasına yardımcı olur.

Traktör Parçaları Ergonomik Olarak Tasarlanmıştır

Traktör Parçaları Ergonomik Olarak Tasarlanmıştır

Uzun süre açık alanda zor arazi koşullarında çalışan traktörler ergonomik yapılarıyla da kullanıcısına destek olur. Özellikle sürüş konforunu sağlayan traktör direksiyon sistemi hidrolik özelliğiyle sürüş kolaylığı sağlar. Direksiyon sistemleri traktör yedek parça kategorisinde hidrolik dişliler, hidrolik pompaları, direksiyon simidi, mili, yön kontrol valfleri gibi parçalar sayılır. Direksiyon hidroliği dahil tüm parçalar direksiyonun en az kuvvet uygulayarak hareket etmesini sağlayarak sürücülere kullanım kolaylığı sağlar. Araçların direksiyon sisteminde bulunan parçalar tek tek olduğu gibi set halinde de kullanıma sunulur. İhtiyaca göre kullanıcılar tek olarak alabildikleri gibi araçlarının durumuna göre set olarak da alabilmenin avantajını yaşar. Diğer yandan sistemin içinde bulunan diğer parçalar direksiyon tahliye hortumu, pompa filtresi, rot, direksiyon simidi, civata, silindir gibi parçalara da sistemin doğru çalışmasına katkı sağlar. Düzenli yapılan bakımlar ile uzun süre dayanan parçalar sayesinde kullanıcılar sıkıntı yaşamadan işlerini yapmaya devam ederler. Diğer yandan hidrolik direksiyon olmayan araçlarda tercih edilen direksiyon topuzları da metal ya da sert plastikten üretilir. Teknik olarak aracın kullanımında rahatlık sağlayan ürünlerdendir. Traktör koltuğu ise aracın sürücüler için en önemli parçasıdır. Uzun süre araç üstünde kalan sürücüler için ergonomik ve fonksiyonel olması önem taşır. Bazı modellerde yer alan bel desteği, 4 kademeli ayar sistemi, 35 dereceye kadar eğim ayarının olması, hareketli başlık ve hareketli kolçak ile koltuklar kullanıcı konforu gözetilerek tasarlanmıştır. Sürekli farklı arazi koşullarında kullanılan traktörlerin en kolay yıpranan aksesuarı koltuk kılıflarıdır. Bazı koltuk kılıfları oynar kolçaklı koltuklar için uygun olup, kolçak çıkarılarak kılıf takılır. Kılıf oturma ve yaslanma bölümü olarak 2 parçadan oluşur. Lastikli olarak üretilen kılıf ağzı sayesinde her türlü koltuğa uyum sağlar. Kılıfın iç kısmında bulunan sünger koltuğun uzun süreli korunmasını sağlar. Dayanıklı olmasının yanında görsel olarak da estetik durur. Kızaklı, sabit kolçaklı, kolçaksız, ağırlık ayar sistemli gibi daha basit modelleri de olan kategoride kullanıcı ihtiyacına göre ürün bulmakta zorlanmaz. Ayrıca kırmızı, mavi, gri, sarı gibi farklı renklerde üretilen koltuklar araca konforun yanında görsel bir zenginlik de katar. Ayrıca gövdesinin de farklı renklerden oluşur. Kullanıcı kılıf ve koltuk rengini seçerken gövde rengi ile uyum sağlamasına dikkat eder.

Farklı Özellikteki Traktör Parçaları

Farklı Özellikteki Traktör Parçaları

Gövde traktördeki en büyük parçadır. Çamurluk, motor kapağı, kaput aksesuarları, branda gibi paçalar gövde üzerine bulunan parçalar arasında yer alır. Çamurlukların ana görevi traktörün gövdesinin ve önemli aksamlarının kirlenmesinin önüne geçmektir. Ön ve arka olmak üzere ayrılan çamurluk modelleri ön ve arka tekerleğin arkasına monte edilir. Tekerlek boyutları farklı olduğu için çamurluklar da ona uygun olarak tasarlanmıştır. Traktör kaput tutucu arıza durumlarında traktörün kaputunu açmak gerektiğinde oldukça işlevsel ürünler arasında yer alır. Dayanıklı malzemeden yapıldığı için uzun süreli kullanıma uygundur. Traktör tepe lambası bir lamba ayağı üzerine monte edilir. Özellikle trafiğe çıkan araçlar için önemlidir. Tepe lambaları genellikle döner lamba olarak tasarlanmıştır. Traktör aydınlatma lambaları araçların ön ve arkasında yer alır. Lambalarda çoğunlukla sarı, beyaz ve turuncu renkler kullanılmıştır. Ön park lambalarında yer alan beyaz ve sarı ışık araçların trafikte fark edebilmelerini sağlar. Arka aydınlatma, stop ve sinyal lambası gibi farklı lamba tipleri araçların güvenli kullanımları için önemlidir. Kabin aydınlatma ürünlerinde genellikle metal gövde yapısına sahip kafesler kullanılmıştır. Aydınlatmada kullanılan LED lambalar ise 6’lı, 8’li ve 9’lu modelleri ile aydınlatma konusunda başarılıdır. Traktörler yapısına bağlı olarak ön, arka, sağ, sol ve kabin üstü, içi ve yanı olmak üzere farklı yerlerde bulunur. Araca kullanım kolaylığı ve konforu sağlayan aydınlatma sistemleri trafikte, tarlada, bahçede, arazide karanlıkta görüş açısına destek olur. Bunun yanında sis farı modelleri de olumsuz hava koşullarında sürücülere kolaylık sağlar. Traktör farı ön, arka far, stop lambaları, sinyal lambaları gibi geniş ürün portföyüne sahiptir. Ayrıca farklı geometrik şekillere sahip aydınlatma modelleri araçlara farklı bir hava katar. Motor için traktörün kalbi demek yerinde olur. Traktör motoru yapısı dizeldir. Düşük beygir gücünden yüksek beygir gücüne farklı özellikleriyle dikkat çeken motorlar 3,4,6 silindirli olarak geliştirilmiştir. Silindirlerin işlevi motorin püskürtülmesini sağlayarak pistonları harekete geçirmek ve traktörün çalışmasını sağlamaktır. Bunun yanında motor pervanesi ve motor devir pompası da motorun aşırı ısınmasının önüne geçerek motorun optimum sıcaklığa maruz kalmasını sağlayarak performansını olumlu etkileyen parçalardandır. Aşırı ısınarak aracın hararet yapmasının önüne geçen devirdaim pompalarının diğer bir görevi de motor soğutma sıvılarının radyatöre ulaşmasını ve içinde dolaşmalarını sağlayarak motorun fazla ısıya maruz kalmasının önüne geçmektir.

Traktör Tarım Sektörünün Vazgeçilmezi

Traktör Tarım Sektörünün Vazgeçilmezi

Traktörler dayanıklı yapılarından ve araziye uyum kabiliyetlerinden dolayı tarım sektöründe en çok kullanılan araçlar arasında yer alır. Ayrıca farklı aparatlar vasıtasıyla, tırmık, kepçe, pulluk, römork gibi traktör önü ve traktör arkası ekipmanları araca farklı bir fonksiyon kazandırır. Bu tür işlerin yapılmasında motor gücü ve devir kapasitesi oldukça önemlidir. Vites kutuları, şanzıman, kayma dişli gibi parçalar farklı vites kullanımına olanak sağlayarak aracın istenilen performansa ulaşmasına yardımcı olur. Bunun yanında diğer iş makineleri ile bağlantı sağlamaya yarayan traktör kuyruk mili genellikle arkada yer almasına rağmen yan ve ön kısımda kullanılması da mümkündür. Aktarma sistemlerinde yer alan farklı özellikteki parçalar aracın farklı ekipmanlar ile bağlantısını sağlayarak uyumlu çalışma konusunda destek sağlar. Bunun yanında hidrolik pompa, şanzıman dişlisi gibi parçalar da aracın farklı ekipmanlar ile olan uyumuna destek olur. Traktörler olumsuz arazi koşullarında çalışan ve sürekli toz, toprak ile teması olan araçlar arasındadır. Araçta bulunan filtre sistemleri yabancı partiküllerin aracın önemli parçalarına ulaşmasını engelleyerek aracın uzun ömürlü olmasına destek olur. Hava, yağ, hidrolik, mazot ve klima filtresi gibi farklı filtre sistemlerinin kullanıldığı araçların filtre bakımlarının zamanında yapılması da aracın verimini arttırır. Aracın dış etkenlere karşı filtreler ile korunmuş olması zorlu arazi koşullarında kesintisiz performans göstermesini destekler. Traktörler diğer iş makine parçaları gibi sadece bir alanda bulunan ve bir alanda çalışan araçlardan değildir. İş yapacağı yere varmak için trafiğe de çıkması gereken araçlar binek araç görevi de görür. Trafiğe çıkan araç için sağlam fren sistemi oldukça önemlidir. Sağlam fren yapısı ile sürücülerin güvenli sürüşünü destekleyen fren sistemleri aynı zamanda kaygan zeminlerde de kullanıcıyı güvene alır. Fren sistemleri de traktör parçaları arasında oldukça önemli parçalar arasındadır. Fren sistemlerinin periyodik bakımlarının yapılması, fren yağının kontrol edilmesi araç güvenliği açısından oldukça önemlidir. Fren sistemi içinde yer alan fren ayar çatalı, fren balatası, disk gibi parçalar aracın zamanında yavaşlamasını ve durmasını sağlayan önemli parçalardandır. Fren pedalı tırtıklı yapısı ise ayağın kaymasını engelleyerek anlık reflekslere zamanında cevap verir. Ayrıca ayak ile uyumlu yapısı sayesinde de kullanıcılara ergonomik kullanım sağlaması sayesinde kullanıcı uzun zaman alan işlerde yorulmadan işini yapabilmenin keyfine varır.

 Traktör Özellikleriyle İhtiyaca Uygun Tasarlanmış Araçlardır

Traktör Özellikleriyle İhtiyaca Uygun Tasarlanmış Araçlardır

Bahçesi, tarlası olan ve çiftçilikle uğraşan her insanın kapısında mutlaka traktöre rastlamak mümkündür. Yük taşımadan tarla sürmeye kadar çok farklı özelliklere sahip araçların fonksiyonunu birlikte kullanıldığı traktör ekipmanları belirler. Bununla birlikte tarlaya ulaşımı da sağladığı için trafiğe çıkan araçlar arasında yer alır. Gerek lamba ve farlarıyla gerekse etkin fren sistemiyle trafik gerekliliklerini de yerine getirirler. Sadece yedek parçaları değil iç mekan ve dış mekan aksesuarları da traktörlere farklı boyut kazandırır. Koltuklar sürekli kullanımlarda, kaplama malzemesi ne kadar dayanıklı olursa olsun, deforme olur. Renkli koltuk kılıfları lastikli modelleriyle koltuğa tam olarak oturarak kaplamayı yıpranmalara karşı korur. Leke tutmaz kumaştan üretilen kılıflar kabinsiz traktörlerde ayrıca su geçirmez özellikleriyle de dikkat çeker. Ayrıca gövde kılıfları da farklı aksesuarlar ile birlikte kullanıldığında araca ayrı bir görsel zenginlik katar. Kabin içinde kaydırmaz özelliğe sahip paspaslar, traktör brandası, bakım sandığı gibi farklı aksesuarlar aynı zamanda işlevsel olmalarıyla da kullanıcılarının hayatını kolaylaştırır. Özellikle traktör brandaları koltuk kılıfıyla takım oluşturmalarıyla da dikkat çeker. Traktör kaportasını kapatan brandalar sürekli dış ortamda ve arazi koşullarında çalışan araçların metal aksamlarını çürümeye karşı korur. Brandaların öne çıkan özelliği su geçirmeyen, güneş ışınlarını engelleyen özelliğe sahip olmasıdır. Metal akşamlarının yanında kaporta boyası da brandalar vasıtasıyla korunur. Zengin ürün çeşidiyle ve rengiyle branda çeşitleri her araca uygun modele sahiptir. Bunun yanında kabin brandaları da her hava koşuluna uygun özellikleriyle kullanıcıların tercih ettiği ürünler arasındadır. Römork, Traktör parçaları arasında yük taşımaya yarayan parçadır. Renkli ve desenli parçalar tarla ve bahçelere ayrı bir renk katar. Damperli ve dampersiz olarak tanımlanan römorklar 5-6 tona kadar yük taşıma kapasitesine sahiptir. 2 ya da 3’lü dingil yapısı farklı ağırlıktaki yüklerin taşınmasında yardımcı olur. Özellikle kötü havalarda kullanılan ve traktör tekeri üzerine bağlanmanın dışında çeki ve gergi zincirler galvanize kaplamalarıyla oldukça dayanıklıdır. Gergi zincirleri römork ya da traktörde taşınacak malzemelerin düşmenden ya da sallanmadan taşınmalarında yardımcı olur. Çeki zincirleri ise farklı tarım ekipmanının çekilmesinde destek olur. Kategori sahip olduğu zengin ürün çeşitliliğiyle traktör kullanıcılarına destek olacak yedek parça ve aksesuara sahiptir. Ürün portföyü hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için traktör kabin için aksesuarları sayfamızı inceleyebilirsiniz.