Traktör Isıtma ve Soğutma Sistemleri
Traktörler düzgün çalışmak için çeşitli donanımlarla dizayn edilmişlerdir. Traktörünüzü kış aylarında ısıtmak için ayrı yaz aylarında soğutmak için ise ayrı sistemlere ihtiyaç duyarsınız. Bu ekipmanlar herhangi bir olumsuzluk halinde devreye girerek olumsuzluğu ortadan kaldırırlar ve sisteminizin eskisi gibi çalışmasına yardımcı olurlar. Bu noktada traktör ısıtma ve soğutma sistemleri en önemli kaynaklarınızdandır. Traktör ısıtma ve soğutma sistemleri ürünleriiçerisinde temel yapı taşı olanlarından birisi traktörünüzü soğutmak için kullanacağınız radyatörlerdir. Traktörler de diğer araçlar gibi yoğun kullanıldıkları zaman yüksek derecede ısı üretirler. Yükselen ısı soğutulmazsa eğer araca zarar verir ve zamanla aracı çalışamaz hale getirir. Traktörünüzün yükselen ısısını normal değerlerine indirmeniz gerektiği zaman traktör radyatörü devreye girmektedir. Her traktör markasının modeli farklı olduğundan tüm bu markalar için ayrı ayrı radyatörler üretilmiştir. 4 sıra ve 5 sıra modelleri bulunmaktadır. Bazı modeller her traktör için uyumlu olurken bazı radyatörler yalnızca üretildikleri traktöre uygulanmaktadır. Radyatörlerin motorunda madde olarak bakır tercih edilen türleri vardır. 4 sıra sık modelleri de bulunmaktadır. Harareti en aza indirmek isteyen traktör sürücüleri süper sistem radyatör modellerini taktırabilirler. Turbolu ve normal olarak iki gruba ayrılmıştır. İster dikey isterseniz yan şekilde kullanmanız mümkündür. Radyatör fiyatları marka ve modele göre değişir. Her radyatör özel donanımlarla donatılmıştır ve farklı marka, modeller için üretilmiştir. Traktörün radyatör ekipmanlarından biri olan radyatör musluğunu donanımsal olarak radyatörünüze ekleyerek ısı yükselmesi kontrol altına alabilirsiniz. Sıcaklığı ayarlamanız için termostatlı şekilde hazırlanmıştır. Isıyı ayarlamanıza yardımcı olarak fazla ısı yükselmesinin önüne geçer. Traktör için radyatör muslukları orijinal parçalardan üretilmiştir. Alüminyum ve gold seçenekleri vardır. Her marka ve modelin fiyat bilgisi farklılık gösterebilir. Aracınız için en uygun radyatörü bulduğunuzu düşünüyorsanız sayfamızı inceleyebilirsiniz. Ayrıca, traktör yedek parçaları için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Radyatör Pervanesi ve Radyatör Kapağı
Motorunuzu soğutmanın basit ama en önemli yollarından biri radyatör pervanesi kullanmaktır. Radyatör pervanesinin çalışması için radyatöre hava çekmesi veya o havayı itmesi gerekir. Traktör soğutma işleminin tümünden sorumlu olmasa da üstüne büyük yük bindiği için traktörün en önemli yardımcı ekipmanlarından biridir. Kaliteli ve erimeyen plastik malzemeden üretilmiştir. Ürüne zarar vermeyecek boya kullanılmıştır. Beyaz ve yeşil renkleri bulunmaktadır. Pervane seçiminde marka ve model uyumuna dikkat etmeniz önerilmektedir. Plastik kullanmak istemeyen traktör sürücüleri için demir döküm radyatör pervanesi seçenekleri de bulunmaktadır. Birinci sınıf malzeme kullanılarak üretilen demir döküm pervaneler boya kullanılarak renklendirilmiştir. Pervaneler her marka ve model ile uyum içerisinde çalışma göstermeyebilir. Dışarıdan baktığınız zaman sadece kapakmış gibi görüyor olabilirsiniz ama aslında radyatör kapağının görevi sadece bu değildir. Traktör de dahil tüm araçların çalışması için gerekli olan seviye sıcaklığı 90 derece olarak ölçülmüştür. Sıcaklık nedeniyle zamanla hortum ve radyatör içerisinde buharlaşma ve basınç meydana gelir. Burada radyatör kapağı devreye girerek basıncı dışarıya tahliye eder. Radyatör kapakları çeşitli renk ve modellerde üretilmiştir. Kapakların boyanmasında kaliteli statik boya tercih edilmiştir. Siyah, kırmızı, gold, metal seçenekleri bulunmaktadır. Kapakların üst kısmında 3 ok bulunan modeller vardır. Bu modellere ek olarak düz ya da lastik korumalı model seçenekleri de mevcuttur. Yuvarlak, İki kulaklı, dört kulaklı, uzi tip modelleri mevcuttur. Kapaklar birinci sınıf kaliteden oluşturulmuştur ve belirtildiği modellerin hepsi ile uyumludur. Modeller renk ve özellik olarak farklılık göstermektedir. Her özellik her traktör modeli ile uyumlu değildir. Sayfamızdaki ürünleri inceleyebilir, traktörünüz ile uyumlu şık görünüme sahip modeli satın alabilirsiniz.
Kabin Isıtıcıları ve Traktör Kaloriferleri
Traktörünüzün aşırı soğuması ve aşırı ısınması her zaman bir sorundur. Aşırı ısındığı zamanlar traktörünüzün güvenliği için birtakım ekipmanlarla soğutursunuz. Soğuduğu zamanlar ise traktörünüzün motorunuzun ve yağının zarar görmemesi için onu ısıtmanız gerekmektedir. Bu ihtiyacınızı gidermek için traktör kaloriferleri üretilmiştir. Traktör kaloriferleri küçük boyutlarda, çok yer kaplamayacak şekilde dizayn edilmiştir. Küçük boyutlarda olmasına karşın yüksek ısı kapasitesiyle donatılarak 12 ila 24 volt ile üretimi sağlanmıştır. Çalışması için belirli kademeleri vardır. Kademeler modellerde farklılık göstermektedir. Hava akış kapasitesi için göstergesi mevcuttur ve minimum 12 volt güce sahiptir. Dikey ve yatay çeşitleri bulunmaktadır. Traktör kaloriferi alırken traktörünüz için en uyumlu modeli almanız önerilmektedir. Traktör ısıtma bujisi motorunuz çalışmadan önce yanma odasının ısınmaya ihtiyacı vardır. Bunun için de bir parçaya gereksinim duyarlar. Isıtma bujisi yanma odasını ısıtarak soğuk olan odanın ısınmasını sağlar. Böylece motorunuz çok daha kolay çalışır hale gelir. Isıtma bujileri metal olarak her marka için birkaç model olarak üretilmiştir. Bazı ısıtma bujileri her marka ve model için uyumludur. Genellikle 11,5 V olarak tasarlanmıştır. Bazı modeller 12 V olarak da satışa sunulmuştur. Gümüş, metal ve gold renk seçenekleri ile çeşitlendirilmiştir. Klasik üretilen tek tip modellerinin yanına kalem tip modeller de eklenerek şık bir görünüm elde edilmiştir. Tüplü tercih etmek isteyen kullanıcılar için sınırlı sayıda tüplü bujiler de satışa sunulmuştur. Çeşitler aracınızın modele göre uyum göstermeyebilir. Özellikle kış aylarında traktör kullanıyorsanız, kalorifer kullanmanıza rağmen bir türlü ısınamıyorsanız o zaman traktör kabin ısıtıcı modellerini tercih edebilirsiniz. Traktör kabin ısıtıcıları kaloriferlerin yetersiz kaldığı durumlarda soğuk havaları etkisiz kılmak ve bulunduğunuz ortamı ısıtmak amacıyla üretilmiştir. Minimum 13 V gerilim olarak üretilmiştir. 24 V gerilime kadar çıkan modelleri mevcuttur. Gürültü seviye desibeli çok düşük seviyelerde olduğu için traktör kullanırken sesini duymazsınız. Petekleri dayanıklı alüminyum malzemeden üretilmiştir. Boyama için özel boya kullanılmıştır.
Traktör Isıtma ve Soğutma Sistemi Özellikleri
Radyatörünüzün bakımını ihmal etmeniz zamanla bozulmasına sebep olacağından periyodik olarak bakımını yapmanız önerilir. Bir hata varsa bunu anlamanız için kolay yöntemler vardır. Çünkü aracınız bozulduğuna dair size çeşitli sinyaller verir. Eğer radyatörde su kaçağı varsa vantilatörünüz radyatöre vuruyor olabilir. Boşalma tapası veya musluk birkaç damla da olsa su kaçırıyor olabilir. Radyatörü araca kurallara uygun ve gerektiği gibi bağladığınızdan emin olmalısınız. Eğer radyatörünüz araca gerektiği gibi bağlı değilse delinmiş olma ihtimali vardır. Traktörünüz yeteri kadar ısınmadıysa donma sorunuyla karşı karşıya kalmış olabilirsiniz. Bakımını yaptırmamış olmanız radyatörünüzün zamanla paslanmasına da yol açar. Bu da radyatörünüzün bozulmasına neden olur. Radyatör kapağında da birkaç hata meydana gelebilir ve bu da hiç istemediğiniz sonuçlara meydana getirebilir. Radyatör kapağı basıncı boşalttığı için çok önemlidir. Bunun için radyatör kapağını tıpkı radyatör ve aracınızın diğer ekipmanları gibi sık sık kontrol etmenizde fayda var. Aracınızı kullandıktan sonra su sızıntısı var mı diye kontrol etmeniz hem radyatör hem de radyatör kapağı için hayati önem taşır. Radyatör kapağında hasar meydana gelirse, görevini yerine getiremez. Görevini yerine getiremediği için aracınız hararet yapmaya başlar. Eğer aracınızın motoru hararet yapmaya başladıysa aslında size radyatör kapağıyla alakalı büyük bir sinyal gönderiyor demektir. Büyük ihtimalle su sızıntısı olmuştur ve radyatör kapağı bunu halletmeniz için size uyarı yolluyordur. Sıvı sızdığı zaman aracınızda aniden hararet oluşur. Bu durumdayken aracınızı kullanmak kesinlikle önerilmemektedir ve çok tehlikedir. Yapmanız gereken en önemli ve ilk şey en yakın ve güvenli bir yere çekmektir. Hemen ardından motoru durdurmalısınız. Motorun çalışmaya devam etmesi harareti artıracaktır. Aracınızın radyatör kapağının daha sağlıklı çalışması için düzenli bakım yapılması ve iki yılda bir değişim yapılması önerilmektedir.