ÜCRETSİZ KARGO

Calve Sos Paketi 6'lı Set
(23)
312,95 TL
0.21 TL / G
SQUARE
Heinz Ketçap 570 G
Heinz Ketçap 570 G
(8)
79 TL
0.14 TL / G

ÜCRETSİZ KARGO

Callei Sütlü Waffle Çikolatası 1 KG
Callei Sütlü Waffle Çikolatası 1 KG
(63)
224,90 TL
224.90 TL / KG
SQUARE
Calve Ketçap Mayonez Set 2 x 810 G
(14)
99 TL
0.06 TL / G
Uni-Eagle Sriracha Acı Biber Sosu 815 G
Uni-Eagle Sriracha Acı Biber Sosu 815 G
(124)
171,60 TL
156 TL
0.19 TL / G
SQUARE
Calve Ranch Sos 245 G + Cheddar Sos 240 G + Acı Peri Peri Sos 245 G
(27)
163,95 TL
0.22 TL / G
SQUARE
Heinz Ketçap 1 KG
Heinz Ketçap 1 KG
(164)
99,90 TL
99.90 TL / KG

ÜCRETSİZ KARGO

Kemal Kükrer Kalsik Beyaz Sirke 3 x 2 L
Kemal Kükrer Kalsik Beyaz Sirke 3 x 2 L
(5)
137,70 TL
SEPETTE
123,93 TL
61.96 TL / L
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Calve Gurme Mayonez Sriracha 240 G + Trüflü Mayonez 235 G + Pesto 235 G
(5)
221,95 TL
0.30 TL / G

ÜCRETSİZ KARGO

Narcissa Longan Meyvesi Detox Sirkesi 250 ML
(2)
239 TL
0.96 TL / ML
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Calve Ketçap 2 x 610 G + Calve Mayonez 2 x 540 G
(15)
252 TL
0.10 TL / G

ÜCRETSİZ KARGO

Remia Black Truffle Mayonnaıse 800 ML
Remia Black Truffle Mayonnaıse 800 ML
(8)
299 TL
0.37 TL / ML
SQUARE
Heinz Mayonez 330 G
Heinz Mayonez 330 G
(2)
55 TL
0.17 TL / G

ÜCRETSİZ KARGO

Güzeldost Fermente Alıç Sirkesi 3 x 500 ML
Güzeldost Fermente Alıç Sirkesi 3 x 500 ML
(65)
399,90 TL
299,90 TL
0.20 TL / ML
SQUARE
Gürbüzler Elma Sirkesi 500 ML
Gürbüzler Elma Sirkesi 500 ML
(27)
75 TL
50 TL
0.10 TL / ML

ÜCRETSİZ KARGO

Kikkoman Soy Sauce Pet Şişe 1 L
(3)
344,25 TL
344.25 TL / L
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Heinz Ahşap Sosluk Paketi Hardal 445 G + Ketçap 460 G + Mayonez 400 G + Barbekü Sos 465 G
Heinz Ahşap Sosluk Paketi Hardal 445 G + Ketçap 460 G + Mayonez 400 G + Barbekü Sos 465 G
(5)
299 TL
0.16 TL / G
Calve Bbq Sos 290 G + Cheddar Sos 240 G + Ranch Sos 245 G
(4)
163,95 TL
0.19 TL / G

Soslar

Yemek yaparken kullanılan pek çok sos vardır. Soslar yemeğin tadını değiştirerek yemeklerinizi daha lezzetli hale getirir. Yemek sunumlarınızı etkileyici bir hale getirmek amacıyla da sos kullanmayı tercih edebilirsiniz. Eti yumuşatmak için de yemeklerde çeşitli soslar kullanılabilmektedir. Mutfakta kullanılan soslar sirke, ketçap, biber sosu, mayonez, soya sosu, nar sosu, hardal ve limon suyu gibi pek çok çeşitten oluşmaktadır. Yemeğin türüne göre değişen sos çeşitleri kullanılan yemeğin acı, tatlı veya tuzlu olmasını sağlar. Farklı içeriklere ve besin değerlerine sahip sosları kullanarak yemeklerinizi hem görsel olarak daha hoş bir görüntüye kavuşturabilir hem de damak zevkinize uygun olarak tatlandırılmasını sağlayabilirsiniz. Acı biberli sos, yeşil biberli ve tatlı biberli sos gibi çeşitlerin yanı sıra balzamik sos, çilekli sos gibi alternatifler de bulunmaktadır. Ürünler kullanıcıların damak zevkleri düşünülerek üretilmektedir. Acı, ekşi ve tatlı gibi farklı lezzetlere sahip soslar bulunur. Nar ekşisi, ekşi bir aroma kazandırması ile salata, kısır ve çiğ köfte gibi yemeklerle birlikte kullanılmaktadır. Nar ekşisi diyet sürecinde kullanabileceğiniz, sindirim sisteminizi olumlu etkileyen bir sos çeşididir. Doğal içeriklere sahip katkısız nar ekşisi çeşitleri farklı ekşilik ve tatlılıkta bulunmaktadır. Nar ekşisi ekşi tadıyla salatalara lezzet katar. Bununla birlikte salata ve soğuk mezeleriniz için elma sirkesi, tatlı sosu, Sumak ekşisi ve limon suyu gibi ekşi sos çeşitlerini de deneyimleyebilirsiniz. Ekşi lezzetler, acı aromalar ve diğer lezzetler kullanıcıların beğenilerine sunulmaktadır. Kilo verme sürecini destekleyen sirke çeşitleri; meyvelerle birlikte tüketilebilen meyveli soslar, tatlı sosları ve diğer ürünler yaygın olarak kullanılmaktadır. Pek çok faydaya sahip ekşi sos, sumak sosu, nar ekşisi ve diğer ürünler hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. Ürün seçeneklerinde yer alan sosları inceleyerek damak zevkinize hitap eden sosları satın alabilirsiniz.

 Ekşi Sos Çeşitleri

Ekşi Sos Çeşitleri

Mutfakta en çok kullanılan malzemelerden olan soslar, yemeklerin tatlandırılması ve tadının değiştirilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Sirke, ketçap, biber sosu, mayonez, soya sosu, nar sosu, hardal, limon suyu gibi pek çok sos yemeklerin içerisinde kullanılarak yemeklerinize farklı aromalar katar. Salataların içerisinde kullanılan sirkeler, ekşilik katmak ve salata karışımının tatlandırılması amacıyla kullanılır. Sirkeler, keskin aroması ile salataların tadında farklılık sağlamaktadır. Klasik salata karışımı oluşturmak için kullanabileceğiniz sirkeler ayrıca tek başına da içilerek tüketilmektedir. Sofrada yer verilen sirke çeşitleri turşu kurulurken de kullanılmaktadır. Yaygın olarak kullanılan malzemeler mide sağlığı ve sindirim sistemi için olumlu etkilere sahiptir. Özel içeriklere sahip pek çok sirke çeşidi bulunmaktadır. Elma, üzüm, alıç, enginar, balzamik, pirinç, nar, beyaz, ceviz, böğürtlen, incir, bal, dut, elma-limon, limon sirkesi gibi pek çok çeşitte ürün bulunmaktadır. Her birinin farklı faydası bulunmakla birlikte, farklı yemeklerin içerisinde kullanılarak farklı tatlar oluşturulmaktadır. 500 ml, 1 L, 250 ml, 2 L, 750 ml gibi ürün miktarı alternatifleri bulunur. Ürünleri 2’li set, 3’lü set, 12’li set gibi çoklu olarak satın alabilir ve uzun süreli bir kullanım sağlayabilirsiniz. En çok kullanılan ürünlerden biri olan elma sirkesi pek çok faydaya sahiptir. Elma sirkesi faydaları arasında öncelikle diyabet hastalığına karşı direnç sağlaması, insülin üretmesi gelir. Elma sirkesi kan şekerini düşürmeye yardımcı olur. Dokuların bağışıklığını güçlendiren sirke çeşidi pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Kilo verme sürecinde olanlar sabahları su ile karıştırarak tüketebilir. Bakterileri öldürme ve vücudu koruma görevi gören elma sirkesi, cilt bakımı için de kullanılmakta olan bir üründür. Elma sirkesi üzüm sirkesi gibi çok bilinen yaygın sirkeleri tüketebilir veya farklı meyvelerden üretilen sirkeleri deneyimleyebilirsiniz. Balzamik sos İtalyan mutfağına özgü olan ve balzamik sirkeden elde edilen bir sos çeşididir. Salatalara farklı bir aroma katması amacıyla balzamik sirke kullanılmaktadır. Balzamik sos fiyat değerlendirmesi yapmak, kullanıcı yorumlarını okumak için gıda ve şekerleme sayfasına göz atabilirsiniz. Kalp sağlığını korumak, dolaşım sistemini güçlendirmek, mide sağlığını korumak ve kolesterolü dengelemek gibi faydalar sağlamaktadır. Dolaşım sistemini güçlendiren soslar, vücutta eksik olan minerallerin tamamlanmasına yardımcı olur. Ekşi soslar içerisinde yer alan limon sosu ve sumak sosu çeşitleri kısır, mercimek köftesi gibi yemeklerle birlikte tüketilmektedir. %100 limon suyuna sahip ürün ambalajları içerisinden doğal içeriklere sahip çeşitleri değerlendirebilirsiniz.

 Acı Sos Çeşitleri

Acı Sos Çeşitleri

Mutfakta yer verilen soslar, yemek yapmayı kolaylaştırma ve destekleme amacıyla da tercih edilmektedir. Yemeklere ayrı bir aroma katmak amacıyla kullanılan sos çeşitleri balık pişirme, et pişirme gibi işlemler sırasında da kullanılır. Tatlı pişirme sosu, balık pişirme sosu, istiridye sosu, soya püresi sosu, Wasabi tozu, et sosu, çilek meyveli sos gibi pek çok alternatif bulunmaktadır. Ürünler farklı damak zevklerine göre üretilmektedir. Sos çeşitleri içerisinde çikolata, barbekü, sumak, meyve, karamel, waffle, çilek, istiridye, frambuaz, teriyaki, muz, salsa, domates, dondurma gibi ekşi, tatlı ve acı sos çeşitleri bulunmaktadır. Mango sosu, sarımsak sosu, makarna sosu, elma sosu, karpuz sosu, karadut sosu deneyimleyebileceğiniz diğer sos çeşitlerindendir. Wasabi sosu suşi yemeklerini tüketirken kullanılan bir acı sos çeşididir. Suşinin yanında kullanılan sos çeşidi, yemeğinize acı bir tat verir. Acı biber sosu tavuk, et, köfte gibi pek çok yemekle birlikte kullanılmaktadır. Yemeğin yanında bulunduracağınız acı soslar, yemeğin tadını damak zevkinize daha uygun bir hale getirmenize yardımcı olur. Meyveli püre sos, limon sosu, Ranch sos, balık sosu gibi farklı alternatifler de bulunmaktadır. Cips, kraker, kek ve diğer paketli gıdaların tüketimi sırasında kullanabileceğiniz sos çeşitleri bulunmaktadır. Bu sosları meyvelerle birlikte de tüketebilirsiniz. Meyveleri sosla birlikte karıştırarak farklı tarifler elde edebilirsiniz. Tatlı yapımı sırasında tatlının sosunu oluşturmak için hazır sosları tercih edebilirsiniz. Çikolatalı, karamelli ve çilekli sosları kullanarak tatlınızı dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Kışlık acı soslar, kahvaltılık acı soslar ve yemek sosları bulunmaktadır. Mutfakta yemek yapımı sırasında veya sonrasında tüketilmektedir. Meze, acı sos ve ekşi sos gibi farklı ürün alternatifleri içeriğinde yer alan doğal malzemeler sayesinde sağlığa zararsız olarak tüketilebilir. Bunlardan biri olan sumak ekşisi sosu oldukça doğal ve sağlıklıdır. Sumak ekşisinin faydaları incelendiğinde bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve idrar söktürücü özelliği yer alır. Sumak ekşisi karaciğeri korumaya yardımcı olur ve enerji verir. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan sumak ekşisi sosu, mutfakta yer verebileceğiniz pek çok sos çeşidinden biridir.

 Mutfakta Yer Verilen Sos Çeşitleri

Mutfakta Yer Verilen Sos Çeşitleri

Ketçap; domates, acı biber ve baharatların karışımından oluşan bir sos çeşididir. Mutfakta en çok kullanılan soslardan biridir. Patates kızartması, et, köfte ve tavuk başta olmak üzere pek çok yemekle birlikte tüketilmektedir. Acılı ve acısız olmak üzere iki alternatif sunan ürünler, farklı damak zevklerine de hitap etmektedir. Mantar yemeklerinde de kullanabileceğiniz farklı baharatlarla harmanlanmış soslar bulunur. Ketçap sosları hamburger, döner gibi fast food yiyeceklerle birlikte de yaygın olarak tüketilmektedir. 1000 x 9 g, 500 x 12 g, 5 x 460 g, 15 x 550 g gibi farklı ürün miktarlarına sahip ketçaplar bulunmaktadır. İhtiyacınıza yönelik olarak farklı miktarlardaki ürünleri değerlendirebilirsiniz. Çok tükettiğiniz bir ürün ise 2’li, 3’lü ürün seti alternatiflerini satın alabilirsiniz. Tatlı ketçap, acılı ketçap, kova ketçap gibi seçenekler bulunmaktadır. Ketçap ile birlikte en sık kullanılan bir diğer sos mayonezdir. Cips, sandviç, patates kızartması, et, köfte ve daha pek çok yemekle birlikte tüketilen mayonezler ketçapla birlikte tüketilerek farklı lezzetler oluşturulabilir. Fast food kültüründe oldukça fazla kullanılan ürünler, tüketiciler tarafından sevilerek tüketilmektedir. Mayonezin içerisinde yumurta sarısı ve zeytinyağı bulunur. Bazı çeşitlerinde sarımsak gibi malzemeler de yer alır. Markalara ait farklı miktarlarda mayonez çeşitleri bulunur. Yağ oranı farklılık gösteren ürünler besin değerleri ve kalori miktarlarına dikkat edilerek satın alınabilir. Barbekü sos hamburger, et ve tavuk gibi fast food gıdalarla birlikte tüketilebilir. Biftek, pirzola gibi et çeşitlerinin tatlandırılması amacıyla kullanılan ekşi bir lezzet sunan sos türüdür. İçerisinde salça, sirke, mayonez, sarımsak gibi malzemeler bulunmaktadır. Tatlı soslar arasında dondurma üzerinde kullanabileceğiniz süsleme amacıyla karamel sosu ve meyveli soslar bulunmaktadır. Tatlı tariflerini de denerken çeşitli malzemeleri kullanabilir ve süslemeler yapabilirsiniz. Mutfak içerisinde waffle gibi tariflerin yapılması sırasında da kullanılan tatlı sosu çeşitleri farklı içeriklere sahiptir. Mutfakta en çok bulunan soslar arasında ekşi soslar da yer almaktadır. Salatalara ekşi bir aroma katılması amacıyla kullanılan sumak ekşisi sosu, mercimek köftesi ve kısır gibi yemeklerle birlikte de tüketilmektedir. Zeytinyağlı yemeklerin tüketimi, kebap ve et tüketimi sırasında da kullanılarak yemeklerinize farklı lezzetler katmaktadır.

 Birbirinden Lezzetli Sos Çeşitleri

Birbirinden Lezzetli Sos Çeşitleri

Acı severler tarafından pek çok yemeğin yapımında ve yapıldıktan sonra kullanılan acı biber sosları bulunur. Acı biber sosu içerisinde biber ve baharat bulundurmaktadır. Et, tavuk, köfte, patates kızartması, cips gibi pek çok yiyecekle birlikte tüketebileceğiniz acı soslar; yiyeceklerin tadının değiştirilmesi amacıyla kullanılır. Markalara ait pek çok acı sos çeşidi bulunur. Baharatlı, çıtır yağlı biber sosu, tatlı biber sosu, acı biber salçası, acı biber ezmesi, isot kreması kahvaltılık, yeşil biber sosu gibi alternatifler bulunmaktadır. İster tatlı biber sosu ister acı biber sosu edinerek kahvaltılıkların yanında veya akşam yemeklerinde tüketebilirsiniz. Kore acı biber salçası Kore mutfağına ait bir sos çeşididir. İçerisinde kırmızı acı biber, pirinç unu, tuz ve diğer malzemeler yer alır. Aylarca bekletilerek hazırlanan soslar, acı biber severler tarafından makarna, patates kızartması gibi pek çok yemeğin yanında tüketilmektedir. Ezme diye de bilinen soslar, pek çok yemeğin içerisinde lezzet verici olarak kullanılmaktadır. Şili biberinden elde edilen soslar, kısa süre içerisinde hazırlanarak farklı öğünlerde tüketilebilir. Makarna, tavuk yemeği, fasulye ve nohut gibi pek çok yemekle birlikte tüketerek yemeklerinize farklı lezzetler katabilirsiniz. Kore acı biber ezmesi için lazım olan malzemeler esmer şeker, soya sosu, ezilmiş sarımsak, bal ve Gochujang’tır. Malzemeleri talimatlara uygun olarak karıştırabilir ve kendi sosunuzu hazırlayabilirsiniz. Sos çeşitleri hafızayı güçlendirme, hormon üretimini canlandırma ve vücutta bakterilerin arındırılması gibi amaçlarla da tercih edilmektedir. Nar ekşisi hafızayı güçlendirir. Nar ekşisi besin değeri 30 kaloridir. Ürünün 100 gramında 300 kcal kalori bulunmaktadır. Tatlı pişirme sosu Japon mutfağında kullanılan bir sos çeşididir. İçerisinde düşük miktarda alkol bulunmaktadır. İçerisinde yüksek miktarda şeker bulunduran tatlı pişirme sosu, tatlı bir aroma katmak amacıyla tercih edilir. Hardal çeşitliliğiyle hem acı hem tatlı hem de ekşi tat seçeneklerine sahiptir. Farklı damak zevklerine hitap eden sos çeşidi yemeklerin içerisinde kullanılarak farklı lezzetlendirmeler yapılabilir. Etlerin yanında tüketebileceğiniz hardal sosu, sağlıklı içeriğiyle tüketenlerin beğenisini kazanır. Toz olarak öğütülmüş veya sos halinde satışa sunulan soslar, yemek pişirirken veya pişirildikten sonra kullanılabilir. Etlerin marinesi sırasında da kullanılarak farklı lezzetlendirmeler yapılabilir.

 Sos Çeşitleri ve Özellikleri

Sos Çeşitleri ve Özellikleri

Balzamik sos İtalya bölgesinde yetişen üzümlerden elde edilen bir sirke çeşididir. Balzamik sirkeler salatalara farklı bir lezzet katılması amacıyla kullanılır. Hem tatlı hem de ekşi bir lezzete sahip balzamik sosları, sağlık açısından olumlu etkiler taşımaktadır. Balzamik sos içeriği Trebbiano, Occhio di Gatto, Spergola, Berzemino ve Lambrusco gibi üzümlerden oluşmaktadır. Sirke çeşitleri arasında yer alan Balzamik, uzun süre bekletilerek üretilmektedir. Nar ekşisi organik içeriği sayesinde tansiyonu düşürmeye, kolesterolü dengelemeye yardımcı olur. Şeker hastaları doktor kontrolünde kullanabilir. Kalp damarlarını korumaya yardımcı olan nar ekşisi; kısır, mercimek köftesi, salata, et gibi pek çok yemekle birlikte tüketilmektedir. Çiğ köftenin yanında yaygın olarak kullanılan nar ekşisi, besin değerleri ile sağlığa olumlu etkilerde bulunur. 1 kg nar ekşisi, 3 kg ve 5 kg nar ekşisi çeşitleri ile farklı miktar ve ürün setlerini satın alabilirsiniz. Bir diğer sos çeşidi olan soya sosu, yemeklerin içerisinde kullanılan pek çok farklı ülkede üretilen bir sos çeşididir. Dünya çapında tercih edilen soya sosları içerisinde su, tuz ve tahıl yer almaktadır. Özel bileşenlere sahip soya sosları doğal bileşenlere sahiptir. Doğal ve sağlıklı içeriklere sahip soya sosları yemeklerin tadının değiştirilmesi amacıyla tercih edilmektedir. Makarna içerisinde lezzet verici olarak kullanılan soya sosu, tavuk ve et gibi farklı yemeklerle birlikte de tercih edilebilir. İçerisinde yer alan tuz ile ayrıca yemek içerisinde tuz kullanımına gerek duyulmaz. Farklı damak zevklerine sahip soslar, kullananlara çeşitli lezzetler sunmaktadır. Yemeklerin, salataların içerisine lezzet katılması amacıyla tercih edilmektedir. Ürünler kavanoz, plastik şişe ve cam gibi farklı paketlerde satışa sunulmaktadır. Doğal elma sirkesi, tatlı pişirme sosu, balık sosu, nar ekşisi, soya püresi sosu, acı biber salçası, acı biber sosu, istiridye sosu, Wasabi sosu, soya sosu ve diğer ürün alternatiflerini değerlendirebilirsiniz. Hardal sosu, acı biber sosu ve diğer doğal koruyucu içermeyen sos çeşitlerini yemeklerinizin içerisinde tüketebilirsiniz. Kilo verme sürecinde diyet tariflerinizin yanında kullanabilir, tariflerinize ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Mantarlı mayonez sosu, ketçap, limon suyu, soya sosu, biber sosu ve daha pek çok ürün alternatifi bulunmaktadır.