ÜCRETSİZ KARGO

Petrol Ofisi Hydro Oil Hd-46 Hidrolik Sistem Yağı 15 KG
Petrol Ofisi Hydro Oil Hd-46 Hidrolik Sistem Yağı 15 KG
(8)
1.459 TL
1.342,28 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Awax Hd 68 Hidrolik Sistem Yağı 20 L
Awax Hd 68 Hidrolik Sistem Yağı 20 L
(1)
999 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Petro Time ATF Hidrolik Direksiyon & Otomatik Vites Yağı 1 L + Cam Sabunu 80 ML
(31)
152,75 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Total Fluide DA Hidrolik Yağı 1 L
Total Fluide DA Hidrolik Yağı 1 L
(15)
462 TL
429,66 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Petro Time ATF Hidrolik Direksiyon & Otomatik Vites Yağı 2 x 1 L
Petro Time ATF Hidrolik Direksiyon & Otomatik Vites Yağı 2 x 1 L
(83)
238,75 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Petro Time 68 No Hidrolik Sistem Yağı 16 L
Petro Time 68 No Hidrolik Sistem Yağı 16 L
(17)
1.025 TL
SEPETTE
943 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Castrol Power Steering Fluid Atf2 Hidrolik Direksiyon Yağı Hidrolik 1 L
Castrol Power Steering Fluid Atf2 Hidrolik Direksiyon Yağı Hidrolik 1 L
(130)
300 TL
270 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Açık Shell Tellus S2 M 46 Hidrolik Yağ 1 L
(7)
225 TL
209,25 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Mannol 8301 Lhm Plus Hidrolik Sıvısı 1 L
Mannol 8301 Lhm Plus Hidrolik Sıvısı 1 L
(4)
350 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Total Fluide LDS Hidrolik Yağı 1L
Total Fluide LDS Hidrolik Yağı 1L
(4)
530 TL
492,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Kratos Hd 46 Hidrolik Sistem Yağı16 L
Kratos Hd 46 Hidrolik Sistem Yağı16 L
899 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Açık Shell Tellus S2 M 32 Hidrolik Yağ 3 L
(3)
368,26 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Shell Tellus S2 M 68 Teneke Hidrolik Sistem Yağı 16 L
(3)
1.599 TL
1.487,07 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Greentech Atf Direksiyon Yağı 3 L
(4)
300 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Petrol Ofisi Hydro-Oil Hd 68 Hidrolik Sistem Yağı 15 KG
1.485 TL
1.366,20 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Petrol Ofisi Hydro Oil Hd 68 Teneke Hidrolik Sistem Yağı 17 L
Petrol Ofisi Hydro Oil Hd 68 Teneke Hidrolik Sistem Yağı 17 L
(5)
1.649,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Lubex Mitras Hydatf Hidrolik Direksiyon Yağı 1 L
Lubex Mitras Hydatf Hidrolik Direksiyon Yağı 1 L
(18)
189,66 TL
Petro Time ATF Hidrolik Direksiyon & Otomatik Vites Yağı 1 L
(125)
119,75 TL

Hidrolik Sistem Yağı

19. yüzyıl Sanayi Devrimi ile beraber sanayi ve üretimde el emeğinden ziyade makine gücü tercih edilmeye başlandı. Bu dünya için çok büyük bir gelişmeydi çünkü böylece bir işçinin bir günde üretebileceği ürünün belki 20 kat fazlası makineler tarafından çok daha kısa sürede ortaya çıkarılıyordu. İnsan hayatını değiştiren gelişmelerden biri bu olan Sanayi Devrimi sayesinde hayatınıza çok farklı iş makineleri girdi. Şu an günümüzde birçok iş makineler tarafından yapılıyor ve emek gücüne ihtiyaç bile olmuyor. Bir oyuncağın ufacık parçasından büyük blokları kaldırabilen devasa aletlere kadar hepsi, yaşamınızı kolaylaştırmak için faaliyet gösteriyor. Bu tür makinelerin yaratılma süreçleri ve fonksiyonel yapıları elbette birer mühendislik harikası olarak değerlendirilmeli. Birbiriyle uyum içerisinde çalışan yüzlerce parçanın hepsi büyük bir harmoniyle tek bir amacı gerçekleştirebilmek için bir araya getirilmiş bütün için çalışıyor. Bu durum özellikle de büyük makineler için geçerli. Kas gücüyle yapılması mümkün olmayan her işlem için başvurduğumuz makineler tek bir kol veya tuşla söz konusu işlemi gerçekleştirmenize olanak sağlıyor. Bu tür devasa makinelere verilecek en iyi örneklerden biri onlarca tonluk yükleri kaldıran iş makineleri. Bu devasa aletlerin çalışma sistemlerinde iç içe geçmiş onlarca silindirik boru göze çarpar. Bu silindirik borular birbirlerinin içine geçebilen ve bu bölgede aşağı yukarı ya da yatay olarak hareket edebilen sistemlerdir ve ancak bu şekilde söz konusu aletin büyük yükleri kaldırabildiği gözlemlenmektedir. Peki ya bu silindirik sistemler kendi içerisinde nasıl hareket eder? İki silindir birbirine tam olarak değerken nasıl yüzeylerinde hareket ortaya çıkar? Bu sorunun cevabını veren yardımcı materyal hidrolik yağlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yağlar makine sistemlerinde hareketi, ağırlık kaldırmayı ve sistemin sorunsuz çalışmasını mümkün kılan yağlardır. Sistem içerisinde yağlama işlevini gördüğünü büyük demir silindirlerin birbirlerinin içine geçebilmesini ya da yatay olarak hareket edebilmesine imkân tanır. Hidrolik sistemlerde sıvıların enerjiye dönüştürülmesi amaçlanır. Dolayısıyla sistemin daha verimli ve güçlü olması için bu yağlar olmazsa olmaz materyallerin başında gelir ve kullanılması mecbur hale gelmiştir.

 Hidrolik Sistem Yağı Nedir?

Hidrolik Sistem Yağı Nedir?

Sanayide makineleşmenin artmasıyla birlikte kas gücünden ziyade enerji kullanılmaya başlanmıştır. Bir makineye enerjiyi verecek pek çok madde ve maden bulunmaktadır. Özellikle 19. Yüzyıl ve 20.yüzyılın ilk yarılarında enerji kaynağı olarak kömür madenine başvurulmuştur. Ardından yepyeni madenlerin ve enerji kaynaklarının keşfedilmesiyle alternatif güç kaynakları da kullanılmaya başlanmıştır. Son yılların popüler güç enerji kaynaklarından biri de hidrolik yağlar haline gelmiştir. Hidrolik bir makine için gerekli olan enerjinin üretiminde kaynağın sıvılardan alınması anlamına gelmektedir. Daha kısa sürede daha büyük sonuçlar ve çıktılar elde etmek isteyen sermaye sahipleri genellikle bu tür sistemleri tercih etmektedir çünkü hidrolik sistemlerde hem maliyet daha az hem de işin sonucunda elde edilen çıktı daha güvenilir olur. Bu tür sistemlerin vazgeçilmez ürünlerinden bir tanesi de kuşkusuz hidrolik yağlar olarak karşımıza çıkar. Peki ya hidrolik sistem yağı nedir? Daha önce de belirtildiği gibi mekanik aletlerin işlemesini ve olabilecek en iyi performansta çalışabilmesini temin eden enerji oluşturmak için sıvıya ihtiyaç duyan sistemleri çalıştırmaya yarayan yağlardır. Sistemin korunması ve olumsuzlukların giderilmesi için bu yağların kullanılması hayati öneme sahiptir. Bunun yanında her makine sistemi için aynı çeşit hidrolik yağın kullanıldığını söylemek yanlış olur. Her makinenin kendine has bir sistemi söz konusu olduğundan makinenin fonksiyonları göz önüne alınarak doğru yağ seçimi yapılmalıdır. Yağ seçerken öncelikle sıkıştırılabilirlik, köpüklenme ve güç iletimi gibi kimi niteliklere bağlı olarak doğru yağın seçilmesi makinenin performansını maksimize edecek ve gereken gücü verecektir. Hidrolik sistemlerin çalışma şekilleri ikiye ayrılır. Birincisi hidrokinetik sistemlerdir ve enerji aktarımı gerçekleştirilir. İkincisi hidrostatik sistemlerdir ve enerji sıvının basınç aktarımı ile iletilir veya transfer edilir. Dolayısıyla öncelikle sistemin niteliğine dikkat edilmeli ardından yağ seçimi yapılmalıdır. Örneğin hidrostatik bir sistem için uygun olan yağ ile hidrolik sistem için gerekli olan yağ birbirlerinden farklılık gösterecektir. Bu nedenle niteliksel özelliklerinin hepsi göz önünde bulundurularak söz konusu hidrolik sistem için en uygun, en sağlıklı hidrolik yağın seçilmesi uzun ömür için gereklidir.

 Sanayinin Vazgeçilmezi Hidrolik Sistem Yağı Özellikleri Nelerdir?

Sanayinin Vazgeçilmezi Hidrolik Sistem Yağı Özellikleri Nelerdir?

Hayatınızı kolaylaştıran, kas gücüyle yapmanın mümkün olmadığı ya da çok zaman alacağı işleri kolayca halleden sistemlerin bakımı oldukça önemlidir. Bir hidrolik sistemin doğru çalışabilmesi için hidrolik yağda dikkat edilmesi gereken belli başlı birkaç nokta bulunmaktadır. Makinenin çalışma hızına, çalışma esnasındaki ısınma maksimum ısınma derecesine ya da içerisinde oluşan basınca bağlı olarak hidrolik yağ da etkilenmektedir. Dolayısıyla makinenin sayılan niteliksel özellikleri göz önünde bulundurularak bu şartları sağlayacak ve makinenin doğru ve etkin bir şekilde çalışmasına olanak tanıyacak bir yağ seçimi yapılması gerekmektedir. Eğer hidrolik sistem yüksek basınç, yüksek sıcaklık ve aşırı hızda çalışıyorsa böyle bir sistemde kullanılacak hidrolik yağın doğru akışkanlıkta olması önemlidir. Aksi takdirde soğukta donma aşırı ısınma esnasında da eriyerek makinenin performansına zarar verme gibi durumlar yaşanabilir. Kullanılacak yağ parçaların hareket esnasında aşınmasını azaltmalı, sistemi güvenli ve performansı yüksek bir şekilde çalışmasını sağlamalıdır. Aksi takdirde makinenin sürekli bakıma gönderilmesi gerekebilir. Yağ yeterli yağlama yapmalı, sıkışmaları engellemeli ve yüksek sıcaklığa maruz kalması halinde çabuk tutuşmamalıdır. Hidrolik sistem yağı özellikleri bu önemli noktalarına dikkat eder nitelikteyse makinenin uzun ömürlü olacağını varsaymak mümkündür. Performansı doruk noktalara çıkaracak bir hidrolik yağın sahip olması gereken özellikler nelerdir? Bu sorunun cevabında birkaç farklı özellik yatmaktadır. Eğer bir hidrolik yağ düşük sıkıştırılabilirlik özelliğine sahip ise makinede basınç ve güç derhal iletilebilir ki bu da sistemin performansını arttırır. Diğer yandan söz konusu hidrolik yağ havayı uzaklaştırma özelliğine sahip ise sıvıda birikecek hava kabarcıklarını uzaklaştırabilir böylece sıkıştırılabilirliği artmaz. Öte yandan hidrolik yağın köpüklenmeyi önleyici bir niteliği var ise söz konusu köpüğün hidrolik sisteme ulaşması engellenir. Viskozitesi uygun ölçüdeyse sistem içinde rahatça dolaşımını gerçekleştirerek gerekli yağlanmayı gerçekleştirmiş olur. Tüm bunların yanında donma noktası ve hava tahliyesi gerçekleştirebilme kabiliyeti yüksek ise hidrolik sistemin performansını maksimize edeceği varsayılabilir. Dolayısıyla bu özelliklere sahip olan hidrolik yağın seçilmesi, verimin artmasına yardımcı olacaktır. Çabuk donan, çok çabuk gevşeyen yağlar makinenin sürekli olarak bakıma gitmesine neden olabilmektedir.

 Hayatı Kolaylaştıran Hidrolik Sistem Yağı Nerelerde Kullanılır?

Hayatı Kolaylaştıran Hidrolik Sistem Yağı Nerelerde Kullanılır?

21. yüzyılın tüketim toplumu her üründen milyonlarca üretilmesi durumunu ortaya koymuştur. Talep arttıkça arz da artmış, bu şekilde bir döngü meydana gelmiştir. Dolayısıyla birbirini tamamlayan madenler, araçlar, makineler ve sistemler ortaya çıkmıştır. Bunların hepsini bir araya getirerek gerekli bütünlük sağlanmış ve insanların ihtiyaçları karşılanır hale gelmiştir. Bir sistem puzzle’ının parçaları olan bütün bu malzeme ve madenler kullanıma hazır hale getirilirken de belli başlı sistemlere ihtiyaç duyulmaktadır. Dolayısıyla oluşan sirkülasyondaki ihtiyaçları yemin edecek malzemeler de bir başka sistem aracılığıyla ortaya çıkarılmaktadır. Dolayısıyla sistemler sistemleri doğurmuş ve hepsi birbirine bağımlı hale gelmiştir. Bu durumda bir makinenin oluşturabilmesi için bile hidrolik sistemlere ihtiyaç duyulur hale gelmiştir. Peki hidrolik sistemlere hangi alanlarda ihtiyaç duyulur? Hidrolik sistem yağı nerelerde kullanılır? Hidrolik sistemler ve bu sistemlerin yağları sağladıkları faydalar ve avantajlardan dolayı kendilerine geniş kullanım alanı bulmuşlardır. En çok kullanıldıkları sektörler arasında imalar, hammadde üretimi ve hareketli ekipman uygulamaları karşımıza çıkmaktadır. İmalar sektörü içerisinde robot, pres makinalar, plastik enjeksiyon ve ağır makinalarda kullanılır. Hammadde üretiminde madencilik endüstrisinde, köprü ve baraj gibi oluşumlarda başvurulurlar. Bunun haricinde hareketli ekipmanlarda ise tarımsal makinalar, uçaklar, gemiler, kreynler gibi pek çok farklı ekipmanda yer verilirler. Dolayısıyla kullanım alanının oldukça geniş olduğunu söylemek mümkündür. Tüm bunların yanında radyo antenleri, uçuş simülatörleri, uydu ekipmanları gibi pek çok farklı sektörde kullanılmaktadır. Bu sektörlerinde tümünde hidrolik sistemlere başvurulduysa kullanılacak yağa önem verilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Belirli dönemlerde düzenli aralıklarla yağ değişimi hatırlanmalı ve yağ kullanımında kalite aranmalıdır. Sırf ucuz olduğu için kalitesi düşük ürün tercih edilmemelidir. Aksi takdirde bu tür masraflardan kaçınılırken kalitesiz yağ kullanımından dolayı sistem içerisindeki parçalar aşınır, bozulur ve daha da önemlisi sistem ciddi şekilde hasar alır ve çalışmaz hale gelir. Dolayısıyla bu tarz talihsiz olayların önüne geçebilmek adına hidrolik seçiminde kalitenin aranması, ucuzluktan kaçınılması uzun vadede uzun ömürlü bir hidrolik sistem elde etmenin koşullarından bir tanesi haline gelmiştir. Doğru yağ seçimi sistemin ömrünü uzatacaktır.

 Aracınıza Hayat Veren Hidrolik Oto Sistem Yağı Nedir ve Ne İşe Yarar?

Aracınıza Hayat Veren Hidrolik Oto Sistem Yağı Nedir ve Ne İşe Yarar?

Hidrolik yağın kullanım alanları arasında otomobiller de bulunmaktadır. Otomobillerde genellikle fren sistemlerinde kullanılırlar. Otomobilinizi kullanırken en çok başvurduğunuz alanlardan biri frenlerdir. Aracın yavaşlamasını ya da gerekli durumlarda tamamen durmasını sağlayan bu mekanizmanın sağlıklı çalışması hayati önem taşımaktadır. Doğru şekilde çalışmayan fren sistemi ölümcül kazalara yol açabilir. Hem maddi hem de manevi zararlara neden olur. Günümüzde frenlerin işlemesi ve çalışması için en çok kullanılan sistem fren hidroliğidir. Bu sistemin doğru şekilde çalışabilmesi için ise bir sıvı kullanılır. Bu sıvıya verilen isim hidrolik oto sistem yağı olarak karşımıza çıkar. Hidrolik yağ fren basıncının iletilmesi için kullanılır. Fren pedalına uygulanacak olan ağırlığın bir basınç değerine dönüşmesini sağlar ardından söz konusu basınç tekerlek pistollarına aktarılır son olarak balatalar diskler üzerinde baskı oluşturur ve bu şekilde fren işlemi gerçekleştirilmiş olur. Fren hidrolik yağı fren sistemi içerisinde mekanizmanın çalışmasına imkân veren parçaların paslanmasını ve aşınmasını engeller. Bu sıvı aynı zamanda sistemde yer alan conta ve keçelerle birlikte çalışır. Fren mekanizmada yüksek sürtünmeler meydana gelir. Bunun sonucunda yüksek sıcaklık ve basınç da ortaya çıkar. Bu iki durumda da sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam edebilen hidrolik oto sistem yağı otomobilde güvenliği temin eden etkenlerden bir tanesidir. Sistem içerisindeki parçalar arasında örneğin balatalarda ciddi bir aşınmanın gerçekleşmesi fren işleminin tekerleklere aktarılmasını engelleyecek ya da yavaşlatacak bir durum olabilir. Bu nedenle bu tür bir aşınmanın ya da paslanmanın önüne geçebilmek için doğru ve etkili hidrolik yağın kullanılması oldukça önemlidir. Aksi takdirde bir kaza ihtimali kaçınılmazdır. Kullanılacak kalitesiz yağ da aynı oranda sürüş esnasında tehlike teşkil eder. Bu tür yağlar fren esnasında oluşan yüksek sıcaklıkla baş edemediğinden bu mekanizmanın performans ve verimi düşecektir. Bu da aynı oranda kazalara yol açan sorunlardan bir tanesidir. Bu nedenle aracınız için en doğru ve kaliteli hidrolik yağı seçmek oldukça önemlidir. Bu tür yağlarda her bütçeye uygun seçenek bulunmaktadır. Bütçenizi ve aracınızı tatmin edecek yağlar için servis parçaları sayfamızı inceleyebilirsiniz.

 Hidrolik Yağ Çeşitleri Nelerdir ve İçeriğinde Ne Yer Alır?

Hidrolik Yağ Çeşitleri Nelerdir ve İçeriğinde Ne Yer Alır?

Hidrolik yağlar kendi içerisinde otomotiv ve endüstriyel yağlar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Endüstriyel yağlar da kendi içerisinde viskozite değerlerine bağlı olarak çeşitlenmektedir. Viskozite değeri aynı zamanda yağın numarası olarak da adlandırılmaktadır. Ve belirli sıcaklık değeri altında sıvının akışkanlığını belirten ifadelerdir. Viskozite bir sıvının akmaya karşı gösterdiği direnç anlamına gelmektedir. Her sıvının akışkanlığı aynı oranda değildir. Bazı sıvılar daha hızlı akarken bazılarının akmaya karşı gösterdiği direnç çok daha fazladır. Hidrolik yağlarda da bu durum geçerlidir. Bazı yağlar akmaya karşı çok büyük direnç gösterirken bazılarının bu yöndeki direnci daha düşüktür. Bu doğrultuda bir sıvının akmaya karşı gösterdiği direnç ne kadar fazlaysa numarası o kadar büyük olur. Örneğin 62 numara hidrolik 46 numara hidrolik yağ ile kıyaslandığında akmaya karşı çok daha dirençli olduğu görülür. 32 numara hidrolikse 46 numara hidroliğe oranla çok daha akışkandır. Dolayısıyla bu numaralar göz önünde bulundurularak mekanik aletin hangi kalınlıkta akışkana ihtiyacı varsa ona yönelik en doğru numaradan hidrolik yağı seçmek en doğrusu olacaktır. Bu numaraların sabit sıcaklıktaki değerler olduğunu söylemiştik Daha doğru ifadeyle 40 derecedeki viskozite değerleri baz alındığında bu numaralandırma yapılmıştır. Endüstriyel hidrolik yağlar kendi içerisinde bu numaralara bağlı olarak çeşitlilik göstermektedir. Motor yağlarında bir takım başka değerler de söz konusu olsa da genel olarak viskozite değerine bağlı olarak numara arttıkça akışkanın kalınlığının da arttığını söylemek mümkündür. Örneğin geçmişteki araçlarda parçalar arası boşluk geniş olduğundan kalın hidrolik yağlar kullanılmaktaydı. Fakat günümüzde aksamlar arası boşluk çok kısıtlı olduğundan ince hidrolik yağlar kullanılmaktadır. Günümüzde en çok kullanılan hidrolik yağlardan biri 46 numara hidrolik yağdır. 46 numara hidrolik yağ içeriği incelendiğinde yüksek korozyon koruması olduğu görülmüştür. Korozyon inhibitörü sayesinde korozyana karşı koruyucu özellik gösterir. İçeriğinde barındırdığı etkin demülsifiyer sayesinde sudan kolaylıkla sıyrılabilmektedir. Bünyesinde barınan suyu kolaylıkla elimine ederek sistemi yağlandırmaya devam eder. Oksidasyon direnci oldukça yüksektir dolayısıyla oksidasyon sebebiyle viskozitenin kalınlaşmasını engeller. Uzun süre çalışan mekanizma içerisindeki parçaların aşınmasını engelleyecek şekilde yağlayabilir. Tüm seçenekler için motor yağı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.