Diğer Balık Yemi

Bazı insanlar, kedi ve köpek beslemek yerine akvaryumunda birkaç balığın yavaşça yüzmesini tercih eder. Balığın evcil hayvan olarak beslenmesi oldukça zevklidir. Fakat onlara yem vermek söz konusu olduğunda, balık ebeveynleri zorlanabilirler. Bunun nedeni, acıktıklarında dikkatinizi çekmekte tam olarak kararlı olmadıklarıdır. Ve bu yüzden, onları beslemeyi unutmak çok kolaydır. Balıklar, yeme alışkanlığına göre üç grupta sınıflandırılabilir. Birincisi, bitki ve meyve gibi bitki temelli yiyecekleri yiyen otoburlardır. Küçük mideleri nedeniyle genellikle çok beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Etçiller et yer. Diğer balıkları yemeye ve avlanmaya yatkın oldukları için topluluk tanklarından uzak tutulmalıdırlar. Omnivorlar hem bitki materyalini hem de eti yerler, bu da onları beslemeyi kolaylaştırır ve yeni başlayanlar için en iyi seçimdir. Etçiller ve omnivorlar için canlı balık yemi sunmak çok önemlidir. Aynı şekilde otçullar için de onun türüne göre balık yemi sağlanmalıdır. Ciklet balık yemi ve tetra balık yemi dahil olmak üzere En kaliteli balık yemlerini keşfetmek için sayfamıza göz atabilirsiniz.

Otomatik Balık Yemi ile Yemlemeyi Otomatikleştirin

Otomatik Balık Yemi ile Yemlemeyi Otomatikleştirin

Çoğu akvaryum sahibi, evden uzaktayken bir komşu veya aile üyesinden balıklarını beslemesini ister. Bazı insanlar aşırı beslenme konusunda çok gergindir. Yapacakları bir şeyin balığın ölmesine neden olacağından endişelenirler. Bu problemi ortadan kaldırmanın en iyi yolu, otomatik balık yemi kullanmaktır. Otomatik balık besleyici, akvaryuma periyodik olarak balık yemi ekleyen mekanik bir cihazdır. Cihazlar 30 yılı aşkın süredir popüler. Ticari otomatik balık besleyicileri, balık kuluçkalarında, yetiştirme havuzlarında, açık göl ve göletlerdeki besleme istasyonlarında kullanılır. Bu sağlam cihazlar, akvaryum kullanımı için idealdir. Bunlar, tatilde, iş seyahatlerindeyken veya evde olmadığınız herhangi bir zamanda balıklarınızı beslemek için mükemmeldir. Otomatik bir besleyici, birçok açıdan avantajlar sunar. Sizi efordan kurtarır, size zaman kazandırır ve siz evin dışarısında olduğunuz zamanlarda da balığınız yemlerini tüketmeye devam eder. Otomatik balık besleyici, çeşitli balık sahipleri için gerçekten yararlıdır. Birincisi, unutkan biriyseniz, bu tür balık yemi dağıtıcısı harikalar yaratır. Balıkları beslemek için alarm kurmaya gerek kalmaz. Otomatik balık yemi dağıtıcısı bunu sizin için programa göre yapar. Siz dışarıdayken, balığınızı elle beslemek için birisinin bunu yapmasına gerek kalmaz. Otomatik yemliklerde birkaç tasarım vardır, ancak tüm otomatik balık yemliklerinin ortak birkaç özelliği bulunur. Balık yemi bir tür bölmede tutulur. Programlanabilir bir zamanlayıcı, yemeğin akvaryuma ne zaman eklendiğini kontrol eder. Bazı otomatik balık yemlikleri, günde birden çok kez yemleme yeteneği gibi daha fazla özellik sunar. Otomatik balık besleyiciler yıllar içinde daha rafine hale geldi. Yemleyicinin düzgün çalışması için nem ortamının iyi ayarlanması gerekir. Besleyici tipik olarak akvaryumun üstüne, su yüzeyinin hemen üstüne yerleştirilir. Yiyecekler, yiyecek kabından akvaryuma düşer. Akvaryumdan gelen nem, özellikle yiyeceğin çıktığı yerde besleyicide toplanabilir. Bunun için yemliği akvaryuma çok yakın bir şekilde konumlandırmamanız önemlidir. Diğer besleyici tasarımları, su yüzeyinden uzağa bakan dönen bir hazne kullanır. Hazne yalnızca besleme zamanında suya doğru döner. Bu, balık yeminin çıktığı yerde nemin toplanma olasılığını azaltır. Çoğu otomatik balık yemliği pille çalışır. Bu, besleyiciyi akvaryumun herhangi bir yerine cihazı yerleştirmeyi kolaylaştırır. Ayrıca, elektrik kesintisi olsa bile besleyicinin çalışmasını sağlar. Otomatik yemlikler, beta balık yemi ya da silikon balık yemi gibi çeşitli yemler ve balıklar için uygundur.

En Kaliteli Japon Balığı Yemleri

En Kaliteli Japon Balığı Yemleri

Akvaryum balık yemi söz konusu olduğunda Japon balıkları için üretilen yemler oldukça popülerdir. Çünkü akvaryumda beslenen balıklar arasında Japon balıklarının yüzdesi bir hayli fazladır. Japon balığınız için yapabileceğiniz en iyi şey için, onları vahşi doğada yediklerine olabildiğince yakın bir diyetle beslemek istersiniz. Ancak sadece hangi yiyecekleri yediklerini eşleştirmekle kalmaz, aynı zamanda ne sıklıkla ve ne şekilde yediklerini de taklit etmek istersiniz. Japon balığınıza düzgün bir şekilde bakmak için onu günde birkaç defa beslemeniz gerekir. Tek bir büyük yemi oturup saatlerce yemeyeceklerdir. Japon balıkları gün boyunca zamanlarının çoğunda yavaş yavaş otlanacak yiyecekler ararlar. Bunu akılda tutarak, balıklarınızı günde 2 ila 3 kez beslemeyi ve toplam 5 ila 6 dakika yemesine izin vermeyi hedefleyin. Bu, yem başına yaklaşık 2 ila 3 dakikadır. Süre dolduğunda, kalan yiyecekleri tanktan çıkarın. İlk olarak, akvaryum balıkları fırsatçı yiyicilerdir, yani yemek söz konusu olduğunda, abartabilirler. Hatta bazı insanlar, akvaryum balıklarının patlayana kadar yiyeceğini iddia ediyorlar, ancak bağırsakları etkilenene ve sindirim sistemindeki çürüyen yiyecekler onları hastalık nedeniyle ölüme yatkın bırakana kadar yiyeceklerini söylemek daha doğru olur. Onları fazla beslememeniz gerekir. Evcil hayvanınızı korumak için akvaryumda biriken artık yemleri çıkarmanız bu açıdan çok önemlidir. İkincisi, alt tabakaya giren herhangi bir yiyecek çürür ve suyu amonyakla kirletir ve bu da balığınızı zehirleyebilir. Depodaki yenmemiş fazlalıkların giderilmesi, suyun daha sağlıklı ve daha temiz tutulmasına yardımcı olacaktır. Japon balığını fazla beslemek, yetersiz beslemekten çok daha tehlikelidir. Sizinkini fazla besleyip beslemediğinizi nasıl anlarsınız? Belirgin bir işaret, yüzerken balığınızın arkasından gelen uzun bir dışkı dizisidir. Bunu görürseniz, balığınızın çok beslendiğini anlayabilirsiniz. Japon balıklarının diğer balıklarla karşılaştırıldığında daha düşük proteine, daha yüksek karbonhidrat diyetine ihtiyacı vardır ve bu talepleri karşılayan bir yiyecek tercih etmelisiniz. Öyleyse, diğer balık türleri için yapılmış veya herkes için iyi olarak pazarlanan herhangi bir yem türünü tercih etmemelisiniz. Yiyecek kutularının üzerindeki etiketler size mevcut protein yüzdelerini göstermelidir. Ayrıca, seçtiğiniz Japon balık yemi bu balıklar için özel üretilmiş olmalıdır. Seçtiğiniz yiyeceğin, akvaryum balıklarının sindirmesi zor olan ve suyu bulandıran mısır veya soya fasulyesi gibi besleyici olarak boş dolgu içermediğine dikkat edin. Yapılacak en iyi şey, yorumları okumak ve kalitesi ile tanınan, güvenilen, tavsiye edilen bir marka bulmaktır. Bununla birlikte yavru balıklarınız için de yavru balık yemi tercih ettiğinizden emin olmalısınız.

Çiftlik Balığı İçin Besleyici Yem Çeşitleri

Çiftlik Balığı İçin Besleyici Yem Çeşitleri

Balık çiftliği, balıkların yaşamı, büyümesi, gelişimi ve ıslahı gibi çeşitli aşamalarda normal balık ihtiyaçlarını karşılaması gereken ve üretim yöntemi, entegre kullanım, iş verimliliğinin teşvik edilmesi ve ekonomik faydalar lehine olması gereken balık kültürünün yeri ve temelidir. Bu nedenle, bir balık çiftliği açısından sazan balık yemi ya da diğer yetiştirilen balık yemlerinin önemi büyüktür. Çiftlik balık yemi fiyatları ürünlerin markasına ve gramajına göre değişir. Balık kültürünün temeli için balık yemlerinin doğru ve kaliteli seçilmesi gerekir. Bu yüzden, bir balık çiftliğinin, özellikle de ticari bir balık çiftliğinin nasıl başlatılacağı söz konusu olduğunda balık yetiştiricilerin balık yemlerine de çok dikkat etmeleri önemlidir. Doğru balık yemiyle beslenen bir çiftlikteki balıklar, ekonomik etkinlik yaratır ve üretimi teşvik eder. Önemli bir diğer konu da standart olmayan yem katkı maddelerini kullanmamaktır. Bu yüzden çevre kirliliğine yol açmayan, balık çiftlikleri için üretilen doğal yemler tercih edilmelidir. Su ürünlerinin güvenlik gereksinimlerine uygun olan balık yemlerine yatırım yapmanız bu açıdan çok önemlidir. Yem kuru ve havalandırmalı bir depoda sıçanlara ve böceklere karşı korunmalı ve su geçirmez ekipmanlara sahip olarak depolanmalıdır. Yemin küflenmemesini ve bozulmamasını sağlamak da önemlidir. Doğru besleme balıkların büyümesini hızlandırabilir ve verimi artırabilir. Yetiştirme sürecinde balık yemi tedarikinin zamanında sağlanabilmesi için makul düzenleme ve yemleme planının yapılması gerekir. Beslenmeyle ilgili dört önemli aşama vardır. Bunlar sabit nokta, sabit zaman, sabit kalite ve sabit miktardır. Doğru besleme, yemleme verimliliğini artırmada büyük öneme sahip olan balık besleme durumunun kontrol edilmesi, yem yeri temizliği, gazdan arındırma ve balık hastalıklarının önlenmesi için yardımcı olabilir. Bilindiği gibi, tüm ticari balık çiftlikleri için balık yemi, balık büyümesinin en önemli besin kaynağıdır. Ticari balık çiftliği işletme maliyetinin tamamı içinde balık yemi, yüksek fiyat nedeniyle büyük bir paya sahip olabilir. Toplam maliyetin ortalama %50-60 kadarını oluşturur. Bu nedenle, daha iyi ekonomik faydalar için balık yeminin kaliteli olması şarttır. Olta balık yemi çeşitleri ve tavuk göğsü balık yemi dahil olmak üzere tüm kaliteli balık yemleri için sayfamızı inceleyebilirsiniz.