ÜCRETSİZ KARGO

Shark Akvaryum Aydinlatma Full Spectrum 4 Renk Armatür 554875577
(33)
599 TL
SEPETTE
499 TL
Alcofast Etil Metil Alkol Test Kiti 10 Adet
(624)
129,90 TL
125 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Shark Akvaryum Aydinlatma 4 Sira Osram Marka Ledli 566770147
(24)
850 TL
SEPETTE
700 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Resun Af2003 Otomatik Balık Yemleme Makinesi
(33)
799 TL
SEPETTE
649 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Adwa Ad12 Ph Metre Ph Ölçer
Adwa Ad12 Ph Metre Ph Ölçer
(19)
1.725,75 TL
SEPETTE
1.425,75 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Valkyrie 250l Sessiz 3 W Askılı Şelale Akvaryum Filtre Kafa Motoru İç Filtre
(17)
245,93 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Sobo Wp-3500 Akvaryum Sump Motoru
Sobo Wp-3500 Akvaryum Sump Motoru
(5)
634,89 TL
SEPETTE
534,89 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Seachem Purigen 50 G Açık File
Seachem Purigen 50 G Açık File
(37)
349,99 TL
SEPETTE
299,99 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Valkyrie D48 Güçlü Neodyum Mıknatıs 48 MM 75 KG Askılı Fishing Salvage Magnet
(15)
346,96 TL
SEPETTE
296,96 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Aquablue Ss-S110 Bitkili Akvaryum Makas-Cımbız Bakım Seti 3 İn 1
(154)
519,50 TL
SEPETTE
419,50 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Seachem Purigen 100 Ml
Seachem Purigen 100 Ml
(7)
812,50 TL
SEPETTE
662,50 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Orionled Aquaslim Serisi - 4 Renk Akvaryum Led Aydınlatma 543765157
(37)
270,90 TL
SEPETTE
205,90 TL
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Sunsun Hw 603b Dış Filtre 6w Yeni̇ Seri̇
(62)
1.350 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Warmtone Otomatik Balık Yemleme Makinesi
(5)
919 TL
SEPETTE
769 TL
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Hemyem Alabalık Yemi 3Nm 5Kg
(56)
553,75 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Su Arıtma ve Alkol Damıtma Amaçlı Aktif Karbon 1 KG
(30)
161 TL

ÜCRETSİZ KARGO

DailyTech PET Kedi Su Pınarı Çeşmesi Şelalesi için Yedek Filtre
(19)
119 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Sunsun Jf-80 Akvarum Süngerli İç Filtre
(13)
319 TL

Balık Ürünleri

Bir köpek veya kediye sahip olmanın sağlık yararları oldukça iyi bilinse de, egzotik balıklara bakmanın benzer faydalar sağlayabileceğini öğrenmek sizi şaşırtabilir. Bir akvaryum kurmayı düşündüyseniz, hayallerinizdeki egzotik balık akvaryumunu oluşturabilirsiniz. Muhteşem bir akvaryum oluşturmak istiyorsanız, planlanmış bir tema inşa etmek daha iyidir. Temanıza karar vermeden önce, tatlı su veya tuzlu su akvaryumu başlatmak isteyip istemediğinize karar vermeniz faydalı olacaktır. Deneyiminize, bütçenize ve istediğiniz görünüme göre hangisinin size en uygun olduğunu görmek için farklı akvaryum stillerini ve bakım gereksinimlerini araştırmak isteyebilirsiniz. Tatlı su akvaryumlarının tuzlu su kurulumları kadar hoş gözükmesi kişilerin bu tarz akvaryumlar oluşturmasına sebep olur. Bu nedenle güzel veya sakin bir akvaryum elde etmek için tuzlu su edinmek zorunda değilsiniz. Zorluk ve masraf sırasına göre çeşitli akvaryum stilleri vardır. Bunlar; sadece balık içeren tatlı su akvaryumları, tuzlu su akvaryumları, akvaryum yapay bitki içeren tatlı veya tuzlu su akvaryumlarıdır. Akvaryumunuz için bir tema seçmenin iki yolu bulunur. En sevdiğiniz balık veya omurgasız türlerine odaklanabilir ve akvaryum balık seçiminizi, görünümlerini vurgulayacak ve en ilginç davranışlarını ortaya çıkaracak şekilde tasarlayabilirsiniz. Alternatif olarak, doğal bir yaşam alanını yeniden yaratmayı tercih edebilirsiniz. Hatta akvaryumunuzda su düzenlemesine odaklanmayı, akvaryuma çeşitli balıklar, deniz canlıları ve bitkiler eklemeyi düşünebilirsiniz. Akvaryumunuzun temasını seçmedeki faktörlerden biri, su kapasitesi açısından ne büyüklükte bir akvaryuma sahip olmak istediğinizdir. Dekorasyonlarınız, canlı bitkileriniz, akvaryum dış filtre ve akvaryum dalga makinesi gibi dahili ekipmanlarınızın kaplayacağı alanı hesaba katmayı ihmal etmemelisiniz. Akvaryum canlılarının türünü ve sayısını düşünün. Salyangoz, karides, canlı kayalar veya mercanlar gibi diğer balıkları veya omurgasızları akvaryuma eklemek isteyebilirsiniz. Balıklarınız veya diğer hayvanlar için birbiriyle uyumlu olanları edinmeyi unutmamalısınız. Bazı balıklar ve omurgasızlar genel topluluk türü olarak kabul edilir ve uyumlu türlerle karışık gruplar halinde yaşarlar. Öte yandan, yarı agresif balıklar, benzer hırçın tavırlara sahip akvaryum arkadaşlarına ihtiyaç duyar. Akvaryumunuz için olası adayların bir listesini yapabilirsiniz. Akvaryum boyutunuz ve temanız seçildiğinde, düzeninizi kağıt üzerinde oluşturmaya başlayabilirsiniz. Akvaryumunuzun nasıl görünmesi gerektiğini, peyzaj özelliklerinin, bitkilerin, mercanların ve ekipmanın nereye yerleştirilmesi gerektiğini görselleştirmenize yardımcı olmak için üstten ve yandan görünümlerden bir resim çizebilirsiniz.

Özel Akvaryum Ürünleri

Özel Akvaryum Ürünleri

Akvaryumunuz için uygun bir yer bulmak çok önemlidir. Doğrudan güneş ışığına koymamalısınız. Bu, su kalitesi için çirkin ve kötü görünen yosun oluşumuna neden olur. Aynı zamanda bunlar, balıklarınızın sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Güneş ışığı, özellikle sıcaklığa duyarlı balıklar üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilecek su sıcaklığını da etkileyebilir. Ayrıca akvaryumunuzu, elektrik akımlarının veya kapıların yakınına yerleştirmekten de kaçınmalısınız. Akvaryumunuzun boyutuna bağlı olarak, onu üst bölümlere yerleştirmek istemeyebilirsiniz. Filtreyi ve ışıkları takmanız gerekeceğinden, balık tankınızı prizlerin yakınına yerleştirmeyi unutmamalısınız. Fanus balıkları tamamen kapalı bir ortamda yaşar ve tamamen çevrelerindeki suya bağımlıdır. Musluk suyu, içmemizi güvenli hale getiren ancak balıklar için zehirli olan ve çıkarılması gereken belirli miktarda klor ve kloramin içerir. Akvaryum su temizleyiciler, kloru, kloraminleri ve ağır metalleri nötralize eder ve akvaryumunuza koyduğunuz her yeni suya eklenmelidir. Ayrıca, bir balığın enfeksiyona karşı savunması olan balçık ceketini onarmasına yardımcı olan bileşenler içerir. Balık tankınızda ne kadar su olduğunu ve dolayısıyla ne kadar su düzenleyiciye ihtiyacınız olduğunu hesaplamak için akvaryumunuzun boyutunu bilmeniz gerekir. Daha az tecrübeli bir balık sahibi, filtrenin yalnızca akvaryumdan fiziksel atıkları temizlemek için olduğunu düşünebilir, fakat öyle değildir. Filtre, akvaryumunuzun en önemli unsurudur ve biyolojik filtreyi barındırır. Biyolojik filtre, zararlı amonyak ve nitriti parçalayarak onları daha az zararlı nitrata dönüştüren dost bakterilerden oluşur. Bu işleme nitrojen döngüsü adı verilir ve suyun balıklarınız için güvenli kalmasına yardımcı olur. Daha az zararlı olan nitratın sizin tarafınızdan düzenli su değişimleriyle giderilmesi gerekir. Başarılı bir başlangıç için balığınız için doğru su kalitesinin sağlanması önemlidir. Biyolojik filtrenin geliştirilmesine yardımcı olmak için döngü süresince akvaryuma biraz balik yemi çesitleri ekleyebilirsiniz. İyi su kalitesini sağlamak için akvaryum suyu ölçüm kitleri düzenli olarak kullanılmalıdır. Düzenli su testi, balık tankınızın sahip olabileceği sorunları da gösterir ve filtrenin nasıl çalıştığını kontrol etmenin hızlı ve kolay bir yoludur. Unutmayın, su kalitesini korumak ve filtrenin doğru çalıştığından emin olmak için altın kural, suyunuzu düzenli olarak test etmektir. Bunu akvaryum pH ölçer ile kolayca yapabilirsiniz.

Akvaryum Bitkileri ve Alt Tabakalar

Akvaryum Bitkileri ve Alt Tabakalar

İstediğiniz tüm balıkları satın alıp hemen akvaryumunuza koymak cazip gelebilir, ancak en iyisi az sayıda balıkla başlayıp ilerleyen zamanda daha fazlasını eklemektir. Filtre olsa da, balığınızın yarattığı ek atığa uyum sağlamak için zamana ihtiyaç vardır. Çok fazla balık eklerseniz, filtre başa çıkamayabilir, bu da su kalitesi ve balığınızın sağlığı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacaktır. Daha sonraki bir tarihte akvaryumunuza daha fazla balık eklemeyi seçerseniz, su kalitesinin uygun olduğundan emin olmak için test şeritlerini kullanmalısınız. Bir akvaryum inşa ederken ve tasarlarken, çoğu insanın akvaryumlar için doğru alt tabaka hakkında birçok sorusu vardır. Akvaryumlar için en iyi alt tabaka türünü seçerken bunlar ve sayısız başka soru ortaya çıkabilir. Akvaryumlar için kum alt tabakası, özellikle çakıl, çakıl taşları veya büyük kayalarla kombinasyon halinde olan en yaygın alt tabakalardan biridir. Ticari olarak farklı boyutlarda kum alt tabakası satın alabilirsiniz. Kumun en büyük avantajlarından biri, sıkıştırıldığında atık veya yenmemiş yiyeceklerin alt tabakada kaybolmasını ve her şeyin yüzeyde kalmasını önlemesidir. Aynı zamanda kumlu bir alt tabakaya ihtiyaç duyan balıklar var. Örneğin, yayın balığı çok hassas bir cilde sahiptir ve akvaryum tabanında yemeyi sever. Çakıl, akvaryum dünyasında en yaygın kullanılan substrat türü olabilir. Kum alt tabaka modellerinde olduğu gibi çakıl türü veya çakıl boyutu da değişebilir. Biri ya da diğeri arasındaki seçim yalnızca akvaryumda yaşayan balık türlerine ve akvaryum bitkisi çeşitlerine bağlı olacaktır. Örneğin, bazı akvaryum balıkları alt tabakayı kemirme eğilimindedir ve eğer çakıl parçaları ağızları kadar büyükse, yanlışlıkla yutabilir ve boğulabilirler. Bunun sonucunda balık ölür. Öte yandan, günlerini dipte dolaşarak geçiren birçok balığın vücutlarının bir kısmı keskin çakıllardan zarar görebilir. Yaralar enfekte olabilir ve hayvanın hayatını tehdit edebilir. Bu, çakılın tank için kötü olduğu anlamına gelmez. Akvaryum sakinlerine uygun olmalı ve doğru seçilmelidir. Bunu yapmak için akvaryumdaki hayvan türlerinin yaşam gereksinimleri ve özellikleri hakkında çok iyi bilgi sahibi olmanız gerekir. Çakıl, kumdan farklı olarak, kolayca yapışabilen bazı bitki türleri için iyi bir substrattır. Ayrıca, çakılların temizlenmesi kolaydır. Bir elektrikli süpürge ile bunu kolayca halledebilirsiniz.

Akvaryum Su Kalitesini İyileştiren Ürünler

Akvaryum Su Kalitesini İyileştiren Ürünler

Su sertliği, sağlıklı tuzlu su ve tatlı su balıkları için önemli bir su parametresidir. Akvaryumunuzdaki su sertliğini bilmek ve neyi etkilediğini ve nasıl etkilendiğini anlamak, size tüm ekosistem üzerinde daha fazla kontrol ve fikir verecektir. Bazen toplam sertlik olarak da anılan genel su sertliği önemlidir. Çünkü suyun pH'ına bağlıdır ve bir tür tampon görevi görür. Akvaryumunuzdaki pH seviyenizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ve bunu yükseltmeniz veya düşürmeniz gerekiyorsa, önce sertliği ayarlamanız gerekecektir. Genel su sertliği karbonat sertliği ile karıştırılmamalıdır. Akvaryum terminolojisi açısından, genel sertlik sudaki minerallerin, yani kalsiyum ve magnezyum iyonlarının sayısını ölçer. Bunlar, kemik ve dış iskelet oluşturmaya, metabolizmayı düzenlemeye ve iyon değişimini kolaylaştırmaya yardımcı oldukları için akvaryumdaki birçok balık ve omurgasız için önemli minerallerdir. Balıklar optimum sertlik aralığının dışında tutulursa, o kadar büyümeyebilir ya da o kadar uzun yaşamayabilirler. Genel olarak, sertlik coğrafi konuma göre değişir; yerel tatlı su rezervuarları jeolojik kompozisyon, yüzey akışı, mevsimsel hava durumu ve diğer dış faktörlerden etkilenebilir. Bu dış etkenler nedeniyle, musluk suyu genellikle orta derecede sert veya tam serttir. Böyle durumlarda bazı tatlı su akvaryum balıkları için yumuşatılması gerekir. Herhangi bir su parametresi gibi toplam sertlik balıklarınız için ideal aralığın dışındaysa, büyük olasılıkla akvaryumunuzda sorun yaşarsınız. Metabolizma ve fizyolojik süreçlerinin çok fazla enerji harcamadan, olması gerektiği gibi çalışmasına izin vermek için balıkların geliştiği doğal su koşullarını anlamak önemlidir. Tatlı su balıklarının çoğu sert suya uyum sağlayabilir. Çoğu akvaryum canlı bitki çeşidinin geniş bir genel sertlik aralığına dayanabildiği de unutulmamalıdır. Bununla birlikte, bazı alg türlerinin daha aşırı menzillere sahip akvaryumlarda daha iyi büyüdüğü bilinir. Mükemmel su kimyası sağlayan ideal parametreler olsa da, çoğu akvaryum bu aralıkların dışında çalışır. Genel olarak, kararlı seviyelere sahip olmak, bu değerlere ulaşma girişimlerinde sürekli değişiklik yapmaktan daha iyidir. Bu, akvaryumunuzun dengesini hızla bozabilir ve hayvanlarınızın strese girmesine neden olabilir. Aynı ilke, akvaryumunuzdaki toplam su sertliğini değiştirmekle ilgilidir. Dahası, yanlışlıkla kalsiyum ve magnezyum seviyelerini, pH seviyelerini ve karbonat sertliğini de değiştireceğinizi unutmamalısınız.

Akvaryum Işıklandırma Çeşitleri

Akvaryum Işıklandırma Çeşitleri

Akvaryum ısıtıcısı ve aydınlatma ürünleri, bir akvaryum için büyük önem arz eder. Işık, tüm canlılar için özellikle bitkiler için gereklidir. Uygun akvaryum gece lambası bitkilerle desteklenen bir akvaryumun başarılı bir biçimde korunmasını destekler. İdeal aydınlatma rengini bulmak, sağlıklı ve yeşil görünen bitkiler elde etmenizi sağlamakla kalmaz aynı zamanda algleri de minimumda tutar. Bitkilerinizin yeterli seviyede büyüyebilmeleri, doğru ışık miktarı ve rengi ile yakından ilgilidir. Bu durum, bazen akvaryumunuz için daha fazla aydınlatma anlamına gelir. Akvaryumunuz için doğru aydınlatma armatürü seçmek, ilerleyen zamanda ek masraf yapmanızın da önüne geçer. Bitkilerinize kullanabilecekleri ışık vermek çok önemlidir. Bitkiler az miktarda menekşe, sarı ve turuncu tonları kullanır ve ayrıca hiç yeşil ışık kullanmayı tercih etmezler. Bu renk tonları ampul aydınlatma çeşitlerinde yer alır. Bunları kullandığınızda ışıkların bitkiler, dekor ve balıklardan yansıdığını görmeniz mümkündür. Yumuşak beyaz tonlar kimi zaman daha çok görüntüleme ışığı oluşturmak amacı ile tercih edilir. Bitki yetiştirmek için çok etkili değil. Çok az kırmızı ışık ve sadece biraz mavi sunar. Bunlar yosunların büyümesini ve gelişmelerini desteklemez. Kullanımı, yalnızca bitkilere çok az fayda sağlar. Gün ışığı aydınlatma cihazları, güneşe benzer bir aydınlatma tonu ve rengi üretir. Ultraviyole ve kızılötesi spektrumlar azalır, fakat görünür spektrum korunur. Çok fazla mavi ve kırmızı içerir. Bunlar bitkileri büyütecektir. Yosun aynı zamanda bir bitkidir. Bitkiler, sağlıklı büyüme için aktinik mavi ismi verilen özel bir mavi ışık tonuna gereksinim duyar. Bitkisel büyüme, bitki yapraklarının ve gövdelerinin büyümesidir. Tamamen aktinik mavi ışık altında büyüyen bitkiler, çok gür ve yapraklı olurlar. Yumuşak beyaz aydınlatma armatürleri, verimliliği çoğaltmak için bu ışığı çok az yayacak şekilde özel olarak geliştirilmiştir. Aktinik mavi ışık pek görünmez. Gözlerimiz bu rengi çok iyi algılamaz. Aktinik maviyi azaltarak, yumuşak beyaz ampuller daha az enerjiyle daha görünür ışık oluşturabilir. Kırmızı ışık da bitkiler tarafından kullanılır. Çiçek üretmek için kırmızı ışık gereklidir. Kırmızı tonlar aynı zamanda bitkilerin daha uzun büyümesine katkıda bulunur. Aşırı miktarda kırmızı ışık alan bitkiler uzun görünümlü ve kılçıklı yapıda olurlar. Algler, fotosentez yapmak için kırmızı ışık kullanır. Bu bilimsel gerçek, alg büyümesini sınırlamak için tercih edilir. Çok az kırmızı ışık kullanmak alglerin büyümesini yavaşlatacaktır. Akvaryumunuzdaki kırmızı vurgular, bitkilerinizdeki ve akvaryum gübresi üzerindeki tüm ince yeşil tonlarını gösterecektir.

Besleyici ve Sağlıklı Balık Yemi Çeşitleri

Besleyici ve Sağlıklı Balık Yemi Çeşitleri

Etçil balıklar, hayatta kalmak için ihtiyaç duydukları enerjinin çoğunu et temelli bir beslenme düzeninden alan balıklardır. Bu, böcekleri, diğer balıkları ve diğer omurgasız canlıları içerebilir. Bunlar genellikle balık yemi solucan gibi gıdalarla da beslenmelidir. Bazı yırtıcı balıklar, köpekbalıkları gibi avlarını kovalayan veya yiyeceklerin kendilerine gelmesini bekleyen aktif avcılardır. Bu davranışları sergileyen balıklar, genellikle bas ve orfoz gibi daha büyük bir ağza sahip olacaktır. Bazı etçil balıkların da büyük dişleri olacak ve barakuda gibi suda hızla yüzmek için daha aerodinamik bir gövdeye sahip olacaklar. Otçul balıklar, hayatta kalmak için ihtiyaç duydukları enerjinin çoğunu bitki bazlı bir beslenme düzeninden alan balıklardır. Bu, esas olarak, doğadaki alg ve bitkileri içerir, ancak evcil hayvan balıkları, akvaryumdaki meyve ve sebze maddeleriyle de desteklenebilir. Otçul balıklar genellikle kayaların, alt tabakaların veya yosunların yetiştiği diğer alanların üzerinde sürekli olarak otlamaktadır. Bu balıkların genellikle yassı dişleri olacaktır. Bunların bazıları akvaryumdaki alglerden de beslenir. Bununla birlikte, gerçekten otçul olarak sınıflandırılabilecek pek çok balık türü yoktur ve çoğunun dengeli bir hayvan ve bitki bazlı beslenmeye ihtiyacı vardır. Çoğu otobur hayvanın tutulması zordur. Bazı balıklar omnivor olarak etiketlenebilirken, aslında spektrumun bir tarafına yaslanma eğiliminde olan ve bitki bazlı bir diyetten daha etli bir diyet verilmesi gereken bazı türler vardır. Bunun tersi de geçerlidir. Doğru yiyecek oranını sağlayabilmek için balığınızın doğal ortamını ve beslenme alışkanlığını araştırmak en iyisidir. Örneğin Japon balığı besliyorsanız, balık yemi Japon balıklarına özel olmalıdır. Bu yüzden balığınızın cinsine özel yemlerden edinmeniz en doğrusudur. En yaygın olarak, omnivorlar çeşitli balık pulları ve yemlerle beslenebilir. Balıklarınızın sağlıklı kalmasını sağlamak için canlı yem, dondurulmuş yiyecek ve pelet yiyeceklerle onları düzenli olarak desteklemelisiniz. Kesin bir kategoriye uymayan çok özel bir diyet gerektiren başka balık türleri de vardır. Bu yüzden akvaryum canlılarınızın beslenme alışkanlıklarını mutlaka araştırmalı ve buna uygun yemler satın almalısınız. Balık yemi fiyatları ürünlerin türüne göre değişir. Akvaryum silikonu ve balık yemi kutusu dahil olmak üzere, tüm balık ürünlerini keşfetmek için evcil hayvan ürünleri sayfamızdaki ürünleri inceleyebilirsiniz.