SHDSL Modem

Asimetrik dijital abone hattı ADSL teknolojisi, yüksek bant genişliğine sahip verileri taşımak için mevcut çift bükümlü telefon hatlarını kullanan DSL modem teknolojileri ailesinin bir parçasıdır. Simetrik yüksek hızlı DSL olarak bilinen SHDSL arabirimleri, abone ile bir merkez ofis arasında veri aktarımına yardımcı olur ve çoklu oran teknolojisini destekler. G.SHDSL modem router DSL ağ ortam türlerine fiziksel bağlantı sağlar. Simetrik yönlerde 2,3 Mbps'ye kadar bant genişliği sunar. ADSL ile uyumludur ve bu nedenle kablolar arasında çok az parazite neden olur. G SHDSL modem DSL ağ ortam türlerine fiziksel bağlantı ve ağdaki hücrelere genişletilmiş ATM CoS işlevselliği sağlar. Varsayılan olarak, bant genişliği kullanımı sınırsız olduğu için belirtilmemiş bit hızı kullanır. En iyi SHDSL modem çeşitlerini keşfetmek için modem ve ağ ürünleri sayfamızdaki ürünleri inceleyebilirsiniz.

SHDSL Modem Özellikleri

SHDSL Modem Özellikleri

SHDSL, uzun bakır hatlarda yüksek veri hızı gereksinimleri söz konusu olduğunda piyasada yer alan en iyi teknolojidir. SHDSL, Tek Çiftli Yüksek Hızlı Dijital Abone Hatları anlamına gelir. Bu teknoloji, dijital verilerin bir ağın bakır kabloları üzerinden iletilmesine yardımcı olur. Ağdan aboneye, aşağı akış yönündeki bant genişliği, aboneden ağa yukarı akış (yükleme) yönündeki bant genişliği ile aynıdır ve simetriktir. SHDSL modem alıcı-vericileri, bükümlü bakır tel başına saniyede 15 Mbps kadar yüksek veri hızlarına sahiptir. Bu performans, kullanılan kablonun özelliklerine bağlıdır. SHDSL'nin erişimi, Ethernet'ten veya halihazırda mevcut olan diğer DSL teknolojilerinden çok daha fazladır. Ayrıca 4 bakır çifti kullanılarak 60 Mb / sn'lik bir aktarım hızı sunar. Zhone SHDSL modem teknolojisi bir Ethernet genişletici olarak kullanılabilir. Havaalanlarında, metro istasyonlarında, bilgi-eğlence sistemleri için sıklıkla bu modemlerden tercih edilir. PoE'nin ulaşamayacağı yerlerde IP kameralara ihtiyaç duyulduğunda, SHDSL devreye girer. Bu nedenle SHDSL modemler video gözetim amacıyla da tercih edilir. Otomat makineleri, bankalar ve trafik ekipmanları için de idealdir. Çünkü SHDSL sağlamdır ve daha geniş erişime sahiptir. Endüstriyel iletişim sistemleri açısından da bu modemlerin önemi oldukça fazladır. Endüstri alanında kullanılan SHDSL modemler, industrial SHDSL modem şeklinde de bilinir. Aynı zamanda bu modemler, küçük bir ayak izi ve düşük güç tüketimi sunar. Veri aktarım uygulamaları için anahtar bileşenlerden biri veri izolasyon transformatörüdür. SHDSL modemlerin transformatörü özel olarak geliştirilmiştir ve kompakttır. Bu transformatör UL ve IEC standartlarını karşılar. Tek çiftli yüksek hızlı dijital abone hatları, normal telefon hatlarının internete bağlanmasını ve veri akışlarını tek bir çift bakır kablo üzerinden iletmesini sağlar. Aynı zamanda simetrik dijital abone hattı olarak da bilinir. SHDSL, sıfırdan geliştirilen ve Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından simetrik dijital abone hatlarında uluslararası bir standart olarak onaylanan ilk sistemdir. Tek hatlı dijital abone hattı ve asimetrik dijital abone hattı gibi diğer mevcut DSL teknolojilerini geliştirmek için tasarlanmıştır. SHDSL modem fiyatları ürünlerin markasına ve modeline göre değişir.

Yüksek Hızlı İnternet Sağlayan SHDSL Modemler

Yüksek Hızlı İnternet Sağlayan SHDSL Modemler

Simetrik Yüksek Hızlı Dijital Abone Hattı, tek bir ethernet bağlantısında birbirine bağlanmış birden çok bakır çifti kullanan ve geleneksel DSL bağlantılarından önemli ölçüde daha yüksek hız ve performans sunan bir DSL hizmetidir. Bu hem upload ve download hızlarının aynı olduğu anlamına gelir. Bu da onu çeşitli ev ve iş uygulamalarına bant genişliği tahsisi için ideal hale getirir ve farklı sektörlerdeki iş yerleri bu modemleri tercih etmeyi daha avantajlı bulur. G SHDSL modem kurulumu yüksek hız özelliği nedeniyle de tercih edilir. Genel olarak, T1, E1, ATM, IP ve ISDN sinyallerini yüksek hızlı veri hızında aktarabilir. Bu modemlerin hızları saniyede 192 Kbps ile 2,3 Mbps arasında değişir ve saniyede yaklaşık 3 ila 7,5 km arasındaki mesafeleri kapsayabilir. Bir SHDSL'nin sağlayabileceğinden daha yüksek bir veri hızı gereksinimi olan bir kullanıcı, verileri kaynaktan hedefe taşımak için birden fazla bakır çifti kullanabilir. Alıcı uçta veriler, onları taşımak için kullanılan hatlardan yeniden birleştirilir. Bu teknik, bağlama veya ters çoğullama olarak bilinir. SHDSL, evlerde oyun, telefon, müzik ve video yüklemeleri ve indirmeleri, e-posta, mesajlaşma, web sitesinde gezinme ve diğer sosyal, eğitimsel, ticari ve kişisel amaçlarla internete erişmek için yaygın olarak kullanılır. Küçük ve orta ölçekli işletmeler bunu video konferans, web barındırma, uzak yerel alan ağı erişimi, kurumsal LAN'dan LAN'a bağlantılar, sanal özel ağ oluşturma ve büyük hacimli verileri içeren dosya aktarımları için kullanır. Bant genişliği servisler, dijital alanı içinde işlenir. SHDSL hizmetinin güvenliğini sağlamak için temel gereksinimler, bir internet hizmet sağlayıcısı aboneliğidir. Bu nedenle eviniz ya da iş yerinizde SHDSL modem kullanmak hızlı ve kolay şekilde gerçekleşir. Ayrıca, hizmetin özel kullanımı için bir telefon hattı da sağlanmalıdır. Bu, bir frekans ayırıcı takılı olsa bile telefon hattının aynı anda hem telefon hizmeti hem de bir SHDSL hizmeti olarak çalışamayacağı anlamına gelir. Servisin bilgisayarı telefon hattını kullanarak ISP'ye bağlaması için bir SHDSL modeme de ihtiyaç duyulacaktır. Bununla birlikte, bir ağa bağlı bilgisayarlar için bir SHDSL yönlendirici gerekecektir.

SHDSL Modem Çeşitleri

SHDSL Modem Çeşitleri

Bir yönlendirici, internet servis sağlayıcınız (ISS) tarafından sağlanan modeme veya sahip olduğunuz modeme bağlanır ve evinizdeki dizüstü bilgisayarınız, akıllı hoparlörünüz, akıllı telefonunuz ve tabletiniz gibi cihazlara WiFi üzerinden kablosuz olarak internete erişim sağlar. Kablolu bağlantılar tipik olarak WiFi'den daha hızlıdır, ancak bu kadar kullanışlı olmayabilir. SHDSL modemler evler ve iş yerlerinin daha kaliteli düzeyde internet kullanmalarını sağlamak amacıyla özel olarak geliştirilmiştir. ISS'niz, internet paketinizin bir parçası olarak size zaten bir kablosuz yönlendirici sağlıyor olabilir. Yönlendirici, modeminize takılan bağımsız bir cihaz olabilir ya da modemin kendisi ile tek bir cihazda birleştirilebilir. Ancak mevcut yönlendiriciniz yavaşsa veya kablosuz aralığı evinizdeki önemli yerlere ulaşmak için çok kısaysa, bu seçeneği değerlendirebilirsiniz. 2021'in başlarından itibaren teknoloji dünyası, WiFi 5 olarak bilinen WiFi standardından daha hızlı olan ve aynı anda bağlanan daha fazla cihaz için daha iyi destek sağlayan WiFi 6'ya geçiş yapmaya başlıyor. WiFi 6 yönlendiricili akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar gibi eski, WiFi 5 sertifikalı cihazları kullanmaya devam edebilirsiniz. Fakat kullandığınız cihaz yeni standart için onaylanmadıkça WiFi 6'nın tüm avantajlarından yararlanamazsınız. SHDSL modemler ile WİFİ 6’nın avantajlarını elde edebilirsiniz. Simetrik Yüksek Hızlı Dijital Abone Hattı SHDSL olarak bilinen diğer bir DSL türü, son zamanların popüler ve önemli sistemlerinden biridir. Bu modem türleri büyük miktarda bilgiyi daha yüksek hızlarda iletmek ve elde etmek için kullanılabilir. SHDSL modemler saniyede üç Mbps kadar veri iletebilirken, ADSL 1,5 Mbps hızında bilgi alabilir ve yalnızca saniyede 16 ila 640 Kbps bir hızla bilgi gönderebilir. Bu modem sistemlerinin farklı avantajları, hem optik hem de koaksiyel kablo topluluğu gerektirmediğinden, onu kurmak ve kullanmak oldukça basittir. Kurulum sırasında, sabit telefonların kullandığı alışılmış bükümlü çift bakır teller kullanır. Eviniz ya da iş yeriniz için birçok farklı modeldeki SHDSL modemler arasından seçim yapabilirsiniz. G SHDSL modem fiyatları ürünlerin türüne ve markasına göre değişir. Miniflex SHDSL modem ve diğer SHDSL modemleri keşfetmek için sayfamızdaki ürünlere göz atabilirsiniz.