ÜCRETSİZ KARGO

Nikula Esnek 5x /10x,40 Led Işıklı Büyüteç ,lamba Büyüteç Okuma, Çalışma Lehim Masa Lambası A808
Nikula Esnek 5x /10x,40 Led Işıklı Büyüteç ,lamba Büyüteç Okuma, Çalışma Lehim Masa Lambası A808
1.304,88 TL
993,66 TL
10 Adet Oyuncak Tavuk Yumurtasi
(19)
89,97 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Aletçantam Kümes Teli Tavuk Çit Teli - 100cm x 20mt
Aletçantam Kümes Teli Tavuk Çit Teli - 100cm x 20mt
613,53 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Civciv Büyütme Kafesi 25 CM Maxi
12.195 TL
SEPETTE
11.585,25 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Civciv Büyütme Kafesi 40 Cm Midi
8.550 TL
SEPETTE
8.122,50 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Keklik Yetiştirme Kafesi Mini
2.867 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Bıldırcın Yetiştirme Kafesi Mini
(1)
2.269 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Bıldırcın Yetiştirme Kafesi Maxi
8.239 TL
SEPETTE
7.827,05 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Keklik Yetiştirme Kafesi Maxi
9.590 TL
SEPETTE
9.110,50 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Nikula İphone Şekli Led Işıkları Ile Led Aydınlatmalı,3x 5x,okuma Büyüteç
Nikula İphone Şekli Led Işıkları Ile Led Aydınlatmalı,3x 5x,okuma Büyüteç
412,56 TL
324,42 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Civciv Büyütme Kafesi 25 Cm Midi
7.592 TL
SEPETTE
7.212,40 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Nikula 8x Büyütmeli Mandallı, Usb Girişli Masa Lambalı, Okuma Ve Güzellik Salon Için Büyüteç 2088a
Nikula 8x Büyütmeli Mandallı, Usb Girişli Masa Lambalı, Okuma Ve Güzellik Salon Için Büyüteç 2088a
1.127,04 TL
860,28 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Bıldırcın Yetiştirme Kafesi Midi
3.786 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Nikula Evrensel Led Işıklı Mini Cep Mikroskobu, Tüm Kameralı Telefonlar Için No:9882 W
Nikula Evrensel Led Işıklı Mini Cep Mikroskobu, Tüm Kameralı Telefonlar Için No:9882 W
500,64 TL
390,48 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Keklik Yetiştirme Kafesi Midi
4.510 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Mutlu Tavukçuluk Civciv Büyütme Kafesi 40 CM Maxi
13.119 TL
SEPETTE
12.463,05 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Bıldırcın Yetiştirme Kafesi Kat Artırım
5.195 TL
SEPETTE
4.935,25 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Yapay Yumurta  10 Adet  tavuk
Yapay Yumurta 10 Adet tavuk
(1)
249 TL

Civciv Büyütme Kafesleri

Evde civciv yetiştiriciliğinde dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır. Aksi halde yavrular çok fazla yaşayamadan ölürler. En sağlıklı doğal ortamında yetiştirilir fakat evde de civciv büyütme kafesleri kullanarak sağlıklı olarak yetiştirilebilirler. Civciv büyütme kafesleri yeni doğanların büyümeleri için en sağlıklı ortamı oluşturmaya yardımcı olur. Civciv büyütme kafesleri düzenli kontrol edilebilir olması sayesinde ve ölümleri engellemek için önemli bir yere sahiptir. Civcivler yaşamak için en çok suya ihtiyaç duyar. Yem yemeden günlerce durabilirler fakat susuz kaldığında yaşayamazlar. Gün içinde birkaç defa su kontrolünün yapılması önemlidir. Kafeslerin içindeki suluk ve yemlikler sayesinde bu kontroller daha kolay yapılabilir. Tavuklar civcivleri belirli bir sıcaklıkta korurlar. Tavuktan ayrılan yavru büyürken sıcak bir ortama ihtiyacı vardır. Tavukların sağladığı sıcaklık civciv büyütme kafesleri ile sağlanabilir. Sıcaklık dereceleri kolayca ayarlanabilir. Kırmızı ışığa ihtiyaç duyarlar ve ışığa ulaşabilmeleri için kafeslerin içine ampul koyulur. Et civcivi ve yumurta civcivini bir arada büyütebilmek için de civciv büyütme kafesleri uygun bir seçenektir. Katları birbirinden bağımsız kullanılabilen kafeslerde her kat için farklı bir sıcaklık ayarı yapılır. Beslenme şekillerindeki değişiklik kolayca uygulanır. Yumurta civcivleri sadece yem ile beslenebilir, et civcivleri için yeşillik ve buğday gibi takviyeler yapılır. Doğru beslenme, sıcaklık kontrolü ve gerektiğinde aşılarının yapılması için civciv büyütme kafesi kullanmak kolaylık sağlar. Yetiştirmek için civciv büyütme kafesleri ürünlerini inceleyebilirsiniz. Civciv yetiştirme dışında hayvancılık sektöründe kullanabileceğiniz ürün ve makinelere göz atmak için hayvancılık ekipmanları makineleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Civciv Büyütme Kafesi Nedir ve Ne İşe Yarar?

Civciv Büyütme Kafesi Nedir ve Ne İşe Yarar?

Sağlıklı şekilde büyüyebilmeleri için yumurtadan çıkmasının ardından yaklaşık 15-21 gün kadar sıcak bir ortamda yaşamaları gerekir. Tavuğun yanındaki yavrunun sıcaklık dengesi ayarlanır. Kafeste yetiştirilen civcivin de bulunduğu ortamın sıcaklık seviyesi ayarlanır. Hayvanların hayatta kalabilmesi için belirli bir sıcaklıkta büyümeleri önemlidir. Ortamın sıcaklığına adapte olamayanlar sağlıklı şekilde büyüyemez. Civciv büyütme kafesi ısıtıcı termostat hazır sistemi sayesinde civcivler için ideal sıcaklığa göre ayarlanabilir. Bu sıcaklık birinci hafta için 30-35 °C, 7-10 gün arasında 32 33 derece, 10. Günden 15. Güne kadar 30 derece olmalıdır. Hayvanlar büyüdükçe sıcaklık belirli periyotlarla azaltılmalıdır. Önemli olan sıcaklığın 18 °C altına düşmemesi gerektiğidir. İstenen ortam koşulları civcivin yetiştirilme amacına göre değişkenlik gösterir. Sıcaklık : Yumurtacı civcivler için 32-36 Santigrat derece .Etlik civcivler için ise 30 – 32 santigrat derece aralığında olmalıdır. Altlık Sıcaklığı ; 28- 30 Santigrat derece aralığında olmalıdır .Ortam nemi ; % 60 -70 aralığında olmalıdır. Yumurtadan çıktıktan sonra bir iki gün içinde tamamıyla kurur ve daha sonra ayağa kalkıp yürümeye başlar. Yürümeye başladıktan sonra düzenli olarak yem ve su seviyeleri kontrol edilir. İlk günden itibaren su ve yem düzeylerine dikkat edilir ve özellikle susuz kalmamalarına özen gösterilir. Kuluçkadan çıktığı gibi içgüdüsel olarak yemek yemeyi ve su içmeyi bilirler. Su, civcivler için oldukça önemlidir. Bir gün boyunca yem olmadan yaşayabilen hayvanlar susuz sadece birkaç saat yaşayabilirler. Su hayvanların vücut ısılarını ayarlamalarına yardımcı olur. Yeterli suya ulaşabilenler daha sağlıklı büyür ve gelişir. Evde civciv beslerken bulunduğu ortamdan ılık su eksik edilmemelidir. Evde beslenen civcivin yemi de en az suyu kadar önemlidir. Yeminin toz halde olması gerekir. Büyük ve taneli yemler ya da buğday tüketilmesi önerilmez. Yemleri uygun boyutlarda yem kaplarına koyulursa erken bayatlamasını engeller ve daha uzun ömürlü olmasını sağlarsınız. Doğada büyüyenler 4 haftayı tamamladıktan sonra toprakta eşelenme alışkanlığı kazanır. Kafeste büyütülenlerin de beslenmelerine ek olarak takviyeler yapılarak hayvanın kuvvetlendirilmesi gerekir. Kafes ortamında büyütülenlerin gelişimi için veteriner hekim yardımıyla aşı takvimi oluşturulabilir. Aşıların zamanında yapılması ve hayvanların düzenli periyotlarla güneşe çıkartılması gerekir. Yumurtadan yeni çıkan civcivin ilk on beş gün güneşten yararlanması ve havalandırılması sağlıklı kemik gelişimi için önemlidir. Kemik gelişimi ve tüy yapma döneminde güneş önemlidir ve büyüme sürecini destekler. Gerekli önlemler alınmazsa gelişim süreci sanıldığından uzun sürebilir. Yetiştirilme amacına göre beklenilen verim de düşer. Civciv büyütme kafesleri civciv yetiştirenler tarafından çeşitli sebeplerle tercih edilir. Farklı amaçlara hizmet eden civcivleri bir arada yetiştirebilmek için civciv büyütme kafesleri kullanım kolaylığı sağlar.

Civciv Büyütme Kafesi Özellikleri Nelerdir?

Civciv Büyütme Kafesi Özellikleri Nelerdir?

Kafesler kanserojen madde içermez. Kapalı kafes ya da açık kafes olarak çeşitleri bulunur. Kafeslerin içinde içten ve dıştan asmalı suluk bulunur. Gagasıyla vurduğunda su içebilir. Paslanmaz materyallerden üretilen suluk ve yemlikleri içten ve dıştan asılabilir olup su ve yem israfını en aza indirecek şekilde tasarlanmıştır. Civciv büyütme kafesi ana kucağı 60 civciv kapasitesine sahiptir. 220 V ile çalışır hale getirilir. Az enerji harcar. Otomatik ısıtıcı ve dijital kontrol ekranına sahiptir. Bu sayede sürekli hayvanların ısı derecelerini kontrol edebilir durumlarına göre ısı ayarında gerekli değişiklikler yapılabilir. PVC panel ve alüminyum kasadan yapılır. Taban teli galvaniz olup göz aralığı ayaklar aşağı düşmeyecek şekilde tasarlanmıştır. Bit pire kene gibi haşerelere karşı korunaklıdır. Ön şeffaf kısım kırılması zor olan pleksiglass materyalinden üretilmiştir. Kafesin içine isteğe bağlı içerisine fan eklenebilir. Civciv büyütme kafesi ölçüleri modele göre değişmektedir. Modellerde paslanmaz galvaniz gübre tavası bulunur. Led gün ışığı aydınlatma sayesinde civcivlerin ihtiyaç duyduğu ışığı almalarını sağlar. Kolay yıkanabilir ve kolay taşınabilirdir. içinde taban ızgarası mevcuttur. 5 Katlı civciv büyütme kafesi çeşitlerinin her katı birbirinden bağımsız çalışır. Üç katlı küçük kafeslerin her katı 50 tavuk kapasitesine sahipken büyük kafeslerde her kata 100 tavuk yerleştirilebilir. küçük kafesin ölçüleri 80 60 150 iken büyük kafes 130 50 150'dir. Kapalı civciv büyütme kafeslerinde yarı şeffaf kat dizaynı ile hayvanların yeterli ışığa ulaşabilmeleri sağlanır. Isı dayanıklılığı yüksek plastik malzemeden üretilir. Delikli tasarım sayesinde kafes boyunca doğal hava giriş çıkışı olur. Kapasitesi maxi boylar için 45-50, midi boylar için 25-30'dur. Hayvanların ısıtıcıya ve otomatik ısıta modülüne dokunmasını engellemek için koruma amaçlı ızgara bulunur. 220V ile çalışır, ayarlanabilir 0-40 C termostat ile otomatik ısı kontrolü yapılır. Bir adet ampul için duy yuvası, aç kapa düğmesi, ısıtıcı led göstergesi ve sıcaklıktan etkilenmeyen ampul siperliği vardır. Kat boyunca uzanan plastik yemlik, hayvanların kaçmalarını engelleyen yemlik ızgarası ve dağılmayı önleyen yemlikler kullanılır. 8 litre kapasiteli su deposu nikel kap ve otomatik sulama sistemine sahiptir. Civciv boyuna göre yükseklik ayarı yapılabilir. Modül sayısı altlı üstlü ya da yan yana arttırılabilir. Hayvanın bastığı tünek ve kapı çıkarılıp yıkanabilir. Feder araları genellikle 2 cm olarak belirlenir. Sağlam malzemeden üretilir ve yere düşme ile kırılmaz. Kafes yaklaşık olarak 250 kg'a kadar yük taşıma kapasitesine sahiptir. Kullanım tercihine göre yandan ya da üstten asılabilir. Kapı çerçevesi sökülerek, kapı bölümü üste alınabilir. Kullanıcı dostu bir ürün olduğu için taşıma ve temizlenme uygulamaları kolaylıkla yapılabilir.

Civciv Büyütme Kafesi Nasıl Kullanılır?

Civciv Büyütme Kafesi Nasıl Kullanılır?

Yumurtadan yeni çıkanların oldukça hassas ve bakıma muhtaçtır. Yaşam alanını hayvanlar yumurtadan çıkmadan önce doğru şekilde düzenlemek gerekir. Hayvanlar yerleşmeden önce kafes iyice temizlenmeli ve ardından dezenfekte işlemleri yapılmış olmalıdır. Kafeste kullanılacak bütün alet ve ekipmanlar önceden temin edilmeli dezenfekte edilip kafesin içinde yerleştirilir. Kuşların kafese girişlerini önlemek için havalandırma yerlerine tel takılır. Civcivlerin havalandırmalar yüzünden kötü şekilde etkilenmemesi için bacalar ve fanlar hayvanların geldiği ilk zamanlarda hep kapalı tutulur. Kafesin içinde gerekli olan ekipmanlar, yemlik ve suluklar, altlık için kullanılacak tünek kullanıma uygun zararsız malzemeden üretilen ürünlerden seçilir ve kafese alınmadan önce hepsi temizlenir. Hayvanlar kafese gireceği zaman sıcaklık ve zemin sıcaklığı en uygun dereceye getirilir. Kafes, hayvanlar gelmeden önce ısıtılıp hazır halde bekletilir. Kafesin zemini ve duvarlarının ısınması daha uzun zaman almaktadır. Kafese yerleştirilmeden 24 saat önce kafesin sıcaklığı ve nemi stabil hale getirilir. Kafese konduğunda suluk ve yemlik kolay ulaşılabilir yerlere konulur. Suya ulaşmak isteyen civcivlerin fazla mesafe yürümemeleri gerekir. Yaşam alanında sürekli taze serin su bulundurulur. Genellikle her 12 civcive 1 nipel suluk veya 100 civcive 1 adet suluk kullanılır. Suluk içi derinliğin 3 cm'den daha derin olmamasına özen gösterilir. Derin suluklar civcivlerin boğularak ölmelerine yol açabilir. Sıcak su verilmesi önerilmez. Sağlanan suyun sıcaklığı 15- 20 santigrat derece aralığında olması bu yüzden önemlidir. Kafes içinde kırmızı ışık bulundurulması gerekir. Bu ışık sayesinde civcivler kafese geldiğinde yem kaynağını ve sulukları kolayca görebilir ve ona doğru yönelir. Kafes içi ışık hayvanların yemi ve suyu rahatça görmesi açısından önemli olup ilk 2 gün yüksek ışık seviyesinde açık tutulur. Ampul ve ışıkların düzgün çalıştığından emin olunması gerekir.

Civciv Bakımında Büyütme Kafeslerinin Önemi

Civciv Bakımında Büyütme Kafeslerinin Önemi

Civciv bakımında en önemli günler ilk günlerdir. İleriki yaşlarında verim bu dönemdeki iyi bakımla direkt bağlantılıdır. Yem ve su civcivlerin görebileceği konumlarda hayvanın önünde hazır olarak bulunması ve azaldıkça yenilenmesi gereklidir. Civciv büyütme kafeslerindeki otomatik suluk ve yemlikler sayesinde kolayca kontrol edilebilir. Yemlikler gün içinde sık sık tazelenir. Temizlenip tekrar taze yem konulur. Bu işlem yem yeme dürtüsünü uyarır. Her acıktığında taze yem bulanlar daha çok yemek için teşvik olur ve hızla kilo almaya başlar. Bakım döneminde kafes içi sıcaklık çok fazla olduğu için zararlı bakteriler sulukların içerisinde ürer ve risk oluşturmaya başlarlar. Bu yüzden yemleme ile birlikte çan tipi açık suluklarında sık sık boşaltılıp temizlenip taze su ile yenilenmesi gerekir. Kafes içi yaşam alanı düzenli olarak takip edilmeli temizlenmelidir. Kafesin içine yerleştirilecek bir alarm sistemi ile kafesten kaçmaya çalışanlar tespit edilip engellenebilir. Yavrular kafes içerisinde bir arada duruyorlar ise üşüyorlardır ve kafes içerisi yavaş yavaş yükseltilerek civcivlerin davranışları gözlemlenerek doğru sıcaklık aralığı tespit edilmelidir. Farklı şekilde aralıklı duruyorlar ve hatta yatarak hareketsiz kalma davranışı sergiliyorlar ise ortamın sıcaklığı fazla geliyor demektir. Bu durumda ise ısı kademeli bir şekilde düşürülerek uygun sıcaklık aralığı belirlenmesi gerekir. Hava cereyanına sebep olmayacak şekilde 3. Gün ile birlikte havalandırma yapılabilir. Havalandırma işlemi kademeli bir şekilde yapılması gereken bir uygulamadır. Öncelikle yan bölümde bulunan fanlar en düşük hızda çalıştırılmalıdır. Bu uygulama sırasında kafes ortamının sıcaklık ve nemi de takip edilerek herhangi bir olumsuz şart yaratılmamasına yüksek önem verilmelidir. Yapılabilecek yetersiz havalandırma sonucu oluşan kötü hava kalitesi hasara yol açarak hayvanları solunum yolları hastalıkları açısından daha zayıf hale getirir. Hava dışında sulukların temizliği ve doluluk oranı da kontrol edilmedir. Civcivlerin gün boyu suya ve yeme erişiminin olması gerekir. Civciv yetiştirmede dikkat edilmesi gereken en önemli şey civcivler için uygun yaşam alanı kurmaktır. Aşırı soğuk ya da aşırı sıcak yavruların yıpranmalarına sebep olur ve sağlıklı gelişimlerinin önüne geçer. Unutulmaması gereken bir diğer önemli konu ise civcivlerin temel besin kaynağının su olması gerektiğidir.

Civciv Büyütme Kafesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Civciv Büyütme Kafesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Civcivlerin yetiştirilme amacına göre bakım şekillerinde bazı farklılıklar vardır. Civcivin et, yumurta ya da süs hayvanı olarak kullanılmasına bağlı olarak bakım aşamasında dikkat edilmesi gereken bazı değişkenler bulunur. 4 ay ve üzerindeki piliçlerin yetişkin tavuk ve horozlardan ayrı bir yerde büyütülmesi hayvanın yumurta kalitesini ve boyutlarını olumlu etkiler. Et civcivi olarak beslenen civcivlerin 8-9 haftadan sonra yeminin değiştirilmesi hayvanın ağırlaşmasını sağlar ve gelişimini destekler. Yumurta civcivlerinde temel gıdaya ek olarak yeşillik vermek önemlidir. Biraz büyüdükten sonra yeme ek olarak buğday da verilebilir. İşaretleme kalemi kullanarak yetiştirilme amaçlarına göre yavruları gruplandırabilir ve birden fazla kata sahip civciv büyütme kafeslerinden alarak hepsini aynı kafeste yetiştirebilirsiniz. Yumurtadan çıktıktan sonra geniş ve rahat dolaşabilecekleri bir kafesin olması önemlidir. Bu yüzden küçük bir kafese gereğinden fazla civciv yerleştirmektense daha büyük bir kafes tercih edip alan bırakmak önemlidir. Her bir grubun katı farklı olacağından suyunu ve yemini amaçlarına göre vererek en sağlıklı şekilde büyümelerine destek olursunuz. Büyütürken sağlık için hijyen koşullarına uygun kafes ortamı sağlanır. Bu yüzden kafesin suluk yemlik ve kafes içinin çıkarıp takılabilir ve kolay temizlenebilir olması gerekir. Hem civcivler kafese yerleştirilmeden önce hem de yerleştirildikten sonra belirli aralıklarla hayvanların çıkarılıp kafesin düzenli olarak temizlenmesi sağlık açısından önemlidir. Yemlik ve suluklarının yeterli seviyede yem ve su konulabilir boyutta olması gerekir. Hayvanların kolay ulaşabileceği tasarımda olmalıdır. Kafesin yağmur ve rüzgar gibi hastalığı tetikleyebilecek etmenlerden etkilenmeyecek şekilde tasarlanması gerekir. İçeride ya da dışarıda yetiştirmek için uygun olan açık ya da kapalı kafesler bulunur. Kafes boyutunun yeterli sayıda hayvana ev sahipliği yapabilecek kadar olması gerekir. Kaç adet yetiştirileceğine bağlı olarak kafes boyutları değişkenlik gösterir. Kafeslerin içindeki tüneklerin de takılıp çıkarılabilmesi hem temizlik açısından hem de sayının artmasına bağlı olarak kullanılabilirlik açısından önemli bir ayrıntıdır. Sayının çokluğuna göre ya da farklı amaçlar için yetiştirilecek hayvanları bir arada büyütebilmek için birkaç katlı civciv büyütme kafesleri de bulunur. Her bir kat için ayrı yemlik suluk ve katların birbirinden bağımsız ayarlanabilen ısı dereceleri sayesinde sağlıklı şekilde büyüyebilecekleri ortam sağlanmış olur. Yetiştiren kişiler civciv büyütme kafeslerini kolay bir şekilde temin edebilir. Civciv büyütme kafesi fiyatları açısından oldukça değişken bir skaladır. Kafesin yapıldığı malzemenin kalitesi, kafes boyutu ve içindeki alet edevatlar bu fiyatların değişiminde etkilidir. Civciv büyütme kafesleri sayesinde yaşam alanının ısısı sürekli kontrol edilebilir, yeterli suya ve yeme ulaşabilmeleri sağlanır. Kafesin kolay temizlenebilir özelliği sayesinde sağlıklı bir ortam oluşur. Farklı amaçlara hizmet eden hayvanlar büyütülebilir. Doğru beslenme için yemleri ve vitaminlere ihtiyaç duyulması haricinde herhangi bir malzeme gerekmez . Çeşitli özellikleri bulunan Civciv büyütme kafesleri arasından amacınıza hizmet eden en uygun kafesi seçtikten sonra hemen sepetinize ekleyerek alışverişinizi tamamlayabilir sağlıklı civcivler yetiştirebilirsiniz.