ÜCRETSİZ KARGO

Rgb Led Toplama Sihirbazı (5050 Smd 300 Ledli 3 Çipli)
(1319)
119,99 TL

REKLAM

Mercekli Modül Led 1.5W | 1-10-20-50-100 Adet | Tüm Renkler (390455998)
(1074)
7,72 TL
3 Çipli 1-3 Dirençli Yüksek Lümen Şerit Led Tüm Renkler | 5 Met.
(640)
32,99 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Şerit Led Trafosu Ultra Slim Led Adaptör 12,5/25/33 Amper Driver
(342)
69,99 TL
47,49 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Triline Tv Arkası Uzaktan Kumandalı Rgb Led Şerit Aydınlatma Seti
(512)
112,00 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Ws2812B Rgb Led Metrede 60 Led 5 Mt Rulo
(44)
405,00 TL
356,25 TL

ÜCRETSİZ KARGO

REKLAM

Hortum Şerit Led Işık Fiş'Li 220 Volt Tak Çalıştır Su Geçirmez
(648)
115,00 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Ws2812B Ayrı Ayrı Adreslenebilir Argb Şerit Led 5V
(343)
114,00 TL
102,60 TL

ÜCRETSİZ KARGO

REKLAM

Rgb Şerit Led Tak Çalıştır Set 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 Metre
(650)
116,48 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Ambilight Sistem (478007285)
(163)
368,00 TL
349,60 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Şerit Led Trafo | Adaptör | 5A-10A-12,5A-16A-21A-30A |
(94)
94,99 TL
71,24 TL
5M Metre 5050 3 Çipli Silikonsuz İç Mekan Şerit Led 300 Led Beyaz (533634344)
(195)
49,90 TL
47,41 TL
Cata 17 Amper Ultra Slim Şerit Led Trafosu CT-2676
(41)
129,80 TL
86,32 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Mutfak Dolabı İçin Şerit Led Tüm Renkler Aç/Kapa Anahtarlı Set (506384428)
(50)
149,00 TL
103,55 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Mutfak Dolabı İçin 5 Mt Beyaz Şerit Led + 12V Adaptör
(16)
139,80 TL
111,05 TL

ÜCRETSİZ KARGO

REKLAM

Superb 12 Volt Neon Şerit Led Işık Aydınlatma
(31)
158,00 TL
Şerit Led Trafo Adaptör 2/3/5/6,5/8/10/15/16,5/20/30/40 Amper
(532)
74,99 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Anahtarlı Mutfak Tezgahı-Dolap Aydınlatması Set 30-60-90-120 Cm
(38)
142,90 TL
108,60 TL

Şerit LED

Şerit LED’ler son zamanlarda oldukça popüler hale gelen ve pek çok kişinin evinde, odasında, iş yerinde kullanmaktan zevk aldığı aydınlatma seçeneklerinden biri haline gelmektedir. Kendi başına bir aydınlatma gücü yeterli görülmese de ek olarak veya loş ortamlar yaratılmak istendiğinde oldukça sevilen bir ışıklandırma seçeneği sunmaktadır. Şerit LED hem dilediğiniz alana kolayca yapıştırabilmesi hem de kolayca kullanılabilmesi sebebiyle sıkça tercih edilmektedir. Aynı zamanda sağladığı ambiyans sayesinde de kullanıcıların beğenisini toplamayı başarmaktadır. Evinizin, odanızın veya kullandığınız herhangi bir yerin tüm havasını değiştiren LED’ler sayesinde hareketli ruh halinizi, dingin halinizi çevrenize yansıtabilirsiniz. Değişen renk modları, geniş renk tonlarıyla evinizin yeni havasını elektrik ve aydınlatma kategori sayfamızda bulabileceğiniz şerit LED’lerle belirleyebilirsiniz.

Şerit LED Kullanım Alanları

Şerit LED Kullanım Alanları

Şerit LED ışık seçenekleri kullanım alanı olarak oldukça geniş imkanlar sağlamaktadır. Evinizde, yatak odanızda, banyonuzda, bahçenizde, otomobillerinizde, iş yerinizde veya vitrinlerinizde kullanabileceğiniz gibi evinizde yer alan büfelerin içerisinde de ambiyans yaratmak için bu ürünleri kullanabilirsiniz. Kullanılan alanı hem aydınlatan hem de dekoratif bir dokunuş yapmanızı sağlayan bu LED’ler, vurgulamak istediğiniz alanları da daha canlı hale getirmek için kullanılabilmektedir. Genel olarak dekoratif amaçlarla kullanılsa da LED’ler aslında aydınlatma ve gece lambası olarak da kullanmaya uygundur. Kıyafet ve ayakkabı dolaplarınızı şerit LED aydınlatma sayesinde hem dekoratif bir görünüm yakalayabilir hem de eşyalarınızı daha kolayca bulabileceğiniz bir aydınlık ortam yaratabilirsiniz. Özellikle vitrin şeklindeki saydam dolap ve raflarınızı bu ışıklarla aydınlatarak evinize canlı bir hava kazandırabilirsiniz. Yalnızca evlerde değil küçük ve şirin veya büyük işletme yerlerinizde de bu ışıkları kullanarak müşterilerin daha da ilgisini çekme fırsatına sahip olursunuz. Akvaryumlar da bu ürünlerin sıklıkla kullanıldıkları alanlar arasında yer almaktadır. Bir diğer sıklıkla loş aydınlatmalarla ambiyans yaratılan alan ise evlerinizde en çok kullandığınız bölümler arasında bulunan mutfaklardır. Mutfaklarınızda tezgah üzerinde dolap altlarında yer alan boşluklara yapıştıracağınız LED’ler sayesinde yemek yapmanız daha keyifli hale gelebilmektedir. Bahçe, teras, kış balkonu, balkonlar da LED’lerin en çok yakıştığı alanlardan bazılarıdır. Bu alanlarda özel dekorasyonlar yapıp bu ürünlerle tamamlayabilir, evinizin en sevilen köşeleri haline getirebilirsiniz. Yaz akşamlarını daha hareketli ve canlı haline getirecek, enerjinizi yansıtacak bu ürünler sayesinde hem kendinizi hem misafirlerinizi büyüleyebilirsiniz. LED’leri duvarlara yapıştırabileceğiniz gibi tentelere de yapıştırarak kullanım sağlayabilirsiniz. Duvar diplerine de yapıştırarak yolunuzu çeşitli renklerle aydınlatabilir, veya daha yukarılara takarak aydınlatma açısından daha güçlü bir ışık elde edebilirsiniz. Kullanım alanları oldukça geniş ve çeşitli ola bu aydınlatmalar hem dekorasyonunuza canlı bir hava getirmekte hem de pek çok işlevde kullanmaya elverişli bir imkan sağlamaktadır. Aradğınız ürünü bulmak için dilerseniz Cata şerit LED ürün sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Şerit LED ile Gökkuşağı Evinizde

Şerit LED ile Gökkuşağı Evinizde

Şerit LED renkleri ana renkler ve onların tonlarından meydana gelmekle beraber çok açık veya koyu tonları da seçenekler arasında bulabilirsiniz. LED’lerinizin en çarpıcı özellikleri ise bir rengi tek başına kullanarak aydınlatma yapabilme imkanı sağlamasının yanı sıra birden çok rengi de geçişli olarak ayarlayarak ortamınızı rengarenk bir ambiyansa büründürebilirsiniz. Bahçelerde veya özellikle çim halı kaplı balkonlarınızda yeşil rengini kullanarak ortama uygun bir canlılık sağlayabilirsiniz. Gece lambası olarak kullanacağınız LED’lerinizi en kısıkta ve göz almayan renklerden birinde stabil bir şekilde tutarak rüyalarınızı renklendirebilirsiniz. Beyaz, kırmızı, mavi, yeşil gibi renkleri ve bu renk tonlarını açıktan koyuya seçenekler arasında bulabilirsiniz. Buna ek olarak turkuaz, turuncu, mor gibi seçenekler de yer alabilmektedir. Özellikle şerit LED beyaz kullanımı aydınlatmanıza katkı sağlamanın yanı sıra geceleri de gece lambası olarak kullanmaya elverişli seçenekler arasında yer almaktadır. Renklerinizin değişmesini tercihe etmiyorsanız stabil bir renkte ayarlayıp yalnızca o rengin yanmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra renkler arasında geçiş sağlamak istiyorsanız geçiş hızını ayarlayarak renklerin değişmesini otomatik olarak sağlayabilirsiniz. Geçiş hızı da ayarlanabileceği gibi renk modlarını ayarlamak da mümkündür. Ayarlama yaparken renklerin kaç saniyede bir değişmesini istiyorsanız zaman ayarı yapmanız yeterli olacaktır. Ek olarak modları ayarlamak da LED’lerin sunduğu diğer bir işlevdir. Renklerin birbiri ardına patlayarak yanmasını,renklerin yavaşça geçmesini, hızlı geçiş yaparak daha hareketli görünmesini ve bunun gibi pek çok modu ayarlar sayesinde sağlayabilirsiniz. Yılbaşı gibi özel akşamlarda adeta yılbaşı ışıkları gibi yanıp sönen canlı bir hava yakalayabilirsiniz. Bu sayede partilerinizi, davetlerinizi ve özel günlerinizi daha dekoratif ve ışıl ışıl bir hale getirebilirsiniz. Şerit LED lamba aydınlatma yapmak istediğiniz miktara göre ayarlanabilmektedir. Özellikle uyku esnasında veya daha loş bir ortam tercih ettiğiniz anlarda ışıklarınızı kısabilir modları kısık ayarda çalıştırabilirsiniz. Daha yüksek bir aydınlatma gücü tercih ediyorsanız en yüksek seviyede LED’lerinizi kullanabilirsiniz. Bu ürünlerin birçok aydınlatma derecesi bulunmaktadır. Modları, ışık yüksekliğini ve renkleri bu ayarlamaları yaparak kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Teknik açıdan aradığınız özellikleri keşfetmek için hemen 3M şerit LED ürün sayfamıza giderek, markanın farklı özelliklere sahi şerit LED modellerine göz atabilirsiniz.

Şerit LED Seçenekleri

Şerit LED Seçenekleri

Şerit LED çeşitleri çiplerine ve diğer kıstaslara göre de sınıflandırılabilmektedir. Örneğin 3 çipli olan modeller en çok tercih edilen seçenekler arasında yer almaktadır. Tek ve 3 çipli olması LED’lerinizin ışık gücünü değiştiren bir faktördür. Genellikle yalnızca dekoratif olarak kullanacaksanız ve aydınlatma gücünün yüksek olmasına ihtiyaç duymuyorsanız tek çipli modelleri tercih edebilirsiniz; ancak yüksek bir aydınlatma gücü elde etmek istiyorsanız bu durumda 3 çipli şerit LED almanız daha isabetli bir karar olacaktır. Aralarındaki fark ise lensin üzerinde yer alan çip sayısıdır. 3 çipli seçeneklerde tek çipli modellere göre aydınlatma gücü 3 kat fazla olmaktadır. 3 çipli modeller de kalitelerine göre farklı sınıflandırmalara tabi tutulmaktadır. Diğer ismi 5050 olan 3 çipe sahip modeller Eco, standart ve bir üst kalitedeki modeller olarak ayrılmaktadır. Eco modelleri aslında 3 çipli gibi bir görüntüye sahipken tek çipli özellik göstermektedir. Standart olarak satılan modeller ise eco ürünlere göre daha yüksek bir güce sahiptir. Son olarak en yüksek kalitedeki seçenekler bütün çipler için farklı dirence sahiptir ve en yüksek ışıklandırma gücü bu modellerde sağlanmaktadır. Bu ürünler yalnızca çip sayısına göre değil silikonlu olup olmamasına göre de farklılaşmaktadır. Silikonlu modeller daha zor yapışan yüzeylere LED’lerinizi döşeyebilmenizi sağlamaktadır. Örneğin, banyo gibi sürekli nemli olan yerlerde yapışkanlar atabileceği veya özelliklerini yitirebileceği için silikonlu alternatifler daha sık tercih edilmektedir. Diğer alanlarda kullanmak için de yapışkanlı modeller yeterli olmaktadır. Silikonlu olan modellerde ışığın engellenmesi ve azalması gibi bir şikayet meydana gelmemektedir. Bu nedenle silikonlu modelleri de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ortalama olarak 12 V güçle çalışan modeller enerji açısından da sizlere tasarruf yapma imkanı sağlamaktadır. Harcadıkları güç ve enerji miktarının az olması sebebiyle gün boyu açık kalsa dahi elektrik enerjisini çok fazla çekmemektedir. Bu nedenle sıklıkla kullanılan alanlarda aydınlatma olarak LED’leri yalnız başına kullanarak uzun vadede tasarruf yapabilirsiniz. Bir metre LED ortalama 14.4 W enerji çekmektedir. Bu da uzun süreli kullanımlarda dahi faturanıza düşük miktarlarda yansımaktadır.

Şerit LED’ler ile Aydınlık Geceler

Şerit LED’ler ile Aydınlık Geceler

Şerit LED kablosu farklı ölçülerde üretilebilmektedir. 5 metrelik modellerden daha fazla veya daha az birçok seçenek ürünler arasında yer almaktadır. Ek olarak almış olduğunuz LED’ler uzun geldiği takdirde üzerlerinde yer alan işaretli kesme noktalarından keserek bu ürünleri dilediğiniz yerin ölçüsüne uygun hale getirebilirsiniz. Güç tüketimi genellikle 1 metrelik ölçü baz alınarak hesaplanmaktadır. Bununla beraber satış esnasında metrenin uzunluğuna göre modeller çeşitli fiyatlara satılmaktadır. Şerit LED montaj öncesinde duvarınızı temizlemeniz ve kurumasını beklemeniz tavsiye edilmektedir. Yalnızca duvara değil diğer yüzeylere de yapıştırabileceğiniz gibi tüm yüzeyler için aynı husus geçerlidir. Tamamen temizlenen ve tozları alınan yüzeylerin nemli kalmamasına ve kurumasına dikkat etmelisiniz. Ardından sarılı olduğu makaranın tamamını açmadan önce uç kısımdan çift taraflı bant yapışkan özelliği olan kısmı açmaya başlamalısınız. Arkada yer alan kağıdı söktükçe düzgün bir şekilde şeridinizi yapıştırabilirsiniz. Tamamen bittikten sonra eğer şeritte fazladan LED kaldıysa o kısmı kesebilirsiniz. Montajın ikinci aşaması ise LED’lerinizin çalışmasını sağlayan motoru monte etmek ve aralarında bağlantı kurmaktır. Motorunuzu LED’inizin şerit kısmına yakın bir yere monte edebilirsiniz. Bir yere direkt koymak yerine sabitlemek daha sağlıklı olmaktadır. Ardından adaptörünüzü yani motorunuzu da monte ettikten sonra şerit kısmının ucunda yer alan bağlantı noktasını adaptörde yer alan karşılığa takmanız gerekmektedir. Bu işlemden sonra fişini elektrik prizine bağlayarak kullanmaya hazır hale getirebilirsiniz. Motor kısmının üzerinde kumandanızı algılamaya yarayan minik bir göz veya sensör yer almaktadır. Bu sensörü kumandanızı rahatlıkla kullanabilmek için duruşunu dik ve açık kalan bir konuma ayarlamanız gerekmektedir. Bu sayede kumandanızdan verdiğiniz komutları sensör rahatlıkla algılayabilecektir. Şerit LED kumandası LED’inizde bulunan ışıklandırma ayarlarını yapmanıza ve komut vermenize yardımcı olmaktadır. Kumandanız ile aydınlatma derecesini azaltıp artırabilir, açıp kapatabilir, modlardan dilediğinizi seçebilir, sabit bir renge ayarlama yapabilirsiniz. Kumandanızın üzerinde renkleri seçebilmeniz için her rengi sembolize eden bir tuş bulunmaktadır. Kumandanızı kullanarak renk geçişler arasındaki hızı da ayarlayabilirsiniz.

Şerit LED Modelleri

Şerit LED Modelleri

RGB şerit LED seçenekleri genellikle makaraya sarılı halde 5 metrelik olarak satılmaktadır. LED’lerinizi çalıştırmak için gerekli olan adaptörlerin güçleri de değişebilmektedir. Eğer bir veya bir buçuk metrelik bir model kullanacaksanız gerekli olan adaptör 1 veya 2 amperlik, kumanda ise 6 amperliktir. Eğer 2, 3, 4 veya 5 metre şerit LED kullanacaksanız gereken adaptör 3 amperlik kumanda ise 6 amperliktir. 6 ila 10 metre uzunluğunda LED kullanacaksanız ise en az 5 amper gücünde adaptör yeterli olmaktadır. Çoğunlukla 1 metrelik modellerde ortalama 60 tane LED ışık bulunmaktadır. Alüminyum kasalara sahip LED’ler dış etkilere karşı korunmakta ve daha uzun süre boyunca kullanılabilmektedir. Isıyı ve ışığı ise daha dengeli bir şekilde yayan bu LED’lerin kullanımı ve kurulumu da oldukça kolaydır. Eğer bahçe, havuz başı, banyo veya açık alanda LED kullanmak istiyorsanız silikonla yapıştırılan modeller daha uygun olmaktadır. Neme, suya, rüzgara ve dış etkenlere karşı silikonla yapıştırılan seçenekler daha kolay ve güçlü şekilde sabitlenmektedir. Bunun yanı sıra diğer bir LED seçeneği ise hortum olarak adlandırılan LED’lerdir. Bu tarz LED’ler genellikle plastik saydam bir koruyucunun içerisinde bulunmaktadır ve LED ampuller dışarıyla bire bir temas etmemektedir. Yapışkan batlarla değil silikonla yapıştırılan bu seçenekler silindirik şekilde de düz şekilde de üretilebilmektedir. Genellikle açık alanlarda daha sık tercih edilen hortum LED’leri koruyucu plastik içerisinde oldukları için dış etkenlere karşı dayanıklı bir yapı sunmaktadırlar. Diğer klasik model RGB şeritler gibi farklı renk geçişleri ve modları ayarlanabilmektedir. Adaptör veya trafoya gerek kalmada fişe takıp çalıştırabileceğiniz bu LED’ler dış neon bir görünüme sahip olmaları nedeniyle oldukça yüksek aydınlatma sağlayabilmektedir. İşaretli bölgelerden her bir metreye kadar kesebilirsiniz. Su geçirmeyen yapısı sayesinde ıslansa dahi çalışmaya devam etmekte aynı zamanda esnek bir yapıya sahip olması nedeniyle kırılma gibi problemler de yaşatmamaktadır. Sensörlü modeller de hem şerit LED rgb hem de hortum tipi LED’lerde bulunabilmektedir. Sensör hareket algıladığı esnada aydınlatmayı otomatik olarak başlatmakta ve ayarladığınız süre boyunca açık kalmaktadır.

Şerit LED Nasıl Bağlanır?

Şerit LED’ler genellikle oldukça kolay bir şekilde bağlanarak yapıştırılmaktadır. İlk aşama şerit kısmının kullanacağınız yere yapıştırılması ikinci kısım ise motor kısmını uygun bir yere monte etmektir. Yani aslında genel olarak toplam iki aşamadan oluşan bir bağlama yöntemi bulunmaktadır. Şerit LED’lerinizi kullanacağınız yerin yakınına genellikle görünmeyen bir bölüme motor kısmını aletler yardımıyla vidalayabilirsiniz. Ardından şerit özellikli LED lambalarınızı arkasındaki kağıdı sökerek dilediğiniz alana yapıştırmanız gerekmektedir. LED’lerin ucunda bulunan ince ve küçük bağlantı noktasını motora taktığınız anda motor ve LED’ler arasında bağlantı kurulmuş olmaktadır. Motor kısmının elektrik priziyle bağlantı kurması sonucu LED’leriniz çalışmaktadır. Bununla beraber çoğunlukla küçük bir göz anten sayesinde LED’lerinizi kumanda yardımıyla yönetebilir istediğiniz fonksiyonu kullanabilirsiniz.

Şerit LED Kaç Watt?

Akım şiddetini belirten ve Watt ile ölçülen bu birim kullandığınız LED’in uzunluğuna ve motorun gücüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Genellikle şerit LED’lerin çalışması için 12 V gerekmektedir. Kullanılan şeritlerin kaç metre olduğu da bu değeri etkileyebilmektedir.

Şerit LED Nasıl Yapıştırılır?

Şerit LED’lerin kurulumu ve yapıştırılması oldukça pratiktir. LED’lerin yapıştırılan kısımları yani şerit bölümlerinin arkasında genellikle yapışkan bir zemin bulunmaktadır ve bu yapışken bir kağıt tarafından yapıştırılana kadar korunur. Bu kağıdı sökerek dilediğiniz alana şerit LED’lerinizi yapıştırabilirsiniz. LED’leri yapıştırmak için yalnızca arkasındaki kağıdı sökmek yeterli olacaktır.

Şerit LED Kaç Amper?

Şerit LED’lerin amperi ve Watt birimi genellikle kullandığınız şeridin uzunluğuna göre değişebilmektedir. Bu nedenle genel bir amper değeri söylemek isabetli olmamakla beraber ortalama metre başına 1,4 amper denilebilmektedir.

Şerit LED Ne Kadar Elektrik Harcar?

Şerit LED’lerin harcadığı elektrik miktarı kullandığınız LED’in uzunluğuna, amperine ve Wattına bağlı olarak değişebilmektedir; ancak LED’ler yüksek bir elektrik tüketimine sebep olmamakla beraber her gün çalışan LED’lerin aylık harcadığı elektrik miktarı cüzi bir rakam oluşturmaktadır.

Şerit LED Nasıl Kullanılır?

Şerit LED’lerin kullanımı hem oldukça pratik hem de bir o kadar keyiflidir. Dilediğiniz yeri aydınlatmak, ortamın atmosferini değiştirmek ve rengarenk bir soluk getirmek için şerit LED’ler çok tercih edilen ve beğenilen ürünler arasında yer almaktadır. Dilediğiniz yere yapıştırdığınız ve elektrik motorunu monte ettiğiniz şerit LED’lerinizi uzaktan kumanda yardımıyla kolayca kullanabilirsiniz. Kumandaların kullanımı da hem pratik hem kolay olmakla beraber oldukça küçük bir yapıya sahip olmaları sebebiyle de kompakt bir yapı sağlamaktadır. Şerit LED’lerinizi kumada edebileceğiniz uzaktan kumandadan renklerin geçiş hızını ayarlayabilir özel modları kullanarak atmosfer yaratabilirsiniz. Bunun yanı sıra spesifik olarak bir renk tonunu ayarlayarak LED’lerinizin yalnızca o renkte yanmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra farklı renk seçenekleri ve tonları kumandanızın üzerinde gösterilmektedir. Ek olarak ışığın derecesini yani parlaklığını kısabilir veya yükseltebilirsiniz. Tüm bu fonksiyonları kumandanız yardımıyla kullanabilir, evinize veya kullandığınız alana bambaşka bir soluk getirebilirsiniz.