ÜCRETSİZ KARGO

Rcon Rcv03 Akım Ve Voltaj Korumalı Monofaze 63a Sigorta
(100)
455 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Schoner Gerilim Koruma Rölesi Yüksek-Düşük Voltaj/Akım Koruma 63A
(470)
1.092,04 TL
Schneider Electric Ez9F43116 1X16A 3Ka 230V C Tipi Easy9
Schneider Electric Ez9F43116 1X16A 3Ka 230V C Tipi Easy9
(8)
54,68 TL
50 Amper Kare Köprü Diyot
50 Amper Kare Köprü Diyot
(12)
42,02 TL
Schneider Electric Ez9F43120 1X20A 3Ka 230V C Tipi Easy9
Schneider Electric Ez9F43120 1X20A 3Ka 230V C Tipi Easy9
(15)
141,66 TL
55,18 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Metop,3 Faz 16A Kutp Değişt. Şalter,Mt 029 016
Metop,3 Faz 16A Kutp Değişt. Şalter,Mt 029 016
(7)
245,80 TL

ÜCRETSİZ KARGO

METOP 3x25A 1-0-2 Trifaze Sağ-Sol Enversör Pako Şalter MT021-25A
METOP 3x25A 1-0-2 Trifaze Sağ-Sol Enversör Pako Şalter MT021-25A
(2)
493,91 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Cata Ct-9185 360 Derece Radar Hareket Sensörü (478329763)
(30)
237,34 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Gwest Ap-1 2M Kablolu Ayak Pedalı
Gwest Ap-1 2M Kablolu Ayak Pedalı
(1)
137,36 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Cata Ct-3004-Dg 2'Li Usb Hızlı Şarj Çita Priz (551385750)
(7)
203,95 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Kedu Kjd 18 Şalter Switch 6P 400V (409112347)
(3)
485,58 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Basınç Şalteri (Kompresör Otomatiği) 3-11 Bar 1/2"
(17)
320 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Sıemens 3Vm1063-3Ed32-0Aa0 Kompakt Şalter 63A 25Ka 3K
2.197 TL
1.713,66 TL

ÜCRETSİZ KARGO

DANFOSS KP35 Presostat Şalteri  060-113366
DANFOSS KP35 Presostat Şalteri 060-113366
(6)
1.046,40 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Element Basınç Şalteri 1-6 Bar Tahliyesiz 1/4
Element Basınç Şalteri 1-6 Bar Tahliyesiz 1/4
(1)
450 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

315 Amper Tmş Kompakt Şalter
315 Amper Tmş Kompakt Şalter
13.000 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Limit L500 LM5 (1-6) Bar Monofaze Hidrofor & Su Pompası Basınç Şalteri
Limit L500 LM5 (1-6) Bar Monofaze Hidrofor & Su Pompası Basınç Şalteri
(1)
558,40 TL
478 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Element Basınç Şalteri 3-11 Bar Tahliyesiz 1/2"
(1)
500 TL

Kompakt Şalterler

Kompakt şalter, alçak gerilim devre kesicileri sınıfına giren cihazlardır. En temel görevleri arasında mevcut olan devreleri açma ve kapama işlemi yer almaktadır. Bunun yanına aşırı yük durumlarını tespit etmekte ve korumayı sağlamak üzere anahtarlama işlemini gerçekleştirmesidir. Örneğin 100 amper kompakt şalter aşırı akım veya kısa devre gibi durumlarda devredeki bağlantıları ortadan kaldırarak hem ortamın hem de cihazların güvenliğini sağlamaktadır. Kompakt şalter çeşitleri genel özelliklerine, yapılarına, nerelerde kullanılabildiklerine, gerilimlerine ve boyutlarına göre çeşitlilik göstermektedir. Cihazlar büyüdükçe ve gerilimleri arttıkça güçleri de değişmektedir. Bununla birlikte kompakt şalterler akımın şiddetine göre gerekli olan manyetik korumayı sağlarken ısı ile ilgili durumlarda termik koruma sağlamaktadır. Termik ve mekanik koruma şalterlerde olmazsa olmazlar arasında yerini almaktadır. Çünkü termik koruma sisteminde kablonun fazla akım taşıması engellenirken manyetikte ise asıl sistemi kısa devreden korumak amaçlanmaktadır. Kompakt şalter fiyatları da termik ve manyetik sistemlerin gücüne ve kullanılan elektrik ve aydınlatma malzemelerine göre doğal olarak değişiklik göstermektedir.

Kompakt Şalterler Nasıl Çalışır?

Kompakt Şalterler Nasıl Çalışır?

Kompakt şalterler termik ve mekanik olmak üzere iki sistemi kendisinde topladığından çalışma prensibi de bu sistemlerin yapılarına göre farklılık gösterecektir. Termik koruma sistemi ısı artışına karşı devreyi korumak ve gerektiğinde soğutma işlemini gerçekleştirmekle yükümlüdür. Bu işlemi içerisinde bulundurduğu metal çiftler sayesinde gerçekleştirebilir. Bu çiftlerin bükülüp genleşmesiyle ısı kontrolü sağlanır. Mekanik koruma sistemi ise kısa devrenin meydana geldiği bir anda kontakların hızlıca açılmasıyla sorumlu olan sistemdir. Bu işlemi kendisinde bulunan elektronik bobin sistemi ile gerçekleştirir. Kompakt şalter montajı tamamlandığında ise doğrudan çalışma sistemleri devreye girecektir. Ancak şalterlerin olması gerektiği gibi çalışabilmesi için kurulumunun eksiksiz ve doğru yapılması gerekmektedir. Şalterler profesyonel kişiler tarafından kurulabildiği gibi kişiler tarafından da kurulabilir. Ancak bunun için şalterin tanınması ve kullanım kılavuzunun iyice okunması gerekmektedir. Kullanım kılavuzunda yazan bilgiler ışığında kullanılması ve montajının yapılması hem bu şalterlere bağlı cihazların güvenliği ve uzun süre kullanılması için hem de etraftaki kişilerin herhangi bir durumda zarar görmemesi için oldukça önemlidir. Çeşitli ürün seçenekleri için Siemens kompakt şalterler hakkında sayfamızdan bilgi alabilirsiniz!

Kompakt Şalterler Nerelerde Kullanılır?

Kompakt Şalterler Nerelerde Kullanılır?

Mevcut olan devrenin açılıp kapanmasına ve herhangi bir akım dengesizliğinin yaşanması durumunda devreye kompakt şalterler girmektedir. Kompakt şalterler aşırı yük durumunda etrafındaki kişilere, cihazlara zarar gelmemesi için limitör mekanizmasını çalıştırmak ile görevlidir. Hem manyetik hem de termik koruyucu özelliklerini barındırdığı için acil durumlarda bu sistemleri devreye hızlıca sokabilmektedir. Özellikle manyetik koruma özellikleri sayesinde elektrik panoları, şebekeler, telefon santralleri ve kontrol merkezleri gibi pek çok alanda kullanılmaktadır. Şalterler sistemlerin çalışması için gerekli şeyleri diğer devrelere iletmekle yükümlü olduklarından güvenliğin tehdit edildiği bir durumda devreye girerek güvenli bir ortam oluşturmaya çalışmaktadırlar. Dolayısıyla elektrik panosu, santral ve şebeke gibi elektriğin yoğun olarak kol gezdiği noktalarda ise kontrollü bir şekilde akımın dolaşmasını sağlayacaktır. Bunların yanında şalterler sıvı altı hareket sensörü ve gönye kesici ile de çalışabilmektedir. Daha doğrusu sensör ve kesicilerin elektrik güçlerinin kontrol altına alınmasında yardımcı olmaktadır. Sıvı hareket sensörü belirli bir alana kadar etrafta gezinen nesnelerin ve canlıların hareketlerini kızılötesi, mikrodalga ve titreşim hareketleriyle algılanmasını sağlamaktadır. Bu algılanmanın ardından da sensör içerisinde yer alan ası sitem sayesinde ilgili sinyaller iletilmesi gereken yere gönderilerek sensör devreye sokulmaktadır. İşte bu aşamada devreleri harekete geçiren ve aralarındaki elektrik iletimini sağlayan kompakt şalterler her şeyin olması gerektiği gibi ilerlemesine yardımcı olmaktadır. Yine gönye kesici gibi büyük kesici makinelerin elektrik akımının kontrol edilmesinde şalterlere ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle gönye kesme tablalı modeller biraz daha boyut olarak büyük oldukları için daha fazla elektrik kullanacaktırlar. Dolayısıyla elektrik miktarı arttıkça bu elektriğin kontrol edilmesi daha da önem kazanacak ve şalterlere daha da ihtiyaç duyulacaktır. Şalter fiyatlarının amperlerine göre değişiklik göstereceği de gözden kaçırılmamalıdır. Örneğin 400a kompakt şalter fiyatları ile 160a kompakt şalter fiyatları birbirinden doğal olarak farklılık gösterecektir. Kontrol edilebilir akım miktarı arttıkça şalterlerin boyutları da artacak dolayısıyla madde kullanımı da artacaktır. Kullanılan maddelerin sayısı ve kalitesi ise yine fiyatlarda kendini gösterecektir.

Vinç Kumandası Nedir Nerelerde Kullanılır?

Vinç Kumandası Nedir Nerelerde Kullanılır?

Vinç ve vincin yönetilmesini ve kontrol edilmesini sağlayan vinç kumandası tonlarca ağırlıktaki yüklerin bir yerden bir yere taşınmasını güvenli bir şekilde gerçekleştiren yardımcı bir alettir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte kablosuz vinç kumandası sıklıkla şantiye gibi yerlerde rahatlıkla kullanılmaya başlanmıştır. Elektrikli vinç kumandası ekipmanında olduğu gibi bu kumandalar iki sistemden oluşmaktadır. Bunlardan biri kontrol sinyallerinin iletildiği bir ünite ve vinç ünitesine bağlanmış kalıcı cihazdır. Bunun yanında vinç kumandalarının radyo frekansı ve kızılötesi ışık gibi iki tür standart teknolojiden biri adı altında çalıştığını da söylemek gerekir. Kızılötesi ışık oldukça popülerdir. Çünkü bu ışık oldukça geniş bir alana sahiptir. Buna ek olarak bazı boyutlardaki nesnelerin varlığı bu ışın yoluyla engellenebilmektedir. Vinç kumandası fiyatı kumandanın otomatik bir kanca ile eşleştirilebilir olup olmadığına göre değişiklik göstermektedir. Çünkü vinç kancaları birden çok vinç kumandaları ile eşleştirilebilmektedir. Dolayısıyla bu özelliğin fazla olduğu durumlarda fiyatlar değişiklik gösterecektir. Vinç kumandalarının en önemli kullanım sebeplerinden birisi hem makinelerin hem de bu makineleri kullanan kişilerin güvenliğidir. Çünkü çok ağır yüklerin bir yerden bir yere taşınması söylendiği kadar kolay olmayacaktır. Bu kadar ağır yüklerin insanlar tarafından kaldırılıp taşınamayacağı da düşünüldüğünde devreye vinç ve kumandalarının girmesi oldukça doğaldır. Üstelik vinç kumandalarının kullanılması için asansöre veya makineye çok fazla yakın olmaya gerek kalmaz. Uzaktan kumanda sayesinde devasa vinçler birkaç tuş ve düğme ile yönetilebilir. Böylece firmaların fazladan personele ihtiyaçları kalmaz. Böylece buraya ayrılmış personeller farklı yerlere yönlendirilebilir. Böylece teknolojinin faydalarından yük indirip kaldırma noktasında da yararlanılır. Bu şekilde güç gerektiren işler büyük vinçler ve bir kumanda sayesinde kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Kumanda kullanımının bir diğer olumlu yanı ise herhangi olumsuz ve beklenmedik bir durumda tek bir tuşla müdahale edilebilir olmasıdır. Kumandalarda yer alan kapatma düğmesi sayesinde güvenliği tehdit eden bir durum meydana geldiğinde kumanda sahibi devreye girebilmektedir. Kablosuz vinç kumanda fiyatları kişilere kablo ile uğraşma derdi sunmadığından diğer kumanda fiyatlarına göre doğal olarak farklılık göstermektedir. Uzaktan kumandaların sağlamlığı, kalitesi, markası veya mevcut gücü fiyatları etkileyen diğer durumlar arasında yer almaktadır. Kişiler teknolojinin büyük katkı sağladığı ve güvenliği büyük ölçüde arttıran bu kumandalara ulaşabilir, dilerlerse kullanıcı yorumlarını da okuyarak kişilerin tecrübelerinden de yararlanabilirler.