ÜCRETSİZ KARGO

Mager  Benzinli Yan Tip 52 CC  9.9 Hp Tırpan Çim Çalı  Ot Biçme
Mager Benzinli Yan Tip 52 CC 9.9 Hp Tırpan Çim Çalı Ot Biçme
(45)
2.631,06 TL
2.575,08 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Hyundai HYX 55 2.3 HP Düz Şaftlı Benzinli Motorlu Yan Tırpan
Hyundai HYX 55 2.3 HP Düz Şaftlı Benzinli Motorlu Yan Tırpan
(96)
7.068,60 TL
SEPETTE
6.856,54 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Hyundai HYX 55 S 2.3 HP Düz Şaftlı Benzinli Motorlu Sırt Tırpan
(44)
7.598,75 TL
SEPETTE
7.370,79 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Dawreek C4205 Yan Tipi Çim Biçme Makinesi
(4)
2.579,99 TL
2.373,59 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Palmera BG 63 Sırt Tipi 3.1 HP Benzinli Motorlu Tırpan
Palmera BG 63 Sırt Tipi 3.1 HP Benzinli Motorlu Tırpan
(11)
7.919,90 TL
SEPETTE
7.682,30 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Palmera BG520A 1.9 HP Düz Şaftlı Benzinli Motorlu Sırt Tırpan
Palmera BG520A 1.9 HP Düz Şaftlı Benzinli Motorlu Sırt Tırpan
(61)
4.725 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Palmera CG520 EUR5 1.9 HP Düz Şaftlı Motorlu Yan Tırpan
Palmera CG520 EUR5 1.9 HP Düz Şaftlı Motorlu Yan Tırpan
(71)
4.634,10 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Hyundai HYX 43 1.8 HP Düz Şaftlı Benzinli Yan Tırpan
(38)
4.652,02 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Bolat Atak BS 570 3.3 HP Motorlu Sırt Tırpan
(8)
10.450 TL
SEPETTE
10.136,50 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Deko Turkey DKT21AT Samsung Çift Akülü 21V 2Ah Çim Ot Biçme Mak
(6)
3.290 TL
SEPETTE
3.257,10 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Oleo-Mac BCH 40 BP 2.0 HP Düz Şaftlı Benzinli Sırt Tırpan
(62)
10.750 TL
SEPETTE
10.427,50 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Staxx B9900C Benzinli Tekerlekli Tırpan + Çalı Ot Çapalama Makinesi
6.172,10 TL
SEPETTE
5.986,94 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Hyundai HYX 560SP Sırt Tip Motorlu Tırpan
(2)
11.697 TL
SEPETTE
11.346,09 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Oleo-Mac BCH 50 T 2.8 HP Benzinli Motorlu Yan Tırpan
Oleo-Mac BCH 50 T 2.8 HP Benzinli Motorlu Yan Tırpan
(11)
12.750 TL
SEPETTE
12.367,50 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Palmera CG 63 Düz Şaft 3.1 HP Benzinli Motorlu Yan Tırpan
(11)
7.480,84 TL
SEPETTE
7.256,41 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Silen CG-520 3.2 kW 4.6 HP Sırt Tırpan
(4)
10.190 TL
SEPETTE
9.884,30 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Catpower 2032 52 CC 1.75 Kw Benzinli Yandan Tırpan
Catpower 2032 52 CC 1.75 Kw Benzinli Yandan Tırpan
(2)
4.200 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Mager Benzinli Yan Tip 52 cc  9.9 Hp Tırpan Çim Biçme Makinesi
Mager Benzinli Yan Tip 52 cc 9.9 Hp Tırpan Çim Biçme Makinesi
(133)
2.999 TL
2.819,06 TL

Tırpan

Teknolojiyle birlikte insanların ve hayvanların gücünü artık insanların ürettiği makineler ve araçlar almıştır. Bu sayede işler kısa sürede tamamlanır ve kas gücü kullanılmadan yapılması gerekenler hemen halledilir. İşte tüm bunların yanında teknolojinin bir nimeti olan motorlu tırpanlar görünmektedir. İnsanların artık organik besinlere yönelmesiyle artan bahçe ve bahçecilik faaliyetleriyle birlikte motorlu tırpan kullanımı da artmıştır. Böylece artık bu motorlu tırpanlar sadece profesyonel çiftçilerin elinde değil, bahçesi olan herkesin elinde görünür hale gelmiştir. En basit tarifiyle uzunca bir sopanın ucunda çelik bir bıçak barındıran; ot, zararlı bitki gibi yabancı maddelerin ortadan kaldırması için kol gücüyle çalışan ve savurma hareketleriyle tarlada kullanılan alet olarak tanıtılan tırpan, teknolojinin gelişip hayatta bu kadar yer etmesiyle sadece profesyonel bir şekilde bahçeyle uğraşan insanların değil, küçük bir bahçesi olan insanların ellerinde dahi görünür olmuştur. Teknolojinin gelişmesiyle benzinli, akülü, elektrikli gibi birçok özelliği bulunmaktadır. Tırpanlar yakıtlarına göre elektrikli tırpan, akülü tırpan, benzinli tırpan olmak üzere üç ana gruba ayrılır. Bunlardan biri olan motorlu tırpan deyince de iş bitmemektedir. motorlu tıpan çeşitleri de kendi aralarında alt başlıklara ayrılırlar. Bu bahçe makineleri arasından hangisi size uygunsa onu seçebilir ve bahçenizin ya da tarlanızın bakımını çok kolay ve rahat bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Tırpan Genel Özellikleri ve Modelleri

Tırpan Genel Özellikleri ve Modelleri

Benzinli tırpan motoru, sırt tırpanı, düz şaftlı tırpan, elektrikli tırpan motoru, akülü tırpan motoru olmak üzere birtakım çeşitlere ayrılır. Bunları inceleyecek olursak benzinli motorlar belirli oralarda benzin ve yağın karışmasıyla yüksek verimlilikle çalışan, genellikle iki zamanlı motora sahip olan tırpanlardır. Yaygın bir şekilde kullanımlarının arasında askılı ve sırt tipinde kullanılanları da mevcuttur. Saatlerce uzun süre çalışılması gereken bazı durumlarda ideal bir kullanım olanağı sunar. Tabii bir de uygulama yapılacak alanda elektriğin de olması olmazsa olmazlar arasındadır. Bir diğeri ise sırt tırpan diyebiliriz. Engebeli ve düzensiz bahçelerde arazilerde kullanım için ilk tercih edilebilecek benzinli tırpan çeşitleri arasında yer almaktadır. Bu modellerin kullanımı daha rahat olduğu gibi fiyat olarak da sizi zorlayacak bir fiyata sahip değildir. Düz şaft tırpan ise uzun süreli kullanım için önerilen tırpanlar arasındadır. Ağırlıkları ortalama beş ile altı kilogram arasındadır. Tabii ki bu ağırlığın tamamı kolunuza binen ağırlık değildir. Eğer bulunduğunuz mekanda elektrik yoksa o zaman otları ve zararlı bitkileri bu makineyle çok rahat bir şekilde temizleyebilirsiniz. Akülü tırpan motoru ise evinizin bahçesini temizleyip istediğiniz konuma getirebilmek için yalnızca bir saat gibi kısa bir zamanda akülü tırpan sayesinde amacınıza ulaşabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki akülü tırpanlar diğer tırpanlar arasında en az gürültüyle çalışanlardır. Tek batarya ile uzun zamanlar çalışmanız mümkündür. Bataryayı kolay değiştirebileceğinizi unutmamalısınız. Ayrıca yanınıza yedek batarya da alıp çalışma sürenizi daha da fazla artırabilirsiniz. Fiyatlar ise benzinli ve elektrikli tırpan motorları ile başa baş gider.

Elektrikli Tırpan Özellikleri ve Motorlu Tırpan Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Elektrikli Tırpan Özellikleri ve Motorlu Tırpan Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Elektrikli tırpanlar ise benzinli tırpanla çalışma prensibi olarak benzerlik gösterirler. Genellikle 220V olmak üzere prize takılarak çalıştırılır. Benzinli tırpanlarla aralarındaki en temel fark yakıt olarak elektrik kullanmaları ve çok daha az gürültü çıkararak çalışmalarıdır. Ev bahçelerinde veya elektrik uzantısı yapılabilen yerlerde kullanımları oldukça elverişlidir. Ayrıca fiyat olarak da gayet makul bir seçenek olarak sunulur. Unutulmamalıdır ki uzun süre kullanımlarda benzinli tırpanlar da son derece kolay bir kullanım sunmaktadır. Engebeli arazilerde kullanım amacıyla sırt tipi olanları tavsiye etmek kötü bir öneri olmayacaktır. Kullanılan yer küçük bir alansa elektrik temin edebiliyorsanız o zaman elektrikli tırpanları almayı düşünmek mantıklı olabilir. Günlük kısa kullanım için tırpan arıyorsanız ve elektrik temin etme olanağına sahip değilseniz o zaman akülü olanları tercih etmelisiniz. Elektrikli tırpanlar eğer müstakil evinizin önünde ki küçük bir bahçede ot biçme yapacaksanız tam size göre bir ürün denebilir. Ancak burada kablonun uzunluğu belirleyici faktör olarak karşınıza çıkıyor. Benzinli modeller genellikle büyük bahçelerde sıklıkla tercih edilmektedir. Bu modeller, enerji kullanımını geniş alanlara göre ayarlandığı için daha yüksek verim alınmasını sağlar. Öte yandan şarjlı veya kablolu alternatifler daha küçük alanlarda kullanılmak üzere tasarlanır. Özellikle evlerin bahçelerinde bolca tercih edilen ürünler arasında yer alır. Ayrıca ergonomik bir yapısı da vardır. Güç olarak diğer tırpan tiplerinden bir farkı yoktur. Dahası bu modeller, hafif ve sakin olan yapısıyla alıcıların dikkati çekerek göz önünde durmayı başarır. Motorlu tırpanları alırken ise örneğin bir ot biçme motoru alıyorsanız almadan önce motorun genel özelliklerine dikkat etmeli sizin kullanım alanıza en uygun motor seçimini yapmalısınız. Eğer büyük ve geniş bir bahçeye sahipseniz o zaman en güçlü motorlu tırpan tercih etmek akıllıca bir hareket olacaktır.

Tırpan Kullanımından Önce Alınması Gereken Önlemler

Tırpan Kullanımından Önce Alınması Gereken Önlemler

Her elektronik alette olduğu gibi motorlu tırpan kullanırken de güvenlik önlemlerini hat safhaya çıkarmak oldukça önemlidir. Çünkü yapılan iş duvara çizip çakmak kadar kolay olmayıp koca bir alanı ya da o alanda yaşayan canlıları ilgilendiren bir iştir. Kullanılan alet kesici ve gerektiğinde tehlikeli bir alet haline gelebileceği için ekstra dikkatli olunmalıdır. Sonuçta her ne kadar teknolojinin gelişmesiyle insanın ol gücüne olan ihtiyaç en aza indirilse de hala ve hala motorlu araçların genel hâkimiyeti insanların kollarındadır. Dolayısıyla kendini yorgun ve bitkin hisseden bir kişi bu tür keskin uç barındıran aletleri eline almamalı, etrafına tırpan tavsiye ederken ürünlerle birlikte dikkat edilmesi gerekenlerle de ilgili bilgi vermelidir. Detaylara gelecek olursa kesim işlemi sırasında ellerinizin makineyi kavramadan dolayı nasır tutmaması yahut küçük bir ihtimal dahi olsa elinize diken tarzında yaralayıcı şeylerin gelmesini önlemek amacıyla kesinlikle eldiven giyilmelidir. Ayrıca aynı şekilde kesim işlemi sırasında sıçrayacak olan maddelerin gözünüze girmemesi için gözlük kullanımı da bir o kadar önemli ve elzemdir. Eğer makineniz benzinli ya da olağandan çok daha fazla gürültü çıkarıyorsa rahatsızlık duymamak adına kulaklık kullanabilirsiniz. Elbette akülü veya elektrikli tırpan kullanıyorsanız kulaklık takmanıza gerek kalmayacaktır. Çünkü bu ürünler oldukça sessiz ve konforludur. Tüm bu önlemlerden sonra bir önemli nokta daha ise çevredeki canlıların hayatlarıdır. Tırpan kullanımı sırasında makine elinizden kaçabilir dolayısıyla makineyle çalışırken etrafınızda eğer insanlar veya canlılar varsa, bu insanlar ile aranıza en az 2 metre koymanız işi sağlama almanıza olanak sağlayıp herhangi olumsuz bir durumda işlerin sarpa sarmasını minimuma indirerek sizin ve çevrenizdekilerin güvenliği sağlanmış olacaktır. Sayfamızdan Hyundai tırpan seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Her Bütçeye Uygun Tırpan Fiyatları

Her Bütçeye Uygun Tırpan Fiyatları

Her ürün satın alan kişi aldığı ürünün fiyat performansının maksimum düzeyde olmasını ister. Bunun için ürünü iyice araştırıp özelliklerini belirleyip piyasadaki motorlu tırpan fiyatları ile kıyaslayıp ona göre bir ürün satın alınması çok doğru olacaktır. Diğer ürünlerde olduğu gibi ürünün fiyatını belirleyen unsurlar arasında ebat, model, marka, gibi özellikler vardır. Ancak iş elektronik aletlere geldiğinde fiyat farkını yaratan yegane iki maddelerden biri markayken diğeri de makinenin gücüdür. Tırpandan bahsedildiğinde motor gücü fiyatta belirleyici olarak alıcıların karşısına çıkmaktadır. Motor gücü belirleyici bir unsurken benzinli, akülü veya elektrikli olup olmaması ufak tefek fiyat farklılıklarının ortaya çıkması haricinde çok da fiyat farkı görmek mümkün olmayacaktır. Ancak sessizlik ve rahat bir kullanım sunmasıyla elektrikli tırpanlar daha fazla tercih edilebilmektedir. Ayrıca bir ürünü almadan önce eğer o ürün hakkında bir bilginiz yoksa önce ürün özellikleri hakkında genel bir araştırma yapmak oldukça işinize yarayacaktır. Bu sayede ürün gelmeden ürün hakkında bilgi sahibi olup ona göre kullanmaya başlamış olacaksınız. Alacağınız ürünle ilgili önceden bilgi ve donanıma sahip olmak ürünü güzel ve olması gerektiği gibi kullanmanıza sebep olarak ürünü uzun ömürlü bir şekilde kullanılacak hale getirmenizde büyük katkısı olacaktır. Böylece ürünü tanıyıp bozulduğunda nasıl davranılması gerektiğini bilip ona göre davranacaksınız. Husqvarna tırpan modellerine uygun fiyatlarla sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Tırpan Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Tırpan Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Her üründe olduğu gibi motorlu tırpanların bakımına da özen gösterilmelidir. Her şeyden önce yani bakım yapılmadan önce de tırpan kullanımı hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Örneğin her kullanımdan sonra makine ve kesici alet temizlenmelidir. Ayrıca on saatte bir hava filtresi temizlenerek yakıt filtresi aralıklar mutlaka kontrol edilmelidir. Eğer kirliyse veya hasarlıysa mutlaka değiştirilmelidir. Silindir kanatlarının temizliği de atlanmaması gerekenler arasındadır. Elektrot aralığı düzenli aralıklarla kontrol edilirken bujinin bakımı gözden kaçırılmamalıdır. Bağlantı borlarının da yağlanmasına ekstra özen gösterilmelidir. Ayrıca motora kullanımdan önce yağ konmadan önce hangi miktarda onulacağına kesinlikle özen gösterilmelidir. Çünkü yağın fazla ya da eksik karıştırıldığı zaman motorda ciddi bozulmalara yol açtığı öncesinde gözlemlenmiştir. Ayrıca konulacak yağlar önceden hazırlanmalı ancak hazırlanan bu yağ uzun süre dışarda bekletilmemelidir. Ayrıca her motorlu cihazda olduğu gibi tırpanlarda da aşırı ısınmaya karşı gerekenler önlemler alınmalı eğer motorun fazla ısındığı gözlemleniyorsa motor derhal durdurulup dinlendirilmelidir. Aksi halde motora zarar verebilirsiniz. Örneği 20-30 dk çalışmanın ardından 10 dakika bir mola vermek motoru daha uzun yıllar kullanmanızı sağlayacaktır. Sonrasında tırpan kullanımı tamamlandıktan sonra motorda kalan yağ boşaltılmalı ve hemen sonrasında motorun stop etmesi sağlanmalıdır. Yoğun kullanımlardan sonra ise bakımda buji değişimi, karbüratör temizliği, mil ve şaftın kontrolü gibi daha derin bakımların yapılması gerekmektedir. Bu işlemlerin alıcı tarafından değil, yetkili servis tarafından yapılması oldukça önemlidir. Çalı bitkilerinde metal bıçağın otsularda ise misinanın kullanılması gerektiği atlanmamalıdır. Misina kullanımını kolaylaştırmak için örümcek kafa başlıkları kullanılabilmektedir. Tırpan motorunda alışılmışın dışında bir ses duyulursa makine istop ettirilmeli ve servis aranarak yardım istenmelidir.

Tırpan Nedir?

Aslında tırpan en eski tabirle ot ve benzeri şeyleri biçmeye yarayan, uzun bir sapın ucuna tutturulan, çelik, hafifçe kıvrık, keskin ağızlı bir tür orak olarak adlandırılabilir. Tırpanın çalışma mantığı göz önünde tutulursa bu ifade en temel işlemleri içinde barındırmaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle tırpanlar da ihtiyaçların değişmesi ve çeşitlenmesiyle birlikte gelişmekte ve özellikleri her geçen gün artmaktadır. Bu sayede birçok farklı modelde ve özellikte tırpanlar alıcıların karşısına çıkmaktadır.

Tırpan Nasıl Kullanılır?

Tırpanı kullanmadan önce kullanma kılavuzu iyice okunmalı, makinenin genel özelliklerine iyiden iyiye hâkim olunmalıdır. Aksi takdirde hâkim olmadığınız bir aleti kullanamazsınız. Üstüne üstlük bazı kazaların çıkmasına bile sebebiyet verebilirsiniz. Kullanım kılavuzunu okuyup ürün hakkında gerekli bilgileri edindiğinizde makinenin bıçağını, kolunu ve diğer ekipmanlarını takarak işe başlayabilirsiniz. Tırpanı kullanırken çevrenizdeki diğer insanlarla gerekli mesafeyi sağlayıp makineyi dik bir açıyla kullanarak sürmek gerekli olacaktır.

Tırpan Nasıl Bilenir?

Gerek manuel olsun gerekse motorlu tırpan olsun tüm bunların uçları çelikten keskin bir şekilde yapılmıştır. O yüzden iyice bilenmesi gerekmektedir. Bu bileme işlemi yapılırken oldukça dikkatli olunmalı ve olası durumlara karşı güvenlik ekipmanları takılmalıdır. Bileme yönü aşağıdan yukarıya doğru gerçekleştirilmelidir. Bileme işini normal bıçak bileme aletiyle gerçekleştirebildiğiniz gibi sert bir zımparayla, tırpan bileme makinesiyle ya da tırpan bileme taşlarıyla da yapabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken diğer şey ise tırpanın ucundaki çelik kısmının eğriliğini kaybetmeden bu işlemlerin yapılmasıdır.

Tırpan Ne İşe Yarar?

Uzunca bir sopanın ucuna orağa benzer bir bıçakla tutturulmuş alete tırpan denir. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte tırpanlar manuel ve motorlu olmak üzere çeşitlilik kazansa da aslında temelde aynı sebepten dolayı kullanılırlar. İlkel tırpanlarda bu oval ve keskin bıçak, kol gücüne dayalı ve savrulma işlemiyle birlikte ekin biçmeye yaramaktadır. Teknolojinin gelişip elektronik aletlerinden bu kadar fazla görülmesiyle, motorlu tırpanlar normalde saatlerinizi alacak bir işi birkaç saatte bitirmelerinden dolayı size zaman kazandırarak, gün içindeki koşuşturmada kendinize vakit ayırmanıza ve diğer yapılması gereken işleri yapabilmenize olanak sağlamaktadır. Böylelikle en değerli olan şeyi yani zamanı daha iyi kullanmanızı sağlarken yaptığınız işten maksimum verim almanızı sağlar. Sonuçta motorlu bir tırpanla yapılan işle manuel tırpan arasındaki iş bir hayli fazla olacaktır.

Tırpan Nasıl Takılır?

İlkel tırpanlarında herhangi bir takma ve monte edilme işlemine ihtiyaç duyulmazken motorlu tırpanlarda başlık takımı gibi aşamalar ortaya çıkmaktadır. Tırpan başlığını takmadan önce tırpan motorunu ayarlamak, vidaları sıkmak, boşlukları iyice dolduracak şekilde makineyi takmak oldukça önemlidir. Motorlu tırpanın tamamen hazır hale gelmesi için bazı aşamalardan geçilmesi gerekir. Birinci aşama plastik siperin takılmasıdır. Temin edilen vidaları kullanarak emniyet muhafazasını milin üzerine takıp vidaları iyice sıkmak yeterli olacaktır. İkinci aşama misinalı çizgi kesici başlığı takmak olarak belirlenebilir. Bundan sonra kesme başlığını milin üzerine saat yönünde çevirerek takmak gerekecektir. Bir diğer aşama tutacağı takmaktır. Son aşama ise bıçağın takılmasıdır. Bıçakları cıvatayla kelepçelemek yapılması gereken son aşama olacaktır. Tüm bunlar gerçekleşirken eğer aşırı titreşim durumuyla karşılaşırsanız motoru derhal durdurmanız yararlı olacaktır. Ayrıca bıçağın aşırı titremesi düzgün takılmadığı anlamına da gelmektedir. Düzgün takılmamış bir bıçak yaralanmaya sebep olacaktır. Ayrıca bu aletleri takarken mutlaka ürünün orijinal parçalarını kullanmayı ihmal etmeyin.