Günsan Turşu

Dünyada yemek kültürünün çeşitliliği ve zenginliği açısından Anadolu önde gelmektedir. Kökleri Orta Asya’ya dayanan Türk mutfağının en önemli parçalarından birini ise turşular oluşturur. Turşunun tarihi çok eski zamanlara dayanır. Turşu, sirke ya da limon eklenmiş tuzlu su içerisine domates, biber, salatalık, fasulye, biberiye lahana gibi sebzelerin konulup bekletilmesi ve fermente edilmesi ile elde edilir. Sebzelerin yanı sıra erik, armut, alıç gibi meyvelerle kurulan turşular da vardır. Geleneksel bir yiyecek olan turşu, yaş sebze ve meyveleri daha uzun süre bozulmadan saklamanın ve muhafaza etmenin en iyi ve lezzetli yollarından biridir. Sağlığa faydaları ile de bilinen turşuların hastalıklara karşı iyileştirici etkisi uzmanlar tarafından sıklıkla dile getirilir. İlk olarak 2003 yılında Günerler Gıda olarak kurulan Günsan firması da kullanıcılara özenle hazırlanmış, leziz turşular sunar. Günsan Turşu markası turşularını ev tipi yöntemlerle üretir. Taze sebzelerden elde edilen bu turşular özellikle kış sofralarının vazgeçilmezidirler. Geleneksel yöntemlerle ve tazeliğini kaybetmemiş sebzeler ile üretilmesi bu turşuların lezzetini artırır. Kütür kütür Günsan turşuları ile hem sağlığınızı korumanız hem de damağınızı şenlendirmeniz mümkün. Damak tadınıza uygun farklı ürünlere göz atmak isterseniz tüm turşu ürünlerinin yer aldığı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Geleneksel ve Leziz Günsan Turşu Çeşitleri

Geleneksel ve Leziz Günsan Turşu Çeşitleri

Günsan turşu markasının geniş bir ürün çeşitliliği vardır. Markanın turşu çeşitlerinin her birinin de kendine has bir tadı, aroması bulunur. Günsan markasının ürün yelpazesi içerisinde salatalık turşusu, karışık turşu, havuç turşusu, sivri biber turşusu, domates turşusu, kornişon turşusu, kelek turşusu, lahana turşusu, sizlere en lezzetli haliyle sunulur. Geleneksel tatların ötesinde, farklı lezzetlere de kapı aralayan markanın farklı damak tadına sahip turşuseverlere hitap eden markanın, pancar turşusu, karnabahar turşusu, biberiye turşusu, lombardi turşusu, jalepeno turşusu gibi ürünleri de mevcuttur. Ülkemizde en çok tercih edilenler turşuların başında ise Günsan salatalık turşusu ve kornişon turşusu gelir. Bu turşular yediğinizde damağınızda mayhoş bir tat oluşturur. Kornişon salatalığın bir türüdür. Kabuğu pütürlü bir yapısı vardır. Hem salatalık hem kornişon turşusunun önemli özelliği ne yumuşak ne sert kütür kütür bir atıştırmalık olmasıdır. Kornişon turşusu, salatalık turşusuna göre boyut olarak küçüktür. Günsan karışık turşular ise sebze ayırt etmeden, turşunun her türlüsünü sevenlerin en çok tercih ettiği ürün çeşididir. Günsan karışık turşu çeşidinin içeriğini mevsim sebzelerinden lahana, salatalık, biber ve havuç oluştururken su, sirke, tuz, asetik asit, sitrik asit eklenerek tamamlanır. Farklı ebatlarda kullanıcılara sunulur. 1kg'dan 13 kg'a kadar farklı ebatlarda kovalar, bidonlar ve tenekelerde satışa sunulan Günsan turşular, daha geniş kullanıma hitap eden lokantalar, yemekhaneler, hastane mutfakları için de tercih edilmektedir. Aynı zamanda küçük poşetler halinde satışa sunulan ürünler, kolay tüketimi ile turşuyu kısa sürede tüketmek isteyenler için doğru bir tercihtir.

 Acı ve Mayhoş Tatlarıyla Sofralarınıza Renk Katan Günsan Turşuları

Acı ve Mayhoş Tatlarıyla Sofralarınıza Renk Katan Günsan Turşuları

Günsan, birbirinden faydalı ve lezzetli turşuları farklı damak tatlarına uygun şekilde, hijyenik koşullarda hazırlar ve sizlere ulaştırır. Lezzetini doğadan, topraktan, güneşten, ideal zaman diliminde dinlendirilip bekletilmesinden alan bu turşular sofralarınızı hem tadı hem görüntüsüyle güzelleştirir. Hoş görünümleriyle ürünler gözlerinize ve güzel tatlarıyla da damak zevkinize hitap eder. Markanın biberiye turşusu, biber turşusu, mini sivri turşu ve jalepeno turşusu acı oranını bir kat daha artırmak isteyenlerin tüketebileceği turşular içerisinde yer alır. Markanın turşu çeşitleri arasında Günsan biberiye turşusunun biberleri acı biberlerden elde edilir. Yemeklerde acıseverlerin severek tükettiği Günsan biberiye turşusu, tıpkı turşu suyu gibi, iştah açmaya da yardımcı olduğu da söylenmektedir. Biberiye turşusu boyut olarak küçük ve tombuldur. Sarıya dönük bir rengi vardır. Bazen kahvaltı sofralarında dahi tüketildiği olur. Sindirimi hızlandırıcı ve kolaylaştırıcı etkisi olduğu söylenir. Günsan mini sivri turşu tadı acı olan turşular içerisinde yer alır. Günsan markası tarladan toplanan mini sivri biberleri sizler için doğal ve katkı maddesiz bir turşu haline getirir. Mini sivri biberlerin ince uzun bir görünümü vardır. Acı biberden hoşlanan lezzet düşkünlerinin yemeklerin yanında tüketebileceği lezzetli bir turşu çeşididir. Günsan turşuları çıtır, ekşi, mayhoş, acı halleri ile farklı damak tatlarına hitap eder. Kaynağı Meksika olan Günsan jalepeno turşusu Steak House olarak bilinen et restoranlarının ve hamburger dükkanlarının en fazla tercih ettikleri turşular arasında yer alır. Yenildiğinizde yine ağzınızda tatlı acı bir tat bırakır. Meksika’dan dünyaya yayılan jalepeno, cin biberin bir türüdür. Genellikle yeşil renktedir ama kırmızı olarak tüketilen jalepeno turşuları da vardır. Jalepeno sert yapılı olmasından dolayı halka şeklinde ince ince doğranarak turşu yapılır. Yemeklerinizin yanında eşlik edecek bu biberleri, Arrabiata gibi acı ve lezzetli soslar yapmak için de yemek içeriklerinizde kullanabilirsiniz. Acı biber sevmeyenler için de markanın acısız biber turşuları mevcuttur.

 Günsan Turşuları Üretim ve Tüketim Koşulları

Günsan Turşuları Üretim ve Tüketim Koşulları

Günsan turşularının evde kendi yaptığınız turşular ile arasında herhangi bir fark yoktur. Günsan, turşularını büyük bir titizlikle hazırlar. Dalından zamanında koparılmış meyve ve sebzelerle turşularınızı hazırlayan Günsan turşularının tazeliği ve tadı ile damağınızda yer eder. Klasik yöntemlerle, hijyenik koşullarda üretilen Günsan turşular doğaldır, sağlığa zararlı kimyasal bir madde içermez. Zengin besin değeriyle tam bir probiyotik deposu oldukları söylenebilir. Sindirim sisteminizi düzenlemeye ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olur. Yaşanılan bölgenin ikliminin ve toprağının turşu yapılacak sebze ve meyveleri üretmeye elverişli olması Günsan turşularını daha lezzetli kılar. Günsan ilçe genelinde dört yüz aileye sözleşmeli ekim yaptırır. Böylece ham madde ihtiyacını karşılar. Günsan en kaliteli en lezzetli turşuyu sevenleriyle buluşturmak ister. Bunun için Sındırgı ve köylerinde yetiştirdiği sebzeleri tam mevsiminde dalından koparır. Turşulukların en iyilerini seçer. Tazeliğini kaybetmeden onları turşu hâline getirir. Büyük bidonlara basılan turşular mayalanmaya bırakılır. Fermente olur. Oluşumunu tamamladıktan sonra ihtiyaca göre ambalajlanarak yurt içinde ve yurt dışında tüketicinin beğenisine sunulur. Geleneksel yöntemlerle üretilen turşulardan herhangi birini tercih edebilirsiniz. On kiloya kadar plastik bidonlar içerisine konularak ambalajlanmış turşuların içerisindeki tuz nedeniyle uzun süre dayanabilir. Ürünleri doğru bir şekilde tüketmek için güneş ışığından korumalısınız. Serin, kuru bir yerde saklamaya da özen göstermelisiniz İçerisindeki tuz yoğunluğundan rahatsız olmanız durumunda sofraya koymadan önce sudan geçirerek tuz yoğunluğunu azaltıp tüketebilirsiniz. Günsan turşularını hemen her yiyeceğin yanında, gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Anlatılanların aksine turşular kararında tüketildiğinde oldukça faydalı besinler arasında yer almaktadır. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıkları önleyici ve iyileştirici etkisi ile bilinen turşuların yararları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Midenizin ve sağlığınızın en önemli destekçisi olan biber, salatalık, kornişon, jalepeno turşuları ve karışık turşular Günsan fabrikalarında özenle hazırlanarak sofralarınızdaki yerini almayı beklemektedir. Bütçenize ve damak zevkinize en uygun ürünü seçerek siparişinizi verebilirsiniz.