Ev Yapımı Turşu

Turşu kelimesi, Farsça bir kelime olarak hayatımıza girmiştir. Bununla birlikte “ağız yakan” ve “ekşi” anlamlarında kullanılmaktadır. Kısaca turşu yapmak, sebze ya da meyveleri tuzlayarak sirke veya limona yatırıp bekletmek olarak tanımlanabilmektedir. Genelde kışa hazırlığın önemli kısmını oluşturur. Kırsal kesimlerde turşu kurmak daha yaygındır. Türk mutfağında önemli yeri olan turşu bakliyat yemeklerinin hatta özellikle kuru fasulyenin yanında aranan bir lezzettir. Ev yapımı turşu faydaları başında C vitaminince zengin olması, iştah açıcı ve kolesterolü düşürücü özellikleri gelmektedir. İçerisinde birçok yararlı bakteri bulunduran turşu çok sağlıklı bir gıdadır. Turşunun geçmişini araştırdığımızda neredeyse M.Ö. 7 bin yıllarına kadar gidebilmekteyiz. Turşu tüm dünyaca yapılan ve sevilen bir lezzettir. Her ülkenin hatta her yörenin kendine özgü turşuları bulunmaktadır. Türkiye’de çoğunlukla salatalık turşusu bilinir ve tüketilirken dünyada en yaygın turşulardan bazıları şunlardır: Kore’de Kimchi, Fransa Cornichon (aslında salatalık ve kornişon turşusuyla birebir aynıdır), Meksika’da Jalapeno ve Japonya’da zencefil turşusu. Türkiye’de ev yapımı turşu üretimi ve tüketimi hayli fazladır. Ev yapımı turşu çeşitleri genelde salatalık, lahana, acur, domates, havuç ve biberden oluşmaktadır. Genellikle sonbahar ve kış aylarında hazırlık ve yemek için turşu kurmak Türk insanının geleneksel özelliklerindendir. Turşu kurmak için zamanınız ya da yeterli bilginiz yoksa üzülmeyin. Ev yapımı turşuları sayfamız üzerinden kolayca satın alabilirsiniz.

 Birbirinden Güzel Ev Yapımı Turşular

Birbirinden Güzel Ev Yapımı Turşular

Sayfamızı incelediğinizde ev yapımı turşularının birçok çeşidini ve farklı boyutlarını görebilirsiniz. Örneğin ev yapımı biber turşusu hem biber açısından birden fazla çeşitte hem de yapılan paketlemenin boyutları farklı çeşitlerde olmaktadır. Kimisi ev yapımı acı biber turşusu tercih ederken kimisi de acıyı değil tatlı biberi tercih etmektedir. Buna bağlı olarak ev yapımı turşuların kendi içlerinde de ayrıldığı söylenebilir. Sizler için üretilen %100 doğal meyve ve sebzelerden oluşan ev yapımı turşu çeşitleri taze ve garantilidir. Mevsiminde toplanan meyve ve sebzeler en kaliteli tuz ve sirkeyle birleşmektedir. Yemeklerinizin yanına çok yakışacak bu turşular yapılırken tüm sağlık kurallarına uyulmuştur. Sayfamızda ev yapımı karışık turşu çeşitlerini incelediğinizde 5 kilogramlık ambalajlarda satışa sunulduğunu görebilirsiniz. Karışık turşular tamamen doğal ve içeriği boldur. Ev yapımı lahana turşusu orijinal çubuk turşusudur. 3 ve 5 litrelik ambalajlarda satışa sunulmuştur. Ev yapımı salatalık turşusu 1 kilogramlık pet kavanozlarda satışa sunulmuştur. Bu turşuların yapımında kimyasal ürünlere yer verilmez. 3 Litrelik kavanozda satılan ev yapımı çubuk salatalık turşusu sıfır numaradır. Sıfır numara salatalığın en küçük boyu olmaktadır. Sıfır numara çubuk turşusu en çıtır ve tek lokmalık salatalık turşusudur. Aslında bu turşuya kornişon turşu da denilmektedir. Ev yapımı acı biber turşusu, acı severler için birebir olmaktadır. Özellikle baklagillerden oluşan yemeklerinizin yanına yakışacak olan ve severek tüketeceğiniz acı biber turşuları sayfamızda 1 kilogramlık pet kavanozlarda satışa sunulmuştur. Bunun yanında ev yapımı biberiye turşusu el yapımı olmak üzere 1 kilogramlık pet kavanozlarda satılmaktadır. Tüm bu biberlerden farklı olarak acı sivri biber turşusu 660 ml’lik cam kavanozlarda tamamen hijyenik bir biçimde hazırlanıp satışa sunulmuştur. El değmeden hazırlanan ev yapımı acur turşusu ile ev yapımı biber turşusu 5 litrelik kavanozlarda sizlerle buluşmak için hazır bulunmaktadır. Onlarca farklı ev yapımı turşu çeşitlerinin arasından en sevdiğiniz turşuyu seçerek hemen sipariş verebilirsiniz.

 Turşu Suyu Özellikleri

Turşu Suyu Özellikleri

Sayfamızda Ev yapımı turşu çeşitleri arasında turşu suyu da bulunmaktadır. Ev yapımı turşu suyu yapılırken hiçbir katkı maddesi kullanılmadan elde edilmiştir. Tamamen el yapımıdır. Ev yapımı turşu suyunu aldığınız da acı severler için yanında acısı da gönderilmektedir. Ev yapımı turşu suyunun faydaları içeriğinde C ve E vitaminleri ile antioksidan da barındırması sayesinde bağışıklık sistemini korumaktadır. İçeriğinde bulunan sirke sayesinde yemek sonrasında az miktarda turşu suyu içmek kan şekeri seviyesini dengelemektedir. Ayrıca yine sirke sayesinde vücuttaki yağ birikimini azaltma ve metabolizmayı çalıştırması ile bilinmesiyle kilo vermeye yardımcı olabilmektedir. Ev yapımı turşuların içerisinde bulunan sarımsak sayesinde sinir sistemi güçlenmektedir. Turşuların içerisindeki besinlerde yüksek oranda lif bulunmaktadır. Bu sayede hazımsızlık sorunu yaşayanların imdadına turşu suyu yetişmektedir. Turşu suyu içerisinde, demir, magnezyum, çinko, kalsiyum ve potasyum barındırmaktadır. Bu mineraller vücut için önemlidir. Eğer meyve ve sebze tüketiminiz düzenli değilse vücudunuzun bu ihtiyacınızın bir kısmını turşu suyu içerek karşılamanız mümkün olabilmektedir. Turşu suyu evdeki bitkileriniz için adeta bir kurtarıcı olabilmektedir. Bitkileriniz toprağa dönük bir halde sönmüş duruyorsa, bir porsiyon ev yapımı turşu bitkilerinizi canlandırıp dikleştirebilmektedir. Bunun sebebi bitkilerin potasyuma ihtiyaç duymasıdır. Ev yapımı turşu suyu, cildinizde böcek ısırığı ya da kaşınan bir kızarıklığınızı yatıştırmak için imdadınıza yetişebilmektedir. Kızaran ve kaşınan bölgeye az miktarda turşu suyu sürerseniz hafif asidik bir yanma ile birlikte kaşıntınız hafifleyebilir. Tuzlu su cilt kuruluğuna sebep olacağından daha sonra üzerine bir miktar nemlendirici uygulayabilirsiniz. Sirkenin doğal bir temizleyici olduğunu bilinmektedir. Bakır mutfak gereçleri zaman geçtikçe yeşil rengine dönmeye başlamaktadır buna oksitlenme adı verilir. Bu oksitlenmeyi ortadan kaldırmak için biraz turşu suyu ile ovalamak gerekmektedir. Ev yapımı turşu suyunun faydaları bu şekildedir.

 Ev Yapımı Turşu Nasıl Muhafaza Edilir?

Ev Yapımı Turşu Nasıl Muhafaza Edilir?

Ev yapımı turşuları içerik bakımın temizdir, koruyucu ve katkı maddesi kullanılmamaktadır. Ev yapımı turşuları karanlık, nemsiz ve sıcak olmayan yerde saklamanız önerilmektedir. Fakat böyle bir yeriniz yoksa buzdolabına koyabilirsiniz. Bu gıdalar kapağı açıldıktan sonra 3 ay içerisinde tüketilmelidirler. Ev yapımı turşuların içerisindeki suyu, turşu suyu olarak içebilirsiniz. Tamamen doğal olan bu gıdalar, canlı probiyotik mikroorganizma sayesinde fermente olmaya halen devam etmektedirler. Ev yapımı turşuların saklandığı kabın kapağı sürekli olarak açılıp kapatılmamalıdır. Çünkü turşu hava aldıkça turşu ve turşunun suyu üzerinde beyaz bir tabaka oluşmaktadır. Bu tabakayı turşunun üzerinden alarak tüketime devam edebilirsiniz. Bu problemin önüne geçmek isterseniz eğer turşunuz büyük bir kabın içerisinde ise tüketeceğiniz kadar turşuyu daha küçük kavanozlara koyabilir ya da daha küçük ebatlara sahip olan ev yapımı turşularını satın alabilirsiniz. Eğer ev yapımı turşularınızı daha uzun süre sağlıklı ve dayanıklı bir şekilde muhafaza etmek istiyorsanız, tükettiğiniz turşunun içerisindeki su azaldıkça kapağına kadar üzerinde hava boşluğu kalmayacak şekilde tuzlu su ekleyebilirsiniz. Bu tuzlu su oranını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Çünkü turşular uzun süre susuz kaldığında rengi, tadı ve çıtırlığını yitirmektedir. Turşu bozulduğunda, yumuşar, rengi matlaşır, mayhoş bir tadı olur. Sertliğini ve çıtırlığını yitirmektedir. Sayfamızda farklı ebatlar ve çeşitlerde ev yapımı turşular bulunmaktadır. Sayfayı inceleyerek size uygun olanını sepetinize ekleyebilirsiniz. Ayrıca, ihtiyacınız olan gıda ve şekerleme ürünlerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz.