SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Celestron Powerseeker 127eq Teleskop (21049)
(1)
10.669 TL
SEPETTE
9.602,10 TL
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

SPIKE 4X32 Kırmızı Işıklı Tufek Dürbünü
(2)
3.000 TL
SEPETTE
2.700 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Celestron 21039 Powerseeker 50az Teleskop
(10)
2.999 TL
SEPETTE
2.699,10 TL
SQUARERECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Gold Orion OR-200 180 x 100 Zoomlu Dürbün
(3)
900 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Comet 40x60 El Dürbünü Güneş Filtreli Taşıma Çantalı Av Dürbünü
(10)
1.452 TL
994,94 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Nikula 150x150 Süper Zoomlu Profesyonel El Dürbünü - 1000m/30m - Siyah
2.937 TL
1.716 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Bushman 20x52 Tek Gözlü Çift Odak Ayarlı Dürbün
(100)
850 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Nikula 8x21 Av Dürbünü - 131m/1000m - Kauçuk Kaplama
(4)
348 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Nikon Aculon A211 8-18x42 Dürbün
(1)
5.999 TL
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Celestron 31051 Astromaster 130eq-Md Teleskop
(2)
15.999 TL
SEPETTE
14.399,10 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Celestron 21039 Powerseeker 50az Teleskop
(4)
2.999 TL
SEPETTE
2.699,10 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Nikon Aculon A211 12X50 Dürbün
Nikon Aculon A211 12X50 Dürbün
4.999 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Celestron Powerseeker 60az Teleskop 21041
(5)
4.539 TL
SEPETTE
4.085,10 TL
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Triline 10-300x40mm Zoom Monoküler Teleskop Taşınabilir Dürbün
(12)
699 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Dürbün Ayağı 22mm 2 Adet
(11)
300 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Celestron 21048 Powerseeker 80eq Teleskop
(2)
9.999 TL
SEPETTE
8.999,10 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Triline 80x Dürbün Zoom Tek Göz Monoküler Hd El Teleskopu
(21)
599 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Dürbün Teleskop Mikroskop için Telefon Bağlantı Aparatı Al2559
(7)
290 TL

Dürbün ve Teleskop

Uzaktaki nesneleri gözlemleyebilmek için bir araya getirilmiş merceklerden oluşan bir düzenek olan dürbün ve teleskop, ilgi alanına bağlı olarak birçok kişinin tercihidir. Uzak mesafedeki cisimleri görmeyi sağlayan, yaşamda büyük bir öneme sahip olan dürbün ve teleskop birden fazla çeşitte karşımıza çıkmaktadırlar. Amatör veya profesyonel olarak kullanabileceğiniz herkese uygun türlere sahip olan bu mercekli düzenekler ile gökyüzünü gözlemleyerek ilgi alanınıza yönelebilirsiniz. Çıplak gözle görünmeyen gezegen ya da yıldızları dürbünlerle ve teleskoplarla rahatlıkla incelemeniz mümkündür. Doğa yürüyüşlerinde size arkadaşlık edecek bir ekipman olan outdoor dürbün sayesinde etrafınızdaki her ayrıntıyı uzaktan keşfedebilmenin tadını çıkarabilirsiniz. Ya da kahvenizi yudumlarken muhteşem bir göktaşı yağmurunu izlemek ve bu anın tadını çıkarmak teleskop ve dürbünler ile çok kolay. Uzakta olan nesnelerin tıpkı yakındaymış gibi bir deneyime neden olan dürbün ve teleskoplar gerek gezegenleri incelerken gerekse doğada avlanan vahşi bir hayvanı gözlemlerken sizleri oldukça tatmin edecek ekipmanlardır. Günlük hayatta sadece çıplak gözle dünyanın güzelliklerini deneyimlerken onlara daha yakından bakmak sizlere bambaşka bir maceranın içinde yaşadığınızı hissetmenize yardımcı olacaklar. Tüm amatör ve profesyonellere hitap eden geniş ürün çeşitliliği sayesinde kendinize uygun versiyonu sayfamız üzerinde bulabilirsiniz.

 Kainat Yolculuğu İçin Teleskop Kullanımı

Kainat Yolculuğu İçin Teleskop Kullanımı

Uçsuz bucaksız dünyada yaşarken gökyüzünden gözlerini alamayan insanlar, her zaman merak içinde olmuştur ve bu merak beraberinde sorular getirmiştir. Bu sorulara verilebilecek cevapların bazıları gökyüzü ile alakalıdır. Her incelemelerinde farklı detayları fark edebilecekleri gibi eşsiz güzelliği ile de büyülemeye devam ederler. Gökyüzünde saklı olan bu cevapları bulmak ve gizemli bir kainat yolculuğuna çıkmak için ihtiyaç duyduğunuz her bütçeye uygun teleskop çeşitleri sayfamız üzerinde ulaşılabilir durumdadır. Teleskoplar; objektif, oküler ve bu mercekleri içinde barındıran bir tüpten meydana gelmektedir. Temel işlevi yakınlaştırmadan ziyade daha fazla ışık toplamak olduğu için objektif büyük önem arz eder. Çıplak gözle bile bakmanın büyüleyici olduğu gökyüzüne teleskopla bakmak, gezegenleri ve ayı hiç olmadığı kadar yakından görmek ve diğer galaksileri ziyaret etmek imkanlarını sunmaktadır. Pratikte teleskoplarla en çok kozmosu gözlemlemekte kullanılır. İlk çalışan teleskobun icadı 1608 yılına kadar dayanmaktadır. Mercekli teleskobun bilinen ilk mucidi Hans Lippershey’dir. Daha sonra üzerinde gerekli çalışmalar yapılarak diğer teleskoplar icat edilmiştir. Teleskobun icadıyla gökyüzü daha anlamlı hale gelmiş, yapılan her keşifte gökyüzü büyüleyiciliğini daha da artırmıştır. Eğer gökyüzüne merakınız varsa ya da evrenin derinliklerini incelemek istiyorsanız bir adet teleskop edinmenizde fayda var çünkü evren ancak anlatılanlarla değil bizzat deneyimleyerek anlaşılabilir hale gelebilir. Bu yüzden kendinize en uygun teleskop modelini seçmek için uygun özelliklere sahip olması ve fiyat performans açısından kullanıcıyı memnun etmesi gerekmektedir. Teleskop seçimlerinize bahsedilen kriterlere göre inceleme yapabilir, güvenle satın alabilirsiniz.

 Evrene Açılan Kapı Olan Teleskopların Özellikleri

Evrene Açılan Kapı Olan Teleskopların Özellikleri

Teleskop seçimlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri teleskopların özellikleri olmaktadır. Öncelikle yapacağınız seçimde beklentinizi belirlemeniz gerekir. Görüntü kalitesi yüksek olan veya diğerlerine göre daha detaylı görüntü sunan teleskoplar arasında fiyat farkı olabilmektedir. Bu yüzden size en uygun fiyat performans ürününü bulabilmeniz için kendinize yeterli özelliklere sahip bir teleskop almanız daha faydalı olmasını sağlar. Bir teleskobun en önemli özelliği ışık toplama kapasitesidir. Çıplak gözle göremediklerinizi teleskop sayesinde görebilirsiniz çünkü bunun nedeni teleskopların etrafta bulunan ışıkları tek bir noktada toplayarak size göremediğiniz sönük gök cisimlerini görme şansı sunar. Bu özelliği, teleskobun herhangi bir yerinde yazılı olarak bulamayacağınız gibi temelde var olan tek ölçütü mercek/ayna açıklığıdır. Çapı ne kadar büyükse o kadar ışık toplar ve bununla birlikte daha kaliteli görüntüler elde edebilme şansı sunar. Bununla birlikte çıplak gözle görülmeyen gök cisimleri görünür hale gelirken, çıplak gözle görülebilenler ise daha parlak olacaktır. Örneğin, 20 cm’lik bir teleskop aynası 10 cm’lik bir teleskop aynasına oranla 4 kat daha fazla ışık toplayacaktır. Bilinmesi gereken diğer önemli bir parametre olan odak oranı, odak uzaklığının/ ayna çapına bölünmesiyle oluşur. F/3.5 - F/8 arasındaki odak ölçülerinde üretilen hızlı teleskop alternatifleri ise uzay çekimlerinde işlevlidir. F/10, F/15 değerinden sonrası genellikle dar alan gözlemleri yapılmasını sağlar. Bu odak oranı daha çok gezegen gözlemlemek için faydalıdır. Göz merceği (oküler), gözlemlerinizi yaptığınız vizör parçadır. Farklı boyutlarda olan bu parçalar yaptığınız yakınlaştırma miktarlarını belirler. Genellikle 4 mm, 10 mm ve 25 mm standart olarak kabul edilmektedir.

 Tercihinize Uygun Teleskop Çeşitleri

Tercihinize Uygun Teleskop Çeşitleri

Her kategoride olduğu gibi teleskoplarda da ihtiyaca göre kendinize uygun olan teleskobu seçmeniz gerekir. Görünür ışık tayfında ışık toplayarak cisimlerin görünmesini sağlayanlara optik teleskop denir. Objektif cinsine göre iki tür teleskop vardır. Uzaydan gelen ışıkların teleskop içinde aynalara çarpmasıyla görüntü alınan türe yansıtıcı teleskop, uzaydan gelen ışıkların merceklerden geçerek göze ulaştığı türe kırıcı teleskop denir. Bunların yanı sıra hem ayna hem de mercek barındıran katadioptrik teleskoplar da bulunmaktadır. Mercekli teleskoplar, daha çok amatör gözlemcilerin tercih ettiği bir tür olmasıyla beraber teleskop fiyatları kıyaslandığında nispeten daha uygun düzeneklerdir. Bu teleskoplarla büyüleyici gökyüzünü izleyebilmeniz için iki mercek bulunmaktadır. Bunlardan birisi tüpün üst ucunda yer alarak ışığın ilk temas ettiği nokta haline gelir. Daha sonra birinci mercekten geçen ışık göz merceğine ışık demetleri halinde ileterek, keyifli bir gözlem deneyimi yaşamanıza yardımcı olur. Aynalı teleskoplar, yapı itibariyle kendi içlerinde en bilineni Newtonian olmak üzere Gregorian ve Cassegrain olmak üzere üçe ayrılmaktadırlar. Bu teleskoplarla gökyüzünün büyüleyici görüntüsüyle kendinizden geçmeniz için aynalar kullanılır. Işığı karşılayan bir çukur ayna ve bu aynadan gelen görüntüleri yansıtan bir düz ayna ile yaptığınız gözlemlerin keyfini çıkarabilirsiniz. Katadioptrik teleskoplar, hem ayna hem de merceklere sahip olmasıyla diğer türlerden daha avantajlı teleskoplardır. Mercek ve aynaya sahip olan bu teleskoplar kendi içlerinde türlere ayrılmakla birlikte en bilineni Schmidt-Cassegrain türüdür. Daha çok profesyonel bir teleskop olmasıyla elde edilen görüntüler nispeten daha avantajlı olabilmektedir. Bu düzeneklerde ışık önce Schmidt düzeltici merceğinden geçer daha sonra küresel çukur ayna yardımıyla ikinci bir çukur aynaya yansıtılır. İkinci çukur aynaya yansıtılan ışınlar bu çukur ayna tarafından birinci aynanın ortasındaki boşluğa doğru tekrar yansıtılır. Buradan geçen ışınların birinci aynanın arkasındaki göz merceğinde odaklanması sağlanarak sizlere güzel bir deneyim yaşamanıza yardımcı olur.

 Doğa Gezilerini Maceraya Dönüştüren Ekipman: Dürbün

Doğa Gezilerini Maceraya Dönüştüren Ekipman: Dürbün

Doğa gezileri, kampçılık gibi çeşitli outdoor etkinleri için ihtiyaç duyulan dürbünler, doğa ve gökyüzü gibi merak uyandıran yerleri gözlemleyebilmek için üretilmiş ekipmanlardır. Farsça bir kelime olan “dür” uzak anlamında ve “bin” ise gören anlamındadır. Yani Türkçe eş anlamlısı uzak-görür olan bir kelimedir. Adından da anlaşılacağı gibi dürbünler uzaktaki nesneleri görmenizi, ayırt edebilmenizi sağlamak amacıyla tasarlanmış ekipmanlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Malzeme kalitesiyle ve outdoor aktiviteleri için üretilmiş olan dayanıklılığı ile ön plana çıkan dürbünler, geniş kullanıcı kitlesine hitap etmektedir. Bununla birlikte birçok farklı dürbün özellikleri ve dürbün modelleri bulunmaktadır. Doğa gezilerinin neşesi olan hayvanları korkutmadan gözlemlemek, herhangi bir ekipman kullanmadan yapmak oldukça zordur. Bir dürbün sayesinde aradaki mesafeye rağmen onları korkutmadan gözlemlemenin tadına varmak paha biçilemez. Aynı zamanda hayvanların yırtıcı olabilmesine karşın kendi can güvenliğini de sağlamak için onlara yaklaşmadan uzaktan bir ekipman yardımı ile gözlemleri sürdürmek daha faydalı olabilmektedir. Sadece hayvanlarla sınırlı kalmayıp yaşama dair tüm ayrıntılara yakından bakmak için dürbünleri kullanmanız, hayata ait doğal güzelliklerin detaylarını fark etmeniz için oldukça önemlidir. Eğlenceli anlara yol açan dürbünler her kullanıcı için farklı özellikler ve modelleriyle karşımıza çıkmaktadır. Aynı zamanda dürbün çeşitleri yer dürbünü, gök dürbünü ve av dürbünü olarak üç kategoride bulunmaktadır. Yer dürbünlerinde görüntünün düz bir şekilde aktarılması için prizmalar kullanılabilir. Gök dürbünleri de benzer prensiple çalışır fakat bu türde en önemli etken yaklaştırmadan çok açıklık oranı olduğu için bu dürbünlerin mercek tasarımları ona göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu yüzden kolay taşınabilirlik gibi avantajlar gök dürbünlerinde bulunmayabilir. Av dürbünleri ise nispeten daha hafif ve küçük olarak tasarlanmışlardır. Bununla birlikte doğada taşınabilirliği sayesinde kolaylık sağlayarak kullanıcıya diğerlerine oranla uygun fiyatı sayesinde ekstra avantaj sağlar. Dürbün almadan önce kullanım amacını belirlemek, satın alınacak dürbünün hangi özellikleri olması gerektiği konusunda da size yardımcı olacaktır çünkü kullanılmayacak özelliklere para vermektense kullanılan özelliklere sahip üst kalitedeki dürbünlerin seçimi, fiyat performans açısından daha faydalı olacaktır.

 Doğayı Yakında Hissetmeyi Sağlayan Dürbünlerin Özellikleri

Doğayı Yakında Hissetmeyi Sağlayan Dürbünlerin Özellikleri

Hayata yakından bakmak isteyenlerin tercihi olan dürbünler birçok farklı özellikte karşınıza çıkmaktadırlar. Dürbünlerden maksimum verim alabilmek için kullanım amacına en uygun dürbünü seçmeniz daha faydalı olacaktır. Birbirinden farklı tasarımlara, büyütme oranlarına, lens tiplerine ve göz sayılarına göre farklılık gösteren dürbünler; her kullanıcı için farklı özellikleriyle öne çıkarak benzersiz bir deneyime davet ediyor. Çeşitli amaçlar için kullanılan bu dürbünlerin farklı boyutlarda karşımıza çıkmaktadır. Bunlar tam boy, orta boy, kompakt ve monoskop olarak ayrılmaktadır. Özellikleri ile fiyatlarını karşılaştırarak kendinize uygun dürbünü geniş ürün yelpazesi sayesinde bulabilirsiniz. Tam boy dürbün, az ışıkta daha iyi performans gösteren bu dürbünler 8 x 42, 10 x 50 gibi boyutlarda bulunurlar. Daha sabit gözlemler için kullanılır ve daha geniş bir görünüm elde edilmesini sağlar. Vahşi yaşam görüntüleme konusunda oldukça popüler bir ekipmandır. Aynı zamanda teknelerde de kullanımı tercih edilir. Doğa yürüyüşleri veya taşınabilirlik açısından pek uygun değildir çünkü oldukça büyük ve ağır bir dürbün çeşididir. Orta boy dürbün, genel olarak 7 x 35, 10 x 32 ebatlarındadır. Ortalamanın üzerinde ışık geçirgenliğine sahip olan bu dürbünler hem vahşi yaşamı gözlemlemek hem de sportif kullanım için oldukça uygun tercih haline gelmektedir. Sırt çantasıyla taşınma konusunda biraz ağırdır. Kompakt dürbün, sırt çantasında taşınabilirlik açısından en rahat seçimdir. 8 x 25, 10 x 25 ebatlarına sahip olmasıyla birlikte en hafif ve en küçük dürbün seçeneğidir. Gündüz açık hava faaliyetleri için oldukça uygun bir olabilir. Diğerlerine nispeten uzun kullanım sırasında daha az avantajlıdır. Monoskop dürbün, tek görüşlü bir dürbündür. Görüntüleme mesafeleri için en küçük ve genellikle en hafif olan teleskop seçeneğidir. Tek gözle görüntülemeye izin verdiği için genelde kısa süreli kullanım için uygundur. Dürbünler iki numarayla belirlenir. Ölçüsündeki ilk sayı büyütme gücü, ikinci sayı ise öndeki lensin çapını temsil etmektedir. 7 x 35 dürbünlerin büyütme gücü 7, öndeki lensinin ölçüsü ise 35 mm olmaktadır. Büyütme gücü çıplak gözle görünen nesneyi kaç kat büyük görüleceğini belirleyen etkendir. Büyütme gücü 7 olan bir dürbünle çıplak gözle görülen görüntünün 7 katı yakından görebilinmesine imkan verir. Lens çapının büyük olması ne kadar fazla ışık topladığını belirler. 50 mm lens çapındaki bir dürbün 35 mm çapına göre daha fazla ışık yakalayarak karanlıkta görülmeyen nesnelerin görülmesini kolaylaştırır. Geniş çeşitliliği ile her kullanıcıya hitap eden özellikleri sayesinde her bütçeye uygun dürbün ve teleskop fiyatları için outdoor ekipmanlar sayfamızı inceleyiniz. Kendinize uygun en iyi fiyat performans ürünü seçmekte oldukça yararlı olan dürbün ve teleskop özelliklerini filtreleyerek ulaşabilirsiniz...