ÜCRETSİZ KARGO

Powerfull 3 Ton Hidrolik Şişe Kriko
Powerfull 3 Ton Hidrolik Şişe Kriko
(19)
673 TL
499 TL

ÜCRETSİZ KARGO

RİCO 3 Ton 4 Ayaklı Kriko Standı Araba Araç Sehpası 2 Adet
RİCO 3 Ton 4 Ayaklı Kriko Standı Araba Araç Sehpası 2 Adet
(36)
1.160,72 TL
1.091,08 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Oto Cırcır Kollu Kriko Araç Krikosu 1.5 Ton Makas Tip Cırcırlı Aras
(866)
450,79 TL
413,99 TL

ÜCRETSİZ KARGO

SCHUTZENGER Alman 2 Ton Timsah Kriko Hidrorex-b 2 Ton Araba Kriko
SCHUTZENGER Alman 2 Ton Timsah Kriko Hidrorex-b 2 Ton Araba Kriko
(23)
1.999 TL
1.199 TL

ÜCRETSİZ KARGO

3 Ton Araç Sehpası
(21)
1.169 TL
929 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Oto Kriko 1.5 Ton Makas Cırcır Kriko +4 Lü Bijon Anahtarı
(183)
725 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Dht3 Ton Kriko Stantı (1çift) Araç Sehpası
Dht3 Ton Kriko Stantı (1çift) Araç Sehpası
(73)
1.020 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Kriko 48 Mm Tekerli Karavan-römork Destek Tekeri Knott Alman
(23)
1.500 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Powerfull 20 Ton Hidrolik Şişe Kriko
Powerfull 20 Ton Hidrolik Şişe Kriko
(3)
1.947 TL
1.389 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Replax Kriko 1,5 Ton Cırcırlı Kollu Kutulu
(11)
570,10 TL
500 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Powerfull 12 Ton Hidrolik Şişe Kriko
Powerfull 12 Ton Hidrolik Şişe Kriko
(1)
1.310 TL
929 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Carub Hidrolik Kriko 8 Ton Ce Belgeli Br2701301
(6)
999 TL
688 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Deko Turkey 2 Ton/2000KG Arabalı Tekerlekli Hidrolik Kriko Çantal
Deko Turkey 2 Ton/2000KG Arabalı Tekerlekli Hidrolik Kriko Çantal
(6)
1.081,82 TL
SEPETTE
1.071 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Oto Krikosu 1.7 ton Güçlü Cırcırlı Otomatik Makas Kriko Eldiven
(8)
627,75 TL
SEPETTE
558,70 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Oto Kriko Araç Kaldırma Krikosu Şişe Kriko Hidrolik 4 Ton
(2)
621,50 TL
SEPETTE
559,35 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

UGR ARAÇ ALTI SEHPA KRİKO 3 TON 2'Lİ
(2)
1.049 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Staxx 3 Ton 4 Ayaklı Araba Kriko Standı 2 Adet Set Sehba Kriko
(3)
1.201,90 TL
SEPETTE
1.171,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Powerfull 15 Ton Hidrolik Şişe Kriko
Powerfull 15 Ton Hidrolik Şişe Kriko
(1)
1.523 TL
1.079 TL

Kriko

Kişinin el kuvvetiyle kaldıramayacağı veya kaldırmakta güçlük çekeceği ağırlıkları kaldırmak için yardımcı olarak kullanılan aygıta kriko adı verilir. Kullanıcının ihtiyacına bağlı olarak farklı tasarımları mevcuttur. Kimisi daha hafif ağırlıklarda işlevsel iken kimisi daha ağır yüklerde kullanılır. Evde, arabada veya iş yerinde kısacası ağırlığın söz konusu olduğu her yerde kriko kullanımı, mümkündür. Kriko çalışma prensibine bakılırsa birkaç basit fizik kuralının devreye girdiği görülür. Kullanıcının genel kullanımında krikoların daha çok araç içinde tercih edildiğini biliyoruz. Krikoların fiyatları markasına, modeline ve işlevine göre değişiklik göstermektedir. Herhangi bir ölçekte, bir platformu veya yükü kaldırması ve alçaltması gereken bir işlem olduğunda krikolar oldukça işlevseldir. Krikolar, çok çeşitli tasarımlara, boyutlara ve işlevlere sahiptir. Araçta, evde ya da işyerlerinde kullanılabilirler. Krikolar, ağır malzemelerin taşınmasının fiziksel bedelini üstlenmeyecekleri için çalışanların yorgunluğunu da azaltabilir. İşyerinde yorgun olan bir çalışan, ciddi kazalara ve kendisine ve başkalarına zarar verebilir. Krikolar farklı uzunluklarda ve boyutlarda olabilir, bu da ev dâhil pek çok iş sektörüne de çok uygun oldukları anlamına gelir. Onlarla ilgili bir başka harika avantaj, pratik olarak istenen her nesneyi kolaylıkla hareket ettirebilmeleridir. Krikonun modeline bağlı olarak kendi de pratik bir şekilde hareket ettirilebilir. İster mobilya, ister kutular veya büyük bir heykel olsun, bir kriko çoğu zaman kolaylıkla hareket ettirmek için kullanılabilir. Ürünün yapısı ve özelliği fiyat konusunda önemli bir değişkendir. Her bütçeye uygun geniş kriko fiyatları aralığı ve çeşitli ürün yelpazesiyle sayfamızdan krikonuzu seçebilir, ürünler arasında karşılaştırma yapabilir ve kullanıcı yorumlarını okuyabilirsiniz. Üstelik krikonun yanı sıra tüm lastik ve jant ekipmanlarını kategorimiz üzerinden inceleyebilirsiniz. Evinizden bir tıkla güvenle satın alabilirsiniz.

Farklı Alanlarda Kullanılan Kriko Çeşitleri

Farklı Alanlarda Kullanılan Kriko Çeşitleri

Krikoların dört ayaklı, pompalı, şişe, elektrikli, havalı, pehlivan, cam, römork, metal tekerlekli, cırcırlı kollu gibi farklı tasarımları ve işlevsel özellikleriyle ön plana çıkan birçok değişik modeli mevcuttur. Kullanım alanınıza ve amacınıza karar verdikten sonra çeşitli kriko modellerinden kendiniz için en uygun olanı tercih edebilirsiniz. Örneğin cam kriko modelleri araçların yan camlarının açılıp kapanmasını sağlamakta kullanılan aygıtlardır. Elektrikli cam krikolar son zamanlarda sıklıkla tercih edilmektedir. Çünkü manuel modellerde minimum da olsa insan kuvveti gerekmektedir. Elektrikli oldukları için benzinle çalışan benzer ekipmanlara göre daha az enerji harcadıkları anlamına gelir. Ve bu sayede krikoları yeniden doldurmak yerine, ara sıra yalnızca yeniden şarj etmeniz yeterli olacaktır. Kriko elektrikli, modellerde cam kriko elektrik ile çalışmaktadır. Cam krikolarının motoru ve parçaları kullanım yoğunluğuyla beraber yıpranıp aşınarak işlevini kaybedebilir. Bu durumda krikoyu tümden değiştirmenize gerek yoktur. Bu sayede bütçe tasarrufu sağlar. Kullanıcı tarafından ağır yükleri kaldırmakta yardımcı görevi gören bir diğer kriko modeli şişe krikolardır. Modelin göre şişe kriko 2 ton, 4 tonluk kriko, 6 ton ve 10 ton çeşitleri bulunabilir. Ebatları en olarak 8 cm iken yükseklikte 16 cm’dir. Hidrolik şişe krikolar, profesyonel kaliteli araç krikoları olma sebebiyle araba krikosu olarak da adlandırılırlar. Hidrolik şişe krikolar diğer adlarıyla araç krikoları, araçların tamir edilmesi ve parça kaldırma görevi için tasarlanmıştır. Tüm bu özelliklere ek olarak şişe tasarımıyla alan tasarrufu yapmanızı da sağlayacaktır. Araç krikosunun yanında kullanıcının tercih ettiği bir diğer model ise şanzımanlı römork kriko modelidir. Özellikle ağır yüklerde iyi performans gösterebilen römork kriko modeline sitemizden istediğiniz ebatta satın alabilirsiniz. Buna ek olarak jant kapağı kategorimizi incelemenizi öneririz.

Mekanik Kriko Modelleri

Mekanik Kriko Modelleri

Kullanıcı tarafından sık tercih edilen bir diğer kriko çeşidi ise mekanik modellerdir. Pehlivan kriko olarak da bilinir. Pehlivan kriko modelleri de kendi içerisinde vidalı kriko, oto kriko ve hidrolik kriko, olmak üzere üç ayrı gruba ayrılmaktadır. Vidalı krikolar, doğrusal hareketli çalışmalar için ihtiyacınız olan en ideal çözümü kullanıcısına sunmaktadır. Kapasiteleri 5KN 'dan 1500KN'a kadar değişiklik gösterebilir. Bugün vidalı krikolar; makina sektöründen, ahşap sektörüne, otomotiv sektöründen, savunma sanayiine çok farklı sektörlerde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Çalışma prensibine göre dikey hareketli vida tipi, dikey hareketli vida kamalı tipi ve dikey hareketli somun tipi olarak adlandırılan 3 ayrı vidalı kriko modeli vardır. Üç model için de vidanın ilerleme hızı; çevirme hızına, dişlilerin diş sayısına ve elbette vida adımı ölçüsüne bağlı olmaktadır. Muhafazası olması veya olmamasına bağlı olarak da farklı vidalı kriko tipleri mevcuttur. Konuda donanım tipleri 4 çeşittir: Vida üst ve alt kısmında koruma olmayan tip, Vida üst kısmında körük olan, Vida alt kısmında muhafaza olan, Vida üst ve alt kısımlarında, körük ve muhafaza olan tip. Hidrolik yağın sıkıştırılamamasından ve paskal prensibinden faydalanılarak düşük kuvvetler ile büyük yükleri kaldırmamızı sağlayan makinelere de hidrolik kriko adı verilir. Hidrolik kriko sayesinde bir insanın normalde kaldırabileceğinden 350 kat daha fazla ağırlık kaldırabilmeniz mümkündür. Hidrolik kriko modelleri kol, tulumba pistonu, valfler, yağ haznesi ve dövme pistonu gibi parçalardan meydana gelir. Normal bir kriko ile karşılaştırıldığında, hidrolik krikolar , az miktarda kuvvet uygulayarak daha büyük bir yükseklikte daha ağır yükü kolayca kaldırabilir. Bu çıktıyı elde etmek için, hem küçük hem de büyük silindirler, kaldırmaya uygulanan insan gücü miktarını azaltmaya yardımcı olan hidrolik sıvıyla bağlanır. Hidrolik krikonun çalışma prensibi oldukça basittir. Parçalarından olan hidrolik pompa arabanın altına yerleştirildikten sonra kol pompalanınca, kaldıracın hareketi tarafından güç sıvıya iletilir. Hidrolik krikolar normal krikolara göre daha dayanıklıdır ve tüm işlerin uzun vadede güvenli bir şekilde tamamlanmasını sağlamak için kolay kolay bozulmazlar. Oto kriko ise kapasite olarak yirmi beş ton ağırlıkları kaldırma özelliğine sahip bir modeldir. Ayrıca işinize yarayacak tüm bijon anahtarları ilgili kategorimizde mevcuttur.

 Kriko Nasıl Kullanılır?

Kriko Nasıl Kullanılır?

Doğası gereği sağlam ve dayanıklı olan krikolar, söz konusu ağır yükler olduğunda güvenmek için ideal bir araç gibi görünüyor. Krikoların kullanım şekli modeline bağlı olarak farklılık göstermektedir. Örneğin şişe kriko kullanımı, diğer kriko modelleriyle değerlendirildiğinde daha farklıdır. Şişe krikoyu kullanmak için ilk adım olarak krikoyu sıkmak için kolun sonundaki ağız yardımı ile ayırma valfini tam olarak saat yönünde çevirmeniz gerekiyor. Ardından kaldırmak istediğiniz cismin altına koyun. Şişe kriko cisim ile temas edene kadar ayarlanabilir vida çubuğunu çevirmelisiniz. Bu işlemlerin sonrasında piston çubuğu kendiliğinden yavaşça aşağı doğru hareket etmemelidir. Eğer şişe kriko ile araç kaldıracaksanız aracı önden ve arkadan takoz yardımıyla destekleme unutulmamalıdır. Ayrıca kullanım sonunda kirlenen şişe krikoların sabunlu su ile yıkanıp ardından kurulanması gerekmektedir. Oto krikonun kullanımını bilmek oldukça önemlidir. Her sürücünün aracında oto krikosu, olmalı ve nasıl kullanıldığını bilmelidir. Olası bir ihtiyaç durumunda lastik değiştirebilmek için oto kriko kullanımını bilmek gerekir. İlk adım güvenliği sağlamaktır. Önce aracınızın sabit, kaymayacak düz bir yolda olduğundan emin olmalısınız. İhtiyaç dâhilinde konu için tekerlerinizin önüne takoz da yerleştirebilirsiniz. Bu sayede daha güvenli bir yöntem olur. Bu işlemin ardından oto krikodan verimli sonuç alabilmek için aracınızın ağırlık merkezini saptamanız gerekmektedir. Kullanma kılavuzunu kullanarak aracınızın ağırlık bilgileri konusunda bilgi edinmeniz mümkündür. Bu adımlardan sonrası oldukça basit. Aracınızda doğru yere yerleştirdiğinizden emin olduktan sonra tek yapmanız gereken istediğiniz yüksekliğe gelene kadar oto krikonun kolunu çevirmek oluyor. Zamandan tasarruf etmenin yanı sıra işlem esnasında daha az çaba gerektirecektir.

 Kriko Bakımı ve Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kriko Bakımı ve Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birkaç basit konuya dikkat ederek krikonuzu daha uzun yıllar kullanabilirsiniz. Krikonuz işlevselliğini sürdürmeye devam eder. Ayrıca bunun yanında kendi güvenliğiniz için de krikonun bakımı ve tamiratı önem taşımaktadır. Öncelikle krikoların kaldırabileceği ağırlık modeline ve ürünün özelliklerine bağlı olarak belirlenmiştir bu sebeple krikonun üreticisi tarafından belirlenen yükleme kapasitesini aşmamanız gerekiyor. Krikoyu her zaman düz bir yüzeyde kullanmak krikonuzun bozulmaması ve sizin güvenliğiniz için önemlidir. Hiçbir zaman kaldırılan yük altında ek bir destek olmadan çalıştırmamak da önemlidir. Ek olarak krikonuzun modelini de göz önünde bulundurarak kullanmalısınız. Örneğin kullandığınız model şişe kriko ise yatay ya da açısal olarak çalıştırmamalısınız. Krikonuzun paslanmasını önlemek ve daha uzun süre kullanmak istiyorsanız her üç ayda bir pistonları kontrol etmeniz önerilir. Belli rutinlerle kriko yağı değişimi aygıtınızın uzun ömürlü olması için önem taşımaktadır. Ayrıca yine üç ayda bir olmak üzere mil bölümlerine doğru yağlama eklenir. Ürünün ömrünü uzatmak istiyorsanız en az yılda bir kere yağ değiştirilmesi doğru tavsiyesi olarak önerilir. Yağı akıtmaksa herkesin yapabileceği şekilde oldukça kolay bir işlemdir ilk adım olarak doldurma tıkacı çıkarılır, kriko tıkaç tarafına doğru yatırılarak yağın boşaltma kriko kullanımı tapasına akması sağlanır. İhtiyaç halinde yağlı bezle silinerek temizlenebilir, bu işlem krikonuzun işlevselliğine herhangi bir zarar vermeyecektir. Kullanmadığınızda pistonu her zaman bütünüyle aşağıda bırakmanız önemsenmesi gereken bir konudur. Ayrıca hidrolik kriko kullanıyorsanız ve krikonuzunuz işlevselliğini uzun süre korumak istiyorsanız hidrolik sisteme kirli ya da yabancı madde girmesi konusunda dikkat etmelisiniz. Hangi model krikoyu kullanıyorsanız kullanın bakımı ve tamiri kimi zaman hayati denecek kadar önem taşımaktadır. Konu kriko ile taşınan ağır yükler olunca can ve mal güvenliğini sağlama almak oldukça önem taşımaktadır. Güvenlik açısından alınacak ilk önlem de kriko alırken bilinen markaları tercih etmektir. Ek olarak sibop kapağı ürünlerine de bakmanız faydalı olacaktır.

 Kriko Kullanımı ve Güvenlik

Kriko Kullanımı ve Güvenlik

Kriko kullanmak kaldırılan ağırlık düşünüldüğü zaman kişi için oldukça sağlıklı ve güvenli bir tercih olmaktadır. Ancak bu güvenli kullanım kullanılan aygıta ve kişinin işlem sırasında sağladığı önlemlere bağlı ciddi oranda değişiklik göstermektedir. Öncelikle güvenlik elbette satın alma aşaması ile başlar. Krikonuzun sağlam bir malzemeye sahip olması güvenlik için olmazsa olmazdır. Konuda güvenilirliğini ispatlamış güvenilir markalardan alışveriş ilk ve en önemli kriter olarak karşımıza çıkmaktadır. Güvenilir marka hususunda sitemiz size aradığınız kriko çeşitleri, için rehberlik edecektir. Aradığınız kaliteli krikoyu edindikten sonra işlem esnasında da önlemlerinizi almayı unutmamalısınız. Özellikle iş hayatınızda kriko kullanıyorsanız güvenlik meselesi daha da önem taşımaktadır. Çünkü kaldırılan ağırlıklar ve kullanım miktarı artacaktır. İş hayatında kalitesiz kriko kullanımına ve yetersiz çalışma ortamına bağlı olarak iş kazaları kimi zaman ölümcül boyutlara dahi ulaşabilmektedir. İster aracınızda ister iş hayatında isterse evde kriko kullanırken mutlaka çevrenizi kontrol etmeyi unutmamalısınız. Zeminin yeterince düz ve trafiğin yoğun olmadığından emin olmalısınız. Konuda önlem alınmazsa eğimli araziler aracın kayıp düşmesine bu durumun sonucunda da hem araca hem de kendinize zarar vermenize sebep olabilir. Araç içi kullanıyorsanız aracın öne ya da arkaya kayması da kriko kullanımı esnasında oldukça tehlikelidir. El freninin aracı tuttuğuna emin olmalısınız. Ayrıca oto krikolar da manuel modellerdense hidrolik modeller daha güvenlidir. Lastik değiştirmenin yanında krikolar işyerlerinde de çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. İşyerinde malzemeyi taşımak çok yorucu ve güvensiz bir süreç olabilir. Ürünleri kamyona taşımaktan, bir depoda depolamaya kadar, çok fazla enerji gerektirir. Ağır ekipmanların taşınması, doğru şekilde yapılmazsa ciddi yaralanmalara neden olabileceğinden kriko kullanımı bir seçenek değil aslında zorunluluk olarak düşünülebilir

Kriko Nasıl Kullanılır?

Bu sayede araba gibi ağır bir yük yükseğe kalkar ve siz güvenle lastiğinizi değiştirebilirsiniz. Her araçta olması gereken oto krikonun hacmi oldukça küçüktür. Dolayısıyla arka bagajınızda yer kaplamayacaktır. Daha büyük hacimli krikolar profesyonel tamirciler tarafından tercih edilmektedir. Krikoların çok farklı çeşitleri mevcuttur. İhtiyacınıza ve bütçenize göre bir kriko edinebilirsiniz. Araç için tercih ediyorsanız seçiminizi otomobilde gereken birçok parçayı toplu alabileceğiniz araç içi kriko setinden yana kullanabilirsiniz. Araç içi kriko setinin içerisinde yangın söndürücü, istavroz bijon anahtarı ve araç krikosu yer almaktadır. Sete bağlı olarak acil durumlarda araç içinde oldukça işlevsel olan akü kablosu, trafik seti ve ilk yardım ürünleri de bulunabilmektedir. Bir kriko seti temin ederek otomobilinizin ve sizin birçok ihtiyacını tek seferde halledebilirsiniz. Vidalı aparata sahip oto krikolar sayesinde seviye ayarı yapmanız da oldukça kolaydır. Lastiği değiştirmek için ne kadar yükseklik gerekiyorsa ayarlama yapabilirsiniz. Ayarlama yaptıktan sonra krikonuzu sabitleyerek lastikleri değiştirebilirsiniz. Daha güvenli bir kullanım için aracınızda veya diğer ağır yükleri kaldırmakta dört ayaklı sehpa kriko modellerini de tercih edebilirsiniz. Dört ayaklı sehpa kriko modelleri ağırlığı aynı bir sehpa gibi dört eşit parçaya dağıtır bu sayede daha güvenle kriko kullanabilirsiniz. Seçiminizi metal gövdeye sahip krikolardan yana yaparsanız ağırlık altında yıpranma ve olası basınca karşı daha dayanıklıdırlar. Bu sayede edindiğiniz krikoyu uzun yıllar aynı işlevselliği muhafaza ederek kullanabilirsiniz. Hidrolik sistemle çalışan bir kriko sayesinde krikoyu kullanırken kolunuzun artık yorulmasına gerek kalmaz çünkü ağırlık oldukça kolay kaldırılır. Kriko modelleri oldukça çeşitlidir. Tüm bunların yanında şişe kriko modellerini seçerseniz de yer tasarrufu sağlayabilirsiniz. Pehlivan krikolar ise adının hakkını vererek 20 tona kadar kaldırma kuvvetine sahip oluşuyla ön plana çıkıyorlar. Kriko çeşitleri bu kadarla da sınırlı değildir. Son zamanlarda akordiyon kollu kriko modelleri de sıklıkla tercih edilmektedir.

Kriko Ne İşe Yarar?

Çalışma prensibi ise oldukça basittir. Sistem destek noktasından ayarlandığı zaman uygulanan kuvvet krikonun sacına iletilir ve kaldırma işlemi gerçekleşir. Sistemin destek noktası araçlarda ağırlık merkezinin tam ortası olarak konumlanmıştır. Hidrolik krikoda ise diğer kriko modelleri ile değerlendirildiğine daha farklı çalışmaktadır. Tek yönde sıvının iletken vanaların çaplarına pistonlar mevcuttur. Araç içi kriko kullanımında krikonun yerleştirilmesi gereken yer yeni otomobillerde aracın dışında belirlenmiştir. Eğer böyle bir uyarı yoksa aracınızın kullanma kılavuzundan rahatlıkla bulabilirsiniz. Bir güvenlik önlemi olarak kriko yardımıyla araç tekerleklerinizi değiştirirken el frenini çekmeyi unutmamalısınız.

Kriko Nereye Yerleştirilir?

Krikoyu aracınızın altına yerleştirmelisiniz. Ön süspansiyonu, gövdeyi veya arka tekerleklerin eksenine yakın kirişi durduracak şekilde ayarlayabilirsiniz.