ÜCRETSİZ KARGO

Hagen Vision Kuş Kafesi - Model S01
(7)
2.399,90 TL
SEPETTE
1.809,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

55 x 35 Izgaralı Büyük Kapılı Seba Kafes
55 x 35 Izgaralı Büyük Kapılı Seba Kafes
(28)
874,90 TL
SEPETTE
724,90 TL
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Kanarya Kafes Dört Yemlikli Siyah 39x29x42cm
(14)
349 TL
SEPETTE
299 TL

ÜCRETSİZ KARGO

ASILABİLİR GÜVERCİN FOLLUK YUVA TÜNEK 5 ADET
(2)
999,90 TL
SEPETTE
849,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

45 x 35 Izgaralı Büyük Kapılı Seba Kafes
45 x 35 Izgaralı Büyük Kapılı Seba Kafes
(16)
824,90 TL
SEPETTE
674,90 TL
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Usmtekno Salma Kafes Üretim Kafesi Çift Hane Kuş Kafesi
(6)
510 TL
SEPETTE
410 TL
SQUARERECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Kanarya Kafes Dört Yemlikli Sarı 39x29x42cm
(7)
335 TL
SEPETTE
285 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Hagen Vision S01 Kuş Kafesi
(60)
2.499,90 TL
SEPETTE
1.829,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Kampanya Çift Kapılı Kafes
Kampanya Çift Kapılı Kafes
(8)
278,99 TL
SEPETTE
228,99 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Güvercin Folluk Keçesi 50 Adet
Güvercin Folluk Keçesi 50 Adet
(8)
379,90 TL
SEPETTE
329,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Apak Ahşap Kuş Yuvası 35 x 25 x 15 CM
(1)
825 TL
SEPETTE
675 TL
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Profesyonel Sultan Papağanı Yuvalığı Venge Çerçeveli
(5)
280 TL
SEPETTE
230 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Sultan Papağanı Üretim Kafesi Kalın Telli Çekmeceli
(3)
1.104,90 TL
SEPETTE
904,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Kalın Kümes Taban Izgarası -Siyah- 51x51 Cm 4 Adet 1 M²
(9)
450 TL
SEPETTE
400 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

4 Katlı Üretim Kafesi Izgaralı Salma 40 x 32 x 131
(12)
1.700 TL
SEPETTE
1.400 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Mandu Ahşap Tavuk Kümesi (Max 16 Tavuk)
(3)
16.450 TL
SEPETTE
15.950 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Dekoratif Ferforje Kuş Kafes Ayağı
(1)
3.750 TL
SEPETTE
3.250 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Güvercin Kare Folluk 10 Adet
(1)
229,90 TL

Kuş Kafesi

Evcil kuş veya kuşlarınızın ev içinde yaşamını sürdürebilmesi ve beslenebilmesi için kolaylık sağlayan envaiçeşit kuş kafesleri ve kuş aksesuarları ile hayvanınızı kendi doğal ortamında gibi hissettirin. Bir kuş sahiplenirken bir kuş kafesi almak evinizde sahiplendiğiniz kuşa daha iyi bir yaşam alanı oluşturmanıza olanak sunacaktır. Kuşlarınıza ev içerisinde rahat bir yaşam alanı sağlayabilmeniz açısından kuş kafesi seçimi önemlidir. Farklı kuş türleri için özel kafesler üretilmektedir. Beslediğiniz kuş sayısına göre de boyutları değişiklik göstermektedir. Birden fazla kuş için geniş ölçülü kafesleri tercih edebileceğiniz gibi kuş kafesi fiyatları, boyutlarına göre farklılık gösterir. Enine yüksekliği diğer kafeslere göre büyük olan kafesler birden fazla kuşunuzun daha geniş bir alanda daha özgürce uçabilmelerini sağlayacaktır. Bazı kafes kapıları küçük olurken bazıları daha büyük kuş türleri için çatısı açılabilir şekilde tasarlanmaktadır. Kafes temizliğinin daha rahat yapılabilmesi açısından alt kısmının çekmeceli ve ızgaralı olması size kolaylık sağlayacaktır. Kimi kafeslerin yemlikleri sağ ve solda olmak üzere dıştan doldurulabilirken kimisini doldurup içten takmanız gerekmektedir.

Kullanışlı Kuş Kafesi Modelleri

Kullanışlı Kuş Kafesi Modelleri

Kuş kafesi modelleri oldukça değişken olabilmektedir. Örneğin, dışarıdan doldurulabilen yemlikleri tercih ederseniz kuşunuzun yemini değiştirirken kuşunuzu sürekli kafeste rahatsız etmek zorunda kalmazsınız. Kendinden sehpalı, duvara asabileceğiniz veya ayaklı bir ekipmanla kafesin tutturulabileceği olmak üzere pek çok çeşitli kafes türü bulunmaktadır. Kuşunuzun türüne, beslediğiniz kuş sayısına ve isteğinize göre tercih yapabilirsiniz. Çelik, bambu, ahşap ve çeşitli yapı maddelerini tercih edebilirsiniz. Kafesler, kuşların hastalanmalarını önleyecek malzemelerle ve boyalarla üretilmelidir. Dekoratif olarak kuşlarınız için daha egzotik bir hava yaratıp kendi doğal ortamlarında gibi hissedebilmeleri açısından belirli kuş aksesuarları ile zenginleştirebilirsiniz. Kuş kafesini bir duvara sabitlemek istemiyorsanız veya bir sehpa üzerine koymak istemiyorsanız kafes ayakları sizin için bir kurtarıcı olacaktır. Kuşunuz böylelikle kendi doğasında bir ağaçtaymış gibi hissedebilir. Bir kuşu beslemeye başlamadan önce sahiplendiğiniz kuş hakkında bilgi almak yine sizin için faydalı olacaktır. Yemesi gereken yemden, bakımına kadar edindiğiniz bilgi sahiplendiğiniz kuşun yaşam kalitesini arttıracaktır. Örneğin, papağanların eğitilmesi için özel üretilen kafesleri tercih etmeniz papağanınızın gelişimine fayda sağlayacaktır. Genelde papağanlar için üretilen kafesler daha büyük olurken diğer kuş türleri için bu değişiklik gösterir. Papağanların ayaklı, zeminde duran kafesleri vardır. Kapısı açılabilen kafesten papağanınızı eğitmek için çıkartabilirsiniz. Muhabbet kuşu, kanarya gibi türlerde ise beslediğiniz kuş sayısına göre değişiklik gösterse de papağana göre daha küçük kafeslerde yaşamlarını sürdürebilirler. Sayfamızdan papağan kafesi modellerine bakabilirsiniz.

Çeşitli Aksesuarlarla Kullanılabilen Kuş Kafesleri

Çeşitli Aksesuarlarla Kullanılabilen Kuş Kafesleri

Kuş kafesi alırken kuşunuzun vakit geçirebileceği aksesuarları beraberinde almanız gerekmektedir. Kuş yuvası aksesuarları kuşlarınızın vakit geçirebilmesi açısından geliştirilen ürünlerdir. Ayrıca bazı kafeslerde aksesuar koymak için fazladan bir bölüm bulunmaktadır. Salıncaklar kafes içerisine konulabilen aksesuarlardır. Genelde kuşlarınız üstüne oturup orada dinlenebilir. Kuşlarınız bir salıncak sahibi olduğunda orada vaktini geçirirken psikolojik açıdan da sağlığını koruyacaktır. Salıncağı kare veya oval şeklinde tercih edebilirsiniz. Kafes taşı yine kuşunuz için alabileceğiniz bir aksesuarken aynı zamanda bir ihtiyaçtır. Kafes taşı denilen malzeme kuşlarınızın gagalarının yeterli vitamini almasını sağlarken tırnak ve vücudunun fonksiyonlarının doğru çalışmasında gerekli olan minerallere ulaşmasını sağlar. Kafes taşı kuşların gagalarının sürekli aktif olması nedeniyle yediği yemleri sindirmesine de yardımcı olur. Aksesuar olarak kullanmanın yanı sıra tüylerinin dışarıya saçılmaması için kafes tülü kullanmanız yarar sağlayacaktır. Böylelikle tüyler ya kafesin içerisinde kalacak ya da tül onu kendi içine hapsedecektir. Böylelikle etrafa saçılmayacaktır. Alttan geçirerek takılan tülü farklı desen ve renklerde tercih edebilirsiniz. Kuş kafesinizin içine alabileceğiniz kafes merdiveni ile kuşlarınızın orada vakit geçirebilir, kafes içerisindeki sınırlı alanını o merdivenleri inip çıkarken hareket etmesini sağlayarak ona özel bir alan oluşturabilirsiniz.

Kuş Kafesinde Neler Olmalı?

Kuş Kafesinde Neler Olmalı?

Özellikle muhabbet kuşları olmak üzere kuşlar tabanlarda oturmaya alışık kuşlar değildir. Tünekler için kuş kafesi insan seviyesinden bir iki metre yukarıda olmalıdır. Bu kuşunuzun psikolojisini de koruyacaktır. Kafesinizin alanına göre en az üç tane tünek almalısınız. Tünekleri farklı boylarda seçerseniz kuşunuzun kemik sağlığı açısından yararlı olacaktır. Ayrıca tünekleri farklı aralıklarla konumlandırırsanız kuşunuz hep aynı yerde kalmayacak, aşağı ve yukarı inip çıkmak zorunda kalacaktır. Buda onun gün içerisinde kafesten dışarı çıkamadığı zamanlarda vakit geçirmesini sağlayacaktır. Tünek seçerken dikkat etmeniz gereken diğer noktalardan birisi tüneğin kumdan yapılmaması. Eğer kumdan yapılmış bir tünek tercih ederseniz kuşunuz bunu kemirdiği zaman sindirim sistemi problemleriyle karşı karşıya kalacaktır. Kafeste olması gerekenlerden en önemli şeylerden birisi yemliktir. Bir kuşa sahip olsanız bile iki yemlik tutarsanız bir tanesine kuş yemini, diğerine kuşunuzun sağlığı için sebze, meyve ve otları tutabilirsiniz. Yemliği olmayan bir kafes tercih ederseniz aksi takdirde yemliği temin etmeniz gerekmektedir. Yemlikli kafesler için sayfamızı inceleyebilirsiniz. Tabii yemlik varken kuş yemi eksik olmamalı. Bir veterinerden kuşunuza en uygun takviyeleri ve vitaminleri içeren bir yem tercih etmenizde fayda olacaktır. Yemlik demişken suluğu atlamamalıyız. Kuş kafesi için üretilmiş sulukların takması ve çıkartması kolaydır. Böylelikle kuşunuzun suyunu değiştirirken zorlanmazsınız. Suyun değiştirilmemesi durumunda su bulanıklaşır ve kirlenir. Kuşunuz bu sudan mikrop kapabilir. Bu yüzden iki günde bir değiştirmeye özen göstermelisiniz. Bir diğer önemli kafeste bulunması gereken eşyalardan biri de oyuncaktır. Bunlar, kuşunuzun psikolojisi ve ruh hali için olumludur. Oyuncak olarak çıngıraklı aynalar, ziller, merdivenler tercih edebilirsiniz. Son olarak bir gaga taşı temin ederseniz kuşunuz dilediği zaman kaşınan gagasını bu taşla kaşıyabilecek ve törpüleyecektir.

Sahiplendiğiniz Kuş İçin En İdeal Kafes Modelleri

Sahiplendiğiniz Kuş İçin En İdeal Kafes Modelleri

Bir evcil hayvan sahiplenmek istendiğinde masraflı olmasından dolayı bu fikirden vazgeçilebilir. Genellikle sahiplenmek istendiğinde akla da ilk kedi veya köpek gelir. Ama herkes bir kedinin ve köpeğin sorumluluğunu alamayabilir. Özellikle çok sık seyahat eden ve işi gereği uzun süre dışarıda kalıp eve geldiğinde ilgilenecek vakti kısıtlı olanlar için kedi veya köpek iyi bir tercih olmayabilir. Çünkü kedi ve köpekler ilgi ve bakıma muhtaç hayvanlardır. Aslında tüm hayvanlar ilgi ve bakıma muhtaç olsa da kuşlar bu konuda daha esnek davranır. Alanınız kısıtlı veyahut kısıtlı imkanlarınız varsa bir kuş sahiplenmeniz hem maddi açıdan sizi çok sıkıntıya sokmayacak hem de kuşunuzun kaldığı kuş kafesi evinizde fazla bir alan kaplamayacaktır. Kuşlar sizi istemediğiniz zaman kafesinden dışarı çıkamadığı için yalnızca çok az bir tüy sorunuyla karşılaşırsınız. Kafesin altına bir tül geçirdiğinizde kuş olduğu yerdeyken bu sorunu hepten az bir miktara indirebilirsiniz. Eğer evde küçük bir çocuk varsa ve küçük yaştan itibaren bir evcil hayvanla iletişim halinde olursa ileriye yönelik psikolojik olarak kendisini daha iyi hissedecektir. Empati duygusu gelişecek, paylaşımcı bir çocuk olacaktır. Kuşla bir arkadaşıymış gibi sohbet edebilir, eğer bir muhabbet kuşu varsa ona ufak kelimeler öğretirken keyifli vakit geçirebilir. Kuşlar kendi temizliklerini kendileri yaptıkları için bir bakıma daha hijyenik ve bu konuda uğraştırmayan hayvanlardır. Size sadece haftada bir kere derin bir kafes temizliği yapması kalır. Kuşlar tüylerini parlak ve temiz tutmak için her gün kendilerini temizler. Sürekli düzenli olarak ilgilenilen kuşlar en az diğer hayvanlar kadar sevgi dolu ve eğitilebilir hale gelir. Kuşlar hem de kafeslerde de yaşayabildikleri için ortalıkta gezinemez. Ama yine de kuşunuzun her gün en az bir saat bulunduğu odada kafesinden dışarı çıkıp daha büyük bir alanda uçmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle kanatlarını kullanmayı unutmayacaktır.

 Çeşitli Niteliklerde Kuş Yuvaları

Çeşitli Niteliklerde Kuş Yuvaları

Eğer bahçenizde veya çiftliğinizde kuş besliyorsanız veya bahçenizde kuş cıvıltıları duymak istiyorsanız bazen kuş yuvasını dişi kuş yerine sizin yapmanız gerekir. Bazı hava koşulları kendi yuvalarını yapmalarına engel olabilir. Hatta sadece bahçede, dışarıda, çiftlikte değil aynı zamanda kuş yuvalarını evlerinize, balkonlarınıza koyup kuşların orayı yuva belirlemelerini sağlayabilirsiniz. Alacağınız yuvayı hasır veya yuva kılı tercih edebilirsiniz. Kuş yuvası alırken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan bir tanesi sağlam ve dayanıklı olmasıdır. Bir de bahçenizde kaç misafir kuşu ağırlamak istediğinize göre de değişkenlik gösterebilir. Yerleştireceğiniz yerin de sağlam olması kuşların huzuru ve kuluçka dönemine girme ihtimali olan kuşlar için önemlidir. Aynı zamanda başka herhangi bir canlının ulaşamaması için yerden yüksekliği en az üç dört metre olmalıdır. Ya da gezen bir kuş türüne bakıyorsanız herhangi başka bir hayvanın girmesini engellemelisiniz. En büyük nedenlerinden birisi yerleştirdiğiniz yuvada kuluçka için girecek olan dişi kuşların stressiz bir ortamda kuluçkaya yatması önemlidir. Aksi takdirde kendini o ortamda rahatsız hissedecek ve sıkıntılı bir kuluçka dönemi geçirecektir. Kuluçka döneminden erken ayrılabilir, yumurtayı gagalayıp zarar verebilir, tamamen kırıp ölmesine neden olabilir. İşte tam bu yüzden seçeceğiniz yuva veya folluk burada önemlidir. Folluk, gezen kuş olan tavuğun yumurtası için önemlidir. Folluk sayesinde tavuğunuz yumurtaya ulaşamaz ve böylelikle yumurtayı kırıp zarar veremez. Özellikle gezen tavuk yumurtanızı güvenli bir şekilde muhafaza edip sonrasında toplayabilirsiniz. Diğer kuş türleri için yapılacak olan yuva yine sizin bahçenize hangi türleri çekmek istediğinize bağlı olarak değişir. Ötücü kuşlar çekmek istiyorsanız üstü kapalı bir yuva tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Ama kapalı mekanda yuva kuran kuşlara uygun yuva tercih etmeniz kuşun rahat edebilmesi açısından önemlidir. Sadece kuşlar yavrulamak ve kuluçka dönemine yatmak için bir yuvaya sahip olmak istemez. Sahiplenilmeyen kuşların da bazı dönemlerde bakıma ve ilgiye ihtiyaçları vardır. Böyle durumlarda yine bahçenize kurduğunuz sağlam bir yuva sayesinde bir kuşu bile olsa fırtınadan, soğuktan, yağmurdan veya güneşten koruyabilirsiniz.

Kuş Kafesi Nasıl Temizlenir?

Küçük kafeslerin içindeki yem ve su kapları her gün çıkartılıp güzelce yıkanmalıdır. Kuşunuzun su ve mamasını taze tuttuğunuzdan emin olunuz. Kafes tabanını ve tünekleri de haftada bir temizlemeye özen gösteriniz. Kafes tabanına serdiğiniz gazete, örtü veya folyoyu değiştiriniz. Büyük kafesler için de aynı şekilde her gün yem ve su kapları değiştirilmeli, haftada bir kez genel bir temizlik yapılmalıdır. Kuşlar diğer hayvanlar kadar evin içinde istedikleri gibi dolaşamadığından tüyleri sadece kafeslerinin bulundukları çevrede bulunurken kafesteki tüylerin dışarı daha az uçuşmasını sağlamak için eğer bir kafes tülü kullanıyorsanız, haftada bir beyaz sabun ve suyla yıkanıp durulanmalıdır. Kuşunuz kafesteyken örtü takılı olacağı için kuşunuzu rahatsız etmeyecek kokulu ürünler kullanmanız veyahut sonrasında ürünü iyice havalandırmanız bu noktada önemlidir. Kafesin kendisini temizlerken kuşunuzu camları açık olmayan bir odada bekletirken siz başka hava alan bir odada kafes temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. Uygun bir dezenfektan yardımıyla ovuşturarak, dezenfektanın yüzeyde kalmasını sağlayarak 30 dakika bekletiniz. Dezenfektan solüsyonunda tüm aksesuarları, tünekleri ve kuşun kullandığı diğer aparatları da yarım saat bekletiniz. Dezenfektan kullanımı sonrası suyla iyice durulamaya özen gösterip sonrasında durulayın. Temizlediğiniz kafesi ve aparatlarını güneşe bırakarak kurumasını sağlayabilirsiniz. Sonrasında ise kafesin bulunduğu ortamı temizlemeyi unutmayın.

Kuş Kafesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kafes alırken öncelikle kafesin yapısına ve tipine dikkat edilmelidir. Kuşunuzun yön kaybı yaşamaması için yuvarlak kafesleri tercih etmemelisiniz. Bir diğer önemli noktalardan birisi kafesin kaç kapılı olduğudur. İki veya üç kapılı olması işinizi görecektir. Eğer tek kapılı bir kafes tercih ederseniz yem kabı veya suluğunu takarken zorluk yaşayabilirsiniz. Kafes kapılarının yaylı olmamasına da özen göstermelisiniz. Boyut olarak küçük olmamasına dikkat etmeniz gerektiğini yanı sıra içerisinde kaç kuşun bulunacağı da önemlidir. Çünkü bu noktada kuşun kendisine zarar vermemesi açısından içerisinde rahat bir hareket alanı oluşturması çok önemlidir. Eğer birden fazla kuşunuz varsa çok daha büyük bir alana sahip kafes tercih etmeniz kuşlarınızın sağlığı açısından daha iyi olacaktır. Eğer dilerseniz iki katlı kafesler tercih edebilirsiniz. Kafesinizin temizliğinin daha kolay olabilmesi için alt bölmesini kızaklı seçmeniz sizin için faydalı olacaktır. Kızaklı olmasının yanı sıra üstünde bir tel ızgara olmasına da özen gösterin. Böylelikle kuşunuz kendi dışkısıyla temas edemeyecektir.

Kuş Yuvası Ne İşe Yarar?

Bir kuş yuvası, kuşun kuluçkaladığı ve yavrularını yetiştirdiği yerdir. Bazen kuşlar dışarıda fırtınadan yağmurdan korunmak istediğinde bir yuvaya ihtiyaç duyar. O anda soğuktan dolayı hemen bir yuva yapamayacakları için insanların bahçelerine, balkonlarına sığınabilirler. Bu imkanları oluşturmak için siz de kuş yuvası alıp balkon veya bahçenize yerleştirebilirsiniz yerleştirebiliriz. Dışarıdan satın alınan bir kuş yuvasında kuşun oraya kuluçkaya yatması için seçilen malzeme, koyulan yer önemli bir rol oynamaktadır. Özellikle folluğu olan bir yuva tercih etmeniz kuş açısından iyi olacaktır. İki kapıya sahip olan bir yuvadan iki kuş faydalanabilecektir. Yuva seçerken buna da dikkat edebilirsiniz. Eğer hayvancılıkla uğraşıyorsanız birden fazla kuş türüne sahipseniz çoklu kuş yuvası tercih edebilirsiniz. Böylelikle yerden de tasarruf etmiş olursunuz. Hem de gezen tavuk için tercih edilen kuş yuvasında eğer besicilik mesleği ile uğraşıyorsanız yumurtaları toplamak daha kolay olacaktır. Ayrıca yumurtlama döneminde olan kuşu soğuğa karşı korumakta yuvalar sayesinde mümkün olabilir. Hem kuluçka dönemini rahat sıcak bir ortamda geçirmesini sağlarsınız. Hem tercih ettiğiniz yuvalar kendi yapacağı yuvaya benzeyeceği için kuş yabancılık çekmeyecektir. Kuş yuvası seçimlerinizde fiyat karşılaştırması, ürün özellikleri gibi kriterlere sayfamızı inceleyerek ulaşabilirsiniz.