ÜCRETSİZ KARGO

Beko BMD 200 B 20 LT Mikrodalga Fırın
Beko BMD 200 B 20 LT Mikrodalga Fırın
(16)
2.350 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Dijitsu MD15 20 Lt Mikrodalga Fırın
Dijitsu MD15 20 Lt Mikrodalga Fırın
(2)
1.696,85 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Arçelik MD 201 B 20 LT Mikrodalga Fırın
(2)
2.750 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Samsung ME87M/TR 23 LT Mikrodalga Fırın
(87)
3.144 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Arçelik MD 201 S 20 LT Mikrodalga Fırın
(4)
2.750 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Vestel MD 20 YDS 20 LT Mikrodalga Fırın
(2)
3.019 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Samsung MS23J5133AT TR 23 LT Mikrodalga Fırın
(46)
2.975,71 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Arçelik MD 211 DS 20 LT Mikrodalga Fırın
(2)
3.500 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Arçelik MD260 AF DB Solo Mikrodalga
5.429,17 TL

ÜCRETSİZ KARGO

REKLAM

Altus ALMD 25 20 LT Mikrodalga Fırın
(7)
2.599 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Simfer KEA 4602 20 LT Mikrodalga Fırın

REKLAM

Simfer KEA 4602 20 LT Mikrodalga Fırın
(1)
2.236,27 TL

ÜCRETSİZ KARGO

REKLAM

Samsung MS20A3010AH 20 L Mikrodalga Fırın
3.499 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Teka MS 620 BIS Ankastre Mikrodalga Fırın + Izgara 40584010

REKLAM

Teka MS 620 BIS Ankastre Mikrodalga Fırın + Izgara 40584010
(20)
14.000 TL
SEPETTE
10.700 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Samsung MS23F300EES 23 LT Solo Mikrodalga Fırın
(1)
2.725,06 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Arçelik MD 211 DG 20 LT Mikrodalga Fırın
(5)
3.500 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Beko BMD 200 G Mikrodalga Fırın
2.696,07 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Arçelik MD 2310 W 23 LT Mikrodalga Fırın
(3)
3.766,60 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Siemens FF023LMS1 20 LT Mikrodalga Fırın
(2)
5.608,88 TL

ÜCRETSİZ KARGO

REKLAM

Altus ALMD 25 20 LT Mikrodalga Fırın
(7)
2.599 TL

Mikrodalga

Günümüz koşullarında her alanda pratikleşmek ve işlerimizi en kolay şekilde tamamlamak oldukça önemli bir hale gelmiştir. Gün içerisinde yemek yeme ihtiyacını hızlı bir şekilde giderebilmek için birçok elektrikli mutfak eşyası kullanılır. Son yıllarda popülerliğini oldukça arttıran mikrodalga fırınlar da bu eşyaların başında gelir. Normal ocak ya da fırınlar ile pişirilen yemekler, bu cihazlar kullanılarak da çok daha hızlı bir şekilde hazırlanabilir. Bu ürünler, içerisinde bulunan yiyecekleri, ısıtma ya da pişirme işini çok kısa sürelerde yapabilecek şekilde tasarlanmıştır. Küçük porsiyonlu yiyeceklerin hızlı bir şekilde ısıtılması için mikrodalga kullanmak, ocak ya da diğer fırınlara göre oldukça ekonomiktir. Normal fırın yerine bu aletlerin kullanımı sayesinde büyük oranda enerji tasarrufu da sağlanmış olur. Boyutlarına ve özelliklerine bağlı olarak farklı fiyat aralıklarında, her kesime uygun modelde ürün bulunabilmektedir.

Mikrodalga Fırınların Teknik Özellikleri

Mikrodalga nedir

Mikrodalga nedir diye sorulduğunda, elektromanyetik dalgaları mikrodalgalara dönüştüren bir mekanizma bulunduran fırınlardır cevabı verilebilir. Bu dalgalar, cihaz içine eşit bir şekilde dağılır. Ortaya çıkan ısının, fırın içerisindeki gıdanın her yerine aynı oranda nüfus etmesi ile ısıtma ya da pişirme grubu ile işlem gerçekleştirir. Bu cihazlar hızlı, pratik ve sağlıklı yemekler hazırlayabilmek için kullanılır. Normal fırınlara kıyasla çok daha hızlı pişirme ve ısıtma işi yapabilir. Ayrıca buz çözücü özelliği ile donmuş yiyeceklerin çok kısa sürelerde çözünmesini sağlar. İçerisinde bulunan su molekülleri sayesinde, bu aletlerden yayılan yoğun radyasyon etkisini kaybeder. Böylece yiyecekler zararlı ışınlara maruz kalmadan ısıtılmış olur. Mikrodalga fırınlar oldukça güçlü ısılar üretebilir. Birçok farklı güç ayarı seçilerek, pişirilmek istenen yemeğe uygun programda ve güçte çalıştırılabilmektedir. Ortalama 700 watt ile 1400 watt arasında güç tüketimi sağlayan ürünler, günlük kullanım için yeterli olmaktadır. Bu fırınların gücü pişirme süreleri ile her zaman doğru orantılıdır. Mutfak dekorasyonunuza ve kullanabileceğiniz alana göre farklı mikrodalga ölçüsü bulunan modeller üretilmektedir. 7 – 23 litre arasında değişen iç hacimleri ile istenen porsiyonlarda yemekler pişirilebilir. Yüksek hacme sahip alternatifler aynı oranda fazlaca enerji harcayacağı için ev kullanımlarında çok fazla tercih edilmeyebilir. Solo tipte ankastre modellerin bazılarına ızgara da takılabilmektedir. Takılan ızgara aparatı ile birlikte kullanılan mikrodalga patates kızartması gibi pratik yemekler için kolaylıkla kullanılabilir. Fiyat performansı açısından ankastre alternatiflerine göre çok daha uygun modeller bulunmaktadır. Mikrodalga fırınlarda dijital ya da analog olacak şekilde iki farklı kontrol tipi bulunmaktadır. Ayarlamaları son derece kolay olan bu fırınların, buz çözücü ve yemek pişirme/ısıtma olmak üzere iki farklı ayarı bulunmaktadır. Zamanlayıcı ayarı sayesinde mikrodalga kullanımı oldukça kolay olmaktadır. Isıtmak istenen yemeğe ya da buzunun çözülmesi istenen ürün çeşidine göre zamanlayıcı kurularak, belirli bir süre fırının çalıştırılması sağlanır. Bu cihazların bir önemli özellikte içerisinde bulunan döner tabladır. Döner tabla fırına konan yemeğin döne döne her yerinin eşit şekilde pişirilmesini sağlar.

Mikrodalga Fırın Nasıl Kullanılır?

Mikrodalga Fırın Nasıl Kullanılır?

Mikrodalga fırınlar son yıllarda pratik yemekler hazırlamak için oldukça sık kullanılır. Yeni nesil fırınlar arasında olan mikrodalga özellikleri ve doğru kullanım şekli ile oldukça verimli mutfak eşyalarından biri olmaktadır. Bu fırınlarda oluşan mikrodalgaların, yemeğe ulaşması sonucu pişirme işlemi gerçekleşir. Doğru bir pişirme ya da ısıtma için yemeğin konduğu kabın bu ışınları geçirmesi gerekir. Bu ışınlar porselen, cam, karton, plastik gibi malzemelerden daha kolay geçer. Bu nedenle, metal ve metal içeren kapların kullanımı tavsiye edilmez. Çünkü metal mikrodalgaları geri yansıtır ve fırın içerisinde kıvılcım oluşmasına neden olabilir. Bilinenin aksine ortaya çıkan mikrodalgalar, gıda tarafından emilemez. Mikrodalgalar uygun kaptan geçerek doğrudan yiyeceğin içine nüfuz eder. Ortaya çıkan ısı, su molekülleri yardımı ile yemeğin ısınmasını ya da pişirilmesini sağlar. Temel olarak bir üründe kumanda paneli, döner tabla, cihaz kapağı ve kapak olmak üzere 4 parça bulunur. Kumanda paneli üzerinde açma kapama tuşu, zamanlayıcı tuşu, buz çözme işlemi, pişirme ya da ısıtma için kullanılacak tuşlar bulunmaktadır. Yapılacak işleme uygun şekilde seçilen zaman ayarı ve program seçeneği ile mikrodalga kek pişirmek, çorba ısıtmak ya da donmuş ürünleri çözdürmek gibi pek çok amaç için kullanılabilir. Mikrodalga içerisinde yiyecekler, çok az su ve yağ eklenerek pişirilebilir. Tercihen susuz ya da yağsız olarak da pişirme işlemi yapılabilmektedir. Birçok model ile sunulan mikrodalga kapağı, içerisine konan yiyeceklerin üzerini kapatmak için kullanılır. Bu kapak pişirme işlemi sırasında yiyeceklerin kurumasını engeller. Ayrıca fırın içerisinin kirlenmesini de önleyici özelliğe sahiptir. Mikrodalga kullanımı için kapak aksesuarı olmazsa olmaz parçalardan olmasa da kullanım sağlığı ve kolaylığı için tercih edilebilir. İstendiğinde ürün modeline bağlı olarak sonradan da alım yapabilirsiniz. Bu cihazlar ev, ofis, otel ve pansiyon gibi yerlerde kullanıma uygun olacak şekilde üretilmektedir. Temizlik ya da onarım işleri yapılmadan önce Arçelik mikrodalga fırının tamamen kapalı olduğundan ve elektrik bağlantısının kesilmiş olduğundan emin olmak gerekir.

Mikrodalga Fırın Kullanımı Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mikrodalga Fırın Kullanımı Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mikrodalga fırın doğru kullanıldığında gıdalara zarar vermez. Günlük hayat için son derece pratik bir çözümdür. Verimli bir kullanım için mikrodalga tavsiye ve önerilerine dikkat ederek kullanmak gerekir. Bu aletler, güvenlik açısından kesinlikle boş çalıştırılmamalıdır. Mikrodalga içerisine konan yiyeceklerin her zaman yeterince ısıtılmasına dikkat etmek önemlidir. Yemeğin tam pişmesi için miktarına bağlı olarak gerekli süre, sıcaklık ayarı, türü gibi faktörlere uygun pişirme yapılması gerekir. Mikrodalga yemek ısıtma ve pişirme işlemi için kullanılırken, fırın içerisindeki yemeğin sıcaklığının eşit dağılması ve yeterince yüksek olması önemlidir. Cihazın içerisinde konan yemeği eşit sıcaklıkta ve sürelerde karıştırarak pişirmeye dikkat etmek gerekir. Bu nedenle içerisine konacak yiyeceğim çukur bir tabak yerine, yayvan düz bir tabak kullanılarak ısıtılması ya da pişirilmesi doğru olur. Bu yöntemle ile ısıtma, pişirme ve buz çözme süreleri klasik ocak ya da geleneksel fırınlara göre daha kısadır. Bu durumu dikkate alarak yiyecekleri uygun sürelerde fırın içerisinde tutmak gerekir. Aksi durumda ısıtılacak ya da pişirilecek yiyecekler kuruyabilir. Bazı yüksek sıcaklıklarda ise yanma gibi istenmeyen durumlar da ortaya çıkabilmektedir. Bu ürünlerin içerisine bütün olarak konacak yiyecekler üzerine mutlaka delik açılarak hava akışının eşit olması sağlanmalıdır. Eğer mümkünse büyük parçalı yiyecekler küçültülüp, yuvarlak şekilde dizilerek fırın içerisine yerleştirilmelidir. Ayrıca fırın içerisine döner tabla aparatını koymadan çalıştırmak da doğru değildir. Yemeklerin eşit şekilde ısıtılması ya da pişirilmesi isteniyor ise, döner tablalı modeller alınması mikrodalga önerisi arasındadır. Ateşe dayanıklı cam, cam seramik ve porselen malzemeden üretilen kaplar mikrodalga kullanımı için çok uygundur. Yiyecekleri bu kaplar ile birlikte fırın içerisine koyabilirsiniz. Bu cihazların başlıca aksesuarlarından olan ve pişirme sırasında yiyeceklerin üzerini kapatmak için kullanılan kapakların da doğru kullanılması önemlidir. Kap ile birlikte fırın içerisine konan kapağın, yiyeceğin üzerini tamamen kapatmamasına dikkat etmek gerekir. Tost ısıtmak gibi gıdaların gevrekliğini koruyarak ısıtmak istediğinizde ise kapak kullanımına gerek kalmayabilir. Sayfamızdan Samsung mikrodalga modellerine de bakabilirsiniz.

Mikrodalga Fırın Çeşitleri

Mikrodalga Fırın Çeşitleri

Mikrodalga özellikleri, boyutları ve kullanım şekline bağlı olarak farklı çeşitlerde üretilir. Bilinen pek çok beyaz eşya markasının ürettiği, farklı özelliklere sahip modeller bulunmaktadır. Mikrodalga ankastre ya da solo fırın olmak üzere iki farklı tipte üretilmektedir. Ankastre tipte üretilen alternatifler, yüksek raflara da asılabilecek şekilde tasarlanır. Her iki yöne de açılabilen kapak tasarımları ile kullanımları son derece rahattır. Solo olarak adlandırılan standart modelleri taşımak oldukça kolaydır. Mutfak içerisinde uygun alanlara göre yerini değiştirerek kullanabilirsiniz. Bu tarz fırınlar, temel mikrodalga görevi olan ısıtma ve buz çözme işlemleri için sıkça kullanılır. Dondurulmuş gıdaların oda sıcaklığında çözülmesini beklemek için zamanınız olmadığında, bu cihazları kullanarak gerekli gıdanın tümünü buz çözme programları sayesinde çok kolay bir şekilde