ÜCRETSİZ KARGO

Bitki Çoğaltma Saksısı 100 Adet 10,5 Cm Thermoform Saksı
(21)
189 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Saksı, 15 Lik Vakum Saksı, Yuvarlak Saksı, Üretim Saksısı
Saksı, 15 Lik Vakum Saksı, Yuvarlak Saksı, Üretim Saksısı
(10)
109 TL
Çiçek Saksısı Üretim Saksısı Vakum Fide Saksısı -Ebat Ve Adet Seç
(76)
101,99 TL
81,99 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Fide Viyolü, 6 Adet, 45 Göz Kırılır Viyol, Fidelik, Fide Kabı
(36)
168 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Fide Viyol, 70 Göz, 10 Adet, Fidelik, Fide Viyolü, Fide (307184829)
(3)
190 TL
Fidan Poşeti Fidan Torbası Fide Poşeti Fide Torbası 1 Kg
(147)
219,90 TL
199,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Fide Viyolü, 8 Adet,128 Gözlü Fide Viyol, Fide Tohum Kabı (395490097)
(1)
169 TL

ÜCRETSİZ KARGO

4 Adet Fide Tepsisi 4 Adet 45 Göz Fide Viyolü Viyol Saksı Tabağı
(4)
202,99 TL
182,99 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Fidelik Viyol, 45 Göz Kırılır Viyol, Fide Viyolü, Kırılır Viyol
(2)
119 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Florada Dekoratif 4'lü Sevimli Kızlar Sukulent Ve Kaktüs Saksı Seti
Florada Dekoratif 4'lü Sevimli Kızlar Sukulent Ve Kaktüs Saksı Seti
(4)
289,90 TL
275,41 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Fide Viyol, 48 Gözlü, Fide Viyolü, Fidelik, Tohum Kabı (533711216)
(3)
110 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Fidan Poşeti Fidan Torbası Fidan Yetiştirme Fide Poşeti
(9)
92,80 TL
82,80 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Florada Yeni 4'lü Sevimli Çantalar Sukulent Saksı Seti Ve Sunumluk
(2)
299,90 TL
278,91 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Tohum Yetiştirme Seti (5 Adet 70 Göz Fidelik + 5 Adet Tepsisi)
(16)
249 TL
Aysima Çiçekevi Mum Çiçeği Kırmızı (Hoya Carnosa) Kokulu 1.Kalite
(20)
135 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Fide Tepsisi 15 Adet Fide Viyol Altlığı Viyol Saksı Altı Tabağı
(4)
266 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Fidan Poşeti 9X11 cm 600 Adet Körüksüz Fide Poşeti Fide Torbası
(1)
272,90 TL
219,86 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Siyah Renk 2'Li Metal Ayaklı Saksı Çiçeklik (468977530)
(10)
349 TL

Saksı

Saksı, çeşit çeşit bitkiye ev sahipliği yapan, büyüme ve gelişme süreçlerine zemin hazırlayıp eşlik eden, onları yetiştiren bir araçtır. Aynı zamanda seçimi yapılırken özen ve dikkat gerektiren bir objedir. Her şeyden önce; yer aldıkları ortamı güzellik katan bitkiler için bir yaşam alanıdır. Doğanın büyüleyici huzurunu istenilen ortamda yaratma olanağıdır. Sonrasında ise; doğru tercihler ile teras, iş yeri ya da bir eğlence mekanı gibi; pek çok farklı yere eklenmesiyle dekorasyonun kıymetli bir parçası olur. Saksı büyük ya da küçük oluşu ile, yapımında kullanılan malzemelere göre ya da tasarım biçimleri ile pek çok farklı modelde ve görünümde bulunur. Kuşkusuz çeşitler, saksının konulacağı mekanlara ve kişilerin bireysel tercihlerine, arayışlarına göre hazırlanmıştır. Yapılan mekan planlamasına ve dekoratif zevklere dayalı olarak; sade ve minimalist olarak planlanan bir mekana yakışır saksı modelleri bulunabilir. Ya da zihinlerde daha göz alıcı, bakıldığında ilgi uyandıran bir dekorasyon hayali yatıyorsa da, aranan dekoratif saksı çeşitlerine, rahatlıkla ulaşım imkanı mevcuttur. Seçim sürecinde, saksılara ve saksı modellerine dair detaylara hakim olmak fayda sağlar. Mevcut modelleri daha iyi tanıyabilmek için ise, saksıların yapımında kullanılan malzemeleri öğrenmek yararlı olabilir. Uzun ömürlü, dayanıklı maden veya materyallerden yapılan saksıların fiyatları daha fazla olabilir. Ancak kalitesiz maddelerden yapılmış saksıların daha sonra yaratacağı değiştirme maliyetleri hesaba katıldığında, bütçeniz açısından da uzun ömürlü ve kaliteli maddelerden yapılmış saksıların seçimi daha olumludur. Yapımında kullanılan malzemelerin göz önünde bulundurulması ile de, yukarıda sıralanan maddi ve manevi pek çok olumsuz durumun önüne geçilmiş olur.Ancak her şeyden önce, bu süreçte özenli ve araştırmacı bir yol izlenmesi gerekliliğinin bilincinde olmak büyük önem arz eder.

Saksı Seçimi Sürecinde Özenli Olunması Gerektiğine Kanıt Olarak Gösterilebilen Bazı Nedenler

Saksı Seçimi Sürecinde Özenli Olunması Gerektiğine Kanıt Olarak Gösterilebilen Bazı Nedenler

Orkide, kaktüs ve lavanta gibi huzur dağıtan saksı bitkileri> için bir yaşam alanı olan saksılar, özellikle dış mekanda yer alıyor ise ya da dayanıksız malzemelerden yapılmış iseler kısa sürede deforme olmaya müsaittirler. Özellikle bahçe, teras ya da balkon gibi mekanlarda bitki yetiştirmek isteyen kişilere konuya dair en çok vakit harcattıran durum, sık sık saksı değiştirmek zorunda kalmaları olarak bilinir. Belirtildiği gibi, saksı değiştirmek uzun vakitler alabilen bir iştir. Bunun sebebi ise; toprak değişimi ve bitki bakımı gibi yeni yükümlülüklerin doğmasını da beraberinde getirmesidir. Aynı zamanda bu işlem, belli bir oranda maliyetli ve yorucu olabilir durumdadır. Tüm bunlara ek olarak, bu süreçte bitkilerin zarar görebilme ihtimali de ortaya çıkar. Yani saksınızın uzun ömürlü olması; saksı çiçekleri ve tüm diğer yetiştirilen bitkilerin de uzun ömürlü olmasında belirleyici bir rol üstlenir. Saksının kısa sürede yıpranmasına, çürümesine ya da direkt olarak kırılmasına sebebiyet veren bir diğer etken ise uzun süre güneş alan bir yere konumlandırılmasıdır. Örneğin öğle saatlerinde dik bir açıda güneş alan plastik bir saksının çok kısa bir zamanda deforme olması sıklıkla karşılaşılan bir sonuçtur. Ya da sürekli yağış alan bir bölgede, dış mekanlara yerleştirilmiş saksıları da benzer bir kader bekler. Bu sebeplere dayanarak da bitkilerin istenilen yerlere konumlandırılması için öncelikle iklim koşulları gözetilmelidir. Ardından da bitkilere dış mekanda bir yaşam alanı oluşturmak adına, içerisinde bulunulan iklim koşullarına karşı dayanıklılık gösterecek malzemelere sahip saksı modelleri tercih edilmelidir. Bu hususta; modellerin, yapıldıkları malzemeler de göz önünde bulundurularak detaylı şekilde irdelenmesi önem arz eder.

Yapımında Kullanılan Malzemelere Göre Saksılar

Yapımında Kullanılan Malzemelere Göre Saksılar

Fiber saksılar, son derece dayanıklı bir üründür. Böyle oluşunda ise, cam elyafı ve polyesterin; çeşitli ve bol teferruatlı işlemlerden geçirilmesi neticesinde ortaya konmuş olması, büyük rol oynar. Hem iç mekanlarda, hem de bahçe, teras veya balkon gibi dış mekanlarda gayet sorunsuz olarak ve uzun süreli kullanım olanağı sunar. Aynı zamanda; ana bileşen maddesinin, diğer başka materyaller aracılığı ile yapılan saksılarda da, tamamlayıcı ürün olarak kullanımıyla karşılaşabilirsiniz. Günlük yaşamdaki kullanım alanına bir göz gezdirildiğinde de fiber saksılar, oldukça popüler ve yüksek oranda tercih edilir durumdadır. Örneğin fiber saksıyla, özellikle balkonluk saksı formunda sık sık karşı karşıya gelinebilir. Bitkiler, bu saksı türü vasıtası ile pek çok balkona tabiatı ve doğanın iç açıcı havasını taşıyor durumdadır. Malzemelerine dayalı sınıflandırma içerisinde karşımıza çıkan ikinci saksı türü de çelik saksılardır. Bilindiği gibi çelik, sağlam oluşu ile öne çıkar. Bu sebeple de saksı üretimi sırasında epey rağbet görür. Özellikle dış mekan için kullanılan saksılarda koruyucu oluşundan ötürü çelik yoğun şekilde tercih edilir. Aynı bağlamda ilerlendiğinde karşımıza çıkan bir diğer saksı tipi ise ahşap saksılardır. Doğası gereği ahşap da yağmura ve toprağa son derece dayanıklı bir maddedir. Aynı zamanda eklendiği mekana otantik bir görünüm kazandırır. Yapımında bulunduğu saksılarda, ciddi oranda müşteri memnuniyetine sebebiyet verir. Bir sonraki saksı türü de mermer saksılardır. Mermer şık ve görkemli bir görünüme sahiptir. Bununla birlikte oldukça dayanıklı da olan bir madendir. Mermer saksılardaki kritik nokta ise, mermerin işlenme düzeyidir. Mermerin fazla işlenmiş olması sorun yaratır. Bununla birlikte verilen kimyasal gübrenin mermere zarar vermesi durumu üzerinde de durulmalıdır. Tüm bunlara ek olarak, plastik saksılar da iç ortamlarda tercih edilebilir. Ancak dış ortamlar ve güneşli hava koşulları için kesinlikle kaçınılması gereken bir saksı türüdür. Aynı zamanda suya karşı da muhafaza edilmesi gerekliliği doğurur. Bu koşulların yanı sıra yapımında kullanılan plastiğin kalitesi de belirleyicidir. Çiçeklerinizin yanına dekorasyon önerileri arıyorsanız, mum sayfamıza mutlaka göz atabilirsiniz.

İç Mekan Saksı Çeşitleri ve Tercih Süreci

İç Mekan Saksı Çeşitleri ve Tercih Süreci

Bir saksı arayışında iseniz, ilk anda yapılması gereken temel bir ayrım vardır. Öncelikle saksının iç mekan için mi, dış mekan için mi olduğuna karar verilmelidir. Buna binaen modellere göz gezdirilmelidir. Konu iç mekan saksıları olduğunda karşımıza pek çok çeşitte modeller çıkar. Bunların başlıcaları; seramik saksı, çelik iç mekan saksı, ayaklı iç mekan saksı, askı saksı, plastik saksı ve cam saksı gibidir. Bu temel biçimine ek olarak renk çeşitliliğine göre de; siyah, bej ya da beyaz saksı çeşitleri bulunur. Bir saksının sağlamlığının test edilebilirliğini sağlama yolundaki en uygun yol, yapımında kullanılan malzemelere bir göz atmaktır. Bu noktada saksıları temel bileşenlerine göre kategorize etmek oldukça işlevli bir yol açabilir. Bu kategorizasyonda saksı malzemelerini incelemeye ilkin fiber saksılar ile başlanabilir. Aynı zamanda boyutlarına bağlı olarak da arzu edilen formda saksılara ulaşım olanağı mümkündür. Örneğin dekorasyon planına göre "saksı büyük boy olmalı" gibi bir düşünceye sahip iseniz; uzun saksı modelleri ile arayışınızı karşılayabilirsiniz. Ya da daha küçük boy bir saksı arayışındaysanız, bu boyutlara uygun da pek çok saksı modeli bulunur. Tüm bu özelliklerin yanı sıra, yetiştirilecek bitki de iç mekan saksı modellerinin tercihi sırasında rol oynar. Örneğin uzun köklü bitkiler derin bir yaşam alanına gereksinim duyar. Ancak su sever bitkiler için ise, su depolama alanlarına sahip gizli su hazneli saksı seçimi yapılmalıdır. Bu saksı tipinde topraktan sızan suyun toplandığı, sızımı önleyen bir bölge bulunur.

Dış Mekan Saksı Çeşitleri ve Tercih Süreci

Dış Mekan Saksı Çeşitleri ve Tercih Süreci

Dış mekan için bir saksı seçimi yapılırken belirtildiği gibi öncelikli iklim koşulları belirleyici olur. Dış mekan saksılarının; güneşli ve bol nemli günlere, yağmurlu havalara ve düşük sıcaklıklara karşı dayanıklı olmaları gerekliliği ortaya çıkar. Olumsuz hava koşullarında kalitesiz maddelerden yapılmış saksılarda; çatlamalar ve renk kayıplarının meydana geldiğii gözlenir. Bu noktada da saksı modelinin ham maddesini dair bir araştırma süreci yürütmek elzemdir. Bu sınıflandırma içerisinde yer alan saksı modellerinin; fiberglass, metal, ahşap, taş ve beton gibi birtakım maddelerden yapılıp ek işlemlerden geçirilerek üretimleri sağlanmış olur. Bu ham maddelerden yola çıkılarak; kütük saksı ve büst saksı gibi modeller ortaya çıkarılır. Bu modeller, dekorasyona estetik bir dokunuş yapma potansiyeli taşır. Sağlamlıklarına gelindiğinde ise birtakım noktalar öne çıkar. Metal, çelik ve emprinye işleminden geçmiş ahşap saksılar ; tüm hava koşullarına karşı oldukça dayanıklı dış mekan saksı modellerini meydana getirir. Bunların dışında eğer plastikten üretilmiş bir dış mekan saksısı modeli tercih edilecek ise, plastiğin en azından ince olmamasına dikkat edilmelidir. Bahçelere, merdivenlere ve kaldırımlara yerleştirilecek saksılarda sıklıkla kırılma durumu da gözlenir. Hafif bir darbeyle karşılaşma olasılıklarının yüksek oluşu bunu doğurur. Bu sebeple; parçalanma durumlarının önüne geçmek adına seramik ve toprak saksıların iyi derecede fırınlanması önem arz eder. Dış mekan saksı modellerine göz atılırken, içine yerleştirilecek bitkinin özellikleri de mercek altında tutulmalıdır. Bu bağlamda, dış mekan saksılarının modelleri boyut ve derinliklerine göre kendi aralarında farklılaşırlar. Eğer bir fidan ya da bir ağaç büyütülmek isteniyor ise, dayanıklı bir gövdeye sahip, derin bir saksının tercih edilmesi daha sağlıklı olur. Daha küçük bitkiler için ise farklı bir tercih yolu izlenmelidir. Bu noktada o tür bitkiler için; taş, beton ya da metal saksıların seçimi yarar sağlar. Sıralanan durumların yanı sıra; dış mekana konumlandırılacak saksının devrilebilme ihtimali de önemli bir problem olarak görülür. Bunun önüne geçebilmek için örneğin dar tabanlı yüksek bir saksı, toprağın derinliklerine özenle sabitlenmelidir. Aynı zamanda bahçe ortamında, toprak ve seramik saksılar yatay bir biçimde de yerleştirilebilir. Yerleştirilmesi ile birlikte bir bitkinin yetiştirilme sürecinde kuşkusuz saksıya dair yapılması gereken birtakım işlemler vardır. Örneğin saksıda yaşanan herhangi bir problemde değiştirme gerekliliği ortaya çıkabilir. Bunun yanında belli zamanlarda saksıdaki toprağın yenilenme gerekliliği meydana gelebilir. Bu aşamada bitkilerin zarar görmesine sebebiyet vermemek adına vakıf olunması gereken birtakım hususlar bulunur. Dilerseniz sayfamızdan yapay çiçek çeşitlerine de bakabilirsiniz.

Saksı Değişimi ve Bakımı Hakkında

Saksı Değişimi ve Bakımı Hakkında

Belirli bir süre sonra saksı içerisindeki toprak, bitkiyi yeterince besleyemez bir duruma gelebilir. Ya da yetişme sürecine bağlı olarak aynı saksı, içindeki çiçeğe küçük gelmeye başlamış olabilir. Bu değişim süreçlerinin bazı incelikleri vardır. Öncelikle değiştirilecek yeni saksının, eski saksıdan 1-2 boy büyük olması fayda sağlar. Ancak bu büyüklüğün ölçüsü tutturulmalıdır. Gereğinden fazla büyük bir saksı modeline geçilmesi, bitkinin gelişimi için olumsuzdur. Bunun sebebi, bitki köklerinin toprağı kaplayabilme sürecinin uzun vakitler almasıdır. Bunun yanında, saksı sepeti içerisinden çıkarılan yeni saksının, saksı altlığı ile birlikte kireçsiz ya da dinlendirilmiş bir suda bekletilmesi gerekir. Gerekliliğinin sebebi ise, saksının suyu bütünüyle emmesini sağlamaktır. Genellikle tavsiye edilmese de; oldu ki yeni toprak ile eski saksı kullanımını tercih ettiniz. Bu noktada en azından saksının içi ve dışının tamamıyla yıkanması sağlanmalıdır. Aynı zamanda; bu süreçte drenajın nasıl yapıldığını öğrenmek mühimdir. Drenaj, suyun doğal ya da yapay bir yolla uzaklaştırılmasını sağlayan bir çalışmadır. Fazla olan suyu kontrollü biçimde istenmeyen bölgeden atarak, toprağın verimliliğini korur. Direkt saksı değişiminde gerekli malzemeler sıralanırsa da, şöyle bir liste oluşturulabilir: taşınacak büyük saksı, karışım saksısı, sulama kabı ve makas. Öncelikle değiştirme gününden iki gün önce bitki sulanmalıdır. Kesinlikle daha yakın bir zamanda sulama yapılmamalıdır. Sulamanın ardından gerekli besinler, karışım saksısının içerisine eklenmelidir. Bu bitkinin yeni yerini sevmesini sağlar. Ardından narin bir şekilde, bitki bir elde tutularak saksı diğer elde tutulur pozisyonda ters çevrilmelidir. Eski saksı içerisinden çıkarılırken bitki, orta ve yüzük parmaklar arasında kavranabilir. Sonrasında saksı sağlam olarak ters çevrilerek dikkatli şekilde topraklı bitkinin saksıdan çıkarılması sağlanmalıdır. Bu saksının bir kenarını sert bir yere, hafifçe vurarak gerçekleştirilebilir. Eğer olmuyor ise, bitkiye zarar verilmeden saksının dışına çekilmelidir. En son yöntem olarak da eski saksı kesilebilir. Bir sonraki aşama da toprakla ilgilidir. Bu aşamada eski toprağın yalnızca üçte biri yenisi ile değiştirilmelidir. Sonrasında ölü veya çürümüş kökler kesilmelidir. Ardından toprak hafifçe sıkıştırılarak bitki istenen derinliğe sabitlenebilir. Saksı değişiminin ardından, toprak tümüyle nemli duruma gelene kadar su verilmelidir. Ardından yine sıklıkla az da olsa su fışkırtılmamalıdır. Bununla birlikte kesinlikle ilk etapta bitkiler direkt güneş ışığı altında tutulmamalıdır. Görüldüğü gibi saksı seçmenin ve sonrasında o saksı içerisindeki bitki ile yaşamanın pek çok inceliği vardır. Siz de arayışınıza en uygun saksıyı bulabilmek için ev ve dekoratif aksesuarlar sayfamıza göz atabilirsiniz.

Saksıda neler yetişir?

Saksı, çiçeklerin, bitkilerin bir yaşam alanıdır. Bununla birlikte pek çok sebze ve meyve de saksıda yetişebilir. Bunların bazıları; domates, salatalık, patlıcan, biber, soğan, sarımsak, ıspanak, bezelye, marul, fasulye, pırasa, havuç, turp, tere, maydanoz, semiz otu, dere otu, nane, fesleğen; çilek, kavun; limon, mandalina, portakal, incir, kiraz, armut ve elma şeklinde sıralanabilir.

Saksı nasıl boyanır?

Yıpranmış bir saksıya yeniden hayat vermenin, saksıyı canlandırmanın kuşkusuz en ideal yollarından biri boyamaktır. Konuya dair ilk aşamada, boyanın saksı yüzeyine bütünüyle yapışması için saksı, tamamen kirlerinden arındırılmalıdır. Saksının soda ve su ile yıkanıp kurumaya bırakılması, üzerinde eski bir boya kalıntısı var ise uygulanabilir bir işlemdir. Temizlik işlemi ardından, tüm yüzeyin boyanması gerçekleştirilebilir. İç ve dış yüzey bütünüyle boyandıktan sonra 15-20 dakika boyanın kuruması beklenmelidir. Boyanın dayanıklılığını artırmak adına yukarıdan aşağıya su bazlı vernik atılabilir.

Saksı nasıl süslenir?

Boyama dışında saksıyı süslemenin başka pek çok yolu da vardır. Örnek olarak, saksı yüzeyine harf ya da şekiller yapılabilir. Bunun için de şablonlar, işe yarar olabilir. Gazetelerden, dergilerden ya da görselli kitaplardan beğenilen görseller kesilip bunlar saksıya dekupaj yapma amaçlı kullanılabilir. Bunların dışında, düz düğme, küçük bez bebekler, ipe dizilmiş boncuklar ya da el işi kağıtları saksı süsleme sırasında oldukça işlevli olabilir.