ÜCRETSİZ KARGO

Unichrome Solar Güneş Enerjili Köşebent Merdiven Led Lamba 2'li Paket
(22)
131,17 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Orbus 12 Volt 100 Amper Jel Akü Karbon Jel Akü Derin Döngü
Orbus 12 Volt 100 Amper Jel Akü Karbon Jel Akü Derin Döngü
(168)
6.500 TL
SEPETTE
6.305 TL

ÜCRETSİZ KARGO

3KVA 3000VA 2400 Watt Tam Sinüs Şarjlı Akıllı İnverter 24V-220V İnvertör 2.4kw
(61)
7.588,09 TL
SEPETTE
7.360,45 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Lexron 170 Watt 12 Volt Polikristal Güneş Paneli 36 Cell LXR-170P
Lexron 170 Watt 12 Volt Polikristal Güneş Paneli 36 Cell LXR-170P
(83)
2.247,12 TL
2.143,72 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Wos Enerji 450 W Monokristal Perc 144 Hücreli Güneş Paneli
(44)
3.970,05 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Technojet 4Adet 100 Ledli Hareket Sensörlü Güneş Enerjili Solar Bahçe Lambası Led Şarj Olabilen
(29)
651,43 TL
501,10 TL

ÜCRETSİZ KARGO

12Li Paket Solar Güneş Enerjili Köşebent Merdiven Led Lamba
(8)
519,87 TL
399,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Orbus 12.8 V Volt 100 Amper Lityum Lifepo4 Akü
(9)
12.499,94 TL
SEPETTE
12.124,94 TL

ÜCRETSİZ KARGO

120 Cob Led Solar Panel Güneş Enerjili 3 Mod Duvar Lambası
(87)
312,08 TL
311,56 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Wos Enerji 545 W Güneş Paneli Monokristal Perc 144 Hücreli
(36)
5.281,05 TL
SEPETTE
5.122,62 TL

ÜCRETSİZ KARGO

REKLAM

Herotech 40 A Amper 100 Volt Mppt Şarj Kontrol Cihazı
(189)
2.650 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Herotech 20 A Amper 100 Volt Mppt Şarj Kontrol Cihazı
(63)
1.459 TL
Mc4 Solar Panel Konnektör Seti
Mc4 Solar Panel Konnektör Seti
(90)
28,41 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Unichrome 10A Dijital Solar Şarj Akü Kontrol Cihazı
(92)
228,70 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Cata Solar Led 200w Portatif Projektör Powerbank Öz. Ct-4698
(52)
740,27 TL
569,44 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Carspa 1200W 12V Modifiye  Sinüs Inverter
Carspa 1200W 12V Modifiye Sinüs Inverter
(42)
2.446,31 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Solar Güneş Enerjili Çift Taraflı 2 Ledli Aplik Duvar Monteli Lamba
(21)
189 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Sunpro 2 Lİ MC4 SOLAR KONNEKTÖR 2 İN 1 KABLOLU PARALELLEME
(25)
201,38 TL

Güneş ve Rüzgâr Enerjisi Sistemleri

Yenilenebilir enerji kaynakları doğanın korunması ve dünyanın daha temiz bir yer haline gelmesi, çevre güvenliği ve geleceğe yaşanılabilir bir Dünya bırakmak adına kullanılması gereken önemli enerji türleridir. Bu enerji türleri yeryüzünde var olan ve süreğen olarak enerji elde edilebilen, çevreye minimum hasarı vererek verim alınabilen enerjilerdir. Örneğin kömür, doğalgaz gibi yenilenemeyen enerji kaynakları milyonlarca yıl boyunca bitki ve hayvan atıklarının toprak altında kalarak oluşturduğu doğal enerji kaynaklarıdır. Bu kaynaklar etrafa çok fazla karbondioksit, karbonmonoksit gibi zararlı gaz yaydıklarından dolayı çevre için oldukça zararlıdırlar ve oluşmaları için gereken süre milyonlarla ifade edilen rakamlara ulaştığı için yenilenemezler. Dolayısıyla terk edilmesi gereken, gelecekte kullanılamayacak olan enerji türlerindendirler. Bunun yerine tercih edilebilecek olan rüzgâr ve güneş enerjisi gibi enerjiler ise Dünya’nın olağan akışından kaynaklandıkları için tükenmeyecek ve bu enerjilerin kullanımı doğaya minimum zararı vereceği için çok daha çevreci enerji türleridir. Bunların başında güneş ve rüzgâr enerjisi gelir. Güneş enerjisi sistemleri halihazırda evlerde kullanılan su ısıtıcılar ve bazı güneş panelleriyle çalışan aydınlatma sistemlerinden oluşur. Rüzgâr enerjisi sistemleri ise bazen yollarda yüksek tepelerde görülen rüzgâr tribünlerinin yarattığı bir enerji türüdür. Evlerde kullanılma ihtiyacı duyulan birçok farklı enerji çeşidi vardır. Genel olarak cihazların çalışmasını sağlayan elektrik, ısınmak için kullanılan kalorifer, doğalgaz sistemleri, sıcak su elde etmek için kullanılan ısıtıcı sistemleri, hepsi birçok farklı yöntemle üretilirler. Evlerde kullanılan enerjilerin doğaya en az zarar verecek hale gelmesini sağlamak için yenilebilir enerji sistemlerini tercih edilmeli ve buna göre tercihlerde bulunulmalıdır. Güneş enerjisi kullanım alanları araştırılarak evde kullanılan birçok enerjinin buradan sağlandığı görülebilir. Böylelikle yenilebilir enerji kaynaklarının kullanım alanını artırabilirsiniz. Rüzgâr enerjisi kullanım alanları ise evlerde güneş enerjisi kadar çok yer kaplamasa da özellikle bahçecilik, tarla işleri gibi sektörlerde oldukça işlevseldir.

Güneş Enerjisi Sistemleri Nelerdir?

Güneş Enerjisi Sistemleri Nelerdir?

Güneş enerjisi sistemleri Güneş’in Dünya’ya yaydığı güneş ışınlarından gelen ısıyı dönüştürerek ya da doğrudan ısı enerjisi olarak kullanma prensibine dayanır. Güneş, oldukça fazla enerji veren bir yıldızdır. Güneş’ten gelen ısı enerjisi günün yarısından fazla süren bir periyodda Dünya’ya aslında yüklü bir miktarda ısı enerjisi göndererek hem yeryüzünün hem de bizim kullanmakta olduğumuz Güneş enerjisi sistemlerinin ısınmasını sağlar. Bu sayede elektrik, ışık ya da sıcak su gibi ihtiyaçlar karşılanabilir. Güneş enerjisi en çok güneş enerjisi ısıtıcı özelliğinden dolayı birçok ısınma sisteminde doğrudan kullanıma uygundur. Ayrıca elektriğin gittiği günlerde elektrik kullanımını sağlamak adına güneş enerjisi jeneratör sistemleri elektrik enerjisi elde edilmesini sağlayabilir. Evlerde en çok kullanılan güneş enerjisi su ısıtma sistemleri özellikle yaz aylarında bir kurtarıcıdır. Bu enerji sistemi güneşin yaydığı ışınları soğurarak yüksek derecelere kadar ısınan panellerden oluşur. Bu paneller ısındıkça yüzeylerindeki elektronların hareketlenmesiyle ısı enerjisi başka bir bölgeye iletilebilir ya da elektrik enerjisine çevrilerek kullanılabilir. Güneş enerjisi elektrik üretimi bu şekilde sağlanır. Ayrıca Güneş’in Dünya’da günün yarısından uzun bir süre enerji yayıyor olması ışık ihtiyacımızı karşılamak için de oldukça verimlidir. Gün boyu kapalı kalan ve üzerinde enerji panelleri bulunan aydınlatma ürünleri gün boyu güneşten aldıkları enerjiyi depolayarak Güneş tamamen battığında güneş enerjisi ışık olarak bir aydınlatma aracına dönüşür. Böylelikle elektriğe ödeme yapmadan da bahçenizi, evinizi ve hatta sokağınızı aydınlatabilirsiniz. Güneş enerjisini elektriğe dönüştürmek için güneş enerjisi rezistansı kullanılır. Bu ürün ısı enerjisini belli bir noktada toplayarak elektrik elde edilecek şekilde yönlendirir. Böylelikle şehir elektriğini kullanamadığınız zamanlarda bu şekilde elektrik kullanabilirsiniz. Güneş enerjisinin kullanım alanları saymakla bitmeyeceği gibi bu kadar verimli ve çevre dostu bir sistemin Türkiye’de yaygınlaşması oldukça mantıklıdır. Türkiye’deki birçok bölgenin güneşi dik olmaya yakın açılarda aldığı düşünülecek olursa bu enerjiyi kullanmak oldukça verimli olacaktır.

 Rüzgâr Enerjisi Sistemleri

Rüzgâr Enerjisi Sistemleri

Rüzgâr enerjisi özellikleri Güneş enerjisinden tamamen farklı bir prensipte çalışırlar. Rüzgâr enerjisi güneş gibi ısı yayma ve bu ısının depolanması prensibi yerine rüzgârın yarattığı momentum ve hareket enerjisinin dönüştürülmesine dayanır. Rüzgâr enerjisinden verim almak ve başka enerji çeşitlerine dönüştürmek için kullanılan rüzgâr enerjisi sistemleri en bilindik olarak rüzgâr güllerinin kullanımına dayalıdır. Bu ürünleri rüzgâr alan ve verimin yüksek olacağı bölgelere yerleştirerek enerji elde edilebilir. Rüzgâr enerji elde etmeye çalışırken dikkat edilmesi gereken temel ögelerin başında rüzgâr güllerinin konulacağı bölge bulunur. Bu bölgenin mümkünse yükseltisinin fazla ve çevresinin boş olması gerekir. Böylelikle rüzgâr hızını kesmeden büyük bir hava kütlesi halinde rüzgâr güllerini döndürebilir. Ayrıca rüzgâr güllerinin ağırlığı bölgede esen rüzgârların gücüne göre belirlenmelidir çünkü eğer fazla ağır veya hafif bir rüzgâr gülü seçilirse rüzgârın hareket enerjisi sağlamaması ya da sağladığı hareketin rüzgâr gülünün dönebileceğinden yüksek olması gibi sistemi verimsizleştiren olumsuzluklar ortaya çıkar. Rüzgâr enerjisinin en avantajlı taraflarından bir tanesi yedi yirmi dört hiç durmadan enerji üretebilmesidir. Güneş enerjisi gibi hava karardığında enerjisi üretimine ara vermez. Gün boyunca esen rüzgârların hızları değişeceğinden stabil bir üretim söz konusu olmayacaktır ancak yirmi dört saat boyunca değişen miktarlarda enerji elde edilebilir. Bu da bu sistemlerin güneş enerjisinin aksine kesintisiz enerji üretimini sağlamaları dolayısıyla şehirlerdeki yedi yirmi dört çalışan sistemlerin enerjisini sağlamakta kullanılabileceği anlamına gelir. Dolayısıyla rüzgâr enerjisi elektrik üretiminde tercih edilen yenilenebilir enerji kaynaklarından biridir. Türkiye’nin birçok bölgesi rüzgâr enerjisinden elektrik üretmeye uygun koşullara sahiptir.

 Rüzgâr ve Güneş Enerjisi Hangi Alanlarda Kullanılır?

Rüzgâr ve Güneş Enerjisi Hangi Alanlarda Kullanılır?

Güneş ve rüzgâr enerjisi birçok farklı alanda kullanılabilecek ucuz ve çevreci enerji türleridir. Güneş enerjisi yeterince güneş alan herhangi bir bölgede kullanılabilecek olmasıyla oldukça yaygınlaşmış bir enerji türüdür. Kişiler bireysel olarak bile bu enerji çeşidini kullanabilirler. Bahçe aydınlatma ürünleri güneş enerjisi panelleri içeren ve otomatik çalışan sistemler olarak karşımıza çıkarlar. Özellikle büyük bahçeler veya geniş tarlalara sahipseniz ve bu alanları aydınlatmak istiyorsanız aydınlatma işlemi için elektrik enerjisi kullanmak hem kurulum hem de kullanım aşamasında maliyetli olacaktır. Çünkü bütün tarlaya elektrik enerjisi için kablo sistemleri geçmek neredeyse imkansızdır. Ayrıca ekim dikim işlemleri sırasında zarar görmeyeceğinden emin olamazsınız. Fakat güneş enerjisi sistemleri sadece lambaların istenen noktalara montajıyla kendiliğinden çalışacaklardır. Böylelikle elektrik için ücret ödemesi yapmanıza da gerek kalmaz. Aynı zamanda rahatlıkla bahçenizde aydınlık bir ortam yaratarak zevkli vakitler geçirmenizi desteklerler. Bunun dışında bahçe ve tarla sulama sistemlerinin de güneş enerjisiyle çalışan otomatik sistemler olması hem zaman, iş ve enerjiden tasarruf sağlar hem de bu sistemler yenilenebilir enerji kaynaklarını kullandıklarından yıllarca sürecek bir verimlilik yaratabilirler. Bu da eğer böyle bir sisteme ihtiyacınız varsa tercihlerinizin başında gelebilecek sistemlerdendir. Güneş enerjisi su ısıtmak için bütün mevsimlerde kullanabileceğiniz bir sistem olarak da karşınıza çıkar. Her ne kadar kış günlerinde belli vakitler hava kapalı olsa da güneşlenme süresinin oldukça uzun olduğu Türkiye gibi bir ülkede güneş panelleriyle enerji elde etmek bütçe dostu bir yöntemdir. Rüzgâr enerjisi ise kurulumu ve açığa çıkardığı enerji miktarının yüksek olması dolayısıyla bireysel kullanıma güneş enerjisi kadar uygun değildir. Rüzgâr enerjisi faydaları dolayısıyla bireysel olarak tercih edemeyeceğimiz sistemler olarak karşımıza çıksa da kurum ve kuruluşların, ülkelerin tercih etmesi gereken sistemlerdendir.