ÜCRETSİZ KARGO

Gübre-Demir Sülfat Içerikli (Kara Boya)-25 KG
(179)
549,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Humata Leo (Leonardit) Humik Asit 25 KG
(227)
350 TL
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

25 KG 15 15 15 Kompoze Azot Fosfor Potasyum Kükürt Çinko Gübre
(9)
689 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Fosil Power Organik Gübre Leonardit Ph 2-4 25 KG
(784)
500 TL
349,90 TL
Bordeaux Sıvı Bordo Bulamacı 1 L
(24)
180 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Bağfaş As Amonyum Sülfat Beyaz Şeker Gübresi 5 KG
(35)
160 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Ekosol Farm Solucan Gübresi %100 Gübre 10 KG
(313)
418,41 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Vermısolıd 20 KG Katı Solucan Gübresi
(19)
364,99 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Mebor 5 Plus 5 L
(3)
885 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Humata 12 (20 L) Humik Fulvik Asit - Leonardit Menşeli
(79)
550 TL

ÜCRETSİZ KARGO

5 Litre Gülleci Bulamacı
(112)
360 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Tunasol Organik 100 Adet Kırmızı Kaliforniya Kompost Solucanı
Tunasol Organik 100 Adet Kırmızı Kaliforniya Kompost Solucanı
(10)
247 TL
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Npk Gübre 15 15 15 Süper Kompoze Taban Gübresi Npk Gübre 25 KG
(12)
782,95 TL
689 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Bağfaş As Amonyum Sülfat Beyaz Şeker Gübresi 10 KG
(16)
300 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Fidan Kalemi Köklendirici-Iba Hormonu- Çelik Köklendirici 250 Gr.
(46)
325 TL

ÜCRETSİZ KARGO

1 L %100 Organik Konsantre Vermisafa Sıvı Solucan Gübresi
(139)
189,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Kullanıma Hazır Toz Fidan Köklendirme Hormon 200 Gr
(26)
320 TL
299 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Çelik Köklendirme Hormonu. 8000 Ppm Dal Köklendirme Hormonu 250ML
(38)
400 TL
319 TL

Gübre

Ağaçlarınız, saksıdaki ya da bahçedeki bitkilerinizin büyümesi ve gelişebilmesi için toprak, su ve güneş gibi faktörlerin önemli görevleri vardır. Özellikle bitkilerin hayatta kalmasında elzem öneme sahip toprak, bitki ve çiçeklerin büyüyüp gelişmesi için bazı besin maddelerini bünyesinde bulundurur. Bu besin maddelerinden bazıları Azot, Fosfor ve Potasyum gibi farklı özelliklere sahip maddelerdir. Ancak toprağın içerisindeki sızıntılar ve sular nedeniyle bu besin maddeleri topraktan uzaklaşır. Bunun sonucunda toprak gittikçe verimsizleşir ve fakirleşir. Topraktan yeterli besini alamayan bitkiler, büyüme ve gelişme gösteremezler. Canlılığını yitiren ve bakımsız kalan bitkilerinizi tekrar canlandırmak ve verimi arttırmak için farklı türlerdeki gübreleri ve besin bitkilerini kullanabilirsiniz. Kullanılan topraktan daha yüksek bir verim almak ve daha iyi bitkiler yetiştirmek için toprağın ihtiyaç duyduğu besinler gübre aracılığıyla toprağa verilir. Birden fazla bitki besin maddesini birleşik halinde bulunduran maddeler, gübre nedir sorusuna açık bir cevap olmaktadır. Gübreleme işlemi yapılırken toprağa hangi oranda ve hangi zamanda verildiğine dikkat edilmelidir. Çeşitli bitkileri ve farklı çiçek türlerini sağlıklı ve canlı bir şekilde büyütmek için ihtiyaç duyacağınız bakım maddelerinin farklı formları mevcuttur. Bu yüzden bitkilerinizin ve toprağının sağlığı için kullandığınız gübre çeşidinin de önemi oldukça büyüktür. Kullanacağınız gübrenin çeşidini ve oranını belirledikten sonraki aşama gübrenin uygulanma şeklidir. Gübre çeşitleri, el ile serpilme ya da makine kullanılarak serpilme yöntemi ile toprağa atılabilir. Eviniz ya da bahçenizdeki bitki ve çiçekler için kullanıyorsanız elle serpme yöntemini kullanabilirsiniz. Gübreler, toprağa ya da doğrudan bitkiye verilebilmektedir. Bahçedeki ya da saksıdaki bitki ve çiçekleriniz için gübreleme yaparken uygun zamanı beklemelisiniz. Bitkilerin ve toprağın ihtiyacına göre değişiklik gösterebilen gübreleme zamanları, bulunulan bölgenin iklimine ve toprağın karakterine göre de ayarlanabilmektedir. Bazı bölgelerde verilecek gübre miktarı tek seferde ve belli bir ayda verilmesine karşın bazı gölgelerde ise bitkilerin farklı gelişme dönemlerinde belirli miktarlara bölünerek gübreleme işlemi yapılmaktadır. Bitki ve çiçekler için çok erken veya çok geç dönemlerde gübreleme yapılması yetiştirilen bitki veya çiçeğin verimini düşürebilir. Evlerinizde yetiştirdiğiniz bitki ve çiçeklerin daha uzun ömürlü ve dayanıklı olması için gübrelemenin yanında bitkilerinizin diğer ihtiyaçlarını da gidermelisiniz. Bitki ve çiçeklerinizi yeterli derecede güneş ışığı alabilecek noktalara yerleştirerek daha sağlıklı büyümelerini sağlayabilirsiniz.

Bitkilerin Sağlıklı Yetişmesini Sağlayacak Gübre Çeşitleri

Bitkilerin Sağlıklı Yetişmesini Sağlayacak Gübre Çeşitleri

Bitki ve çiçeklerin ihtiyaç duyduğu besin maddelerini topraktan alamaması bitki ve çiçeklerin gelişimini yavaşlatabilir ya da tamamen durdurabilir. Katı ya da sıvı formları bulunan gübre ve besin takviyeleri ile bitkilerinize ihtiyaç duyduğu besin maddelerini verebilirsiniz. Vitamin, mineral, azot, fosfor ve potasyum gibi çeşitli maddeler bulunan gübre ve besin takviyeleri bitkilerinizin kolay bir şekilde alabilmesi için geliştirilmiş ürünlerdir. Çiçekli bitkiler ve yapraklı bitkiler için farkı geliştirilen gübre çeşitleri doğal gübreler ve yapay gübreler olmak üzere iki sınıfa ayrılabilir. Doğal gübreler, bitkilerden ve hayvanlardan elde edilmektedir. Kompost, ahır gübresi gibi çeşitleri son derece önemlidir. Genelde çiçek yetiştirilmesinde ve sebze, meyve yetiştirilmesinde kullanılmaktadır. Suda çözünen ve etkisini daha yavaş gösteren doğal gübreler bu özellikleri dolayısıyla çim tohumlarınıza ve filizlerinizin köklerine zarar vermeden bitki ve çiçeklerinizi büyütür. Doğal gübre çeşitleri bitkilerinizin ve toprağın azot ve fosfor ihtiyacını yüksek oranda giderir. Doğal gübre türlerinden biri olan ahır gübresi toprağı besin maddeleri açısından zenginleştirip toprağın işlenmesini kolaylaştırmaktadır. Toprak yapısını düzeltmek ile birlikte toprağın hava alma ve su tutma gibi özelliklerini de güçlendirmektedir. Yeşil gübreleme ise toprağın ıslah edilmesi amacıyla gelişimini tamamlayan bazı bitkilerin toprağa gömülmesidir. Toprağın yapısını düzeltme kabiliyetine sahip yeşil gübre bitkileri aynı zamanda toprak içinde çürüyerek içerisinde barındırdığı besin maddelerini toprağa geçirir. Toprağın organik madde anlamında zenginleşmesini sağlayan yeşil gübre bitkileri bitkileriniz için daha elverişli bir büyüme ortamı oluşturabilir. Kompostlar ise, bitki ve hayvan atıklarının bir dizi işlemden geçirilmesi ile oluşturulmuş doğal gübre türüdür. Ahır gübresi, yeşil gübre ve kompost gibi öne çıkan türleri ile doğal gübreler içlerinde bulunan mikroorganizmalar sayesinde toprağınızın daha kolay işlenmesine yardımcı olur. Bitkilerinizin ve çiçeklerinizin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve bahçenizin istediğiniz görünüme kavuşması için gerekli olan doğal gübre çeşitlerini ürün sayfasından inceleyebilirsiniz. Bitki ve çiçekleriniz için güçlendirici, tedavi edici, büyümesini hızlandırıcı ve sararmasını engelleyici pek çok fayda sağlayan gübre çeşitlerini bitki ve çiçeğinizin türüne göre seçmelisiniz. Bitkileriniz için yanlış seçilen bir ürün kullanmak bitkiyi tamamen kaybetmeye neden olabilir. Bahçenizde yetiştireceğiniz bitkilere göre alacağınız gübre fiyatları değişiklik göstermektedir. Gübre çeşitlerinin her biri farklı işlevlere sahip olduğundan fiyatları da işlevlerine göre belirlenmektedir. Tüm seçeneklere bahçe ve çiçek sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

 Güçlendirici Etkiye Sahip Gübre Türleri

Güçlendirici Etkiye Sahip Gübre Türleri

Gübre ve bakım ürünleri, bitki ve çiçeklerinizin daha uzun ömürlü olması ve topraklarının veriminin arttırılmasında son derece önemlidir. Bu ürünlerin düzenli ve belirli aralıklar ile uygulanması ürünlerden sonuç almanızı hızlandırır. Birbirinden farklı özelliklere sahip gübre ve bakım ürünlerinin pek çok çeşidi vardır. İçerisinde birden fazla besin maddesi bulunan ve kimyasal yöntemler ile elde edilmiş gübre çeşitlerine yapay gübreler denir. Hem katı hem de sıvı formda bulunan yapay gübreler, sulandırma veya çözelti yöntemi ile toprağa, toprak kenarlarına veya doğrudan yaprağa uygulanabilir. Yetiştirdiğiniz bitki ve çiçeğin türü, toprağın yapısı gibi özelliklere göre fosfor, potasyum ve azot tarzı maddeleri içeren yapay gübre çeşitleri de değişiklik göstermektedir. Yapay gübre çeşitleri azotlu, fosforlu, potasyumlu, çok besinli ve yaprak gübreleri olmak üzere çok sayıda çeşide sahiptir. Azotlu gübreler, bitkilerinizin kalitesini, fizyolojik fonksiyonlarını doğrudan etkileyebilmektedir. Azot maddesinin solunum ve çiçeklenme aşamalarındaki büyük rolünü çoğu zaman azotlu gübreler üstlenmektedir. Bitkilerde büyüme ve gelişme evrelerindeki proteinin ana maddesi olan azotun toprakta azalması bitkilerin zarar görmesine neden olur. Bu yüzden toprakta oranı azalan azotun miktarını tekrar arttırmak için azotlu gübrelerden yardım alabilirsiniz. Azotlu gübrelerin de kendi içlerinde çeşitli tipleri mevcuttur. Azotlu gübrelerin, potasyum nitrat ve kalsiyum nitrat içeren çeşitleri haricindekiler toprağı asidik yapma özelliğindedir. Ancak bu durum kireçleme yöntemi ile çözülebilir. Amonyak, üre ve amonyum nitrat gübre çeşitleri azotlu gübreler kategorisine girmektedir. Amonyak, yüksek azot derecesine sahip olmakla birlikte sıvı olarak bulunmaktadır. Pek çok ürün için kullanılabilen amonyum nitrat ise %32 gibi bir oranda azot içermektedir. Üreyi, genç bir bitkinin ya da tohumun yakınında bulundurmamalısınız. Toprağa gönderildiğinde amonyak salması durumunda bitkilerinizin kılcal damarlarını tahrip etme riski barındırmaktadır. Bitki ve çiçeklerin ilk dönemlerindeki gelişimlerinde oldukça büyük bir rol oynayan Fosfor içeren gübre türleri de süperfosfatlar ve amonyum fosfatlar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bitkilerinizin hayatta kalabilmesi için gerekli olan enerjiyi sağlayan fosfor aynı zamanda bitkilerin yeni hücrelerinin oluşmasında da etkilidir. Toprakta bulunan fosforların büyük oranından bitkiler faydalanamaz. Bu yüzden fosfor içerikli gübrelerle bitkilerinizin ve çiçeklerinizin fosfor ihtiyacını giderebilirsiniz. Bitkileriniz için gerekli maddeleri sağlayan gübre fiyatları 2020 yılında içeriklerine göre değişiklik göstermektedir. Gübrelemeyi yapmak için gübre atma küreği size yardımcı olabilir. İsterseniz Black Strong gübre ürünlerini değerlendirebilirsiniz.

 Gübre Çeşitleri

Gübre Çeşitleri

Bahçenizde ya da saksıda yetiştirdiğiniz çiçeklerin ve bitkilerin büyümesini hızlandırmak ve daha uzun süre sağlıklı, canlı bir şekilde kalmasını sağlamak için bitkilerinize dışarıdan takviye besinler verebilirsiniz. Besin takviyeleri ve gübre gibi dışarıdan vereceğiniz ürünler ile bitkilerinize gereken ilgiyi gösterebilirsiniz. Stres önleme, yaprak parlatma, çiçek coşturma ve yosunların meydana gelmesini engelleme gibi pek çok faydası bulunan gübre çeşitleri bitki ve çiçeklerinizi hem güçlendirir hem de onarır. Birden fazla çeşide sahip gübrelerden biri de Potasyum içeren gübrelerdir. Meyve oluşumu ve bitki gelişimi aşamalarında oldukça etkili olan potasyum ayrıca bitkide bulunan su dengesini sağlamaktadır. Bitkilerinizin sıcak ve soğuk havalara karşı olan direncini arttırma gibi faydaları olan potasyumun toprağa verilmeden önce toprakta hangi oranda potasyum bulunduğunun ölçülmesi gerekmektedir. Ölçüm sonucunda potasyumun az olduğu topraklarda, potasyum içerikli gübreler bitki ve çiçeklerinizin toprağının potasyum eksikliğini gidermektedir. Potasyumlu gübre çeşitleri tek seferde değil belirli aralıklar ile birkaç seferde bitkilere verilmelidir. Bitkilerinizin gövde ve kök kısmına doğru uygulama yapmalısınız. Yetiştirdiğiniz bitkiler için faydalı özelliklere sahip bir diğer gübre çeşidi çok besinli gübrelerdir. Çok besinli gübrelere kompoze gübreler de denilmektedir. Çok besinli gübreler azot, fosfor ve potasyumu aynı anda bünyesinde barındırmaktadır. Birden fazla besin maddesini içeren çok besinli gübreler çinko, demir ve sülfat gibi diğer besin elementlerine de sahiptir. Kompoze gübrelerin bir kısmında ise dolgu maddesi olan kireçtaşı bulunmaktadır. Aynı anda farklı besin maddesini içerisinde barındırması dolayısıyla çok besinli gübrelerin kullanımı oldukça pratiktir. Çiçekleriniz ve bitkileriniz için kullanırken hem daha az zaman harcar hem de daha az yorulursunuz. Birden fazla besin maddesinden üretildiği için diğer besin maddelerini ayrı ayrı almak zorunda kalmazsınız. Taşıma, depolama ve ekonomik açıdan size daha fazla yarar sağlar. Bitkilere ve toprağa verilen gübrelerin içerik ve özelliklerinin belirlenmesi için gübre analizi yapılmaktadır. Gübre analizlerinin yapılmasının nedeni gübrelerin üzerindeki etiketlerde yer alan analiz ve içeriklerin uygunluğunun tespit edilmesidir. İnsan sağlığının korunması ve gübre kaçakçılığının önüne geçilmesine yönelik olarak geliştirilen gübre takip sistemi sayesinde güvenilir ve kaynağı belli olan gübreler sizlere sunulmaktadır. Bahçenizi güzelleştirecek çiçekler ve bitkilerin gelişimlerini daha iyi tamamlamalarına fayda sağlayacak gübre çeşitlerini ürün sayfasından satın alabilirsiniz. Ekipman ihtiyaçlarınızı tamamlamak istiyorsanız, budama makası seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

 Organik Gübre Kullanımın Faydaları

Organik Gübre Kullanımın Faydaları

Toprağın verimini arttırmak ve topraktaki bitki besin maddelerinin bitkiye daha kolay ulaşmasında büyük rol oynayan organik gübreler bahçeniz ve bitkileriniz için birçok fayda sağlamaktadır. Organik gübrelerin içeriğinde yüksek organik madde bileşenleri bulunmaktadır. Uygulanan toprağın fiziksel ve kimyasal yapısını düzeltmek konusunda son derece başarılı olan organik gübreler aynı zamanda topraktaki oksijeni ve suyu tutmaktadır. Bitkilere sağladığı faydaların yanı sıra organik gübrelerin doğaya ve tüketiciye de pek çok faydası vardır. İlk aşamada organik gübreler, içinde barındırdığı yüksek organik madde bileşenleri sebebiyle toprağı bakteriyolojik olarak zenginleştirir. Bitki ve çiçeklerin büyüme hızını arttırır ve kimyasal gübreleme yöntemlerine göre daha erken dönemde bitkilerin ürün vermesini sağlar. Bitkileriniz ve bitkilerinizin topraklarının kuraklık riskine karşı direnç geliştirmesine katkıda bulunur. Gübreleme yöntemi ile toprağa dışarıdan verilen azotun bitkinin her bölgesine homojen şekilde dağıtılmasına yardımcı olur. Topraktaki gözenekli yapıyı arttırarak toprağın daha fazla su tutmasını sağlar. Daha fazla su tutan toprak daha az suya ihtiyaç duyar. Çiçeklerinizin ve bitkilerinizin sağlıklı kalabilmesi için haşere ve böceklere karşı koruma sağlar. Toprak rengini koyulaştırır ve toprağın daha fazla güneş emerek bitkiyi beslemesine katkıda bulunur. Bitkinin ya da çiçeğin toprağının daha fazla hava ve su almasını sağlarken aynı zamanda bitkileri olası bir erozyon tehlikesine karşı güçlendirir. Bitkilerinizin hücre bölünmesini arttırır ve azot, potasyum ve fosfor gibi besin maddelerinin bitki içerisinde dengeli dağılımında rol oynar. Bitkilerinizin ve çiçeklerinizin toprağını geçirgen hale getirir buna ek olarak bünyesinde barındırdığı çeşitli minareler vasıtası ile verimliliği gözle görünür şekilde arttırır. Organik gübre çeşitleri toprağın üzerinde lifli bir yapı oluşturarak suyun hemen buharlaşmasına engel olur. Böylece su daha uzun süreler bitkileriniz ve çiçeklerinizin toprağında kalarak uzun süreli fayda sağlar. Toprak içerisinde bulunan mikroorganizmaların oluşumunu arttırarak biyolojik dengenin de sürmesi ve devam etmesine katkıda bulunur. Hem bitkiyi hem de toprağı koruyup iyileştiren organik gübre çeşitleri insan sağlığına da faydalıdır. Gübre çeşitleri ve faydaları ile yetiştirdiğiniz bitkiler ve çiçekler bahçenize daha farklı bir ambiyans getirecek. Üretim aşamasından tüketim aşamasına kadar kontrollü bir şekilde tüketiciye ulaştırılan gübre çeşitlerinde hiçbir kimyasal madde bulunmamaktadır. Doğal dengenin korunması ve bitkilerinizin kapasitesinin artmasını istiyorsanız organik gübre çeşitlerini deneyebilirsiniz.

 Gübre Çeşitlerinin Uygulanma Zamanı

Gübre Çeşitlerinin Uygulanma Zamanı

Bitkilerin topraktan aldığı besinleri daha kolay almasını sağlayan ve toprağın yapısını düzenleyen gübreler, üretilirken birden fazla madde bu sürece dahil olur. Gübre bileşenleri organik ve kimyasal gübrelerde değişiklik göstermektedir. Örneğin bahçeniz için kullanacağız organik gübrelerin içinde fosfor, potasyum, magnezyum gibi farklı bileşenler bulunmaktadır. Kimyasal gübrelerin içinde ise azot, fosfor ve potasyum gibi besin maddelerinin farklı formları bulunmaktadır. Bitkilerinizin ve çiçeklerinizin büyüme ve yaşam evrelerinde ihtiyaçları olan desteği onlara sunan gübreler ile daha canlı ve uzun ömürlü bitkilere sahip olursunuz. Ancak bitkilere ve çiçeklere gübrelemenin yapılması ne kadar önemli ise bu gübrelemenin ne zaman yapılacağı da bir o kadar önemlidir. Gübre ne zaman atılır konusundan önce dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise gübrelemenin nasıl uygulanacağıdır. Hangi oranda nasıl bir yöntem uygulanarak gübreleme yapılacak önce bunu belirlemelisiniz. Bunları belirlendikten sonra hangi gübrenin ne zaman atılacağını çok iyi bilmelisiniz. Zamanından önce veya sonra gübreleme yapmak çiçeklerinize ve bitkilerine zarar verebilir. Bitkiler ürün vermeden önce daha verimli olmasını sağlamak amacıyla gübrelemeden faydalanıldığı için uygulama zamanları toprak yapısına, bulunulan bölgenin iklimine ve bitkinin çeşidine göre değişmektedir. Bitkiler büyüme aşamasındayken toprağında yeteri kadar besin maddesinin olup olmadığına göre gübreleme zamanı ayarlanabilmektedir. Genellikle nemli ve yağışlı olan iklimlerde gübreleme ekim ayına denk gelecek şekilde yapılmaktadır. Ancak çok kurak ve sıcak olan bölgelerde ise gübreleme sırasında buharlaşmanın neden olabileceği kayıp yüzünden daha serin havalar tercih edilmelidir. Bitkilerinizin yetiştiği toprağın karakterini bilmeniz de gübreleme konusunda son derece önemlidir. Çünkü daha kumlu ve hafif yapıya sahip topraklarda gübrelemeden sonra toprak yapısı hafif olduğundan buharlaşma gibi nedenlerle kayıplar hızlı olur. Bu tarz bir toprağınız varsa azotlu gübreleri belirli aralıklarda bölerek uygulama yaparsanız daha yüksek verim elde edebilirsiniz. Her gübre her bitkiye verilmemelidir. Bu yüzden gübrelemede kullanacağız ürün bitkilerinize uygun olmalıdır. Kullanacağınız gübrenin organik ya da kimyasal içerikli olması da uygulama zamanını etkilemektedir. Organik bileşenler içeren gübre çeşitleri genellikle sonbahar döneminde toprağa uygulanmaktadır. Çünkü kış dönemine girildiğinde yağan yağmurlar ile birlikte organik gübre bileşenleri toprağa daha iyi nüfuz ederek toprakla bütünleşir. Kimyasal gübreler, içindeki bileşenler bitkilerin alımına hazır halde bulunduğundan bitkilerin ekimi sırasında uygulanmaya elverişlidir.