RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Arion Laptop Bölmeli Bardaklıklı Kilitli Usb Şarj Portlu 18" Kabin Boy Tekerlekli Valiz Sarı
2.655 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Arion Laptop Bölmeli Bardaklıklı Kilitli Usb Şarj Portlu Tekerlekli 18" Kabin Boy Valiz Beyaz
2.655 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Arion Laptop Bölmeli Bardaklıklı Kilitli Usb Şarj Portlu 18" Kabin Boy Tekerlekli Valiz Mavi
(1)
2.355,05 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Arion Laptop Bölmeli Bardaklıklı Kilitli Usb Şarj Portlu 18" Kabin Boy Tekerlekli Valiz Siyah
(1)
2.809,58 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Wexta Wx-300 Baskılı Kırmızı Kabin Boy Valiz
Wexta Wx-300 Baskılı Kırmızı Kabin Boy Valiz
(4)
638 TL

ÜCRETSİZ KARGO

809 Abs Valiz Black Pilot Boy
(1)
1.199 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Sc-708 Ön Bölmeli Kilitli Şarj Portlu 4 Teker 20" Kabin Boy Valiz Beyaz
3.388 TL

ÜCRETSİZ KARGO

My Valice Ruby Abs Kabin Boy Valiz
(241)
869,80 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Sc-708 Ön Bölmeli Kilitli Şarj Portlu 4 Teker 20" Kabin Boy Valiz Mavi
3.388 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Sc-708 Ön Bölmeli Kilitli Şarj Portlu 4 Teker 20" Kabin Boy Valiz Siyah
3.400 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Arion Ön Bölmeli Kilitli Şarj Portlu 4 Teker 20" Kabin Boy Valiz Beyaz
5.399,68 TL
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Lacivert Kabin Boy Valiz , El Omuz Seyahat Çantası
(12)
245,50 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Pilot Valiz Kabin Tipi Pilot Çanta Çek Çekli Valiz Laptop Bölmeli
(42)
1.599 TL
1.499 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Arion Açılır Çift Ön Bölmeli Kilitli 4 Teker 20" Kabin Boy Valiz Siyah
3.724,95 TL

ÜCRETSİZ KARGO

2
Kabin Boy Polikarbon Valiz 4x2 Teker Siyah 1177
(1)
1.399 TL
999 TL

ÜCRETSİZ KARGO

My Valice Expo Abs Kabin Boy Valiz
869,80 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Küçük Boy Valiz Kabin Boy Pilot Valiz Çekmeli Evrak
(2)
1.699 TL
1.599 TL
SQUARERECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Ivs Siyah Kirmizi Valiz Kabin Boy Kabin Boy Seyahat Çantası Pp101-Siyah
(3)
1.200 TL

Kabin Boy Valiz

Hem yurtiçi hem de yurtdışı seyahatlerinde, ister uzun ister kısa mesafe olsun, ihtiyaç duyulan tüm eşyaların sığabileceği ve aynı zamanda rahatlıkla taşınabilecek bir bavul ve valiz sahibi olmak çok önemlidir. Havalimanlarında geçirilen zaman içinde beklemek birçok kişinin en sevmediği şeydir ve genellikle yoğun kalabalıklar içinde kaybedilen bir zaman olarak görülür. O sebeple bavulu bagaja vermek zorunda kalmadan uçakta kabin içinde götürebilmek, böylece uçak indiğinde bagaj alım yerinde bavulun gelmesini beklemeden direkt olarak havalimanından çıkabilmek, aslında bir lükstür. Ayrıca bavullar bagaja verildiğinde kaybolmaları ve zarar görmeleri riski az da olsa her zaman vardır. Bu sebeple bavulunu her zaman yanında bulundurmak isteyen kişiler kabin boy bavulları tercih ederler. Kabin boy bavulların avantajları fazla olsa da dikkat edilmesi gereken bazı hususları da beraberlerinde getirirler. Uçak kabininde taşınacak ve bagaja verilmeyecek olan bavulların içine koyulan eşyalar, sıvı miktarları, bagajın boyutları ve ağırlığı da son derece önemlidir. Her havayolunun belirlediği bir kabin boy bavul ağırlığı vardır ve buna uymak, uçağa binmeden önce bavulunuzdan ayrılmak zorunda kalmanızı önler. Bazı havayollarının yetkilileri check-in sırasında bavul boyutlarına ve ağırlığına dikkat etmese de bazı havayolları bu konudaki kuralları çok katı bir şekilde uygulayabilir. Esasında uçağın güvenliği için olan bu kurallara uymak, uçak dışında sizin de yararınıza olacaktır. Valizinizi tek başınıza rahatlıkla taşıyabilmek, havalimanından gidiş ve havalimanına dönüşte valizle rahat bir şekilde yol katedebilmek, bu kurallara uymanızla birlikte daha da kolaylaşacaktır.

Kabin Boy Valiz Boyutları

Kabin Boy Valiz Boyutları

Valiz boyları genelde büyük, orta ve kabin boy olarak adlandırılır. Kabin boy valiz ölçüleri havayolları arasında farklılık gösterse de, kabul edilen boyutlar genellikle 55x40x20 cm ve ağırlık da 6 kg - 10 kg arasındadır. Boyutlar bavulun tekerleklerini ve sapını da kapsar. Kabul edilen ağırlıklar havayolları arasında bilet türüne göre de değişiklik gösterir. Bazı havayolu şirketleri kabin valizine ek olarak bir de kişisel çanta taşınmasını kabul ederken, bazıları etmez ve bavulunuzu bagaja vermenizi ister. Havayolu şirketleri tarafından belirlenmiş olan bu boyutlar, isteyen her yolcunun bavulunu koltukların üzerindeki dolaplara koyabilmesini ya da koltuğunun altında, ayağının dibinde muhafaza edebilmesini sağlar. Valizlerin bu bölümlere güvenli bir şekilde sığabilmesi ve ihtiyacı olan tüm yolcuların valizlerini bu şekilde depolayabilmesi için genellikle boyutlara, ağırlıktan daha fazla önem verilir. Ancak her halükarda kabin içine alınan bir valizin çok ağır olmaması gerekir. Çünkü bir kişinin o valizi dolaba koyabilmesi için başının üstüne kaldırabilmesi gerekecektir. Hem kendiniz uçak içinde zorluk yaşamamak hem de uçuş görevlilerine ve diğer yolculara saygılı davranıp kimseye problem çıkartmamak istiyorsanız, kabin boy valiziniz, tercih ettiğiniz havayolu şirketinin belirlediği boyut ve kilolardan daha büyük ve ağır olmamalıdır. Bu koşullara uymamanız durumunda, valiziniz son dakika bile olsa bagaja gönderilebilir ve bu hizmet için ekstra ödeme yapmak zorunda kalabilirsiniz. Kabinde yanınıza alacağınız bir valizin boş halindeki boyutları havayolu şirketinin kriterlerine uygun olsa bile, valizi aşırı derecede doldurmak ve boyutlarını değiştirecek kadar şişirmek de size havalimanında problem yaratabilir. Çok ağır olmasa da orantısız doldurulmuş olan ve taşmalardan dolayı baş üzerindeki dolaplara sığmayan valizlerin, kabin görevlileri tarafından da bagaja gönderilmesi talep edilebilir. Tekerlekleri ile birlikte 55 cm kabin boy valiz, doldurulduğunda da aynı ölçülerde olmalıdır. Sayfamızdan Hakan Çanta kabin boy bavul ve valiz ürünlerine göz atabilirsiniz.

Pratik Kabin Boy Valiz Modelleri

Pratik Kabin Boy Valiz Modelleri

Valiz modelleri çok farklı çeşitlere sahiptir. Geniş renk ve desen yelpazesi bir yana, tekerlek türleri, malzeme türleri ve iç tasarımlarıyla da valizler çeşitlilik gösterir. Valizler tek olarak alınabilecekleri gibi, set halinde de alınabilirler. Bu setler sık ve kalabalık olarak seyahat eden aileler için oldukça kullanışlıdır. Tekerlekli valizler, genelde iki ve dört tekerlekli olarak ikiye ayrılır. Dört tekerlekli valizlerin 360 derece, yani her yöne dönen tekerlekleri, valizin yatırılmadan dik bir şekilde yolcunun yanında yürütülebilmesine izin verirken, iki tekerlekli çekçekli valiz türlerini el ile yatırarak arkadan çekmek gerekir. Su geçirmez malzemeden yapılan valiz modelleri, yağışlı havalarda valiz içindeki kıyafet ve eşyaların kuru kalması açısından oldukça kullanışlıdır. Dış malzemesi kumaş ya da kırılmaz plastik ile kaplı olabilen valizler hemen her renk ve desende satın alınabilir. Sert malzeme ile kaplı olan valiz modellerine kabuk valiz adı da verilir. Sert valiz modelleri kullanırken, valiz biraz fazla doldurulur ya da körüğü açılırsa, kabin boy kriterlerini az da olsa aşabilir. Bu standartlar konusunda katı olan havayolu şirketleri de size problem çıkarabilir. Bu anlamda kumaş ya da yumuşak malzemeden yapılan bavullar daha güvenlidir. Valizin boyunu ölçen aletlerin içine bavulunuzu sıkıştırabilir ve böylece rahatlıkla uçağa geçebilirsiniz. Modern valiz modellerinde kilit sistemleri de bulunur. Kendi asma kilidi ve anahtarı olan valizlere ek olarak, üç ya da dört haneli şifreler belirlenebilecek mekanik kilitlere sahip valiz modelleri de vardır. Bazı valiz çeşitlerinin içinde herhangi bir cep ya da ek göz olmazken, bazılarında birçok cep ve fermuarlı göz bulunabilir. Ek olarak dizüstü bilgisayar koymak için ayrı gözü olan valiz modelleri de bulunabilir. Ayrıca körüklü kabin boy valiz modellerinde körük, fermuarlı bir bölüm ile kontrol edilebilir. Körük açıldığında bavula daha fazla eşya sığdırılabilir. Kişiler seyahat alışkanlıklarına, zevklerine ve hatta yaş gruplarına göre kabin boy valiz modelleri arasından tercih yapabilirler.

Kabin Boy Valiz Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kabin Boy Valiz Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kabin boy valiz seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken ilk şey tabii ki boyutlardır. En sık kullandığınız hava yollarının kabin boy valiz kriterlerini inceleyerek seçiminizi bu yönde yapabilirsiniz. Ayrıca internet üzerine dünyadaki neredeyse tüm ticari havayolu şirketlerinin kabin boy valiz kriterlerini bulmak ve incelemek mümkündür. Bu bilgiler ışığında seçimlerinizi rahatça yapabilirsiniz. Satın alacağınız valizi tek başına ya da set içinde alabilirsiniz. Alışveriş yaparken valiz kullanım sıklığınızı ve ihtiyacınız olan boyutları göz önünde bulundurmalısınız. Valizin kaplama malzemesi dayanıklı plastiklerden ya da kumaştan yapılmış olabilir. Satın alacağınız valizde önemli olan nokta, valizin dış malzemesinin kırılma, yırtılma, su geçirme gibi problemlere karşı dayanıklı olmasıdır. Kabin boy valizinizi kabine, yani yanınıza almak yerine bagaja vermeyi de tercih edebilirsiniz. Bu durumda atılma, düşme, çarpma gibi dış etkilere maruz kalacak olan valiziniz yeterince korunaklı olmalıdır. En yaygın olarak kullanılan valiz modelleri, 360 derece dönebilen tekerleklere sahip, 4 tekerli kabin boy valiz modelleridir. Bu valizler herhangi bir eğilme ya da sürükleme işlemine gerek kalmadan, elinizi sapına koyup, yanınızda yürütebileceğiniz modellerdir. Sadece iki tekerli ve çekçekli kabin boy valiz modellerine göre daha kolay hareket ettirilebildiklerinden genelde daha çok tercih edilirler. Alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken nokta, bu tekerleklerin yeterince sağlam olmasıdır. Sadece bir teker kırılsa bile seyahatiniz daha en başında sinir bozucu bir hal alabilir. Kabin boy valizin ağırlığı da son derece önemlidir. İdeal valiz hafif ama dayanıklı malzemeden yapılmış olmalıdır. Yüksek yerlere kaldırılacak olan valizin tartılma ihtimali olduğundan, içindekilere ek olarak kendi ağırlığı da fazla olmamalıdır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta hem iki hem de dört tekerli valizlerdeki çekme sapınını boyudur. Çekme sapı çok kısa ise valizi sürekli eğilerek yürütmeniz gerekebilir. Dayanıklı ve yeterli uzunluktaki bir çekme sapı valizin uzun süre kullanılabilmesini sağlar. Alacağınız valizin içinde farklı boyutlarda mümkün olduğunca fazla gözünün olması, valiz içi organizasyonunuzu kolaylaştırır. Temiz ve kirli çamaşırlarınızı ayırmanıza yardımcı olur ve küçük boyutlu eşyalarınızın kaybolmasına engel olur.

Kabin Boy Valiz Detayları ve Aksesuarları

Kabin Boy Valiz Detayları ve Aksesuarları

Kabin boy valiz önerisi kapsamında aklınızda tutmak isteyeceğiniz bir diğer nokta, valizin kolaylıkla ayırt edilebilecek bir özelliğinin olmasıdır. Bu noktada valizinizi alışılagelmiş ve sık tercih edilen renkler dışında farklı ve dikkat çekici bir renkte alabilirsiniz. Böylece kaybolma ya da çalınma durumlarında valizinizin yerini tespit etme şansınız artar. Eğer elinizde kullandığınız bir valiz varsa, rengini ya da dış görünüşünü valiz kılıfları ile kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Sayfamızda bulabileceğiniz valiz kılıf seçenekleri, valizinizin sizle özdeşleşmesini ve görüldüğü yerde kolayca fark edilmesini sağlar. Ayrıca kılıf kullanırsanız, valizinizi bagaja vermeniz durumunda uçaktan indikten sonra bantta belirmesini beklerken, valizinizi birbirine benzeyen yüzlerce siyah valiz arasında görmeniz daha kolay olur. Alacağınız kabin tipi valiz içindeki eşyaları güvende tutabilecek bir kilit sistemine ve mümkünse bir de isim etiketliğine sahip olmalıdır. İsim, telefon numarası ve adres bilgilerinizi yazabileceğiniz bir etiketi valizinize sonradan da bağlayabilirsiniz. Ayrıca şifresini sadece sizin bildiğiniz bir kilit ile kullanacağınız bavul içinde değerli eşyalarınız daha güvenli olacaktır. Özellikle valiz kullanırken, boyut ne olursa olsun, insan hep biraz daha büyük valize ihtiyacı olduğunu düşünür. Böyle durumlarda size kurtarıcı olacak önemli bir valiz özelliği de körüktür. Satın alacağınız valizin açılıp kapanabilen bir körüğü olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz. Böylece seyahat dönüşünde aldığınız eşyalar için yeni bir çanta taşımak zorunda kalmaz, valizinizin körüğünü açarak hacmini kolayca artırabilirsiniz. Valizinizin dış kısmında, yani ön ya da yan taraflarında, kolayca erişilebilecek cepleri olması da işinize yarayabilir. Böyle bir valiz seçmeniz durumunda, seyahat etmek için uçağınızı beklerken bu ceplere suyunuzu ya da kitabınızı koyabilir ve bekleme sürenizi daha rahat ve keyifli geçirebilirsiniz. Ancak kolayca açılan ve herkesin erişebileceği gözlere pasaport, cüzdan, anahtar ve telefon gibi değerli eşyalarınızı koymanız önerilmez. Bazı valiz modellerinde fermuarlı dış gözlere laptop ya da tablet yerleştirilmesi için ekstra yumuşak kaplamalar olur. Ancak böyle bir kullanım tercih ederseniz o gözün gerçekten destekli olmasına ve valizin o bölümün üstüne devrilmemesine dikkat etmelisiniz.

Kabin Boy Valiz Kullanmanın Avantajları

Kabin Boy Valiz Kullanmanın Avantajları

Kabin boy valiz satın almanın ve kullanmanın birçok avantajı vardır. Valizinizi kabin bagajı olarak kullanmasanız bile bu avantajlardan faydalanabilirsiniz. Kabine alabileceğiniz boyda olana bu valizlere, uzun yol seyahatlerine ihtiyacınız olacak her şeyi sığdırabilirsiniz. Böylece uçuş sırasında üstünüzü değiştirmek ya da valizinizden bir şey almak isterseniz, eşyalarınız yanınızda olduğundan bunu rahatlıkla yapabilirsiniz. Kabin boy valiz tek başınıza seyahat ederken size rahatlık sağlayacaktır. Yolda ulaşım sırasında ve konaklama sırasında boyutları daha küçük olan bir valizi taşımanız, kontrol etmeniz ve ortadan kaldırarak güvenli dolaplara koymanız daha kolay olur. Seyahat edeceğiniz havalimanına giderken toplu taşıma kullanacaksanız valizinizi rahat manevralarla taşıyabilirsiniz. Böylece hem kendinize hem de diğer yolculara sorun çıkarmadan huzurlu bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Bazı havayolu şirketleri belli bir ağırlığın üzerinde olan ve bagaja verilen valizler için ekstra ücret talep eder. Ölçülere uygun bir kabin boy valiz kullandığınızda bu ücretleri ödemek zorunda kalmaz ve seyahatinizin bir bölümünde tasarruf etmiş olursunuz. Bagaja vermediğiniz valizlerinizin kaybolma riski olmaz. Böylece gideceğiniz destinasyona vardıktan sonra eşyalarınızın sizinle birlikte gelmediğini öğrenme ve ortada kalma problemini yaşamazsınız. Ayrıca bagaj alma bölümünde kalabalık içinde beklemeyeceğiniz için havalimanından istediğiniz hızda çıkabilir ve valizinizi beklerken zaman kaybetmezsiniz. Aktarmalı uçuşlar ile varış noktanıza uçarken ikinci uçuşa yetişmek için çok az zamanınız olabilir ve tekrar check-in yaparak valizinizi bagaja vermek için vaktiniz yeterli olmayabilir. Böyle bir durumda kabin boy bavulunuz ile direkt olarak bağlantı uçuşunuza yönelebilirsiniz. Turistik bir seyahate çıkıyorsanız ve farklı şehirler gezecekseniz, seyahatiniz sırasında çok büyük bir bavul ya da birden fazla ufak tefek çanta taşımak sizi yavaşlatacak ve yoracaktır.Laguna kabin boy valiz sadece kabine sığdığı için değil, aynı zamanda bireysel yolculara taşıma kolaylığı sağladığı için de tercih edilir.

Kabin Boy Bavul Ölçüleri Nasıl Olur?

Kabin boy bavul ölçüleri havayolu şirketlerine göre cm bazında farklılık gösterir. Ancak genel anlamıyla markaların “kabin boy” kategorisinde sattıkları ve ölçüleri 55x40x20 cm civarında olan bavullar, kabine alınabilir. Bavulu satın alırken bu ölçülerin tekerlekleri ve çekme sapını da kapsadığından emin olmalısınız. Valizin boyutu kadar ağırlığı da önemlidir. Birçok havayolu valizleri tartmasa da kuralları katı bir şekilde uygulayan bir havayolu kontuar görevlisine denk gelirseniz valizinizin havayolu şirketinin belirlediği maksimum ağırlığı aşmıyor olması gerekir. Bu ağırlık genelde 6 kg - 10 kg arasındadır.

Kabin Bagajı Kaç Kg Olabilir?

Kabin bagajının ağırlık kriterleri farklı havayolu şirketleri arasında değişiklik gösterir. Ancak ideal ağırlıklar genelde 6 kg ile 10 kg arası olarak belirlenmiştir. Eğer kullanacağınız havayolu şirketi valizlerin tartılması konusunda katıysa, o şirketin kabin içine alınabilecek eşyalar listesini kontrol etmelisiniz. Birçok havayolu, kaş üstü dolaplara sığabilecek kabin boy valize ek olarak bir de şahsi kol ya da sırt çantası almanıza izin verirler. Eğer valizinize koyduğunuz ayakkabılar, kıyafetler ya da kitaplar fazla ağırlık yapıyorsa, bunlardan bazılarını kol ya da sırt çantanıza koyabilirsiniz. Bu çantalar kucakta taşındığı ya da koltukların altına koyuldukları için tartılmazlar.

EKabin Valizine Ne Konulmaz?

Kabin valizine konulacak sıvı maddelerin maksimum 100 ml’lik kutu ya da şişelerde taşınması gerekir. Bu şişeler de en fazla 10 tane olacak şekilde, kapalı bir kilitli torbaya koyulmalıdır. Kabin valizine ateşli silahlar, mermiler ve sivri, kesici alet ve objeler koyulamaz. Bunlara örnek olarak makas, bıçak ve metal törpüler verilebilir. Ayrıca kabinde baston şeklindeki büyük boy şemsiyelerin taşınması da yasaktır. Spor aktivitelerinde kullanılan sopalar, çubuklar ve okçuluk malzemeleri, kabin valizinde taşınması yasak olan malzemeler arasındadır. Alev alabilecek, piknik tüpü neseneler, fiziksel zarar verebilecek biber gazı gibi nesneler de kabin valizde koyulamaz.

Kabin Bavulu Hangi Malzemeden Yapılır?

Kumaş kaplama olan, yani yumuşak valizler, balistik naylon, cordura ve polyester gibi malzemelerle kaplanmış olur. Balistik naylon ve cordura, delinmeye, yırtılmaya ve lekelere dayanıklı olan naylon kumaşlardır. Balistik naylon boyayı daha zor tutan bir kumaş olduğundan, cordura’ya göre daha az renk çeşidi mevcuttur. Genelde darbelere maruz kalan valizlerin ve sırt çantalarının üretiminde kullanılan bu kumaşlar, polyestere göre daha dayanıklıdır. Ancak polyester daha ulaşılabilir bir materyal olduğundan, polyester ile kaplanmış valizlerin fiyatları diğerlerine göre daha düşük olabilir. Kabuk valiz olarak da adlandırılan sert kaplamalı valizler ise polikarbon, polipropilen ve ABS gibi maddelerden üretilirler. Valizlerin kumaş alternatiflerine göre daha ağır olmasını sağlayan bu maddeler arasında en dayanıklı olan polikarbondur. Darbe alan polikarbon kaplama, darbeyi esneyerek alır ve sonrasında yine eski haline döner. Plastik kaplamaların en hafifi olan polipropilen ise polikarbon kadar dayanıklı olmamasına rağmen hafifliği sebebiyle valiz üretiminde sıklıkla tercih edilir. Plastik kaplama seçenekleri arasında en uygun fiyatlı olan alternatif ABS plastiktir. Tek başına çok dayanıklı olmayan ABS, polikarbon ile karıştırılarak da kullanılmaktadır.