ÜCRETSİZ KARGO

Midapo 12V Kucuk D.C Midapo Mini Dalgic Pompa (Akaryakit-Sivi-Mazot
(15)
430 TL

ÜCRETSİZ KARGO

12 Volt Araba Çakmaklı Kucuk D.C Midapo Mini Dalgıc Pompa
(2)
490 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Kozaklıdemirmarket Demir 170 Bahçe Çit Direği Delikli Boyalı Kazığı Direk 1,7 1.7 Mt
(3)
157,14 TL

ÜCRETSİZ KARGO

220-12 Volt Adaptörlü D.C Midapo Mini Dalgıc Pompa
(10)
690 TL
634,80 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Massey Ferguson 135 /240 S Ön Akson Burç Bilya ve Keçe Takım
Massey Ferguson 135 /240 S Ön Akson Burç Bilya ve Keçe Takım
455 TL
420 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Şanzımanlı Römork Krikosu - 70X70
Şanzımanlı Römork Krikosu - 70X70
(1)
2.276,91 TL

ÜCRETSİZ KARGO

snc Traktör Kuyruk Mili Frezesi uyumlu Erek-dişi Takım Yerli
(1)
450 TL
420 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Fıstık Patozu Ön Alıcı Yay 10 Adet
(1)
11.277 TL

ÜCRETSİZ KARGO

snc Traktör Kuyruk Mili Frezesi Erkek Yerli
(1)
225 TL

ÜCRETSİZ KARGO

snc Traktör Kuyruk Mili Frezesi Dişi Yerli
snc Traktör Kuyruk Mili Frezesi Dişi Yerli
260 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

135-240-x35 Ön Teker Porya Kapağı
200 TL
180 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Massey Ferguson 255 T Hidrolik Direksiyon Amortisor Silindir Lift
(1)
3.200 TL
2.790 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Massey Ferguson 3060 Vites Kol Kiti
Massey Ferguson 3060 Vites Kol Kiti
4.000 TL
3.490 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Massey Ferguson 240 / 285 Debriyaj Balatası Tradisk 12 Inç
Massey Ferguson 240 / 285 Debriyaj Balatası Tradisk 12 Inç
700 TL
679 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

MASSEY FERGUSON 398/3085/3095/3105 DEBRİYAJ BALATASI 13 İNÇ VALEO
MASSEY FERGUSON 398/3085/3095/3105 DEBRİYAJ BALATASI 13 İNÇ VALEO
8.600 TL
7.350 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Massey Ferguson 4707 - 4708 - 4709 Debriyaj Baskısı Agco
Massey Ferguson 4707 - 4708 - 4709 Debriyaj Baskısı Agco
11.000 TL
9.800 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Hattat 240 S / 255 T Ayak Gaz Halatı
Hattat 240 S / 255 T Ayak Gaz Halatı
350 TL
310 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Massey Ferguson 266 /277 /288 /3095 /3105 Kuyruk Mili
Massey Ferguson 266 /277 /288 /3095 /3105 Kuyruk Mili
1.500 TL
1.459 TL

Traktör Aktarma Sistemleri

İnsanın yaşamını sürdürmesi için temel gereksinimlerden olan besin ihtiyacını en iyi karşılayan sektör, tarım sektörüdür. İnsanlığın evrimi içerisinde bu sektörün de gelişmiş olması tahmin edilebileceği üzere kaçınılmazdır. Zira başlangıçta insanlık, besin ihtiyacını topraktan kendi gücü ile karşılarken zamanla hayvanların evcilleştirilmesi sonucu hayvanlar yardımı ile gerçekleştirmiştir. Son olarak ise içinde yaşanılan toplumda halen besin zincirleri yaratan, üretici kesimin bir parçası olan tarımda makineleşme yaşanmıştır. Böylece gündelik yaşantıda yer edinmeyi başaran tarımsal üretim araçları içerisinde şüphesiz ki ilk akla gelen traktördür. Zira çeşitli veriler de vatandaşlara, toplumda yıllar geçtikçe traktör kullanımının arttığını göstermektedir. Traktör, tarım sektöründe temel üretim kaynağı olan bir enerji kaynağıdır. Fransızcadan Türkçeye geçen bir sözcük olan ve kelime anlamı ‘’çeken’’ demek olan traktör; çalışma alanlarına göre, çeki şekillerine göre ve yürüme alanlarına göre çok çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulmaktadır. Traktörlerin ana yapı elemanları ise motor, kavrama, aktarma organları, yürüme organları, düzenleme organları, fren donanımı, alet bağlantı elemanları ve güç çıkış organlarından oluşmaktadır. Traktör aktarma organları da bir traktörde en az motor kadar önemlidir. Zira traktörün kullanılabileceği tarımsal işlerini çeşitliliğini bu sistemler etkilemektedir. Eğer sizler de traktör aktarma sistemleri hakkında bilgi edinmek istiyorsanız traktör yedek parçaları üzerinden inceleme yapabilir ve ürün çeşitliliğinin keyfine varabilirsiniz.

Traktör Aktarma Sistemleri Parçaları

Traktör Aktarma Sistemleri Parçaları

Traktörün temel donanım organlarından olan traktör kuyruk mili, tıpkı kasnak gibi en önemli güç çıkışının sağlanmasına yardımcı olur. Traktörler çeki işlerini yapabilen makineler olmasının yanı sıra aynı zamanda çeşitli farklı iş makineleri çalıştırabilen güç kaynaklarıdır. Kuyruk milinin kullanıcılara birinci faydası, güç iletilirken en az patinaj kaybının yaşanması veya hiç yaşanmamasıdır. Kuyruk milleri traktörün arka orta noktasında konumlanır. Bunun yanı sıra kuyruk milleri, makinenin önüne ve yanına da konulabilir. Kuyruk milinin devir çapı ve sayısı aynı zamanda devir kama profili standartlaştırılmıştır. Bu durum ise kullanıcılara farklı traktörlere farklı iş makinelerinin kolaylıkla bağlanabilmesi gibi bir kolaylık sağlamaktadır. Devir sayısı, 2 kademede standardize edilmiştir. Bunlar; 540 d/d ve 1000 ± 25 d/d’dır. Bunlardan 540 d/d ile çalışılmasında 530 ila 570 d/d arasındaki değişim gerçekleştirilebilir. Kuyruk milinin çapı 34,9 mm (1 3/8′′) ise altı adet freze kanalını içermektedir. Aynı kuyruk milinin 540 d/d ve 1000 d/d olması büyük güçlü traktörlere has bir durumdur. Bir başka mil standardı ise 1000 d/d için çapı 44,5 mm (1 3/4′′) olan 21 kamalı olandır. 540 d/d ile dönebilen 6 kamalı olan kuyruk millerin de ise 35 kW kuvvetinde iletilen güç maksimum güç olacaktır. Daha büyük güç için kullanıcılar devir sayısı ve mil çapını arttırmalıdır. Traktörün arka orta noktasında yer alan kuyruk millerine arkadan bakıldığında dönüş yönünün saat yönünde olduğu görülür. Mafsallı milli güç iletimini sağlamaktadır ve yerinden çıkmaması için emniyet prim yatağı kullanılır. Kuyruk mili hareketi traktörün farklı organlarından alabilmektedir. İşte bu hareketini aldığı noktaya göre ise isimleri değişmekte ve işlevleri çeşitlenmektedir. Aynı zamanda hareketin alındığı nokta çalışma yöntemi yönünden de başta rol oynamaktadır. Bu yönü ile sınıflandırma yapıldığında kuyruk milleri 4 alt sınıfta toplanabilir. Bunlar vites kutusu kuyruk mili, motor kuyruk mili, serbest motor kuyruk mili ve yol kuyruk mili olarak sıralanabilmektedir. Kullanıcıların daha keyifli bir kullanım deneyimi yaşaması açısından bu çeşitler açıklanabilir. Uzun zamanlardan beri kullanılagelen bir kuyruk mili çeşidi olan vites kutusu kuyruk milinde iş makinesinin çalışması ile traktörün çalışması aynı anda olmaktadır. Bu tip kuyruk mili ot toplama ve gübre serpme gibi sürekli işler için biçilmiş kaftandır. Bir diğeri ise motor kuyruk milidir. Motor kuyruk milleri yürüme organlarını ve kuyruk millerini hareket ettiren iki ayrı diskten oluşmaktadır. Böylece traktör durdurulduğunda dahi iş makineleri çalışmaya devam edecektir. Serbest motor kuyruk mili, ayrı kumandalı ve bağımsız kavrama bulunan bir yapıdan oluşmaktadır. Yürüme organlarını ve hareketi birbirinden bağımsız bir şekilde kesildiğinden kullanıcı dostudur. Modern traktörlerde motor kuyruk milleri ile birlikte bulunurlar.

 Traktör Aktarma Sistemleri Özellikleri

Traktör Aktarma Sistemleri Özellikleri

Motorun yağına depoluk eden karterden yağı alarak motor parçalarına pompalayan bir eleman olan traktör yağ pompası, birbiri üzerinde konuşlanmış bir biçimde bulunan diğer elemanların birbirleri ile direkt temaslarına engellemeye yardımcıdır. Parçaların hareketlerini kolaylaştıran ve temizleyen ve bu sayede soğuk tutan bir biçimde çalışarak motorun ve çalışan diğer parçaların ömrünü uzatmaktadır. Çalışma sistemini, motor çalışmaya başladığında yağ pompasının yağı alıp çalışan diğer parçalar arasındaki sürtünmeyi önlemek amacı ile dağıtması şeklinde özetlemek mümkündür. Görevini tamamlayan yağ ise kartere tekrardan geri dönmektedir. Yağ ise filtreden geçerek sürekli temizlenmektedir. Traktörlerin bazılarında motor yağı soğutucusu kullanılmaktadır. Motor çalıştıkça ısınmakta bu da motorun performansını düşürmektedir. Beklenen en iyi performansın sağlanması için kullanılmakta olan soğutucular olası arızaları engellemektedir. Traktör yağlama sisteminin parçaları, yağlama sistemine göre farklılık gösterir. Traktör hidrolik yağ pompası, kısaca dönüşüm yapan bir devre elemanıdır. Bu eleman, mekanik enerjiyi hidrolik enerjiye dönüştürmek yönünde bir değişim ortaya çıkarır. Dinamik makinelerin güç kaynağıdır. Yer değiştirme prensibine göre çalışan bu pompaların iki görevi vardır. Bunlardan ilki emiş farkı oluşturarak hidrolik yağı üzerinde vakum etkisi yaratır ve böylece pompa arasındaki elemanlar arasında sıkışarak bir basınç artışı meydana getirir. Esas görevi bu olmamakla birlikte anlatılan çalışma prensibi ile basınç farkı yaratmaktadır. Hidrolik pompalar pistonlu, dişli ve paletli olmak üzere çeşitlendirilmiştir. Traktör yağ pompası fiyatları ve traktör pompası fiyatları çeşitli bütçlere hitap etmektedir.

 Traktör Aktarma Sistemleri Hakkında

Traktör Aktarma Sistemleri Hakkında

Traktör aktarma sistemleri, yaygın bir biçimde kullanılan tarım araçlarından olan traktörleri oluşturan elemanlardan oluşur. Makinenin çalışmasını sağlar. Bu parçalar çalışma hızını belirleyen vites kutusu, transmisyon oranın arttırılması ile görevli olan grup vites kutusu (ara şanzıman), dönüşlerde yardımcı olan diferansiyel ve son redüksiyondan oluşur. Modern traktörlerde 1. vites ile son vites arasında 100 kat fark vardır. Bu derece çeşitli hız aralığında oldukça fazla vites bulunmaktadır. Tüm bunlar, kullanıcılara daha faydalı bir traktör kullanımı sağlayacaktır. Ayrıca yol kuyruk mili, vites kutusu çıkışından hareket alan bu tip kuyruk milleri olarak devir sayısı değişmektedir ve yalnızca traktör yürürken kuyruk mili hareket etmektedir. Bu nedenledir ki yol kuyruk mili denilmektedir. Yani devir sayısı alınan yola bağlıdır. Yol kuyruk mili; tekerlekli tarım araçları, hareketini kuyruk milinden alan ekim makineleri ve gübre dağıtma makineleri ile kullanılabilir. Aynı zamanda tohum ve gübre miktarı yürüme hızından ilişkisiz kalacağı için kullanıcılar gönül rahatlığı ile ihtiyaçları olan hızı alabileceklerdir. Tüm bu çeşitler, traktör kuyruk mili fiyatları ve çok daha fazlası için sayfamızı inceleyebilirsiniz.