ÜCRETSİZ KARGO

Subgear Hortum Yüksek Basınç Hp Subgear Göstergeler İçin 85 Cm.
Subgear Hortum Yüksek Basınç Hp Subgear Göstergeler İçin 85 Cm.
(1)
1.763,46 TL
SEPETTE
1.713,46 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Ratio Idive Tech Dalış Bilgisayarı
35.700,60 TL
SEPETTE
35.650,60 TL
Beuchat Dalış Bilgisayarı Mundıal Ekran Koruyucu Film
199,98 TL
SEPETTE
189,98 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Subgear Dalış Bilgisayarı Cam Koruma Xpaır
415,15 TL
SEPETTE
394,39 TL
Kraken Gösterge Kabı Tekli Boş
Kraken Gösterge Kabı Tekli Boş
72,72 TL
SEPETTE
69,08 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Ratio Dalış Bilgisayarı Idive Sport Easy Siyah
24.602,15 TL
SEPETTE
24.552,15 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Scubapro Meridian Bilgisayar Bağlantısı
(1)
2.487,57 TL
SEPETTE
2.437,57 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Mares Matrix Dalış Bilgisayarı Kayış Uzatma
1.381,96 TL
SEPETTE
1.331,96 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Mares Matrix Metal Dalış Bilgisayarı Kayışı
4.135,56 TL
SEPETTE
4.085,56 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Subgear Basınç Ölçer Tüp Int-yoke tahliye Butonlu
Subgear Basınç Ölçer Tüp Int-yoke tahliye Butonlu
3.321,20 TL
SEPETTE
3.271,20 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Beuchat  Gösterge Basınç Ölçer Element Nitrox 300 Bar
Beuchat Gösterge Basınç Ölçer Element Nitrox 300 Bar
3.790,50 TL
SEPETTE
3.740,50 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Beuchat  Gösterge Konsol İkili Element
Beuchat Gösterge Konsol İkili Element
8.253,72 TL
SEPETTE
8.203,72 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Ratio Ix3m Tech Dalış Bilgisayarı
44.593,80 TL
SEPETTE
44.543,80 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Kraken Gösterge Derinlik Ölçer Kayışlı 63 Mm İrtifa Ayarlı
2.290,68 TL
SEPETTE
2.240,68 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Kraken  Gösterge Derinlik Ölçer Kayışlı 63 Mm Siyah Kadran Askeri
Kraken Gösterge Derinlik Ölçer Kayışlı 63 Mm Siyah Kadran Askeri
3.754,40 TL
SEPETTE
3.704,40 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Kraken  Gösterge Konsol Üçlü Bıglıne 63 Mm Ayarlı
Kraken Gösterge Konsol Üçlü Bıglıne 63 Mm Ayarlı
6.872,04 TL
SEPETTE
6.822,04 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Atmos Dalış Bilgisayarı Mision2 Beyaz
30.542,40 TL
SEPETTE
30.492,40 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Kraken  Gösterge Derinlik Ölçer Kapsül 52 Mm
Kraken Gösterge Derinlik Ölçer Kapsül 52 Mm
2.054,34 TL
SEPETTE
2.004,34 TL

Dalış Bilgisayarı

Scuba ifadesi, kelime anlamı olarak su altında bağımsız ve taşınabilen bir tüpte bulunan basınçlı hava ya da gazların ortam basıncını düzenleyerek solunmasını sağlayan sistemi ifade eder. Günümüzde tüple yapılan dalışa aletli dalış da denir. Bu dalış, oldukça popülerdir. Scuba ile dalmak zor olmayan ve eğlenceli bir aktivitedir. Günümüzde scubaya olan ilgi gittikçe artmaktadır. Dünyanın %70’i hatta daha fazlası sularla kaplıdır. Sualtı dünyasının gizemi, tarih öncesi çağlardan günümüze kadar her alanda ilgi çekici bir konu olmuştur. Bu alanda kişiye yardımcı olan çeşitli ekipmanlar arasında dalış bilgisayarları dikkat çekmektedir. Farklı fonksiyonlara sahip çeşitli dalış bilgisayarları su altı keşiflerinde hayati rol oynamaktadır. Tüplü dalış sayesinde su altındaki süre daha uzun olmuştur. Yüzeyden gelen hava desteğine ihtiyaç duymadan kendinden yeterli hava kullanımı yakın zamanda meydana gelen gelişmeler sonucunda elde edilmiştir. Bu ekipmanlar sayesinde scubanın popülaritesi artmıştır. Günümüzde aletli dalış alanında birçok ekipman kullanılmaktadır. Dalış saatleri günümüz teknoloji sayesinde aletli dalışın ne kadar ilerlediğini gösteren ekipmanlardan biridir. Aletli dalış, sualtı dünyasını merak eden herkesin güvenli bir şekilde yapabileceği eğlenceli bir aktiviteye dönüşmüştür. Dalış su spor türü ile ilgilenmek isteyen herkesin bu konuda gerekli ekipmanları edinmesi ve güvenli bir şekilde su altı aktivitesini gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Dalış Bilgisayarının Önemi

Dalış Bilgisayarının Önemi

Su altı dünyasında yapılacak herhangi bir hata önemli derecede olumsuz sonuçlara yol açabilmektedir. Bu hatalar, kimi zaman acemi dalışçılar, kimi zaman ise yeterli ekipmana sahip olmadan dalış yapan dalışçılar tarafından tekrarlanmaktadır. Acemilik evresini atlattıktan sonra dalış yapılmadan önce ekipmanları tam olarak edinmek bu nedenle oldukça önemlidir. Bu ekipmanların başında ise dalış bilgilerini detaylı bir şekilde gösteren ve olumsuz durumlarda uyarı yapan saatler gelmektedir. Dalış yaparken titiz bir şekilde takip edilmesi gereken su sıcaklığı, dalış yapan kişinin anlık olarak hangi derinlikte bulunduğu ve tabiki dalış esnasında ne kadar zaman geçtiği gibi önemli detaylar bulunmaktadır. Bu detaylarının takibinin iyi bir şekilde yapılabilmesi için öncelikle gerekli eğitimleri almak gerekmektedir. Gerekli eğitimler alındıktan sonra yapılan dalış esnasında ise ekipmanı iyi ve verimli bir şekilde kullanmak hayati riskleri önlediği gibi aktiviteden alınan keyfi de yüksek seviyelere çıkarmaktadır. Su altında giriş yaparken asla yanınızdan ayırmamanız gereken bu ekipman fonksiyonel ve akıllı bir cihaz olarak sunulmaktadır. Sadece kendi dalış durumunuzu takip etmek için değil aynı zamanda yapacağınız toplu dalışlar esnasında arkadaşınızın da durumdan haberdar olmasını sağlayabilirsiniz. Hızlı alçalma veya hızlı yükselme gibi su altında olumsuz durumlarla karşılaşmanıza neden olabilecek durumları da haber verme özelliği bulunan cihazlar sayesinde dalıştan maksimum verim almanız çok daha kolay bir hale gelmektedir. Herhangi bir şekilde zorlanmadan su altında yanınıza alabileceğiniz bu ürünler fonksiyonel yapılarıyla kullanıcıların beğenisine sunulmaktadır. En küçük bir hata sonucu oluşan durumları tamamen önleyen ve güvenli bir şekilde dalışınızı tamamladıktan sonra su yüzeyine kadar sizlere eşlik edecek ürün, birçok çeşidi ile satışa sunulmaktadır. Günümüz teknolojisi ile birlikte kendi alanında da büyük bir gelişme gösteren dalış saati modelleri ise dalış ekipmanları arasında oldukça önemli bir konumda yer almaktadır. Profesyonel dalışlarda ve dalış eğitimi veren öğretmenler eşliğinde yapılan dalışlarda kullanılması oldukça hayati bir önem taşımaktadır. Su altı ile ilgilenen herkesin kesinlikle edinmesi gereken bir ürün olan cihazlar, gün geçtikçe üzerlerine birçok özellik katarak gelişmeye devam etmektedir. Sayfamızdan dalış kıyafetleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Dalış Bilgisayarı

Dalış Bilgisayarı

Sualtı sporları ile ilgilenen bir kişi, birçok alete ihtiyaç duyar. Dalış bilgisayarı bu ekipmanlardan biri ve neredeyse en önemli olanıdır. Günümüzde dalış bilgisayarı kullanımı giderek artmaya devam etmektedir. Su altı dalış bilgisayarı bir dalıcının kesinlikle kullanması gereken bir alettir. Dalış bilgisayarı olmadan yapılan dalışlarda dalış liderinin olması ve ona göre hareket etmek dalış yapan birinin bahanesi olabilir. Fakat bu doğru bir yaklaşım değildir. Dalış bilgisayarları kişiye özel bir alettir. Dalış bilgisayarı ne işe yarar sorusuna kısaca dalış yapılan duruma göre kişiye bir profil çizer diyebiliriz. Bu durumda herkesin profili farklıdır. Bu sebeple dalış bilgisayarı kişiye özel olmalıdır. Bu sebeple her dalıcının bir dalış bilgisayarı edinmesi gerekmektedir. Dalış bilgisayarında birçok bilgi vardır. Dalış bilgisayarı derinliği, suyun ısısını ölçer. Bazı bilgisayar modellerinde tatlı su ve tuzlu su ayırımı yapmaktadır. İrtifa dalışı yapılacak ise yükseklik, bulunduğunuz derinliğe göre size verilen süreyi gösterir. Her bilgisayarda bulunmayan fakat günümüz teknolojisinde üretilen çoğu bilgisayar, ara durakları da gösterir. Dalış yapacak kişinin dalış amacına göre bilgisayar tercih etmesi gerekmektedir. Sportif dalışlar için piyasada bulunan çoğu bilgisayar iş görür niteliktedir. Fakat dalıcının ileriye dönük planları arasında teknik dalış, karışım gaz dalışları yapmak var ise tercih edilen bilgisayar bunlara yönelik olması gerekmektedir. Bu noktada teknik dalış bilgisayarı modelleri araştırılmalıdır. Dalış bilgisayarı araştırırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu nitroks gaz girişinin olmasıdır. Eski bilgisayarlarda en fazla %50 oranında girilen nitroks, yeni nesil bilgisayarlarda %99’a kadar desteklenmektedir. Bu oranlar profesyonel dalışlar için uygundur. Profesyonel dalışa ilerleyecek dalıcılar için daha fazla gaz girişi girilebilen bilgisayarlar tercih edilmelidir. Kitlenmeyen bilgisayar tercih etmek de önemlidir. Özellikle hızlı çıkışlarda bilgisayarlar kendilerini 24 ile 48 saat arasında kilitleyebilir. Bilgisayar bunu bir koruma olarak yapar. Aslında bu özellik hem bilgisayarı hem sizi korumak amaçlıdır. Fakat yeni bir dalıcı hızlı bir çıkış yaptığı zaman bilgisayarı kitlenir ve dalış yaptığında sadece derinliği görebilir. Bu özellik, bilgisayarın kurallarına sadık kalındığı vakit oldukça yararlı ve kullanışlıdır. Dalış bilgisayarları genellikle Dr. Albert Bühlmann’ın yapmış olduğu araştırmalar neticesinde kaleme aldığı dekompresyon tablolarını kullanırlar. Teknik dalış bilgisayarlarında da aynı tablo kullanılmakla beraber kompartman sayıları daha fazladır. Profesyonel dalış yapanlar ya da aldıkları eğitimleri eninde sonunda profesyonel dalışlarla taçlandırmak isteyenler buna yönelik bilgisayarlar tercih etmelidir. Dalıcının ihtiyacına yönelik birçok bilgisayar modeli mevcuttur.

 Dalış Bilgisayarı ve Dekompresyon

Dalış Bilgisayarı ve Dekompresyon

Dalış bilgisayarı, size verilen sürenin aşılması halinde dekompresyon duraklarını gösterir. Dekompresyon tablosu, bir insanın vücut dokularına yayılan azot gazının diğer adıyla nitrojenin miktarının tespit edildiği bir tablodur. Bu dekompresyon tablolarına göre dalış çıkış uygulandığında vurgun tehlikesinden yani başka bir deyimle dekompresyon riskinden korunmuş olursunuz. Böylece dekompresyon hastalığı riskiniz en az seviyeye indirmiş olursunuz. Bu tablolar, sağlığı yerinde olan her sporcunun kolaylıkla dalış yaparken kullanabileceği gibi, profesyonel balık adamların da kullanabileceği tarzdadır. Dalış öncesinde dalış planı yapılırken kullanılan dekompresyon tablosundan maksimum derinlik ve dip zamanına göre hangi derinliklerde dekopresyon duruşu gerektiği hesaplanır. Amatör bir dalıcı, profesyonel biri gibi dibe iniş, dipte kalış zamanı ve çıkarken hangi aşamada ne kadar süre ile duraklayacağını bilmesi gerekmektedir. Amatör bir dalıcının bunları öğrenebilmesi için tecrübe kazanması gerekmektedir. Günümüzde birçok dalıcının tercih ettiği metot dalış bilgisayarı ile dalmaktır. Dalış bilgisayarı ile dalınsa da dalış tablolarının nasıl işlediğini, kullanılan terminolojiyi ve dalışları planlamayı anlamak da oldukça mühim konulardır. Dalıcıların su altı kariyerlerinde başlangıç aşamasında dalış planlaması ve dalış tabloları ile ilgili eğitim alırlar. Bu eğitim, süre, derinlik ve azot birikimi konusunda temel bilgileri içerir. Eğitimde ele alınan dalış çıkış tablolarında önemli başlıklar bulunmaktadır. Bu başlıklardan biri olan derinlik metre, scubalı bir dalıcının indiği derinliği ifade eder. Dalış derinliği ifadesiyle de tanımlanan derinlik metre, bir balık adamın dalış yapacağı gün ineceği ya da inmek istediği derinliği metre olarak gösterir. Sualtı sporları ile ilgilenen bir insanın, indiği derinliklerde belirli bir süre kaldıktan sonra hiçbir kademede bekleme yapmadan çıkış süresinin ele alındığı konu başlığı ise sıfır zamanı dakika diye ifade edilir. Dalış yapan kişinin dalış tüpü içinden soluduğu havanın içinde yer alan gazların, vücut dokularına yayılıp organlarda herhangi bir zararlı durum teşkil etmeden çıkış zamanı bu ifadeyi tanımlar. Scubalı bir dalıcının indiği derinlikten çıkana kadar geçen geçen süreye ise dip zamanı dakika denir. Tablodaki çıkışta bekleme kademeleri, dipte kalma süresine göre su yüzeyine çıkmadan önce hangi kademelerde bekleneceğini ve bu kademelerde kaç dakika bekleneceği gösterir. Bu kademelerin hem metresini hem de zamanını dakika olarak göstermektedir. İkinci ve müteakip dalışlarda, tabloda gösterilen on iki saat içinde yapılacak ikinci dalışla ilgili bölüm kullanılır. Toplam dalış süresi, bir dalıcının su yüzeyinden daldığı ve su altında nefes almaya başladığı andan itibaren gerçekleşen olayları ifade eder. Dalıcının dibe varış, dipte bekleyiş, dipten ayrılıp ilk bekleme kademesine çıkış hızı ve bunun ardından duraklama kademelerinde bekleme zamanları dahil su yüzeyinde görüldüğü zamana kadar geçen süreyi anlatır.

Dalış Bilgisayarı Kullanımı

Dalış Bilgisayarı Kullanımı

Sualtı sporları ile ilgilenen kişi, hangi seviyede olursa olsun, bir dalış bilgisayarına sahip olmalıdır. Dalış bilgisayarları kabaca iki grupta incelenebilir. Bu gruplandırma, sportif dalışlarda kullanılan sportif dalış bilgisayarları ile teknik dalışlarda kullanılan daha kapsamlı dalış bilgisayarları şeklinde tarif edilebilir. Piyasada bu kapsamda ihtiyaca yönelik onlarca çeşit dalış bilgisayarı markaları bulunmaktadır. Dalış bilgisayarı almadan önce dalış türünüzü belirlemek gerekir. Dolayısı ile dalış türünüze uygun dalış bilgisayarı almanız gerekir. Piyasada satışa sunulmuş çoğu dalış bilgisayarı, sportif dalış yapacaklar için yeterli olacaktır. Dalış bilgisayarında kullanım rahatlığı veren en önemli etken rahat okunmasıdır. Gece dalışları ya da bulanık sularda yapılan dalışlarda ekranı görmek zorlaşabilir. Bu sebeple dalış saatleri rahat okunmalıdır. Dalış bilgisayarı ile dalmadan önce bilgisayarın bütün tuşlarını, fonksiyonlarını ve bu fonksiyonların hangi işe yaradığını öğrenmek gerekir. Serbest dalış saatleri ile yapılan dalışlarda bu durum geçerlidir. Sportif dalış bilgisayarlarında algoritmalar standarttır. Sportif dalış bilgisayarlarında genelde Dr. Albert Bühlmann’ın sekizli kompartmanını kullanan algoritmaları kullanırlar. Teknik dalış bilgisayarlarında kompartman sayıları daha fazladır. Teknik dalış bilgisayarlarında daha farklı algoritmalar bulunur. Dalış yapan kişi bu algoritmaları istediği zaman değiştirebilir. Teknik bilgisayarların sistemi genellikle açık kaynak yazılımlıdır. Bu, dalış yapan kişi yazılım biliyorsa bu sisteme yazılım ekleyebilir anlamına gelmektedir. Dalış bilgisayarının pil ömrünün uzun olması da oldukça önemlidir. Tuzlu sudan çıktıktan sonra dalış bilgisayarını arındırma ve saklama şekliniz, dalış bilgisayarının ömrünü uzatan etkenler arasında yer alır. Günümüz teknolojisinde üretilen dalış bilgisayarları, neredeyse bin dalışa kadar hafızada tutma kapasitesine sahiptir. Dalış bilgisayarları bir süre sonra kendini sıfırlayıp başa dönmektedir. Dalışlarınızı başka bir bilgisayara aktarıp saklamak daha doğru olacaktır. Bazı dalış bilgisayarlarında kalp atışınızı gözlemleyebileceğiniz özellikler de bulunmaktadır. Temel özellikleri tam olan bilgisayarlarda bu şekilde isteğe göre artan fonksiyonlar da yer almaktadır. Aletli dalış yapacak kişi, dalış bilgisayarı almadan önce iyi bir dalış bilgisayarı tavsiye edebilecek kişilere de danışabilir. Dalış bilgisayarları hakkında ayrıntılı araştırma yapabileceğiniz oldukça açık dille yazılmış kaynakları internetten bulabilirsiniz.

Dalış Bilgisayarı Modelleri ve Fiyatları

Dalış Bilgisayarı Modelleri ve Fiyatları

Aletli dalış yapmak isteyen kişiler, dalış eğitimini tamamlandıktan sonra tek başlarına dalış yapabilmektedir. Dalış yapan kişi, ilk 15- 20 dalışı tamamlayıp tecrübe edindikten sonra ya da iki yıldız dalıcı eğitimi ile beraber dalış bilgisayarı alabilir. Bu yaygın bir görüştür fakat ilk dalıştan itibaren de dalış bilgisayarı kullanabilirsiniz. Bunun kimseye bir zararı yoktur. Alışveriş yapmadan önce dalış bilgisayarı önerileri dikkate alınabilir. İster serbest dalış bilgisayarı isterse teknik dalış bilgisayarını araştırın. Her iki grupta da birbirinden farklı özellikler ve modeller bulunur. Aletli dalış yapmak isteyen ve bunu artık hayatının bir parçası olarak gören kişi öncelikle dalış profilini belirlemelidir. Dalış profiline göre dalış ihtiyacını karşılayan bir bilgisayar için sorulması gereken bazı sorular mevcuttur. Bu sorular ya da başka bir deyişle kaygılar ile dalış bilgisayarı seçmek daha kolay olacaktır. Bu sorularda öncelik siz ve sizin isteklerinizdedir. Nitroks dalışı yapmak istiyorsanız, dalış bilgisayarınızın nitroks özelliği olmalıdır. Eğer gece dalışlarını seviyorsanız ya da yapmak istiyorsanız, gece dalışları için ışığı ya da gece görüşü rahat bir bilgisayar modeli tercih etmelisiniz. Bilgisayarın pilini değiştirmek için teknik servise gitmek istemiyorsanız, pilini kendinizin değiştirebileceği bir model seçmelisiniz. Saat kullanmayı seven ve dalış profilini yanında taşımak isteyen biri, gündelik saat büyüklüğündeki modellere bakmalıdır. Dalış bilgisayarının ekranında dalış tüpündeki havayı da görmek isteyen dalgıç, transmitter özelliği bulunan modellere bakmalıdır. Dalış bilgisayarlarının içinde pusulası olması su altında yön bulmakta zorlanan kişiler için oldukça ideal modellerdir. Dalış sonrasında dalış bilgilerini bilgisayara kaydetmek ve bilgisayarda dalışlarını incelemek isteyen biri, bağlantı kablosu olan modelleri incelemelidir. Profesyonel dalışlarda ise daha fazla özellik ve fonksiyon bulabileceğiniz bilgisayarlar mevcuttur. Profesyonel dalış bilgisayarı, çoğu ihtiyacınızı karşılamaya yönelik tasarlanmıştır. Dalış bilgisayarı modelleri ve fiyatları için sayfamıza göz atabilirsiniz.