ÜCRETSİZ KARGO

Coco Plus Hindistan Cevizi Torfu / Lifi Kokopit - Cocopeat Torfu 65 L 4-5 KG
Coco Plus Hindistan Cevizi Torfu / Lifi Kokopit - Cocopeat Torfu 65 L 4-5 KG
(75)
219,99 TL

ÜCRETSİZ KARGO

REKLAM

Malç Naylonu - 50 M - 130 CM Eninde - Malç Örtüsü
(23)
507 TL

ÜCRETSİZ KARGO

REKLAM

Malç Naylonu - 25 M - 130 CM Eninde - Sebze Malç Naylonu
(43)
285 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Gardinus Bahçe Serası (Hobi Serası) 270 X 90 X 90 CM
Gardinus Bahçe Serası (Hobi Serası) 270 X 90 X 90 CM
(6)
1.199 TL
SEPETTE
1.115,07 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Bitki Destek Filesi 10 M - En: 4M Salatalık - Fasülye - Kabak F
(17)
250 TL

ÜCRETSİZ KARGO

REKLAM

Malç Naylonu - 20 M - 130 CM Eninde - Malç Naylon - Çilek Naylonu
(38)
243 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Yuvarlak Sera Klipsi 3Mx8Mm 25 Adet
Yuvarlak Sera Klipsi 3Mx8Mm 25 Adet
1.050 TL
SEPETTE
976,50 TL

ÜCRETSİZ KARGO

REKLAM

Malç Naylonu - 15 M - 130 CM Eninde - Malç Naylon - Çilek Naylonu
(3)
202 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Sfs Plastik Gölgelik Klipsi 50 Adet
275 TL
Agro Turkey - 600 Adet - 25 MM - Bitki Klipsi - Domates Klipsi - Salatalık Klipsi - Kahverengi
Agro Turkey - 600 Adet - 25 MM - Bitki Klipsi - Domates Klipsi - Salatalık Klipsi - Kahverengi
(4)
79,80 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Malç Naylonu - 75 M - 130 CM Eninde - Malç Örtüsü - Çilek Örtüsü
(4)
720 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Bahçe Serası 300X200X200 CM
Bahçe Serası 300X200X200 CM
(1)
6.750 TL
SEPETTE
6.450 TL

ÜCRETSİZ KARGO

REKLAM

Malç Naylonu - 10 Kg - 130 M - 130 CM Eninde - 4 Yıl Ömürlü
(2)
1.380 TL
SEPETTE
1.283,40 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Çilek Naylon - 25 Mt - 130 CM Genişlik - 80 Mikron - Malç Naylonu
(26)
310 TL

ÜCRETSİZ KARGO

BİTKİ KLİPSİ 500 ADET ORİJİNAL ŞEFFAF BİTKİ TUTUCU DOMATES KLİPSİ ÇİÇEK DESTEK KLİPSİ HER BİTKİYLE UYUMLU KLİPS
(16)
157,30 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Taban Örtüsü - 3X100. Sera Taban Örtüsü - Jüt - Malç Örtüsü
Taban Örtüsü - 3X100. Sera Taban Örtüsü - Jüt - Malç Örtüsü
4.430 TL
SEPETTE
4.130 TL

ÜCRETSİZ KARGO

REKLAM

250 M - Malç Naylonu - UV Katkılı - Malç Örtüsü - Çilek Naylonu
(1)
2.270 TL
SEPETTE
2.111,10 TL

ÜCRETSİZ KARGO

128 Göz Viyol (10 Adet) Fide Yetiştirme Viyolü Fidan Yetiştirme K
(3)
269 TL

Sera Malzemeleri

Seralar mevsim dışı olan bitkilerin yetişebilmesi için uygun şartların sağlandığı ortamlardır. Ortam şartları yetiştirilecek olan bitkinin gereksinimlerine göre düzenlenmektedir. Pek çok kişinin aklına ilk olarak oldukça büyük bir alanı kapsayan seralar gelse dahi, kendi evinizin balkonunda ya da terasında kendi minik seranızı oluşturmak ve dilediğiniz sebzeyi ya da meyveyi yetiştirmek oldukça mümkün bir durumdur. Böylece hem doğal beslenebilir hem de kişisel sağlığınızı koruyabilirsiniz. Aynı zamanda oldukça zevkli bir uğraş da olması sayesinde pek çok birey tarafından tercih edilmektedir. Siz de sera malzemeleri satın alarak bu durumu gerçekleştirebilirsiniz. Boş zamanlarınızda terasınızda ya da balkonunuzda bulunan serada vakit geçirerek ve yetiştirmekte olduğunuz sebze ya da meyvelerle ilgilenerek boş zamanlarınızı daha verimli bir hale dönüştürebilirsiniz. Kendi yetiştirdiğiniz sebze ya da meyvelerden yiyecekler hazırlamanın tadı bir başka olacağından, sizin için bir mutluluk kaynağı da olacaktır. Metropollerde yaratabileceğiniz sera ile istediğiniz sebzeleri yetiştirebilir ve bakımını sağlayabilirsiniz. Bu eylem ile çevrenizdekilere de örnek olabilirsiniz. Yılın her günü doğal ve aynı zamanda da sağlıklı beslenerek kendiniz için güzellikler yapabilirsiniz. Özellikle evden çalıştığınız ya da emekli olduğunuz dönemlerde bu tarz aktivitelerle ilgilenerek zamanınızı eskiye nispeten çok daha verimli bir hale dönüştürebilirsiniz. Bunun gerçekleşmesi için ihtiyacınız olan unsurlar sadece birkaç tanedir. İskeletini oluşturacak olan ahşap ya da metal malzemelerden edinerek ilk adımı atabilirsiniz. Sonrasında çatı kısmı için gerekli olan malzemeleri sağlayarak ikinci hamleyi yapabilirsiniz. Çatı için bir örtü edinmenin ardından eyleme geçmeye hazır bir hale dönüşebilirsiniz. Dilerseniz sayfamıza göz atabilir ve hem sizin hem de bütçeniz için uygun olan sera malzemeleri arasından gereksinimlerinize yönelik olarak seçenekler oluşturabilir, satın alma işlemini bu doğrultuda gerçekleştirebilirsiniz. Tüm kaktüs çeşitlerini sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Sera Nasıl Kurulur?

Sera Nasıl Kurulur?

Sera, temel anlamıyla bitki yetiştirmek amacıyla özel olarak tasarlanmış özel yapıları ifade etmektedir. Bu alana giriş yapmak isteyen birinin öncelikle hangi türdeki bitkileri yetiştirip yetiştirmeyeceğine karar vermesi gerekmektedir. Çünkü her bitkinin uygun koşulları ya da gereksinimleri birbirinden farklı olabilmektedir. Bu noktada ikileme düşülecek sadece bir nokta bulunmaktadır. Sera kurmayı düşündüğünüz alanda sadece bir bitki yetiştirerek, aynı bitkiden fazla sayıda elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra çeşit sayısını fazla tutup her bitkinin adetini az sayıda tutabilirsiniz. Bu noktayı belirleyen unsur sizin gereksinimleriniz ve beklentilerinizdir. Şayet evinizin teras kısmına kurmayı düşünmekteyseniz, farklı sebzelerden az sayıda üretmeniz daha elverişli bir karar olacaktır. Bu durum sayesinde farklı sebzeleri ya da meyveleri doğalından alabilir ve sağlıklı bir şekilde beslenebilirsiniz. Bununla beraber sebze ya da meyve işiyle geçimini sağlayan biriyseniz sadece bir ürünü fazla sayıda üretmeniz sizin için daha karlı bir durum olacaktır. Daha önce hiç seracılığı denememiş biriyseniz durum değişkenlik göstermektedir. İkinci ihtimal sizin için daha yorucu olabilmektedir. Çünkü birden fazla sayıdaki farklı bitkilerin gereksinimlerini karşılamak ilk zamanlar için yorucu olabilmektedir. Bu sebeple deneme amaçlı olarak aynı bitkiden az sayıda üretebilirsiniz. Böylece seracılığın inceliklerini öğrenip bir sonraki deneyişinizde dilediğiniz ekim işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bu ihtimallerin gerçekleşmesi için ilk olarak uygun toprak seçimi yapmak gerekmektedir. Uygun toprak ideal besini üretmede en etkili noktalardan biridir. Toprak seçiminin ardından tohum seçimi gelmektedir. Toprağın yerleştirilmesi ve tohumun ekilmesinin ardından uygun ısı, nem ve ideal ortamın sağlanması gelmektedir. Bu noktada devreye sera ekipmanları girmektedir. Tüm ekipmanların bir araya gelmesiyle ve toprak, tohum iş birliğinin gerçekleşmesiyle seranızda yemyeşil bir görünüm oluşacaktır. Sera yapım malzemeleri hakkında bilgi sahibi olmanız oldukça ehemmiyetli bir noktadır. Böylece kalite farkını anlayıp ideal kararlara varabilirsiniz.

Sera Ekipmanları Nelerdir?

Sera Ekipmanları Nelerdir?

Bu işlemi gerçekleştirmek isteyen bireyler için gerekli pek çok malzemeden söz edilmektedir. Bu değişkenlik durumunun pek çok nedeni bulunmaktadır. Kimi terası için gerekli olan mini sera malzemeleri hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Kimi ise dış alana kuracağı daha büyük boyutlu seralara dair deneyimleri bilmek istemektedir. Uygun ekipmanı belirleyen unsurlardan biri yetiştireceğiniz bitkinin türüdür. Örneğin çilek ve benzeri meyveleri üretebilmek için büyük boyutlu naylon brandalar gerekirken, domates gibi sebzelerin üretiminde metal klipslerin kullanılması gerekmektedir. Bu sebeple yetiştireceğiniz bitkinin özellikleri ve yetişme şartlarına dair bilgilenmeniz oldukça büyük bir önem arz etmektedir. Gerekli olan ekipmanların en başında, destek çubukları gelmektedir. Bitkilerin uygun ve doğru bir biçimde yeşerebilmesi için pek çok fideye destek çubuğu yerleştirmeniz ideal koşulları sağlama noktasında oldukça gerekli olan bir noktadır. Bununla beraber bitkilerin doğru bir biçimde büyümesi için birbirine bağlanması da gerekmektedir. Bu noktada gereksinim duyacağınız unsurlar bağlama ipleridir. Tente ipi ile bitkileri birbirine bağlayabilir ve yetişme durumu için uygun koşulları sağlayabilirsiniz. Her bitki ilgilenilmeye ihtiyaç duymaktadır. Bu sebeple bakım işlemleri için sprey kutularını da edinmeniz gerekmektedir. Olmazsa olmaz eylemlerden biri olan sulama işlemi için de gerekli olan ekipmanlar bulunmaktadır. Sulama aparatları edinerek bitkilerinizi rahatça sulayabilirsiniz. Bu noktada dikkat edeceğiniz unsur yetiştirdiğiniz bitkinin gereksinimleridir. Kimi bitki az su isterken, kimi bitkiler fazla suya ihtiyaç duymaktadır. Bu durumu su aparatları yardımıyla ayarlayabilirsiniz. Sera kurulum malzemeleri edinerek tüm bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Boş zamanlarınızı daha verimli hale getirecek bu tarz aktiviteler ile metropollerde dilediğiniz köy hayatını yaşayabilir ve doğal beslenebilirsiniz. Dilerseniz sayfamıza göz atabilir ve ihtiyacınız olan tüm sera malzemelerine dair hem bilgi sahibi olabilir hem de ideal bir saha araştırması yapabilirsiniz. Bütçenize uygun olan modellerden seçenekler oluşturarak ilk adımı atabilirsiniz. Bu arada budama makası da sizlere yardımcı olabilir.

Temel Kolonların Önemi

Temel Kolonların Önemi

Tüm sera yapısının yerleştirildiği kısım olan temel kısmı, yapıyı kapladığı alan üzerinde taşımaktadır. Temel kolonların doğru konumlandırılması sayesinde özellikle cam seralarda çatlama, ayrılma ya da yarılma gibi durumların yaşanma ihtimali imkansız düzeyine düşmektedir. Şayet temel zemini üzerine iletilmekte olan yükü güvenli bir biçimde taşıyamazsa sera stabilitesinin bozulması vesilesiyle kapı ya da pencerelerin açılması zorlaşabilmektedir. Bu zorlaşma nedeniyle de iç kısımda istenilen iklim koşulları oluşturmak daha zor bir hale dönüşmektedir. Yapılışına değinecek olursak, cam seralarda temel duvarın yapılması için ilk olarak 70 cm genişliğinde ve 80 cm derinliğinde çevre boyunca bir çukur kazılmaktadır. Bu durum sonucunda zeminin güvenliği yeterli görünmemekteyse, alt kısma 20 cm yükseklikte betonarme sömel yapılmaktadır. Sömel yapılamaması durumunda tesviye betonu da yeterli ihtiyacı karşılayabilmektedir. Sömelin yapılmasının ardından sömelin üzerine çukur iki yanından 10 cm örme payı bırakılarak boşaltılır. Zemin sağlam bir durumdaysa 20 – 30 cm genişlikte ve 80 – 100 cm yükseklikte betonarme betonu, bu noktada temel duvar görevini üstlenebilmektedir. Görüldüğü üzere en meşakkatli ve zor olan kısım temel kısmıdır. Fakat unutulmamalıdır ki, temelin doğru ayarlandığı seralarda her türlü bitki için uygun koşullar çok rahat bir biçimde oluşturulabilmektedir. Devamında hem seranızın boyutlarına hem de bütçenize uygun olan sera çatı malzemeleri alabilir ve böylece çatının yapımına da başlayabilirsiniz. Sera malzemeleri fiyatları arasından bütçenize uygun olanlara yönelik seçenekler oluşturabilir ve hemen sonrasında kendi seranızın temelini kurmaya başlayabilirsiniz. T, L, kutu, boru ya da çelik levhalar arasından seranız için uygun olan levhaları seçerek yetiştirmeyi düşündüğünüz bitkiler için ideal ortamı hazırlayabilirsiniz. Sonrasında da ideal iskelet malzemeleri belirleyebilir ve böylece satın alma işleminizi daha kısa sürecek bir hale dönüştürebilirsiniz.

Serada İskelet Nasıl Olmalıdır?

Serada İskelet Nasıl Olmalıdır?

İskelet kısmı sayesinde temel duvarın ardından başlayan ve seranın ağırlığı ya da yükü sera temeline iletilmektedir. Bu nedenle en önemli noktalardan biri haline dönüşmektedir. İskelet elemanları sağlam ve aynı zamanda da hafif olmalıdır. Kolay kurulabilir bir niteliğe sahip olmalıdır. Gölgeleme durumu çok aza yakın olmalıdır. Gölgelemesinin az olması sayesinde sera içerisine girecek olan ışık miktarı artacaktır. Tüm bunlarla beraber de hava geçirgenliği, yani ısı kaybı çok minimum bir seviyede olmalıdır. İskelet elemanları içerisinde yer alan kolonlar yani dikmeler, çatı ağırlığını ve sera yüzeylerine gelen rüzgarın yükünü çeken elemanlardır. Kolonların yapımında ahşap, çelik ya da alüminyum ve benzeri malzemeler kullanılmaktadır. Dikmelerin üretiminde ahşap kullanılması halinde kesiti daire, dikdörtgen ya da kare olabilmektedir. Çelik ya da alüminyumun kullanıldığı durumda kesit yüzeyi L, T, I ya da U şekline benzeyen ve içi boş olan kare ya da dikdörtgen olabilmektedir. Kolonların yapımı esnasında demirli betonun kullanılması bu işi bilen kişiler tarafından pek önerilmemektedir. Çünkü demirli beton kullanımı ile kesit alanı fazla olacaktır ve dolayısıyla sera içerisinde gölgelenme artacaktır. Gölgelenmenin artması bitki yetiştirme açısından olumsuz yönlere sahip olan bir unsurdur. Kolon kısmı seranın yükünü taşıyan kısım olduğundan seranın yıkılmaması için oldukça sağlam bir biçimde yapılması büyük önem arz etmektedir. Kısacası ideal iskelet yapısında gölgelenme az olmalıdır. Gölgelenmenin az olması sağlandığı takdirde bitkiler için uygun koşullar sağlanmış olacaktır. Uygun koşulların sağlanması ile beraber de dilediğiniz bitkiyi yetiştirme imkanınız mümkün bir hale dönüşmektedir. Siz de ideal iskelet kurulumu hakkında bilgi sahibi olmanın ardından arazinize ya da evinizin terasına bir sera kurabilir ve her mevsim bitki yetiştiriciliği yapabilirsiniz. Özellikle emekli bireyler için oldukça verimli olan bu aktivite ile metropollerde doğa hayatı yaşayabilmek mümkün bir duruma dönüşmektedir. Dilerseniz sayfamıza göz atabilir ve hem sizin hem de bütçeniz için ideal olan iskelet elemanları arasından pratik sera malzemeleri seçebilirsiniz. Tabi saksılar sayfamızı da unutmayın!

Örtü Materyali Nasıl Olmalıdır?

Örtü Materyali Nasıl Olmalıdır?

Örtü materyali gölgelenmeye mahal vermeyecek ve güneş ışınlarının rahatlıkla geçmesine olanak sağlayacak bir yapıda olmalıdır. Aynı zamanda sıcaklığın da dışa aktarımının yani ısı kaybının önüne geçebilecek niteliklerde olmalıdır. Kolay kurulabilir niteliğiyle kişiye yani kullanıcıya zorluk çıkarmamalıdır. Uzun süreli kullanıma bağlı olarak ışık geçirgenliğini zamanla kaybetmeyen bir nitelikte olması gereklidir. Aynı zamanda kolay yıkanabilir ve temiz olması durumu sayesinde kişiler diledikleri zaman temizliğini yapabilmelidir. Örtü materyali olarak sera naylonu yumuşak plastik, sert plastik ya da fiber kullanılmaktadır. Işık geçirgenliği en fazla olan örtü materyali camlardır. Genellikle polieliten ya da PVC olan plastik örtülerin ise kullanım ömrü diğer modellere nispeten daha kısa sürelidir. Aynı zamanda camlar plastik örtülere nispeten fiziksel ya da mekanik etkilere karşı daha dayanıklı olan bir konumda yer almaktadır. Aynı zamanda cam kullanımında bitkilerin cüce kalma riski diğer modellere nispeten çok daha düşük bir ihtimaldir. Eskiden üretilmiş olan plastik örtü modelleri sıcak havalarda genleşip soğuk havalarda büzüşürken, günümüzde üretilen türlerinde bu durum söz konusu değildir. Gelişen teknolojinin sera örtü materyallerine yansıması ile, seracıların işi çok daha kolay bir hale dönüşmektedir. Türü fark etmeksizin tüm örtü materyallerinin kullanımında düzenli havalandırma yapılmalıdır. Düzenli havalandırmanın yapılmadığı takdirde bitkilerin gelişim durumları olumsuz etkilenebilmektedir. Bu da hiçbir bireyin istemeyeceği bir ihtimaldir. Bundan kaçınmak amacıyla bir önlem mahiyetinde belirli aralıkla havalandırma işlemi yapılmalıdır. Temizlik noktasına değinecek olursak, cam örtü materyalinin temizliği diğer modellere nispeten çok daha kolaydır. Çünkü su ile temas anında camdaki kirler anında gitmektedir ve yerini tertemiz bir cama bırakmaktadır. Lakin diğer örtü materyalleri için daha başka yöntemlere de ihtiyaç vardır. Bu noktalara dikkat ederek alacağınız bir örtü materyali sizi hiçbir zaman için pişman etmeyecektir.

Sera Malzemeleri Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sera malzemesi alırken yetiştirmeyi düşündüğünüz sebze ya da meyveye ve serayı kurmayı düşündüğünüz alana göre ihtiyacınız olan malzemeler değişkenlik göstermektedir. Genel manada ihtiyacınız olan unsurlar; temel için gerekli yapım malzemeleri, iskelet elemanları, çatı elemanları ve çatı örtü malzemeleridir. Bunlar arasından hem yetiştirmeyi düşündüğünüz bitkilere hem de bütçenize uygun olan modeller ile seçenekler oluşturabilir ve satın alma işleminizi bu doğrultuda gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle örtü malzemesine yüksek oranda dikkat etmeniz gerekmektedir. Temizlenme durumu kolay ve pratik bir biçimde hallolabilecek nitelikte olmalıdır. Gölgelendirmesi az ve güneş ışınlarını geçirme oranı oldukça yüksek olmalıdır. Bununla beraber ısıyı iç kısımda tutmalı ve sürekli bir biçimde dışarıya ısı akışı olmasının önüne geçmelidir. Gölgelendirmenin fazla olması ya da ısı akışının sürekli hale gelmesi yetişmekte olan bitkileri olumsuz etkileyen faktörlerden biridir. Aynı zamanda seçilen ürün kaliteli olmalıdır. Çünkü uzun süreli kullanıma bağlı olarak oluşabilecek ısı geçirgenliği artışı bitkilerin cüce kalmasına sebebiyet verebilmektedir.

Sera Malzemesi Neye Göre Alınır?

İdeal sera malzemesini belirleyen unsur sizin ekmeyi düşündüğünüz meyve ya da sebzeler ve o meyve ya da sebzelerin ihtiyacı olan koşullardır. Bu noktayı göz önünde bulundurarak yapacağınız bir satın alam işlemi sizi hiçbir zaman için pişman etmeyecektir. Örneğin temel kısmı için alacağınız malzemelerde sağlamlığı ilk koşul olarak belirlemelisiniz. Temelin sağlam olması sayesinde pencere ve kapılar kolay açılabilir bir hale dönüşmektedir. Aynı zamanda havalandırma işleminin gerçekleşmesi de sağlam bir temel ile daha kolay ve pratik bir biçimde hallolabilecektir. Ayrıyeten satın alacağınız her ürünün gölgelendirme seviyesi oldukça düşük bir seviyede olmalıdır. Çünkü gölgelendirmeden kaynaklı olarak bitkiler cüce kalmaktadır ve bu durum da tüm emeklerinizin boşa gitmesine vesile olmaktadır. Bu sebeple bu noktaları göz önünde bulundurmanız size büyük ölçüde fayda sağlayacaktır.

Sera Malzemesi Nasıl Kullanılır?

Kullanılan her sera malzemesinin bir işlevi ve aynı zamanda da sağladığı fayda ya da faydalar bulunmaktadır. Dolayısıyla her birinin kullanım biçimi birbirinden büyük ölçüde farklıdır. Örneğin temeli kullandığınız malzemeleri örtü malzemesi olarak kullanmanızın imkanı bulunmamaktadır. Her malzemenin işlevine uygun bir biçimde kullanılması yetiştirilecek lan meyve ya da sebzeler için de oldukça faydalı olan bir durumdur. İskelet kısmı serayı zemine sabitleyen ve aynı zamanda da çatıyla zemin arasında dengeyi kurabilen kısmı oluşturmaktadır. Belli bir kullanım şekli bulunmamasına karşın sık aralıklarla temizliğini yapmak önemli noktalardan birini oluşturmaktadır. Örtü malzemesi gölgelendirmeyi önlemede ve serayı dış dünyadan ayırma gibi işlevlere sahiptir. Kullanım durumunda ise güneş ışınlarının tamamını geçirip geçirmediği sürekli olarak kontrol edilmelidir. Güneş ışınlarının bitkilere tam aktarılmaması halinde bitkiler cüce kalabilmektedir. Bu ve benzeri durumların yaşanmaması adına her malzeme işlevine ve amacına uygun bir biçimde kullanılmalıdır.