ÜCRETSİZ KARGO

Önem Emaye Kovalı Kuzine Soba Fırınlı Uyuyan Odun Kömür Sobası
(21)
4.332 TL
3.999 TL

ÜCRETSİZ KARGO

TDS Hare Döküm Kuzine
(1)
19.999 TL
SEPETTE
19.499 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Siyah Fırınlı Odun Sobası, Kamp Sobası, Karavan Sobası
(1)
8.999 TL
SEPETTE
5.335 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Sabah S-103 Kuzine Soba
17.999 TL
SEPETTE
17.499 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Füze Pelet Soba
9.750 TL
SEPETTE
9.457,50 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Süsler SS 5311C Majolik Camlı Emaye Modern Döküm Kuzine Soba
10.900 TL
SEPETTE
10.573 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Alismarkt Blackpool Fırınlı Döküm Şömine Yan Kapaklı
25.555 TL
SEPETTE
22.999 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Camlı Kamp Sobası, Çadır Sobası, Bahçe Sobası Taşıma Çantalı
3.449 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Fırınlı Emaye Kuzine Sac Soba Bahçe Sobası
(1)
2.699,99 TL
2.037,95 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Emaye Isı Dağıtıcı Petek Boru Cimri
Emaye Isı Dağıtıcı Petek Boru Cimri
(14)
639 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Cenerill Elektrikli Şömine Ve Soba Kül Süpürgesi
(13)
4.800 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Sabah KRD02 Dik Karadeniz Kuzine Soba Odun Sobası
(5)
9.888 TL
SEPETTE
8.621,36 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Invıcta Yanmaz Şömine Soba Cam Fitili 4 Metre-5 Mm
Invıcta Yanmaz Şömine Soba Cam Fitili 4 Metre-5 Mm
565 TL
299 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Çimri Soba Borusu Isı Dağıtıcı Kahve Renk
Çimri Soba Borusu Isı Dağıtıcı Kahve Renk
645 TL
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Pelet Sobası M002 Mini Fırınlı Pelet Sobası
Pelet Sobası M002 Mini Fırınlı Pelet Sobası
10.500 TL
SEPETTE
10.185 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Demiray Büyük Soba Mangal Full Semaver Setli -Kavurma Tavası
2.199 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Alismarkt Soba-Şömine Döküm Odunluk
3.200 TL
2.999 TL

ÜCRETSİZ KARGO

40 Lık Mat Camlı Kuzine Döküm Şömine Soba Fırınlı
40 Lık Mat Camlı Kuzine Döküm Şömine Soba Fırınlı
(8)
7.999,99 TL
SEPETTE
7.759,99 TL

Soba

Sonbaharın son zamanları, kışın tamamı ve ilkbaharın bir kısmı olmak üzere, bu zamanlar havaların en soğuk olduğu zamanlardır. Bu zamanlarda da insanoğlunun doğası gereği ısınmak için bir ihtiyaç doğar. Evlere kapalı olunan bu günlerde ev ortamının ısıtılması için akla gelen yollardan biri ise sobalardır. Sobalar geçmişten günümüze evlerde, iş yerlerinde ve daha birçok farklı alanlarda kullanılan yapılardır. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte de klasik kuzine soba türlerine ek olarak teknolojik yapıya sahip olan ve farklı tasarımlarda görülen sobalar ortaya çıkmıştır. Bu farklı tasarımlar ile birlikte çeşitli şekillerde ısıtma ve soğutma işlemini gerçekleştirmek mümkün olmakta. Sadece klasik odun ve kömür ile ısıtma değil, elektrikli ısıtma gibi fonksiyonlar da artık ön planda. Taşınabilir olması ve kolay kullanımları ile birlikte günümüz teknolojisine uyarlanmış olan bu modeller siz kullanıcıların hizmetinde. Elektrikli, peletli, kuzine, konvektör ve benzeri birçok farklı çeşitteki soba modelini inceleyerek sizler de yaşam ve kullanım alanınıza uygun, verimlilik sağlayabilecek olan kararı verebilirsiniz. Elektrikli olarak direkt bir şekilde bağlantı kurabileceğiniz sobaların yanı sıra soba borusu aracılığı ile birlikte baca sistemine bağlayabileceğiniz, klasik ancak modernleştirilmiş soba türlerini tercih edebilirsiniz. Her iki şekilde de alan büyüklüğü, ısıtıcıyı kullanma sıklığı ve benzeri faktörler göz önüne konulup karar verildiğinde memnun kalacaksınız. Soba özellikleri saymakla bitmiyor. Eğer sürekli olarak ısınma ihtiyacı duyuyor iseniz seçebileceğiniz türler farklılık göstermekte olup, ani anlarda kullanıma açabileceğiniz soba modelleri de farklılık göstermektedir. Taşınabilir olmaları elektrikli soba gibi modelleri oldukça kullanışlı hale getirmekte. İstediğiniz alanda bu tür modelleri kullanabilirsiniz. Eğer bir ofis içerisindeyseniz bu tür modeller sizler için kullanışlı olabilir. Aynı zamanda ev içerisindeki elektrikli soba kullanımlarında hangi odayı ya da hangi alanı ısıtmak istiyorsanız sobayı bu yönde hareket ettirmeniz mümkün olacaktır. Tekerlekli sistem ve hafif kütleli mekanizmaları ile istek dahilinde kolaylıkla taşıyabileceksiniz. Soba fiyatları soba türlerine göre farklılık göstermektedir. Sayfamızdan inceleyeceğiniz modellerde bulunan yorum kısmından kullanıcılar tarafından yapılmış olan yorumlara ulaşabilirsiniz. Bu yorumlar doğrultusunda tecrübeleri değerlendirerek ve kendi ihtiyaçlarınız ile oranlayarak kararınızı verebilirsiniz. Her alana uygun, sizlere enerji tasarrufu yaptıracak olan ve soğuk kış mevsiminde evinizi sıcacık edecek olan çeşitli soba türlerini sayfamızda inceleyebilir ve kolaylıkla satın alabilirsiniz.

 Son Teknolojiyle Isının

Son Teknolojiyle Isının

Soğuk günlerin vazgeçilmezi olan ve evinizi ısıtacak olan soba elektrikli modelleri ile de karşınıza çıkıyor. Elektrikli sobaların sizler için önemli ve belki de en büyük faydalarından biri taşınabilir olmasıdır. Evinizde tek bir alanda ısıtma cihazı kullanıyor iseniz diğer alanların kış mevsiminde soğukta kalıyor olması, sıcaklığının düşük olması muhtemeldir. Elektrikli soba modelleri ile bu durumun önüne geçebilmeniz mümkün. Soğuk olduğunu düşündüğünüz alana taşıyarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Sobaların taşınabilir olması sizler için büyük fayda sağlıyor. Bu sayede evinizde istediğiniz alana ısıtma imkanı sağlayabilirsiniz. Özellikle kısa vadeli ısınma işlemleri için verimli olduğu söylenebilen bu soba modellerini eviniz haricinde de birçok alanda kullanabilirsiniz. Ofis, iş yeri gibi alanlarda kullanılabilen bu elektrikli soba modelleri istek doğrultusunda birçok farklı özellikte bulunabilmekte. Bu noktada sizlerin nereyi ısıtmak istediğiniz sorusu öne çıkıyor. Eğer sadece bir yerleşim yerinin sadece bulunduğunuz, o an oturduğunuz yerini ısıtmak istiyor iseniz farklı elektrikli soba tercihinde bulunabilir, eğer tamamen bir odayı ısıtmayı amaçlıyor iseniz farklı bir modeli tercih edebilirsiniz. Isıtma kapasitenize göre tercih yapmanız soba seçiminizde aynı zamanda maksimum verimliliği elde etmenizi sağlayacaktır. Soba çeşitleri ve fiyatları özellikleri doğrultusunda değişkenlik göstermektedir. Aynı zamanda sizlere sağladıkları kW değeri de oldukça önemlidir. Bu sayede ne derecede ısınmak istediğinizi belirleyebilirsiniz. Elektrikli sobaların bir türü fan sobalardır. Boyut olarak küçük olan bu sobalar ortamda bulunan havayı içerisinde ısıtarak tekrar dışarıya aktarmaktadır. Bu sirkülasyon sayesinde de bulunduğunuz ufak alan rahat bir şekilde ısınacaktır. Bu ısıtıcıların iki türü bulunmaktadır. Birinci tür havayı ısıtmak için metal elementler barındırır. İkinci tür ise bir seramik türünü içerisinde barındırmaktadır. Bu sayede hızlı bir şekilde havayı ısıtma işlemini gerçekleştirebilirler. Sizler de bu sayede hem zamandan hem de elektrik enerjisinden tasarruf edebilirsiniz. Bu fan ısıtıcılar, sobalar küçük alanlar için oldukça idealdir. Artı olarak birçok modern fonksiyon da barındırmaktadır. LED ekran üzerinden sıcaklık göstergesini kontrol edebilir ve bunun yanı sıra diğer kontrolleri gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda küçük alanlar için kullanılabilecek ideal bir ısıtıcı olması sizlerin enerjiden tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Bu sayede ısınırken yaktığınız elektrik miktarını çok daha aza indirgeyebilir ve faturanızda bu yönde değişimler gözleyebilirsiniz. Elektrikli sobalar ile birlikte hızlı bir şekilde ısınmak artık mümkün.

 Gazlı Sobalar ile Tasarruf Edin

Gazlı Sobalar ile Tasarruf Edin

Gazlı soba denildiğinde akla gelen ilk modellerden biri katalitik soba olarak bilinen sobalardır. Bu sobalar tüp gaz sistemi ile çalışmaktadır. Birkaç ısıtma kategorileri bulunmaktadır. Tüp gazın sobanız ile bağlantısını sağladıktan sonra kontrol panelinden kontrol işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Katalitik sobalar genelde iki farklı bölümden oluşmaktadır. Boyut olarak bu bölümler birbirinden farklılık göstermektedir. İsteğe bağlı olarak sobanızın iki kısmını da çalıştırabilirsiniz. Sıcaklık verme seviyesi buna göre değişkenlik gösterecektir. Soba ölçüleri de isteğe bağlı olarak tercih edilebilir. Isıtacağınız alan küçük ise boyut olarak da küçük olan bir soba tasarruf yapmanıza ve verimli olarak ısınmanıza olanak tanır. Bunun yanında katalitik gazlı sobalarda sıcaklık veren yüzeyde iki kısma ayrılmıştır. Bir kısım genel olarak toplam alanın yüzde yetmiş beş kadarını kaplarken geri kalan alan diğer kısma aittir. Kontrol panelinden bu iki alandan hangisini aktif hale getirmek istediğinizi seçebilirsiniz. Eğer ısınma ihtiyacınız çok değilse küçük alanı aktif hale getirerek enerjiden tasarruf sağlayabilirsiniz. Bir miktar daha fazla ısınmak istiyor iseniz büyük alanı aktif hale getirebilirsiniz. Ya da sobanızı tam anlamı ile kullanmak ve verim sağlamak istiyor iseniz iki kısmı da aynı anda çalıştırabilirsiniz. Kontrol panelinden bu alanların ne seviyede sıcaklık vereceği konusunu seçebilirsiniz. Bu sayede kontrol elinizde olacak ve ekstra enerji harcama durumundan da kolaylıkla kaçınabileceksiniz. Soba ısıtma sistemleri birçok farklı türü ile siz kullanıcılara hizmet veriyor. Elektrikli, gazlı, kuzine ve benzeri türler ile birlikte kullanıcı kullanım senaryosuna istinaden seçimler yapabiliyor. Odun ve benzeri durumlarla ilgilenmemek istiyorsanız ve de daha çabuk kullanabileceğiniz bir sisteme ihtiyacınız varsa da bu tür elektrikli ve gazlı modeller karşınıza çıkıyor. Kullandığınız kadar aktif edebileceğiniz sistemleri ile birlikte enerjiden tasarruf etmek sizler için oldukça kolay olacak. Yaşam alanlarınızın haricinde ofis ve benzeri alanlar için de gerek kolay kullanımları gerekse de taşınabilirlikleri sayesinde kullanımları rahat olacaktır. İstediğiniz şekilde kolaylıkla bu ürünlerin taşıma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Büyük ya da küçük birçok alanın seri bir şekilde ısınmasını sağlayabilir ve de alan büyüklüğüne göre ısıtma seviyesinin seçimini gerçekleştirebilirsiniz. Son teknolojiye ayak uyduran ve de estetik tasarımlara sahip olan, kış mevsiminde rahatlıkla ısınmanızı sağlayacak olan bu birbirinden farklı soba modellerine sayfamızdan kolaylıkla ulaşabilmeniz mümkün. Sizlere uygun model seçimini yaptıktan sonra satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Klasik Sevenler İçin Kuzine Soba

Klasik Sevenler İçin Kuzine Soba

Ateşin yüzyıllardır insanlar üzerinde içgüdüsel bir etkisi vardır. Tarihteki ilk varlığından itibaren alevler ve yanan odunların çıtırtı sesleri insanlara güveni ve aynı zamanda sıcak kalma şansını vermiştir. Gaz ve benzeri yenilenebilir ısıtma kaynakları yakacak oduna modern alternatifler sunsalar da kuzine soba ve odun ile ısınma kimi zaman zorunlu kimi zaman tercihe bağlı olarak halen en önemli tercihler arasında yerini koruyor. Bu aşamada ise odun ile yakma işlemini gerçekleştireceğiniz sobalarda göz önünde bulundurmanız bazı nitelikler bulunmaktadır. Bunlardan fiziksel olarak göze hitap eden en önemlisi ise sahip olacağınız soba modelinin evinizin iç dekorasyonuna uygun olup olmamasıdır. Klasik dökme demirden çeşitli renkler ve aynı zamanda çekici tarzda kaplamalara sahip olan cihazlara kadar birçok çeşit tasarımlı soba modelleri arasında seçim yapabilir, ev içerisinde zevkinize uygun olarak tasarladığınız temayı devam ettirme şansını yakalayabilirsiniz. Her ne kadar sobaların geniş yaşam alanlarına sahip büyük evler için olduğu düşünülse de küçük alanlar içerisinde de uygulanabilecek birçok çeşit dar soba modeli bulunmaktadır. Bu aşamada ise sahip olduğunuz oda ya da alan için uygun olan ısı çıkış gücüdür. Oda içerisinde ideal sıcaklığın 18 ile 21 santigrat derece arasında olduğu hesap edilerek bu ortalamada her 14 metreküplük alan için yaklaşık 1 kW ısı çıkışına ihtiyacınız olacaktır. Örnek olarak 6x7x4 boyutlarında 168 metreküp bir alan içerisinde yaklaşık 12 kW ısı çıkış gücüne ihtiyaç duyulacaktır. Ancak bu aşamada dikkat edilmelidir ki ısıtılacak ortamdaki pencerelin yalıtımının, evin yaşının ve benzeri faktörlerin etkisi gereksinim duyulacak ısı miktarını etkileyecektir. Eğer odun dışında kömür de eklemek istiyorsanız sobanızın buna uygun olduğunu doğrulamanız güvenlik açısından çok önemli olacaktır. Ancak odun sobalarının tam potansiyelde yanma gücüne ulaşması için doğru odunun seçimi oldukça önemlidir. Bu aşamada ise kuru odun her zaman tercih sırasında en öndedir. Nemli olan odunlar sobanın çıkış gücünü azaltırken oldukça duman oluşturarak genel deneyimi oldukça düşük seviyelere indirmektedir. Odun fiyatı bölgeden bölgeye değişmesinin yanı sıra kurutulmuş odun türü gibi örnekler öne çıkmaktadır. Yeni kesilmiş odunları veya çam türü yakacakları sobanızda kullanmanız adına edinebilirsiniz.

Sobanızın Bağlantısını Sağlayın

Sobanızın Bağlantısını Sağlayın

Soba tercihi yapıldıktan ve gerekli kurulum şartlarına uygun ilgili aşamalar tamamlandıktan sonra en önemli maddelerden birisi ise uygun koşullarda baca sistemi bağlantısının yapılmasıdır. Baca gerekliliği iki önemli madde altında özetlenebilir. Bunlardan birincisi dumanı evin dışına taşımaktır. Yakılan ateşten çıkan duman ev dışın atılmalıdır. İkincisi ise yanmış olan alevin kalıcı hale gelmesidir. Soba içerisinde alev yandıktan sonra sürekliliğini sağlamaktır. Eğer baca ikinci madde için uygun derecede havalandırma sağlayamıyorsa odun sobanızı çalıştırmadan önce özel bir havalandırma deliği işlemi yapmanı gerekebilmektedir. Bu aşamada güvenlik ön planda tutularak profesyonellerden yardım istenmelidir. Bu sistemlere ek olarak bu tür sobalarda en çok istenen özelliklerden bir diğeri ise AirWash sistemidir. Bu sistem ile birlikte serin hava sistemden çekildikten sonra ısıtılarak cam panele itilir ve temizliği sağlanır. İlgili sistemin getirdiği avantaj sayesinde sobanızın ön panelinde yer alan cam temiz olarak kalır ve uzun süre boyunca odunlu sobanızın alevlerini izleme imkanını size tanır. Soba camlı olması sayesinde ise özellikle görsel bir etki oluşturarak odanızda daha sıcak bir ortam oluşturulmasına yardımcı olur. Odun sobalarının bakımı kolay olmak ile birlikte aynı zamanda güvenilir ve verimli çalışabilmesi için yapılabilecek bazı işlemler bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi ise sobanızı yaktığınız mevsimin başında ve sonunda bacanın temizlenmesi için bir profesyonelden yardım istemeniz olacaktır. Buna ek olarak sobanın kül tablasının temizlenmesi ve camının da düzenli olarak temizlenmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca bu aşamada gerekli olabilecek temizlik tavsiyelerine satın almış olduğunuz sobanın kullanım kılavuzunda yer alan yönergeleri içerisinden ulaşabilirsiniz. Bunlara evinizde küçük çocuk ya da evcil hayvan var ise ocağın etrafına kafes yerleştirerek her şekilde sobaya ulaşılmamasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda duman dedektörü ve karbon monoksit dedektörü gibi ek aparatlar sayesinde oluşabilecek güvenlik zafiyetlerine karşı da önlemleri erkenden almış olursunuz. Odun ateşi geleneksel bir yöntem olarak öne çıkmasının ve görsel açıdan çekicilik sunmasını haricinde ahşap diğer yakıtlara göre düşük maliyetli bir seçenek olduğundan dolayı alternatifler arasından sıyrılabilmektedir. İlgili soba kullanmanın en önemli ve danışmanlık gerektirecek kısımlarından birisi ise kurulumudur. Kurulumu esnasında eğer uygun değil ise farklı bir baca açılması ve aynı zamanda inşaat yönetmeliklerine göre uygun olarak tüm bu ilgili işlemlerin yapılması gerekecektir.

Pelet Soba Modelleri

Pelet Soba Modelleri

Soba çeşitleri arasında hızla yukarılara tırmanan ilgili tür olan pelet soba, bir çeşit yem gibi görünen soba peletleri ile yakılmaktadır. Genellikle sıkıştırılmış testere talaşı ve odun talaşından üretilmektedir. Çok yakıtlı olan türleri ise diğer tür yakıtlar olan biyokütle çeşitlerini yakabilmektedir. Bunların arasında mısır, kiraz çekirdeği ve kağıt, ot yapımı olan pelet ürünleri de bulunabilmektedir. Özellikle verimli yapıları ile öne çıkan ilgili tür, oduna göre daha fazla ısı üretebilmesi ve daha az duman üretimi ile birlikte önerilen türler arasında hızla yükselmektedir. Kül ise neredeyse sadece iki haftada bir boşaltılması gereken ve kullanıcıya çok fazla külfet gerektirmeyen gereksinimler arasında yerini almaktadır. Havalandırma işlemi ise sobaların genelinde olduğu gibi bu tür için de bir gereksinimdir. Ancak diğer türlerden ayrılan özelliği sayesinde baca gerekli değildir. Hazne boyutuna bağlı olarak bir pelet sobası, yakıt ikmali yapılmadan birkaç gün boyunca yanabilme işlevine sahiptir. Peletleri elle doldurulmuş hazneden yanma odasına taşıyan besleme mekanizması için çok az miktarda elektrik gerekmektedir. İlgili modelin beraberinde getirdiği özelliklere bağlı olmak koşuluyla sıcaklık dahili termostat ile kontrol edilebilir ve aynı zamanda ateşleme mekanizmasının otomatik olması ile de öne çıkabilmektedir. Bu aşamada bu soba türünü birincil ya da ikincil şekilde ısıtma kaynağı olarak kullanmayı planlıyor iseniz, elektrik kesintisi gibi durumlarda kesintisiz kullanım için pil sistemli bir versiyondan yana tercihte bulunabilirsiniz. İlgili türdeki sobalar ile birlikte elektronik kontrol mekanizması da, modele göre değişmek koşulu ile, sistem içerisinde sunulabilmektedir. Bunun sayesinde 24 saatlik ve haftanın her günü için programlanabilir takvimi ile belirli süreler içerisinde sobanın işlevini sürdürmesini sınırlandırabilir ya da benzer şekilde sınırlandırmalar ile birlikte içerisinde dahili olarak gelebilen termostat verilerine göre ısının dengeli şekilde kalabilmesini ayarlayabilirsiniz. Ölçümünü gerçekleştirdiğiniz odanın ısı çıktısı ihtiyacına göre ölçekleyebildiğiniz programlanabilir özellik sayesinde ısı ihtiyacının aşılmasını önleyerek tasarruf sağlayabilir, gün boyu dengeli bir ısınma işlemi gerçekleştirerek ev içerisinde çok daha stabil bir sıcaklık yakalayabilirsiniz. Otomatik ateşleme sistemine sahip olan ilgili modeller ile birlikte ateşleme işleminde sobaya müdahale etmenize gerek kalmadan içerisinde yer alan mekanizma sayesinde sobanın ateşlenmesi kolaylıkla tamamlanabilmektedir.