ÜCRETSİZ KARGO

Dhs-4200 Led Multimedya Speaker 6w
(3)
649 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Ally Zqs4210 Büyük Boy Taşınabilir Hoparlör Bluetooth Speaker
863,64 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Polk Audio Monitor XT60 Kule Tipi Hoparlör
26.167,50 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Bood Taşınır Müzik Seti Mx-305
Bood Taşınır Müzik Seti Mx-305
(6)
3.499,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Çift Hoparlör Modlu Rgb Işıklı Mini Ses Bombası Mikrofonlu
(12)
279,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Sunplus SP-1230 Aktif Seyyar Anfi
Sunplus SP-1230 Aktif Seyyar Anfi
(1)
4.099,80 TL
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Lastvoice Lt34 Tweeter Driver Tiz Hoparlör 80 Watt 1 İnç 8 Ohm A
(1)
630 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Osawa OSW-9135 Bluetooth Hoparlör
Osawa OSW-9135 Bluetooth Hoparlör
(1)
11.748 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Kts-1175 Mikrofonlu Ledli Bluetooth Hoparlör Usb-tf-fm-bluetooth
(9)
979,90 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Platoon PL-4242 Usb SD Kart FM 2.1 Ses Sistemi
(80)
865,56 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Yamaha NS-SW050 Subwoofer
(1)
10.483,08 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Music D.J SP-60 Usb SD Kart FM Karaoke Bluetooth Rgb Işıklı 2.1 Ses Sistemi
(63)
950 TL
850 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Jbl Stage A130 Raf Tipi Hoparlör Çift Siyah
10.649,53 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Behringer F1220D 12" 250W Aktif Monitör Hoparlör
12.654 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Music D.J M-M560GC Usb SD Kart Bluetooth 2.1 Ses Sistemi
Music D.J M-M560GC Usb SD Kart Bluetooth 2.1 Ses Sistemi
(14)
3.489 TL
3.289 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Polk Audio Monitor XT12 Subwoofer
Polk Audio Monitor XT12 Subwoofer
(1)
18.750 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Rampage RMS-X7 Spectra 2.0 RGB LED Stereo Hoparlör
899 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Polk Audio Monitor XT20 Raf Tipi Hoparlör
(1)
13.956 TL

Uydu Hoparlör

Elektrik akımı değişimlerini ses titreşimlerine çeviren ve hatta kullanıcının dilediğinde sesi arttırıp imkân sağlayan hoparlör, Türk dilinde eş anlamlı olarak sesucaltan kelimesi ile tanımlanmaktadır. Hoparlörler evde, araba, ofis veya her nerede isterseniz televizyon, telefon gibi araçlar ile izlediğiniz filmlerin ya da dinlediğiniz müziklerin sesini duymanıza yarayan, oldukça işlevsel aletlerdir. Bu işlevsel aletlerin ana sistem elemanı mıknatıslar olup, çalışma prensiplerine gibi faktörlere göre gruplara ayrılmaktadır.

Hoparlör Çeşitleri ve Uydu Hoparlör

Hoparlör Çeşitleri ve Uydu Hoparlör

Hoparlörler çalışma prensiplerine göre elektrostatik, magnetostatik elektrodinamik ve elektromanyetik hoparlör olarak dört gruba ayrılır. Kablo barındırmasına göre ise hoparlörler kablolu, kablosuz ve hem kablolu hem de kablosuz olarak üç gruba ayrılmaktadır. Hoparlörler bünyelerinde amplifikatör bulundurma durumlarına göre de aktif hoparlör ve pasif hoparlör olarak iki ayrı kategoride incelenebilir. Pasif hoparlörlerde dahili bir amplifikatör bulunmadığı için, hoparlörleri ilk önce amplifikatöre bağlayıp, ardından ekrana kablo çekilmesi gerekirken, aktif hoparlör modelleri standart olarak merkezlerinde dahili bir amplifikatör taşırlar. Dolayısı ile aktif hoparlörler ek bir cihaza gerek duymadan ekrana bağlanabilir ve bu sistemler genellikle bilgisayar vb. aygıtlarda kullanılırlar. Ayrıca hoparlörler ses sistemlerine göre de çeşitlendirilmektedir ve bu sistemler arasında en profesyonelinin uydu hoparlör olduğu ifade edilmektedir. Uydu hoparlörler genellikle kablosuz hoparlörler olarak bilinse de bu yetersiz bir bilgidir. Uydu hoparlör sistemlerinin kablolu veya kablosuz olması ya da her iki özelliği birden taşıması modeline göre değişkenlik göstermektedir. Uydu alıcısına hoparlör bağlamak yine çoğu kişi tarafından uydu hoparlör ile bağdaştırılır ancak bu durumun da uydu hoparlör ile bir bağlantısı yoktur. Uydu hoparlör sistemleri hakkında merak ettikleriniz için yazımızı okuyabilir ve uydu hoparlörler ile ilgili ihtiyacınız olan tüm hoparlör modellerini sayfamızı inceleyerek bulabilirsiniz. Bazı hoparlörlerde uzaktan kumanda ile kontrol mümkün iken bazılarında sadece ses kontrolü varken bazılarında hoparlörden kontrol bulunmaz. Sayfamızda tavan hoparlörler modelleri, duvar hoparlörleri, raf tipi veya kule tipi gibi pek çok hoparlör modelini, bu modellerin trafolu ya da trafosuz gibi çeşitli alternatiflerini rahatlıkla bularak hem bütçenize hem de ihtiyaçlarınıza uygun hoparlörler arasından dilediğiniz seçimi yapabilirsiniz.

 Uydu Hoparlör Çeşitleri

Uydu Hoparlör Çeşitleri

Hoparlörler genel olarak çalışma prensiplerine uygun olarak hem orta sesleri hem bas sesleri hem de tiz sesleri aynı anda dışa vermektedir. Standart hoparlörlerden olmayan uydu hoparlör nedir bu uydu sistemli hoparlörün farkı nedir diye araştırdığınızda karşınıza, ortama verdikleri seslerin farklı olduğu bilgisi çıkacaktır. Aynı anda bas (kalın), orta (mid) ve tiz (ince) sesleri vermek yerine sadece orta ve tiz seslerini harmanlayarak çıkaran uydu alıcı hoparlör olarak bilinen bu hoparlörler oldukça tercih edilir. Bu hoparlörlerde bas seslerini elde etmek için uydu sistemli hoparlöre bağlı olan woofer olarak adlandırılan bölüm olur. Böylece uydu hoparlörler tamamen orta seslere ve tabi ki tiz seslere odaklanarak duyulan sesin kalitesini oldukça arttırırlar. Uydu hoparlörler diğerlerine göre daha küçük boyutlarda bulunurlar. Kullanım ihtiyacına göre piyasalarda ister kablolu ister kabloszu ve hatta hem kablolu hem kablosuz uydu hoparlör bulunabilir. Kablolu hoparlörlerin televizyon, bilgisayar, telefon veya diğer aygıtlara bağlantısı, cihaza ya da hoparlör modeline göre farklılık gösteriyor olsa bile kablosuz hoparlörlerde aksine hoparlör tipi fark etmeden, aynı bağlantı yolu kurulabilir. Bu bağlantı yolu için öncelikle hoparlörü bağlamak istediğiniz aygıtı açmanız ve ardından Bluetooth öğesini menü ve ayarlardan bularak bluetooth kanalını da açmanız gerekmektedir. Ardından hoparlörü açıp, listelenen hoparlörler arasından kendi hoparlörünüzü seçerek, cihaz ve hoparlör arasında bağlantı kurulmasını beklemelisiniz. Tüm bu işlemler tamamlandığında, hoparlör sistemi kullanıma hazır hale gelmiş olacaktır. Aktif hoparlörlerde ise bağlantı yolu kurulurken; önce hoparlörlerin ve aygıtın prize takılı olup olmadığı kontrol edilmeli, ardından ses kabloları cihazdaki ilgili konnektörlere bağlanmalı ve cihaz açılmalıdır. Bu işlemlerden sonra cihazın sesi hoparlörlerden gelecektir. Hoparlör bağlantıları genellikle dış veya iç mekâna uygunluk fark etmeden aynı şekilde yapılmaktadır. Dış mekân ve iç mekân alanlarında kullanılacak hoparlörler farklı şekilde üretilir ve farklı kalitede ses verirler. Subwoofer kullanmadan geniş ve açık alanlara kaliteli ses verecek şekilde özel olarak dizayn edilen dış mekân hoparlörleri, iç mekâna özel olanlardan daha fazla tiz ses yayan sistemlere sahiplerdir. Tercihe bağlı olarak iç alanlarda kullanıma özel tasarlanan hoparlörlerin dış alanlarda kullanımı da mümkündür ancak aynı ses kalitesine ulaşılamayacağı ve uzun süre kullanımı halinde iç mekân hoparlörlerine zarar verilebileceği unutulmamalıdır. Ayrıca dış mekân hoparlörleri her türlü hava koşulu planlanarak, yoğun kar yağışlarından yakıcı güneş ışınlarına kadar koruyabilen malzemeler ile kaplanarak üretilmektedir. Son yıllarda, iç mekân hoparlörleri ya da dış mekân hoparlörleri arasında da sıklıkla uydu hoparlörlerin kullanıldığını görülüyor.

 Uydu Hoparlör Özellikleri

Uydu Hoparlör Özellikleri

Hoparlör çeşitleri birçok faktöre göre değişkenlik göstermektedir. Hoparlörü kullanacağınız alan ve amaca göre bir hoparlör seçerek, hoparlörden alacağınız keyfi en üst düzeye taşıyabilirsiniz. Ses frekansı büyük ise ince aralıkta ses duyulur ve bu ses “tiz” olarak adlandırılır. Bu durumun aksi olarak frekansı küçük olan ve kalın aralıkta olan ses ise “bas” olarak ifade edilmektedir. Mid olarak bilinen orta ses grubu ise bas ve tizin orta noktalarında olan sestir. Hoparlörlerin teknik bilgileri incelendiğinde sık sık karşılaşılan frekans; Hertz (Hz) birimi ile ifade edilen, elektrik akımının bir saniyede yön değiştirme hızı olarak ifade edilen birimdir. Hoparlör açısından bakıldığında 1 saniyede meydana gelen 1 titreşim sayısı olup, 20 Hz frekans değeri, 1 saniyede 20 titreşim anlamına gelir. Woofer bölümü ölçü olarak verilen ve bas hoparlörünün ölçüsünü ifade eden bölümdür. Genellikle 50 Hz ve 1000 Hz arasında bulunan düşük frekanslı sesleri veren hoparlör sürücüsü olarak bilinir. Tweeter yüksek frekanslı sesleri ortama veren bir hoparlör sürücüsü olup, yaklaşık 2 kHz ve 20 kHz seviyelerinde frekans sağlayabilir. Özel durumlarda 100 kHz seviyelerine kadar frekans sağlanabilen bu hoparlörler oldukça pürüzsüz ses iletimi sağlamaktadır. Uydu cihazına hoparlör bağlantısı yapıldığı düşünülen ama esasında bas sesleri woofer ile alt ses olarak veren uydu hoparlörlerin kaliteli ses iletimi sağlaması bu sisteme bağlanmaktadır. Bu modellere ek olarak ne woofer ne de tweeter gibi uçları yaşatmayan, net şekilde ara sesleri veren midrange hoparlörleri bulunmaktadır. İnsan sesleri, enstrüman sesleri gibi özellikle 100 Hz ile 300 Hz arasındaki sesleri verebilen hoparlörler midrange ya da mid-bas hoparlörler olarak bilinir. Trafolu hoparlörlü uydu alıcısı ya da diğer trafolu hoparlörler sesi zayıflatmadan oldukça geniş alanlara ve uzak kesimlere yayabilen hoparlörlerdir. Bu hoparlörlerde genellikle 70 – 100V trafolu amfilere girişleri bulunmaktadır ve çok sayıda hoparlör paralel olarak arka arkaya bağlanabilir. Bu tip hoparlörlere camiler, okullar, hastaneler veya belediyelerde oldukça ihtiyaç duyulmaktadır. Bu mekanlarda kullanılacak hoparlörler seçilirken sadece trafo özelliğinin bulunup bulunmamasına değil, hangi mekâna uygun dizayn edildiklerine de bakılmalıdır.