ÜCRETSİZ KARGO

Bauer Barbarism King Metal Kafa 5bilyeli Olta Makinesi
(10)
699 TL
SEPETTE
505,08 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Shimano Fx C3000 Fc Spin Olta Makinesi
Shimano Fx C3000 Fc Spin Olta Makinesi
(90)
1.136 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Okuma Revenger Rv-55 Olta Makinesi
Okuma Revenger Rv-55 Olta Makinesi
(189)
565,72 TL
SEPETTE
520,46 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Shimano Fx 4000 Fc Spin Olta Makinesi
(554)
1.270 TL
SEPETTE
1.168,40 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Discovery Cs500 Kırmızı 9+1 Bb Olta Makinesi
Discovery Cs500 Kırmızı 9+1 Bb Olta Makinesi
675 TL
SEPETTE
621 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Okuma Arıa-8000a Painting Silver 1bb Olta Makinesi
Okuma Arıa-8000a Painting Silver 1bb Olta Makinesi
(11)
953,61 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Okuma Ceymar Fd Cxt-65 Olta Makinesi
Okuma Ceymar Fd Cxt-65 Olta Makinesi
(2)
3.228 TL
SEPETTE
2.988 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Ucuzaav 50 Parça Olta Seti 2.40 Kamış 40'Lık Makine
(79)
569,90 TL
SEPETTE
524,31 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Okuma Acuador Acu-1000a 3+1bb Olta Makinesi
(2)
1.080,42 TL
SEPETTE
944,29 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Bauer Hıkaru 200 Lrf & Spin Olta Makinesi
Bauer Hıkaru 200 Lrf & Spin Olta Makinesi
(6)
260 TL
SEPETTE
239,20 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Okuma Alaris 30 Olta Makinesi
(7)
1.491,04 TL
SEPETTE
1.371,76 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Okuma Revenger Rv-55 Fd 4.5 1 1 Bb Olta Makinesi
Okuma Revenger Rv-55 Fd 4.5 1 1 Bb Olta Makinesi
(87)
506,73 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Dailytech Linnhue Hb 1000 Paslanmaz Çelik Olta Makinesi Makarası
(40)
429 TL
SEPETTE
394,68 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Okuma Acuador Acu-1000a 3+1bb Lrf Olta Makinesi
(6)
1.058,03 TL
SEPETTE
973,39 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Daiwa Rs 1000 Olta Makinası
Daiwa Rs 1000 Olta Makinası
(2)
800 TL
SEPETTE
736 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Okuma Arıa-3000a Painting Silver Olta Makinesi
Okuma Arıa-3000a Painting Silver Olta Makinesi
(3)
654,06 TL
SEPETTE
601,74 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Okuma Alarıs Als-40 Spin Olta Makinesi
(53)
1.117,20 TL

Olta Makinesi

Balıkçılık ile ilgili malzemelerin en önemlileri arasında yer alan olta makinesi pek çok marka tarafından çeşitli modellerde üretilmektedir. Makara, sarma teli, sarma kolu, rulman, şaft ve dişli gibi kısımların bir araya getirilmesiyle üretilen olta makinesi satın alınırken pek çok faktör dikkate alınmalıdır. İşlevlerini başarılı bir biçimde meydana getirebilmeleri ve paslanmamaları için metal ve alüminyum gibi malzemeler kullanılarak üretilirler. Kaba tabirle ürün misinayı serbest bırakarak suyun içine bırakmaya ve geri toplamaya yarar. Misinanın ucuna takılacak olan çapari ve ileriye doğru fırlatacağınız misina ile balığı yakaladıktan sonra sarma kolunu çevirerek misinayı geri toplamalı ve balığa ulaşmalısınız. Daha çok balık yakalamak ve enerjinizi verimli harcamak için olta makinesi özellikleri oldukça önemlidir. Araştırmalarınız neticesinde öğrendikleriniz ve bazı ipuçları hem aleti doğru bir biçimde kullanmanızı hem de verimli bir etkinlik yapmanızı sağlayacaktır. Genel olarak bakıldığında Türkiye’de kıyı balıkçılığı alışılmış ve epey popüler olduğu için “Spin Tip” olarak bilinen modeller kullanılır. Sadece kıyı balıkçılığı etkinliklerinde değil aynı zamanda tekne balıkçılığında da kullanılan bu modeller bir gövde ve misinanın sarıldığı bir parçadan oluşur. Bu tür bir olta makinesiyle küçük çaptaki etkinliklerinizi, balık avlamalarını rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Makine boyutu ve kamışları ortalama boyutlarda üretildiği için kullanım esnasında kollarınızı yormaz. Ortalama boyutlara sahip olduğu için ağrı, ağırlık gibi durumlar yaşamazsınız ve kendinizi sakatlama riskiniz düşüktür. Bu bilgiler ışığında bakıldığında en iyi olta makinesi ihtiyaçlarınıza, alışkanlıklarınıza ve bedeninize uygun olandır denebilir. Ne kadar balık tutma hedefinizin olduğu, kol uzunluğunuz, gücünüz ve daha önce bu tarz bir alet kullanıp kullanmadığınız seçimlerinizde belirleyici olacaktır. İyi bir seçim hem sizi bedenen yormayacak hem de ürününüzü uzun süre kullanmanızı sağlayacaktır. Olta makineleri av yoğunluğu ve kamış uzunluğuna uyum sağlamaları için pek çok farklı boyutlarda üretilmektedir. Genel itibariyle büyük, orta ve küçük olarak kategorize edilen bu ürünler hem hobi olarak amatör kullanımlar için hem de profesyonel kullanımlar için uygundur. Amatör olarak balıkçılıkla uğraşsanız da profesyonel olarak bu işi yapsanız da işlemlerinize uygun olarak bir olta makinesi satın almanız mümkündür. Siz de avcılık ve balıkçılık sayfamız üzerinden ihtiyacınız olan tüm ekipmanları temin edebilirsiniz.

 Hobileriniz İçin Olta Makinesi Çeşitleri

Hobileriniz İçin Olta Makinesi Çeşitleri

Seçeceğiniz 7 ya da 8 bilyeli olta makinesi ile ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz mümkündür. Yapacağınız işlemlerin kapasitesine ve genişliğine göre bilye sayısını da belirlemeniz gerekecektir. Bilyeler olta makinesi içerisinde bulunan ekipmanların birbirleri arasındaki sürtünmesini azaltır ve çalışmasını epey rahatlatır. Bu ekipmanlar sayesinde hem ürününüzün ömrü iyiden iyiye artar hem de siz konforlu bir biçimde balık tutma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ürün satın almadan önce yapacağınız araştırmalarda boyunuzu, bilyeleri, devir hızını ve ürünün boyutunu dikkate almanız oldukça iyi olacaktır. Çünkü olta makinesi boyutları sizin boyunuza göre uyumlu olmalıdır. Aksi takdirde kimi kaslarınızı gereğinden fazla çalıştırmanıza ve bu da kimi sakatlıklar yaşamanıza sebebiyet verebilir. Yani satın alacağınız ürün sizin boyunuzla uyum içerisinde olmalıdır. Ürünler genel olarak incelendiğinde kamışların uzunlukları 2,70 m ile 3,40 m arasında değişkenlik gösterdiği görülebilir. Etkili ve konforlu bir kullanım için kamışın boyutunu kendi vücudunuza ve olta makinenize göre uyumlu olarak seçmelisiniz. Böylesi seçimler hem balıkları hızlı ve pratik bir şekilde tutmanızı hem de ürününüzü uzun yıllar boyu güvenle kullanmanızı sağlayacaktır. Satın almadan önce ürünün özelliklerini bilmek olta makinesi ayarları yapabilmenizi de sağlar. Kullanım sıklığınıza ve balık tutma kapasitenize göre ayarlarınızı yapmak daha verimli etkinlikler yapabilmenizi sağlayacaktır. Örneğin, ayarlarınızı yapmak için devir hızı kavramına da hâkim olmanız gerekir. Devir hızı bir tur içerisinde ürününüzün sardığı misinanın miktarı anlamına gelmektedir. Eğer sarış hızınızın yüksek olmasını istiyorsanız devir miktarının yüksek olduğu bir ürün seçmeniz gerekmektedir. Düşük devire sahip bir makine satın almak yem ile avlayacağınız balık avlama etkinliklerinde daha fonksiyoneldir. Yüksek ya da orta devirli makineler ise daha çok spin avlarda fonksiyoneldir. Satın almadan önce ihtiyaçlarınızı ve kriterlerinizi belirleyerek, ergonomik tasarımlı ve uzun vadede kullanabileceğiniz ürünleri satın alabilirsiniz. Bu gibi faktörlerin hepsi bir arada düşünüldüğünde olta makinesi fiyatları da oldukça farklılık gösterir. Markaların sunduğu birbirinden farklı tasarımlara ve üretim malzemelerine sahip ürünler fiyatların da geniş bir yelpazede olmasını sağlamaktadır. Siz de birbirinden farklı amaçlarla üretilmiş ürünlere ihtiyaçlarınıza göre sahip olabilirsiniz. Satın aldıktan sonraki bir diğer konu ise bakım ve temizleme işleridir. Parçalar her ne kadar zamanla aşınsa da değiştirilebilir. Ancak sık sık yapılan yenileme ve temizlik işlemleri ürününüzün ömrünü uzatacaktır. Öğrendiğiniz takdirde bakım işlemlerini siz de yapabileceğiniz gibi bir profesyonele de bırakabilirsiniz. Birbirinden farklı fiyat ve kalitedeki olta makineleri için Dam olta makinesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 Bedeninize Uygun Olta Makinesi ile Kolayca Balık Tutun

Bedeninize Uygun Olta Makinesi ile Kolayca Balık Tutun

Çıkrık makinesi olarak da ifade edilen olta makinelerini seçerken hangi balık türlerini avlayacağınızı da belirlemelisiniz. Örneğin tekne avcılığı yapıyorsanız ve palamut, kofana ve lüfer gibi balıklar hedefinizdeyse büyük ve orta tipteki ürünleri tercih etmeniz gerekmektedir. Kamış olarak ise 3 metre ile 4,50 m arasındaki ürünleri tercih etmeniz daha faydalı olacaktır. Diğer yandan kroçe ve istavrit gibi balıkları hedefinize aldıysanız orta boydaki ürünleri tercih etmeniz gerekmektedir. Tekne balıkçılığından farklı olarak kıyı balıkçılığı ile ilgileniyorsanız 40 ila 60 arası orta segmentteki ürünleri tercih etmelisiniz. Lahos, kılıç, orfoz ve akya gibi nazaran daha büyük balıklar için ise 60 ve 80 arası olan büyük segmentteki ürünleri tercih etmeniz daha faydalı olacaktır. Eğer spesifik bir hedefiniz yoksa ve tekne balıkçılığı yapacaksanız 50 ve 60 arasında yer alan orta boy bir ürünü tercih ederek başlangıç yapabilirsiniz. Amacınıza göre çıkrık seçimi yapmak hem hedeflediğiniz balıkları tutabilmenize hem de daha verimli olabilmenize yarayacaktır. Elbette olta makinesi seçimlerinizde dikkat edeceğiniz tek husus değildir. Misina kalınlığı ve uzunluğu, kamış uzunluğu gibi pek çok faktör karar alma süreçlerinize doğrudan etki etmelidir. 8 ya da 7 bilyeli olta makinesi olarak yapacağınız seçimleriniz doğrudan verimliliğinize ve vücudunuza etki edecektir. Bilye sayısı seçimleriniz yaparken dikkat etmeniz gereken bir husustur. İlk etapta ürünün teknik yapısı ile ilgili gerekli bilgileri edinmeli ve ardından bu teknik bilgiler ışığında seçimler yapmalısınız. Örneğin bilye sayısının ne anlama geldiğini öğrenmeniz seçimlerinizde faydalı olacaktır. Bilye sayısının fazla olmasının daha kaliteli bir ürün meydana getireceği yönündeki yanlış bilgilere kanmamalısınız. En iyi ürün ihtiyaçlarınızı karşılayan ve bütçenizi sarsmayan üründür. Bilyeler saldığınız misinanın geri sarım yapmasını belirleyen bir unsurdur. Bilyeler hakkında önemli olan şey dayanıklılık, toz ve su geçirmezlik, kalite ve üretim malzemesinin sağlamlığıdır. olta makarası ve makinesine düzenli olarak bakım yapmak satın aldığınız kalitenin uzun yıllar boyu sürmesini de sağlayacaktır. Makara, kafa yapısı, üretim malzemeleri ve ebatlar doğrudan deneyiminize ve bütçenize etki edecektir. Siz de çeşitli olta makinelerini incelemek ve bütçenize uygun seçimler yapmak için Silstar olta makinesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 Profesyonel ve Amatör Olta Makinesi Çeşitleri

Profesyonel ve Amatör Olta Makinesi Çeşitleri

Meslek ya da hobi amaçlı yapılan balıkçılığın bir türü de olta balıkçılığıdır. Ve olta balıkçılığı yapan kişiler için en önemli aparat olta makinesidir. Balık tutma performansını etkileyen bu cihaz oldukça geniş fiyat aralığında müşterilere sunuluyor. Bu geniş fiyat aralığında kendini konumlandırmak için ihtiyaçlarınızı bilmeniz gerekir. Alışkanlıklarınızı ve kullanım şekillerinizi göz önünde bulundurarak sağlıklı bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz. Farklı model alternatifleri arasında karar verirken öncelikle türler hakkında bilgi edinmelisiniz. Olta makinesi çeşitleri ne kadar birbirine benziyor gibi görünse de aslında avlanacak balık türüne göre farklı özelliklere sahiptir. Toplam beş farklı türe ayrılan bu makineler boyut açısından da değişiklik gösterir. Ancak bu beş grup şunlardır: surf, spin, jig, runner, bait casting. Avlanacak balık türüne göre çeşitlenen bu modeller farklı model ve fiyatlarla karşınıza çıkar. Bu çeşitlilik arasında kafa karışıklığı yaşamamak için öncelikle hangi balık türünü avladığınıza ve hangi teknikleri kullandığınızı belirlemelisiniz. Bunların yanı sıra ürünleri kullanan kişilerin yorumlarını ve olta makinesi tavsiye yazılarını okuyabilirsiniz. Alışverişin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için müşteri memnuniyeti oldukça önemlidir. Kişilerin yaşadığı tecrübe ve tavsiyeler modeller hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlar. Tavsiyeler ve tercihleriniz doğrultusunda ürün satın almak makineden alacağınız verimi de arttırır. Tavsiye ve öneriler dışında ürün hakkındaki bilgilerinizi de arttırmanız gerekir. Örneğin olta makineleri; rulman, dişli, sarma kolu, şaft, makara ve sarma teli birleşiminden meydana gelir. Bu teknik bilgilere sahip olmanız daha bilinçli bir alışveriş yapmanızı sağlar. Olta makinesi parçaları dışında alışveriş sırasında dikkat etmeniz gereken kriterlerden biri de boyunuzdur. Kullanacağınız kamışın uzunluğu boyunuzla uygun olmalı. Diğer kriterler ise bilye ve devir hızıdır. Makinedeki parçaların sürtünmesini azaltan bilyeler sayesinde balıkçılar daha konforlu bir şekilde balık tutabilir. Devir hızı ise misinanın makaraya sarılmasıyla ilişkilidir. Eğer misinanın hızlı sarılmasına ihtiyacınız varsa devir sayısı hızlı olan modelleri tercih etmelisiniz. Devir hızı yüksek olan makineler genellikle spin balıkçılıkta tercih edilirken; devir hızı düşük olan modeller ise yemli balık avlarında tercih edilir. Siz de yaptığınız balık avı çeşidine göre ihtiyacınız olan devir hızını belirleyebilirsiniz. Ayrıca ergonomik yapıya sahip ürünleri incelemek ve satın almak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 Olta Makinesi Modelleri, Çeşitleri ve Fiyatları

Olta Makinesi Modelleri, Çeşitleri ve Fiyatları

Boş vakitleri değerlendirmek için birçok hobi çeşidi vardır. Sanat ve spor dallarına olan ilginin yanı sıra üretken ve günlük faydalara dayanan ilgi alanları da vardır. Bunlardan biri de balıkçılıktır. Her profesyonel anlamda hem de hobi amacıyla yapılan balıkçılığın birçok türü vardır. Bunlardan bazıları şunlardır: göl balıkçılığı, okyanus balıkçılığı, açık deniz balıkçılığı ve nehir balıkçılığı. Bu farklı alanlarda kullanılan ekipmanlar ise birbirinden farklıdır. Alanlara göre değişen ekipmanların başında ise oltalar yer alır. Aynı zamanda olta makineleri de hepsi için ayrı ayrı üretilir. Siz de kullanım amacınıza uygun olan modelleri tercih edebilirsiniz. Ancak olta makinesi satın alırken dikkat etmeniz gereken bazı faktörler vardır. Bunlardan ilki bilye sayısıdır. Alışveriş sırasında ve sonrasında olta makinesi bilye sayısı oldukça önemlidir. Bilyeler sürtünmeyi azalttığı ve dolayısıyla hız etkilediği için balıkçılar tarafından oldukça önemsenir bu yüzden konforlu bir balık avlama süreci geçirmek istiyorsanız yüksek bilyeli modelleri tercih etmelisiniz. Bunun yanı sıra yüksek bilyeli modeller uzun süreli avcılıklar için de oldukça avantajlıdır. Diğer yandan devir sayısı da avlanma biçimine göre değişiklik gösteren bir kriterdir. Ağır avlarda 2,1 devirli makineleri tercih edilirken kıyıdan yapılan avlanmalar için 4,1 devir kullanılması gerekir. Aynı zamanda at çek avlamalarda da 4,1 devir oldukça önemlidir. Bilye ve devir değerlerinin yanı sıra ürün ağırlığı da oldukça önemlidir. Örneğin; at – çek tarzı bir avcılık yapıyorsanız makinenizin ağır olmaması gerekir. Özellikle hafif malzemelerden seçilerek üretilmiş tasarımları tercih etmelisiniz. Çeşitlilik arasından kafanız karışıyorsa olta makinesi önerileri ve müşteri yorumlarını inceleyerek karar verebilirsiniz. Ürünlerin avantajlarının ve dezavantajlarının yazıldığı bu yazılar ürünü satın almadan önce oldukça faydalıdır. Diğer yandan ürün kalitesi ve dayanıklılığını da değerlendirmelisiniz. Eskimeyen ve paslanmayan modelleri tercih ederseniz yıllarca kullanabilirsiniz. Bu yüzden paslanmaz çelik malzemesinden üretilen modeller oldukça avantajlıdır. Olta makinesi bakımı açısından düşünüldüğünde de paslanmaz malzemeler kişiye avantaj sağlamaktadır. Nemli ve ıslak mekânlarda çalışan balıkçılar için paslanma hayati bir öneme sahiptir. Hem maddi hem de temizlik açısından paslanmaz çelik malzemesi tercih edilebilir. Ancak her şeyden önce tutacağınız balık türüne, balık tutulacak alana ve avcılık tekniğinize göre karar vermelisiniz.

 Kolay Olta Makinesi Kullanımı

Kolay Olta Makinesi Kullanımı

Balıkçılığın en önemli araçlarından biri olan olta makinesi birden fazla işlemi aynı anda yapar. Süreci kolaylaştırmasının yanı sıra avcıya bazı avantajlar sunar. Bu cihazın ilk amacı balığa karşı direnç göstermektir. Balığı avlamak için misinayla yem gönderilir. Ve balık yemi tutup çektiğinde güçlü bir mekanizmanın karşı direnç göstermesi gerekir. Bu aşamada şarjlı olta makinesi çok önemli bir işlevi yerine getirir. Cihazın bir diğer amacı ise balığın kolay bir şekilde çekilmesini sağlamaktır. Yeme gelen balığın yukarı çekilmesi gerekir ancak mesafe uzun olabilir. Böyle durumlarda bu araç oldukça faydalı ve pratiktir. Avcının balığı kolayca yukarı çıkarmasını sağlar. Son olarak ise misinanın kusursuz bir şekilde sarılmasını sağlar. Balık yeme geldikten sonra misinanın sarılması ve yukarı çekilmesi gerekir. Burada kusursuz bir performans gerçekleştirilmesi gerekir. Bu yüzden misinanın sarılması da oldukça önemlidir. Olta makinesi kullanımı kolaylığı ise bu üç işlemin de aynı anda yapılmasından kaynaklıdır. Hassas bir denge ve zamanlama gerektiren avcılıkta için kaliteli ekipman oldukça önemlidir. Faydası ve özelliklerinin yanı sıra fiziksel yapısı da çok kompleks değildir. Bobin, teker, tahliye kolu ve bobinin çevresine sarılan misina; bu cihazı oluşturan parçalardır. Tahliye kolu misinanın hareketiyle ilgili olan parçadır. Eğer tahliye kolu açıksa dirençsiz bir şekilde misina sarılabilir. Yani misinanın kolay sarılmasını istiyorsanız tahliye kolunu kaldırarak direnci yok etmelisiniz. Ayrıca manivela sayesinde misinanın sarılma hızını da değiştirebilirsiniz. Örneğin, tahliye kolunu manivelayla kapattığınızda misina doksan derece kalkar ve daha hızlı bir şekilde sarılmaya başlar. Eğer sarma işleminin hızını arttırmak istiyorsanız manivelayı kaldırmanız yeterli olacaktır. Manivelayı ikinci kez kaldırdığınızda misinanın daha da hızlı sarıldığını göreceksiniz. Bu işlemler gerçekleşirken bobin ise ileri geri hareket eder; ardından balık yukarıya gelir. Manuel yöntemlere göre mekanik bir balıkçılık anlayışı doğuran 1000 olta makinesi avcının işini oldukça kolaylaştırmıştır. Balık tutma sürecinin dışında bu makineyi satın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği oldukça dikkat çekici bir konudur. Bu süreci basitleştirmek için yapmanız gereken şey sınıflama yapmaktır. Hangi tür balıkları tuttuğunuz, nasıl bir alanda balık tuttuğunuzu ve hangi yöntemlerle balık tuttuğunuzu belirlemelisiniz. Daha sonra bu bilgiler doğrultusunda olta makineleri arasından tercihinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Diğer yandan hijyen anlamında hiçbir sorun yaşatmaz. Olta makinesi temizleme oldukça kolay bir işlemdir.