ÜCRETSİZ KARGO

Alfasol Saf Anason Yağı 100 G
Alfasol Saf Anason Yağı 100 G
(1738)
464 TL
450 TL
4.50 TL / G
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Argunbeer Saf Anason Yağı 100 G
Argunbeer Saf Anason Yağı 100 G
(273)
394,75 TL
SEPETTE
369,75 TL
3.70 TL / G

ÜCRETSİZ KARGO

Beuta Lavanta Yağı 20 ML
Beuta Lavanta Yağı 20 ML
(86)
119,90 TL
6 TL / ML

ÜCRETSİZ KARGO

Bayvital Çörek Otu Yağı 250 ML
Bayvital Çörek Otu Yağı 250 ML
(413)
250 TL
214,90 TL
0.86 TL / ML

ÜCRETSİZ KARGO

Heal Lavanta Yağı 100 ML
Heal Lavanta Yağı 100 ML
(11)
320 TL
266,99 TL
2.67 TL / ML

ÜCRETSİZ KARGO

Cure Of Nature Kabak Çekirdeği Yağı 250 ML
(53)
209,90 TL
0.84 TL / ML

ÜCRETSİZ KARGO

Alfasol Saf Anason Yağı 50 G
Alfasol Saf Anason Yağı 50 G
(680)
336 TL
307 TL
6.14 TL / G
Tabib Lokman Çörekotu Yağı 250 ML
Tabib Lokman Çörekotu Yağı 250 ML
(25)
138 TL
0.55 TL / ML
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Argunbeer Tekirdağ Saf Anason Yağı 100 G

REKLAM

Argunbeer Tekirdağ Saf Anason Yağı 100 G
(134)
394,75 TL
SEPETTE
369,75 TL
3.70 TL / G

ÜCRETSİZ KARGO

Arifoğlu Biberiye Yağı 100 ML
Arifoğlu Biberiye Yağı 100 ML
(52)
485,87 TL
389,90 TL
3.90 TL / ML

ÜCRETSİZ KARGO

Organik Sepet Pazarı Sarı Kantaron Yağı Cam Şişe 250 ML
Organik Sepet Pazarı Sarı Kantaron Yağı Cam Şişe 250 ML
(443)
230 TL
210 TL
0.84 TL / ML

ÜCRETSİZ KARGO

Tala Karınca Yumurtası Yağı 6 x 20 ML
Tala Karınca Yumurtası Yağı 6 x 20 ML
(43)
167,50 TL
8.38 TL / ML

ÜCRETSİZ KARGO

Bayvital Çörekotu Yağı 2 x 250 ML
(534)
500 TL
389,90 TL
0.78 TL / ML

ÜCRETSİZ KARGO

Bayvital Soğuk Sıkım Hindistan Cevizi Yağı 1 L
Bayvital Soğuk Sıkım Hindistan Cevizi Yağı 1 L
(871)
450 TL
419,90 TL
419.90 TL / L

ÜCRETSİZ KARGO

Köyceğiz Yöresel Sığla Yağı Cam Kavanoz 200 G
(15)
1.199,75 TL
779,10 TL
3.90 TL / G

ÜCRETSİZ KARGO

Organik Çörekotu Yağı Soğuk Sıkım 500 ML
(20)
285 TL
0.57 TL / ML

ÜCRETSİZ KARGO

Magarich Distile Anason Yağı Saf 100 ML
Magarich Distile Anason Yağı Saf 100 ML
(192)
687,50 TL
6.88 TL / ML

ÜCRETSİZ KARGO

Napure Soğuk Sıkım Doğal Hindistan Cevizi Yağı 100 ML
(9)
150 TL
124,50 TL
1.24 TL / ML

Bitkisel Yağlar

Bitkisel kaynaklardan elde edilen yağlar bitkisel yağ olarak adlandırılmaktadır. Bitkisel yağlar yemek pişirmenin dışında kozmetik ve alternatif sağlık sektöründe de aktif olarak kullanılabilir. Bitkisel yağ üretiminde en çok kullanılan bitkiler zeytin, soya, kanola, palmiye, fındık, ayçiçeği ve yer fıstığıdır. Bitkisel yağların yağ asitleri gliseridlerinden meydana gelmektedir. Kolesterol içermemesi, kalp sağlığına yararlı olması nedeni ile oldukça sık kullanılmaktadır. Sıklıkla kullanılan yağlardan biri olan Hindistan cevizi yağı çeşitleri Hindistan cevizinden elde edilen yağlardır. Diğer bitkisel yağlar gibi çok çeşitli uygulamalara sahiptir. Yüksek oranda doymuş yağ içerir. Bundan dolayı oksitlenmesi yavaştır ve bu da yavaş bozulmasına neden olur. 24 derece ve altındaki ısılarda 6 aya kadar rahatlıkla dayanabilir. Hindistan cevizi lifli ve besin değeri yüksek bir meyvedir. Hindistan cevizi yağı yemeklere kattığı aromatik tadın dışında kozmetik sektöründe de kullanılan bir yağdır. Bu yağlardan bir diğeri olan Kantaron yağı faydaları gevşemek isteyenlerin işine oldukça yarar sağlamaktadır. Kas gevşetici özelliği sayesinde masaj yaparak vücuda uygulanabilir. Kantaron yağı vücuttaki yanıklara ve yaralara da iyi gelmektedir. Cildin esnek bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. İltihap önleyici etkisi ile pansuman tedavilerinde kullanılabilir. Kantaron bir nevi doğal hücre yenileyicidir. Aşırı kuru cildi olanlar için çok iyi bir nemlendirici özelliği görür. Özellikle uyku problemi çekenler için kantaron yağı kullanımı mutlak suretle önerilir. Hemoroide, saç dökülmesine, mide ağrılarına ve romatizmalara da iyi gelir. Her bitkisel ürünün insan sağlığına ve bakımına faydası vardır. Ancak hiçbir bitkisel yağ tek başına mucize etkisi göstermez. Bu tip ürünler takviye destek ile vücudunuza gerekli faydayı sağlamaktadır.

Bitkisel Yağ Çeşitleri

Bitkisel Yağ Çeşitleri

Bitkisel yağlar hem sağlıklı olması, hem de kolay bulunabilmesi nedeni ile oldukça sık kullanılan ürünlerin başında gelmektedir. Bitkisel yağlar hem yemeklere katılabilmesi, hem de cilde faydalı olan ürünlerdendir. Kantaron yağı sarı kantaron bitkisinden elde edilen bir yağ türüdür. Kantaron yağı özellikle sakinleştirici ve iyileştirici etkisi ile bilinmektedir. Kılıç otu, koyun kıran gibi isimlerle de bilinir. Lavanta yağı lavanta bitkisinden elde edilir. Özellikle aromaterapide insan sağlığına çok fazla faydası vardır. Lavanta yağı güzel kokusu nedeni ile cilde rahatlıkla sürülebilir. Yemeklerde kullanılan bir yağ değildir. Bu yağ, lavanta bitkilerinin çiçek kısmında bulunan sivri uçlardan damıtılarak elde edilmiştir. Uçucu bir özelliğe sahiptir. Saf anason yağı anason tohumunun preslenmesi ile elde edilen bir yağ türüdür. Anason yağının da sağlığa bilinen pek çok faydası bulunmaktadır. Bitkisel yağlardan pek çoğu yemeklik olarak da kullanılabilir. Ayçiçek yağı kızartma yemekleri için en çok tercih edilen bitkisel yağdır. Ayçiçek yağının yağ oranı %39-45 arasında değişmektedir. Doğrudan besinlerde kullanıldığı gibi margarin yapımında da Ayçiçek yağı kullanılabilir. Ayçiçek yağı açık bir renge sahiptir ve %15 doymuş, %85 doymamış yağ asidi içerir. Yemeklerde kullanılan en yararlı bitkisel yağlardan birisi ise zeytinyağıdır. Hafif yapısı nedeni ile oldukça sağlıklıdır. Rafine edilmeden doğal olarak elde edilen bir yağ türüdür. Özellikle salatalara ve mezelere konulur. Fındık yağı, son zamanlarda üretimine öncelik verilen yağların başında gelmektedir. Vitamin ve zengin mineral içerikleri sayesinde besin değeri yüksek yağlar kategorisinde yer alır. Soya yağı margarinin hammaddesi olan yağdır. Ülkemizde fazla kullanılmadığı için bulunması pek kolay olamayabilir. Bitkisel yağ çeşitlerini daha detaylı incelemek için sayfamızda yer alan Ustam bitkisel yağ ürünlerine göz atabilirsiniz.

Bitkisel Yağ Faydaları

Bitkisel Yağ Faydaları

Bitkisel yağların insan sağlığına pek çok faydası vardır. Hem yiyecek hem de kozmetik sektöründe kullanılan bitkisel yağlar, çeşitlerine göre farklı faydalar içerebilir. Hindistan cevizi yağı faydaları oldukça fazladır. Laurik asit gibi faydalı yağ asitleri içerdiğinden ötürü vücudu iltihaba karşı korur, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Enerji verir ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. Sağlığa faydalarının yanında kişisel bakım içinde kullanılan bir yağ çeşididir. Hindistan cevizi yağı kilo vermek isteyenlerin tercih ettiği bir yağdır. Antibakteriyel çözeltisi sayesinde diş sağlığını korumaya yardımcı olur. Ağızda bulunan mikroplarla savaşır. Herhangi bir yan etkisi yoktur. Uzun kullanım ömrü de hindistan cevizi yağını ön plana çıkartan bir başka özelliktir. Saf halde alınan hindistancevizi yağı kemik erimesini engeller. Lavanta yağı faydaları genellikle stres ve sıkıntıyı gidermesi ile bilinir. Kan dolaşımını arttıran lavanta yağı insanın kendisini iyi hissetmesine yardımcı olur. Lavanta bitkisinden elde edilen bir yağ olduğu için çok hoş bir kokusu vardır. Eklem ağrıları, burkulmaları ve sırt ağısı bulunanlara faydası vardır. Lavanta yağı saç ve saç derisini besler. Bundan dolayı şampuanınıza ya da saç bakım kreminize bir damla lavanta yağı koyarak saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Lavanta yağının solunum hastalıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. Ferahlatıcı kokusu sayesinde ruhu dinlendirir ve stresi uzaklaştırır. Kantaron yağının saça faydaları içerdiği mineral ve vitaminlerle alakalıdır. Düzenli olarak kantaron yağı ile saç bakımını gerçekleştiren kişilerde saç kırıklıklarının düzeldiği görülmüştür. Bu yağı kullananların saçları daha parlak bir görünüm kazanır. Kantaron yağı saçlara ek olarak saç derisinde oluşan pullanma ve kepek gibi sorunlara da oldukça fayda sağlamaktadır. Kantaron yağının diğer bir faydası ise sindirim ve enfeksiyon hastalıklarına karşıdır. Enfeksiyonlara neden olan bakteri, virüs ve mantar gibi mikroorganizmalara karşı kullanılan en etkili formül kantaron yağıdır. Kantaron az miktarda ağız yolu ile tüketildiğinde ise sindirime iyi gelir. Dilerseniz Vita bitkisel yağ ürünlerine göz atarak, seçenekler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz!

Bitkisel Yağların Kullanımı

Bitkisel Yağların Kullanımı

Bazı bitkisel yağlar yemek için kullanılırken bazı yağlar bakım ve sağlık amaçlı kullanılabilir. Hindistan cevizi yağı cilde faydaları açısından son derece önemli bir yağdır. Ancak cilde nasıl ve hangi aralıklarla uygulanması gerektiği bilinmelidir. Bitkisel yağlar cilde uygulanırken cilt temiz ve kuru olmalıdır. Cilt için kullanacağınız bitkisel yağları karıştırarak kullanabilirsiniz. Böylelikle daha etkileyici sonuçlar alabilirsiniz. Cilde sürülecek bitkisel yağ avuç içine dökülür ve dairesel hareketlerle sürülmek istenen yere uygulanır. En az 2-3 dakika masaj yaparak cilde uygulanması gerekir. Böylelikle cildin gerginliği azalır ve kan dolaşımı artar. Kullanılan yağ çeşidine göre ciltte bekletme süresi değişebilir. Ancak standart bekleme süresi 10 dakikadır. Kaliteli bir bitkisel yağ 10 dakika içinde faydasını gösterecektir. Bu aşamadan sonra gözeneklerin açılma aşamasına geçilebilir. Temiz bir bez, yağ karıştırılmış ılık su ile ıslatılarak cilde uygulanır. Bu işlemden sonra ciltteki yağ, kir ve bakteri yok olur. Bez soğudukça işlem aynı şekilde devam etmelidir. Eğer bitkisel yağ ağız yolu ile alınacaksa miktarı belirlenmelidir. Zeytinyağı, fındık yağı, Ayçiçek yağı gibi yağlar yemek için uygun yağlardandır ancak kantaron yağı, lavanta yağı gibi yağlar genelde kozmetik ve alternatif tıp için üretilen yağlardandır. Bundan dolayı bu yağlar kullanılmadan evvel mutlaka gerekli bilgiler sağlanmalıdır. Eğer bitkisel yağlar saç bakımı için kullanılacaksa, bu bitkisel yağlardan elde edilmiş karışımlar ile duş sırasında saça 2-3 dakikalık masaj ile uygulanabilir. Ancak işlem bittikten sonra saç bol su ile durulanmalıdır. Hazırladığınız karışımı bir süre saçınızda da bekletebilirsiniz. Böylece bitkisel yağ saç derinize kadar inmiş olur. Bitkisel yağların kullanımı ve özellikleri insan sağlığına fayda verici olsa da yine de alınan bitkisel yağ hakkında mutlaka bilgi sahibi olunmalıdır. Siz de sayfamızda yer alan bitkisel yağ ürünlerini inceleyerek seçiminizi yapabilirsiniz.