ÜCRETSİZ KARGO

Schafer Jade 2'li Çelik Kaçerola 14+16 CM
(94)
449 TL
SEPETTE
381,65 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Schafer Micro Mini Derin Çelik Tencere 2 Parça Çap 16 CM
Schafer Micro Mini Derin Çelik Tencere 2 Parça Çap 16 CM
(59)
349,95 TL
SEPETTE
279,99 TL

ÜCRETSİZ KARGO

2
Karaca Mutfaksever Indüksiyon Tabanlı Emaye Kızartma Tenceresi 22 CM Antrasit
(28)
649,98 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Emsan Royal Natural 7 Parça Tencere Seti
(13)
2.199 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Karaca Mutfaksever Çelik Kuşkonmaz Tenceresi
(12)
1.049,98 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Cem Prestige 22 Cm Tekli Yanmaz Yapışmaz Derin Tenceresi Siyah
(12)
299 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Aryıldız Petit Mini Tencere 14Cm
Aryıldız Petit Mini Tencere 14Cm
(21)
649 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Schafer Micro Mini Basık Çelik Tencere 14 CM 2 Parça
Schafer Micro Mini Basık Çelik Tencere 14 CM 2 Parça
(48)
305,21 TL
SEPETTE
259,43 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Schafer Micro Mini Basık Çelik Tencere 16cm-2 Parça
Schafer Micro Mini Basık Çelik Tencere 16cm-2 Parça
(38)
347,32 TL
SEPETTE
295,22 TL

ÜCRETSİZ KARGO

2
Schafer Fry Çıtır Kızartma Tencere 3 Parça 22 CM Kırmızı
(17)
469 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Lava Döküm Çok Amaçlı Yayvan Tencere. Glaze Serisi Çap(Ø)28
(3)
1.499 TL
1.269 TL
Orva Sos Tenceresi Tncr-1614cm-std
(7)
749,99 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Korkmaz Steama 15 Parça Çelik Çeyiz Seti A1702
(3)
7.299 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Korkmaz Nora Granit Tencere 24X11.7
(5)
636 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Karaca Mutfaksever Çelik 2 Katlı Buhar Tenceresi
(14)
1.499 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Emsan Master Class 7 Parça Tencere Seti Beyaz
(2)
2.299 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Bonera Emaye Kızartma Tenceresi 22 cm Kırmızı
(3)
461 TL
367 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Cem Pırlanta Teflon Karnıyarık Tencere - Pilavlık Tencere 30 CM.
Cem Pırlanta Teflon Karnıyarık Tencere - Pilavlık Tencere 30 CM.
(11)
695 TL
449 TL

Tencere

Tencere dendiğinde akla anne yemekleri ile bilinen tencere yemekleri gelir. Küçüklü büyüklü birçok modeli her evde farklı boyutları ile bulunur. Karnıyarık yemeği için daha yaygın ve derin olmayan modeller kullanılırken çorba tenceresi daha derindir. Bu arada kaç kişilik yemek yapılacağına göre de boyutu değişir. Küçük saklama tenceresinden büyük süt kaynatma tenceresine kadar geniş bir skaladan bahsetmek mümkün. Çelik tencere uzun yıllar kullanılması ile bilinir. Her evde mutlaka bir veya birden fazla çelik tencere vardır. Evlerde tencere grubundan bahsederken sadece bir tencereden değil tencere seti gibi ürün grubundan da söz edilir. Küçüklü büyüklü setler çeyizlerde yerini alırken, hediyelik olarak da kullanılan evladiyelik ürünlerdir. Çelik ürünlerin yanında granit, teflon, döküm, emaye, seramik gibi malzemelerden üretilmiş tencereler de mevcuttur. Kızartma tenceresi olarak kullanılan modeller genellikle granit ya da teflondur. Yanmaz yapışmaz özellikleri ile lezzetli kızartmalarda kullanıcısına destek olur. Ayrıca ek süzgeç sayesinde derin yağda kızartılan ürünler fazla yağ çekmez. Mantı, makarna, pilav tenceresi gibi farklı pişirme teknikleri gerektiren yiyeceklerde farklı tencerelerin kullanılması kullanıcıya lezzetli yemek pişirme deneyimi yaşatır. Kapakların cam olması yemeğin kapağını açmadan kontrolünü sağlarken camın hijyenik özelliği de bir avantajdır. Metal, plastik kulpları, kırmızı, pembe, siyah, metalik gibi farklı renkleri ile mutfaklarda şık duran tencereler aynı zamanda profesyonel yardımcıdır. Tencerelerin kullanımı kadar bakımı da önem taşır. Granit, teflon gibi malzemelerden üretilmiş modellerin metal kaşık, kepçe gibi ürünler ile direkt temasında kaçılması ömrünü uzatır. Ayrıca temizlik sırasında oluşan yemek katmanın özelliğine göre temizlik yöntemi belirlenmesi diğer önemli konulardandır.

Tencere Mutfaklardaki Profesyonel Yardımcıdır

Tencere Mutfaklardaki Profesyonel Yardımcıdır

Her ne kadar fırında yapılan yemek çeşitleri varsa da tencereler mutfakların vazgeçilmez ekipmanlarındandır. Küçük tencereler küçük aileler için idealken, sos yapmak için ayrı, yumurta pişirmek için ayrı tencerenin olması mutfakları zenginleştirir. Ayrıca kullanıcıların alıştığı yemek ölçüleri için aynı tencereyi kullanmaları zamanla oluşan deneyim ile yemeklerin lezzetine de yansır. Son zamanlarda çokça tercih edilen granit tencere farklı boyutları ile kullanıcısının beğenisini kazanır. Yanmaz yapışmaz özelliği özellikle karnıyarık veya kızartma gibi ürünlerin pişirilmesinde başarılıdır. Ayrıca ısıya dayanıklı cam modelleri de sık olmasa da mutfaklarda yer alır. Toprak tencere grubuna giren güveç tenceresi lezzetli et yemeklerinin vazgeçilmezidir. Emaye olanlar genellikle yoğurt tenceresi olarak kullanılır. Emayenin antibakteriyel özelliği ve ısıya dayanıklı olması ayrıca diğer yemek türlerinde de kullanıma olanak sağlar. Evlerdeki tencere takımları farklı boyları ile kullanıma hazır olarak mutfak dolaplarında yerini alır. Yuvarlak modellerin yanında kare modelleri de şık tasarımları ile kullanıcısının beğenisini kazanır. Döküm alüminyum tencereler ısıyı hızlı ileterek enerji tasarrufu konusunda kullanıcısına destek olur. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bilinen malzemelerinin yerini daha dayanıklı ve kullanımı kolay malzemelerden üretilen tencereler almıştır. Tencere seti çelik malzemeden üretildiği gibi emaye, teflon, döküm gibi malzemelerden de üretilir. 4 parça setler olduğu gibi 18 parça olan setler de kullanıcının beklentilerini karşılayacak şekildedir. Ayrıca spagetti tenceresi olarak kullanılan özel yapım modeller 20x18 ölçü ve 5,6 litre hacmin yanında 20 x 17,5 cm ebatlarında ve 5,1 litre hacme sahip makarna süzgeciyle ısı iletimini homojen dağıtır. Kulpu ergonomik olup, el yakmaz. Modern tasarımı ile şık bir görünme sahip ürün lezzetli makarnalar pişirmek için idealdir. Ayrıca mantı tenceresi olarak kullanılan 5 katlı ve 4 katı delikli tencere modeli 4mm alüminyumdan üretilmiştir. Isıyı hızlıca her alana eşit dağıttığı için mantıyı buharda pişirir. Sağlıklı pişirme tekniğine sahip olan ürünün yüzeyi kolay temizlenir. Profesyonel ve endüstriyel kullanıma uygun olarak üretilen tencereler hacim olarak 9,5 litreden 550 litreye kadar, ölçü olarak ise 30x15 boyutlarından 110x60 boyutlarına kadar kullanıma sunulmuştur. Parlak dış yüzey ve mükemmel ısı iletimi ile kullanım kolaylığının yanında enerji tasarrufu da sağlar.

 Tencere Modelleri

Tencere Modelleri

Hemen hemen her yemek türüne özel tencere modellerinin olması mutfaklarda tencereler için özel alanların oluşturulmasını beraberinde getirir. Tencere yemeği tercih edilen her evde en az üç çeşit yemek pişirilir. Bunun yanında yoğurt, sos, mantı, makarna, karnıyarık, güveç gibi özel kullanımlar için olan tencereler tencere çeşitliliğini arttırır. Bazı yiyecekler için çelik uygunken bazılarını granit, teflon veya alüminyumda yapmak gerekir. Granit tencereler farklı boyları ve kapasiteleri ile uzun ömürlüdür. Yanmaz yapışmaz özeliğinin yanında kolay çizilmemesi, dış yüzeyindeki PTFE kaplama ürünün performansını arttırır. Sapları ergonomiktir. Temperli cam apak yemeklerin hava ile temasını keserek aromanın tencerede kalmasını sağlar. Elektrikli, gazlı, halojen ve seramik ocaklar için uygundur. Tencere çeşitleri arasında yer alan diğer bir tencere modeli farklı ölçüleri ve kapasiteleri ile çelik tencere modelleridir. En önemli özelliği ısıyı muhafaza eden kapsül tabandır. Hijyenik ve dayanıklı olması uzun süre kullanım sağlar. Yüksek kalitede paslanmaz çelikten üretilmiştir. En az enerji ile kısa zamanda pişirme özelliği sayesinde enerji tasarrufu sağlar. Döküm tencerelerde mutfaklarda çokça rastlanan modellerdendir. Ürün 3 kat emaye kaplıdır. Ürünün döküm özelliği ısıyı her noktaya eşit dağıtır. Kısık ateşte uzun süre pişirme gerektiren yemeklerde mükemmel performans sağlar. Her tür ısıtma aracına uygun olarak tasarlanmıştır. Uzun ömürlü olduğu için kuşaktan kuşağa transfer edilebilecek bir üründür. Pilavdan çorbaya hatta keke kadar tüm yemekleri pişirmeye uygundur. Alüminyum malzemeden üretilmiş tencereler özellikle buharda pişirmeler için idealdir. Mantı ve makarna tencereleri bu malzemeden üretilmiştir. Ayrıca kızartma tencerelerinde de alüminyum gövdeye rastlanır. İç yüzey kaplaması teflon olan kızartma tencereleri ısıya dayanıklı ve yapışmaz yüzeye sahiptir. Isı dağılımı homojendir. Kızartma teli gıdanın yağı çekmesinin önüne geçer. Farklı renkleri ise mutfakları şenlendirir. Çelikten üretilmiş buharlı tencereler gıdaları buharda pişirerek sağlıklı sofralar kurulmasına destek olur. Emaya olanlar, karbon çelik gövde, 1. sınıf emaye kaplama, paslanmaz krom nikel kulp ve kapak ile yoğurt mayalamaktan kızartma yapmaya birçok işlevi olan modeldir. Porselen tencere, ısıya dayanıklı olmasının yanında daha az yağ ile yiyeceklerin doğal tadını ve vitamin değerini koruması ile dikkat çeker. Tamamen doğal ham maddeden üretilmiştir. Doğa dostu ve şık tasarımı ile sofraları süsler. Tüm tencere ve tava setleri sayfamızda sizleri bekliyor.

 Tencere Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Tencere Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Mutfakların en önemli yardımcılarından olan tencere seçiminde ihtiyaca yönelik olmasının yanında sağlıklı malzemeden üretilmiş olması pratik kullanımı, görsel olarak şık tasarıma sahip olması da önemlidir. Özellikle her evde mutlaka farklı ölçülerde tencere olması kullanıcıya pratiklik sağlar. Et yemeklerinde kullanılabilecek güveçler, pilav yapmakta kullanılan pilav tencereleri, derin çorba ve kızartma tencereleri, karnıyarık, makarna ve mantı tencereleri lezzetli yemeklerin, zengin sofraların hazırlanmasında başarılıdır. Ayrıca düdüklü tencere 9 lt ve farklı boyutları ile dar zamanlarda yemek yetiştirmek için tavsiye edilir. Günümüzde zamandan kazandıran birçok tencere modeli pratik kullanımları ile kullanıcı dostu olarak tasarlanmıştır. Kızartmalar derin teflon ya da alüminyum tencerelerde yapıldığında istenilen lezzette yiyeceklere ulaşılabildiği gibi kolay temizlenebilen ürünler de vakitten kazandırır. Dolayısı ile amaca yönelik tencerelere sahip olmak önemlidir. Sos tenceresi yuvarlak ve küçüktür. Daha büyük bir tencereyi sos tenceresi olarak seçmek enerji kaybına sebep olabileceği gibi temizliği de uzun sürer. Çok kullanılan karnıyarık tenceresinin sığ ve yayvan olması tercih edilirken, yoğurt mayalamak için toprak ya da emaye tencere önerilir. Çorba tenceresi derindir. Makarna, mantı ve balığı buharda pişiren tencereler pratiktir. Döküm ve granit olanlar da farklı yemek çeşitlerini pişirmek için idealdir. Tüm bunların yanında kolay çizilmemesi, sağlığa zararlı malzemeler içermemesi, hijyenik ve uzun süreli kullanıma uygun olması tencere alırken dikkat edilmesi gereken hususlardandır. Çelik teflon, granit, emaye, dökme, alüminyum ve seramik malzemelerden üretilen tencereler farklı boyutları ile kullanıcılarının beğenisine sunulmuştur. Tencere fiyatları modele, ölçüye ve malzeme cinsine göre değişkenlik gösterir. Farklı tencere modelleri hakkında daha fazla bilgi almak için ThermoAd tencere ve tava setleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Her Bütçeye Uygun Tencere Modelleri

Her Bütçeye Uygun Tencere Modelleri

Her çeyizde mutlaka set halinde bulunan tencere modelleri her bütçeye uygun tasarım ve boyutları ile dikkat çeker. En küçük boyuttan endüstride kullanılan en büyük boyuna kullanıcı beklentilerine uygun olarak tasarlanmıştır. Kullanıcılar bütçesine, ihtiyacına ya da görünüşüne göre her türlü tencere modeline sayfamızdan erişebilmektedir. Tencere kulpu modeller arasında tek kulplu modeller olduğu gibi çift kulplu, modeller de vardır. Küçük ailelerde 4’lü, 7’li gibi daha küçük setler tercih edilirken, büyük aileler daha fazla sayıda ve pişirme kapasitesi daha büyük tencere modellerini tercih eder. Aynı şekilde kızartma tenceresi olarak teflon bir tercih olabileceği gibi emaye tencere de alternatiftir. Kullanıcı bütçesine ve ihtiyacına uygun model ve malzeme yapısını zengin ürün grubu arasından seçme imkanına sahiptir. 10 lt tencere modelleri salça, tarhana gibi kışlık hazırlık sırasında kullanılırken, aşure gibi özel günlerde de büyük tencerelerden faydalanılır. Pratik ve ekonomik olan tencere modelleri arasına özellikle çelik malzemeden üretilenler tercih edilir. Döküm tencere modelleri de farklı ölçü ve kapasiteleri ile her bütçeye uygundur. Düdüklü modelleri, set olarak satılan modelleri ile çelik tencereler çeyizlerin vazgeçilmezi olurken, tek olarak da başarılı bir ev hediyesidir. Yapışmayan tencere olarak bilinen teflon ve granit tencereler yanmaz yapışmaz yüzeyi ile kullanım kolaylığı sağlarken, ısıya dayanıklı kulp, üç at kapsül taban ile düdüklü tencereler enerji tasarrufu sağlamanın yanında hızlı pişirme özelliği ile zaman tasarrufu sağlar. Seramik tencere doğal ve sağlıklı olmasının yanında şıktır. Tek olarak kullanıma sunulduğu gibi set olarak da tercihe bağlı olarak tedarik edilebilen tencere modelleri farklı renk ve modelleri ile kullanıcılarının beğenisini kazanır. Farklı ölçü ve özellikleri ile her bütçeye uygun olarak üretilen zengin ürün portföyüne sahip tencere modelleri kullanıcısına tercih olanağı sunar.

Tencere Bakımı

Tencere Bakımı

Tencereler çok özel bakımdan ziyade bazı modelleri kullanımda dikkat gerektiren ürünlerdir. Teflon ve granit tencere kullanırken tencereyi çizmeyecek kepçe ya da kaşıkların kullanılması önemlidir. Ayrıca yemek yaparken suyunun yeteri kadar olduğuna dikkat etmek tencereyi uzun süre ocakta kaldığında yanmaktan korur. Tel gibi sert temizlik malzemelerini kullanmamak granit, teflon ve emaye tencereler için oldukça önemlidir. Granit ve teflon gibi tencerelerin sabunlu ılık su ile temizlenmesi uygundur. Çıkmayan lekelerde sıcak sirkeli su iyi bir fikirdir. Diğer yandan demir döküm olanların bakımı daha kolaydır. Bulaşık makinesinde yıkamaya uygun olan demir döküm ürünlerin temizliği kolay ve pratiktir. Tencerenin kullanımının yanından bakımı ve temizliği de tencere önerileri konusunda kullanıcıya yol gösterir. Bakımı kolay tencereler bazı durumlarda tercih edilirken kullanım amacına ve bütçeye göre de tencere tercihi değişkenlik gösterir. Çelik olanların temizliği için yumuşak bir sünger ve bulaşık deterjanı yeterlidir. Her yemekten sonra detaylıca temizlenmesi taban, kulp kenarı, ya da kapak kenarlarında kir birikiminin önüne geçer. Sirke, amonyak ve karbonat kullanımı da çelik tencere bakımında önerilen ürünlerdendir. Yiyecekleri uygun malzemeden üretilmiş tencerelerde pişirmek ve pişirme sırasında daha çok tahta kaşık ve kepçe kullanmak tencerelerin ömrünü uzatır. Ayrıca tencereleri ocakta susuz bırakmamak, elde yıkamaya uygun olanları elde yıkamak diğer önemli konudur. Kullanım özelliklerine dikkat edildiğinde ürünleri uzun süre korumak mümkündür. Küçükten büyüğe tencere boyutları sağladığı pratik kullanım ile mutfakların demirbaşı niteliğindedir. Özelikle teflon, granit ve emaye malzemelerden üretilmiş tencere modellerinde tencerenin iç yüzeyinin hasar görmemesi önemlidir. Azami dikkat isteyen bu tip tencereler yanmaz yapışmaz özellikleri ile kullanıcısına kolaylık sağlarken dikkatli kullanılmadığında kolay çizilir. Metal kaşık, çatal, kepçe gibi ürünlerin tencere temasını engellemek, tahta kaşık kullanmak bu tip tencereleri koruyarak uzun süre kullanımlarını garantiler. Çelik benzeri malzemeden üretilmiş olanlar daha az hassas olduğu için bakımı kolaydır. Bazı modelleri bulaşık makinesinde yıkamak uygun olurken teflon, granit gibi modeller için genellikle elde yıkama önerilir. Tencerelerini ilk aldığı günkü gibi parlak ve kullanışlı görmek isteyen kullanıcı kullanım özelliklerine dikkat etme konusunda titiz davrandığında tencerelerini uzun süre problemsiz kullanmanın avantajını yaşar. Tencere temizliği kullanım sırasında dikkat edilmesi gereken diğer bir konudur. Tencerelerin mutlaka boşaldıktan sonra yıkanması, bekletilecekse içine bir miktar ılık su konması ve yemek yaparken ocakta susuz bırakılmaması önemlidir. Özellikle yemek yanıklarının tencereden temizlenmesi oldukça zordur. Katı tabakanın su ile beraber ocakta yumuşatılması temizlikte ilk adımdır.

Tencere Nasıl Temizlenir?

Tencere temizliği tencerenin üretildiği malzeme cinsine göre değişkenlik gösterirken, üzerindeki yemek artığı özelliği de temizlik şeklini belirler. Dibi tutmamış, sıvı ağırlıklı ürünlerin pişirildiği tencereler için su ve bulaşık deterjanı yeterli olurken dibi tutmuş ya da yanmış tencereler için sadece su ve sabun yeterli olmayabilir. Bu gibi durumlarda katı tabakayı yumuşatarak dip yüzeyinden ayırmak iyi bir fikirdir. Yanmış yemek tabakasını yumuşatmak için üzerine bir miktar su alarak ocakta ısıtmak iyi bir yöntemdir. Sonrasında fırça ve spatula, daha sonra uygulanacak sirke yardımı ile tencereler eski halini alır.

Hangi Tencereyi Almalıyım?

Kullanıcı nasıl bir tencere alacağına mutfaktaki ihtiyacına ve bütçesine göre karar verir. İhtiyacı çorba tenceresi ise çelik, aile nüfusuna göre ölçüsü belirlenecek derin tencere ihtiyacını karşılarken, karnıyarık tenceresi isterse sığ, iki kulplu çelik, granit ya da teflon model uygun olacaktır. Diğer yandan mantı tenceresi istiyorsa buharda pişirme özelliği olan alüminyum ya da çelik mantı tenceresi, makarna için süzgeçli makarna tenceresi, yemekleri çabuk pişirme özelliği olan düdüklü tencere, ısıyı kolay ileterek tasarruf sağlayan döküm malzemenden üretilmiş model, doğal seramikten üretilmiş seramik model kullanıcı alternatifleri arasında yer alır.

Tencere Nasıl Kullanılır?

Tencereler genellikle yüksek ısıda kullanılan mutfak ekipmanları arasında yer alır. Yemek yaparken gıda aromalarının yemeğin içinde kalması, vitamin değerlerini kaybetmemesi için yemek pişirilirken kapağının kapalı olması önemlidir. Doğru ürünün doğru tencerede kullanılması da tencerenin performansını arttıran önemli bir durumdur. Diğer yandan düdüklü tencere ayrıca dikkat edilmesi gereken bir modeldir. Düdüklü tencerenin ağzına kadar doldurulmaması, kapağı kapatıldıktan sonra düdüğün dik konuma getirilmesi ve havası alındıktan sonra açılması olası mutfak kazalarının önüne geçer.