ÜCRETSİZ KARGO

Alex Schoeller President Aydınger 90/95 G A4 250 Adet
(46)
899,90 TL
SEPETTE
809,91 TL
25'li Paket - 52 G Eskiz Aydınger Kağıdı 35x50 CM
(10)
255 TL
SEPETTE
131,66 TL
Van Dyck Aquarelle Watercolor Suluboya Resim Defteri A5 300 G 20 Yaprak
Van Dyck Aquarelle Watercolor Suluboya Resim Defteri A5 300 G 20 Yaprak
(8)
102,21 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Taros Nebulous Stars Yaratıcı Eskiz Defteri Nenuphia
874,90 TL
SEPETTE
699,92 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Van Dyck A4 Spiralli 300G Sulu Boya Blok 20 Sayfa
Van Dyck A4 Spiralli 300G Sulu Boya Blok 20 Sayfa
(1)
134,76 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Aydınger A4 90Gm 210x297Mm 500 Adet 1Paket
Aydınger A4 90Gm 210x297Mm 500 Adet 1Paket
821 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Aydınger A4 90Gm 210x297Mm 250 Adet 1Paket
Aydınger A4 90Gm 210x297Mm 250 Adet 1Paket
(13)
429 TL
Faber-Castell Polymatic 2312 Versatil 0.7Mm 1 Adet Poly Matic Kırmızı
Faber-Castell Polymatic 2312 Versatil 0.7Mm 1 Adet Poly Matic Kırmızı
(8)
70 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Ulaş Eskiz Kağıdı 70x100 41 G (5 Kg - 150Adet)
Ulaş Eskiz Kağıdı 70x100 41 G (5 Kg - 150Adet)
1.290 TL
SQUARERECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Vox Ivory Sketchbook Eskiz Defteri 100 G A5 100 Yaprak
(1)
135,52 TL
10 Adet Yağlı Kağıt Parşömen/Milaj Kağıdı I 100x70 CM 45 G
(6)
77,49 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Alex Schoeller Elle Çizim Eskiz Aydinger Rulo 50.55 G 33 CMx20Mt.
Alex Schoeller Elle Çizim Eskiz Aydinger Rulo 50.55 G 33 CMx20Mt.
(2)
375 TL
SEPETTE
337,50 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Alex Schoeller Çizim ve Resim Bloğu Spiralli 35 x 50 220 G
Alex Schoeller Çizim ve Resim Bloğu Spiralli 35 x 50 220 G
(3)
317 TL
RECTANGLE
Alex Schoeller A4 Spiralli Water Color Suluboya Dfefteri 300 G 1
Alex Schoeller A4 Spiralli Water Color Suluboya Dfefteri 300 G 1
(2)
128,08 TL
Fanart Academy Üstten Spiralli A4 Sketch Pad
Fanart Academy Üstten Spiralli A4 Sketch Pad
105,54 TL
98,15 TL
Südor Eskiz Kağıdı 35x50 100G 10 Yp
Südor Eskiz Kağıdı 35x50 100G 10 Yp
(1)
94,99 TL
SQUARE
Alex Eskiz Blok A5 90 G Spiralli Dikişli 60 Yaprak Alx-821
Alex Eskiz Blok A5 90 G Spiralli Dikişli 60 Yaprak Alx-821
(1)
99,90 TL
89,90 TL
25'li Paket - 52 G Eskiz Aydınger Kağıdı A3
(3)
188 TL
148 TL

Aydınger ve Eskiz Kağıtları

Aydınger kâğıdı ve eskiz kâğıdı, çizim ile yakından ilgili mesleklerin ve bu meslekler ile ilgili okul okuyan öğrencilerin sıklıkla kullandığı ürünlerin başında geliyor. Hem profesyonel iş hayatında hem de öğrencilik dönemi boyunca kişilerin işlerini kolaylaştırma aşamasında oldukça etkili olan bu kağıtlar birbirinden farklı boyutlarda ve özelliklere sahip olarak satılıyor. Kopya kâğıdı ve yağlı kağıtlar ile çoğu zaman karıştırılan bu kağıtlar, yapılan çizimlerin kusursuz bir şekilde ortaya konmasına yardımcı oluyor. Aydınger kâğıdı ya da eskiz kâğıdı çeşitleri hayatın her alanında kullanılması mümkün olan, oldukça işlevsel kâğıt türlerinin başında gelir. Yalnızca çizim yapılan alanlarda değil çoğu hobi alanında da bu kağıtlar kullanılır. İnce yapıları sayesinde şekilde vermesi kolaydır. Şeffaf yapıları sayesinde de çizim yapılmasını kolaylaştıran ürünlerdir. Aydınger kâğıdı ve eskiz kâğıdı her ne kadar aynı işe yarayan kâğıt çeşitleri gibi algılansa da öyle değildir. Çünkü bu kağıtları birbirinden ayıran önemli farklılıkları bulunur. Aydınger kâğıdı çizimleri bir başka yüzeye aktarmak için kullanılan kâğıt çeşitleri olarak karşımıza çıkarken eskiz kağıtları adından da anlaşılacağı gibi bir çizime son halinin verildiği karalama kağıtlarıdır.

 Aydınger Kağıdı Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Aydınger Kağıdı Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Mimarlık, teknik ressamlık ve benzeri iş kollarında sıklıkla kullanılan bir çeşit kâğıt türü olan aydınger hem profesyonel iş hayatının hem de öğrencilerin en sık kullandığı özel kâğıt türlerinden bir tanesidir. Aydınger kağıdı nedir sorusunun cevabı kısaca; bir resmi ya da çizimi başka bir kağıda kolayca aktarmak için kullanılan kağıt çeşididir. Aydınger kağıdının kullanım alanı oldukça fazladır. İlk olarak mesleki yönden bakıldığı zaman aydınger kağıdını en çok kullanan meslek kollarının başında mimarlık gelir. Bilindiği gibi özellikle dış mimarlık ile ilgilenen kişiler sürekli çizim yapar. Bu çizimleri yaparken farklı kâğıda geçirmek ve son halini vermek için ise kolay bir yöntem olarak aydınger kağıdından faydalanırlar. Aydınger kâğıdı bir kâğıda ya da yüzeye yapılan çizimlerin başka bir kâğıda aktarılmasını sağlar. Aydınger kağıtları boyut bazlı olarak farklı ölçülere sahip olarak satışa sunulurlar. Aydınger kağıtlarının en çok kullanılan ölçülerinden bir tanesi 70 x 100 cm büyüklüğe sahip olan kağıtlardır. Aydınger kağıdı 70x100 ölçülerinde olduğu zaman rahat çizim yapabilmenizi sağlar. Bu nedenle eğer büyük ya da detaylı çizimler yapacaksanız bu tarz bir kâğıt boyutunu tercih edebilirsiniz. Bunun dışında aydınger kâğıdı alacağınız zaman bilinen kâğıt ölçülerini de baz alabilirsiniz. A3 aydınger ve A4 aydınger kâğıdı çeşitleri en çok tercih edilen diğer boyutlar arasında yer alır. Aydınger kağıtlarını satın alacağınız zaman santimetre bazlı ya da bildiğiniz kâğıt ölçüleri satın alabilirsiniz. Bunun yanı sıra aydınger kağıtları tek tek ya da rulo halinde satışa sunulan ürünlerdir. Aydınger kâğıdı alacağınız zaman 50 yaprak ya da 250 yaprak gibi çoklu seçenekleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra özellikle 70 x 100 cm ya da farklı ölçülerde aydınger rulo ürünlerini tercih edebilirsiniz. Aydınger alacağınız zaman ilk olarak yapacağınız çizimleri göz önünde bulundurmalısınız. Çünkü yapacağınız çizimlerin detayı ve büyüklüğü tercih edeceğiniz kâğıt ölçülerinde oldukça önemli faktörler olarak karşınıza çıkar. Yanlış bir kâğıt seçtiğiniz zaman çizimi sığdırmama ya da sonrasında farklı problemler ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle uygun ölçülerde kâğıt seçimi yapmak önemli bir detaydır. Aydınger kâğıdı alacağınız zaman karşılaşacağınız bir başka durum ise renkli kağıtlardır. Aydınger kağıtları sadece beyaz olarak değil farklı renklere sahip olarak da satılır. Renkli aydınger kağıdı seçenekleri sayesinde farklı kullanım alanlarına ve daha farklı çizimlere imza atabilirsiniz. Sayfamızda farklı özelliklere sahip olan aydınger kağıtlarını bulmanız mümkündür. Ürünler arasında ihtiyacınıza olanı saniyeler içinde satın alabilirsiniz.

 Aydınger Kâğıdı Nasıl Kullanılır?

Aydınger Kâğıdı Nasıl Kullanılır?

Her kâğıt çeşidinin hem kullanım alanları hem de kullanım şekilleri farklılık gösterir. Günümüzde en çok kullanılan kâğıt çeşitlerinden bir tanesi aydınger kağıtlarıdır. Aydınger kağıtları bir kâğıt üzerinde yapılan çizimlerin bir başka yüzeye, mümkün olduğu kadar az hatayla hatta hatasız bir şekilde geçirilmesini sağlayan yarı şeffaf kâğıt çeşitleridir. Aydınger kağıtlarının kullanım alanları bir hayli geniştir. İlk olarak mimarlık, bu kağıtların en çok kullanıldığı alanların başında gelir. Bunun dışında teknik ressamlık, bazı güzel sanat alanları da aydınger kâğıdı kullanımı anlamında çok sık karşılaşılan alanlardır. Aydınger kâğıdı profesyonel alanların dışında origami, dokuma gibi hobi alanlarında da sıklıkla kullanılır. Bunun dışında dövmecilerin de her dövmeden önce kullandığı kağıtlar genellikle aydınger kağıdıdır. Yaptıkları çizimleri kişinin vücuduna hatasız bir şekilde geçirebilmek için aydınger kağıdından yardım alırlar. Her meslek kolunda ya da günlük hayatta sürekli karşılaşılan aydınger kağıtlarının kullanımı da bir hayli kolaydır. Aydınger kağıdı nasıl kullanılır sorusunun cevabı oldukça basittir. İlk olarak aydınger kağıdını kullanmadan önce farklı bir yüzeye geçirmek istediğiniz çizimi tamamlamış olmanız gerekir. Yaptığınız çizim bittikten sonra aydınger kağıdını çizimi yaptığınız yüzeye denk gelecek şekilde yerleştirin. Düzgün bir şekilde yerleştirdiğinize emin olduktan sonra kaymaması ya da düşmemesi için kenarlarından kâğıt bandı kullanarak bantlayın. Ardından bir kalem yardımı ile altta bulunan çizimin çizgilerini takip ederek aydınger kâğıdı üzerine bir koyasını oluşturun. Aydınger kâğıdı üzerinde çizim yaparken genellikle yumuşak uçlu çizim kalemleri tercih edilir. Bu kalemler ile hem hareket etmeniz daha rahat hem de hata yaptığınız zaman düzeltmeniz daha kolay olacaktır. Aydınger kağıdının üzerine yaptığınız çizim bittikten sonra kâğıdın arkasını çevirim. Kâğıt üzerinde yaptığınız kalem hareketleri burada şeffaf bir kopya oluşturacaktır. Kâğıdın bu yüzeyinde istediğiniz renklendirmeleri yapabilirsiniz. Aydınger kâğıdı ile bir çizimi başka bir yere kopyalamanız da mümkündür. Bu genellikle dövmeciler tarafından çok sık kullanılır. Örneğin bir ekranda bulunan çizimi vücuda işlemek için ilk olarak uygun ölçülerde kâğıdı çizimin üzerine getirip şekil çıkarılır. Ardından bu kâğıt vücutta istenen yere yerleştirilerek çizimin izleri vücuda aktarılır. Böylece istediğiniz şeklin vücudunda kusursuz bir şekilde yer alması sağlanır. Görüldüğü gibi aydınger kâğıdı son derece kullanışlı olmasının yanı sıra kullanımı çok kolay olan bir kâğıt türüdür. İnce bir yapıya sahip olduğu için şekil verilmesi de oldukça kolaydır. Renkli aydınger kağıtları şekil verilmesi kolay olduğu için origami için son derece uygun kâğıt türleri arasında yer alır.

 Eskiz Kâğıdı Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Eskiz Kâğıdı Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Eskiz kağıdı, genellikle teknik çizim kağıdı olarak da bilinen kağıt çeşididir. Eskiz kağıtlarının kullanım amacı aydınger kağıdından farklıdır. Eskiz kağıtları, yapılan çizimin taslağını oluşturmak için kullanılan kağıtlardır. Bir eskiz kâğıdı ya da eskiz defteri kullanarak çizimlerinize son halini vermeden önce istediğiniz çalışmaları yapabilirsiniz. Eskiz kağıtları kullanılacak olan alanlara ve yapılacak olan çizimin büyüklüğüne göre farklı boyutlara sahip olarak üretilir. En çok tercih edilen eskiz kâğıdı ölçüleri arasında eskiz kâğıdı 35x50 ya da eskiz kağıdı 70x100 cm boyutlarına sahip olanlardır. Bu ölçülerin yanı sıra eskiz kağıtlarını standart kâğıt ölçülerini kullanarak da bulabilirsiniz. A4 ölçülerine sahip eskiz kağıtları bulabileceğiniz gibi A0 eskiz kâğıdı modellerini de bulabilirsiniz. Eskiz kâğıdı oldukça kullanışlı kâğıt modelleridir. Hem çizimle alakalı işleri profesyonel olarak yapanlar hem hobi olarak çizim ile ilgilenenler hem de öğrenciler tarafından sıklıkla kullanılır. Eskiz kağıdı kullanımı son derece kolaydır. Çizim yapmadan önce uygun bir kalem seçmeniz yeterli olacaktır. Eskiz defteri üzerinde rahat çalışabilmek için yumuşak uçlu bir çizim kalemi tercih etmeniz uygun olacaktır. Eskiz kâğıdı ya da eskiz defteri alacağınız zaman kâğıdın kalınlığını mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Çünkü yeteri kadar kalın olmayan bir eskiz defteri içinde çizim yaparsanız yaptığınız çizim arkada bulunan sayfayı da etkiler. Eğer çizim esnasında vereceğiniz şekillerin arka sayfaya geçmesini istemiyorsanız mutlaka kalın yapraklara sahip olan bir eskiz defteri tercih etmelisiniz. Eskiz defterleri üzerinde yapacağınız çizimler üzerinde istediğiniz şekilde ve kolayca değişiklik yapabilirsiniz. Çiziminize son halini verdikten sonra ise bir aydınger kâğıdı kullanarak çizimini farklı bir yüzeye ya da farklı bir kağıda hatasız olarak kopyalayabilirsiniz. Eskiz kağıdı ve aydınger kağıtlarının çalışma alanlarının bir çoğu ortak olsa da kullanım amaçları farklıdır. Bu nedenle karıştırılmamaları gerekir. Sayfamızda birbirinden farklı ölçülere ve kalınlıklara sahip olan eskiz kağıdı ve eskiz defteri çeşitlerini bulmanız mümkündür. Eğer yapacağınız karalamaları tek tek sayfalara yapıp dağınık bir şekilde kalmasını istemiyorsanız bir eskiz defteri sahibi olarak tüm çizimlerinizi bir arada tutabilirsiniz. Farklı markalar tarafında üretilmiş olan bu kağıt çeşitleri sayesinde korkusuzca çizimlerinizi yapabilir ve son şeklini almalarını sağlayabilirsiniz.

 Aydınger Kağıdı ve Eskiz Kâğıdı Özellikleri

Aydınger Kağıdı ve Eskiz Kâğıdı Özellikleri

Aydınger kağıtları ve eskiz kağıtları çizim yapanların ya da böyle bir meslek kolunda çalışanların en çok kullandığı ürünlerin başında geliyor. Bu kağıtları diğer kâğıt çeşitlerinden ayıran önemli özellikleri bulunuyor. Hem aydınger kâğıdı çeşitlerinin hem de eskiz kâğıdı çeşitlerinin, onları diğer kağıtlardan ayıran önemli özellikleri vardır. İlk olarak aydınger kâğıdı diğer kağıtlardan daha ince ve şeffaf yapıya sahip olan bir kağıttır. Bu kağıtların bir yüzeyinden baktığınız zaman diğer yüzeyini bir nebze de olsa görebilirsiniz. Bir a4 kâğıdı kadar kalın olmayan bu kağıtlar çoğu zaman yağlı kâğıt çeşitleri ile karıştırılır. Fakat bilinenin aksine aydınger kağıtları yağlı bir kâğıt değildir. Yarı şeffaf olma özelliğine sahip olan bu kağıtlar parlak bir yüzeye sahiptir. Bunun dışında aydınger kağıtlarının önemli özelliklerinden bir diğeri ise farklı ölçülere sahip olarak satışa sunuluyor olmasıdır. Birbirinden farklı ölçüleri sayesinde her çizim ihtiyacına uygun olan bir aydınger kâğıdı bulmanız mümkündür. Bu aydınger kağıtları belirli ölçülerde çoklu paketler halinde alabileceğiniz gibi metrelik rulolar halinde de alabilirsiniz. Metrelik rulo halinde aldığınız zaman bu kağıtları istediğiniz ölçülerde kesme gibi avantaja da sahip olabilirsiniz. Aydınger kağıtlarının bilinen bir özelliği de kullanım amacına göre farklı kalınlıklara sahip olabildiğidir. Kâğıdın kalınlığı ne kadar artarsa şeffaflığı da o ölçüde düşüş gösterebilir. Bu nedenle eğer size şeffaf bir kâğıt lazım ise çok kalın olmayan çeşitleri tercih etmelisiniz. Aydınger kağıtları yalnızca meslek kollarında kullanılmaz. Hobi olarak yapılan çoğu iş için de aydınger kâğıdı kullanabilirsiniz. Çünkü bu kâğıt sizin bir yüzeye kusursuz çizimler yapmanızda çok büyük bir etkiye sahiptir. Tıpkı aydınger kağıtlarında olduğu gibi eskiz kağıtlarının da kendine has özellikleri vardır. Eskiz kağıtlarının göze çarpan ilk özellikleri farklı kalınlıklara ve farklı ölçülere sahip olarak satılıyor olmasıdır. Eğer bir çizimlerinizi tekli bir eskiz kâğıdı yerine eskiz defteri kullanarak yapıyorsanız, çizimlerin karışmaması oldukça önemlidir. İnce bir eskiz defterinde bir sayfada yaptığınız çizimler diğer sayfayı da etkiler. Bu nedenle kâğıdın kalın olması gerekir. Eskiz kağıtları daha çok bir çizimi olgunlaştırmak için kullanılan kağıtlardır. Yani bir tasarım yapıldığı zaman asıl çizime ya da işleme geçmeden önce çizimin son halini eskiz kâğıdı üzerinde belirlenir. Bu nedenle eskiz kağıtları genel olarak şeffaf değildir. Tabii bu durum kâğıdın kalınlığına göre farklılık gösterir. Eskiz kağıtları sarı ya da beyaz renkli olarak satılabilir. Eskiz kağıtları genel olarak eskiz defteri olarak satılır. Sizler de ilk olarak ihtiyacınızı belirledikten sonra aydınger ya da eskiz kağıtları arasında seçim yapabilirsiniz. Hem ölçüleri hem de kalınlıkları farklılık gösterebilen bu kağıtlar arasında sayfamızda onlarca ürün çeşidi bulunur. Farklı markalara ait olan bu ürünleri inceleyebilirsiniz.

 Aydınger Kâğıdı ve Eskiz Kâğıdı Modelleri ve Fiyatları

Aydınger Kâğıdı ve Eskiz Kâğıdı Modelleri ve Fiyatları

Çoğu zaman birbiri ile karıştırılan aydınger kâğıdı ve eskiz kağıtları, her ne kadar çok benzeyen yapılara sahip olsalar da aynı kağıtlar değildir. Özellikleri ve kullanım alanları açısından birbirinden ayrılan bu kağıtlar kendi içlerinde farklı modellere sahip olarak satışa sunulur. Bir aydınger kağıdının ve eskiz kağıdının çeşitlendirilmesinde baz alınan iki önemli kriter vardır. Birincisi kağıt ölçüleri ikincisi ise kağıt kalınlığıdır. Aydınger kağıdı ve eskiz kağıtları onlarca farklı ölçüde ya da rulolar halinde satılan kağıt türleridir. Aydınger kağıtlarının fiyatlarını da belirleyen özellikler çoğu zaman kâğıdın boyutu, inceliği ve miktarıdır. Aydınger kağıt fiyatları çoğu zaman oldukça ekonomiktir. Üstelik bu kağıtlarda çoklu alım yaptığınız zaman bile bu ekonomik olma özelliğini kaybetmez. Eskiz kağıdı çeşitleri de tıpkı aydınger kağıtları gibi oldukça ekonomik ürünlerdir. Eskiz kağıtları genellikle tekli yapraklar halinde değil defter halinde satılır. Bu defterleri de farklı ölçülerde bulmanız mümkündür. Eskiz defterleri, çoğu zaman mat kağıtlardır. Aydınger kağıtları kadar parlak bir yapıya sahip değillerdir. Yaprak sayılar değişkenlik gösteren bu defterler hem iş hayatında hem de sivil hayatta son derece kullanışlı ve ekonomiktir. Eskiz kağıdı fiyat aralıklarını belirleyen faktörler kağıdın ölçüleri, kalınlığı gibi faktörlere bağlı olarak farklılık gösterir. Sayfamızda farklı ölçülerde ve kalınlıklarda aydınger eskiz kağıdı çeşitlerini bulmanız mümkündür. Bu kağıtlar arasından ihtiyacınıza uygun olan ürünü bulabilir ve anında sipariş verebilirsiniz. Ayrıca sayfamızda bu kağıtların yalnızca fiyatlarını değil özelliklerini bulmanız da mümkündür. Böylece istediğiniz kağıtlar arasında karşılaştırma yaparak karar verebilirsiniz.