İguana Yemleri

İguana tropik iklimlerde yaşayan bir kertenkele türüdür. Özellikle son zamanlarda evlerde beslenmek için alınan hayvan türleri arasında yer alır. Türkiye’de nadiren de olsa iguana besleyen bireylere rastlanılmaktadır. İguanayı besleyen, seven ve yaşam türünü merak eden bireylere dost olmaktadırlar. İguananın bakımı kadar beslenmesi de son derece önem teşkil etmektedir. Yaşam alanlarının sürdürülebilmesi ve aktif bir şekilde hayata tutunabilmesi için iguanaların yemlerinin de kaliteli olması o denli önemlidir. Sağlıklı iguanalar için yemlerinde kalitesi bu anlamda önemlidir. İguana yemi markalarına göre farklılık gösterebilmektedir. İguanalar renklerine göre farklı beslenme stillerine sahip olabilmektedir. Evcil olarak besleyeceğiniz iguanalar yeşil cins olarak bilinen otçul canlılar arasında yer almaktadır. Bu gruba sahip cinsler kendi doğasında meyve, sebze ve yeşillik yiyerek hayatta kalmaktadır. Bir iguanaya bütün bu besinleri sağlayabilmeli ve yediği besin çeşidini fazlalaştırmalısınız. İguanaları da tek bir besin çeşidi ile beslemek doğru olmayacaktır. Tek besin çeşidi ile beslenen iguanalar vitamin ve mineral bakımından yeteri düzeyde gereksinimlerini karşılayamazlar. Bu anlamda düzenli ve gerekli vitamin miktarları sağlıklı iguana yemleri ile karşılanacaktır. İguana yemleri iguananın ihtiyaçlarına özel olarak formülize edilmiş olup temel besinlerini bu tarz yemlerden alabilmektedirler. Hangi yemi alacağınız konusunda tercihte bulunacaksanız üzerinde iguanalar için özel olarak üretilmiş çeşitlerden yana seçimde bulunabilirsiniz. Farklı hayvanlar için üretilmiş yemleri iguananıza yedirmemelisiniz. Her hayvanın vitamin ya da mineral değerleri birbirinden farklılık gösterebilmektedir. İhtiyaç duyulan besin değerleri yemlerde o hayvanın özelliklerine doğru orantılı bir biçimde eklenmektedir. Yemleri seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus iguananızın yaşı olmaktadır. Özellikle yavru olan iguananız için tercih edeceğiniz yem çeşidi farklı olmaktadır. Bu tarz yemlerin kullanışı diğer taze olan yemlere göre çok daha kolaydır. Taze yemek artıkları özellikle görüntü açısından da hoş olmamaktadır. Bu gibi yemek artıkları teraryum içerisinde kirli bir görünüme neden olabilir. Ancak tüm bu özelliklere rağmen yemler iguananın beslenmesinde son derece önemlidir fakat yemlere ek olarak, yemlerin yanında doğal ve taze olan bitkiler de ekleyebilirsiniz. Yeşillikler ve yem birlikte iguanaya verilmelidir. Eğer egzotik hayvanlara ya da kertenkele türlerine ilginiz varsa evde yemlerine dikkat ederek iguana türlerini besleyebilirsiniz. Sayfamızda kaliteli iguana yemleri sizlere sunulmaktadır.

 İguana Yem Çeşitleri

İguana Yem Çeşitleri

İguana beslemek her ne kadar zor gibi görünse de keyifli ve bir o kadar pratiktir. İguanalar görüntülerinin aksine tamamen otçuldur. Evcil olanlardan farklı olarak doğal yaşamak alanlarında ağaçların üzerindeki bitkileri ya da yeşillikleri yiyerek beslenmektedir. Ot, yaprak, çiçek ya da sebze ve meyve yiyen iguanalar bulunur. İguana beslerken önemli olan gıdaları belirli ve az miktarda vermeniz iguananın sağlığı açısından son derece önemlidir. Onlarda birer canlıdır, beslenmesini ve bakımlarını titizlikle uygulamanız gerekir. Bu gibi önemli durumları göz ardı etmeniz iguananızda ciddi rahatsızlıklara sebebiyet verir. Yonca ve buğday çimi iguananızın beslenmesinde son derece önemlidir. Özellikle iguanaların sindirim sistemleri için gerekli ürün grupları arasında yer alırlar. Bu ürünler kurutulmuş biçimde yem olarak da sunulabilmektedir. Özellikle iguananızın beslenmesinde hayvansal gıdalardan kaçınmalısınız. Bu tür hayvansal gıdalar içeren ürünler rahatsızlıklara yol açabilmektedir. İguana beslenmesinde asıl kullanabileceğin ve vazgeçmemeniz gereken temel ürün iguana yemleridir. İguanalar 2 yaşına kadar yavru statüsünde sayılmaktadır. Yetişkinliğe geçene kadar kalsiyum ve diğer vitaminlere son derece ihtiyaç duydukları için onlara besinlerinin yanında takviye edici gıdalar vermelisiniz. İguanalar akvaryumda beslenen canlılar arasındadır. Küçük bir akvaryum iguana beslemede sizlere yeterli olmayacaktır. İguananızın büyüklüğüne uygun olarak akvaryum seçiminde bulunmalısınız. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta iguanalar etrafında bulunan cisimleri yalamayı severler. Bu nedenle etrafında ya da akvaryum içerisinde iguanaların küçük parçaları yutabilme ihtimalini düşünerek bunu engel olmalısınız. İguana beslenmesinde dikkat edeceğiniz en önemli nokta İguanaların tüketeceği yemlerin büyük bir kısmının yeşillik barındırması gerekmektedir. Çünkü iguanalar otçul canlılardır. Sebze ve meyvelerin yanı sıra ek olarak mutlaka yem ile beslemeniz gerekir. Bu yemlerin içerisine haftada 1 kez kalsiyum da katmanız gerekir. Tüm bu kriterler göz önüne alındığında iguanaların beslenmesi belirli şartlara sahiptir. Aynı zamanda evcil hayvan beslemek bireyin sorumluluk sahibi olmasına katkıda bulunur. İguananın ihtiyaçlarını bilmeden ve kendi imkanlarınızla bir şeyler almaya çalışırsanız kısa sürede yerine yeni malzemeler almak zorunda kalırsınız. En iyi ve en doğru yol bir veterinere danışarak sayfamızda iguanalar için yer alan yemleri tercih edebilirsiniz. İguana beslemek tamamen sabırlı olmayı gerektirir.

 İguana Yemlerinin Bakım Üzerinde Etkileri

İguana Yemlerinin Bakım Üzerinde Etkileri

İguana bakımı özellikle hassas olan iguanalar için hastalanmamaları açısından bu canlıların temizliği büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle kafesteki yiyecekler her gün tazelenmeli ve her gün iguananın suyunun klorsuz ve temiz olması sağlanmalıdır. Su ve mama kapları her gün yıkanmalıdır. Su kabı ise iguananın boyutundan büyük olmalıdır. Çünkü iguanalar su kabının içerisine girerek sularını içerler. İguanaların ortalama yaşam süreleri 19-21 yıl olarak söylenmektedir. Erkek iguanalar dişilerine göre daha saldırgan olabilir. Evde iguana bakımında yavru iguanalar için kafesin ideal ölçüsü 120x60x80 cm, yetişkinler için ise akvaryum ölçüleri 200x200x150 cm olabilmektedir. İguanalar tropikal iklimi sevdikleri için Bulundukları ortamın sıcak olması gerekmektedir. Bulundukları ortamın sıcaklığının ortalama 26 derecenin altına inmemesi, genel olarak 32-35 derece sıcaklığında iguanaların yaşaması tavsiye edilir. Akvaryumun bir kısmını serin bırakmanız iguananız sıcakladığında ferahlamasına yardımcı olacaktır. İguana bakımında akvaryumda tek yaşaması önerilmektedir. İguanalar ancak çiftleştiği zaman dişi ile aynı ortamda kalabilir. İguanalar birden fazla olarak aynı alanda yaşayamazlar. Özellikle erkek iguanalar aynı ortamda yaşarken oldukça kavga ederler. İguananızın bakımını yaparken eldiven takmanız daha sağlıklı olacaktır. İguanalar evcil olsa dahi tırnakları cildinize zarar verebilir. İguana bakımı diğer hayvanların bakımına oranla daha meşakkatlidir. Teraryum ya da kafeslerinin kapaklı olması daha sağlıklı olacaktır. Özellikle bu kafeslerin üzerinde havalandırma bölümleri de bulunmaktadır. Kapaksız kafesler iguanaların kaçmasına neden olabilir. İguanalar için ortam ısısı özellikle hayvanların sindirim sistemleri açısından son derece önemlidir. Sıcak hava canlıları olan iguanaların kafeslerinde mutlaka ısıtıcı lamba ve ısıtıcı kaya bulunmalıdır. İguanalar doğal ortamlarında saatlerce güneşlenirler. Bu yüzden evde beslenseler dahi güneşlenme alanına ihtiyaç duyacaklardır. İguanalar suyu özellikle çok sevmektedir. Suyun yanı sıra geniş alanlarda yüzmeyi de çok severler. Özellikle deri değiştirme dönemlerinde banyoya ihtiyaç duyacaklardır. Normal zamanlarda haftada bir kez banyo ihtiyaçlarının karşılanması gerekir ya da en az 10 günde bir banyo etmeleri önerilir. Banyo suları 35 derece civarında olmalıdır. Banyo sırasında ya da banyo ettirildikten sonra iguananızın soğuk almamasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde hastalanmasına sebep olabilirsiniz. Banyo sonrasında iguanalarınızın tırnakları kesilir. Tırnaklar uzadıkça evcil hayvanınızın dikkatli bir şekilde tırnaklarını kesebilirsiniz. İguanalarınızın bakımını belirli periyotlar halinde yaparak kendinizce bir düzen oluşturabilirsiniz.

 Boyutlarına Göre İguana Çeşitlerinde Kullanılan Yemler

Boyutlarına Göre İguana Çeşitlerinde Kullanılan Yemler

Yetişkin iguana yemi 2 yaşından sonra düzenli olarak verilmelidir. Düzenli ve bakımlı iguanalar ev ortamında yaklaşık olarak 20 yıl yaşayabilmektedir. Kendi imkanlarına göre araştırılmadan bilinçsizce bakılan iguanalar ise fazla yaşamayacaktır. İguana sahiplerinin ya da iguana beslemek isteyen kişilerin en merak ettiği şeylerden biri de yetişkin olan iguanaların nasıl beslenmesi gerektiğidir. İguanaların her şeyi yediklerini düşünmeniz oldukça yanlış bir karar olacaktır. Yetişkin iguanaların yemleri içerisinde vitaminler bulunmaktadır. Aynı zamanda yavru iguana yemi de 2 yaşına kadar evcil hayvanınıza düzenli olarak verilmelidir. İguananızı seviyorsanız ve yediklerine son derece titizlikle dikkat ediyorsanız bu esnada her şeyi yedirmemenizi tavsiye ederiz. Doğal ortamlarında yaşadıkları bölgede bulunan sebze ve meyvelerle ya da yeşilliklerle beslenen iguanalar insanların yaşadıkları ortamlara geldiklerinde son derece yeme sıkıntısı çekmektedir. Bu sıkıntıyı önleyebilecek en etkili yol yemlerle sağlanmaktadır. Özellikle yemlerin içerisinde gerekli olan vitamin, mineral ya da kalsiyum bulunmaktadır. Bilinçsizce beslenen iguanalarda sağlık sorunları ortaya çıkabilmektedir. İguanalar yavru ya da yetişkin demeden bu sağlık sorunları yüzünden yaşaması gereken zamandan çok daha öncesinde ölebilmektedir. Hayatınızı paylaştığınız iguananızın yeme ve içme sorunları yaşamamasını sağlamak için onu yaşına uygun iguana yemleri ile beslediğinizden emin olmalısınız. İguana yemleri yetişkin iguana yemleri ve yavru iguana yemleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Yetişkin olanlara yavru iguana yemi, yavru iguanalara da yetişkin iguana yemleri kullanılmamalıdır. Çünkü bu iki yem türü arasında vitamin ve mineraller açısından farklı içerikler bulunmaktadır. Ayrıca yavru iguanalara ekstradan kalsiyum takviyesi yapılmaktadır. Eğer yetişkin bir iguananız varsa, yetişkin iguana yemi almanız iguananızın yeterli vitaminleri alması için gerekli olacaktır. Sağlık açısında da bu son derece önemlidir. Eğer yavru bir iguananız varsa yavru iguana yemleri yavruların ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller açısından zengin içerikleri ile iguana beslenmesi konusunda sizlere destek olmaya yardımcı ürünlerden oluşmaktadır. Yavru iguanalar, sizin onlara günlük olarak sağladığınız sebze ve meyvelerden çok daha fazlasına ihtiyaç duyacaktır. Sağlıklı bir yetişkin iguana sizin ona verdiğiniz taze meyve ve sebzelerin yanında içerik açısından güçlendirilmiş iguana yemine ihtiyaç duyacaktır. Yavru iguanaların ihtiyaçları yetişkinlerden çok daha farklıdır. Yavru iguana yemleri, yavruların 2 buçuk yaşına kadar geçen süre boyunca fosfor ve D3 vitaminlerini eksiksiz almasına neden olur. Bu alım yavru iguanaların kemik gelişimi için oldukça önemlidir. Yetişkin bir iguana ise vücut ihtiyaçlarını karşılayacak doğal iguana yemi ile beslenmelidir. C vitaminine son derece ihtiyaç duyan iguanaların mutlaka C vitaminine sahip yemlerle eslenmesi tavsiye edilir.

 Özelliklerine Göre İguana Yemleri

Özelliklerine Göre İguana Yemleri

İguana yemi özellikleri iguanalar ve sürüngenler için özel içerikleri ile üretilmektedir. İguana yemi çeşitleri, iguanaların besinsel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak sağlıklı hammaddelerden üretilmektedir. İguana yemi çeşitleri iguanaların beslenme ihtiyaçlarına yönelik olarak üretilen yapıda olmaları ile bilinmektedir. İguanalara yönelik olarak üretilen bu yemler arasında stick formda olanlar da bulunmaktadır. Stick iguana yemi çeşitleri saf ve dengeli bitkisel hammaddeler kullanılarak üretilmektedir. Bu stick formda olan yemlerin en önemli özellikleri sindirim konusunda da iguananıza destek olabilecek besin değerleri içermeleridir. İçeriğinde bitkisel maddeler bulunmaktadır. Aynı zamanda vitamin ve mineral olarak zenginleştirilmiş forma sahiptirler. Bu yemler iguanaların bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olmaktadır. Bu yemleri yiyen iguanalar hastalıklara karşı bağışıklık kazanmaya yardımcı olur. Hastalıklara karşı daha dirençli ve korunaklı olmaktadırlar. Ayrıca yüksek lif oranları ile bağırsak ve sindirim sitemlerinin düzenlenmesine de olanak sağlayan yem çeşitleri bulunmaktadır. İguananızın sağlıklı bir şekilde beslenmesi için kurutulmuş iguana yemi çeşitlerini de tercih edebilirsiniz. Bu çeşitler canlı yem türleri olarak da bilinmektedir. İguanaların protein ihtiyacını karşılamaya destek olan bu yemler, aynı zamanda omega yağ asitleri ve mineraller bakımından da oldukça zenginleştirilmiş içeriklere sahiptir. Bu sayede evcil hayvanınızın sağlıklı büyümesini desteklemiş olursunuz. Kurutulmuş yem çeşitleri sayesinde iguananızın kemik ve kabuk değişimi desteklenmeye yardımcı olur. Besleyici ve lezzetli lokmalar şeklinde sunulan kurutulmuş iguana yemleri ara öğün olarak düzenli bir şekilde kullanılabilir. Düzenli ve uzun süreli kullanımlarda iguanaların gelişimi ve canlılığı da desteklenmeye yardımcı olur. Bu türlerin yanı sıra iguana yemi çeşitleri arasında iguanalar için balık proteini içeren bitki ve yem karışımlarına sahip olan yemler de bulunmaktadır. İguanalar vahşi hayvanlardır ve onları eğiterek evcilleştirmek sizin elinizdedir. Bu anlamda iguanalarınızı beslerken ve büyütürken sabırlı olmanız son derece önemlidir. İguanalarla ilgili bilinen çoğu bilgi yanlıştır. En doğru bilgileri güvenilir kaynaklardan araştırarak öğrenebilirsiniz. Kısacası iguanaları beslerken yem çeşitlerine dikkat etmenizin yanı sıra aynı zamanda sabırlı ve araştırmacı olmalısınız. Son zamanlarda geçmişe göre iguana beslemede özellikle ülkemizde büyük bir artış olmuştur. İguanalar evcilleştirilmeye başlanmıştır. Büyük şehirlerde ve geniş evlerde yaşayanlar kolaylıkla iguana besler hale gelmişlerdir.

 İguana Yem Fiyatları

İguana Yem Fiyatları

İguana beslemek bilinenin aksine kedi ve köpek beslemekten daha pahalı olabilmektedir. Ancak bakması keyifli evcil hayvanlar arasında yer almaktadır. Tüm bunlara nazaran erişilmeyecek fiyatlara sahip değillerdir. İguana yemi fiyatları boyutlarına, markalarına ve içeriklerine göre değişim göstermektedir. Evde iguanalar için uygun koşulların sağlanabilmesi ciddi bir masraf gerektirmektedir. Yaşam alanlarının oluşturulması masraf gerektirse de iguanaların beslenmesi konusundaki yemler sizlerin bütçenize destek olmaya yardımcı olmaktadır. İguanalar yaşadıkları bölgelerde yetişen sebze ve meyveleri yemektedir. Buna nazaran yine de salatalık, kabak, yonca, ıspanak ve marul tercih ettikleri yiyecekler arasında yer almaktadır. Özellikle gelişim dönemlerinde hayvansal protein tüketmeleri gerekmektedir. Hayvansal proteine sahip yem çeşitleri farklı fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Ancak gereğinden fazla hayvansal protein tüketimi sindirim sitemlerine zarar verebilmektedir. Bu sayede yemlerin içerisinde gerektiği kadar protein bulunur. Marka bilinirliği fiyat düzeyini etkileyen bir diğer faktörler arasında yer almaktadır. Güvenilir markalara ait içeriklere sahip yemler herkes tarafından beğenilerek kullanıldığından önerilmektedir. Kaliteli içerikleri ile adından sıkça söz ettiren iguana yemi markaları daha yüksek fiyat anlayışına sahip olabilmektedir. Ancak sayfamızda yer alan kampanya ve indirim dönemlerinde iguana yemi modelleri avantajlı fiyatları ile sizlere sunulmaktadır. Bu dönemlerde ürünlerden çoklu paketler halinde satın alarak faydalanabilirsiniz. Müşteriler bu ürünü satın almadan önce iguana yemi yorum kısımlarından ürünle ilgili objektif ürün değerlendirmelerini takip ederek ürün hakkında detaylı bilgi elde edebilirler. Bu yorumlar içerisinde iguana yemi öneri çeşitleri hakkında bilgi edinilebilir. İguana yemleri aynı kedi ve köpeklerde olduğu gibi her iguana için farklı öneriler sunulabilmektedir. İguana yemi önerileri evcil hayvanınızın yaşına ve boyutuna göre değişebilmektedir. Örneğin, 100 ml ile 1000 ml ürün içerikleri farklı fiyat miktarına sahip olabilir. İguanaların renklerine göre beslenme alışkanlıkları da farklılık göstermektedir. Yeşil olan iguanalar vejetaryandır ve çok fazla yeşillik tüketmektedir. Doğada herhangi bir tehlikeye karşı gizlenmek için renklerine göre gizlenirler. Evde beslenen yeşil iguanaların beslenme şekilleri ve yem çeşitleri son derece önemlidir. Gelişme çağında olan iguanaların bir miktar hayvansal protein almaları önerilir. Bu anlamda iguana yemi önerisi içerisinde bu kriterleri dikkate alabilirsiniz.