Yavru Balık Yemleri

Doğada, balıkların ne yediği otobur, etobur veya omnivor olmalarıyla ilgilidir. Ne sıklıkla ve ne kadar yedikleri beslenme tercihlerine, iştahlarına ve yiyecek bulma durumlarına bağlıdır. Balıklarınız için mümkün olan en iyi yemleme programını sağlamalısınız. Bu, özellikle yavru balıklar söz konusu olduğunda daha önemli bir detaydır. Çünkü onların sağlıklı bir şekilde büyümeleri, kaliteli yemlerle beslenmeleriyle yakından ilgilidir. Yavru balık yemleri farklı türlerde üretilir ve her balığın ihtiyacı aynı değildir. Otçul balıklar, gün boyunca yiyecek arama eğilimindedir. Çünkü beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için etoburlar için et proteini miktarından çok daha fazla bitki materyali gerekir. Omnivor balıklar et ve bitki tüketir. Uygun yiyecekler için çok daha fazla seçenekleri vardır. Etçil balıklar daha az yemek yer. Bunun nedeni, doğada her gün yiyecek yakalama olasılıklarının daha düşük olmasıdır ve akvaryum beslenme programlarının buna uyması gerekir. En kaliteli ve besleyici yavru balık büyütme yemi çeşitleri için sayfamızdaki ürünleri inceleyebilirsiniz.

Yavru Balıklar İçin Besleyici Yem Çeşitleri

Yavru Balıklar İçin Besleyici Yem Çeşitleri

Balıklarınızın doğada ne yediğini bilmek ve buna göre beslemek önemlidir. Çoğu akvaryum sahibi, akvaryumlarında çeşitli türler barındırır. Bu durumda farklı yiyeceklerin bir kombinasyonunu sunmak ideal olur. Birçok akvaryum sahibinin yaptığı gibi, her iki balık türünü de akvaryumunuzda tutuyorsanız, hepsini mutlu ve sağlıklı tutmak için et proteini ve bitki bazlı yiyeceklerle alternatif bir beslenme düzeni oluşturmalısınız. Etoburlar bile beslenmelerinde bazı bitkilerden yararlandıkları için ne tür balıkları tuttuğunuzdan bağımsız olarak çeşitlilik önemlidir. Sunduğunuz yemin boyutu, balıklarınızın ağızlarının boyutuyla eşleşmelidir. Başka bir deyişle, büyük yırtıcı balıklar genellikle küçük pul parçalarına ilgi göstermezler ve küçük balıklar büyük peletleri ağızlarına sığdıramazlar. Böyle durumlarda yenmemiş yiyecekler akvaryumunuzu hızla kirletecektir. Dondurulmuş yiyecekleri balıklarınıza sunarken, hepsinin biraz aldığından emin olmak için yemleri her seferinde azar azar dağıtın. Üstten beslenenler için yüzeye biraz yiyecek bırakın, orta su ve dipten beslenenler için yemi biraz aşağılara bırakın. Özellikle yeni akvaryumlara az miktarda yem bırakmak, her zaman en iyisidir. Çünkü yenmemiş yiyecekler suyunuzu bulandırabilir, amonyak ve nitrit seviyelerinde tehlikeli artışlara neden olabilir. Genel bir kural, yalnızca balığınızın iki ila üç dakika içinde tüketebildiğini sunmaktır. Şüphe duyduğunuzda, küçük bir miktarla başlayın ve balığınızın onu ne kadar hızlı tükettiğini gözlemleyin. Her beslenmede onlara ne kadar yiyecek verileceğini anlamak uzun sürmez. Beş dakika sonra kalan yiyecekleri bir akvaryum sifon hortumu veya ağ ile çıkarabilirsiniz. Çoğu balık, mümkün olan her yerden yiyecek almayı öğrenir, ancak bazı balıklar yiyeceklerin güvenli bölgelerine kaymasını bekleyebilir. Bu balıkların öncelikli olarak beslenmesi gerekebilir. Bu da yiyeceklerin onlara doğru yönlendirilmesi anlamına gelir. Kovadan bölme balık yemi pullar ve bazı yiyecekler, dibe doğru yavaş bir inişe başlamadan önce tipik olarak bir veya iki dakika yüzeyde kalır ve bu da onları üst yüzey ve orta sudan beslenenler için iyi seçenekler haline getirir. Dipten beslenmeyi seven yavru balıklarınız için balık dip yemi tercih edebilirsiniz.

Yavru Balık Yemi Özellikleri

Yavru Balık Yemi Çeşitleri

Çoğunlukla, balığınızı günde bir veya iki kez beslemek yeterlidir. Yavru balık toz yem kullanıyorsanız balığınıza, ambalajın üzerinde belirtilen miktarda yem vermeniz önemlidir. Hatta bazı akvaryum sahipleri, sindirim sistemlerini temizlemeleri için balıklarına haftada bir veya iki gün yem vermemeyi seçebilirler. Daha büyük, daha hareketsiz balıklar öğünler arasında daha küçük ve daha aktif balıklara göre daha uzun süreye gereksinim duyar. Otoburlar gün boyunca yiyecek ararlar. Bu nedenle daha sık, ancak bir seferde sadece küçük miktarlarda beslenmelidirler. Yeni yumurtadan çıkmış yavru balıklar gibi küçük aktif balıklar daha yüksek metabolik oranlara sahiptir ve özellikle daha yüksek sıcaklıklarda tutulduğunda sık sık beslenmelidir. Su sıcaklığı balıkların metabolizmalarını düzenler ve ne sıklıkta ve ne kadar beslenmeleri gerektiğini etkiler. Doğada çoğu balık sabahın erken saatlerinde ve alacakaranlıkta beslenir. İstisnalar, gün boyunca yiyecek arayan otoburlar ve omnivorlar ve gece yaşayan türlerdir. Akvaryum balıkları günün her saatinde beslenebilse de, sabah ve akşam yemleri idealdir. Beslenme zamanının geldiğini anlayan balıklar, hevesle yüzeyde ileri geri yüzer veya bir sonraki öğünlerini beklerken saklandıkları yerlerden çıkarlar. Sabah beslenmesinden en az yarım saat önce akvaryum ışığının açık olduğundan emin olmalı ve akşam beslenmesinden sonra en az 30 dakika açık bırakmalısınız. Bazı gece balığı türleri, geceleri akvaryum ışığı kapatıldıktan kısa bir süre sonra batan yiyeceklerle beslenebilir. Yavru balıkları fazla beslediğinizi anlamak için bazı işaretlere dikkat etmeniz gerekir. Örneğin, yemi akvaryuma bıraktıktan 5 dakika sonra yiyeceklerin yenmediğini görürseniz balığınızı aşırı besliyor olabilirsiniz. Akvaryum suyu bulutlanıyorsa, puslu bir görüntü oluşuyorsa ya da kötü bir koku varsa, yüzey köpükleşmişse, akvaryum filtreniz anormal şekilde tıkanıyorsa da aşırı besleme söz konusu olabilir. Aynı şekilde, amonyak ve nitrik seviyelerindeki artış, aşırı alg büyümesi ve düşük pH seviyeleri de bu duruma işaret eder. Yetişkin balıklar yaklaşık aynı zamanlarda günde bir kez beslenebilir, ancak her beslemede daha az miktarda verirseniz onları günde birkaç kez besleyebilirsiniz. Yavru balıkların günde üç veya dört beslenmeye ihtiyacı olabilir.

Yavru Balık Yemi Fiyatları

Yavru Balık Yemi Fiyatları

Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok yavru balık yemi türü vardır. Bunlara sıvı yavru balık yemi ve yavru balıklar için tatil yemi gibi ürünler de dahildir. Balık yemini düşündüğünüzde aklınıza pul yemler gelebilir. Bunlar, akvaryum dolusu yavru ve yetişkin balıkları beslemek adına en çok tercih edilen ürünlerdir. Kuru yem çeşitleri, pelet, pul, granül ve yüzen yemler gibi yiyecekler dışında farklı balık türleri için özel olarak üretilen yemlerden de oluşur. Kuru balık yemi lif bakımından daha düşük olabilir, fakat beslenme düzenine bitkisel yiyecekler eklemek vejetaryen türler için yüzme kesesi bozuklukları ve şişkinlik riskini azaltmaya yardımcı olacaktır. Etçil yavru balıkların çoğu, karides, kan kurdu ya da midye gibi donmuş canlı yemlerin tadını çıkarır. Genellikle otoburları beslemek için dondurulmuş spirulina küpleri de tercih edilir. Yavru balıklar için canlı yem oldukça sağlıklı ve besleyicidir. Bu yem seçenekleri de oldukça fazladır. Balık türlerinin biyolojisi de kendilerine özeldir ve çeşitli yiyeceklere gereksinim duyarlar. Bu nedenle, akvaryumunuzda çeşitli balıklar varsa, ihtiyaç duydukları besinleri aldıklarından emin olmak için yüzen yemler, yavaş batan yemler ve hızla batan yemler gibi yiyeceklerin bir kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Balık sahipleri, balıklarını yetersiz beslemek değil, aşırı beslemeye daha çok meyillidir. Bu da tanktaki atık miktarını artırır. Amonyak, nitrit veya nitrat seviyelerinin yükseldiğini ve tankın kirli göründüğünü fark ederseniz, muhtemelen balığı aşırı besliyorsunuzdur. Otçullar, doğada gün boyunca yosunları ve bitkileri ısırdıkları için, tipik olarak çok fazla yiyeceği tutacak büyük midelere sahip değildirler. Etoburlardan daha sık beslenebilirler ya da gün boyunca atıştırabilecekleri canlı yeşillikler verilebilir. Balığı sadece beş dakika içinde yedikleri kadar beslemeniz gerektiği şeklindeki temel kurala uymanız büyük önem arz eder. Ayrıca, yavru balığınızın türü ile uyumlu olan balık yemlerini tercih etmeyi unutmamalısınız. Kabuksuz yavru balık yemi de dahil olmak üzere, yavru balığınız için aradığınız en iyi yemleri keşfetmek için sayfamızdaki ürünlere göz atabilirsiniz.