ÜCRETSİZ KARGO

Taşpınar Kikkoro Speedy Örümcek Yürüteç
(43)
599 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Taşpınar Dido Müzikli Yürüteç
Taşpınar Dido Müzikli Yürüteç
(181)
699 TL
SEPETTE
629,10 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Royal Müzikli Stoplu Oyuncaklı Yürüteç
Royal Müzikli Stoplu Oyuncaklı Yürüteç
(53)
699 TL
SEPETTE
629,10 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Chubby Baby CBY-101 Kademeli 6 Tekerli Örümcek Yürüteç - Kırmızı
Chubby Baby CBY-101 Kademeli 6 Tekerli Örümcek Yürüteç - Kırmızı
(8)
589 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Prego 5082 Digo Bebek Yürüteci
(8)
1.499 TL
1.386,58 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Prego Baby Prego Teddy Yürüteç Pry-5086 Pembe PRY-5086_Pembe
(2)
1.151,04 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Taşpınar Dido 3 Kademeli Balıklı Yürüteç
Taşpınar Dido 3 Kademeli Balıklı Yürüteç
(498)
699 TL
SEPETTE
629,10 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Sunny Baby 9228 Kiddy Yürüteç Sallanır Müzikli Oyuncaklı Bebek Yü
(4)
1.189,99 TL
SEPETTE
1.094,79 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Babyhope 213 Star Müzikli ve Oyuncaklı Yürüteç
(109)
1.229 TL
SEPETTE
946,68 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Özbay Ce Ve Tse Belgeli Kornalı Kademe Ayarlı Bebek Yürüteci
Özbay Ce Ve Tse Belgeli Kornalı Kademe Ayarlı Bebek Yürüteci
(10)
689 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Babyhope 219 Tobby Müzikli Kademe Ayarlı Sallanabilen Yürüteç
Babyhope 219 Tobby Müzikli Kademe Ayarlı Sallanabilen Yürüteç
(4)
1.099 TL
SEPETTE
989,10 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Ciciko Robot Oyuncaklı Hoppala Yürüteç Yürüme Yardımcısı
(6)
899 TL
SEPETTE
809,10 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Prego Baby Prego Bunny Yürüteç Pry-5084 Kahverengi PRY-5084_Kahverengi
1.299 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Taşpınar 3 Kademeli Dido Müzikli Yürüteç
Taşpınar 3 Kademeli Dido Müzikli Yürüteç
(118)
674,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Özbay Müzikli Işıklı Kademe Ayarlı Bebek Yürüteci Ce Ve Tse Belge
(2)
729 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Baby2go 23844 Step Müzikli Yürüteç
Baby2go 23844 Step Müzikli Yürüteç
899,99 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Prego Baby Prego Bunny Yürüteç Pry-5084 Pembe PRY-5084_Pembe
1.299 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

İlkadım Oyuncaklı Kademeli Ayarlı Bebek Yürüteç
İlkadım Oyuncaklı Kademeli Ayarlı Bebek Yürüteç
(25)
599 TL

Yürüteç

Yürüteç, henüz yürümeye başlamamış olan bebeklerin, kendi kendilerine yürümeyi öğrenene kadar kullanabilmeleri ve hareket halinde olabilmeleri için, ailelerin satın aldığı destekleyici bir araçtır. Yürüteçlerin birkaç farklı çeşidi vardır. Bunlardan biri bebeklerin elleriyle tutup iterek sürebilecekleri, araba şeklindeki ürünlerdir. Bu ürünlerdeki aktivite panelinde bebekler oturarak oyunlar oynayabilir, renkleri ve şekilleri öğrenebilir, müzik dinleyebilir. Kavrama kollarına tutunarak yürüteçten hem destek alan hem de onu iten bebek ilk adımlarını atmayı öğrenir. Daha yaygın olan ve yürüteç dendiğinde ilk akla gelen diğer tür ise, örümcek yürüteç olarak da adlandırılan ürünleri kapsar. Bebek, sert plastik kasaya sahip, tekerlekli ve oturma bölümü olan bu araca oturtulduktan sonra istediği yere kendi başına gidebilir. Neredeyse tüm yürüteç modellerinde, bebeği oyalamak ve dikkatini çekmek için tasarlanmış renkli ve sesli oyuncaklar mevcuttur. Bebekler etraflarında olup bitenleri fark etmeye başlayınca sürekli hareket etmek ve çevrelerini keşfetmek isterler. Yürümeyi öğrenirken yerde yuvarlanma, oturma, emekleme ve eşyalara tutunarak kendilerini ayağa kaldırma aşamalarından geçen bebekler, yürüteçler sayesinde en çok hareket etmek istedikleri ve meraklı oldukları bu dönemi sıkılmadan geçirebilirler. Yürüteç kullanmak, bebeklerin kendi başlarına ayakta durmaya alışmalarına yardımcı olur. Yürüteçler genelde 6 - 18 ay aralığındaki bebeklerin kullanabilmesi için tasarlanmıştır. Bunun dışında yürüteç kullanabilmelerinin diğer kriterleri, bebeklerin başlarını dik tutabiliyor olmaları ve yürüteçe oturduklarına ayaklarının yere değebiliyor olmasıdır. Bunları henüz yapamayacak kadar küçük olan bebekler yürüteç kullanamazlar. Altıncı ayına girmemiş olan bebekler için yürüteç kullanılması bebeğin bedenini yorabilir ve kas gelişimi de bu durumdan olumsuz etkilenebilir. Ayrıca bebek kendi kendine yürümeye başladıktan sonra da yürüteç ve yürüme yardımcıları kullanımına son verilmelidir.

Yürüteç Nedir ve Neden Kullanılır?

Yürüteç Nedir ve Neden Kullanılır?

Yürüteçler 19. yüzyılın sonlarından beri kullanımda olan ve bebekli ailelerin en sık tercih ettiği yardımcı ürünlerdendir. Bebeklerin hareket etmeye başlaması, yürüme ve adım atma hamlelerine alışması, yürüteç ile daha kolay olur. Yürütecin bebekler için yürümeyi öğretme dışında, ebeveynler için de kullanım amaçları vardır. Küçük bebekler ile ilgilenen anne babalar, aile bireyleri ve bakıcılar, günün her saatinde bebeği kucaklarına alarak gezdiremiyor olabilirler. Kontrollü bir alanda güvenle hareket edebilmesi için yürütece yerleştirilen bebek, çevresini keşfetmeye başlamanın heyecanıyla dikkatini gezmeye verecek ve daha az huysuzlanacaktır. Henüz kendi başına oturamayan bir bebek, kendisiyle ilgilenen yetişkinin yanında, ancak kendi başına yürütecin içinde durabilir ve hareket etmek için özgüven kazanmaya başlayabilir. Bebek yürüteçleri bebek arabasında taşınma ve emekleme arasındaki geçiş sürecinin bebekler tarafından aktif ve gelişimde olarak atlatılmasını sağlar. Bebekle ilgilenen yetişkinin, bebeği kucağında tutamadığı ve fiziksel olarak başka bir işle ilgilenmek zorunda olduğu zamanlar olabilir. Ayrıca bebek kucakta tutulmaktan sıkılmış, serbest bırakılmak istiyor ve ağlıyor olabilir. Birçok yürüteç modeline monte edilmiş olan oyuncaklar ve dikkat çekici nesneler, bebeğin eğlenmesine ve kısa sürede rahatlamasına yardımcı olur. Böyle durumlarda bebek yürütece yerleştirilerek ve gözle yakından takip edilerek hem bebeğin sıkılmaması hem de günlük hayatın aksamaması sağlanır. Zıpzıplı yürüteç modelleri, özellikle zıplama hareketi yapar gibi yeri tekmelemeyi ve bacaklarını esnetmeyi seven bebekler için yine bacakları güçlendirmeye yardımcı olur. Birden fazla bebeği olan aileler arasında, iki bebekle birden aynı anda ilgilenmekte zorluk yaşadıkları için de yürüteç kullananlar vardır. Sadece bebeklere mama yedirirken bile anne babaların bebeği karşısına alıp sabit tutmak için başvurduğu yürüteç, gerçekten kullanışlı bir üründür. Birçok yürüteç modelinde oyuncakların olduğu kısım çıkarılabilir ve boş kalan yer mama masası olarak kullanılabilir. Sayfamızdan Chicco yürüteç ve yürüme yardımcıları ürün seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

Yürüteç Bebekler için Nasıl Kullanılır?

Yürüteç Bebekler için Nasıl Kullanılır?

Bebek yürüteç ile tanıştırılırken izlenebilecek belli adımlar vardır. Bu adımları dikkatle uygulayıp, bebeği yürüteç üzerinde olduğu her an yakından takip ederek, bebeğin güvenli bir şekilde ancak kendi kendine hareket etmesini sağlayabilir ve ona cesaret kazandırabilirsiniz. Öncelikle yürütecin kurulum aşaması gelir. Demonte halde satılan yürüteçlerin parçalarının çoğunluğu el kuvvetiyle takılabilir. Tekerleklerin montajı için ürünün paketinden çıkacak vidaların ve bir tornavidanın kullanılması yeterli olacaktır. Örümcek yürüteç olarak adlandırılan ve kullanılmadığında katlanıp kapatılabilen yürüteçler, boyu değiştirme kademelerine sahiptir. Bu kademeleri değiştirmek için yürütecin ön tarafının alt kısmında bir anahtar olur. Yürüteci yükseltmek için oturak kısmını yukarı çekmek yeterliyken, alçaltmak veya tamamen kapatmak için anahtarın çevrilmesi ve yürütece üstten hafifçe bastırılması gerekir. Tamamen kapatıldığında çok az yer kaplayan yürüteç, kullanılmadığı zamanlarda evde asla dağınıklık yaratmayacaktır. Yürüteci ilk defa kullanacak olan bebeğin öncelikle bacaklarının doğru pozisyonda olması gerekir. Yürüteç içindeki oturma kısmında bulunan bacak deliklerine, bebeğin bacaklarının doğru bir şekilde girmesi sağlanmalıdır. Bebeğin bacağı katlanmamalı ya da bir yere sıkışmamalıdır. Daha sonra emniyet kemeri takılarak bebeğin kayması önlenir. Daha sonraki adımda ebeveynler, bebek bir süre ayakta durur vaziyette kendileri tutmalıdır. Bu şekilde bebek ayakta kalmaya alışacaktır. Bebek yürüteç içinde ayakta durmaya alıştırılmadan direkt olarak kendi haline bırakılırsa, ne yapması gerektiğini bilemez. Ayakta durmaya alışan bebeğin, yürüteci hareket ettirmeye de alıştırılması gerekir. Ebeveynlerden biri bebeği yürütecin içinde ayakta tutarken, diğeri de önüne geçerek bebeği kendine çağırabilir. Bebek bu durumda iç güdüsel olarak tekme ve adım atmaya çalışacak ve böylelikle yürüteci ilerletecektir. Yürüteç her gün kullanılabilir, ancak gün içinde kullanıldığı zaman dilimi kısıtlı ve tamamen bir yetişkinin gözetimi dahilinde olmalıdır. Yürüteç kullanımı çok uzun süreli olmamalı ve belli aralıklarla kullanılmalıdır. Bebeğin dinlenmesine ve emeklemesine de izin verilmelidir. Yürüteç dışındaki serbest zamanlarda bebek, yürüteç üzerinde öğrendiği adım atma hareketlerin pratik yaparak kendi kendine yürümeye alışacaktır.

Yürüteç Kullanırken Bebeğin Güvenliğini Sağlamak için Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Yürüteç Kullanırken Bebeğin Güvenliğini Sağlamak için Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Yürüteç kullanırken bebek daima bir yetişkinin gözetiminde olmalı, asla yalnız bırakılmamalıdır. Tekerlekli bir araç olan yürüteç, bebeğin özgürce hareket etmesini sağlayacağından, bebek ortamdaki keskin ve ağır nesnelere kablolara yaklaşabilir ve kendine zarar verebilir. Ayrıca yürüme hareketinde adım ve tekme atmaya çalışan heyecanlı bebeklerin ayakları da takılabilir. Bebek yürüteçteyken ayaklarının parmak uçları yere değmelidir. Oturma kısmı ayarlanabilir özelliğe sahip olan yürüteçler bu sebeple daha kullanışlıdır. Çünkü aylar içinde bebeğin boyu uzadıkça, yürüteç de ona göre ayarlanabilir ve rahatlıkla kullanılmaya devam edebilir. Yürütecin halıya ya da yerdeki yabancı nesnelere takılmayacak şekilde düz bir zeminde kullanılması önemlidir. Sayfamızda bulabileceğiniz modern yürüteç modelleri emniyet kemeri ve kilitlere sahiptir. Tüm bu özelliklerin dikkatle kullanılması bebeğin güvenliğini sağlar. Frenlerin aktif hale getirilmesi ve tekerleklerin kilitlenmesi, bebeğe bakamadığınız kısa bir zaman dilimi olursa, yürütecin hareket etmesini önler ve bebek sabit kalır. Desteksiz yürümeyi öğrenen bebekler için yürüteç kullanılması tehlikeli olabilir. Çünkü bebek kendine güvenmeye başladığı için hızla gitmek istediği yere yürüyecektir. Eğer yürütecin içinde olursa ayakları dolanabilir, bilek ya da bacağına zarar gelebilir. Bebekler kısa süreli olarak, en fazla 15 dakikalık periyotlarda yürüteçe koyulmalıdır. Daha fazla kullanım bebeğin kemik ve kaslarına çok fazla yük bindirebilir. Bebek yürüteçteyken herhangi bir yükseklikten ve suyla dolu olan havuz gibi yerlerden kesinlikle uzak tutulmalıdır. Kendini ileriye doğru itmeyi öğrendikten sonra bebek hızlı bir şekilde etrafta yürüteç ile dolanmaya başlayacaktır. Bu durumda gözlem altında olmayan bir bebeğe hızlı müdahale edilemeyebilir. Tüm bu tehlikeler ebeveynlerin sorumlu ve dikkatli gözetimi sayesinde önlenebilir ve bebeğin yürüteçten maksimum faydayı alması sağlanabilir. Bebek yetişkinler tarafından gözlemlenip, bebekle yakın temasta olunduğu sürece, yürüteç kullanımında endişelenecek herhangi bir nokta yoktur.

Yürüteç Kullanımının Faydaları ve Avantajları

Yürüteç Kullanımının Faydaları ve Avantajları

Yürüteç kullanılarak bebeklerin bacak kaslarının gelişmeye başlaması sağlanır. Ayakta durmaya alışan ve ayakta durmanın kendisinin yürümesine yardımcı olacağını anlayan bebek, yürümeye başlamak için cesaret kazanacak ve aynı zamanda kasları güçlenecektir. Yürüteç ile ilerlemeyi alışkanlık haline getiren bebek, yürüteç dışındayken de adım atma hareketlerini yapmaya çalışacağı için yürümeyi öğrenmesi daha kolay olacaktır. Yürüteçler sayesinde gün içinde aktif olan hareketli bebekler, yürütece sabitlenmiş olan oyuncaklar ve objeler ile kendi yaş seviyelerindeki bilişsel yetilerini de güçlendirirler. Görsel açıdan bebeğin ilgisini çeken ve onu uyaran oyuncaklar, bebeğin zihinsel gelişimine yardımcı olur. Yürüteçteki oyuncaklar ile oynayan bebeklerin kavrama gibi motor becerilerinin yanında, el-göz koordinasyonları da gelişir. Yürüteç müzikli, oyuncaklı ve eğlenceli olduğu için bebek herhangi bir sebeple huysuzlaşmaya başladığında keyfinin yerine getirilmesi ve sakinleştirilmesi için bile kullanılabilir. Bazı yürüteçler aktivite merkezleri olarak da kullanılabilir. Bebekler şekilleri ve renkleri daha rahat öğrenebilir. Etrafındaki yetişkinlerden destek almadan kendisi hareket edebilen bebeklerin merakı pekişirken, özgüvenleri de oluşmaya başlar. Bebeği sürekli olarak kucağında tutamayan yetişkin, bebeği yürütece koyarak hem onun ilgisini oyuncaklara vermesini sağlar hem de bebeği izlerken kendisi dinlenebilir. Bebek yürümeyi düşmeden ve güvenli bir şekilde ancak yürüteç ile öğrenebilir. Ebeveynlerin sabır ve pratik gerektiren bu süreçte bebeklerine yardımcı olmak için yürüteçten destek almaları aile için her şeyi kolaylaştıracak ve keyifli hale getirecektir. Bebeğin günün belli bir bölümünü daha serbest bir şekilde, kucakta durmadan, yürütecinde geçirmesi günlük yaşamda da sürekli kucakta olmayı istemesinin de önüne geçebilir. Yürüteç bebek için bireysellik ve bağımsızlık hislerine alışmasına yardımcı olacak bir araçtır.

Yürüteç Modelleri ve Fiyatları

Yürüteç Modelleri ve Fiyatları

Bugün satın alabileceğiniz yürüteç çeşitleri, bebeklerin güvenliği göz önüne alınarak tasarlanmıştır. Yürütecin düşmesini ve istenmediği zaman hareket etmesini engelleyen kilitler gibi güvenlik özellikleri, üzücü kazaların önüne geçmek için iyi bir yürüteç modelinin olmazsa olmazlarıdır. Aynı zamanda bebeğin yürüteçte oturduğu kısım da doğru malzeme ve desteğe sahip olmalı, böylece bebeğin beli ve kalça bölgesi rahat etmeli ve zarar görmemelidir. Bazı modellerde oturma kısmı yıkanabilir ve boy açısından ayarlanabilir özelliğe de sahiptir. Bu modeller temizlik ve uzun süreli kullanım açısından daha yüksek tercih edilebilirliğe sahiptir. Yürüteç mümkün olduğunca hafif olmalı ve keskin olan hiçbir köşesi ya da parçası olmamalıdır. Hafif bir yürüteç bebekle birlikte rahat hareket edebilir ve bebeği zorlamaz. Yürüteç üzerindeki renkli ve sesli oyuncaklar ve dişlik gibi bebeğin hayatını kolaylaştıracak aksesuarlara ek olarak, bazı modellerde “hoppala” fonksiyonu da bulunur. Hoppalalı yürüteç bebeğin daha uzun süre eğlenceli vakit geçirmesini sağlar. Yürüteç satın alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer özellik de yürütecin boyutlarının bebeğin yaşına ve boyuna uygun olması, taban bölgesinin de geniş olmasıdır. Taban bölgesi geniş olan yürüteçlerin devrilme riski daha düşüktür. Ayrıca alt kısmındaki dairesinin ya da çerçevesinin çapı geniş olan bir tabana sahip yürüteç etraftaki eşyalara çok fazla yaklaşamayacağı için bebeğin tehlikeli objelere erişmesi de engellenmiş olur. Sahip oldukları özellikler, fonksiyonlar ve aksesuarlara göre farklı markaların yürüteç modelleri değişken fiyatlarla satışa sunulur. Yürüteç fiyatları her ne kadar geniş bir yelpazeye yayılsa da bebeğiniz için en güvenli yürüteç çeşitlerini kendi bütçeniz dahilinde değerlendirerek satın alabilirsiniz. Bebeğinizin mutluluğu için sayfamızdaki alternatifleri gönül rahatlığıyla inceleyebilirsiniz. Hem yürüme arabası olarak kullanılabilen hem de örümcek yürüteç olan modeller de mevcuttur. Bu iki model, örümcek yürütecin arkasına bebeğin tutunarak yürüyebileceği bir bölüm eklenmesiyle oluşturulmuştur. Böyle çok fonksiyonlu bir modeli tercih etmeniz durumunda bebeğiniz ürünü daha uzun süre kullanabilecek ve ürünün fiyat-fayda oranı yüksek olacaktır. Tercih edilebilecek farklı bir Dede yürüteç ve yürüme yardımcıları da katlanarak ve tekerlekleri kapatılarak sallanan sandalyeye benzer bir ürüne dönüştürülebilir.

Yürüteç Kaç Aylıkken Kullanılır?

Yürüteç kullanımına altıncı ya da yedinci aydan itibaren başlanabilir. Yürütecin kullanılabilmesi bebeğin gelişimine de bağlıdır. Bebeğin boyu, kilosu ve yürüme eğilimi takip edilerek yürüteç kullanımına biraz daha erken ya da daha geç başlanabilir. Bebeğin yürüteci kullanabilmesi için başını kendi kendine dik tutabiliyor olması ve yürütece bindirildiğinde ayaklarının yere değiyor olması gerekir. Bu noktada en güvenli yol, bebeğin doktoruna danışmak olacaktır. Ancak genel anlamda uzmanlar altı ve on sekiz aylık bebeklerin yürüteç kullanabileceğini belirtmektedir. Boyu kademeli olarak değiştirilebilen yürüteç modelleri yaygın olduğundan bebekler gelişim sürecindeyken de yürüteçlerini kullanmaya devam edebilirler. Bebek kendi kendine yürümeye başladıktan sonra yürütecin kullanılmasına gerek yoktur.

Yürüteç Nasıl Temizlenir?

Yürüteçler bebeklere mama yedirmek için de sandalye fonksiyonu ile kullanılabilir. Bu nedenle yürütece mamalar ve gıda maddeleri bulaşabilir. Ayrıca günlük kullanımda yürüteç üzerindeki oyuncaklar, yürütecin kasası ya da oturma kısmı tozlanıp kirlenebilir. Genelde tüm yürüteçlerin oturma kısmı kumaştan yapılır ve çıkarılıp takılabilir özelliktedir. Bu sebeple çıkarılıp çamaşır makinesinde yıkanabilir. Plastik olan diğer kısımlar ise ıslak mendille ya da sadece suyla ıslatılan bir bezle silinip kurulanabilir. Yürüteç temizliğinde dikkat edilmesi gereken en önemli kısım sert deterjanlar kullanılmamasıdır. Yürüteci bebek kullandığı için araç mutlaka temiz tutulmalı, ancak kalıntı bırakabilecek ya da bebeğe zarar verebilecek, tahriş edici herhangi bir deterjan ya da temizlik maddesi kesinlikle kullanılmamalıdır.

Yürüteç Nasıl Kurulur?

Yürüteç kurulumu son derece kolaydır ve bir kişi tek başına kurulumu rahatlıkla tamamlayabilir. Yürüteç modelleri birbirinden çok büyük farklara sahip olmayıp, sadece fonksiyonlar ve aksesuarlar açısından değişiklik gösterdiği için her modelin kurulumu birbirine benzer. Demonte halde satılan yürüteçlerin paketlerinde mutlaka kurulum yönergeleri mevcuttur. Ancak zaten parçalar el kuvvetiyle çıkarılıp takılabildiğinden ekstra alet ya da edevat gerekmeyecektir. Bazı modellerin tekerlekleri yine el kuvvetiyle takılıp, geçmeli şekilde yuvasına oturtulabilirken, bazıları için sadece tornavida kullanmak gerekebilir. Parçaların birleşmesi tamamlandıktan sonra da ürünü kullanıma hazır hale getirmek için oturak kısmını yukarı çekerek boy kademesinin bebek boyuna göre ayarlanması gerekir. Yürüteç istenen boy kademesine geldiğinde kademe anahtarı yan çevrilerek boy o kademede sabitlenmelidir. Böylece yürüteç bebeğin kullanımına hazır hale gelecektir.

Yürüteç Nasıl Kapatılır?

Yürüteçler genelde alt ve üst çerçeve olacak şekilde iki ayrı çerçeveden oluşur. Üst çerçevenin alt kısmında boy kademelerini kilitleyen basit bir anahtar mekanizması vardır. Bu anahtar yürütecin boyu bebeğe uygun olacak şekilde ayarlandıktan sonra sabitlenmesini sağlar. Yürüteç kullanılmadığında kapatılacaksa, bu anahtar mekanizması açık konuma getirilir ve üst çerçeveye, yani oturak kısmının olduğu yere hafifçe bastırılarak yürüteç yere doğru katlanır. Böylece üst çerçeve, daha büyük olan alt çerçevenin içine geçmiş olur. Yürüteç bu şekilde kapatıldıktan sonra az yer kaplayacağı için istenen yerde muhafaza edilebilir.