ÜCRETSİZ KARGO

Dailytech Dekoratif Usb Masaüstü Mini Akvaryum Balık Tankı
(15)
999 TL
SEPETTE
849 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Venys İkili Betta Evi Beta Akvaryumu
(16)
321,95 TL
SEPETTE
271,95 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Sunsun Ya-02 Akvaryum Beyaz
(1)
1.999 TL
SEPETTE
1.649 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Sunsun Ya-02 Akvaryum 6 Lt Pembe
1.999 TL
SEPETTE
1.649 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Kanki Pet KP5018 Renkli Kapak Akvaryum Siyah
(10)
1.071,03 TL
SEPETTE
820,57 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Kanki Pet KP3518 Renkli Kapak Akvaryum Beyaz 35 CM
(2)
568,98 TL
SEPETTE
409,12 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Plant Nano25 Led Armatür
(2)
694,90 TL
SEPETTE
594,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Deniz Akvaryumu Reverse Osmoz Su Üretme Seti Mixbed Reçineli
(15)
969 TL
SEPETTE
819 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Plastik Kapaklı Mini Akvaryum
Plastik Kapaklı Mini Akvaryum
(3)
207,75 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Kanki Pet KP3018 Renkli Kapak Mini Akvaryum Siyah 30 CM
(4)
502,51 TL
SEPETTE
399,55 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Kanki Pet KP3518 Renkli Kapak Akvaryum Siyah 35 CM
(2)
568,98 TL
SEPETTE
409,12 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Akvaryum Tipi Su Arıtma, Çift Çıkışlı Ve Saf Su Sistemi (SUZUKI Technology Membranlı)
(2)
1.032,03 TL
SEPETTE
832,03 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Sunsun Xhr-380 Cam Akvaryum 28 L
3.259 TL
SEPETTE
2.759 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Resun Otomatik Yemleme Makinası
Resun Otomatik Yemleme Makinası
1.045,76 TL
SEPETTE
845,76 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Kanki Pet 100 Cm Akvaryum Düz Siyah Tam Kapak
(15)
4.951,93 TL
SEPETTE
3.981,50 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Kanki Pet KP3518 Renkli Kapak Akvaryum Mavi 35 CM
568,98 TL
SEPETTE
409,12 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Kanki Pet 35 Cm Akvaryum Bombeli Tam Kapak ( 14 Litre )
(5)
1.098,46 TL
SEPETTE
812,56 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Akvaryum Soğutucu 4'lü Fan
(3)
989,90 TL
SEPETTE
839,90 TL

Akvaryum

Evinizin içinde deniz canlılarının yaşamına yer vermek yüzlerce çeşit akvaryum modelleri ile mümkün! Ev ve ofisinizin mimarisine uygun, alanlarınıza renk katacak akvaryum sahibi olmak huzur verirken, evinizdeki balıkları beslemek ve onlarla aynı ortamda bulunmak stresi büyük ölçüde azaltacaktır. Evinize ya da ofisinize alacağınız akvaryum mutlaka şık ve beslemek istediğiniz deniz canlılarının tam anlamıyla uyum sağlayabileceği bir model olmalı. Ev tipi küçük akvaryum için 40 Litrelik, ofis tipi kullanımlar için 430 litre ve üzeri dev akvaryum modelleri sunulmaktadır. Eğer ilk kez akvaryum sahibi olacaksanız, besleyebileceğiniz akvaryum balık türleri Japon balığı, Lepistes, Melek balığı, Sarı Prenses ve Plati gibi akvaryum balıkları olabilir. Bu balık türleri akvaryumda beslemeye uygundur ve her bir balık türü, kendine has güzelliğe sahiptir. Bu deniz canlısı dostlarımız için mutlaka uygun yemleme ve birbiriyle aynı ortamda yaşayabilecek balıkları tercih edin. Ardından balık akvaryum içerisinde uyum sürecine girdikten bir süre sonra yeni evine alışır.

Kullanım Alanına Göre Akvaryum Çeşitleri

Kullanım Alanına Göre Akvaryum Çeşitleri

Stresin yeni ilacı olarak bilinen ve stresi azalttığı için kalp krizini önlediği söylenen akvaryum ortama yeni bir hava katıyor ve yeniden yetmişe birçok insanın hobisi. Özellikle ofis gibi yoğun iş temposunun olduğu ortamlarda büyük bir sakinleştirici olarak tanınan akvaryum, çeşitli tasarımlarıyla üretiliyor; ancak hangi akvaryum çeşidini tercih etmeniz gerektiği ise kullanım alanı ve beslenecek balıklara göre değişiyor. Akvaryum tasarımları kullanım alanlarına göre değişiklik göstermekte. Ev ve ofis tipi ortak modelleri arasında bitkili akvaryum, nano akvaryum, ithal akvaryum, fanus akvaryum ve mobilyalı akvaryum bulunmaktadır. Bitkili modellerde ekstra bitki görüntüsü veren eşyalar almaya gerek olmuyor. Bitki dizaynı hazır olarak içinde yer alıyor. Nano ise, tropik canlılara ev sahipliği yapabilir. Küçük boyutuyla ön plana çıkan bu model tipi su hacmi 2.5 Litreden başlıyor. Bu nedenle genellikle masaüstü kullanımlar için önerilmekte. İthal çeşitler, estetik yönüyle zengin ve kendi içindeki modellere göre çoğunlukla teknolojik çözümlerle sunuluyor. Bu tür modellerin kendi içerisindeki teknolojisi ile sunduğu farklılıklar genellikle şöyle: küçük dostlarımızın sağlığını korur, patojen ve bakteri gibi zarar verici etkenleri yok eder, milyonlarca negatif iyon üretimi sağlayabilir ve sensörleri ile suyu oda sıcaklığına uygun ısıtır.

Yaşam Alanlarına Yeni Bir Yaşam Alanı Daha: Akvaryum

Yaşam Alanlarına Yeni Bir Yaşam Alanı Daha: Akvaryum

Fanus akvaryum ise bulunan genellikle küçük akvaryum modelleridir. Boyutuna bağlı olarak tek ya da iki japon balığı beslenmesi öneriliyor. Son olarak mobilyalı akvaryum özellikle şık ve estetik kullanımlar için önerilmektedir. Bu mobilya, dolap, saat kulesi ya da masa olabilir. Mobilyalar, beraberinde altına ya da tamamına entegre edilir. En çok tercih edilen çeşitleri bu şekilde olsa da, ev tipi ve ofis tipi kullanımı da farklılık göstermektedir. Ev tipi için 40 Litre hazneli modeller ya da fanus gibi yuvarlak akvaryum öneriliyor ancak akvaryum kurulumu için seçilen alanın genişliğine göre boyutu belirlenebilir. Ofis tipi ise çoğunlukla dekorasyon için ortalama 100 litre akvaryum kullanılıyor. Model olarak ise mobilyalı olanlar tercih edilirken, genellikle bu modellerin bitki ve diğer dekor malzemeleri hazır olarak gönderiliyor. Bu model seçimlerine göre de, akvaryumdaki balık türleri ve çeşitleri de belirlenmelidir. Her balık, her akvaryuma uygun olmadığı gibi, büyüklüğe göre balık sayısı belirlenmelidir. Ayrıca balıkları beslemek için sadece fanus değil, isteğe bağlı olarak bitkiler, süsleme paketleri, zemin için taş ve çakıl alınabilir; ancak suyun balıklar için uygun sıcaklıkta olup olmadığını bilmek ve suyu ısıtmak için su ısıtıcısı, balıklara uygun yem ve suyu temizlemesi için filtre ve gece kullanılmak üzere aydınlatma alınmalıdır. Büyük modellerde 100 litre akvaryum gibi) olmazsa olmaz parçalardan birisi olan ve balıkların yaşamını sürdürebilmesi için, küçük ve orta boyutlu akvaryumlara nazaran daha güçlü bir akvaryum pompası alınmalıdır. Bu pompa, içerisine takılır ve adaptörü aracılığıyla fişe takılır. Çalışma süresince suda filtre işlevi görür ve bazı modellerinde saatte 500 Litreye kadar suyu haznesinde filtreleyip tekrar aktarır. Akvaryum fiyatları ise ebatlara ve kalitesine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Akvaryum Temizliğinin Önemi

Akvaryum Temizliğinin Önemi

Şık tasarımlarıyla bulunduğu ortama yeni bir hava katan akvaryum çeşitleri, deniz canlılarına yeni bir yaşam alanı oluyor. Ancak bu dostlarımız, yeni yaşam alanları için bir hayli hassas. Mevcut balıkların haricinde eklenecek yeni balıklar, bir kapta bir süreliğine karantinada olmalı. Aksi halde alınan balıklardaki hastalık, diğer balıklara da etki edebilir. Bu kurala bağlı olarak, balıkların yaşam alanlarını temizlemekte yine bu hassas canlıların yaşam alanı çok büyük önem arz ediyor. Temizliği yapılmadığı takdirde hem içindeki canlıların yaşamını riske atıyor, hem de cam ve suda kirli bir görüntü oluşuyor. İç cam temizliği alg temizleyicisi ile yapılırken, bunun daha kolay yolunu sunan mıknatıslı temizleme aparatı da kullanılabilir. Dekor temizliği ise detay istiyor. Tüm yapay taş, bitki ve bitki gibi dekorlar çıkarıp kabın içerisinde deterjan gibi kimyasal içerikli temizlik malzemeleri kullanmadan temizlenmeli. Temizlik tamamlandığında ise diğer temizlik aşamaları tamamlanmadan geri konmamalı. Çakıl temizliği ise su sifonları kullanılarak temizliyor ve bu işlemin birkaç defa yapılması öneriliyor. Dış cam temizliği, sıradan cam temizleyiciler ile yapılmamalıdır; çünkü bu cam temizleyicilerin içerisindeki kimyasal maddeler cama yapışabilir ve tekrar kullanımda balıkların hayatı tehlikeye girer. Bu işlem için sirke ile dış cam temizliği yapmak daha sağlıklı olacaktır. Son olarak filtre temizliğinde çok ince ve bir hayli önemli bir detay var. Filtre temizliği, akvaryum temizliği yapıldıktan iki hafta sonra yapılmalı. Çünkü yapılan bu detaylı temizlik, akvaryum ve fanus içerisinde yer alan yararlı bakterileri de ayırıyor ve bunları geri kazanmak için filtre içerisinde yer alan bakterilerin suya geçmesi ile yeterli oluyor. İki haftanın ardından filtre temizliği yapılabilir ve bunun sonucunda temizlik tam anlamıyla tamamlanmış olur. Bu işlem sıklığı zahmetli gibi görünse de, hobisi olanlar için bir hayli zevkli olabilir. Tam anlamıyla sağlıklı balıklara ev sahipliği yapmak istiyorsanız, bu işlemlerin sıklığı ayda bir önerilmektedir. Dilerseniz canlı bitkiler ile de hareketlendirebilirsiniz.

Akvaryum Kurulumu Ve Yaşam Alanı Oluşturma

Akvaryum Kurulumu Ve Yaşam Alanı Oluşturma

İlk kez akvaryum kullananlar ve yeni hobi edinenler için akvaryum kurulumu aşamaları, canlılara yeni yaşam alanı oluşturmak için çok önemlidir. Balıklarınızı almadan önce ya da balıkları farklı bir kapta, yeni yaşam alanlarıyla tanıştırmadan önce kurulumunu titizce hazırlamak gerekir. Bu nedenle öncelikle model belirlenmeli. İthal akvaryum, fanus akvaryum ya da nano akvaryum gibi alana uygun modeller seçilmeli. Ardından akvaryumun yerleştirileceği alan belirlenmeli. Belirlenecek alan, mutlaka ağırlığını kaldırabilecek seviyede olmalı ve bununla beraber suyun ısısını dengelemek için güneş görmeyen, kaloriferden uzak, doğrudan rüzgar ve klima havası almayan bir alan seçmek gerekiyor. Güneş gören yerler suyun ısısını arttırırken, rüzgar alan yerler suyun ısısını düşürecektir. Bunun sonucunda bu dengesiz durumdan bütün balıklar etkilenerek hastalıklara davetiye çıkaracaktır. Alan seçiminin ardından ısıtıcı ve filtre alınmalı, zemin için kum ve çakıl seçimi yapılmalı, dekorasyon için alınacak gerçek ya da suya zarar vermeyen plastikten bitkiler ve kayalar seçilmeli. Bunlarla beraber akvaryum aydınlatma için led benzeri ışıklandırma sistemi de kurulmalıdır. Alınan malzemelerin ardından mutlaka yıkanmalı ancak yıkamak için deterjan türevi temizlik malzemeleri kullanılmamalıdır. Isıtıcı, filtre ve dekor malzemeleri eklendikten sonra 2 ya da 3 gün boyunca dinlendirilmiş su akvaryuma aktarılmalı, balıkları yeni yaşam alanlarıyla tanıştırmadan önce 2 ya da 3 gün boyunca ısıtıcı ve filtre çalıştırılarak suyun balıklar için uygun hale gelmesi beklenir. Suyunun ısısı ortalama 24 ya da 26 derece arası ayarlanıp, balıkları suya eklemeden hemen önce akvaryum LED’i kapatılır ve balıkların yer aldığı poşet, ağzı yukarı doğru olacak şekilde, suyun üzerinde yüzebilecek seviyede suya bırakılır. Poşet içinde yüzerken, fanus içerisinde yer alan su, bir bardağa aktarılarak toplamda iki bardak kadar akvaryumdan alınan su, balıkların yer aldığı poşete dökülerek yeni evlerine alıştırma süreci başlatılır. 30 Dakikanın ardından poşet içerisinde yer alan balıklar, kepçe ile aktarılmalı.

Akvaryum İçin Balık Türleri Ve Yemleme

Akvaryum İçin Balık Türleri Ve Yemleme

Balıklar binlerce türden oluşuyor ancak bir akvaryumda beslenecek balık türlerini belirlemek için, her balık türünün beslenme türüne, yaşaması için gereken su derecesine ve boyutuna dikkat edilmesi gerekmekte. Ayrıca karma balık beslemek, hangi balık türünün hangi türle anlaşıp anlaşamadığına dair geniş bir araştırma gerektirir ki, kendi türüyle anlaşamayan balıklardan sadece bir tane beslemek bile gerekebilir. Üreme potansiyeli yüksek balık seçimi, mevcut akvaryumundaki balık sayısını arttıracaktır ve bu da balıkları oksijen yetersizliğinden hastalandırabilir. Türkiye’de tercih edilen ve kolay erişilebilen balık türleri ise sırasıyla şöyle: 18 ile 24 derece su sıcaklığını tercih eden ve maksimum 20 CM kadar uzayabilen Japon balığı, 25 ile 28 derece arasındaki su sıcaklığını tercih eden ve 3 haftada bir üreyebilen Lepistes balığı, 25 ile 27 derece su sıcaklığını seven, kendi türlerine karşı agresif olan, kavgacı ancak göz alıcı renkleriyle bilinen Beta balığı, 20 ile 28 derece sıcaklığı tercih eden, hem etçil hem otçul Kılıçkuyruk balığı, 20 ile 26 derece arası sıcaklığı tercih eden ve yosunlarla beslenebilen Plati balığı, 24 ile 30 derece arası sıcaklıkta yaşayan ve kendi boyutundan (maksimum 10 CM) küçük balıkları yutması ile tanınan Melek balığı, neredeyse her modelin vazgeçilmezi olan ve dibe çöken yemleri yiyebilen Çöpçü balığı, minik ve parlak Neon Tetra balığı ve kolay yetişebilmesi ile yeni sahiplerine sıkça önerilen Sarı Prenses balığı Türkiye’de oldukça popülerdir. Bu balıkların yemleri ise etçil ya da otçul olmalarıyla farklılık göstermekte. Yem çeşitleri arasında uzun süre su yüzeyinde kalabilen pul yem ve tane / granül yem, dip yemleme ile beslenen balıklar için, atıldığı an itibariyle hızlı şekilde dibe çöken tablet ve disk (wafer) yem, su içerisinde yavaş çözünerek balıkların uzun süreli beslenmesine yardımcı olan tatil yemi bulunmaktadır. Bu yem çeşitlerinin protein ve mineral oranı gibi içerisindeki besinler farklılık gösterebilir. Bu nedenden ötürü yemlerin balığın ağzına sığması için uygun boyutta olup olmadığına dikkat etmeli, su içerisinde fazla atık yaratmayan, bol mineralli, %40 ve altı proteinli ve hızla emilebilen yemler tercih edilmelidir.

Akvaryum Nasıl Temizlenir?

Akvaryum temizliğine başlamadan önce filtre, ısıtıcı ve ışıklandırma gibi elektriksel cihazların fişi mutlaka çekilmeli ve suyunun sadece %40’ı boşaltılmalı. Ardından içerisinde bulunan yapay bitkiler ve diğer dekorasyon eşyaları, filtre, pompa ve ısıtıcı gibi cihazlarla beraber çıkartılır. İyice durulamak şartı ile dekorasyon eşyaları temizlenebilir. İyi durulamadan şüphe duyulacak ise fırça gibi malzemeler kullanılarak, bir kap içerisinde temizlenmeli. Hortum ve sifon aracılığıyla tankın içerisindeki pislikler temizlenmeli ve ardından tekrar eski haline getirilmeli ve su ısıtılmalı.

Akvaryum Nasıl Kurulur?

Akvaryum kurulumu için öncelikle modeli belirlenmeli ve ardından alınacak model için alan seçimi yapılmalı. Ardından ısıtıcısı, filtresi ve ışıklandırma sistemi takıldıktan sonra bitki, çakıl ve kaya gibi iç dekorasyon ürünleri seçilmeli. Bu ürünlerin seçiminin ardından balık türleri ve büyüklüğüne uygun balık sayısı belirlenmelidir. Akvaryum yapımı için kullanılan en önemli malzeme ise camdır. Bu nedenle taşıma işleminde camın zarar görmemesi gerekir.

Akvaryumda Neler Olur?

İçerisinde yer alan eşyalar, boyutuna bağlı olarak değişse de, genel itibarıyla bitki, kaya, taş, plastik ürünlerdir. Bunların dışında her akvaryumda bulunması gereken filtre, pompa ve su ısıtıcısı gibi ürünler ise balıkların sağlığı açısından bir hayli önem arz etmektedir. 50 CM akvaryum modellerinde ortalama 3 balık öneriliyor ve bu akvaryumların içine eklenecek dekorasyon malzemelerinin balıkların alanını kısıtlama yapmadan seçilmesi gerekir.

Akvaryum Nasıl Süslenir?

Akvaryum çeşitleri, farklı süsleme modelleri sunar. Dev akvaryum modelleri için daha geniş ebatlı dekorasyon malzemeleri eklenebilir iken, orta ve mini akvaryum modellerinde balıkların yaşam alanını kısıtlamayacak küçük ebatlı dekorasyon malzemeleri eklenmelidir. En önemli süsü ise ışıklandırma sistemidir. Hem balıkların sağlığı açısından, hem de ortama şık bir görüntü sağlaması açısından LED’li ışıklandırma kurulumu önemlidir.

Akvaryum Kaç Derece Olmalı?

Su ısısı, balık türlerine göre ayarlanması gerekse de, ortalama 24 ile 28 derece arası kullanım önerilmektedir. Bazı balık türleri 18 ile 24 derece arası sıcaklığı severken, bazı balıklar 24 ile 28 derece arası sıcaklığı sevmektedir. Bu nedenle balık türü seçimi, ortalama sıcaklığının kaç derece olması gerektiğini belirleyecektir.

Akvaryuma Nasıl Su Konur?

Su kullanımı, balık sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle, özellikle klorlu olmayan su kullanımı tercih edilirken, ortalama 2 ya da 3 gün dinlendirilmiş suyun klordan ayrışması için yeterli süredir. Akvaryum temizliği esnasında, tank içerisinden suyun tamamının boşaltılmaması gerekir. Bununla beraber balıkları suya eklemeden önce mutlaka su ısısı ayarlanmalı.

Akvaryumda Kaç Balık Olmalı?

Su kullanımı, balık sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle, özellikle klorlu olmayan su kullanımı tercih edilirken, ortalama 2 ya da 3 gün dinlendirilmiş suyun klordan ayrışması için yeterli süredir.Akvaryum temizliği esnasında, tank içerisinden suyun tamamının boşaltılmaması gerekir. Bununla beraber balıkları suya eklemeden önce mutlaka su ısısı ayarlanmalı.

Akvaryum Ne Kadar Elektrik Harcar?

Yer alan ısıtıcı, pompa, filtre ve LED gibi elektrik harcayan cihazların elektrik tüketimi oldukça düşüktür. Araştırmalara göre, ısıtıcılı, pompalı, filtreli ve aydınlatmalı modeller aylık sabit rakamlarla faturalara yansıyor. Kullanılan cihazların kaç kW harcadığını hesaplayarak aylık ortalama bir gider rakamına ulaşılabilir.

Akvaryuma Ne Kadar Tuz Atılır?

Tuzlu su balık türleri var ise, bir çay kaşığı tuz yaklaşık 13 litrelik bir suya balıklar için yeterli etkiyi yaratmaktadır. Hacmine göre çay kaşığı miktarını belirleyerek tuz atılabilir. Akvaryum suyuna tuz atmak, balıkların sağlığı açısından olumlu sonuçlar verdiği söylenmekte.