Soya Fasulyesi 1 KG
Soya Fasulyesi 1 KG
(150)
79 TL
75 TL
75 TL / KG

ÜCRETSİZ KARGO

Sağlık Tarım Ürünleri Soya Fasulyesi 5 KG
Sağlık Tarım Ürünleri Soya Fasulyesi 5 KG
(9)
399 TL
79.80 TL / KG
Yozgat Sıra Fasulye 1 KG
Yozgat Sıra Fasulye 1 KG
(43)
85 TL
85 TL / KG

ÜCRETSİZ KARGO

Yerli  Lüks Kuru  Fasulye 3 KG
Yerli Lüks Kuru Fasulye 3 KG
(66)
300 TL
100 TL / KG

ÜCRETSİZ KARGO

Kalaycıoğlu Kuru Fasulye 500 G
Kalaycıoğlu Kuru Fasulye 500 G
(11)
75 TL
0.15 TL / G

ÜCRETSİZ KARGO

Yerli Lüks Kuru Fasulye 5 KG
(18)
445 TL
89 TL / KG

ÜCRETSİZ KARGO

Doğumark Kurutulmuş Taze Yeşil Fasulye 500 G
(2)
223 TL
0.45 TL / G

ÜCRETSİZ KARGO

Erzurum İspir Fasulye 1 KG
Erzurum İspir Fasulye 1 KG
(83)
289,90 TL
259,90 TL
259.90 TL / KG
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Burağın Bahçesi Elazığ Kuru Fasulye 5 KG
(3)
629,90 TL
125.98 TL / KG

ÜCRETSİZ KARGO

İpek Değirmen Dermason Fasulye Yemeklik Kuru Köy Fasulyesi 5 KG

REKLAM

İpek Değirmen Dermason Fasulye Yemeklik Kuru Köy Fasulyesi 5 KG
(18)
569,90 TL
SEPETTE
541,40 TL
108.28 TL / KG

ÜCRETSİZ KARGO

Güleroğlu Nohut  1 KG + Fasülye 1 KG
Güleroğlu Nohut 1 KG + Fasülye 1 KG
(1)
199 TL
99.50 TL / KG

ÜCRETSİZ KARGO

Yerli  Lüks Kuru Fasulye 10 KG
Yerli Lüks Kuru Fasulye 10 KG
(1)
835 TL
815 TL
81.50 TL / KG

ÜCRETSİZ KARGO

Ülker Bizim Yerli Dermason Fasulye 1 KG
Ülker Bizim Yerli Dermason Fasulye 1 KG
(3)
129,90 TL
129.90 TL / KG

ÜCRETSİZ KARGO

Sütçü Baba Erzurum Hınıs Şeker Fasülye 1 KG
Sütçü Baba Erzurum Hınıs Şeker Fasülye 1 KG
(1)
300 TL
300 TL / KG

ÜCRETSİZ KARGO

Dermason Kuru Fasulye 5 KG
Dermason Kuru Fasulye 5 KG
(5)
445 TL
89 TL / KG

ÜCRETSİZ KARGO

Erzurum İspir Fasulye 500 G
Erzurum İspir Fasulye 500 G
(2)
189,90 TL
159,90 TL
0.32 TL / G

ÜCRETSİZ KARGO

İspir Şeker Fasulye 1 KG
İspir Şeker Fasulye 1 KG
(87)
289,90 TL
259,90 TL
259.90 TL / KG
Aktar Marka Yerli Soya Fasülyesi 1 KG
Aktar Marka Yerli Soya Fasülyesi 1 KG
(4)
120 TL
120 TL / KG

Fasulye

Dünyanın neresinde olursanız olun, fasulye her aşçı için temel bir öğedir. Hafif tadı sadece baharat ve baharat çeşitlerini tamamlamakla kalmaz, aynı zamanda son derece sağlıklıdır. Fasulye, bezelye, yer fıstığı ve mercimek ile birlikte baklagiller olarak sınıflandırılır. Fabacea ailesindeki çiçekli bitkilerin tohumlarıdır. Fasulye tohumu tipik olarak içinde birden fazla fasulye bulunan baklalarda büyür. Lif ve B vitaminleri bakımından zengindir, kolesterol ve kan şekeri seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir. Aynı zamanda bir protein kaynağı olarak da hizmet eder ve et için harika bir ikamedir. Bütün bunlar, beslenme düzeninize fasulye eklemenin iyi bir seçim olduğunu gösterir. Fasulye hem konserve hem de kuru formda satışa sunulur. Kuru fasulye en popüler olan fasulye çeşitlerinden biridir. Bunun dışında Meksika fasulyesi veya yaş fasulye gibi seçeneklerin yanı sıra İspir fasulye ve daha birçok tür vardır.

Fasulye Çeşitleri

Fasulye Çeşitleri

Fasulye farklı şekillerde üretilir. Bunlar; taze, konserve ve kurutulmuş olarak bilinmektedir. Her seçenek yalnızca farklı saklama ve hazırlama gereksinimleri gerektirmez, aynı zamanda sonuçta farklı doku ve tatlar da içerir. Konserve ve kurutulmuş çeşitler yıl boyunca bulunabilir, taze çalı fasulye genellikle mevsimsel olarak bulunur. Her birinin muhafaza edilme şekli farklıdır. Konserve piyaz fasulyesi çoğunlukla kurtarıcı bir yemektir. Kuru beyaz fasulye daha fazla hazırlık ve planlama gerektirir, fakat bu çaba genellikle karşılığını verir. Pek çok kuru fasulye çeşidi, pişirilmeden önce en az birkaç saat önce ıslatıldığında en iyi sonucu verir. Bu da fasulyenin daha hızlı pişmesine ve şeklini ve dokusunu korumasına olanak tanır. Kuru fasulye için alışveriş yaparken pürüzsüz ve kırılmamış olmasına dikkat etmeniz önemlidir. Şeker fasulyesi gibi kuru gıdaları hava geçirmez kavanozlarda muhafaza etmek ve doğrudan güneş ışığından korumak doğru olacaktır. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda fasulye türü vardır. Siyah fasulye protein açısından zengindir ve siyah fasulyeyi rengiyle aşılayan bir tür antioksidan olan üç çeşit antosiyanin içerir. Asya mutfağına özgü olan siyah fasulye, siyah soya fasulyesi şeklinde de bilinir. Son zamanlarda Türk mutfağında da oldukça popülerdir. Farklı şekillerde pişirilebilir. Yemeği ve salatası yapılabilir. Siyah fasulye kalori bakımından da düşük olduğundan dolayı herkese hitap eder. Lima fasulyesi bir diğer lezzetli fasulye türüdür. Bazıları bu fasulyeyi taze ve mevsiminde olana kadar beklerken, bazıları ise taze, kurutulmuş veya donmuş halde tüketirler. Ancak diğer fasulyeler gibi iyi hazırlandıklarında mükemmel lezzetli oldukları kesindir. Lima fasulyesi üç boyutta gelir; büyük, orta ve mini. Genellikle lima fasulyesi ne kadar büyükse, tadı o kadar yoğun lezzet içerir. Bazı ülkelerde çift fasulye, çad fasulyesi, tereyağı fasulye, sieva fasulyesi gibi isimlerle tanınır. Yüksek besin maddeleri barındırmasından dolayı popülaritesi bir hayli fazladır. Görünüşü biraz yassı ve basıktır. Klasik kuru fasulyeden farklı bir formu vardır. Lezzet düzeyi ise oldukça yüksektir. Yer fasulyesi ülkemizde en çok yetiştirilen fasulyelerden biridir. Yeşil fasulye şeklinde de tanınır. Genellikle bahar ve yaz aylarında sık olarak bulunur. Salatası ve sulu yemeği yapılır.

En Lezzetli ve Sağlıklı Fasulye Türleri

En Lezzetli ve Sağlıklı Fasulye Türleri

Maş fasulye pişirildiğinde yumuşak ve etli olan küçük, yeşil fasulyelerdir. Bunları çorbalarda ve salatalarda kullanabilirsiniz. Aynı zamanda tavada kızartabilir ve güveç yemeklerine ekleyebilirsiniz. Tipik olarak, maş fasulyesini pişirmeden önce ıslatacaksınız. Bu fasulyeler sağlık açısından da önemli bir yere sahip. Örneğin, protein ve mineraller açısından zengindir. Potasyum, magnezyum, folat ve B vitamini içerir. Katkısız formda maş fasulyesi küçük, yuvarlaktır ve yeşil bir kabuğa sahiptir. Bazı yemekler için kabuğu çıkarılabilir, bölünebilir ve hatta ikramlar için toz ve macun haline getirilebilir. Çok yönlü olmasının yanı sıra, besleyici olarak öne çıkar. Yüksek düzeyde demir, magnezyum ve porsiyon başına bir dizi B vitamini sağlar. Bütün maş fasulyesi, yaklaşık 40 dakika pişirilmeli ve öncesinde en az 4 saat ıslatılmalıdır. Böylece yararları daha fazla olur. Maş fasulyesi kabuklu ve bölünmüş ise onları ıslatmadan da pişirebilirsiniz. En sık tüketilen baklagillerden biri olan kırmızı fasulye küçük boyutlu, oval şekilli ve karakteristik yakut rengi kabuğa sahiptir. Hafif bir tat sunar, topraksı, hafif tatlı ve cevizimsidir. Kırmızı fasulyelerin formu yumuşak dokudadır. Genellikle Karayipler, Latin, Cajun ve Creole mutfağına özgüdür. Ülkemizde de sıklıkla tercih edilen fasulyeler arasındadır. Çorba, kırmızı biberli yemekler, kuru fasulye ve pilav gibi spesiyaller için harikadır. Vazgeçilmez tatlardan biri olan ve restoranlarda da yer edinen soya fasulyesi, benzersiz bir tat sunar. Edamame fasulyesi olarak kabul edilir. Kabuğu yenmez, ancak içindeki fasulye çiğnenir ve yumuşak bir tada sahiptir. Bu da onu tek başına yemek veya salata ve makarnaya karıştırmak için ideal kılar. Her şeyden önce, fasulyeleri ıslatmak her zaman doğru bir yöntemdir. Fasulyenin yoğun lezzetli olmasını sağlamak amacıyla gece boyunca oda sıcaklığında suda veya bir saat sıcak suda bekletebilirsiniz. Bu işlem aynı zamanda midenizi rahatsız edebilecek nişastaların azalmasına yardımcı olacaktır. Düşük ısı toksinleri öldürmek için yeterli olmadığından kuru fasulyeleri kısık ateşte pişirmekten kaçının. Fakat konserve fasulyeler zaten pişmiştir. Bu yüzden endişelenmenize gerek yoktur. Sadece ısıtılmaları yeterlidir. Kuru fasulyeleri pişirmek için ocakta haşlamanız gerekir.

Fasulyenin Faydaları

Fasulyenin Faydaları

Fasulyeler dünya çapında temel bir gıda olduğundan, hazırlanabilmelerinin yüzlerce yolu vardır. Farklı kültürler, fırınlamadan kaynatmaya ve öğütmeye kadar, fasulyeleri günlük beslenmelerine dahil etmenin yaratıcı yollarını buldular. Fasulye besin değeri oldukça yüksektir. Hem diğer tüm fasulyeler hem de kuru fasulye kalori bakımından düşüktür. Fasulye düşük bir glisemik indeks oranına sahiptir, bu da vücudun enerjiyi onlardan yavaşça emdiği anlamına gelir. Bu, yemekten sonra kan şekerinizin aniden yükselmesini önlemeye yardımcı olabilir. Diyabet hastaları, özellikle Tip 2 diyabetliler, genellikle fasulye gibi düşük glisemik indeksli yiyeceklerin kan şekerini ve insülin seviyelerini daha etkili bir şekilde yönetmelerine yardımcı olduğunu fark edebilirler. Fasulye, midenizde sulu bir jele dönüşen bir tür lif olan çözünür lif bakımından zengindir. Bu jel, vücudunuzdan önce kolesterolü, özellikle kötü kolesterolü emer. Düşük kolesterol seviyeleri, kalp hastalığı ve felç gibi sorunları önlemeye yardımcı olabilir. Fasulye ayrıca vücudunuzun sindiremediği çözünmez liflerle doludur. Çözünmeyen lif, kabızlık gibi sorunları azaltabilir. Sindirim sisteminizdeki bazı bakteriler bu çözünmeyen lifi tüketir. Çözünmeyen lif yemek, bu iyi bakterileri beslemeye yardımcı olarak sindirim sisteminizin sorunsuz çalışmasını sağlar. Fasulye iyi bir bitkisel besin kaynağıdır. Bu besinler, meme, kolon ve prostat kanseri gibi belirli kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Bitkisel besinler ayrıca kalp hastalığı riskini azaltmaya ve menopoz semptomlarını azaltmaya da destek olabilir. Fasulye, sağlıklı sinir sistemi, DNA üretimi ve embriyo gelişimi için gerekli bir besin olan folat bakımından yüksektir. Hamile olan veya hamile kalabilecek kişilerin doğumda karşılaşabilecekleri sorunları önlemek için günde en az 400 mikrogram folat tüketmeleri önerilir. Tek bir porsiyon fasulye, ortalama olarak bu miktarın dörtte birini sağlar. Ekstra protein için çorbalara fasulye ekleyebilirsiniz. Siyah ve kuru fasulyeyi ana yemek veya salata şeklinde tüketebilirsiniz. Hatta fasulyelerden sos hazırlayıp, tost ve sandviçlere ilave edebilirsiniz. Fasulye fiyatları ürünlerin gramajına ve türüne göre değişir. Hem kuru fasulye fiyatı hem de deniz fasulyesi ve Çin fasulyesi gibi ürünlerin fiyatları fasulyenin özelliklerine ve cinsine göre farklılık gösterebilir. Fasulye çeşitlerini sayfamızda bulabilir, dilediğiniz ürünü satın alabilirsiniz.