ÜCRETSİZ KARGO

Genpower GBG 110 E 10.5 KVA Benzinli İpli/Marşlı Monofaze Portatif Jeneratör
(39)
27.600 TL
SEPETTE
22.960 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Genpower GBG 50 5 kVA Benzinli Ipli Tekerleksiz Monofaze Jeneratör
(11)
14.000 TL
SEPETTE
11.543 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Hyundai HHY 960A 1 kVA İpli Benzinli Jeneratör
(14)
4.285,17 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Aksa AAP 8000E 8 kVA Benzinli Monofaze Jeneratör
(90)
34.000 TL
SEPETTE
33.500 TL
SQUARERECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Aksa Aap 3500 E Marşlı 3.5 Kva Monofaze Benzinli Jeneratör
Aksa Aap 3500 E Marşlı 3.5 Kva Monofaze Benzinli Jeneratör
(107)
13.574,99 TL
SEPETTE
13.167,74 TL
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Aksa AAP 2200i 2.2 kVA Benzinli Jeneratör
(120)
19.909,10 TL
SEPETTE
19.409,10 TL

ÜCRETSİZ KARGO

REKLAM

Hyundai G3600IE 3.5 kW Benzinli İnvertör Jeneratör
(4)
28.605,38 TL
SEPETTE
28.105,38 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Genpower GBG 50ie Model 5 Kva Marşlı Açık Tip Dijital İnverter Jeneratör
(18)
15.767,50 TL
SEPETTE
15.294,47 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Attlas Mp 3300 3 Kva Benzinli Jeneratör
Attlas Mp 3300 3 Kva Benzinli Jeneratör
(8)
6.644,11 TL
SEPETTE
6.444,79 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Aksa Aap 3500 İpli 3.5 Kva Monofaze Benzinli Jeneratör
(174)
11.549,24 TL
SEPETTE
11.202,76 TL

ÜCRETSİZ KARGO

GenPower GBG 50 E 5 Kva Benzinli Marşlı Jeneratör
(21)
15.500 TL
SEPETTE
12.779,75 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Aksa Jeneratör Aap 5500E Marşlı 5.5 Kva Monofaze Benzinli
Aksa Jeneratör Aap 5500E Marşlı 5.5 Kva Monofaze Benzinli
(16)
27.357,06 TL
SEPETTE
26.857,06 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Piranha PGLG-9690 Benzinli Ve Lpg'li Jeneratör
Piranha PGLG-9690 Benzinli Ve Lpg'li Jeneratör
(3)
7.799 TL
SEPETTE
7.565,03 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Aksa Aap 5500 Benzinli 5.5 Kva Ipli Monofaze Jeneratör
Aksa Aap 5500 Benzinli 5.5 Kva Ipli Monofaze Jeneratör
(26)
24.350,40 TL
SEPETTE
23.850,40 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Attlas Mp950 Benzinli Jeneratör 2 Zamanlı 650W Ipli
(6)
3.443,53 TL

ÜCRETSİZ KARGO

REKLAM

Hyundai Hhy3300 Benzinli Jeneratör 2.8 Kw
(7)
8.614,86 TL
SEPETTE
8.356,41 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Kama KGL8000CE 8.1 kVA Benzinli Monofaze Jeneratör
Kama KGL8000CE 8.1 kVA Benzinli Monofaze Jeneratör
(13)
19.422,43 TL
SEPETTE
18.922,43 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Kama KGL5000CE Marşlı 5 Kva Monofaze Benzinli Jeneratör
Kama KGL5000CE Marşlı 5 Kva Monofaze Benzinli Jeneratör
11.659 TL
SEPETTE
11.309,23 TL

Jeneratör

Sıvı yakıtlar kullanarak mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviren makine jeneratördür. Kısaca elektrik üreticisi anlamına gelir. Özellikle pek çok dükkânda, elektrik altyapısının olmadığı ya da çok sık elektrik kesimi yaşanan bölgelerde kullanılırken, büyük küçük tüm işletmelerin kullandığı bir makinedir. Sanayi sektöründen, otomotiv sektörüne pek çok alanda bu makinelerin kullanıldığını görebilirsiniz. Market, kasap gibi soğuk dolapların kullanıldığı ve soğutma sistemine gerek duyan çoğu iş yerlerinin öncelikleri arasında olan ve en çok ihtiyaç duydukları makineler arasındadır. Home Office iş alanlarının artması ve evde elektriğe olan ihtiyacın artmasıyla, jeneratör yalnızca iş yerlerinin değil evlerde de sıklıkla kullanılan bir makine haline gelmiştir. Sizler de yapı market ve bahçe sayfamızdan ürün çeşitlerine göz atabilirsiniz.

Jeneratör Dinamosu Nedir?

Jeneratör Dinamosu Nedir?

Jeneratör çalışma prensibi bir sabit ve bir tane de hareketli parçaya dayanıyor. Alternatör ve motorun birbirlerine entegre olmasıyla oluşuyor. Jeneratör alternatörü elektrik olmayan bir ortamda mekanik enerjiyi alternatif enerjiye dönüştüren aygıttır. Elektriğin üretildiği kısım da denebilir. Alternatif akım yerine doğru akım oluşturan makineler ise dinamo olarak adlandırılır. Motorda ise yakıt yakılarak ısı enerjisi mekanik enerjiye çevrilir. Motordan gelen mekanik enerji doğrudan alternatöre giderek elektrik enerjisi oluşur. Motor ve alternatörün dışında jeneratör parçaları radyatör, kontrol panosu, şase ve yakıt deposu ve son olarak kabinden oluşuyor. Radyatör bir tür pervanedir ve bu pervane sayesinde ısınan motor soğutulur. Jeneratörlerin beyni olarak nitelendirilen kontrol panosu ise şebeke kesilmesi durumunda devreye gireceği zamanlamayı belirler. Aynı zamanda jeneratöre ait diğer teknik bilgiler de bu kısımda yer alır. Şase jeneratörün üzerine oturtulduğu kısımdır. Şaseler aynı zamanda yakıt deposu olarak da kullanılabiliyor. Dışarı konula modellerin fazla gürültü çıkararak çevreyi rahatsız etmemesi ve olumsuz hava koşullarından da etkilenmemesi için kabin içine konulması tercih edilir. Ürünlerde ses yapan bazı parçalar mevcuttur. Alternatör ve motordan kaynaklanan mekanik bir gürültü, egzoz gazlarının titreşimleri sonucu egzoz sesi, soğutma fanı aracılığıyla radyatör finlerinden geçerken çıkan radyatör sesi ve son olarak gevşek montajdan ya da vibrasyondan gelen yapısal bir ses. Fandan, üfleyiciden ve motordan gelen sesi en iyi jeneratör susturucu vasıtasıyla kontrol edebilirsiniz. Uygun bir susturucu seçimini gürültü spektrumu, nem, sıcaklık gibi faktörler göz önüne alarak yapabilirsiniz. Kabinler, en yaygın kullanılan tipik ses izolasyonu sağlayan bir yapıdadır. Su geçirmez oluşu olumsuz hava şartlarında da kullanılmak üzere kabini daha cazip kılarken, iç kısmında bulunan ses absorbe malzemesinden oluşan katman sayesinde ses enerjisini dağıtır. Kabinler yağmur kar gibi hava olaylarına dayanıklıdır. Ancak bazı iş grupları ya da farklı bölgelerde olağanüstü hava koşullarına karşı bir dayanıklılık gerekir. Aşırı sıcak, sert rüzgâr, aşırı yağış için tam bir koruma gerekir. Tam koruma sayesinde olağanüstü hava koşullarında dahi kabin sayesinde motor ve alternatör korunarak jeneratörünüz zarar görmemiş olur. Aksa jeneratör sayfamızdan tüm modelleri keşfedebilirsiniz.

Jeneratör Benzinli, Dizel ve LPG’li Çeşitleriyle Pek Çok Seçenek Burada

Jeneratör Benzinli, Dizel ve LPG’li Çeşitleriyle Pek Çok Seçenek Burada

Jeneratör çeşitleri yakıt tipine ve kullanım amaçlarına göre iki farklı kategoride inceleyerek ihtiyacınız olan modele karar vermekte işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Yakıt tipine göre 3 farklı seçenek sunuyor. Bu yakıt tipleri doğalgazlı/LPG’li, dizel ve benzinlidir. Her birinin kendisine göre farklı avantajları vardır. Jeneratörü kullanmayı tercih edeceğiniz alana göre yakıt tipini belirlemenizde kolaylık sağlayabilir. Jeneratör dizel yakıtlı olanların avantajları arasında, yakıtının depolanabilir olması, çok kolay alev almaması ve kolay tedarik edilebilir olması yer alabilir. Dizel modeller uzun ömürlüdürler. Doğalgazlı jeneratörlerin avantajları ise çevreye zararlı gazlar salmadığı için oldukça çevrecidir. Yakıt kaynağının sınırı olmadığı gibi depolanmasına da ihtiyaç yoktur. Kabinsiz olarak diğer seçeneklere göre biraz daha sessiz çalışırlar. Dizelli ve benzinli modellerin yanında jeneratör akü modelleri de mevcuttur. Kullanım amaçlarına göre de jeneratör tipleri değişmektedir. Şebekelerin kesildiği yerlerde yedek enerji olarak kullanılması yedek güç kaynağı kullanım amaçlarından biridir. Hava soğutmalı, ağır olmayan ve taşınabilir tipteki modeller portatif modellerdir. Daha küçük işletmelerde, evlerde ve bahçelerde kullanım için uygundur. Çanta modeli olarak da adlandırılan bu tiplerde güçlü yapıları sayesinde kamp ve evlerde gecelerin daha aydınlık geçmesinde yardımcı olur. Gemicilik, madencilik gibi sektörlerde ve şantiye alanlarında modeller sürekli birincil yük besleme kaynağı olarak kullanılır. Genellikle düşük güçte olan, römorklu veya tekerlekli yapısı sayesinde ihtiyaç olan her yere taşınarak sağlanabilen tipler ise mobil kullanım olarak adlandırılır. Tüm Honda jeneratör ürün modelleri için sayfamızda göz atabilirsiniz.

Jeneratör Kalitesi ve Özellikleri

Jeneratör Kalitesi ve Özellikleri

İnsanların yaşam standartlarını yükselten, şebeke elektriğinin kesilmesi durumunda ana kaynak haline gelen jeneratörler, ömürlük bir yatırım niteliği taşıyor. Ömürlük yatırımınızı yapmak için de en önemli nokta doğru model seçiminden geçiyor. Jeneratörünüzü almaya karar verdiğiniz zaman göz önünde bulundurmanız gereken farklı pek çok etkeni de gözden geçirerek doğru bir seçim yapmanız üzerinde büyük rol oynar. Dönemsel olarak veya sürekli kullanılan jeneratörlerin teknik özellikleri alıcılarda büyük bir kararsızlığa yol açabilir. Farklı amaçlarıyla öne çıkan jeneratörler hakkında ayrıntılı bilgi edinmek, doğru ve kaliteli seçimiyle yüzünüzü güldürebilir. Öncelik olarak jeneratörünüzü kullanacağınız alanı belirlenmeli. Daha sonra ürünün kesintisiz bir şekilde çalışarak çevredeki cihazlara yeterli enerjiyi sağlaması için güç tespitinde bulunulması gerekiyor. Yani buradaki asıl amaç jeneratör büyük veya küçük demeden teknik özelikleri dahilinde yeterli verimliliği sağlamasıdır. Jeneratörler belli sayıda cihaza yetecek kadar güce sahip olduklarından gerekli enerji tespiti için bir uzmandan yardım alarak doğru sonuçlara ulaşmanızı kolaylaştıracaktır. Çevresel etmenlerin de jeneratörler üzerinde etkisi olabileceğinden ortam koşullarını da göz önüne almalısınız. Jeneratörünüzün uzun yıllar sağlıklı kullanımı için periyodik bakımlarıyla alakalı da bilgi istemeyi unutmamalısınız. Her ne kadar modeller size uzun yıllar eşlik edecek olsa da zaman içerisinde çeşitli parçaları yıpranabilir, bozulabilir. Bu sebeple seçiminize yön veren noktalardan biri olarak tercih ettiğiniz jeneratör yedek parça seçeneklerinin kolayca temin edilebilir olmasıdır. TSE damgası, Avrupa’ya uygunluk anlamında olan CE belgesi ve son olarak uluslararası standardizasyon örgütünün oluşturduğu kalite yönetim sisteminin kontrol ettiği, uluslararası kabul gören bir yönetim sistemine münasip bir şekilde sevk ve idare edilen bir yönetim anlayışının sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bunun sonucunda kuruluşa ait ürünün kalitesinin sürekliliğinin sağlanabileceğine dair bir güvence belirleyen anlamına gelen ISO gibi belgelere sahip olması da kalitesini gözler önüne sereceğinden bu belgelere sahip olan modeller de size pek çok şeyi anlatabilir.

Jeneratör Yakıt Deposu Kaç Saat Elektrik Üretebilir?

Jeneratör Yakıt Deposu Kaç Saat Elektrik Üretebilir?

Jeneratörleri satın alırken çalışma süresiyle alakalı bilmeniz gereken bazı terimler vardır. Bunlar standby, continuous ve prime çalışmadır. Standby sınırlı süre çalışma anlamına gelen çalışma süresidir. Şebeke kesilmelerinde değişken yükler altında kullanılır. Ortalama %70’lik yük taşımada yılda 500 saate kadar çalışabilir. Hastanelerde, toplu konutlarda, fabrikalarda ve otellerde tercih edilen jeneratörler genelde standby çalışma süresine sahiptir. Continuous sürekli çalışma anlamına gelen çalışma süresidir. Ürün setlerinin verebildiği güç, sürekli yükte ve sınırlı olmayan zaman diliminde gerçekleşir. %100’lük bir yük faktörü bulunur. Sınırsız ve sürekli çalışmasıyla şebekelerin hiç var olmadığı yerlerde tercih edilir. Prime ise sınırlı olmayan süreli çalışma anlamına gelir. Sınırlı olmayan bir zamanda jeneratörün verebileceği maksimum gücü, sürekli yükte ifade eder. %90’lık yük faktörü anlamına gelen yani 12 saat ara ile 1 saat yüzde on aşırı yük sağlar. Yıllık çalışma süresi ise yaklaşık olarak 500 ile 700 saat arasındadır. Ağır inşaat sektörlerinde, endüstriyel ve ticari tesislerde kullanılabilir. Sayfamızda onlarca farklı jeneratör markaları bulunmaktadır. Jeneratör fiyatları sürekli çalışma süresinden, ses seviyesine, yakıt depo hacminden, gücüne kadar pek çok farklı özelliğe bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor.

Jeneratör Tavsiye Alırken Bunları Unutmayın

Jeneratör Tavsiye Alırken Bunları Unutmayın

Jeneratörünüzü seçerken bazı bariz hatalardan kaçınmanız, jeneratörden en yüksek verimi alabilmeniz için önemlidir. Konutlar için model seçerken elektrik sisteminin tek veya üç fazlı olduğu tespit edilmeli. Tek fazlı sistemlerde anlık güç aynı değişken üç fazlı sistemde anlık güç sabittir. Bir diğer dikkat edilecek unsur prime, standby ve continous seçenekleri arasından en uygun olanı tercih edilmelidir. Amacına uygun olmayan seçimler jeneratör motoruna zarar vererek jeneratör ömrünün kısalmasıyla sonuçlanabilir. Jeneratör gücünü doğru ayarlamalı, ihtiyacınıza göre doğru bir tercih yapmalısınız. Sayfamızda yer alan her bir jeneratör hakkında, kaç saat kesintisiz çalıştığı bilgisine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bu sayede seçiminiz oldukça kolaylaşacaktır. Jeneratör gücünü gereğinden büyük seçmek de gereğinden düşük seçmek de zararlıdır. Çalıştıracağınız cihazların wattlarını hesaplayarak bir seçim yapmanız oldukça önemlidir. Jeneratörünüzü kapalı bir ortama koyacaksanız hava sirkülasyonunu göz ardı etmemelisiniz. Yüksek hararet jeneratörünüzde hasar oluşturabilir. Jeneratör otomatik seçim yapmanız işinizi kolaylaştırabilir. Otomatik jeneratörler şebeke kesildiği zaman otomatik olarak çalışır ve elektrik sağlar. Şebeke geri gelmesi durumunda yine kendi kendine durur. Otomatik olmayan jeneratörleri kendiniz elle açmalısınız. Jeneratörü koyacağınız zeminin sağlam ve düz olduğundan emin olmalısınız. Jeneratörü açık bir alanda kullanacak iseniz bir kabin içerisinde tercih etmeniz hem olumsuz hava şartlarına karşı hem de çıkaracağı gürültüyle çevreye vereceği rahatsızlığa karşı bir önlem almış olursunuz. Sayfamızda onlarca kabinli farklı modellere çeşitli fırsatlar ile ulaşabilirsiniz. Jeneratörün etrafına elektrik çarpmalarına ve yaralanma durumlarına sebep olmayacak şekilde tedbir alınmalı. Dahili topraklama durumu daima kontrol altında olmalı. Islak elle asla jeneratöre dokunmamalısınız. Elektrik çarpma ihtimalini kesin olarak göz önünde bulundurmalısınız. Jeneratörü kullanacağınız ortamın şartları oldukça önemlidir. Aşırı sıcak veya aşır nemli bir yerde kullanacaksanız ona uygun olağanüstü hava koşullarına dahi dayanıklı bir model tercih etmelisiniz. Ayrıca uygun materyallerle jeneratörünüzün korumasını artırabilirsiniz. Jeneratör ev tipi tercihlerinizde kapalı alanlarda havalandırma olsa bile jeneratörünüzü kullanmamalısınız. Çünkü kapı ve pencere açmanız orada bulunan karbon monoksit miktarının değerinden fazla bir miktar eksiltmeyecektir. Ev tipi bu modellerin her yakıt deposunu dolduracağınız zaman jeneratörünüzün soğumasını bekleyin. Sıcakken veya çalışırken yakıt koymak oldukça tehlikelidir. Yaralanmalara ve hatta yangınlara sebebiyet verebilir. Yakıt deposunu her doldurduğunuzda yağ seviyesini de kontrol etmelisiniz.

Jeneratör Nasıl Çalışır?

Jeneratörler alternatör ve motor sayesinde çalışır. Elektromanyetik endüksiyon, manyetik alan değiştiğinde bir akım oluşturur. Bu tel dışarıdan bir güç ile çevrilirse elektrik enerji oluşmasıyla sonlanır.

Jeneratör Nasıl Elektrik Üretir?

Hareket enerjisinden yararlanarak bunu elektrik enerjisine dönüştüren jeneratörler elektrik kesilmesi durumunda devreye girmesi için petrol, doğalgaz gibi enerji çeşitlerine ihtiyaç duyulur. Jeneratörler elektrik kesiminden sonra devreye girdiğinde manyetik alan içindeki iletkenin dönmesi sağlanır ve böylelikle o iletkende elektrik akımı oluşmuş olur.

Jeneratör Ne İşe Yarar?

Jeneratörler bulunulan ortamda hiç elektrik olmadığında ya da sıklıkla şebeke kesintisi yaşanılan yerlerde kullanılarak elektrik enerjisi üretirler. Şebeke enerjisi kesildiğinde devreye girer ve bağlı olduğu yüklere elektrik enerjisi sağlar. Bu sayede elektriğin olmadığı yerlerde ürünü kullanarak elektrik ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Jeneratör Kaç Saat Çalışır?

Jeneratörün çalışma saati deposunun hacmine, yük durumuna ve çeşitli ayrıntılara bağlı olarak değişmektedir. Genellikle jeneratörler tam yüklüyken en az 8 saat çalışacak şekilde dizayn edilir. Ancak seçtiğiniz modeller, ev tipi portatifler, 2 saat çalışma süresi olan jeneratörler bulunurken 17 saate varan çalışma süresi bulunan jeneratörler de bulunmaktadır.

Jeneratör Nasıl Bağlanır?

Jeneratörü kullanacağınız yere göre değişmekte olan bu durumda, yanlış bir yer seçimi yangın gibi olumsuz sonuçlar doğurabileceğinden, jeneratörünüz için yer seçimini dikkatlice yapmak gerekir. Jeneratörlerin bağlanması ile alakalı pek çok farklı şema mevcuttur. Evde giriş siperine jeneratörün bağlantı noktası olan kabloyu döşemelisiniz. Topraklama kablosu, jeneratörün çerçevesine ve indüksiyon panel radyatör üzerindeki ortak koruyucu veri yoluna bağlanır. Topraklama kablosu, indüksiyon panelindeki ortak koruyucu veri yoluna ve jeneratörün çerçevesine bağlanır. L ve N kontakları olan faz çizgileri, evinizin zemin ve su panellerinde olan koruyucu bağlantı kesme cihazları doğru çalışmasıyla lazım olan ağı en uygun şekilde bağlamanıza imkânı sağlar. Şebekeler kesildiğinde jeneratörünüzün ekranına giderek başlatıp, anahtarı aktarınız. Ana güce akım geçtikten sonra ana güçten geri yüklendiğinde ana güç kaynağına geçerek kapatabilirsiniz. Yakıt deponuzun dolu olduğundan emin olun ve zamanında bakımlarını yaptırmayı unutmayın.

Jeneratör Nerede Kullanılır?

Jeneratörler özellikle endüstriyel sahalarda, kamp, tekne gibi çeşitli eğlence yerlerinde, elektrikli ve aydınlatma aletlerinin yedek güce ihtiyacı olduğu yerlerde, mağazalarda, hastanelerde, dondurucunun sıklıkla kullanıldığı marketlerde, kasaplarda, bakkallarda, işyerlerinde, evlerde ve bahçelerde, şebekelerin sıklıkla kesildiği yerlerde elektriğe ihtiyaç olan her yerde kullanılabilir.

Jeneratör Ne Kadar Mazot Yakar?

Jeneratörünüzün ne kadar yaktığını hesaplamak için öncelikle kullanarak çalıştırmak istediğiniz cihazların elektrik miktarını watt cinsinden hesaplayarak toplamanız gerekir. Bulduğunuz sonucu 1000’e bölerek kaç kW’lık modelin ihtiyacınızı karşılayacağını belirlemelisiniz. Seçtiğiniz modelin özelliklerine göre yakacağı mazot miktarı farklılık göstermektedir. Daha ayrıntılı bilgiye seçtiğiniz jeneratörün detaylı özelliklerini incelemek için sayfamıza göz atabilirsiniz.