ÜCRETSİZ KARGO

Free-Sub 3Mm Expert Green Avcı Serbest Dalış Elbisesi (489036418)
3.645,50 TL
SEPETTE
3.595,50 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Free-Sub 5Mm Opencell Expert Multy Kamuflaj Tabanlı Dalış Çorabı (489036313)
(3)
586,45 TL
SEPETTE
557,13 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Free-Sub 3Mm Aspendos Yamamoto Avcı Serbest Dalış Elbisesi (489036444)
(4)
4.374,60 TL
SEPETTE
4.324,60 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Free-Sub 5Mm Expert Green Avcı Serbest Dalış Elbisesi (489036420)
(2)
4.342,90 TL
SEPETTE
4.292,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Free-Sub 5Mm Aspendos Yamamoto Avcı Serbest Dalış Elbisesi (489036448)
(1)
5.230,50 TL
SEPETTE
5.180,50 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Free-Sub 5mm Ghost Dark Avcı Serbest Dalış Elbisesi
(4)
4.342,90 TL
SEPETTE
4.292,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Free-Sub 5Mm Opencell Expert Green Kamuflaj Tabanlı Dalış Çorabı (489036321)
(7)
586,45 TL
SEPETTE
557,13 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Mares Trilastic Sleeve Less Dc Rash Guard - (503976360)
1.618,94 TL
SEPETTE
1.568,94 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Free-Sub 5Mm Saros Yamamoto Avcı Serbest Dalış Elbisesi (489036476)
(2)
5.230,50 TL
SEPETTE
5.180,50 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Free-Sub 5Mm Jarse Siyah Dalış Çorabı (489036285)
(8)
523,05 TL
SEPETTE
496,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Free-Sub 3Mm Thyphoon Siyah Kadın Sörf, Scuba Tüplü Dalış Elbises (521294051)
3.487 TL
SEPETTE
3.437 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Mares Flex Gold Ultra Stretch Dalış Çorabı - (503977007)
Mares Flex Gold Ultra Stretch Dalış Çorabı - (503977007)
1.514,65 TL
SEPETTE
1.464,65 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Apnea Iç Yelek Siyah 3Mm - (537137439)
Apnea Iç Yelek Siyah 3Mm - (537137439)
(2)
1.100 TL
SEPETTE
1.050 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Apnea Legend Rock Camou 3 Mm (530019469)
(1)
3.990 TL
SEPETTE
3.940 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Apnea Çorap 5 mm - Siyah
Apnea Çorap 5 mm - Siyah
(1)
580 TL
SEPETTE
551 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Free-Sub 9Mm Expert Multy Avcı Serbest Dalış Elbisesi (489036346)
6.181,50 TL
SEPETTE
6.131,50 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Free-Sub 3Mm Opencell Siyah Kaymaz Tabanlı Dalış Çorabı (489036323)
(1)
523,05 TL
SEPETTE
496,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Free-Sub 5Mm Expert Multy Avcı Serbest Dalış Elbisesi (489036341)
(3)
4.342,90 TL
SEPETTE
4.292,90 TL

Dalış Kıyafetleri

Büyük denizlerde, yüksek rakım sahip derinliklere inilmek istediğinde vücudu korumak için dalış kıyafetleri tercih edilir. Sadece vücudu korumak için değil denizin altında uzun süre kalabilmek için de iyi bir dalış kıyafetleri gerekir. Vücut ısısı, basınç gibi etkenlerden korunma için kaliteli ve yapacağınız dalış su spor türüne göre dalış kıyafeti seçiminiz farklılık gösterebilir. Derinlik ve suyun sıcaklığına göre farklı özelliklere sahip dalış kıyafetleri vardır. Dalış yapacağınız iklim ve su tipine göre tercih etmelisiniz. Böylelikle daha güvenli bir dalış deneyimi yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda yapacağınız dalışa göre dalış kıyafetlerinizin yanında farklı dalış aksesuarları veya ekipmanları kullanmalısınız.

Dalış Kıyafetleri Özellikleri

Dalış Kıyafetleri Özellikleri

Dalış kıyafetleri; dalış yapacağınız yerin mevsimine, iklimine, su tipine göre farklı özelliklerde ve farklı malzemelerle üretilmektedir. Gerekli teknik bilgilere sahipseniz dalış eylemini gerçekleştirebilirsiniz. Fakat yeterli ekipmana ve iyi bir dalış elbisesine sahip değilseniz sağlıklı bir deneyim yaşayamazsınız. Deniz altında rahat edebilmeli ve panik yapmamalısınız. Bu yüzden dalış kıyafetiniz içinde rahat ettiğiniz bir yapıya ve bedeninize uyum sağlamalıdır. Rengi, kumaşı, dalış yapılacak denizliğin sıcaklığına göre pek çok farklı özellikte dalış kıyafeti bulunmaktadır. Aynı dalış kıyafetleri birden farklı denizde kullanmak için değildir. Bu yüzden dalış yaptığınız bölgeye göre dalış kıyafetini seçmelisiniz. En önemli özelliklerden bir tanesi dalış elbiseleri, dalış esnasında suyun dibinde olan kayalara olası bir değme esnasında cildi korur. Böylelikle sürtünmelerde veya çarpmalarda vücut hasar almaz. Bunun için kalın ve kaliteli bir kumaşa sahip dalış kıyafeti seçilmelidir. Sadece kayalar değil denizde yaşayan hayvanlarla temas etmek zorunda kalınırsa yine dalış kıyafetinin önemi anlaşılacaktır. Özellikle deniz anası gibi tehlikeli bir deniz hayvanının vücuda yapışması halinde alerjik reaksiyonlar görülebilir. Bu yüzden dalış kıyafeti genel olarak deniz altındaki bağımsız olarak doğabilecek olumsuz her türlü olaydan vücudu korumaktadır. Dalış kıyafetleri sadece deniz altında değil aynı zamanda dalış yapmadan önce güneş altında beklenilen sürede cildin güneşten de korunmasını sağlamaktadır. Güneşi engellediği gibi denizin altında da üşümenizi engeller. Tamamen vücudunuzu saran dalış kıyafeti ilk girdiğiniz anda içerisine aldığı suyu kendi vücut ısınızla beraber ısıtır. Böylelikle üşümenizi engeller. Yaz, kış demeden her mevsimde kullanılması gerekmektedir. Hava ne kadar sıcak olsa bile suyun derinliklerinde su sıcaklığı değişiklik göstermektedir. Böyle durumlarda hipotermi geçirmeyi de önlemiş olursunuz. Üretiminde kullanılan neopren sayesinde vücut ısısı normal seviyede kalır. Dilerseniz sayfamızdan Epsealon dalış kıyafetleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Dalış Kıyafeti Türleri

Dalış Kıyafeti Türleri

Dalış kıyafetleri, yapısı ve giyileceği suların sıcaklık veya soğukluğuna göre türlere ayrılmaktadır. Türlere ayrılması, denizlerin tuzluluk, ısı, rakım gibi özelliklerinin farklılık göstermesiyle alakalıdır. Bu yüzden her denizde aynı dalış kıyafetleri kullanılmamalıdır. Eğer yeni yeni dalış sporuna başlıyorsanız dalış yapacağınız yerin özelliklerini araştırarak kıyafet seçimi yapmalısınız. Böylelikle hem dalış yapacağınız bölgenin özelliklerini öğrenmiş olacaksınız hem de dalış sırasında vücudunuza zarar verebilecek etkenlere karşı önlemler almış olacaksınız. Yeni başlamışsanız bedeninize tercih etmeniz gereken dalış kıyafeti ıslak dalış kıyafetidir. Islak dalış kıyafeti, uzun kollu bir yapıya sahiptir. Vücudun tamamını kaplamaktadır. Dalış yapan kişinin vücut ısısını korumaya yönelik bir yapısı vardır. Neoprenden üretilmektedir. Neopren yapısı sayesinde suya girildiği ilk anda içerisine biraz su alır. Neoprenin yanı sıra iç kısmına astar geçirilir. Bu olması gereken bir durumdur. Böylelikle o su vücut ısısıyla birleşip su altında olması gereken vücut ısısını korumayı sağlayacaktır. Bedene göre tercih edilmesi gereken ıslak dalış kıyafeti ne tamemen üste yapışmalı ne de bol olmalıdır. Tam bedene uygun olmayan dalış kıyafeti gereken özellikleri sağlayamayacaktır. Böylelikle deniz altında, dalan kişi problemler yaşayabilir. Bir diğer dalış kıyafeti türü yarı ıslak dalış kıyafetidir. Genellikle yaz aylarında tercih edilmesi gereken yarı ıslak dalış kıyafetinin bacak ve kol kısmı kısadır. Yarı ıslak dalış kıyafeti, ıslak dalış kıyafetinin üretildiği malzemelerden elde edilmektedir. Yani aslında aralarında çok az fark vardır. Yarı ıslak dalış kıyafetleri daha kısa süren dalışlarda ve yaz aylarında tercih edilmelidir. Sörf, su sporu gibi uğraşları olan kişiler tarafından tercih edilmelidir. Bir diğer dalış kıyafeti dalış konusunda uzmanlaşan kişiler tarafından kullanılması uygun görülen kıyafetlerdir. Uzman kişiler genellikle daha uzun süren dalışlar gerçekleştirmektedir. Bu yüzden tamamen kuru dalış kıyafetleri tercih edilmelidir. Kuru dalış kıyafetleri, içerisine hiç su almadan sadece vücut ısısının korunmasına yardımcı olan dalış kıyafetleridir. Su geçirmez özelliği sayesinde vücut kuru kalır. Elbisenin ve içliğin içi hava ile doldurularak yalıtım sağlanır. Vücuda su geçirmesini önlemesi gerektiği için daha kalın malzemeden üretilen kuru dalış kıyafeti hareket alanını kısıtlayıp zorlaştırdığı için sportif olarak kullanılmamalıdır. Bunun yerine açık denizlerde keşif yapmak, dalmak için kullanılabilirler. Kuru dalış kıyafetinin üstünde farklı işlevlere sahip yerler bulunur. Bu yüzden bu konuda uzman kişilerin bile bu kıyafetler için eğitim alması gerekmektedir.

Dalış Kıyafetleri Ekipmanları ve Aksesuarları

Dalış Kıyafetleri Ekipmanları ve Aksesuarları

Dalış kıyafeti ekipmanları ve aksesuarları dalan kişinin belirli bölgeleri korumak ya da yüzmesini daha kaliteli hale getirmesini sağlayacak aksesuarlardan oluşmaktadır. Aynı zamanda dalış kıyafetleri su altında tek başına koruma sağlayamayacağı için ekipmanlarla beraber tercih edilmelidir. Başı ve ayaklarını farklı ekipmanlar korurken bunlar aynı zamanda yüzmesine de yardımcı olmaktadır. Bunlardan en başta geleni kullanacağınız başlıktır. Başlık, içeri su girmesini engellemek için boyun kısmının dalış kıyafetinin altına kalmalıdır. Yumuşak tercih edilmesi gereken başlık saçların deniz altında yüze gelmesini engellemektedir. Eldiven ve patik giyimi el ve ayak koruması için önemlidir. Su altında kayalıklardan yardım alırken eller hasar alırsa su yüzeyine çıkmada zorluklar yaşanabilir. Bu yüzden eller korunmalıdır. Ellerin aynı zamanda ısı olarak da korunması gerekmektedir. Sıcak tutulan eller ve ayaklarla hareket etmek daha kolay olacaktır. Eğer dalış yapacak kişi su yüzeyinde kalmak, dipte yukarı çıkmadan durmak istiyorsa ağırlık kemeri kullanabilir. Su altında daha iyi bir görüş açısına sahip olmak için maske ekipmanı tercih edilebilir. Maske sayesinde, su altında daha net gözlemler yapılabilir. Eğer dalış yapacak kişi çok derine inmeyecekse nefes alıp vermesi için şnorkel tercih edebilir. Şnorkel, tamamen ağzı kaplayan ve uç tarafı denizin dışında kalan bir alettir. Tamamen ağza giren ucu sayesinde su yutmadan yüzücü nefes alıp verebilir. Ağıza alınmayan diğer kısım deniz yüzeyinde kalmalıdır. Daha hızlı ve çevik hareket edilebilmesi için ise ayaklara palet takılmalıdır. Paletler kendi içerisinde ayrılır. İnmek istediğiniz derinliğe göre tercih edebilirsiniz. Derinlerde dalış yapacaksanız daha ağır paletler tercih ederek su dibinde daha fazla kalmanızı kolaylaştırabilirsiniz. Profesyonel dalış yapan kişiler daha fazla ekipmana ihtiyaç duyarlar. Genellikle bu kişiler denizin altında bir şeyler keşfetmek ya da deneyler yapmak için dalışlar gerçekleştirirler. Denizin bazı kısımları kayalıklar nedeniyle karanlıkta kalabilir. Bu yüzden sualtı lambaları tercih edilmelidir. Işığın yanı sıra dalan kişi bir şeyler kesmek ya da kazı yapmak için dalgıç bıçağı yanında bulundurmalıdır. Dalgıç bıçağı üstelik olası bir deniz altı canlısının saldırısında da kişinin hayatını kurtarabilir. Dalış yapan kişinin yerinin belli edilmesi amacıyla kullanılan ekipmana ise dalış şamandırası adı verilir. Yukarıda olan kişilerin dalgıcın nerede olduğunu bilmesi ve onlardan haber alması için büyük önem taşımaktadır. Dalış yapan kişinin eşyalarını muhafaza etmek amacıyla bir takım çantası edinmesi gerekmektedir. Su geçirmeyen ve dayanıklı bir yapıya sahip olmalıdır. Su altında dalıcının nefes alabilmesi için kullanılan, sualtında solunumu sağlayan cihaz regülatördür. Bu regülatörün en önemli amaçlarından bir tanesi sağlıklı bir şekilde basıncı yok ederek nefes alıp verilmesini sağlamaktadır. Regülatöre takılan manifold sayesinde ise havanın giriş çıkışı düzenlenir. Dalgıcın su altında ne kadar kaldığını görmek için ise balıkadam saati denilen alet kullanılır. Suyun altında kullanılacağı için basınca dayanıklı olmalıdır. Ne kadar daha suda kalabileceğini bu saat sayesinde anlayabilir. Dalış tüpü içinde bulunan hava miktarını ölçüp, basıncı kontrol etmek için basınç saati kullanılır. Son olarak ise dalgıcın kullandığı önemli ekipmanlardan bir tanesi de derinlik göstergesidir. Denizin yüzey kısmından ne kadar uzakta olduğunu bu aracın basıncı göstermesi özelliğiyle anlarlar.

Dalış Kıyafeti ve Ekipman Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler

Dalış Kıyafeti ve Ekipman Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler

Dalış kıyafetlerini seçerken özellikle dikkatli olunması gerekmektedir. Su altında, dalış kıyafetiyle ilgili çıkan bir sorunda dalan kişi büyük sıkıntılar yaşayabilir. Bir de suyun çok altındaysa ve basınç miktarı yüksekse ve o sıra dalış kıyafetini değiştiremeyeceği için dalış kıyafeti alırken özellikle dikkat edilmesi gerekir. Elbise almadan önce nasıl bir dalış gerçekleştireceğinizden emin olmalısınız. Aynı zamanda dalış yapacağınız bölgeyi, elbise seçmeden önce iyi bilmeniz gerekmektedir. İklimi, mevsimi büyük önem taşır. Bunu bildikten sonra hangi tür dalış kıyafeti alacağınızı bilebilirsiniz. Dalış kıyafetlerinde kalınlık yine dalış yapacağınız bölgeye göre önem teşkil eder. Dalış kıyafetinin kalınlığı arttıkça vücudunuza daha fazla ısı sağlayacaktır. Fakat hareket etme esnekliğinizi bu oranda kısıtlayacaktır. Dalış yapılan suyun basınç seviyesi ve suyun derecesine göre dalış kıyafeti kalınlığını tercih edebilirsiniz. Sadece suyun sıcaklığına karşı değil aynı zamanda olası darbelerden ya da çarpmalardan koruyacak derecede kaliteli olması çok önemlidir. Yıpranmanın ve aşınmanın önlenmesi için fazladan korumaya sahip dalış kıyafetleri tercih edilmelidir. Dalış elbisesini aynı zamanda tam bedeninize göre tercih etmeniz dalış sırasında biraz daha rahat olmanızı sağlayacaktır. Genellikle sudan dolayı üste yapışan kıyafetler olsa da tam bedeninizi seçmek bu konuda biraz daha rahatlatacaktır. Eğer giydiğiniz dalış elbisesi içerisinde nefes alırken ekstra çabaya giriyorsanız o elbise size göre değildir. Bolluğunun da iyi olup olmadığından emin olmalısınız. Eğer boyun kısmı çok bol gelirse su altında başlığın altından su girmesi muhtemel olacaktır. Bu yüzden boyun kısmı, kol ve bacak kısımları en minimum bollukta olmalıdır. Dalış kıyafeti ve ekipman alırken dikkatli olmak su altında yaşanabilecek olumsuz durumları önlemek amaçlı çok önemlidir. Sadece dalış kıyafetleri seçerken değil ekipmanlarınızı satın alırken de kaliteli ve en iyisini tercih etmelisiniz. Eldiven seçimi yaparken fermuarlı tercih edebileceğiniz gibi kalın malzemeden üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Suyun aşağısında kalmayı sağlayan ağırlık kemerleri genellikle en uygun olanlardan seçilir. Aksi bir durumda hızlıca çıkartılması gerektiği için tokası kolay çıkartılıp takılabilen bir ağırlık kemeri kullanılmalıdır. Yüze takılan maske ise yüze yakınlığına göre seçilmelidir. Yüze yakın olan maske ile daha rahat bir dalış deneyimi yaşayabilirsiniz. Yüzmeyi kolaylaştıran ve hız veren paletleri seçerken ise tam bedene göre almak çok önemlidir. Ayağınızı kavrayacak numarada bir palet tercih etmeseniz yüzme esnasında size ağırlık yapabilir. Denizin dibindeki soğuktan koruyan başlıklar ise tehlikeli cisimlere karşı dayanıklı olmalıdır. Bu anlamda sadece soğuktan değil olası tehlikelere karşı da korunmuş olacaksınız. Nereye gideceğini görmek amacıyla kullanılan sualtı lambaları ise en önemli ekipmanlardan bir tanesidir. Güneş görmeyen, karanlık yerlerde çok işe yarayan sualtı lambaları eğer çok derindeyseniz basınca karşı dayanıklı olması gerekmektedir. Bu yüzden ne kadar derine dalarsanız dalın basınca dayanıklı lambalar tercih edebilirsiniz.

Dalış Kıyafeti Nasıl Giyilmeli ve Muhafaza Edilmelidir?

Dalış Kıyafeti Nasıl Giyilmeli ve Muhafaza Edilmelidir?

Alınan eşyaların kalitesi ve kullanım ömrü çok önemlidir. Bu yüzden gerekilen şartlarda saklamak kadar nasıl giyilip, çıkartılacağı da bu noktada hassasiyet gösterilmesi gereken bir konudur. Eğer gerektiği şekilde kullanılırsa daha kaliteli deneyim sunan dalış kıyafetleri gerekilen koşullarda saklanmalı ve dikkat edilmelidir. Genellikle dar olup vücuda yapışan dalış kıyafetleri giymek zorlayıcıdır. Tek başına direkt bacaklarınızı geçirip giyme işlemini gerçekleştiremezsiniz. Dalış kıyafetlerine kayganlık özelliği kazandırıp daha rahat giyilebilmesini sağlamak için içerisine bir miktar şampuan ve çok az bir su koyulur. Şampuan tek başına etkili olmayacaktır. Önemli olan çalkalama yapmaktır. Bu sayede dalış elbisesinin içerisinde ısınma meydana gelecektir. Hafifçe çalkalama işlemi yapılan ve dalış kıyafetinin her yerine ulaşılmasını sağlayan şampuan sayesinde giyme işlemi biraz daha kolaylaşacaktır. Özellikle bebek şampuanlarının kayganlık özelliği daha fazla olduğu için ve içinde daha az zararlı madde olduğundan dolayı tercih edilebilir. Böylelikle hem kayganlık sağlanmış olur hem de dalış kıyafetine zarar vermeden giyme işlemine kolaylık getirilmiş olur. Çok fazla şampuan kullanılırsa dalış kıyafetinin için köpük köpük olacaktır. Bu köpüklerin oluşturduğu hava yüzünden suyun dibinde kalmanız zorlaşabilir. Giyilme esnasında dikkat edilmesi gerekenlerin yanı sıra çıkarttıktan sonra da gerekli özeni sağlamak mühimdir. Sürekli bakımı yapılan ve iyi bakılan dalış kıyafetlerinin ömrü daha fazla olacaktır. Hem çabuk aşınmayacak hem de deforme olmayacaktır. Deniz, tuzlu bir yapıya sahip olduğu için tuz kristalleri dalış kıyafetinin üstüne yapışacaktır. Bu yüzden her dalıştan sonra dalış kıyafeti temizlenmelidir. Temizleme işlemi için çıkarttıktan sonra bir süre tatlı suda bekletilir. Tatlı suda bekletilen dalış kıyafetini üstündeki tuzlar eriyecektir. Sadece dalış kıyafeti değil dalış kıyafetinin yanı sıra kullanılan ekipmanlar da tatlı suyla temizlenmelidir. Denizin derinliklerinde ya da denizden çıktıktan sonra üste ya da ekipmanlara yapışan kumlar da aynı şekilde tatlı suyla temizlenmelidir. Tuzlu sudan çıktıktan sonra ıslak dalış elbisesiyle güneşin altında durmamak gerekmektedir. Dalış elbisesini kurumaya ancak tuzlarından arındırdıktan sonra gölge bir yerde kurutmaya bırakmalısınız. Kurutma işlemi gölgede daha zor olacağından dolayı bir bez yardımıyla ıslaklığını emmesine yardımcı olabilirsiniz. Kuruduktan sonra çatlama ya da aşınma etkisini önlemek için pudralama işlemi yapabilirsiniz. Böylelikle dalış kıyafetinin ömrü daha uzun süreli olacaktır. Bir sonraki dalış deneyimi için dalış kıyafetiniz güvenli bir halde korunacaktır.