ÜCRETSİZ KARGO

Wattmetre Priz Tipi 16A 3680W Enerji Sarfiyat Ölçer N11.91
(387)
299,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Wattmetre Enerji Tüketim Sarfiyat Ölçer Ölçüm Priz 230V-3680W-16A
(58)
468,22 TL
360,17 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Dijital Wattmetre Enerji Sarfiyat Ölçer Tüketim Ölçer 220V Priz
(37)
464,93 TL
357,64 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Uni-T Ut 230B-Eu 3680 W Priz Tip Wattmetre
Uni-T Ut 230B-Eu 3680 W Priz Tip Wattmetre
(92)
746,98 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Dijital Wattmetre Enerji Sarfiyat Ölçer Tüketim Ölçer 220V Priz
(121)
470,26 TL
361,74 TL
POWERMASTER ÖLÇÜ ALETİ PROBU 3014B (İĞNE UÇLU SMD PROB)
POWERMASTER ÖLÇÜ ALETİ PROBU 3014B (İĞNE UÇLU SMD PROB)
(3)
83 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Ac Dijital Voltmetre, Ampermetre, Wattmetre + 100a Şönt Direnç
(1)
550 TL

ÜCRETSİZ KARGO

ZOYI ZT-98 DİJİTAL ÖLÇÜ ALETİ
ZOYI ZT-98 DİJİTAL ÖLÇÜ ALETİ
(1)
547,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Unit Ut230B-Eu Priz Tipi Wattmetre Enerji Sarfiyatı Ölçüm Cihazı
(15)
1.790,71 TL
741,43 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Wellhise Pm002+ Watt metre 16A 3680W
(177)
470,26 TL
361,74 TL

ÜCRETSİZ KARGO

TT Technic Pmg-1 16A 3680 W Priz Tipi Wattmetre
(15)
465,77 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Powermaster  Sanwa Yx-360Trn Analog Ölçü   Aleti
Powermaster Sanwa Yx-360Trn Analog Ölçü Aleti
(1)
266,91 TL

ÜCRETSİZ KARGO

WEINSCHEL WA4H-10-0102 Attenuator 2.0W, 18.0 GHz, SMA.
WEINSCHEL WA4H-10-0102 Attenuator 2.0W, 18.0 GHz, SMA.
(1)
3.222 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Baofeng Vb. Lerine Rk560 Dijital Telsiz Frekans Sinyal Bulucu Ve
1.619,95 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Wattmetre Priz Tipi 16A 3680W Enerji Sarfiyat Ölçer N11.93
(87)
470,26 TL
361,74 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Coofbe Wattmetre Enerji Tüketim Ölçer Priz Yüksek Güç Uyarıcılı S
561 TL
544 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Weınschel Wa1427-4 Rf Load - Rfyük 25 Watt N Erkek
Weınschel Wa1427-4 Rf Load - Rfyük 25 Watt N Erkek
14.499 TL
SEPETTE
14.064,03 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Weınschel Wa23B-20-43 Rf Zayıflatıcı 20Db N Erkek-Dişi
Weınschel Wa23B-20-43 Rf Zayıflatıcı 20Db N Erkek-Dişi
16.110 TL
SEPETTE
15.626,70 TL

Wattmetre

Wattmetre en temelde hem ampermetrenin hem de voltmetrenin yaptığı ölçümlerin aynı anda aynı cihaz ile yapılabilmesini sağlamakta olan bir ölçüm cihazıdır. Bu ölçüm cihazı ile hem ampermetre ile ölçülen elektrik direncinin şiddeti hem de voltmetre ile ölçülen potansiyel enerji ve gerilim farkının ölçülebilmesi mümkün olmaktadır. Wattmetre genel olarak alıcının gücünün ölçülmesinde kullanılan bir ölçüm cihazı olmaktadır. Bu nedenle ne sadece ampermetre gibi ne de sadece voltmetre gibi düşünülmesi doğru olmamaktadır. Wattmetre priz tipi şeklinde de kullanılabilmektedir. Bu şekilde kullanılan wattmetre çeşitleri enerji sarfiyatı ölçüm cihazı adı altında kolaylıkla bulunmaktadır. Hem priz şeklinde kullanım gerçekleştirilebilen ve bu şekilde monte edilebilen bu priz çeşitleri ile wattmetre olarak kullanım da sağlanabilmektedir. Kullanım açısından kişiye birden fazla imkanı bir arada sunmaktadır. Priz şeklindeki modellere ek olarak wattmetre seçenekleri hem analog şekilde hem de dijital şekilde kullanıma sunulmuştur. Bu kullanım seçenekleri içerisinden hangi alanda ve hangi aralıkta bir ölçüm yapılmak istendiğine bağlı olarak dijital ya da analog seçeneklerden biri edinilebilir.

Wattmetre Çeşitleri ve Özellikleri

Wattmetre Çeşitleri ve Özellikleri

Wattmetre fiyatları kullanılacak olan ve temin edilmek istenen wattmetrenin hangi aralıklarda ölçüm yapabildiğine ve hangi modelde bir ölçüm cihazı olduğuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Dijital wattmetre ya da analog wattmetre temin edilmesi de fiyat üzerinde değişiklik oluşturan etkenler arasında yer almaktadır. Her iki wattmetre çeşidinde de devrelerin doğru çalışıp çalışmadığına bakılmak ile birlikte farklı aralıklardaki cihazların ölçümlerinin gerçekleşmesine yardımcı olan bu iki kategori, fiyat açısından da farklılık göstermektedir. Bu nedenle seçim yaparken dikkat edilecek kıstaslardan biri de fiyat etkeni olarak kendini ortaya çıkarmaktadır. Genel geçer bir ücretlendirmeye tabii olmaması, dikkat edilmesi gereken bir özellik olarak ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bunun dışında, kullanılmak istenen alan da hangi wattmetre modelinin temin edilmesi gerektiğine işaret etmektedir. Wattmetre kullanımı hangi model bir ölçüm cihazı temin edildiğinden bağımsız olarak ilerleyen bir süreç olmaktadır. Bu süreç içerisinde, ölçümler watt, kilowatt, megawatt ve gigawatt şeklinde gerçekleşmektedir. Hem ampermetre hem de voltmetre işlevini aynı anda görebildiğinden bahsedilen bu ölçüm cihazlarında iki adet bobin yer almaktadır. Bu bobinlerden ilki gerilim ölçümünü sağlamakta ikincisi ise elektrik direncinin şiddetini ölçmeye yaramaktadır. Birçok farklı wattmetre çeşidi olmasına rağmen bu temel sistem aynı şekilde işlerlik göstermektedir. Priz şeklinde kullanabilen wattmetre modellerinde de analog wattmetre modellerinde de dijital modellerde de bu prensip temel alınarak ölçüm gerçekleşmektedir. Bu nedenle, farklılık wattmetre modellerinin çalışma prensibinde değil, çalışma alanının hangi aralıklarda olduğuna bağlı olarak gerçekleşmektedir. Bu nedenle seçim esnasında, hangi büyüklükte bir ölçüm yapılacağına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Analog ve Dijital Wattmetre Modelleri

Analog ve Dijital Wattmetre Modelleri

Wattmetre çalışma prensibi dikkate alındığında hangi modelde bir wattmetre alınır ise alınsın aynı temel noktalara dayanmaktadır. Bunun yanı sıra bu modelleri genel olarak iki ayrı kategori içerisinde incelemek mümkün olmaktadır. Bunlardan ilki analog wattmetre modelleri, ikincisi ise dijital wattmetre modelleri olmaktadır. Bu iki kategori altında birçok farklı wattmetre yer almaktadır. Bunlara bir örnek de DC wattmetre olmaktadır. Bu modelde dijital bir gösterge paneli yer almaktadır. 3600 W şeklinde bir ölçüm aralığına dek ulaşabilen bu wattmetre 16A MAX şeklinde aranarak da kolaylıkla bulunabilmektedir. Wattmetre ile güç ölçme araçları içerisindeki bir model olarak dc wattmetre de sıklıkla kullanılmaktadır. Wattmetre tavsiye edilen modelleri arasında yer alan DC wattmetre priz şeklinde olan ölçüm cihazlarıdır. Hem kullanım kolaylığı hem de monte edilebilirlik açısından kullanıcılara kolaylık sağlamaktadır. Bu nedenle sıklık ile tercih edilen ölçüm cihazları arasında yer almaktadır. Buna ek olarak, wattmetrelerin iki ana kategoriye ayrıldığından bahsedilmiştir. Bu iki kategori analog ve dijital kategoridir. Buna ek olarak, wattmetre çeşitlerinin başka ayrımlara da tabii tutulduğunu görmek mümkündür. Bunların başında faz çeşitleri gelmektedir. Bu çeşitler, bir faz ya da iki faz şeklinde olabilmektedir. Bu ayrım da wattmetrelerin kategorize edilmesi için bir başka yöntem olarak karşıya çıkmaktadır. Bu sayede kişiler, almak istedikleri wattmetre özelliklerini aratarak kolaylıkla ulaşım sağlayabilecektir. Arama analog ve dijital ayrımına bağlı kalınarak yapılabileceği gibi bir faz ve üç fazlı olup olmamasına da dikkat edecek şekilde yapılabilmektedir.

Wattmetre Çalışma Prensibi ve Çeşitleri

Wattmetre Çalışma Prensibi ve Çeşitleri

Wattmetre 12v ve wattmetre 220v aralarında direnç ölçme açısından farklar barındıran wattmetre çeşitleridir. Bu nedenle, alınmak istenen wattmetre çeşidinin hangi ölçüm için kullanılacak olduğuna dikkat edilmesinde yarar vardır. Bu nedenle, seçimden önce fazın kaç olduğuna watt ölçüm kapasitesine ve analog mu yoksa dijital mi olduğuna bakılması gerekmektedir. Ancak bu şekilde en sağlıklı şekilde sonuç almak mümkün olmaktadır. Wattmetre bağlantısı bu ayrımların arasında yer alan bir faktör olmamaktadır. Bu nedenle hangi modelde bir wattmetre alınmak istenirse istensin aynı şekilde bağlanması gerekmektedir. Çalışma prensibi, wattmetre modelinin analog ya da dijital olup olmamasına bağlı olarak değişkenlik gösteren bir kıstas olmamaktadır. Bu bağlama şekli wattmetrenin çalışma ve ölçme prensibi düşünüldüğünde oldukça mantıklıdır. Bir kısımda ampermetre şeklinde ölçüm yapabilen cihaz, bir diğer kısımda ise voltmetre şeklinde bir ölçüm gerçekleştirmektedir. Bu nedenle bağlama kısmında cihazın bir bobininin paralel şekilde bir diğer kısmının ise seri şekilde bağlanması gerekmektedir. Bu nedenle, iki kısımda da seri şekilde bağlanma ya da iki kısımda da paralel şekilde bağlanma söz konusu olduğunda ölçümlerden birinin hatalı çıkma olasılığı yüksek olmaktadır. Ölçümün hatalı çıkmasına ek olarak, devrenin kısa devre yapması ve ölçümün gerçekleşmesinin engellenmesi de olası tehlikelerden biri olarak bu ölçüm cihazı için seçenekler içerisinde yer almaktadır. Bu nedenle, bağlama kısmında bu noktaya dikkat edilmesi önemli olmaktadır. Çalışma prensibi incelendiğinde ise, hem ampermetre olarak elektrik direncinin şiddetini ölçmek amaçlı hem de voltmetre olarak potansiyel enerjiyi ve gerilimi ölçmek amaçlı bir düzen kurulmuştur. Bu düzen içerisinde temelde, wattmetrenin içerisindeki materyallerin yarattığı manyetik alandan faydalanılmaktadır. Bu manyetik alan sayesinde içerideki akım ile bu alanın gücü eşitlenmektedir ve bu şekilde ölçüm gerçekleşmektedir. Genel olarak, elektrikli aletlerin güç frekanslarını ve ne kadar elektrik kullanımı gerçekleştirdiğini ölçmek için kullanılan bu ölçüm cihazları yaygın olarak buzdolabı, elektrikli ısıtıcı ve diğer elektrik ile çalışan aletlerde kullanılmaktadır. Aletlerin hangi tüketim aralığında olduğuna bağlı olmakla birlikte bir analog ya da bir dijital wattmetre seçmek mümkün olmaktadır.