ÜCRETSİZ KARGO

BAFALILAR – ERBA ÇELİK 3200 Arkası Düz ( Çift Depkili ) Çelik Bel
BAFALILAR – ERBA ÇELİK 3200 Arkası Düz ( Çift Depkili ) Çelik Bel
(1)
290 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Yaparlar Çelik İnşaat. Bahçe Küreği Sapsız N11-1494
Yaparlar Çelik İnşaat. Bahçe Küreği Sapsız N11-1494
(20)
250 TL
219 TL
Yaparlar 4160 İnşaat Küreği 255x280mm - Sapsız
(12)
200 TL
180 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Yaparlar 3200 Bel Küreği Baskılı Sivri 225x370mm - Sapsız N11-754
(45)
402 TL
SEPETTE
381,90 TL
Star Garden Metal Geniş Kürek
Star Garden Metal Geniş Kürek
(2)
160,55 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Pusulası Katlanır Portatif Kazma Kürek Seti N11-1548
(27)
199 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

İnşaat Küreği Füze No:4 (sapsız)
(3)
159 TL
152,64 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Fiskars 1003455 Solid Çok Amaçlı Küre
Fiskars 1003455 Solid Çok Amaçlı Küre
(12)
999 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Yba Çelik Bahçe Seti Mini Kürek Mini Tırmık Mini Çapa Seti 3lü Se
Yba Çelik Bahçe Seti Mini Kürek Mini Tırmık Mini Çapa Seti 3lü Se
(7)
480 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Master Ahşap Kazma Sapı Gürgen
Master Ahşap Kazma Sapı Gürgen
(4)
109 TL

ÜCRETSİZ KARGO

BAFALILAR – ERBA ÇELİK Alaşehir Bel Küreği Sivri ( Sağ Depkili )
BAFALILAR – ERBA ÇELİK Alaşehir Bel Küreği Sivri ( Sağ Depkili )
(4)
290 TL
Star Garden Dar Kürek
Star Garden Dar Kürek
(2)
160,55 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Eltos Mini Saplı Bahçe Küregi-kürek
118,90 TL
98,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Yaparlar 9003 Bel Küreği 195x280mm - Tutamak  Saplı
Yaparlar 9003 Bel Küreği 195x280mm - Tutamak Saplı
(6)
648 TL
SEPETTE
615,60 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Gürgen Tornalı Kürek Sapı 150 Cm 1 Adet
Gürgen Tornalı Kürek Sapı 150 Cm 1 Adet
(4)
200 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Yaparlar 6300 Saplı Faryap Kürek
(1)
820 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Yaparlar 11900 Amerikan Küreği 220x285mm - Sapsız
(5)
380,40 TL
SEPETTE
361,38 TL

ÜCRETSİZ KARGO

BAFALILAR – ERBA ÇELİK Alaşehir Topan Çelik Bel Küreği ( Çift Dep
BAFALILAR – ERBA ÇELİK Alaşehir Topan Çelik Bel Küreği ( Çift Dep
(2)
290 TL

Kürek

Kürek kir, toprak veya kum gibi malzemeleri kazmak veya bir yerden diğerine taşımak için kullanılan bir araçtır. Özellikle bahçe ve çiçek işleri ve inşaat işlerinde sıklıkla kullanılan kürekler farklı boyutlarda değişik malzemeler kullanılarak çeşitli amaçlar için tasarlanmış ürünlerdir. İnsan ihtiyaçlarının daha iyi kavranması ile kürek tasarımları da ergonomik açıdan gelişti. Günümüzde tüketiciler tarafından kullanılan pek çok kürek hala eski tip standart küreklerden olsa da aslında kürekler amaca göre farklı şekil ve boyutlarda seçilmesi gereken araçlardır. Ağırlık, kürek sapı, uzunluk, kürek ucu boyutu ve şekli kürek seçerken dikkat edilmesi gereken hususlardan bazılarıdır. Küreğin ağırlığı ne kadar fazlaysa kullanan kişiye o kadar fazla yük biner. Bununla birlikte, kişinin kullandığı kürek ağırlığının yaptığı işin türü ile eşleştirmesi gerekir. Örneğin kışın kar temizlemek ve yazın kum kazmak için aynı küreği kullanmak uygun olmayabilir. Aynı şekilde bahçe küreği ve inşaat küreği de birbirleri yerine kullanılmazlar. Küreğin yapıldığı malzeme de ağırlığını etkileyen bir faktör olduğundan kürek satın alınırken göz önünde bulundurulması gerekir. Kürek tutacağının şekli de kürek seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken bir konudur. Farklı tip kürekler farklı tip kulplara sahip olabilirler. Yapılacak işe göre hangi tipte tutacaklı bir kürek tercih edilmesi gerektiği değişkenlik gösterir. Bazı küreklerin uzun düz şaftları varken, bazılarının daha kısa şaftları vardır ve D şeklinde kulpları bulunur. D şeklindeki kulplar kullanıcıya bileğini bükmeden küreği kullanma avantajı sağlar. D şeklinde tutacaklar ayrıca kullanıcıya ekstra konfor ve kontrol sağlar ve bazı büyük boyutlu küreklerde iki elle kazmaya izin verir. Küreğin baş kısmının da şekil ve boyutu önemlidir ve küreğin ne için kullanılacağına göre değişkenlik gösterir. Kürek seçerken kürek sapının uzunluğuna da dikkat etmek gerekir. Alet kişi için çok uzunsa kullanması daha zor olur ve bu da yaralanmalara sebebiyet verebilir.

Kürek Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kürek Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kürek kullanırken vücuda binen yükü azaltmak için bazı dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bunlardan birincisi kullanıcının kendisi ve yapacağı iş için doğru küreği seçmesidir. Küreği kullanmadan önce herhangi bir yerinde bir hasar olup olmadığı kontrol edilmeli bir hasar durumunda kürek sağlamıyla değiştirilmelidir. Eğer kürek uzun süre ve ağır bir iş için kullanılacaksa öncesinde vücut muhakkak esnetilmelidir. Elleri korumak ve kürek sapını daha iyi kavramak için eldiven giyilmeli ve ayakları koruyan ve rahat ayakkabılar tercih edilmelidir. Eğer kürek kazma işlemi için kullanılacaksa kazmaya başlamadan önce malzemenin nereden nereye ve nasıl taşınacağına karar verilmelidir. Kazmaya başlamadan önce ayağın bastığı yerin sağlam olduğundan emin olmak gerekir. Kazmaya başlamadan önce kazılacak bölge temizlenerek hazırlanmalıdır. Eğer belirli büyüklükte veya şekilde bir alan kazılacaksa önce bu alan işaretlenmeli daha sonra bu işarete göre kazılmalıdır. Kazma işlemi yapılırken bacaklar kuvvet almak için omuz mesafesinde açılır ve bir ayak küreğe yakın olarak yerleştirilir. Ağırlık küreğe yakın olan ayağa verilerek sivri ucu kazılacak alana dayalı kürek itilmeye başlanır. Kürek ucunun tamamı toprağı aldığında ağırlık arka ayağa verilerek kalkılır ve toprak boşaltılır. Bazı kürek modelleri özel olarak derin çukurlar kazmak için üretilmiştir. Kürekler tasarım açısından büyük farklılıklar gösterdiği gibi üretildikleri malzemeler de büyük ölçüde değişebilir. Kürek ucu genellikle çelik, alüminyum veya sert plastikten yapılır. Kürek sapı ise daha çok dişbudak, akçaağaç, meşe, cam elyafı veya alüminyumdan yapılır. Sap alüminyumdan yapıldığında genellikle içi boş bırakılır böylece kürek çok ağır olmaz. Tahta kürekler hem sap kısmı hem de uç kısmı için tek bir tahta kullanılarak üretilebilirler. Kulplar ise ahşap, alüminyum veya ahşap, metal ve / veya plastik kombinasyonundan olabilir. Sayfamızdan budama makası çeşitlerine de bakabilirsiniz.

Küreğin Parçaları

Küreğin Parçaları

Küreğin en üst kısmında küreği elle kavramak için koyulan ve kürek sapına bağlı olan kulp kısmı bulunur. Tahta, plastik veya metal gibi maddelerden yapılabilir. Bazı küreklerde kulp kısmı olmaz kürek direk olarak sapından kavranarak kullanılır. Kürek sapı fiberglastan yapılmışsa, kıymıkların batmasını engellemek için plastik ya da metalden yapılan ve sapın tutulan kısmını saran bir parça eklenir. Kısa kürekler ve kazma küreklerinde kullanımı kolaylaştırdığı için D şeklinde kulplar yaygın olarak kullanılır. Kürek sapı küreğin uzun sırık gibi olan parçasıdır ve küreğin ucunu kaldırmaya yarar. Genellikle ahşap, cam elyafı veya metalden yapılırlar. Tüm bu malzemelerin kürek kullanımı ve dayanıklılığı açısından artıları ve eksileri vardır bu nedenle isteğe ve bütçeye göre herhangi birisi tercih edilebilir. Metal saplar en dayanıklı ve uzun ömürlü saplardır ancak ahşap saplar daha ergonomik ve estetik olurlar. Kürek sapının uzunluğu değişiklik gösterir. Uzun saplar kullanıcının fazla eğilmeden işi halledebilmesine olanak sağladığı için kullanım esnasında sırt kasları üzerindeki gerilimi azaltır. Kısa saplı kürekler ise daha dengeli bir kullanıma olanak sağlar. Kullanıcının kendi uzunluğuna göre en rahat kullanabileceği boyu seçmesi mümkündür. Kürek ucunun sapla buluştuğu yere kelepçe denir. Bu kısmın sağlamlığı küreğin dayanıklılığı açısından önemlidir. Eğer kelepçe kısmı sağlam değilse kürek kullanım sırasında kırılabilir. Kelepçe kısmı genellikle kürek sapı ve kürek ucuna bir perçin veya vida ile sabitlenir ve kürek ucu veya sapından herhangi bir kısmın değiştirilmesi gerekirse çıkartılabilir. Küreğin ucu genellikle sapından daha uzun ömürlü olur bu nedenle sapa bir şey olduğu takdirde parça değişimi yapılabilir. Bazı küreklerde ayakla basınç uygulamayı kolaylaştırmak için kürek ucunun üstünde ince levhalar bulunur. Bu kısım genellikle kullanıcının kendi ağırlığından yardım alarak zemini daha derine kazmak için kullanılabileceği kazma küreklerinde bulunur. Kürek ucu isminden de anlaşılacağı gibi küreğin en uç kısmında bulunan ve kazılmak istenen yüzeyle temas eden kısımdır. Kürek uçları genellikle metal veya alüminyumdan üretilse de bazı modellerde plastik veya tahta da olabilmektedir. Kürek uçları değişik şekil ve boyutlarda olabilmektedir. Kürek tiplerini birbirinden ayıran en önemli noktalardan biri kürek ucunun tasarımıdır.

İhtiyaca Göre Kürekler

İhtiyaca Göre Kürekler

Pek çok farklı çeşitte kürek vardır ve yapılacak olan iş için doğru küreği seçmek verimlilik için oldukça önemlidir. Bahçede kullanılan küreklerden, inşaatlarda kullanılan küreklere; oyuncak küreklerden, kedi kumu küreklerine kadar birçok farklı amaç için birçok farklı şekilde üretilirler. Kenar kürekleri çimler veya sınırlar etrafında temiz ve kesin kenarlar oluşturmak için özel olarak tasarlanmıştır. Bu küreklerde altında küçük boyutlu bir metal yarım daire bulunan uzun bir sapı ve ayaklarınızla baskı uygulayabileceğiniz düz bir ayak plakası bulunur. Kürek ucu çim veya toprağa doğrudan bastırılması gerektiğinden genellikle keskin ve düzdür. Küreğin uç kısmı keskin değildir. Bu kürekler ağırlıklı olarak bahçede sınır oluşturmak veya var olan sınırları korumak için kullanılsa da bitkilerin yüzeyde kalan köklerini temizlemek gibi farklı işlerde de kullanılabilirler. Bu küreklerin uçları genellikle küçük boyutta olduğundan özellikle etraftaki diğer bitkilere zarar vermeden küçük bir alanda çalışılmak istendiğinde oldukça avantajlıdır. Çukur kazma kürekleri derin olmayan çukurlar kazmak ya da önceden başka aletlerle kazılmış alanları düzenlemek için kullanılan ince uzun uçlu kürek çeşididir. Kürek ucunun dar olması sebebiyle ayakla basılarak toprağa itmek mümkün değildir bu nedenle bu tarz kürekleri kullanırken tamamen kol gücü kullanmak gerekir. Bu yüzden derin çukurlar kazarken genel olarak bu kürekler tercih edilmez. Düz kürekler isminden de anlaşılacağı gibi düz uca sahip küreklerdir. Bu düz uçlu kürekler çukur açmak için tasarlanmıştır. Genellikle kare şeklinde hafif içbükey bir uca sahiplerdir. Bu yapıları sayesinde toprak, malç veya çakıl gibi malzemeleri taşıma işinde oldukça kullanışlıdırlar. Ancak uç kısımları sivri olmadığı için derin kazma işleri yaparken tercih edilmeseler de kürek ucunda ayakla kuvvet uygulamaya yarayan geniş alan sayesinde küçük çukurlar kazarken kullanılabilirler. Ağaç dikme kürekleri çok spesifik bir amaç için tasarlanmışlardır. Kökleri ve topraktaki diğer engelleri kolaylıkla kesmesine yardımcı olmak için tasarlanan kavisli veya sivri dar ucuyla zemine rahatlıkla saplanabilir. Küreğin ucu dikmeye çalışılan ağacın etrafını keserek kaldırmayı kolaylaştırmak için içe doğru eğimlidir. İhtiyaca göre farklı uzunlukta saplı kürekler bulunmaktadır. Kısa saplı kürekler eğimli araziler için daha uygunken uzun saplı kürekler düz zeminler için daha uygundur. Ayrıca yapılan işe göre küreği daha rahat kavramaya yardımcı olmak için D şeklinde kulplarla üretilebilirler. Toprakta delik açmaya yarayan çift başlı bu kürekler genellikle uzun, dar ve içe doğru kıvrımlı olurlar. Kürek ucunun şekli sayesinde kök ya da kök benzeri toprakta küreğin yolunu kapatabilecek şeyleri kolayca kesebilirler. Kanatlar kapatıldığında kürek silindirik bir şekil alır. Bu sayede çit direkleri gibi toprağın içine monte edilmesi gereken şeyler için toprakta delikler kazmaya yardımcı olur. Bu işlemi özellikle kazma küreğine kıyasla oldukça hızlı ve kolay bir şekilde yaptıkları için ihtiyaç halinde oldukça kullanışlı aletlerdir. El küreği yabani otları temizlemek, bitkileri çıkarmak ve yeni bitkiler için delikler açmak gibi çeşitli bahçe işleri için kullanılabilen kısa saplı küreklerdir. El küreklerinin tasarımları değişkenlik gösterse de kürek ucu genellikle oldukça dar ve sivri olur. Kullanımları oldukça kolaydır. Kök kesme küreği genellikle uzun ve üçgen bir kürek ucuna sahip olsa da farklı modellerin tasarımları arasında farklar olabilir. Kök kesme küreklerinin bazı modellerinde kürek ucu sivri olurken bazı modellerinde uç kısmı düz şekilde kesilmiş olur. Küreğin yan kenarları genellikle tırtıllıdır bu da bitkilerin köklerini kesmeye yardımcı olur. Bu kürekler özellikle yeni bitki dikilirken veya dikili bitkiler sökülürken kullanılır. Uç kısımları eski ağaçların köklerini kesmek için elverişlidir. Kepçe kürekler çoğu kürekten daha büyük bir uca sahip olurlar ancak sapları genel olarak normalden daha kısa olduğundan boyutları standart bir kürekle hemen hemen aynıdır. Bazı modellerde kürek uçları hafif yuvarlak olabilse de genellikle düzdür. Bu tarz kürekler hareket ettirilen herhangi bir nesneyi kolaylıkla tutmayı sağlayacak kepçeye benzer sert uçlu kenarlara sahiptir. Toprak, çakıl, ağaç parçaları ve moloz dâhil olmak üzere birçok malzemeyi taşımak için oldukça kullanışlıdırlar. Kürek ucu kısımları metal ve alüminyum gibi farklı materyallerden üretilebilir. Kürek fiyatları ve dayanma süresi hangi malzemeden yapıldığına göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle satın alınmadan önce kullanılacak yere göre materyal seçimi yapılmalıdır. Alüminyum kürek uçları metal kürek uçları kadar sağlam ve uzun ömürlü olmasalar da daha hafif oldukları için ihtiyaca göre daha doğru bir tercih olabilirler.

Kürek Çeşitleri

Kürek Çeşitleri

Kar küreği metal, tahta veya plastik gibi değişik malzemelerden üretebilen ve karı temizleyerek yol açmaya yardımcı olan küreklerdir. Özellikle kar yağışının yoğun olduğu yerlerde oldukça fazla tercih edilirler. Kar küreğinin uç kısmı geniş ve dışa doğru kavisli dikdörtgen şeklindedir. Bu şekli sayesinde istenilen yeri kardan temizlemeye yardımcı olurlar. Bazı kar kürekleri karı daha rahat temizlemeye yardımcı olmak için kürek ucu boyunca metal çıkıntılara sahip olurlar. Aynı zamanda bu çıkıntılar ihtiyaç durumunda buzu parçalamak için de kullanılabilir. Kar küreme bıçakları, plastik veya metal olmak üzere çeşitli malzeme seçeneklerine sahiptir ve kürek uçlarının boyutları da değişkenlik gösterir. Keskin kenarlı ve derin kavisli kürek uçlu kar küreme kürekleri karı temizleme açısından en verimli dizaynlardan birisidir. Özellikle geniş alanlardan kar temizlenme isteniyorsa bu tip kar kürekleri ergonomik bir seçim olacaktır. Ayrıca daha rahat bir şekilde tutuşu ayarlayabilmek için kürek sapı boyunca tutamaçlara sahip olan modellerde mevcuttur. Bazı modeller kar küremeye bağlı sırt ağrılarını azaltmaya yardımcı olan kavisli saplara sahiptir. Bazıları ise elektrikli olduklarından daha az fiziksel güç ile kar temizlemeye olanak sağlarlar. Sert, sıkıştırılmış toprakları veya kayalık toprakları kazmak için sivri uçlu kazıcı kürek kullanılır. Sivri ucu ve yukarı doğru hafifçe kıvrılan kenar tasarımıyla hem kazma hem de kazılan maddeyi taşıma işinin rahatlıkla yapılmasına olanak sağlar. Bu tarz küreklerde kürek sapı genellikle tahta veya metalden olur. Küreğin uç kısmında ayakla güç uygulayabilmek için ince metal plakalar bulunur. Bu sayede kazma işlemi esnasında kollara binen yük azaltılmış olur. Yuvarlak uçlu kazıcı kürekler yumuşak toprak türlerinde delik kazmak için idealdir. Tıpkı kazma amaçlı kullanılan sivri uçlu küreklerde olduğu gibi bu kürek modelinde de kenar hafifçe içe doğru kıvrımlıdır. Yeni bitki dikerken kullanmak için oldukça uygun olan bu kürekler kayalık veya sert toprakların kazımı için uygun değildir. Katlanabilir kürek katlanarak kolayca taşınabilen kürek tipidir. Kürek ucuyla kürek sapının birleştiği yerden katlanarak kolayca taşınabilir. Boyutu küçük olan bu kürekler kolay taşınabilir olmaları sebebiyle kamp gibi açık hava etkinlikleri için oldukça uygundur.

Katlanabilir Kürek Çeşitleri

Katlanabilir Kürek Çeşitleri

Bazı katlanabilir saplı kürekler kürek ucunun arka kısmında ince uzun metal çubuklar ekli olarak üretilirler. Bu metal sap kazma işlemine yardımcı olarak kullanılır. Kürekler çeşitli amaçlar için delikli olarak da üretilebilirler. Örneğin kedi kumunu temizlemeye yarayan küçük kürekler deliklidir ve genellikle plastikten üretilirler. Kömür küreği elle taşınabilecek kadar küçük olur. Küreğin uç kısmının yanları kavisli olur ve genellikle metal veya çelikten üretilirler. Kürek ucunun tasarımı kömürü rahatlıkla taşımaya olanak sağlar. 8 dişli kürek herhangi bir toprağın yüksek kalitede işlenmesine izin veren süngülü kürek tipine verilen isimdir. Bu kürek toprağı sürmeyi çok daha hızlı hale getiren dirgen ve kızak formundaki kürek kısmının birleşiminden oluşan bir alettir. Küreğin keskin dişleri kolayca zemine girer ve kaldıraç sayesinde büyük toprak parçalarını kaldırabilir. Bahçede kullanılmak üzere satılan kürek tırmık setleri oldukça kullanışlı bahçe ekipmanlarındandır. Bu setlerde genellikle çok amaçlı kürek bulunur ancak bazı setlerde farklı amaçlar için özel olarak üretilmiş kürekler de bulunabilir. Tamamen plastikten çocuklar için üretilmiş farklı renk seçenekli oyuncak kürek tırmık setleri vardır. Kürekler gıda endüstrisinde de kullanılabilmektedir. Kuru bakliyat, açıkta satılan jelibonlar gibi toplu satılan yiyecekleri paketlemek için plastik, tahta veya metalden üretilmiş küçük kürekler kullanılır. Ayrıca evlerde de kahve veya çay gibi ürünleri belirli miktarlarda taşımaya yarayan minik kürekler vardır. Doğru kürek çeşidini seçmek sağlık açısından çok önemli olduğu gibi çalışma süresini de oldukça kısaltmaktadır. Bu nedenle özellikle sürekli olarak kürek ile çalışmak zorunda olan kişiler çok amaçlı küreklerden ziyade özel amaçlarla üretilmiş kürekleri tercih edebilirler. Sayfamızdan tüm sera malzemeleri hakkında da bilgi alabilirsiniz.