ÜCRETSİZ KARGO

Tekne Tamir Seti / Tamir Kiti -1KG Polyester -Fiber
(44)
375 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Çok Amaçlı Tamir Seti / Tamir Kiti -200G Polyester -Fiber
(68)
210,99 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Moravia Tekne Zehirli Boyasi Mavi 1KG
Moravia Tekne Zehirli Boyasi Mavi 1KG
(4)
549,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Teknomarin Epoksi Sonkat Boya Beyaz 1 KG
Teknomarin Epoksi Sonkat Boya Beyaz 1 KG
(43)
395 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Teknomar 2001 Zehirli Boya Astarı 3 KG
Teknomar 2001 Zehirli Boya Astarı 3 KG
(1)
880,67 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Teknomar 2071 Bakır Esaslı Zehirli Boya 3.6KG Mavi
Teknomar 2071 Bakır Esaslı Zehirli Boya 3.6KG Mavi
(3)
1.718,83 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Çok Amaçlı Tamir Seti / Tamir Kiti -1KG Polyester -Fiber
(20)
450 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Polisan Marine Anti Aging Ulra Zehirli Boya Siyah 1 KG
Polisan Marine Anti Aging Ulra Zehirli Boya Siyah 1 KG
(6)
849,90 TL
Iduna Pas Sökücü ve Yüzey Temizleyici 1 L
(13)
189,68 TL
176,40 TL
Vikaul Maden Cilası.Sarı Parlatıcı 100Gr
Vikaul Maden Cilası.Sarı Parlatıcı 100Gr
(14)
85 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Çok Amaçlı Tamir Seti / Tamir Kiti -400G Polyester -Fiber
(23)
295,99 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Cam Elyaf Örgü Dokuma 200 gr m2 110cm genişlik 25m2
(3)
2.000 TL
1.140 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Polisan Marine Anti Aging Zehirli Boya Astarı 0.75 L
Polisan Marine Anti Aging Zehirli Boya Astarı 0.75 L
(18)
345 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Arcfill Dolgu-Karina Epoxy Macun 8 KG-Set
Arcfill Dolgu-Karina Epoxy Macun 8 KG-Set
(26)
1.499 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

International Uni-Pro 250 20L Siyah Zehirli Boya Tekne Yat Antifo
International Uni-Pro 250 20L Siyah Zehirli Boya Tekne Yat Antifo
(1)
23.263,73 TL
SEPETTE
21.263,73 TL

ÜCRETSİZ KARGO

İNTERNATIONAL BOATGUARD 100 TEKNE ZEHİRLİ BOYA RED 750 ML.
İNTERNATIONAL BOATGUARD 100 TEKNE ZEHİRLİ BOYA RED 750 ML.
(1)
868 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Tekne Zehirli Boya Astarı. Moravia Zehirli Astar. 2.5L
Tekne Zehirli Boya Astarı. Moravia Zehirli Astar. 2.5L
(2)
1.215,20 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Teknomar 2001 Zehirli Boya Astarı 3KG
Teknomar 2001 Zehirli Boya Astarı 3KG
(4)
902,72 TL

Tekne Boyası & Bakım Ürünleri

Tekne bakımı hem profesyonel bir iş hem de hobi olarak yapılabilir. Bunu hangi amaçla gerçekleştirirseniz gerçekleştirin, tekne bakımı yapmak için en önemli malzemelerden biri olan tekne boyasına ihtiyaç duyarsınız. Bahar ve yaz aylarında daha çok kullanılan tekneler kış aylarında bakım ve onarım sürecine girerler. Tuzlu su ile sürekli temas halinde olan tekne yüzeyi zamanla aşılır ve dökülmeler olabilir. Bu da teknenizin dış görünüşünün kötü gözükmesine yol açar. Tekneyi hem kötü görünümünden uzaklaştırmak, hem de istenilen görüntüyü vermek için tekne boyası gerekmektedir.

Tekne Boyası Çeşitleri

Tekne Boyası Çeşitleri

Teknenizin bakımını eksiksiz bir şekilde tamamlamak için çeşitli tekne boyası çeşitleri bulunmaktadır. Tekne boyası yapmak isteyenler öncelik olarak hangi yüzeyde boya yapacaklarını bilmelidirler. Tüm tekne boyalarının özellikleri farklı olacağından dolayı yüzeye uygunluğuna dikkat edilir. Akrilik tekne boyası hızlı kurumaları, kolay bir şekilde pasta cila uygulanabilmesi ve ekonomik olmalarından dolayı tercih edilir. Dar yüzeyleri boyarken etkili bir performans gösterirler. Poliüretan tekne boyası yayılma özelliği iyi olan, geniş dumanlama yapmayan, deniz ortamına çok iyi uyum sağlayan, parlaklığını yıllarca muhafaza eden tekne boyasıdır. Epoksi tekne boyası dayanıklı bir boya çeşididir. Özellikle sac tekneler için en uygun boyadır. Epoksi boyaların içeriğinde reçine bulunur. Nem, sıcak, darbelere karşı kuvvetli bir boya türüdür. Farklı renkleri bulunur. Polyester tekne boyası özellikle teknenin dış yüzeyine genel olarak kullanılabilir. Güneş ışığına ve tuzlu suya karşı dayanıklıdır. Tekne astar boyası tüm gözenekleri doldurur. Üstünden geçilen yüzeyi daha su geçirmez. Astarlar renksiz olabilir ve sürüldüğü bölgede bir tabaka oluşturmayabilir. Hiçbir tekne boyası ile teneffüs edilmemelidir. Cilde temasında da bol su ile yıkamanız gerekmektedir. Teknenin farklı noktalarında farklı boyalar kullanmanız gerekmektedir. Bundan dolayı tercih edeceğiniz boyanın ne için kullanılacağını bilmeniz gerekmektedir. Güneşten az etkilenen bir renk istiyorsanız koyu tonları tercih etmemeniz gerekmektedir. Siyah renk ışığı emer, renk kaybının çabuk oluşmasına yol açar. Yaz aylarında sıcak renk güneşi emdiğinden teknenin içi çok sıcak olur. Bundan dolayı teknenin dışı için beyaz renk tercih edilir. Parlak renkler ise teknenin parlamasına neden olur. Parlak rengin bir dezavantajı da boya yüzeyinde oluşan çatlakların zamanla çok belirgin hale gelmesidir. Bazı boyalar inceltilemez. İnceltilmesi gereken boyalar için de doğru incelticiler kullanılmalıdır. Zehirli boyaları uyguladıktan sonra ise tekneyi suya koymada bazı süre farklılıkları vardır. Bu nedenlerle kullanılacak boyayı iyi tanımanız gerekmektedir. Doğru amaçlı kullanım, doğru uygulama tekniği gibi konulara hakim olunması gerekmektedir. Tekne boyası çeşitlerine daha detaylı bakmak için sayfamızdaki ürünleri inceleyebilirsiniz.

Tekne Bakım Ürünleri

Tekne Bakım Ürünleri

Tekne boyası yaparken boyanın yanında bazı yardımcı ekipmanlara da ihtiyaç duyarsınız. İlk kullanmanız gereken ekipman fırçadır. Tekne bakım ürünleri içinde önemli bir yer tutan fırça, boya yaparken en büyük yardımcınız olacaktır. İyi bir boya fırçası, boya ve verniğe uygun olmalıdır. Fırçanın kılları boyayı sürükleyecek kadar sert, sürtünme sırasında da yumuşak olmalıdır. Boya aşamasında iyi bir sonuç almak istiyorsanız iyi bir fırça tercih etmelisiniz. Tekne bakım malzemeleri içinde önemli yer tutan ıspatula, eski boyaların kazınmasında kullanılır. Ispatulalar kullanım amaçlarına göre değişik boyda kalınlıkta ıspatulalar vardır. Zımpara kağıdı boyanacak yüzeyin hazırlanmasında kullanılır. Pürüzsüz bir yüzey elde etmeniz için zımpara mutlaka kullanılmalıdır. Zımparalar farklı kalınlıklarda üretilir. Bu kalınlıklar “0” ila “4” arasında numaralandırılmıştır. En ince zımpara 0, en kalını ise 4 numaradır. Boya yaparken eldiven ve özellikle zehirli boya kullanıyorsanız maske kullanmanız gerekmektedir. Jet motoru ya da diğer adı ile zımpara taş motoru da önemli tekne bakım ürünlerindendir. Zımpara ile alınması güç olan bölgeler karşısında etkilidir. Zımparaya göre çok daha pratik bir üründür. Kullanması dikkat isteyen bir alettir. Yanlış kullanımda ahşabı kırarak zedelenmesine, oyuklar oluşmasına neden olabilir. Denizde çok sayıda plankton denen canlılar bulunur. Bu canlılar zamanla teknenizin yüzeyine zarar verir. Bundan dolayı teknenizde zehirli boya kullanmanız gerekmektedir. Teknenizin su altında kalan bölümlerini bu tip bir boya ile boyamanız gerekmektedir. Tekne güverte boyası güverteyi boyamak için kullanılır. Güvertede sık sık su ile temas ettiğinden çabuk küflenme yapabilir. Yıllık bakımda güvertede de gerekli kontroller sağlanmalıdır. Güverteler ahşap, alüminyum, çelik ya da fiberglass maddeden olabilir. Güverte zemininize en uygun boyayı tercih etmeniz gerekmektedir. Güverte boyaları kaydırmaz özellikte olmalıdır. Böylelikle astar atılan zeminde olası kazaların önüne geçilmiş olunur.

Tekne Boyası Nasıl Yapılır?

Tekne Boyası Nasıl Yapılır?

Boyama işlemi öncesi hazırlıklarınız tam olmalıdır. Uygun hava şartlarını seçmeniz gerekir. Yağmur ya da kar altında boya işlemi gerçekleştirilmemelidir. Havanın aşırı sıcak olması da olumsuzluklar yaşamanıza neden olur. Gerekli çalışma ortamınızı hazırlamanız gerekir. Tüm malzemeler yanınızda bulunmalı ve kolayca erişim sağlamalısınız. Çalışma ortamınız ne kadar rahat olursa boyama işleminiz o kadar hızlı sonuçlanacaktır. Boya işlemi yapacağınız yere toz gelmemesi de önemli bir noktadır. Tüm bu şartlar tamamlandıktan sonra tekne bakımı için hazırsınız demektir. Boya için gerekli malzemeleri tamamladıktan sonra boya işlemine geçebilirsiniz. Boyama işlemi yapacağınız tekne ahşapsa, yüzeyin önceden çok iyi temizlenmiş olması gerekmektedir. Bu boyanın ahşap yüzeye yapışması açısından önemlidir. Yüzeyi gerekirse deterjanlı su ile yıkamanız gerekmektedir. Yüzeydeki budak ve reçineli kısımları yakmalı ya da kimyasallarla çözmelisiniz. Yüzeydeki toz, yağ ve kirler iyice temizlenmeli. Pürüzsüz bir yüzeye ulaşmak için zımpara yapmalısınız. Koruyucu olarak teknelere suya karşı mukavemeti olan, suyun geçirgenliği olan ürünleri tercih etmelisiniz. Poliüretan astarlar bu iş için iyi bir görev görür. Boya yapacağınız yüzey eski bir ahşap ise temizlenme işlemi aynı şekilde uygulanmalı. Eski ahşaplarda yosun fazlaca bulunur. Ispatula, iskarpela gibi ürünler temizleme işlemi sırasında yardımcı olacak bakım ürünleridir. Temizleme işlemi en son tinerli bez ile silinip, basınçlı su ile yıkanmalıdır. Eski ahşapta oluşmuş olan çatlaklar macun ile doldurulmalıdır. Macun işlemi astardan sonra uygulanmalıdır. Boya yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Boya yanıcı ve parlayıcı bir maddedir. Gerekli önlemleri almadan kesinlikle boyaya yaklaşılmamalıdır. Boya, tiner ve astar sağlığa zararlı maddelerdir, uzun süre ve kapalı ortamlarda direkt teneffüs edilmekten kaçınılmalıdır. Boya yaparken kendi güvenliğiniz kadar çevre güvenliğini de sağlamalısınız. Teknenizi boyama işlemi bittikten sonra boş kutuları, kullanılmış fırçaları ve diğer tüm çöpleri denize atmamalısınız. Boya miktarını süreceğiniz yüzeye göre belirlemelisiniz. Boyama işlemi bittikten sonra fırçanızı tinerle temizlemeniz gerekmektedir. Boya kutusunun kapağını sıkıca kapamalısınız. Çok katlı sistemler iyi uygulanırsa boya kabarma veya kalkma sorunu olmaz. Tek katlı boyalar ise kalın çekildiği takdirde uzun süre dayanacaktır. Tekne boyası fiyatları iyice araştırılıp alınacak ürüne öyle karar verilmelidir. Piyasada pek çok çeşit boya bulunur. Teknenize en uygun boyayı seçerken, hangi boyanın hangi işe yaradığını bilmeniz gerekmektedir.