12 v Araç Kontrol Kalemi Timsah Ağızlı
(1674)
79 TL
74,26 TL

ÜCRETSİZ KARGO

ÜNİVERSAL YAKIT POMPASI 12 VOLT 1 MPA 2.5 - 4 PSİ HEP-02 HEP-02A
(34)
499,90 TL
Oto Teyp TSK TD22 Amfi Deck Çevirici Anfi Tetikleyicili Konvertör
Oto Teyp TSK TD22 Amfi Deck Çevirici Anfi Tetikleyicili Konvertör
(361)
165 TL
10 Adet 12v 21w 93 Turuncu Amber Sinyal Ampulü 10x Py21w
(94)
95 TL
SEPETTE
85,50 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

REKLAM

Mini Devre Kesici Akü Şalter 100-500a N11.14220
(37)
287,39 TL
SEPETTE
258,65 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Peugeot 307 Sol Ön Dörtlü Cam Açma Düğmesi Anahtarı 2001-2008
(8)
781,89 TL
SEPETTE
688,06 TL
1 Takım 2 Pin Kablolu Süper Seal Elektrik Soketi Su Geçirmez Konnektör
(62)
71 TL
SEPETTE
63,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

450 Parça Dişi Terminal Seti-oto Hoparlör Terminal-oto Elektrik
(9)
289,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Ngk U5081 Ateşleme Bobini Honda Civic 2007-2011 Fd6
(17)
899 TL

ÜCRETSİZ KARGO

İq Araç Kontrol Kalemi Metal Gövde 6-12 Volt
İq Araç Kontrol Kalemi Metal Gövde 6-12 Volt
(12)
125 TL
SEPETTE
108,01 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Marine Akü Devre Kesici Elektrik Şalteri 275A
(9)
399 TL
SEPETTE
359,10 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Korna Sinyal Kolu Ucu Magırus
Korna Sinyal Kolu Ucu Magırus
(43)
199 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Akü Kurşun Kutup Başı Dökme Kalıbı Takım
(28)
450 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Volkswagen B6 Passat Tampon Sinyali Beyaz
(43)
451,08 TL
1 Takım 3 Pin Kablolu Süper Seal Elektrik Soketi Su Geçirmez Konnektör
(18)
88 TL
SEPETTE
79,20 TL

ÜCRETSİZ KARGO

264 Gr 2 Takım Kurşun Akü Kutup Başı Otomotiv-marin
(11)
230 TL
Akü Kutup Başı Muhafaza Lastiği Siyah Kırmızı Takım Koruma Kapağı
(236)
75 TL
SEPETTE
67,50 TL
Tesa Tüylü Bez Bant Yanmaz Kumaş Kablo Sarma Bandı 19mm-15mt
(30)
99,95 TL

Diğer Oto Elektrik

Bir yerden bir yere gidebilme ihtiyacını karşılayabilmek için çeşitli farklı yollarla araçlardan yararlanabilmektedir. Örneğin toplu taşımalardan, ticari taksilerden ve özel araçlardan yararlanılmaktadır. Zamanla büyüyüp gelişen şehirlerde yaşayan insan sayısı da artmıştır. Bu artışla birlikte yaşanan kalabalıklaşma toplu taşımaların giderek daha da yoğun talep görmesine ve özellikle iş çıkış saatleri ve benzer şekilde okul çıkış saatlerinde metroların, otobüslerin, metrobüslerin oldukça kalabalık olmasına yol açmıştır. Tüm bu nedenler ışığında bireysel araba sahibi olma eğilimi artmıştır. İşte kişileri bir noktadan bir başka noktaya rahatlıkla götüren, acil durumlarda kolaylıkla sorunları halledebilmek için gidilecek yerlere ulaşmayı sağlayan araçlar; içerisinde pek çok çeşitli farklı donanımı barındırmaktadır. Birçok parçanın bir araya gelmesinden meydana gelen ve pek çok insanın hobi olarak dahi tercih ettiği araçlar, birçok parçası ile son derece önemli bir mühendisliği içerisinde barındırmaktadır. Motorlu araçlarda nereden bakılsa yüzlerce elektrik donanım bulunmaktadır. Otomobilin çalışması için çoğu kişinin bildiği gibi basit anlamda elektriğe ihtiyaç vardır. Bu ihtiyaç duyulan elektriği otomobile sağlayan eleman ise aküdür. Aküler de zaman içerisinde otomobil teknolojisi geliştikçe belirli gelişmeler yaşamış ve daha donanımlı hale gelmiştir. Eğer sizler de otopratik akü, oto akü çeşitleri arasından seçim yapmak için sayfamızı inceleyebilir ve ihtiyacınız olan ürünleri kolaylıkla sepetinize ekleyerek satın alabilirsiniz.

 Diğer Oto Elektrik Ürün Modelleri

Diğer Oto Elektrik Ürün Modelleri

Elektrik enerjisi ile hareket eden otomobiller için olmazsa olmaz elemanların başında akü gelmektedir. Akü, elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depo edebilmekte ve ihtiyaç duyulduğunda yani devresine tekrar alıcı bağlandığında bu depoladığı enerjiyi tekrar elektrik enerjisine dönüştürerek bir üreteç vazifesi görmektedir. Akünün görevleri ise motor enerji üretmediği sırada radyo, kalorifer, sigara yakacağı ya da lambalar gibi alıcılara enerji göndererek çalışmalarına sağlamaktır. Bir diğer faydası ise motorun ilk çalıştığı anda motora enerji göndererek çalışmasını sağlamaktır. Alternatörün ürettiği aşırı voltajın belirli bir kısmını kendisi depolayarak aşırı voltaj yükselmelerine engel olur. Böylece devrelerin yanmasına veya zarar görmesinin önüne geçilmektedir. Aynı zamanda motor hareket ediyorken motordan güç alan şarj sistemi alıcılar motor durduğunda akü tarafından şarj sistemlerine gerekli olan enerjinin gönderilmesi sağlanır. Akünün çalışma prensibi doğru akım üreticisi olması yönünden pillere benzetilebilir. Bataryalar boşalırsa doldurulmaktadır. Akü çeşitleri ise kurşunlu ve kalsiyumlu olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Kurşunlu aküler; batarya kutusu, elemanlar ve elektrolit denilen birtakım maddelerden oluşur. Batarya kutusu içerisindeki elemanların temas etmesinin engellenmesi için bölümlere ayrılmış bir biçimdedir ve sert plastikten meydana gelmiştir. Elemanlar; plakalar, seperatörler, kutup başları, eleman kapağı ve elektrolitten oluşurken elektrolitler ise akü bataryası içerisindeki kimyasal olayın gerçekleşmesini sağlamak ile görevlidir ve görevleri icabı sülfürik asit ve saf sudan oluşan bir karışımdır. Kalsiyumlu akü ise dayanıklılığı artırmak için yapılan çalışmalar sonunda kurşunlu bataryalara eklenen antimonun ile bugünkü halini almıştır. Zira antimonun eklenmesinin birtakım sıkıntılara neden olmuştur. Bunlar arasında akünün çalışması esnasında gaz oluşumunun meydana gelmesine neden olarak su kaybı yaşanmasına mahal vermektedir. Bu da bataryaların sürekli olarak kontrol edilmeleri gibi bir zorunluluğu meydana getirmektedir. Antimonun yerine kalsiyum eklenerek bu gaz oluşumunun önüne geçilmiştir. Akü toz kapağı,akü eleman kapağı, artı kutup başı, eksi plaka, ızgara, seperatör , artı plaka,köprü, ara bölme, akü kutusu, akü üst kapağı, negatif kutup başı gibi pek çok parça da akünün yapısını meydana getirmektedir.

 Diğer Oto Elektrik Ürün Özellikleri

Diğer Oto Elektrik Ürün Özellikleri

Otomobile ilk hareketi veren ve motor çalışmıyorken motordan güç alarak çalışacak olan elemanların çalışmasını sağlamak görevini yerine getiren akülerdir. Fakat bu aküler çalışma prensipleri gereği elektrik enerjisini dönüştürdükleri için kontrol edilmeleri ve zamanında bakımlarının hatta olumsuz bir durum anında da değişimlerinin hızla yapılması otomobilin tek tek büyük küçük fark etmeksizin tüm parçaları için oldukça önemlidir. Akü şarj olurken plakalarda yer alan kurşun sülfat kurşun ve sülfat olarak köklerinden ayrışırlar ve böylelikle plakalardan ayrılarak hidrojen ve oksijen olarak ayrışan elektrolitlerdeki sudaki hidrojen ile birleşirler. Sülfat ise asit olarak elektrolite geçer. Oksijen ise plakadaki kurşunla birleşerek plakalardaki kimyasal reaksiyon böylelikle tamamlanmış olmaktadır. Akü bu hali ile şarjlı bir akü halini alır. Deşarj olma hali ise bu işlemlerin tam terslerinin meydana gelmesi ile oluşur. Deşarj olmuş aküye ise bitmiş akü de denilmektedir. Aşırı şarj akü kutusunun deforme olmasına neden olacaktır. Bu durumun belirtileri arasında aküdeki sıklıkla suyun kesiliyor olması vardır. Böylelikle plakalar hava ile temas ederek yüzeylerin sertleşmesi sağlanacaktır. Araçlarımız için bu kadar önemli olan akü birtakım nedenler ile bitebilmektedir. Bunlar araçta uzun süre müzik dinlemek, aracın iç ışıklarını, parklarını veya kapılarını açık unutmak, araca uzun süre marş basmak, aracın şarj dinamosunun arızalanması (şarj etmemesi), aşırı soğuk sebebi ile enerji seviyesinin düşmesi gibi nedenler olarak sıralanabilir ve bu durumlarda da şarj edilmesi gerekmektedir. Aküler şarj cihazı ile takviyesi yapılması yolu ile de şarj edilebilmektedir. Eğer şarj cihazı ile şarj edecekseniz bir akü şarj cihazınıza ihtiyacınız olacaktır. Oto akü şarj cihazı ihtiyacınız var ise sayfamızı inceleyerek bu ihtiyacınız için yüzlerce çeşit arasından birini seçerek rahatlıkla satın alabilirsiniz.

 Diğer Oto Elektrik Ürünü Çeşitleri

Diğer Oto Elektrik Ürünü Çeştileri

Oto akülerin farklı şarj edilme yöntemleri vardır. Bunlar akü şarj aleti ile şarj edilme ve başka bir araçtan takviye yöntemi ile şarj edilme olmak üzere sınıflandırılabilir. Birinci yöntemde bir oto akü şarj cihazına ihtiyaç duyarız. Eğer oto akü şarj cihazınız var ise yavaş, normal, hızlı şeklinde farklı yöntemler ile yapılabilen bu şarj etme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Yavaş şarj yönteminde uzun süredir kullanılmamış bir akü için denenmesi daha uygun olan bir yöntem olacaktır. Uzun süre kullanılmamaktan akü plakalarında meydana gelen sülfatlaşmayı çözmek için kullanılan bir yöntemdir. Öncelikle aküye bağlanan alıcı sayesinde akü tamamen boşaltılarak herhangi bir kazanın meydana gelmesi önlenir ardından ise akü içerisindeki elektrolite bulunan sıvı tamamen boşaltılır ve yerine ise saf su konulur. Tüm bunların ardından akü şarj cihazına bağlanacaktır. Bu olayı gerçekleştirirken önce + kutup ardından ise – kutup bağlanmalıdır. Yavaş konuma alınan akü şarj cihazının güç düğmesine basılarak şarj etme işlemi başlatılır. 0,5 amperlik bir güçte şarj olacak olan akü ortalama 60-100 saat arasında şarj olacaktır. Şarj işlemi tamamlandığında ise elektrolit yerine elektrolit sıvısı konulmaktadır. Şarj yapılan yerin havadar olması oldukça önemlidir. Zira şarj olan aküler zehirli gaz salmaktadırlar. Bir diğer yöntem olan normal şarj ise akünün akü şarj cihazı tarafından normal şarj durumunda şarj edilmesi ile gerçekleşmektedir. Öncelikle aküyü silip ardından kapaklarını açın ve ardından aküyü şarj cihazına bağlayın. 3 ila 6 amper arasında bir güç ile şarj edilebilir ve bu şarj süresi 6 ila 8 saat arasında değişmektedir. Akü şarj olurken yoğunluk muayenesi yapılmalı ve elektrolit seviyesi ölçülmeli ve ayrıca gaz salımı nedeni ile akü havadar bir ortamda şarj edilmeli ve yakınına yaklaşılmamalıdır. Akü hızlı şarj durumu ise şarj cihazında yer alan boost özelliğine bağlı olarak değişen bir şarj etme yöntemidir. Eğer bu özellik var ise o halde hızlı şarj etmek istediğinizde rahatlıkla hızlı şarj edebileceksiniz. Akünüzü silerek toz kapaklarını açın aküyü şarj cihazınıza bağlayın cihazı hızlı şarj konumuna alarak 6-8 amper arasındaki akımda 2-4 saat arasında akünüzü şarj edebilirsiniz. Düzenli aralıklarla şarja son vererek akünün durumu kontrol edilmelidir. Bir başka şarj yöntemi ise tüm bunların dışında şok şarj yöntemidir. Eğer akünüz hemen ayağa kalksın ve maksimum performans göstersin istiyor iseniz o halde bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Yalnız buradaki önemli nokta size uygun olan maksimum kalitede bir şarj cihazıdır. Çok dikkat edilmesi gereken bu yöntemde akünüzü silin ve açın ardından da şarj cihazınıza bağlayın cihazı şok şarj konumuna aldıktan sonra 8-10 amper arası bir güç ile 30 dakika ve 1 saat arasında bir zaman diliminde akünüz şarj olacaktır. Eğer sizler de akünüzü şarj etmek için bir şarj cihazına veya oto akü şarj kablosu ihtiyacı duyuyorsanız bu kategoriyi inceleyebilir ve ihtiyacınız olan ürünleri kolaylıkla satın alabilirsiniz.

 Diğer Oto Elektrik Ürünleri Kullanımı ve Önemi

Diğer Oto Elektrik Ürünleri Kullanımı ve Önemi

Araçların elektrik sisteminin çalışması için elektriğe ihtiyacı vardır. Bu elektriği ise akü sayesinde tüm araca dağıtır. Aküler kendi kendilerini şarj etme özelliğine sahip olan elemanlardandır. Ancak kullanılmayan aküler deşarj olabilir bu nedenle de şarj edilmesi gerekir. Akünün temel çalışma prensibini kaybetmesinin en basit nedeni akünün yıpranması veya ölmüş olması olabilmektedir. İşte bu haldeki bir aküyü çalıştırmak için oto akü takviye cihazı kullanılabilmektedir. Bu cihaz ile aküye anlık verilen yüksek voltaj aküyü çalıştırabilecek enerjiyi aküye takviye edecek bir yöntem ile çalışır. Yeni bir akü alınana kadar aküleri kusursuz bir şekilde çalıştıran bu aletlerin çalışma yöntemi oldukça basittir. Aküleri şarj edebilmek için bir diğer yöntem olan bir başka araçtan aktarma yapmak şu şekilde anlatılabilir: takviye yapılacak olan araç ile takviye ihtiyacı olan araçlar yan yana getirilmelidir. Takviye edecek olan araç çalışır halde olmalıdır. Takviye edecek olan araca + kırmızı kutbu yerleştirmelisiniz maşanın diğer ucu olan + kutbu ise takviye edilecek olan araca yerleştirin aynı işlem – kutuplar içinde gerçekleştirdiğinde takviye edilen araç marşa basacak ve takviye eden araç ise çalışır halde olmaya devam edecektir. Takviye edilen araç çalıştıktan sonra yerleştirilen maşalar sökülerek işlem sona erdirilir fakat bu esnada akülere çok yakın durulmamalı zira bu esnada patlama riski vardır. Araçların türlerine göre oto takviye cihazı çeşitleri de ayrılmaktadır. Binek araçlardan yük araçlarına kadar olan araç çeşitleri içerisinde oldukça çeşitli farklı araçlar için akü aktarım cihazı çeşitliliği mevcuttur. Zira her bir araç yapısı itibari ile farklı donanımları gerektirmekte ve farklı donanımlar ile farklı miktarda güç aktarımı yapılmasını gerektirmektedir. Araç akü aktarma sistemleri anlık olarak aracı çalıştırma konusunda oldukça iyidirler. Zira akünüzü hemen değiştirme fırsatınızın olmadığı bir durumda akünüzü değiştirene kadar sizi idare edebilecektir. Bu yönü ile kullanıcıların en ihtiyacı olduğu zamanlarında yardımlarına koşan bir kurtarıcı gibi görülebilir oto akü takviye cihazları. Bu cihazları seçerken size uygun olan cihazı seçmek oldukça önemli olacaktır. Size uygun olan cihaz seçimi ile bu cihazlar, sizlerin yolda kalmanıza engel olabilecek ve en acil durumlarda dahi rahatlıkla beklemeksizin hareket edebileceksiniz.

 Diğer Oto Elektrik Malzemeleri

Diğer Oto Elektrik Malzemeleri

Otomobillerin günlük hayatta önemli bir yerinin olduğu şu günlerde birçok eleman otomobilimizi daha rahat kullanmamıza fırsat tanımaktadır. Örneğin oto uzaktan kumanda ile aracımızı basit işleri yapabilmek artık uzaktan da gayet kolaydır. Bu eleman belirli bir mesafeden aracın açılıp kapanmasını ya da alarmının kapatılmasını sağlamaktadır. Genellikle bunları araçların anahtarları ile birlikte görürüz. Şu anda orta ve üst kalitede neredeyse tüm araçlar için uzaktan kumanda sistemi mevcuttur. Hatta yeni arabalarda yalnızca arabayı açıp kilitlemek, alarmı kontrol etmekle kalmayıp aynı zamanda aracın camlarının da kontrol edilmesini sağlamaktadır. Zamanla araç uzaktan kumandası da bu gibi ekstra yetenekler kazanmıştır. Bu elemanı çalıştırmak için yapılması gereken tek şey tıpkı diğer uzaktan kumandalarda olduğu gibi yalnızca üzerinde yer alan tuşlara basmaktır. Genellikle plastik olarak üretilen bu elemanlar belirtildiği gibi aracın anahtarı ile bitişik olur ve anahtarlığın üst kısmında yer düğmelerden ibarettirler. Pille çalışan bu kumandaların çalışır pozisyonda olması için araca olan mesafeniz oldukça önemlidir. Fakat çekim gücü oldukça fazla olan bu alet için araç ile mesafeniz metrelerce olsa dahi çalışacaktır. Ancak içerisindeki pilin gücü azaldıkça tabi olarak araç ile mesafe azaltılmalı ya da pillerin değiştirilmesi sağlanmalıdır. Günümüzde yaşam koşulları değiştikçe araçta kalma süreleri de uzamaktadır. Zira artık araç içerisinde yapılan meslekler daha yaygın bu dışında özel araç sahibi olma yönündeki eğilimde oldukça fazladır. Hal böyle olunca teknoloji çağında telefonlarımızı şarj etmemiz gereken bir diğer mekan da arabalarımız olmaktadır. Araçlara takılacak olan bir oto USB şarj soketi ile bu işlem oldukça kolay olmaktadır. Hatta piyasadaki birçok ürün ihtiyaçları takip ederek kendilerini gün geçtikçe güncellemektedir. Bu şarj cihazları araçta yalnızca telefonlarımızı değil daha farklı teknolojik aletleri de rahatlık şarj edebilir bir konuma gelmiştir. Artık aracınız ile seyahat ederken güçlü şarj cihazı ile tabletlerinizi ve diğer teknolojik aletlerinizi de şarj edebilirsiniz. Aynı zamanda her biri şık tasarımları ile sizleri görsel açıdan da doyurabilecektir.