3'lü Fırça Seti Banyo Mutfak Jant Temizlik Matkap Ucu
(411)
155,90 TL
140,31 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Batcell Fırça Banyo Araba Duşakabin Koltuk Yıkama Matkap Ucu 3'lü Set
(338)
130 TL
Kademeli Matkap Ucu Sac Delme Seti 3'lü
(562)
189 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Pas Yağ Kir Boya Temizleme Pimli Tel Fırça Set 6 Parça
(106)
125 TL

ÜCRETSİZ KARGO

1/2 Matkap İçin Chuck Mandrenli Adaptör Mandrene Dönüştürme
(15)
600 TL
360 TL
Paslanmaz Kademeli Matkap Ucu Ahşap Plastik Sac Delme Uç 4- 20 mm
(63)
89 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Hallow Hss Kobalt Kademeli Matkap Ucu Seti İnce Demir 3 Adet
(3)
250 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Mılwaukee Bits Uç Seti 40 Prç +bıçak T4932459763
(8)
1.445 TL
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Bosch HSS PointTeQ 18 Parça Toughbox Metal Delme Set - 2608577350
(511)
503 TL
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Bosch Mini-X-Line 15 Parça Matkap Ucu Seti – 2607019675
(184)
314,10 TL
6 Parça Tahta Ahşap Oyma Matkap Yaprak Kelebek Uç Seti
(100)
119 TL
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Bosch HSS-PointTeQ Metal Matkap Uç Set 7 Parça – 2608577347
(16)
270 TL
243 TL
SQUARE
Manyetik Bits Uzatma Adaptörü 150 Mm N11.8641
Manyetik Bits Uzatma Adaptörü 150 Mm N11.8641
(189)
38,66 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Milwaukee Matkap Vidalama Bits Ucu Seti 56 Parça T4932430907
(8)
870 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Hallow Kare Delik Matkap Ucu Ağaç İşleme Delik Testere 4 Adet
(1)
765 TL
11 Parça Gravür İçin Pirinç Mandren Pens Seti 0.5-3.2 mm
(13)
109 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Metabo 6.27151 19 Parça Hss Metal Matkap Ucu Seti
(32)
399 TL

ÜCRETSİZ KARGO

REKLAM

Bosch Mini-X-Line 15 Parça Matkap Ucu Seti – 2607019675
(184)
384,73 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Hallow Ağaç İşleme Pah Delme Aracı Havşa Matkap Uçları 26 Adet
(1)
900 TL
SEPETTE
890 TL

ÜCRETSİZ KARGO

REKLAM

3'lü Fırça Seti Banyo Mutfak Jant Temizlik Matkap Ucu
(411)
225,39 TL
202,85 TL

Matkap Uçları

Matkap uçları ile birlikte çalışan matkaplar, ucu dönen yapılara sahip elektrikle ya da şarjla çalışan cihazlardır. Matkap ve matkap uçları hayatın birçok alanında pratik çözümler ve kolaylıklar sağladıkları için sıklıkla tercih edilir. Matkap uçları ise matkapların fonksiyonel bölümleri ile bağlantı kuran ve faaliyeti esas gerçekleştiren bölümlerdir. Ürünler seçilen farklı opsiyonlara göre delik açma ya da var olan deliğe bir vida yerleştirme gibi görevlere sahiptir. Hobi matkap uçları ise bu onarım ve tamirat işlemlerinden ziyade ahşap ve diğer yüzeylerde işleme, oyma, şekil verme fonksiyonlarını gerçekleştirmektedir. Bu anlamda sanatta ve zanaatta yeri büyüktür. Mobilyalardaki işlemeler ve desenler bu sayede oluşturulabilmektedir. Matkap uçları fiyatları kullanım özelliklerine, boyutlara, kaplamalara ve aynı zamanda setlerde yer alıyorsa set içeriklerine göre değişiklik göstermektedir. Matkap uçları set içeriği değişebilmektedir. Bazı setler daha mini boy bazıları ise daha büyük boy setlerdir. Bu değişimin sebebi setlerin farklı farklı alanlarda kullanılabiliyor olmasıdır. Setler içerisinde farklı boylarda matkap uçları ve aynı zamanda farklı kalınlıkta uçlar yer alabilmektedir. Matkap uçları aynı zamanda vidaları da deliklere yerleştirebilen ya da yeni delikler açabilen ekipmanlardan oldukları için doğru vidanın doğru uç ile kullanımı da oldukça önemlidir. Uçların kullanımında dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar vardır. Bunlar matkapta takılı olan ucun doğru alan ve yüzey üzerinde kullanılmasından, ucun doğru yerleştirilmesine kadar geniş bir yelpaze doğrultusunda uzanır. Kullanıcı elindeki uçları çeşitlerine göre farklılıkları ile ele alarak kullanmalıdır. Siz de yapmak istediğiniz işe uygun matkap uçlarını hemen seçebilir, dilerseniz makine parçaları ve aksesuarları sayfamıza giderek size yardımcı olabilecek diğer ürünleri de görebilirsiniz.

Matkap Uçları Çeşitleri Nelerdir?

Matkap Uçları Çeşitleri Nelerdir?

Matkap uçları çeşitleri birkaç unsur etrafında şekillenir. Bunlar uçların fiziksel yapıları, meydana geldikleri madde, kullanım amaçları gibi kriterlerdir. Freze, titanyum, kütük yaran, yıkama, sac delen, hasar onaran, seramik delen gibi birbirinden farklı işlevlere sahip olan uçlardır. Freze matkap uçları uzun yıllardır ağaç işleri endüstrisinde, marangozlukta, sanayide ve tahta dönüştürmede kullanılan uçlardır. Asıl amacı şekillendirme, şekil değiştirme işlemleridir. Bu uçlar talaşlı altyapıya sahip yüzeyler üzerinde kullanılır. Düz, kenarda kullanılan, oyucu ve pah uçlar frezelerin alt grupları arasında yer alır. Daha çok tasarım oluşturma ve geliştirme için kullanılan bu matkap uçları kullanım alanlarının genişliği ile de diğer uç türlerinden ayrılır. Ayrıca uçların malzemeleri ve fiziki yapıları da çok çeşitlilik gösterebilmektedir. Bu uçlar uzun ve spiral yapılara da sahip olabilmektedir. Bunun dışında titanyum matkap uçları da son dönemde yoğun ilgi görmektedir. Titanyum oldukça güçlü bir elementtir ve yapısında bu elementi barındıran matkapların uçları yoğun kütlesel enerjileri ile birlikte kullanımda farklılık sağlamaktadır. Bu tür uçlar, kuvvetli ve dayanıklı olmaları sebebiyle ağaç işleri ile ilgili faaliyetlerde yoğun olarak kullanılır. Yapıları kalındır ve hızlı dönüş sağlamaktadır. Ayrıca kalın yapılı taşlar üzerinde çalışmaları da mümkündür. Bu matkap uçları farklı olarak tamirat ve onarımdan ziyade delme, bölme, parçalama işlemlerinde kullanılır. Dayanıklı ve güçlü bir yapıya sahip olan bu uçlar profesyonel olarak da kullanıma uygundur. Matkap uçları odun yarma işlemlerinde de kullanılabilmektedir. Odunları ortadan ikiye ayırmak, delik açmak, oyuk oluşturmak, şekil vermek ve parçalamak için daha kalın ve büyük yapıya sahip olan uçlar kullanılmaktadır. Fırçalı ve telli matkap uçları ise banyo, duşakabin, küvet, lavabo ve diğer temizlik işlemleri için kullanılır. Bu uçlar matkapta tıpkı diğer uçlar gibi dönmeye başlar ve bu sayede en ince yerlerdeki kir ve tozları bile yüzeye çıkararak kalıntı oluşturmasını engeller. Vida uçları sac delme amacıyla da kullanılabilmektedir. Sac delme işlemi diğer ekipmanlar ile yapılması zor bir işlemdir. Doğru uç ile ve matkap yardımı ile kolayca delinebilmektedir. Bu uçların bir diğer görevi de vida çıkarmaktır. Vidaları yerleştirdiği gibi bulundukları alanlardan çıkarabilmek, yenisi ile değiştirebilmek için de vidanın baş kısmındaki şekle uygun olan uçlar kullanılmalıdır. Seramik delme işlemleri ise merdivenlere tırabzan takmak, pencere önlerine çamaşır teli takmak gibi birçok farklı amaç için gerçekleştirilmektedir. Bu işlem için ise dayanıklı ve sert uçlar kullanılmaktadır.

Matkap Uçlarının Özellikleri Nelerdir?

Matkap Uçlarının Özellikleri Nelerdir?

Matkap uçları birçok farklı özelliğe sahiptir. Bunlardan en önemlisi paslanmaz yapıdır. Bu sayede tekrar tekrar kullanılabilir ve daha uzun süre boyunca yapılarını koruyabilir. Matkap uçları ve özellikleri matkapların uyumluluğuna sahip uçların maddeleri ile doğrudan ilişkilidir. Ayrıca matkapların ve uçların dönüş yönleri vardır. Bunlar da ön planda tutulan diğer özellikler arasında yer alır. Matkap uçları ölçüleri genellikle standart olsa da bazı uçlar daha uzun ve ince yapıdadır. Kuvvetli işlemlerde kullanılan uçlar ise daha kalın ve uzundur. Uzun matkap uçları kullanım oranı matkapların kullanımının artması ile doğru orantılı olarak artış göstermiştir. Bunun sebebi uzun yapıdaki uçların daha derin alanlara ulaşabilmesi ve bu sayede istenenden daha fazla fonksiyona zemin hazırlayabilmesidir. Matkap uçları için bir diğer önemli husus ise kaplama türleridir. Uçlar çeşitli kaplamalara göre kategorize edilebilir. Kaplamalar uçların işlevlerine yerine getirmelerinde, güçlerinde, fonksiyonlarında rol sahibi bir durumdadır. Matkap uçları arasında bir diğer dikkat çeken tür ise onarım için kullanılan ve bükülebilen uçlardır. Bu uçlar hasarın onarımı için en uç köşelerde kalmış ve matkabın girişine elverişli olmayan alanlar için tasarlanmıştır. İstenen açıda bükülerek matkabın uç kısmına yerleştirilir ve bu şekilde kullanılır. Matkap uçları eğer ahşap oyma sanatçılığı alanında kullanılacaksa yaprak kelebek adı verilen hafif yassı ve ince yatay uçlar tercih edilir. Aynı şekilde köşe sıkma ve köşe vida çıkarma için de farklı türde kalın olan matkap uçları en çok tercih edilen ürünler arasındadır. Bu sıkma işlemi vidanın daha sağlam tutunabilmesi için gerçekleştirilmektedir. Matkap uçları aynı zamanda yuva açma yani vidanın girebileceği delik alanları oluşturma amacıyla da kullanılmaktadır. Bunun için farklı kalınlıklara sahip uçlar tercih edilebilmektedir. Matkap uçları aynı zamanda matkap üzerinde ayarlanabilen hız seçeneklerine sahiptirler ve bu hızlar arasında yüksek seviyeler de yer almaktadır. Bu hızlı dönüşler vidaları yerleştirme ya da bir delik açma işlemini ortalama iki ya da üç saniyede tamamlamaktadır. Ahşap sanatçılığında kullanılan uçların bir diğer özelliği de uzun ve ince yapılarında burgu adı verilen dönen şekillere yer vermesidir. Bir diğer ifade ile fenerli uç ya da fenerli burgu uç olarak da bilinir. Fiber destekli uçlar hem teknolojileri hem spiral üretimleri hem de fiziki şartları ile birçok farklı alana uyum sağlayabilen özelliğe sahiptir.

Matkap Uçları Nasıl Takılır?

Matkap Uçları Nasıl Takılır?

Matkap uçları matkabın dönen yüzeyine takılmadan önce hem uçta hem de matkapta yer alan tozlar tamamen temizlenmelidir. Bu tozlar uçların giriş yuvalarına dolarak uçların doğru takılmasını ve hatta çalışmasını da engellemektedir. Mıknatıslı matkap uçları matkabın dönen kısmına tutunur ve bu şekilde sabit kalır. Bu parçaya sabit kalmak ile birlikte bu parçayla dönmeye başlar ve işlevini bu şekilde yerine getirir. Manyetik matkap uçları sahip olduğu alanın çekim kuvveti ile birlikte yüzeyden ayrılmaz. Bu kolay takılmasından ziyade kolay çıkarılmasını da sağladığı için en çok tercih edilen uç türleri de manyetik alana sahip olanlardır. Matkap uçları için önemli adımlardan bir tanesi de işlem öncesinde doğru ucun kullanıldığından emin olmaktır. Yüzeyin gerektirdiği özelliklere sahip olan uçlar kullanılırken kalınlık ve uzunluk ölçüleri de işlemin gerçekleşebilmesi için önemlidir. Şarjlı matkap uçları kolay taşınabilir ve aynı zamanda şarjlı oldukları için elektriğe bağlı olarak çalışmalarına da gerek yoktur. Matkap bir adaptör yardımı ile kısa sürede şarj edilebilmektedir. Matkap uçları işlem bitiminde sert bir şekilde değil, daha hafif hamleler ile çıkarılmalıdır. Manyetik alandan ayrılan uçlar kısa sürede çıkarılabilmektedir. Döner ayarlı uçlar ise dişleri kırmadan dönüş yönüne uygun adımlar uygulanarak çıkarılmalıdır. Matkap uçları takılırken ellerin korunması da önemlidir. Özellikle ahşap işlemeciliği ile ilgili kullanılan ince yapılı uçların ellere zarar vermemesi açısından eldiven kullanılabilir. Bu sayede tırnak ve parmaklar kesilme tehlikesi yaşamaz. Matkap uçları kullanım sonunda matkaptan çıkarıldığında tozları alınmalı ve temizlenmelidir. Temas ettiği yüzeyin kalıntıları uçlardan ve uçların takıldığı yuvalardan çıkarılmalıdır. Bu kalıntılar tıkanıklık gibi sorunlara yol açabilir. Matkap uçları her zaman manyetik alana sahip olan mıknatıslardan oluşmayabilir. Bu durumdaki uçlar döndürülerek ya da tamamen geçirilerek matkabın uç bölgesine oturtulur. Bu uçları takarken ve çıkarırken dikkatli olmak gerekmektedir. Matkap uçları tam yerleşmeli ve doğrusal bir düzleme sahip olmalıdır. Eğer yanlış yerleşme durumu meydana gelirse matkap çalışırken yüzeye zarar verebilir ve uç matkaptan ayrılarak sıçrayabilir. Kaplamalı matkap uçları kullanımının diğer uçların kullanımından hiçbir farkı yoktur. Aynı adımlar ile takılır ve aynı adımlar ile çıkarılır. Temizlikleri ve saklanması da yine aynı koşullar altında gerçekleştirilebilir. Kaplamanın önemi ucun fiziki durumu ile ilgilidir. Bunun dışında uçları dönüş yönüne göre takmak gerekir. Sahip olunan tüm uçlar ve vidalar bu uyumlar dikkate alınarak birleştirilmelidir. Her tipte uç matkap çalışmıyorken takılır ve çıkarılır. Bu adım matkabın aniden çalışıp ucun kullanan kişiye zarar vermemesi açısından en çok dikkat edilmesi gereken noktadır.

Matkap Uçları Kullanım Alanları Nelerdir?

Matkap Uçları Kullanım Alanları Nelerdir?

Matkap uçları hem oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir hem de farklı yüzeylerde işlevlerini gerçekleştirebilir. Beton, cam, tahta, ahşap, demir, metal, odun ve diğer birçok yüzeyde bu uçları kullanabilmek mümkündür. Matkap uçları sahip oldukları fiziksel yapılara ve bu fiziksel yapıların yüzeyler ile etkileşimlerine göre yüzeylere farklı etkilerde bulunur. Aynı uç bir yüzeyi delerken bir yüzeyi ikiye yarabilmektedir. Ahşap oyma matkap uçları ahşaba estetik bir farklılık katmak amacı ile kullanılmaktadır. Yüzeye farklı türleri, boyutları ve şekilleri ile farklı formel görüntü katkıları yapar. Törpüleme, aşındırma gibi işlemler gerçekleştirir. Beton delici matkap uçları ise betonlarda delik açma oyuk oluşturma işlemleri için kullanılır. Bunlar oldukça kalın ve kuvvetli uçlardır. Dönme kuvveti ile betona istenen delik formunu dakikalar içerisinde yerleştirir. Matkap uçları seramik için de aynı kuvvet etkisi ile çalışır ve aynı şekilde delik açma ya da vida geçirme gibi faaliyetlerde bulunur. Hatta seramik ve betonlara sabit olan vidaları da aynı yöntem ile çıkarabilir. Oyma matkap uçları birkaç çeşidi ile bir araya gelerek bir set oluşturabilir. Matkabın ucunda aynı şekilde dönerek ahşapta aşındırma ve soyma işlemleri gerçekleştirirler. Bu oyuklar ahşap üzerinde belirli desenler oluşturur. Matkap uçları cam için bile faaliyet gösterebilmektedir. Camlar için özel olarak tasarlanan uçlar bu yüzeylerde delme ve vidalama işlevlerini cam yüzeyin geri kalanını kırmadan ve zarar vermeden gerçekleştirir. Bu sebeple çok ince bir yapıya sahiptir. Matkap uçları odun yarma ve ortadan ikiye ayırma işlemleri de yapabilir. Bu işlem şömine ve soba için odun kesmede pratiklik kazandıran bir işlemdir ve dakikalar içerisinde gerçekleşebilir. Vida uçları sadece sanat, zanaat, tamirat alanlarında değil temizlik alanlarında da kullanılır. Geliştirilen fırça tipi başlıklar matkabın ucuna yerleştirilerek ince bir temizlik yapılabilmesine olanak tanımaktadır. Matkap uçları metal hangi formda olursa olsun delebilir ve üzerinde işlem gerçekleştirebilir. Bu işlem sırasında standart uçlar rahatlıkla kullanılabilmektedir. Köşeler gibi zorlu alanlarda ise daha dayanıklı yapılara sahip olan ve sırf bu alanlar için geliştirilen uçlar kullanılmaktadır. Bu uçlar silindirik yapılara sahiptir. Uçlar sadece delme ve delinen yere vida yerleştirme için değil törpüleme ve şekillendirmede de etkilidir. Yapıları bıçak gibi keskin ve sivridir. Bu sayede ahşabın yüzeyini kolayca kaldırabilir ve çizebilir. Genellikle desen oluşturma, ahşap üzerine portre yapma ve belirli bir forma getirme amacı ile kullanılır.

Çeşitli Boyutlarda Matkap Uçları Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Çeşitli Boyutlarda Matkap Uçları Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Matkap uçları kullanmak her yönden avantajlı bir durumdur. Bu avantajlar çok çeşitlilik sayesinde sağlanır. Çeşitlerin birbirinden farklı modelleri birçok farklı çalışma yapabilmeye imkan sunar. Matkap uçları aynı zamanda çok pratik ve hızlı işlemler sunmaktadır. Bu hızlılık ile zamandan tasarruf edilebilir. Aynı zamanda pratik oluşu ile yorgunluğa da sebep olmamaktadır. Matkap uçları sayesinde ek insan gücüne gerek kalmamaktadır. Hafif hamleler sayesinde güç sarf etmeden işlemler tamamlanabilir. Matkap uçları çeşitlerinden bazıları çok amaçlı bir yapıya sahip olabilmektedir. Çok amaçlı yapı ile ifade edilmek istenen bir ucun birden fazla işlem için kullanılabileceğidir. Çünkü gelişen yapıları ile birlikte sadece tamiratta değil, birçok alanda daha kullanılabilmektedir. Ürünler kademeli bir yapıya sahip ise bu da ucun çok amaçlı bir kullanımı olduğu anlamına gelmektedir. Tek bir uç farklı boyutları ile birçok ucun yapabildiği işlevlere sahip olabilmektedir. Kademeli matkap uçları bu anlamda avantaj sunar. Ahşap sanatı için kullanılan ahşap matkap uçları ise ahşap yüzeye zarar vermeden ve yapısını bozmadan kullanıcıyı yormadan avantajlı bir kullanım sunmaktadır. Büyük fırça yapılı uçlar ise temizlikte zor olan ve farklı koşullara sahip olan yüzeyler için yarar sağlamaktadır. Matkap tüm bu işlemlerde çalışma kolaylığı sağladığından dolayı matkabın uçları da bu anlamda hem seçimine dikkat edilmesi gereken hem de kullanımında dikkat edilmesi gereken unsurlardır. Bunun yanı sıra matkapların gelen paketleri veya kutuları içerisinde doğru bir şekilde muhafaza edilmesi gerekmektedir. Bu durum uzun ömürlü kullanım için oldukça önemli ve gereklidir. Bu uçları özel olarak oluşturulan setler halinde kullanmanın avantajı da oldukça büyüktür. Çünkü bu sayede işlevine uygun birçok farklı uç daha ulaşılabilir bir hale gelmektedir. Ahşap yüzeyler için farklı yapıda setler oluşturulurken, beton ve seramik yapılar için farklı türde uçların yer aldığı setler oluşturulabilir. Setlerin içerisindeki uç sayıları değişebilir. Odun yarma matkap uçlarının genellikle uzunluğu 45 mm ortalamalarına sahiptir. Temizlik için oluşturulan matkap uçlarının setleri ise üçlü ya da dörtlü fırçalara sahiptir. Bu fırçalardan biri oval, biri düz, biri uzun kıllı olabilir. Titanyum kaplamalı uçlar ise yüksek hızda dönme kapasitelerine sahiptir. Matkap ucuna takılabilen daire aparatlar ise testere görevi görerek çoğunlukla kesim işlemleri yapmak için kullanılmaktadır. Siz de farklı modeller arasından uygun olanları seçerek hemen sepete atabilirsiniz.