2'si 1 Arada Araba Karbon Fiber Emniyet Emniyet Kemeri Tokası Klipsi Siyah
(24)
139,98 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Tofaş Doğan Şahin Kartal Emniyet Kemeri Ön Takım 3 Nokta Otomatik (256856361)
Tofaş Doğan Şahin Kartal Emniyet Kemeri Ön Takım 3 Nokta Otomatik (256856361)
(137)
660 TL
NKT GROUP Emniyet Kemer Yükseltici Kemer Tokası 2 Li
(23)
189,95 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Bebek Koltuğu Uzatıcı Emniyet Kemeri Çocuk Emniyet Kemeri Uzatıcı
(23)
199 TL
Emniyet Kemeri Yükseltici Konfor Emniyet Kemeri Uzatıcısı Kırılmaz 2 Adet
(71)
169,90 TL
139,90 TL
Emniyet Kemeri Yükseltme Tokası Yükseltici Adaptör GRİ 2 ADET
Emniyet Kemeri Yükseltme Tokası Yükseltici Adaptör GRİ 2 ADET
(25)
179 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Emniyet Kemeri 2 Nokta Servis Tipi (Iki Noktalı Minibüs Tip) (288224638)
(127)
170 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Toyota Corolla Uyumlu 91-97 Emnıyet Kemer Kolu On Celık Halatlı
Toyota Corolla Uyumlu 91-97 Emnıyet Kemer Kolu On Celık Halatlı
(23)
199 TL
Emniyet Kemeri Yükseltme Tokası Yükseltici Adaptör Kırmızı
Emniyet Kemeri Yükseltme Tokası Yükseltici Adaptör Kırmızı
(7)
179 TL
Oto Kemer Tokası 2 Adet(1 Çift) Plastik
Oto Kemer Tokası 2 Adet(1 Çift) Plastik
(54)
59 TL
Emniyet Kemer Tokası 1 Adet
(20)
75 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Emnıyet Kemer Kolu Ön Emniyet Kemeri Karşılığı Çelik Halatlı
(4)
225 TL
POİNT Emniyet Kemer Yükseltici Kemer Tokası 2 Li
(25)
159 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Doğan Şahin Kartal Emniyet Kemeri Takım 3 Nokta Otomatik Arka
Doğan Şahin Kartal Emniyet Kemeri Takım 3 Nokta Otomatik Arka
(15)
765 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Emnıyet Kemer Kolu On Celık Halatlı Unıversal
Emnıyet Kemer Kolu On Celık Halatlı Unıversal
(109)
188 TL
Emniyet Kemer Kumaş Bağlantı / Güvenlik Tokası (2 Adet)
Emniyet Kemer Kumaş Bağlantı / Güvenlik Tokası (2 Adet)
(6)
179,90 TL
113 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Emniyet Kemeri 1. Kalite Arka Koltuk Ve Servis Tipi Servis Kemer (520712281)
(72)
163 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

2 Adet Rs-01 Universal Araç Emniyet Kemeri Uzatma Tokası Haki
228,12 TL
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

REKLAM

2 Adet Rs-01 Universal Araç Emniyet Kemeri Uzatma Tokası Haki
253,90 TL

Emniyet Kemeri

Araç kullanmak, hem çok tehlikeli hem de çok konforlu bir durumdur. Siz her ne kadar iyi bir sürücü olursanız olun trafikte başka bir sürücünün yaptığı hata büyük ya da küçük çaplı istenmeyen kazaların meydana gelmesine neden olabilir. Bu kazalardan en hafif hasar ile ayrılmak için ise emniyet kemeri kullanımı bir tercih değil zorunluluktur. Ani hareketler esnasında sürücünün ve diğer yolcuların savrulmasını önlemek amacı ile geliştirilen emniyet kemerleri bir otomobilin en önemli ve olmazsa olmaz parçalarının başında geliyor. Öyle ki geliştirilen yeni otomobiller de ön sürücü koltuğu ve koltukta oturan yolcular kemerlerini takmadıkları zaman bir ikaz sistemi ile uyarılıyor. Bu da otomotiv sektöründe emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu gösteren oto güvenlik teknolojilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

 Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır!

Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır!

Günlük hayatta yaygın olarak kullanılan cümlelerden bir tanesi “Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır” sözüdür. Emniyet kemeri mekanizması, otomobilin ani çarpma ya da savrulması halinde içinde bulunan yolcuların savrulmasını engelleyecek şekilde planlanmış ve çalışma mantığı bu sistem üzerine kurulmuştur. Araç kullanırken ya da seyahat esnasında emniyet kemeri kullanımı oldukça önemlidir. Hem sizi anlık dikkat kaybı ile hem de bir başka sürücü tarafından yapılabilecek hatalar sonucu meydana gelebilecek olan kazalarda aldığınız hasarın minimuma inmesinde çok büyük bir öneme sahiptir. Emniyet kemeri ne işe yarar sorusuna verilebilecek çok fazla cevap vardır. İlk olarak, herhangi bir araca ya da nesneye çarpma durumunuzda yaşayacağınız sarsıntının en aza indirilmesinde oldukça önemli bir rol oynar. Emniyet kemeri takılı olduğu zaman vücudunuz çarpmanın etkisini her bölgede aynı şekilde hisseder. Yani vücudunuzun tek bir bölgesinden ağır hasarlar almanız engellenmiş olur. Emniyet kemerinin en önemli işlevlerinden bir tanesi yolcuların araçtan fırlamasına engel olmasıdır. Öyle ki yaşanan büyük ya da küçük çaplı kazalarda yolcuların araçtan fırlaması karşılaşılabilecek olan durumların başında geliyor. İşte emniyet kemeri kullanımı sizin koltuk ile olan temasınızı kaybetmenizi önleyerek hem araç içinde savrulmanızı hem de araç dışına fırlamanızı önlüyor. Böylece ölüm riskini de en aza indiriyor. Emniyet kemeri, vücudumuzun en hassas bölgelerinin başında gelen göğüs ve omurilik başta olmak üzere kafa bölgesinden de ağır darbeler alınmasını önler. Omuriliğinizden alacağınız bir hasar felç durumlarına yol açabileceği gibi başınızdan aldığınız hasarlar beyin kanaması başta olmak üzere ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bütün bunların önüne geçmek için ise emniyet kemeri kullanımı şarttır. Emniyet kemeri parçaları bir bütünü oluşturarak sizin güvenli bir sürüş yaşamanıza neden olur. Sizler de aracınıza her binişinizde ilk olarak emniyet kemerinizi takmalısınız. Aracınızın hem ön hem de arka koltuklarında bulunan emniyet kemerlerini zaman zaman kontrol ederek gerekli bakımları yapmalısınız. Böylece emniyet kemeri ilk gün ki sağlamlığını koruyacak ve herhangi bir güvenlik açığına neden olmayacaktır.

 Emniyet Kemeri Aksesuarları

Emniyet Kemeri Aksesuarları

Emniyet kemerlerinin maksimum düzeyde güvenlik sunabilmeleri açısından ihtiyaç duyduğu tamamlayıcı parçaları vardır. Bir emniyet kemerinin işlevini yerine getirebilmesi için ihtiyacı olan en önemli unsurlardan bir tanesi emniyet kemeri tokası olarak karşımıza çıkar. Emniyet kemeri tokası, koltukların yan kısımlarında bulunan ve adaptör olarak bilinen mekanizmaya takıldığı zaman tam koruma sağlar. Bu nedenle hem emniyet kemeri tokasının hem de takıldığı adaptör sisteminin kaliteli ve sağlam olması gerekir. Emniyet kemeri adaptörü herhangi bir nedenle arızalı ise kullanılmadan önce tamir edilmesi ya da değiştirilmesi gerekir. Çünkü özellikle sert bir hamlede emniyet kemeri tokasının çıkması ölümcül sonuçlar doğmasına neden olabilir. Bütün bunları göz önünde bulundurarak emniyet kemeri adaptörü ve tokasının bakımı belli aralıklarla yapılmalıdır. Emniyet kemeri adaptörleri bazen yolcuların rahat kullanamayacağı şekilde konumlandırılmış ya da çok aşağıda kalıyor olabilir. Bu durumda da emniyet kemeri yükseltici adaptör olarak bilinen aksesuarlar kullanılır. Emniyet kemeri yükselticiler, adaptörün ucuna bir başka adaptör takılması ile kullanılır. Eğer emniyet kemeri adaptörünüz çok aşağıda kalıyorsa ve rahat kullanamıyorsanız yükseltici adaptör temin edebilirsiniz. Emniyet kemerleri için kullanılabilecek bir diğer aksesuar ise susturuculardır. Emniyet kemeri susturucuları genellikle, emniyet kemeri takılı olmadığı zaman ikaz sisteminin aralıksız olarak çıkardığı uyarı sesinin önüne geçilmesi için kullanılır. Özellikle şoför koltuğunun yanında bulunan yolcu koltuğu için sıklıkla kullanılır. Fakat emniyet kemeri susturucu ön koltuklarda değil arka koltuklarda da kullanılabilir. Bu, adaptöre takılan bir toka şeklindedir fakat emniyet kemeri ile bir bağlantısı yoktur. Emniyet kemerlerinin güvenliği için kullanabileceğiniz aksesuarların yanı sıra estetik görünümü için de çeşitli aksesuarlar kullanabilirsiniz. Bunların başında emniyet kemeri kılıfı olarak bilinen ve farklı modellerde olan ürünler geliyor. Emniyet kemeri kılıfları bütün kemeri kaplayabileceği gibi yalnızca emniyet kemerinin bir bölümünde etkili olabilir. Siz de istediğiniz renk ve modelde emniyet kemeri kılıfları alarak aracınızda daha renkli ya da farklı bir görüntü elde edebilirsiniz. Bütün bu aksesuarları almadan önce emniyet kemerinize uygun olup olmayacağını kontrol etmelisiniz.

 Çocuklar İçin Emniyet Kemeri

Çocuklar İçin Emniyet Kemeri

Emniyet kemerlerinin hayat kurtarıcı bir niteliğe sahip olmadığını bilmeyen yoktur. Fakat emniyet kemeri sadece yetişkin bireylerin kullanımı için değil çocukların ve bebeklerin kullanımı için de oldukça önemli aksesuarlar olarak belirlenmektedir. Aracın arka koltuğunda seyahat edecek çocuklar için güvenliğin sağlanması son derece önemlidir. Herhangi bir kaza anında savrulmalarını ya da şiddetli çarpmaları önler. Çocuklar için emniyet kemeri takmak sıkıcı ve zor olabilir. O nedenle emniyet kemerini onlar için bir oyuncağa çevirerek güvenliklerini sağlayabilirsiniz. Bu noktada çocuklar için emniyet kemeri arkadaşı olarak bilinen ürünlerden temin edebilirsiniz. Birbirinden farklı karakterler ile çocuğunuzun kemerine takacağınız bu peluş yol arkadaşları onların daha keyifli bir yolculuk yapmasının yanı sıra herhangi bir şekilde kemeri çıkarmalarına engel olacaktır. Çocuklar için emniyet kemeri kullanımını kolaylaştıran bir diğer aksesuar ise emniyet kemeri tutucu olarak karşımıza çıkar. Emniyet kemerlerinin çocukların boğazını sıkmasını ya da herhangi bir nedenle göğüs kafesini sıkarak onların rahatsız olmasını engelleyen kullanışlı aksesuarların başında gelir. Üstelik sadece çocukların değil yetişkinlerin kullanımı için de uygun olan emniyet kemeri tutucularını farklı renk ve desenlerde bulabilirsiniz. Çocuklarda emniyet kemeri kullanımını keyifli hale getirebilecek bir diğer aksesuar ise emniyet kemeri yastığı olarak karşınıza çıkmaktadır. Çocuklar yaptıkları seyahatler esnasında aracın sallanmasından ya da çeşitli nedenlerden dolayı çoğu zaman uykuya eğilimli olurlar. Rahat bir uyku modunda olmaları için ise emniyet kemeri yastığı kullanımı kaçınılmaz olacaktır. Çocuğunuz için temin edeceğiniz bir emniyet kemeri yastığını onun baş bölgesine gelecek şekilde konumlandırdığınız zaman oldukça rahat bir kullanım sağlayacaktır. Böylece yolculuk esnasında hem siz hem de çocuğunuzun rahat etmesini sağlayabilirsiniz.

 Evcil Hayvanlar İçin Emniyet Kemeri

Evcil Hayvanlar İçin Emniyet Kemeri

Evcil hayvan sahiplerinin en çok araştırdığı ve en çok sorun ettiği durumların başında evcil hayvanları ile seyahat etmek gelir. Otobüs, uçak ya da tren ile seyahat etmek çoğu zaman bir çile olacağından şahsi araçlar ile seyahat edilmesi daha konforludur. Evcil hayvanlarınız ile seyahat edeceğiniz zaman kendi güvenliğiniz kadar onların güvenliğini de sağlamanız gerekir. Bu nedenle evcil hayvanlar için kullanıma uygun olan emniyet kemeri modellerinden temin etmelisiniz. Bu kemerler kedi ve köpeklerin kullanımına uygun olarak farklı ebatlarda ve farklı modellerde üretilir. İnsanların kullanması için üretilmiş olan emniyet kemerleri ile kullanım amaçları aynıdır. Çünkü evcil hayvanlar meraklı canlılardır. Araç ile seyahat ettiğiniz sırada yol kenarında gördükleri bir hayvan ya da bir nesne dikkatlerini çekerek ani hareketler yapmalarına neden olabilir. Bu hareketler esnasında kendilerine zarar verebilecekleri gibi sizin direksiyon hakimiyetinizi kaybetmenize neden olacak davranışlar da sergileyebilirler. Heyecanla üstünüze atlamaları halinde görüş alanınızı kapatabilirler. İşte tüm bunların önüne geçmek ve evcil hayvanınız ile konforlu bir yolculuk yapmak için mutlaka onlara uygun olan bir emniyet kemeri temin etmelisiniz. Eğer bir köpeğiniz var ise köpeğinizin boyutlarını göz önünde bulundurarak buna uygun bir emniyet kemeri almalısınız. Köpeğinize büyük ya da küçük gelen bir emniyet kemeri son derece kullanışsız olacak ve rahatsızlık verecektir. Bu durumda da köpeğiniz onun içine girmek istemez. Bu nedenle evcil hayvanlar için emniyet kemeri seçimi oldukça önemli bir durumdur.

 Emniyet Kemeri Modelleri ve Fiyatları

Emniyet Kemeri Modelleri ve Fiyatları

Emniyet kemeri modelleri birbirinden farklı özelliklere sahip olmalarının yanı sıra farklı fiyat aralıklarına da sahiptir. İlk olarak 2 nokta emniyet kemeri olarak bilinen modeller en basit ve uçaklarda kullanılan emniyet kemeri modelleri olarak bilinir. Araçlarda sık sık kullanılmasa bile eğer göğsünüzden geçen bir şerit sizi rahatsız ediyorsa 2 nokta emniyet kemeri kullanabilirsiniz. Ön koltuklarda kullanıma uygun olabildiği gibi arka koltuklarda da kullanılabilir. Otomobillerde görmeye alışık olduğumuz standart emniyet kemeri model 3 nokta emniyet kemeridir. Bu emniyet kemeri hem göğsünüzden bir şerit geçmesini hem de karın bölgenizden bir şerit geçmesini sağlar. Böylece tam koruma sağlayarak savrulmanızı önler. 3 noktalı emniyet kemeri oldukça güvenli ve en çok kullanılan modellerin başında gelir. Hatta bütün otomobillerde bu emniyet kemerini görmeniz kaçınılmazdır. Bir diğer emniyet kemeri modeli ise 5 nokta emniyet kemeri olarak karşımıza çıkar. Güvenliği üst düzeye çıkaran bu modelde kişinin omuzlardan ve bel bölgesinden kavranarak bir güvenlik oluşturulur. Araçlarda genellikle çocuklar için kullanılan bu modeller güvenliğin sağlanması için oldukça elverişli modellerdir. Emniyet kemerleri siyah ve krem olmasının dışında farklı renklerde de satışa sunulabilir. Emniyet kemeri renkleri tamamen kişinin tercihine bağlı olarak seçilebilecek olan bir faktördür. Kırmızı, mavi ya da farklı renklerde alabileceğiniz emniyet kemerleri sayesinde aracınızın içini renklendirerek farklı bir hava katabilirsiniz. Emniyet kemeri fiyatları farklı faktörlere bağlı olarak değişir. Emniyet kemerinin kalitesi, modeli ve yanında bulunan aksesuarlar emniyet kemerinin fiyatını belirler. Sayfamızda onlarca farklı marka tarafından satışa sunulmuş olan alarm, emniyet kemeri ve emniyet kemeri aksesuarlarını bulabilirsiniz.

Emniyet Kemeri Nasıl Takılır?

Emniyet kemeri, araç sürücüleri ve yolcuları açısından hayati önem taşıyan bir faktördür. Her yolculuktan önce emniyet kemerinizi mutlaka takmalısınız. Emniyet kemerinin takılması kadar doğru takılması da oldukça önemlidir. Emniyet kemerinin yanlış takılması da çeşitli sıkıntılar yaşamanıza neden olabilir. Emniyet kemeri nasıl takılır sorusunun cevabı oldukça kolaydır. Koltuğun yan tarafında bulunan emniyet kemerini, koltuğun diğer tarafında bulunan emniyet kemeri adaptörüne ulaşacak kadar çekmelisiniz. Ardından adaptörün üzerinde bulunan boşluğa emniyet kemeri tokasını yerleştirerek biraz bastırıp yuvasına oturmasını sağlamalısınız. Emniyet kemerini taktıktan sonra sağlamlığını kontrol etmek isterseniz çıkıp çıkmadığını anlamak için bir kez çekmeniz yeterli olacaktır. Emniyet kemerini çıkarmak için ise adaptörün kenarında bulunan ve genellikle kırmızı bir buton olarak görünen Press düğmesine bastıktan sonra emniyet kemeri tokasını yuvasından çıkarmanız yeterli olacaktır. Bu kadar kolay bir şekilde emniyet kemerini takıp çıkarabilirsiniz. Güvenli bir sürüş ve emniyet kemerinizi takmayı asla ihmal etmemelisiniz. Çünkü emniyet kemeri hayat kurtarır.

Emniyet Kemeri Nasıl Çalışır?

Emniyet kemerleri, aracın ani bir fren ya da çarpma durumunda kişinin fırlamasını önleyeceği gibi araç içinde savrulmasını da önler. Çalışma prensibi ve mekanizması tamamen buna uygun olarak üretilmiştir. Emniyet kemerinin üzerinde merkezi kilit mekanizması bulunur. İlk olarak aracın ani fren yapması durumunda bilye ile çalışan sistem mekanik bir sensör görevi görür. Araç ani fren yaptığında öne doğru hareket ederek mandalın yukarı kalkmasına neden olur. Bu mandal üst kısımda bulunan plastik dişliye takılarak kemerin kilitlenmesini sağlar. Bu kilitleme hareketi hem sürücünün hem de yolcuların ani fren ya da çarpma durumunda savrulmalarını önler. Kaza ya da fren anında kemerin kilitlenmesi dışında bir de aktif gergi sistemi devreye girer. Bu sistem yolcuların koltuğa iyice yapışmasını sağlayacak şekilde oluşturulmuştur. Bu durum için bir gaz jeneratörü ve bilye sistemi mevcuttur. Basınç ile birlikte hareket eden gaz bilyeleri mermi gibi fırlatarak kayışın gerilmesine neden olacaktır. Emniyet kemerinde bulunan mekanizmalar bir kez ateşlendikten sonra kullanılamaz. Bu nedenle değiştirilmesi gerekir.

Emniyet Kemeri Nasıl Temizlenir?

Temizlik hayatımızın her alanında oldukça önemli bir kavramdır, Evimiz, ofisimiz ve aracımız daima temiz olmalıdır. Aracımızda en çok kullandığımız aksesuarlardan biri olan emniyet kemerlerinin de düzenli aralıklar ile temizlenmesi gerekir. Emniyet kemerini temizlemek için özel olarak alabileceğiniz spreyler olduğu gibi evinizde bulunan malzemeler ile de temizliği sağlayabilirsiniz. Ilık su, bulaşık deterjanı ve beyaz sirke kullanarak emniyet kemerinin temizliğini yapabilirsiniz. Bu üç malzemeyi az miktarda karıştırdıktan sonra mikrofiber bez yardımı ile emniyet kemerinin her yerinin silerek temizliğini yapabilirsiniz. Kullanacağınız sirke sayesinde kötü kokuları ortadan kaldıracağınız gibi bakteri oluşumunun da önüne geçmiş olursunuz. Emniyet kemerinizi temizlerken yoğun kimyasal madde kullanmaktan kaçınmalısınız. Yoğun kimyasal maddeler içeren temizleyiciler emniyet kemerinin yapısına zarar verebilir. Bu nedenle önerilen yöntem sirke ve bulaşık deterjanı ile yapılacak olan temizliktir. Emniyet kemerinizi düzenli aralıklar ile silmeniz mikrop ve bakterilerin oluşumunu önleyeceğiniz gibi sizi çeşitli sağlık sorunlarına karşı meydana gelebilecek tehlikelerden de koruyacaktır.