ÜCRETSİZ KARGO

Anka 140 cm Fileli Trambolin
(9)
3.135 TL
2.884,20 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Leyaton Deluxe 40'' Trambolin
(39)
1.589 TL
1.461,88 TL
SQUARERECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Triathlon T151 55'' Güvenlik Fileli Orta Boy Çocuk Trambolini
Triathlon T151 55'' Güvenlik Fileli Orta Boy Çocuk Trambolini
(4)
2.800 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Triathlon T152 72'' Güvenlik Fileli Büyük Boy Çocuk Trambolin
Triathlon T152 72'' Güvenlik Fileli Büyük Boy Çocuk Trambolin
(3)
3.100 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Triathlon T153 40’’ Egzersiz Lastikli Trambolin
(28)
1.475 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Leyaton Deluxe 36'' Trambolin
(52)
1.389 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Büyük Boy Fileli Zıpzıp Çocuk Trambolini
Büyük Boy Fileli Zıpzıp Çocuk Trambolini
(6)
2.740 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Delta Fileli Korumalı 140 CM Çocuk Trambolini 55 İnç
(19)
2.707,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Anka 55'' Koruma Fileli Trambolin
Anka 55'' Koruma Fileli Trambolin
(12)
3.300 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Delta Fileli Korumalı 183 CM x 200 CM Trambolin 72 İnç
Delta Fileli Korumalı 183 CM x 200 CM Trambolin 72 İnç
(12)
4.336,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Delta Tutamaçlı 115 CM Mavi Trambolin 45 İnç
Delta Tutamaçlı 115 CM Mavi Trambolin 45 İnç
(16)
2.712,90 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Anka 35'' Tutamaklı Trambolin
(12)
1.980 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Anka Trambolin
(25)
1.760 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Leyaton LYT-04 Koruma Fileli Trambolin
(25)
4.500 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Ucuzlukcu Fileli Trambolin 140 CM
Ucuzlukcu Fileli Trambolin 140 CM
(9)
2.740 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Attack Trambolin Fileli Korumalı 140 CM Çocuk Trampolini 55 Inç Trambolin
2.132 TL

ÜCRETSİZ KARGO

Leyaton LYT-198 Katlanabilir Trambolin
(3)
5.950 TL
SQUARERECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Triathlon File Korumalı Trambolin 182 Cm
Triathlon File Korumalı Trambolin 182 Cm
3.199 TL

Trambolin

Trambolin, kurulu düzenek olan bir çerçeve içerisinde bulunan ve yay sistemleriyle ara bağlantısı olan bir mekanizma olarak bilinmektedir. Yaylarla kurulan esnek bağlantı sayesinde düzeneğin tam merkezinde bir zıplama alanı oluşturulmaktadır. Trambolinler bu esnek zıplama alanı ile keyifli bir vakit geçirmeyi vadederken aynı zamanda eğlence aktivitesi ve bir spor aleti olarak da yaygın olarak kullanılmaktadır. Trambolinler üzerinde birçok geliştirilmiş sporlar gerçekleştirilebileceği gibi sunduğu bu çeşitlilik sayesinde olimpiyat oyunlarında da yer almakta ve büyük bir ilgiyle takip edilmektedir. Olimpiyat oyunlarında trambolinler üzerinde zıplama ve takla gibi gösteriler gerçekleştirilmekte olup aerobik gösteriler yapılmaktadır. Trambolinler kare, yuvarlak, dikdörtgen, oval gibi birçok farklı seçenek ve görünümde bulunabilmekte olup günlük hayatta sıklıkla karşılaşılan seçeneği ise kare ve yuvarlak trambolin modelleridir. Trambolinler kullanılacak amaç ve doğrultu başta olmak üzere kullanılacak alan, kullanacak kişinin yaş grubu, sağlık durumu gibi birbirinden farklı birçok farklı kriter ile çeşitlendirilmektedir. Trambolin ile egzersiz yapmak bireylerin denge ve kuvvet yeteneğini geliştirirken aynı anda beyincik fonksiyonlarını da genişletmektedir. Birçok farklı faydası olduğu bilinen trambolinler çok geniş kullanım alanlarına sahip olmakla beraber kullanıcılar tarafından beğeniyle kullanılmaktadır. Trambolin hem eğlence hem de spor gibi dallarda kullanım alanları olan ve birçok çeşitli seçenek ile hizmet veren bir spor aletidir. Bir trambolin satın almadan önce trambolinlerde çeşitliliği oluşturan seçenekler ile kendinize ve kullanım alanınıza en uygun trambolin seçeneğini belirleyebilir, ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir seçim yapabilirsiniz.

 Trambolinle Eğlenirken Spor Yapın

Trambolinle Eğlenirken Spor Yapın

Trambolin denildiğinde insanların aklına ilk olarak çocuklar için bir eğlence platformu oluşu gelse de trambolin oldukça geniş kullanım alanına sahip olan bir alettir. Trambolinler temel amaç olarak spor ve eğlence aleti olarak kullanılmakta ve bu doğrultuda hizmet vermektedir. Yaylı ve titizlikle tasarlanmış bir zemin üzerinde havada sıçrayarak kullanılan trambolinler çocuktan yetişkine her yaş grubu tarafından beğeni ve memnuniyetle kullanılmaktadır. Trambolinlerin faydaları arasında; stresi azaltmak, mutluluk hormonu oluşumunu ve seviyesini arttırmak, keyifli vakit geçirmek bulunurken, eğlenceli bir spor aktivitesi gerçekleştirmek gibi amaçlarının yanı sıra fiziki olarak da insan sağlığına birçok farklı faydası olduğu bilinmektedir. Trambolinlerin yararları arasında doğru ve düzenli kullanımda oldukça etkili bir kardiyo aleti olması da yer almaktadır. Fitness ve kardiyo egzersizleri kişinin nabız seyrini yükselterek vücutta yağ yakımını arttıran ve ter atımını kolaylaştıran bir egzersiz türüdür olarak bilinmektedir. Trambolinlerin kullanımı oldukça etkili bir kardiyo spor aleti olarak da anılmasını sağlamaktadır. Eğlenceli ve kolay kullanıma sahip bir mekanizma olması sebebiyle trambolinin düzenli kullanımı ile sağlıklı, dinç, genç ve fit bir görünüm elde edilmesi mümkündür. Trambolin kullanımı temel esas olarak zıplama refleksi ile gerçekleştirilen bir spor olması nedeniyle bacak kas ve kemik yapısını güçlendirdiği gibi kullanıcının bel ve omurga sağlığını geliştirmektedir. Tüm vücut kaslarının aynı anda çalışmasını sağlayan ve tüm vücut kaslarını aktif çalıştıran ender spor aletlerinden biri olması sebebiyle trambolinler her yaş grubunda bulunan bireyler için sıklıkla tercih edilmektedir. Trambolinde zıplamak eklemlere oldukça yumuşak bir baskı uygularken; bilek ve ayak sağlığının olumlu anlamda gelişmesini sağlamaktadır. İnsan sağlığının ve vücudunun önemli sorunlarından biri de denge sorunları olarak bilinmektedir. Beyincik, insan vücudunda dengeyi sağlayan en önemli ve temel nokta olarak bilinmektedir.

 Trambolin Çeşitleri Nelerdir?

Trambolin Çeşitleri Nelerdir?

Trambolinler kullanım alanı, kullanılacak yer ve mekan, kullanacak kişinin yaşı ve fiziki durumu gibi birbirinden farklı birçok konuda çeşitlilik göstermektedir. Trambolin çeşitleri belirlenirken ve oluşturulurken temel ayrım noktası trambolinin açık havada veya kapalı alanda kullanılacak olmasıdır. Açık alanda kullanılacak trambolin modelleri daha güçlü ve kuvvetli zıplama mekanizmasına sahip olan yay sistemleri bulundurmaktadır. Herhangi bir tavan yüksekliği sorunu olmaması sebebiyle açık havada kullanılan trambolin seçenekleri daha geniş, büyük bir ebata sahip olmakla beraber zıplama gücü de çok daha yüksek olarak bilinmektedir. Kapalı alanlarda kullanılan trambolin modelleri tavan yüksekliğine bağlı olarak belirli sorunlar oluşturabileceğinden dolayı daha düşük zıplama gücü ve daha gevşek yay sistemlerine sahip seçeneklerdir. Kapalı alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış olan trambolin modelleri boyut olarak diğer trambolin modellerine oranla çok daha küçük modellerdir. Apartman daireleri gibi konumlarda kullanılacak seçenekler ev tipi trambolin modelleri olarak bilinmekte ve özellikleri bu kriterlere göre tasarlanmaktadır. Trambolin çeşitleri belirlenirken kullanıcının yaş grubu da oldukça belirleyici unsurlardan biridir. Küçük yaş gruplarının kullanacağı trambolin modelleri güvenli bir kullanım gerçekleştirilmesi sebebiyle daha düşük zıplama gücüne sahip modeller olmakla beraber isteğe bağlı kenarlık, file ve güvenlik bariyerleri eklenebilmektedir. Kişinin taleplerine göre çocuk kullanıcıların güvenliği ve sağlığı için tasarlanabilen bu eklentiler trambolin ile zıplama sporu gerçekleştirilirken daha yüksek güvenlik önlemleri sunmaktadır. Yetişkinlere yönelik tasarlanmış trambolin modelleri kompleks bir yay sistemine sahip olan seçeneklerdir. Kuvvetli zıplama fonksiyonları ile yetişkinlere etkili bir eğlence ve spor imkanı sunmaktadır. Trambolinler taşıma kapasitelerine göre de çeşitlilik göstermektedir. Kullanacak bireyin ağırlığı bu konuda belirleyici bir unsurdur. Çoklu kullanıma uygun tasarlanmış olan trambolin modellerinde belirli kişi sayısı ve belirli bir kilo sınırı bulunmakta olup bu kapasite kadar kişiye hizmet verebilmektedir.

 Korumalı ve Fileli Trambolin Modelleri

Korumalı ve Fileli Trambolin Modelleri

Trambolinler kullanıcının ihtiyacına ve kullanım alanına göre çeşitlilik göstermektedir. Çocuklar, yetişkinlere oranla trambolin ile hem spor hem de eğlence aktivitesi olarak çok daha fazla zaman geçiren kişilerdir. Çocukların trambolin sporu ile ilgilenmesi özellikle gelişim çağlarında olmaları sebebiyle kas ve kemik gelişimlerini olumlu yönde etkilemektedir. Trambolin sporu ile ilgilenen çocuklarda sırt ve omurga sağlığı çok daha gelişmiş bir yapıya ulaşır ve bu sayede ileriki yaşlarında yaşanması olası olan tüm duruş bozukluklarının önüne geçilmektedir. Trambolin sporu ile zıplama aktivitesi gerçekleştiren tüm çocuklar için güvenli bir aktivite geçirmeleri ebeveynler tarafından dikkate alınan en önemli ve belirleyici noktadır. Çocukların güvenliğini arttırmak ve çok daha konforlu bir trambolin aktivitesi geçirmelerine sebep olma amacıyla birçok farklı mekanizma ve ekipman geliştirilmiştir. Çocukların trambolin kullanımında tehlikeyi minimum seviyeye indirmek ve güvenliği arttırmak amacıyla kullanılan temek ekipmanlar genellikle; file, kenarlık ve güvenlik bariyerleri olarak bilinmektedir. File kenarlıklı trambolin modellerinde trambolinin zıplama alanlarının kenarları file ile kaplanmaktadır. Bu sayede çocukların herhangi bir kullanım ve zıplama alanında trambolinin dışına çıkması engellenmektedir. Kenarlık kullanılan trambolin modelleri oluşabilecek herhangi bir düşme tehlikesinde çocuk kullanıcıların tutunması için özellikle geliştirilmiştir. Güvenlik bariyeri bulunduran trambolin modelleri yumuşak bir dokuya sahip süngerler ile trambolinin tüm çevresinin donatılması ile gerçekleştirilmektedir. Bu sayede çocukların trambolin kullanımı esnasında düşme, yaralanma gibi sorunlarının önüne geçilmektedir. Yumuşak bir zeminden oluşan güvenlik bariyerleri herhangi bir çarpma ve düşme yaşansa dahi süngersi yapısı ile sağlık sorunları oluşmasını önlemektedir. Korumalı ve fileli trambolin modelleri özellikle ebeveynlerin çocuklarının güvenliği için sıklıkla tercih ettiği bir eğlence ve spor aleti olarak bilinmektedir. Çocukların güvenli kullanımı için geliştirilmiş ekstra mekanizmaların yanı sıra çocuğun yaşına, kullanacağı yere göre trambolin modeli değişkenlik göstermektedir. Güvenli ve minimum tehlike ile bir trambolin kullanımı gerçekleştirmek için belirlenen kriterlere uygun trambolin seçimi yapabilir, tasarlanmış mekanizmalar aracılığı ile güvenlik önlemlerini arttırabilirsiniz. Sayfamızdan dambıl ve ağırlık seçeneklerini de inceleyebilirsiniz.

 Trambolin Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Trambolin Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Trambolinler, uzun süreli kullanıma uygun olarak tasarlanmış spor aletleridir. Uzun ömürlü, sorunsuz bir trambolin kullanımı gerçekleştirilmesi temel esas olarak doğru bir ürün seçimi ile gerçekleşmektedir. Trambolin seçerken dikkat edilmesi gerekenler kişinin ihtiyacına ve kullanım alanına göre farklılık göstermektedir. Trambolinler konsantrasyonu ve dengeyi arttıran spor aletleri olarak kullanılmaktadır. Doğru trambolin seçimi yaparken zıplama alanında kullanılan yay kuvveti oldukça belirleyici bir etken olarak bilinmektedir. Trambolin sporunun gerçekleştirileceği ortam açık alansa buna uygun geliştirilen, eğer kapalı bir alan ise taban yüksekliği gibi kriterler trambolin seçiminde doğru trambolinin bulunmasında belirleyici etkenlerden olmaktadır. Trambolin kolay taşınabilen ve pratik kurulabilen bir spor ve eğlence aleti olması sebebiyle kullanılmak istenen neredeyse tüm alanlara uyum göstermekte ve konforla kullanılmaktadır. Apartman dairesi, bahçe gibi kullanım lokasyonlarının yanı sıra trambolinler özellikle antreman sahaları, spor salonları gibi konumlarda da sıklıkla kullanılmaktadır. Her ortama uyumluluk göstermesi ve tüm konumlarda kullanılması amacıyla trambolin modelinin kolay taşınabilir olması da oldukça önemli bir noktadır. Taşınabilir trambolin modeli kullanmayı hedefleyen kullanıcılar genellikle katlanabilir trambolin modellerini tercih etmektedir. Katlanabilir trambolin modelleri kışın kapalı alanlarda kullanılabildiği gibi kolay taşıma ve pratik kurulum özellikleriyle bahar-yaz aylarında açık alanlarda keyifle kullanılmaktadır. Trambolin kullanımı birçok farklı kas grubunu bir arada çalıştırması sebebiyle her yaş grubu için kullanımı önerilen bir spor aletidir. Doğru trambolin seçimi yaparken kullanacak kişinin yaşı da kritik ve belirleyici noktalardan biridir. Çocuklara yönelik geliştirilen trambolin tasarımları küçük yaş gruplarının vücut ve bilek sağlığına uygun şekilde tasarlanmıştır. Yetişkinlerin kullanımı amacıyla geliştirilmiş trambolin modelleri daha kuvvetli yay ve esneklik özellikleriyle büyük yaş gruplarına keyifli ve sağlıklı bir kullanım sunmaktadır. Ekipman olarak kondisyon bisikleti modellerine sayfamızdan bakabilirsiniz.

 Trambolin ile Zayıflamak

Trambolin ile Zayıflamak

Trambolin kullanımı temel refleks olarak zıplama hareketi üzerine kurulmuş olan bir spor ve eğlence mekanizmasıdır. Zıplama refleksini temel alarak çalışan trambolinler kişilerde kullanım süreci boyunca nabız seviyesini yükseltmektedir. Trambolin ile yağ yakımını arttırmak için yüksek nabız gerektiren egzersizler gerçekleştirilmelidir. Nabız seviyesini arttıran ve kişilerde ter atımını arttıran egzersizler kas ve kemik sağlığını olumlu etkiler, cilt sağlığını ve kalitesini arttırır, enerji seviyesini arttırır ve kişilerde mutluluk hormonu olarak da bilinen Serotonin hormonunun salgılanmasını sağlamaktadır. Trambolin kullanımı ile düzenli egzersizler ve pratikler gerçekleştirilmesi kullanıcılarda yağ yakımını arttırır ve kilo kaybına neden olmaktadır. Trambolin ile zayıflamak yalnızca kilo kaybı değil aynı zamanda sıkı ve fit bir görünüme erişilmesini sağlamaktadır. Yağ kaybı sağlarken hareketli bir egzersiz imkanı da sunan trambolin sporu kilo kaybı yaşandığı zaman zarfı boyunca sarkma, çatlak oluşumu gibi sorunların oluşmasını engellerken sıkı bir vücut ve kaslı bir görünüm elde edilmesine yardımcı olmaktadır. Trambolin ile düzenli egzersizler gerçekleştirmek kilo kaybı ve yağ yakımı dışında kalp atışlarını arttırması sebebiyle kullanıcıların kalp ve solunum sağlığını da olumlu etkilemektedir. Art arda gerçekleştirilen zıplama hareketleri sebebiyle ciğer gelişimi ve fonksiyonları genişlemekte olup solunum sıkıntısı yaşayan bireylerde düşük seviyelerden başlayan pratikler önerilmektedir. Trambolin kullanımı kalp basıncını ve nabız seviyesini yükselten bir aktivite olması sebebiyle kalp, tansiyon, solunum gibi rahatsızlıkları olan bireylere kullanımı yalnızca doktor kontrolünde önerilmektedir. Aynı zamanda kapı ve şınav barı seçeneklerine de sayfamızdan göz atabilirsiniz.

Trambolin Nasıl Kurulur?

Trambolinler eğlenceli ve keyifli kullanımlarının yanı sıra kullanımı ve kurulumu da oldukça pratik spor aletleridir. Trambolininizi kurmak için öncelikle kutu içerisinden çıkan metal ayaklar, atlama pedi, yaylar gibi tüm malzemeleri sınıflarına göre ayırmanız işlerinizi kolaylaştıracaktır. Metal çubukları birleştirerek standart bir trambolin modeli gibi yuvarlak bir model için yuvarlak, değilse oluşacağı şekle göre metal çubuklar birleştirilmelidir. Metal çubukların birleşmesi ve trambolinin şeklinin oluşmasının ardından en önemli işlemlerden biri olan yayların bağlanması gerçekleştirilmelidir. Atlama pedi olarak da bilinen tabanı oluşan şeklin üzerine yerleştirin ve kancalar yardımı ile atlama pedini temine sabitleyin. Yaylar tamamen atlama pedinin etrafından zemine doğru takılmış ve atlama pedini germiş bir görüntüde olmalıdır. Trambolinin kurulumu esnasında tüm yayların yerine takılmış olması önemli bir husustur ve mutlaka kontrol edilmesi gerekmektedir. Tabanın altında yer alması gereken koruma bantlarını da yaylar yardımıyla gerdirerek trambolini kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Trambolinler kolay kurulumları ve pratik taşınma kolaylıkları ile hem yetişkinlere hem de çocuklara keyifli bir ortam sunmayı hedeflemektedir.

Trambolin Kaç Kalori Yakar?

Trambolinlerin yağ yakımına ve kilo kaybına olan etkisi de oldukça önemlidir. Zıplama refleksi temel olarak tüm vücudu ve kas sistemini aktif çalıştıran bir hareket sistemi olarak bilinmektedir. Bu nedenle düzenli trambolin egzersizleri yapmak kullanıcılarda kalp ritmini arttırırken yağ yakım ve metabolizma hızını da arttırarak kilo kaybına sebep olmaktadır. Kalori kişilerin gün içerisinde aldıkları ve tüm yaşamsal faaliyetleri için harcadıkları enerji türüdür. Gün içerisinde yapılan aktiviteler ve hareketlilik kişilerde yakılan kalori miktarını arttırmakta ve kilo kaybını olumlu olarak etkilemektedir. Ortalama bir insan için 10 dakika boyunca trambolin üzerinde zıplamak 50-100 kalori miktarları arasında yakıma sebep olmaktadır. Trambolin ile zıplarken yakılan kalori miktarı kişinin cinsiyetine, yaşına, boyuna, kilosuna, bazal metabolizma seviyesine ve birçok değişik unsurla herkese göre değişkenlik göstermektedir.

Trambolin Hangi Yaş Grubu İçin Uygundur?

Trambolin kullanımı özellikle gelişim çağında ki çocuklarda tüm güvenlik önlemleri alındığı hususta oldukça etkili bir sistemdir. Çocukların gelişimini ve kas yapısını olumlu etkilerken zıplama refleksi sayesinde boy uzamasını da sağlamaktadır. Trambolin kullanımı için önerilen yaş grubu 7 yaş ve üzeri olarak belirlenmektedir. Daha küçük yaşlarda kullanan çocuklar da olmasına karşın önerilen yaş seviyesi genellikle ortalama bir trambolin için 7 yaş ve üstüdür. Düşük yay gerilimine sahip ve çocuk trambolini olarak adlandırılan modellerde kullanım yaşı tüm güvenlik önlemleri alınarak ebeveyn kontrolü ve gözlemi eşliğinde daha küçük yaş seviyelerine çekilebilmektedir.