ÜCRETSİZ KARGO

Sazak Siyah Zeytin Yağlı Sele 351-380 Kalibre Zeytin 900 G
(39)
164,90 TL
0.18 TL / G
Ferhatoğlu Yeşil Kırma Zeytin 1 KG
Ferhatoğlu Yeşil Kırma Zeytin 1 KG
(349)
140 TL
140 TL / KG
SQUARE

ÜCRETSİZ KARGO

Söylemez Zeytincilik Ev Yapımı Hatay Taş Kırma Yeşil Zeytin 5 KG
Söylemez Zeytincilik Ev Yapımı Hatay Taş Kırma Yeşil Zeytin 5 KG
(443)
347 TL
69.40 TL / KG

ÜCRETSİZ KARGO

Köyceğiz Yöresel Ekincik Sofralık Yeşil Zeytin 2 KG
(32)
596,25 TL
322,85 TL
161.42 TL / KG
Rem Gemlik Doğal Yağlı Siyah Zeytin 1 KG
Rem Gemlik Doğal Yağlı Siyah Zeytin 1 KG
(154)
139 TL
139 TL / KG

ÜCRETSİZ KARGO

Köyceğiz Yöresel Ekincik Sofralık Zeytin 600 G
(28)
241,25 TL
125,35 TL
0.21 TL / G
The Mill Biber Dolgulu Yeşil Zeytin 300 G Teneke
(68)
50,80 TL
0.17 TL / G
RECTANGLE

ÜCRETSİZ KARGO

Ekol Siyah Zeytin 2 KG
Ekol Siyah Zeytin 2 KG
(58)
300 TL
150 TL / KG
Ferhatoğlu Siyah Çevirme Zeytin 1 KG
Ferhatoğlu Siyah Çevirme Zeytin 1 KG
(123)
164 TL
164 TL / KG

ÜCRETSİZ KARGO

Ayvalık Köklü Zeytincilik Çizik Yeşil Zeytin Pet 1000 ML
Ayvalık Köklü Zeytincilik Çizik Yeşil Zeytin Pet 1000 ML
(27)
260 TL
260 TL / L

ÜCRETSİZ KARGO

Marmarabirlik Kuru Sele 381-410 KB 3XS Siyah Zeytin Kutu 6 x 800 G
(39)
1.141,06 TL
969,90 TL
0.20 TL / G
The Mill Çekirdeksiz Yeşil Zeytin 300 G
(78)
46,60 TL
0.16 TL / G

ÜCRETSİZ KARGO

Sazak Yağlı Sele 261-290 KB M Siyah Zeytin Pet 900 G
(20)
179,90 TL
0.20 TL / G

ÜCRETSİZ KARGO

Sazak Yeşil Kırma Zeytin Mut Zeytini ( 261-290 M Kalibre) 5 L Pet Yeni
(37)
449,90 TL
0.14 TL / G

ÜCRETSİZ KARGO

Heybeli Doğal Fermente Siyah Zeytin Teneke 2 x 1 KG
(116)
379,90 TL
189.95 TL / KG

ÜCRETSİZ KARGO

Efsus Yeşil Zeytin Pet 3300 G
Efsus Yeşil Zeytin Pet 3300 G
(47)
349 TL
0.11 TL / G

ÜCRETSİZ KARGO

Aytaç 351-410 KB Yağlı Sofralık Siyah Zeytin Cam 2XS - 3XS 1 KG
Aytaç 351-410 KB Yağlı Sofralık Siyah Zeytin Cam 2XS - 3XS 1 KG
(24)
147,90 TL
147.90 TL / KG

ÜCRETSİZ KARGO

Sazak Yağlı Sele 351-380 KB Siyah Zeytin Teneke 3700 G
Sazak Yağlı Sele 351-380 KB Siyah Zeytin Teneke 3700 G
(36)
550 TL
0.15 TL / G

Zeytin

Çoğu zaman olgunlaşmamış haliyle yeşil renkte olan olgunlaştıkça siyah rengini alan zeytin bazen de olgunlaşsa bile yeşil renkte kalır. Sanılanın aksine sebze değil bir meyvedir. Ağaçta yetişir. Bu ağaçların gövdesi oldukça sağlamdır. Ağaçların boyu 10 metreye kadar ulaşabilmektedir. Uzun ömürleri olan bu ağaçlardan günümüzde 2000 yıllık olduğu tespit edilenleri bile vardır. Ama ağaçların ortalama ömürleri çoğu zaman 300-400 yıl olmaktadır. En verimli dönemleri 35-150 yaş aralığındaki dönemleridir. Sağlamlıkları ve uzun süreli ömürleri sebebiyle mitoloji de ve botanikte adı Ölümsüz Ağaç olarak geçer. Bu ağaçların daha iyi büyüyebilmesi için güneş alan verimli ve canlı toprağa ekilmesi gerekmektedir. Bu nedenle sıcak iklime sahip olan yerlerde daha iyi yetişmektedir. Ülkemizde zeytin ağaçları genel olarak Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yetiştirilmekte olup Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde de yaygın olmamakla beraber zeytin yetiştiriciliği görülür. Bu alanlardan topladığımız ve kahvaltı sofralarımızın genellikle vazgeçilmezi olan bu ürünlerin kullanım alanı yalnızca kahvaltı ile de sınırlı değildir. Salatalar, hamur işleri gibi birçok farklı yerde de kullanılmaktadır. Kullanıldıkları farklı alanlar olduğu gibi çeşitlilik bakımından da kendi içinde farklılaşan bu ürünlerin birçok çeşidi vardır. Ürünler arasındaki zeytin çeşitleri tüketiciye farklı seçenekler sunarak her damak zevkine hitap etmektedir. Siz de sayfamızdaki ürünleri inceleyerek beğenebileceğiniz tada sahip zeytini bulabilirsiniz.

Zeytinin Faydaları Nelerdir?

Zeytinin Faydaları Nelerdir?

Zeytin vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Özellikle E vitamini bakımından zengin olan bu besin içerisinde A, D, ve K vitaminlerini de barındırır. İçinde barındırdığı A vitamini sayesinde göz sağlığına olumlu etkisi vardır. E vitamini sayesinde sinir sistemini korur ve Alzheimer olma riskinin azalmasına etki eder. Kan basıncını kontrol etmeye yarar. Tok tutmaya yardımcı olduğundan diyet yaparken miktarı düzenlenerek tüketildiğinde diyete oldukça faydası olacak bir besindir. Vücutta bulunan zararlı maddelerin vücuttan atılmasını yardımcı olur. Antioksidan özelliği sayesinde hücreleri korur. Hücreleri koruduğundan yaşlanmayı geciktiren özelliği de bulunmaktadır. Kan basıncını kontrol etmeye yarar. Kansere karşı koruma sistemi oluşturmada etkilidir. Ayrıca dolaşım sistemine olumlu bir etkisi olmaktadır. Bunun yanında doğurganlığı arttırma ve üreme sistemini güçlendirme gibi yararları da bulunmaktadır. Kalp sağlığı ve damar sağlığının korunmasında yardımcı olur ve kötü kolesterolü düşürür. Cilde ve saça iyi gelir. İçinde barındırdığı oleik asit sayesinde cildi yumuşatır. Cilt onarımı yapmaya yarar ve kırışıkların oluşmaması için yardımcı olur. Cildin daha parlak görünmesine katkı sağlar. Sindirim sistemine iyi gelerek kabızlığı engellemeye yardımcı olur. Sodyum, magnezyum, potasyum, demir, fosfor, kükürt gibi mineraller barındırabilir. Ayrıca bu besin içerdiği A, D, E, K vitaminleri sayesinde kemik gelişimini de yardımcı olmakta ve kalsiyum kaybını engellemektedir. Alerjik bir durum olmadığı sürecezeytin faydaları ile insan vücuduna oldukça olumlu etkileri olan ve tüketilmesin tavsiye edilen bir besindir. Bunların yanında zeytin besin değeri zeytin çeşidinden ya da boyutundan dolayı değişiklik göstermekle beraber 100 gram zeytin ortalama 100-150 kaloridir. %10-15 arasında yağ içerir. İçerisinde insan sağlığına yararlı birçok vitamin ve mineral barındırmaktadır. Vücuda çok fazla yararı olan zeytin özellikleri ile en sağlıklı besinlere örnek olarak verilebilir. Günde belli bir sayıda tüketilmesi sağlık açısından önemlidir.

Zeytin Çeşitleri Nelerdir?

Zeytin Çeşitleri Nelerdir?

Dünyada ve ülkemizde farklı zeytin çeşitleri mevcuttur. Zeytinler yetiştirildikleri yöreler ya da özellikleri bakımından birçok farklı gruba ayrılmaktadır. Ülkemiz bu farklılıklar anlamında zengindir. Çünkü ülkemizde elliden fazla tür bulunmaktadır. Bu türleri yeşil ve siyah olarak iki ana başlığa ayırmakla beraber özellikleri bakımından siyah, yeşil, kırma yeşil, sele, çizik yeşil, biberli yeşil, halhalı, siyah salamura, baharatlı, ezme, çekirdeksiz zeytin gibi birçok çeşide de ayırabilmekteyiz. Ülkemizde farklı yerlerde farklı zeytin türleri yetiştirilmektedir. Pek çoğumuzun bildiği zeytin türleri dışında ülkemizin farklı noktalarında yetişen farklı türlerde mevcuttur. Üstelik bu zeytinler sofralarımıza farklı tekniklerden geçerek gelmektedir. Çünkü zeytin dalından koparıldığı an tüketilemeyen bir besindir. Bunun sebebi içerisinde acılık tadını veren oleuropein diye adlandırılan fenolik bir madde bulundurmasıdır. Bu maddenin besinin bünyesinden dışarı atılması ve insanların tüketebilmesi için bazı aşamalardan geçmektedir. Bu aşamalarda farklılık gösterir. Yeşil zeytin işleme tekniklerinde çizik ve kırma teknikleri bulunmaktadır. Kırma tekniği son dönemlerde popüler olmakla beraber daha çok evlerde kullanılan bir yöntemdir. Ama son dönemlerde satışı da fazlasıyla yapılmaktadır. Siyah zeytin işleme tekniklerinde ise zeytin salamura sele tipi, teneke tipi, sirkeli(kalamala) tipi, kostikli tip gibi teknikleri bulunmaktadır. Salamura tekniği doğal salamura ve hava vererek tatlandırma olarak ayrılır. Hava vererek tatlandırma son zamanlarda yayılan bir yöntemdir. Zeytine hava verilerek fazla tuzlu olması engellenmektedir. Teneke tipi ise yaygın olarak kullanılan bir yöntem olup salamuralı ve salamurasız olarak iki farklı şekilde üretilir. Sizin de merak ettiğiniz ya da denemek istediğiniz zeytin cinsleri varsa sayfamızdaki ürünleri inceleyebilirsiniz.

Zeytin Fiyatları

Zeytin Fiyatları

Türkiye bulunduğu konumdan dolayı zeytin üreticiliğinde önemli bir avantaja sahiptir. Ama buna rağmen ülkemizde tonlarca üretilen zeytin fiyat bakımından yıl bazında değişkenlik göstermekte ve zeytin fiyatları ürünün durumunu belirlemektedir. Bunun sebebi ağaçların bir sene çok ürün verip diğer sene daha az ürün vermesidir. Buna var-yok yılları denilmektedir. Ağacın genetiğinden ya da hasat döneminde ağaca zarar verilmesinden kaynaklanan daha az ürün verilmesi fiyatlarda yıllara göre değişkenlik göstermesine sebep olmaktadır. Zeytin üretiminde dikkat edilmesi gereken bazı noktalara dikkat edilmediğinden de kaynaklanan bu problem üzerinde durulması gerekilen bir konudur. Verimli toprak, doğru sulama, doğru budama, doğru hasat gibi noktalar en dikkat edilmesi gereken noktalardayken bunların göz ardı edilmesi bir diğer yıl daha az ürün alınmasına sebebiyet vermektedir. Gene de üretimin büyük çoğunluğunu Akdeniz ülkeleri yapmakta olduğundan bulunduğumuz konumun faydasını gören ülkemiz ürünün üretim ve ticaretinde çokça sorun yaşamamaktadır. Hatta son dönemlerde Avrupa Birliği’nin sofralık zeytin ihtiyacının yarısı Türkiye’den sağlanmaktadır. Ayrıca son dönemlerde fidan dikimleri ve fidan dikimine özendirme gibi faaliyetler üretime olumlu olarak katkı sağlamıştır. Böylece kapasite arttıkça üretimdeki miktar artmış aynı zamanda kalitede de ilerleme görülmüştür. Gene de hala var-yok yılları arasındaki üretim farkı büyük ölçüdedir. Ürünün üretiminde yıl, toprak etkisi fazla olduğundan çok fazla seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Bu seçenekler hem çeşit anlamında hem de fiyat anlamında geniştir. Sayfamızda her bütçeye uygun çeşitler var olup ürünün fiyatları çeşide ve tercih edip satın alacağınız zeytin kilosu ile farklılık göstermektedir. Sayfamızı ziyaret ederek farklı fiyatlardaki ürünleri görebilir, detaylı şekilde keşfedebilir ve kendinize uygun sevebileceğiniz zeytini bulup satın alabilirsiniz.